4_5931653030402327613.mp3
952.3K
🔸ترتیل صفحه ۹۴ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : ماهور
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
اللهم عجل لولیک الفرج🤲
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5931653030402327614.mp3
1.99M
🔸ترتیل صفحه 94 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام ماهور
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
التماس دعا ویژه دارم🙏
┗━━━♥️═🍃━━━┛
قرآن ترجمه المیزان
سوره 4
سوره مبارکه النساء
صفحه 94
لَا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ ۚ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً ۚ وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَىٰ ۚ وَفَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا (95)
مؤمنانى که آسيب مند نباشند و [از جهاد ]خوددارى کنند با آنان که در راه خدا با نيروى مالى و بدنى خود جهاد مى کنند مساوى نيستند. خدا کسانى را که با مالشان و خودشان جهاد مى کنند بر کسانى که [از جهاد ]خوددارى مى کنند از جهت رتبه برترى داده است، و خدا به هر کدام [پاداش ]نيکو را وعده داده است، و خدا مجاهدان را بر ترک کنندگان [جهاد ]به اجرى بزرگ برترى داده است. (95)
دَرَجَاتٍ مِنْهُ وَمَغْفِرَةً وَرَحْمَةً ۚ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا (96)
[اجرى بزرگ ]که رتبه هايى است از جانب او و آمرزش و رحمتى، و خدا بسيار آمرزنده و رحيم است. (96)
إِنَّ الَّذِينَ تَوَفَّاهُمُ الْمَلَائِكَةُ ظَالِمِي أَنْفُسِهِمْ قَالُوا فِيمَ كُنْتُمْ ۖ قَالُوا كُنَّا مُسْتَضْعَفِينَ فِي الْأَرْضِ ۚ قَالُوا أَلَمْ تَكُنْ أَرْضُ اللَّهِ وَاسِعَةً فَتُهَاجِرُوا فِيهَا ۚ فَأُولَٰئِكَ مَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ ۖ وَسَاءَتْ مَصِيرًا (97)
همانا کسانى که فرشتگان جانشان را در حالى مى گيرند که به خود ستم کرده اند [به آنان ]مى گويند: در چه حالى بوديد؟ مى گويند: ما در اين سرزمين مستضعف بوديم. مى گويند: آيا زمين خدا وسيع نبود تا در آن هجرت کنيد؟ پس اينان جايشان جهنّم است و چه بد بازگشتگاهى است; (97)
إِلَّا الْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ لَا يَسْتَطِيعُونَ حِيلَةً وَلَا يَهْتَدُونَ سَبِيلًا (98)
مگر آن مردان و زنان و کودکان مستضعفى که هيچ چاره اى ندارند و راهى [براى نجات ]نمى يابند. (98)
فَأُولَٰئِكَ عَسَى اللَّهُ أَنْ يَعْفُوَ عَنْهُمْ ۚ وَكَانَ اللَّهُ عَفُوًّا غَفُورًا (99)
که اينان اميد است خدا ببخشدشان; و خدا بسيار با گذشت و آمرزنده است. (99)
۞ وَمَنْ يُهَاجِرْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ يَجِدْ فِي الْأَرْضِ مُرَاغَمًا كَثِيرًا وَسَعَةً ۚ وَمَنْ يَخْرُجْ مِنْ بَيْتِهِ مُهَاجِرًا إِلَى اللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ يُدْرِكْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ ۗ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا (100)
و هر کس در راه خدا هجرت کند در زمين جاهاى مناسب بسيار و گشايشى [مطلوب ]خواهد يافت و هر کس از خانه اش به سوى خدا و رسول او هجرت کنان بيرون رود، سپس مرگ او را دريابد، قطعاً اجرش بر عهده خدا خواهد بود، و خدا بسيار آمرزنده و رحيم است. (100)
وَإِذَا ضَرَبْتُمْ فِي الْأَرْضِ فَلَيْسَ عَلَيْكُمْ جُنَاحٌ أَنْ تَقْصُرُوا مِنَ الصَّلَاةِ إِنْ خِفْتُمْ أَنْ يَفْتِنَكُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا ۚ إِنَّ الْكَافِرِينَ كَانُوا لَكُمْ عَدُوًّا مُبِينًا (101)
و هنگامى که سفر کرديد، اگر بيم داشتيد که کافران به شما آسيب برسانند بر شما گناهى نيست که نماز را کوتاه کنيد، همانا کافران براى شما دشمنانى آشکارند. (101)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
التماس دعا برای همه ملتمسین به دعا
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_94
❇️#هجرت يك دستور سازنده اسلامی
💠وَ مَنْ يُهاجِرْ فِي سَبِيلِ اللَّـهِ يَجِدْ فِي الْأَرْضِ مُراغَماً كَثِيراً وَ سَعَةً وَ مَنْ يَخْرُجْ مِنْ بَيْتِهِ مُهاجِراً إِلَى اللَّـهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ يُدْرِكْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللَّـهِ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِيماً
🌱هر کس در راه خدا مهاجرت کند، جایگاههای امن بسیار و گشایشی (در رزق و روزی) خواهد یافت، و هر کس هجرت کنان از خانهی خویش بهسوی (دیاری که دین) خدا و پیامبرش (در آن برقرار است،) خارج شود، آنگاه (در راه،) مرگ، او را دریابد، بیشک اجرش بر عهدهی خداست. (آری،) خداوند همواره بسیار آمرزنده و مهربان است.
نساء - ۱۰۰
🔷✨دنبال بحث درباره افرادی كه بر اثر كوتاهی در انجام فريضه مهاجرت، به انواع ذلتها و بدبختيها تن در میدهند، در اين آيه با قاطعيت تمام درباره اهميت هجرت در دو قسمت بحث شده است:
👈 نخست اشاره به آثار و بركات هجرت در زندگی اين جهان كرده، میفرمايد:" كسانی كه در راه خدا و برای خدا مهاجرت كنند، در اين جهان پهناور خدا، نقاط امن فراوان و وسيع پيدا میكنند كه میتوانند حق را در آنجا اجرا كنند و بينی مخالفان را به خاك بمالند".
(وَ مَنْ يُهاجِرْ فِي سَبِيلِ اللَّـهِ يَجِدْ فِي الْأَرْضِ مُراغَماً كَثِيراً وَ سَعَةً).
بايد توجه داشت كه" مراغم" از ماده رغام (بر وزن كلام) به معنی" خاك" گرفته شده و ارغام به معنی بخاك ماليدن و ذليل كردن است و" مراغم" هم صيغه اسم مفعول است و هم اسم مكان و در آيه فوق به معنی اسم مكان آمده يعنی مكانی كه میتوانند در آن حق را اجرا كنند و اگر كسی با حق از روی عناد مخالفت كند، او را محكوم سازند و بينی او را به خاك بمالند! سپس به جنبه معنوی و اخروی مهاجرت اشاره كرده میفرمايد:" اگر كسانی از خانه و وطن خود به قصد مهاجرت به سوی خدا و پيامبر ص خارج شوند و پيش از رسيدن به هجرتگاه، مرگ آنها را فرا گيرد، اجر و پاداششان بر خدا است، و خداوند گناهان آنها را میبخشد".
(وَ مَنْ يَخْرُجْ مِنْ بَيْتِهِ مُهاجِراً إِلَی اللَّـهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ يُدْرِكْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی اللَّـهِ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِيماً).
👈 بنا بر اين مهاجران در هر صورت به پيروزی بزرگی نائل میگردند، چه بتوانند خود را به مقصد برسانند و از آزادی و حريت در انجام وظائف بهره گيرند، و چه نتوانند و جان خود را در اين راه از دست بدهند، و با اينكه تمام پاداشهای نيكوكاران بر خدا است، ولی در اينجا به خصوص تصريح به اين موضوع شده است كه فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی اللَّـهِ:" پاداش او بر خدا لازم شده است" و اين نهايت عظمت و اهميت پاداش مهاجران را روشن میسازد.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_94
❇️#آیه101نساء
💠وَ إِذا ضَرَبْتُمْ فِي الْأَرْضِ فَلَيْسَ عَلَيْكُمْ جُناحٌ أَنْ تَقْصُرُوا مِنَ الصَّلاةِ إِنْ خِفْتُمْ أَنْ يَفْتِنَكُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا إِنَّ الْكافِرِينَ كانُوا لَكُمْ عَدُوًّا مُبِيناً ۱۰۱/نساء
🌱و هرگاه كه در زمين سفر كنيد، گناهی بر شما نيست كه نماز را كوتاه كنيد، اگر بيم داريد كه كافران به شما آزار و ضرر رسانند. همانا كافران همواره دشمن آشكار شمايند.
💬نكتهها🔻
👈پس از سخن درباره جهاد وهجرت، اين آيه حكم نماز مسافر را بيان میكند.
«ضرب فی الارض» كنايه از سفر است، چون مسافر هنگام سفر، زمين را زير پای خود میكوبد.
🔷✨در قرآن، گاهی به جای «وجوب» تعبير «مانعی ندارد» به كار رفته، كه اين آيه نيز يكی از آن موارد است. گويا مسلمانان صدر اسلام به قدری به نماز علاقمند بودند كه كوتاه كردن آن را گناه میپنداشتند.
🔷✨نماز قصر، مخصوص موارد ترس از دشمن نيست. ولی چون معمولًا در سفرها، بيم و نگرانی هست، يا اينكه چون قانون نماز قصر، ابتدا در موارد ترس بوده و بعدها نسبت به هر سفر تعميم يافته، قيد «إِنْ خِفْتُمْ» آمده است.
👌در روايات مقدار سفری كه در آن نماز كوتاه و شكسته میشود، مسير يك روز (هشت فرسخ) مشخّص شده است.
تمام نمازهای مسافر جز نماز مغرب دو ركعتی است. و مراد از كوتاه كردن نماز، دو ركعتی شدن نمازهای چهار ركعتی است.
💬پيامها🔻
🔹واقع بينی و انعطافپذيری، يك اصل در قوانين الهی است. «تَقْصُرُوا مِنَ الصَّلاةِ إِنْ خِفْتُمْ ...»
🔹در حال نماز هم از دشمن غافل نباشيد. سياست و ديانت، عبادت و فطانت از هم جدا نيست. «إِنْ خِفْتُمْ أَنْ يَفْتِنَكُمُ»
🔹در مواردی يقين لازم نيست. احتمال توطئه و فتنه برای تصميم و تغيير برنامه كافی است. «إِنْ خِفْتُمْ أَنْ يَفْتِنَكُمُ»
🔹حتّی به هنگام احتمال خطر، اقامه نماز واجب است. إِنْ خِفْتُمْ أَنْ يَفْتِنَكُمُ ...
🔹كفر و ايمان با هم در تضادّند. «إِنَّ الْكافِرِينَ كانُوا لَكُمْ عَدُوًّا»
🔹كفّار، در دشمنی با شما متّحدند. «عدو» بجای «اعداء»
🔹دشمنی كفّار با شما ريشهدار و پرسابقه و دائمی است. «كانُوا لَكُمْ عَدُوًّا»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺