📖#دائره_المعارف_قران_کریم 📖
🅰 #آرامش>
◀️ #انواع_آرامش>
2. #آرامش_روانی
..... ادامه
🔷این تحلیل از #تاثیر ایمان قلبی بر آرامش اعتقادی به موضوع رابطه عقل و #ایمان پیوند خورده و تا اندازه ای به نظریه ایمان گرایان ( Fideism ) نزدیک است ؛ در مقابل ، برخی از #عقل گرایان ، آرامش روانی را نیز در پرتو آرامش اعتقادی #تفسیر کرده اند .
🔶اهمیت آرامش #روانی در بحرانهای روحی و اجتماعی دو چندان نمایان می شود .
🔷به نمونه های #بارزی از این موارد در قران اشاره شده است.
👈مادر موسی در #سخترین حالات روانی که فرزند خود را از ترس کشته شدن در گهواره ای چوبی نهاده ، به رود #نیل سپرد ، فقط یاد خدا آرامبخش او بود که به یاری آن توانست این #آزمایش را تا سرانجام با کامیابی به پایان رساند :
* و اصبح فواد امّ موسی فارغا ان کادت لتبدی به لولا ان ربطنا علی قلبها لتکون من المومنین * ( قصص ۱۰ )
👈بنی اسرائیل هنگام #فرار از مصر در حالی که لشکریان فرعون را در پی خویش می دیدند ، فقط با سخنان موسی که با اطمینان از یاری خدا سخن می گفت ، آرامش یافتند :
* فلمّا تردّا الجمعان قال اصحاب موسی انّا لقادرون * قال کلّا انّ معی ربّی سیهدین * ( شعرا ۶۱- ۶۲ )
👈اصحاب کهف در میان مردم مشرک و توحید ستیز شهرشان ، در اثر برخورداری از آرامش الهی با شهامت تمام در برابر همه قدرت ها و جاذبه های زندگی مادی ایستاده ، شعار توحید سر دادند :
* و ربطنا عنّی قلوبهم اذ قاموا فقالوا ربّنا ربّ السماوات و الارض لن تدعوا من دونه الها .... * ( کهف ۱۴ )
👈 در تاریخ صدر اسلام نیز یاری خداوند به مسلمانان در جریان هجرت پیامبر ، جنگ بدر و حنین و صلح حدیبیه دیگر موقعیت های سخت در قالب نزول آرامش خداوند ای بر دل های مسلمانان تجلی کرد .
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
15.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۳۲
وَلَا تَتَمَنَّوْا مَا فَضَّلَ اللَّهُ بِهِ بَعْضَكُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ ۚ لِلرِّجَالِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبُوا ۖ وَلِلنِّسَاءِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبْنَ ۚ وَاسْأَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا ﴿٣٢﴾
و نعمت ها و مال و ثروتی که خدا به سبب آن برخی از شما را بر برخی برتری داده آرزو مکنید [که آرزویش مایه حسد و فساد است. این تفاوت ها و برتری ها لازمه زندگی دنیا و بر اساس محاسبات حکیمانه است، اما در عین حال] برای مردان از آنچه کسب کرده اند بهره ای است، و برای زنان هم از آنچه کسب کرده اند بهره ای است. و [با کمک تقوا و عمل صالح] از بخشش خدا بخواهید، یقیناً خدا همواره به همه چیز داناست. (۳۲)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ٣٢)
شأن نزول:
در مورد نزول اين آيه چنين نقل شده كه: امّ سلمه (يكى از همسران پيامبر) به پيامبر صلّى اللّه عليه و آله عرض كرد: «چرا مردان به جهاد مىروند و زنان جهاد نمىكنند؟
و چرا براى ما نصف ميراث آنها مقرر شده؟ اى كاش ما هم مرد بوديم و همانند آنها به جهاد مىرفتيم، و موقعيت اجتماعى آنها را داشتيم» .
آيه نازل گرديد و به اين سؤالات و مانند آن پاسخ گفت.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 394
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
تفسير:
تفاوت سهم ارث مردان و زنان براى جمعى از مسلمانان به صورت يك سؤال درآمده بود، آنها گويا توجه نداشتند كه اين تفاوت به خاطر آن است كه هزينۀ زندگى، عموما بر دوش مردان مىباشد، و زنان از آن معافند، به علاوه هزينۀ خود آنها نيز بر دوش مردان است، و همان طور كه سابقا اشاره شد سهميۀ زنان عملا دو برابر مردان خواهد بود،
لذا آيۀ شريفه مىگويد: «برتريهايى را كه خداوند براى بعضى از شما نسبت به بعضى ديگر قائل شده هرگز آرزو نكنيد» (وَ لا تَتَمَنَّوْا ما فَضَّلَ اللّهُ بِهِ بَعْضَكُمْ عَلى بَعْضٍ) .
زيرا اين تفاوتها هر كدام اسرارى دارد كه از شما پوشيده و پنهان است.
البته نبايد اشتباه كرد كه آيه اشاره به تفاوتهاى واقعى و طبيعى مىكند نه تفاوتهاى ساختگى كه بر اثر «استعمار» و «استثمار» طبقاتى به وجود مىآيد.
لذا بلافاصله مىفرمايد: «مردان و زنان هر كدام بهرهاى از كوششها و تلاشها و موقعيت خود دارند» (لِلرِّجالِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبُوا وَ لِلنِّساءِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبْنَ) .
خواه موقعيت طبيعى باشد (مانند تفاوت دو جنس مرد و زن با يكديگر) و يا تفاوت به خاطر تلاشها و كوششهاى اختيارى.
سپس مىفرمايد: «به جاى آرزو كردن اين گونه تفاوتها، از فضل خدا و لطف و كرم او تمنا كنيد كه به شما از نعمتهاى مختلف و موقعيتها و پاداشهاى نيك ارزانى دارد» (وَ سْئَلُوا اللّهَ مِنْ فَضْلِهِ) .
و در نتيجه افرادى خوشبخت و سعادتمند باشيد. و در پايان مىفرمايد: «چون خداوند به همه چيز داناست» (إِنَّ اللّهَ كانَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيماً) .
و مىداند براى نظام اجتماعى چه تفاوتهايى از نظر طبيعى و يا حقوقى لازم است، و نيز از اسرار درون مردم باخبر است و مىداند چه افرادى آرزوهاى نادرست در دل مىپرورانند و چه افرادى به آنچه مثبت و سازنده است مىانديشند.
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 395
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسير_قرآن #جلسه_507
🌹 #آیه_32 #سوره_نساء
🌸 وَلَا تَتَمَنَّوْاْ مَا فَضَّلَ اللَّهُ بِهِ بَعْضَكُمْ عَلَى بَعْضٍ لِّلرِّجَالِ نَصِيبٌ مِّمَّا اكْتَسَبُواْ وَلِلنِّسَآءِ نَصِيبٌ مِّمَّا اكْتَسَبْنَ وَاسْئَلُواْ اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِكُلِّ شَىءٍ عَلِيما
ً
🍀 ترجمه: و آنچه را كه خداوند سبب برترى بعضى از شما بر بعضى دیگر قرار داده آرزو نكنید. براى مردان از آنچه کسب کرده اند بهره و نصيبى است و براى زنان نیز از آنچه كسب كرده اند بهره و نصیبی است و (به جاى آرزو و حسادت) از فضل خداوند بخواهید، قطعاً خداوند همواره بر همه چیز داناست.
🌷 #لا_تتمنوا: آرزو نکنید
🌷 #الرجال: مردان
🌷 #النسآء: زنان
🌷 #اسئلوا: بخواهيد
🌷 #عليم: دانا
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. #خداوند انسان ها و عالم را متفاوت آفريد و اين تفاوت ها بايد باشد. علاقه ها، استعدادها ، ظرفيت ها ، هدف ها و ...متفاوت است و زیبایی های #عالم در همین تفاوت ها است. میوه ها، طعم های مختلف دارند. گل ها، رنگارنگ و عطرهای مختلف دارند و همین تفاوت هاست که میوه ها و گل ها را خواستنی می سازد. تفاوت های بین عالم و تمام موجودات و تفاوت های بین انسان ها همگی بر اساس #علم و دانایی و #حکمت خداوند است. بعضی انسان ها زن هستند بعضی انسان ها مرد هستند این #زن و #مرد بودن بر اساس علم و حکمت خداوند است.
🌸 اگر به بعضی انسان ها ثروت و شهرت و جایگاه و نعمتی داد از روی حسادت به آنها نگاه نکنیم. و اگر به عده ای ثروت نداد در عوض آن نعمت های دیگری داد ک شاید همین سبب رشد آنها می شود زیرا باعث می شود آنها به تلاش بیفتند و کوشش کنند تا زمانی به جایگاهی برسند. اگر به #زندگی بیشتر انسان های موفق و ثروتمند در جهان نگاه کنیم خواهیم فهمید که زمانی فقیر بودند و همین باعث شد به تلاش و کوشش بیفتند و به هدف خود برسند. پس هیچ گاه از روی #حسادت و #فساد مال و ثروت و جایگاه دیگران را آرزو نکنید زیرا ممکن است آدمی را به گناه بیندازد.
🌸 این تفاوت ها بر اساس حکمت #خداوند است. لذا می فرماید: و لا تتمنوا ما فضل الله به بعضکم علی بعض: و آنچه را که #خداوند سبب برتری بعضی از شما بر بعضی دیگر قرار داده آرزو نکنید. سپس در ادامه می فرماید: للرجال نصیب مما اکتسبوا و للنسآء نصيب مما اكتسبن: براى مردان از آنچه کسب کرده اند بهره و نصیبی است و برای زنان نیز از آنچه کسب کرده اند بهره و نصیبی است. و به جای آرزو کردن و حسادت ثروت و داشته های دیگران از #خداوند بخواهیم که از فضل و بخشش خود به ما بدهد. راه رسیدن به هر هدفی دو چیز است یکی #کار و #تلاش و دومی #دعا که می فرماید: و اسئلوا الله من فضله إن الله کان بکل شیء عليما: و از فضل خداوند بخواهيد، قطعاً خداوند همواره بر همه چیز داناست.
🔹 پيام های آیه 32 سوره نساء 🔹
✅ به داده هاى الهى راضى باشیم و حسودانه، آرزوى برتری هاى دیگران را نداشته باشیم.
✅ در #اسلام مسایل اقتصادى و اخلاقى به هم آمیخته است.
✅ تبعیض ها و برترى هاى استثمارگرانه و ظالمانه، از حساب برترى هاى خداداد، جداست.
✅ هر یک از #زن و #مرد، نسبت به دستاوردهاى خود به طور مساوى مالكند.
✅ به جاى تمنّاى آنچه دیگران دارند، در پى كسب و #تلاش باشیم.
✅ هم #كار، هم #دعا.
✅ به جاى چشمداشت به داشته هاى دیگران به فضل و لطف #خدا چشم داشته باشید.
✅ به خصلت ها جهت صحیح بدهیم. آرزو در انسان هست، امّا جهت این آرزو را درخواست نعمت از #خدا قرار دهیم، نه سلب نعمت از دیگران
✅ اگر #خداوند، چیزى به كسى داد یا از او گرفت، حكیمانه و آگاهانه است.
✅ ایمان به علم #خداوند سبب بازداشتن انسان از طمع و چشم داشت است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
14.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_محمد_عبدالعزیز_حصان
📖 سوره مبارکه فاطر ( آیه ۱۳)
✍نابینا بودن شیخ موجب شده تا کمتر اسیر زرق و برق مجلس شود و ارتباط قلبی بهتری با خالق یکتا و فضای آیات قرآن کریم پیدا کند.معنویت، خشوع و احساس در این فراز تصویری قابل توجه است.
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
❤️- پناه بردن از نفس وسوسه گر به خدا :
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ(الناس/1)
بگو: پناه ميبرم به پروردگار مردم،
مَلِكِ النَّاسِ(الناس/2)
به مالک و حاکم مردم،
إِلَهِ النَّاسِ(الناس/3)
به (خدا و) معبود مردم،
مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ(الناس/4)
از شر وسوسهگر پنهانکار،
🔹یکی از دشمن های انسان در مسیر تعالی حسد است .
در حدیثی پیامبر صلوات الله علیه می فرمایند : خدایا از بخل به تو پناه می برم و از جبن و بزدلی به تو پناه می برم . به تو پناه می برم از اینکه به فرو ترین مایه های زندگی ( روزهای پیری و فرتوتی ) برگردم.و به تو پناه می برم از فتنه گری های دنیا.خدایا از عذاب قبر به تو پناه می برم .
خداوند در قران از دشمن انسان سخن می گوید و برای در امان بودن از این دشمن پناه بردن به خدا را مطرح می کند :
👈۱- پناه بردن از شر شیطان به خدا :
وَقُلْ رَبِّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّياطِينِ(المؤمنون/97)
و بگو: «پروردگارا! از وسوسههاي شياطين به تو پناه ميبرم!
وَأَعُوذُ بِكَ رَبِّ أَنْ يحْضُرُونِ(المؤمنون/98)
و از اينکه آنان نزد من حاضر شوند (نيز) -اي پروردگار من- به تو پناه ميبرم!»
👈۲- پناه بردن از شرانسان متکبر :
وَقَالَ مُوسَى إِنِّي عُذْتُ بِرَبِّي وَرَبِّكُمْ مِنْ كُلِّ مُتَكَبِّرٍ لَا يؤْمِنُ بِيوْمِ الْحِسَابِ(غافر/27)
موسي گفت: «من به پروردگارم و پروردگار شما پناه ميبرم از هر متکبري که به روز حساب ايمان نميآورد!»
👈۳- پناه بردن از شر انچه خداوند آفرید : (مثل غرایز، شهوات و خواسته های نفسانی که اگر در مسیر خود قرار نگیرند انسان را از مسیر قرب الی الله دور می کند )
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ(الفلق/1)
بگو: پناه ميبرم به پروردگار سپيده صبح،
مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ(الفلق/2)
از شر تمام آنچه آفريده است؛
وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ(الفلق/3)
و از شر هر موجود شرور هنگامي که شبانه وارد ميشود.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
10.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🦋 چرخه زندگی و تکامل #پروانه در چهار مرحله
مراحل رشد پروانه مانند حشرات دیگر دارای چهار مرحله مشخص که شامل: تخم، لارو که مرحله نوزادی است و شفیره و حشره بالغ می باشد..
♻️« قَالَ رَبُّنَا ٱلَّذِیۤ أَعۡطَىٰ كُلَّ شَیۡءٍ خَلۡقَهُۥ ثُمَّ هَدَىٰ »
(طه - 50)
🍃#موسی (ع) گفت:
« #پروردگار ما همان کسی است که به هر #موجودی_آنچه را #لازمه_آفرینش او بوده داده؛ سپس #هدایت کرده است!»
(طه - 50 )
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh