بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#تفسیر_قران #جلسه_823
🌹 #آیه_۱۱۱ #سوره_انعام
🌸 وَلَوْ أَنَّنَا نَزَّلْنَآ إِلَيْهِمُ الْمَلَآئِكَةَ وَكَلَّمَهُمُ الْمَوْتَىٰ وَحَشَرْنَا عَلَيْهِمْ كُلَّ شَيْءٍ قُبُلًا مَا كَانُوا لِيُؤْمِنُوٓا إِلَّآ أَنْ يَشَآءَ اللَّهُ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَهُمْ يَجْهَلُونَ
🍀 ترجمه: و مسلّماً اگر ما فرشتگان را به سوی آنان نازل می كردیم، و مُردگان با آنان سخن می گفتند، و همه چیز را گروه گروه در برابرشان جمع می كردیم، باز هم ایمان نمی آوردند؛ مگر آنكه خدا بخواهد، ولی بیشترشان نادانی و جهالت می ورزند
🌷 #نَزَّلْنَا: نازل کردیم
🌷 #الْمَلَآئِكَة: فرشتگان
🌷 #الْمَوْتَىٰ: مردگان
🌷 #حَشَرْنَا: جمع کردیم
🌷 #قُبُلًا: روبرو، در برابر، مقابل
🌷 #يَجْهَلُونَ: نادانی و جهالت می ورزند
🌸 اين آيه در مکه نازل شده است و با آيات قبل مربوط است، هدف اين چند آيه اين است كه روشن سازد جمعى از تقاضا كنندگان معجزات عجيب و غريب در تقاضاهاى خود صادق نيستند و هدفشان پذيرش حقّ نمى باشد، #قرآن در اين آيه با صراحت مى گويد: «وَ لَوْ أَنَّنا نَزَّلْنا إِلَيْهِمُ الْمَلائِكَةَ وَ كَلَّمَهُمُ الْمَوْتى وَ حَشَرْنا عَلَيْهِمْ كُلَّ شَيْءٍ قُبُلاً ما كانُوا لِيُؤْمِنُوا: و قطعا اگر ما فرشتگان را به سوی آنان نازل می کردیم و مردگان با آنان سخن می گفتند و همه چیز را گروه گروه در برابرشان جمع می کردیم، باز هم ایمان می آوردند» سپس براى تأكيد مطلب مى فرمايد: «إِلاّ أَنْ يَشاءَ اللّهُ: مگر آنکه خدا بخواهد» و بديهى است كه اين گونه ايمان هيچ فايده تربيتى و اثر تكاملى نخواهد داشت. و در پايان آيه اضافه مىكند كه «وَلكِنَّ أَكْثَرَهُمْ يَجْهَلُونَ: ولی بیشترشان نادانی و جهالت می ورزند»
🔹 پیام های آیه ۱۱۱ سوره انعام 🔹
✅ برای دلهای لجوج، هیچ آیه و نشانه ای زمینه ساز ایمان نمی گردد.
✅ #خدا اگر بخواهد، می تواند به اجبار، همه را مؤمن سازد ولی این خلاف حکمت اوست.
✅ #جهالت، عامل ایمان نیاوردن به آیات الهی است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#از_ادم_تا_خاتم
#قسمت_سوم
🌷پس از آنکه آدم زندگی یافت، خداوند رموز و حقایقی را به او یاد داد و هوشیاری و دانایی آدم بر فرشتگان هم ثابت شد و قرار شد که آن دو (آدم و حوا) در بهشت زندگی کنند. یکی از این استعدادها درک حقایق هستی و نام گذاری اشیاء بود. اگر چه این مسئله بسیار ساده است ولی اگر آن نبود واقعا با چه مشکلی مواجه می شدیم. در حالی که این قدرت را فرشتگان نداشتند همانگونه که خداوند فرمود؛
«ای فرشتگان! اگر راست می گوئید اسم های اشیاء را نام ببرید.» ولی فرشتگان گفتند؛ «ای خدا! ما فقط همان را می دانیم که تو به ما تعلیم داده ای.»
بدین ترتیب فرشتگان پذیرفتند که این موجود (آدم) مقامی بالاتر از آنها دارد، و در مقابل دانش های انسان تسلیم شدند و خداوند نیر او را آدم (خلیفة اللّه ) بر روی زمین قرار داد.
پس خداوند به آدم و حوا فرمود؛ وارد بهشت شوید و در آن گردش کنید و از تمام میوه های بهشتی و لذّتهای آن بهره مند شوید، مگر یک چیز و تنها به آن درخت نزدیک نشوید که از خوردن میوه آن ممنوع شده اید.
خداوند به آن دو وعده داد که؛
«اگر از میوه این درخت خودداری کنید و آن را نخورید دیگر تمام خوشیها برای شما فراهم است و از گرسنگی و تشنگی و برهنگی و خستگی آسوده خواهید بود، ولی اگر میوه این درخت را بخورید بر خودتان ظلم کرده اید. مواظب باشید که از شیطان فریب نخورید، که شیطان دشمن شماست و بدخواه شما می باشد.»
آدم و حوا وارد بهشت شدند و هرچه مطابق میلشان بود مورد استفاده قرار دادند و در میان باغها و درختان بهشت گردش و در سایه آنها استراحت می کردند و از نعمت های بهشت لذت می بردند و از آبهای گوارای بهشت می نوشیدند و در کنار همدیگر زندگی خوب و خوشی داشتند. و این هنگامی بود که ابلیس از درگاه پروردگار و بهشت رانده شده بود.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#نماز_در_قرآن
💢ج ـ نماز با خشوع
از مصادیق اقامه نماز به جاى آوردن نماز با خشوع آن است.
((قد افلح المومنون الذین هم فى صلاتهم خاشعون;(مومنون ۲۳) به تحقیق مومنان رستگار شدند آنها که در نمازشان خشوع دارند)).
خشوع به معناى تواضع و ادب جسمى و روحى است که در برابر شخص بزرگ یا حقیقت مهمى در انسان پیدا مى شود و آثارش در بدن ظاهر مى گردد.
فیومى گوید: ((خشع خشوعا اذا خضع و خشع فى صلاته و دعائه اقبل بقلبه على ذلک و هو مإخوذ من خشعت الارض اذا سکنت و اطمإنت; خشوع به معناى تواضع است و خشوع در نماز و دعا به معناى اقبال قلبى بر آن است و این واژه برگرفته از سکون و اطمئنان است, آن چنان که براى سکون زمین واژه خشوع به کار رفته و مى گویند: ((خشعت الارض)). خشوع در نماز; یعنى جسم و روح را در نماز به دیدار خداوند بردن و انقطاع از غیر او آن چنان که برگزیدگان خداوند پیامبر و آل ـ علیهم السلام ـ چنین بودند. اولین فرودگاه این خشوع روح است که بر جسم نیز اثر مى گذارد; یعنى آن کس که در نماز خشوع دارد در حال نماز اعضا و جوارح او نیز آرام بوده, پیوسته بازى با ریش و صورت ندارد! در حدیثى مى خوانیم که پیامبر(ص) مردى را دید که در حال نماز با ریش خود بازى مى کند فرمود: ((اما انه لو خشع قلبه لخشعت جوارحه;
اگر او در قلبش خشوع بود, اعضاى بدنش نیز خاشع مى شد)).
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
📜 #یڪـــآیــهقـــــرآن
👈 خـــدایا چـقدر #صــبر ڪنم؟!
همیشه در فشار زندگی اندوهـگین
مشو شاید خداستکه در آغوشش
میفشاردت برای تمام #رنـجهایی
که مـیبری صــبر کن! صـــــبر اوج
احـــــترام به حـــــکمت خداست.
#صــــــبورباشیـــم
📒 ســوره یونـــس آیه ۱۰۹
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
ما يَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِنْ رَحْمَةٍ فَلا مُمْسِكَ لَها وَ ما يُمْسِكْ فَلا مُرْسِلَ لَهُ مِنْ بَعْدِهِ وَ هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ «فاطر آیه2»
هر رحمتى را كه خداوند (به روى) مردم بگشايد، بازدارندهاى براى آن نيست، و هر چه را خداوند دريغ دارد، پس غير او فرستندهاى براى آن نيست، و اوست عزيز و حكيم.
پیام ها
1- در دنيا همه مردم از رحمت الهى برخوردارند. «يَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِنْ رَحْمَةٍ»
2- دادنها و گرفتنهاى خداوند، همراه با حكمت است. «يَفْتَحِ- يُمْسِكْ- الْحَكِيمُ»
در این آیه سخن از بخشش و عطای رحمت به عباد را به میان آورده است یعنی کلید تمام خزائن نعمت ها و رحمت هایی که بشر بدان نیاز دارد در دست خداست به هرکس عطا کند مانع شونده ای نخواهد بود و اگر باز دارد وادار کننده در میان نخواهد بود حالا باز کردن در ،حکایت از آن دارد که رحمت های مادی و معنوی خداوند دم دست و در کنار ماست و در دوردست نیست که بفرستد
تفسیرمبین وتفسیر نور
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
❤️ الله عز و جل
وَ لَنَبْلُوَنَّكُم بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِّنَ الْأَمْوَالِ وَ الْأَنفُسِ وَ الثَّمَرَاتِ ۗ وَ بَشِّرِ الصَّابِرِينَ ﴿۱۵۵﴾ الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ ﴿۱۵۶﴾ أُولَـٰئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَوَاتٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ ۖ وَ أُولَـٰئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ ﴿۱۵۷﴾
🔹خداوند متعال
قطعا همه شما را با چيزی از ترس، گرسنگی، زيان مالی و جانی، و كمبود ميوه ها آزمايش ميكنيم و بشارت ده به استقامت كنندگان! (155) آنها كه هر گاه مصيبتی به آنها رسد میگويند: ما از آن خدا هستيم و به سوی او باز میگرديم! (156) اينها همانها هستند كه الطاف و رحمت خدا شامل حالشان شده و آنها هستند هدايت يافتگان. (157)
📚 قرآن کریم، سوره بقره، آیات 155 الی 157
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
«وَجَزاءُ سَیئَة سَیئة مِثْلُها؛
و جزای بدی، بدی اسـت مانند ان.» «سوره ي شوری، آیه ي 40»
🟩کلوخ انداز را پاداش سنگ اسـت. «سعدی»
#سعدی #ضربالمثلقرآنی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺
#آیه_دعای عاقبت بخیری برای ھمہ👌👇
🌟 رَبَّنا اَفرِغ عَلَینا صَبراً وَ تَوَفَّنا مُسلِمینَ 🌟
پروردگارا، بر ما شکیبایی فرو ریز و ما را مسلمان بمیران.
حضرت ابراهیم و یعقوب ع پسران خود را به همان سفارش کردند: ای پسران من، خداوند برای شما این دین را برگزید. پس البته نباید جز مسلمان بمیرید .
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🍀🌺🍀🌺🍀🌺