🔳 قطب زاده: با پخش صدای خوانندگان زن مخالف نیستم.
▫️#مرور_اتفاقات_مهم_روز
▫️1 خرداد 58
🔰 #صادق_قطب_زاده رئیس صدا و سیما در مصاحبه با #آسوشیتدپرس، ضمن دفاع از سیاستهای بحث برانگیز خود در اداره شبکه رادیو تلویزیون ایران
و انتقاد شدید از #بی_بی_سی که به دنبال ایجاد آشفتگی در برنامه های داخلی ایران است، گفت:
معیارهای شدید اخلاقی و انقلابی در اداره امور رادیو و تلویزیون ادامه خواهد یافت.
🔰 قطب زاده تاکید میکند میخواهم از خانمهای گوینده درخواست کنم به هنگام ظاهر شدن در صفحه تلویزیون، موی خود را با روسری بپوشانند و #حجاب خود را رعایت کنند.
🔰 او ادامه داد: البته تعداد زیادی از زنان این کار را کردهاند و این روش، برخی از زنان بیننده را که لباسهای غربی را میپسندند، خشمگین ساخته است.
روسری برای ما به طور فوقالعادهای اهمیت دارد.
یک نوع #پوشش_اسلامی است و به اعتقاد من حتی باید به عنوان یک #لباس_ملی مورد احترام باشد.
🔰 برخی از #خوانندگان گذشته به دلیل وابستگیشان به فساد رژیم سابق، مورد نفرت مردم قرار گرفتهاند.
من هیچگونه اعتراضی به پخش کارهای ضبط شده #هنرمندان جدید زن ندارم و با پخش صدای ضبط شده زنان از رادیو مخالف نیستم.
📚کیهان و اطلاعات، 1 خرداد 58، ص2
📌 پ.ن: البته قطب زاده بعدها این اظهاراتش را تکذیب کرده و گفت منظور من هنر زنان ایرانی بود، نه صدای آنها.
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
🔳 کسینجر: سقوط شاه، شکست استراتژیک برای سیاست خارجی امریکا
▫️#مرور_اتفاقات_مهم_روز
▫️2 خرداد 58
🔰 #هنری_کسینجر، وزیر پیشین امور خارجه امریکا و استراتژیست معروف امریکایی، سقوط شاه در ایران را یک #شکست_استراتژیک مهم برای سیاست خارجی امریکا توصیف کرد و آن را ناشی از فقدان #قاطعیت و #آگاهی_لازم در #دولت_کارتر دانست.
🔰 کسینجر سقوط شاه را #بزرگترین_شکست_امریکا پس از #جنگ_جهانی_دوم دانست و عوامل اصلی این شکست تاریخی توسط انقلابیون را در ضمن چهار عامل چنین بیان کرد:
1️⃣ ضعف #سازمان_سیا در برابر انقلاب مردم ایران. به عبارت دیگر رفورم هایی که به قدرت بسیج اطلاعاتی سازمان سیا در ایران لطمه زد و هر کوششی را برای #تثبیت_سیاسی_شاه از طریق کمک های پنهانی ضایع کرد.
2️⃣ تاکید بیش از حد دولت کارتر بر مسئله #حقوق_بشر که در جریان یک دوران دشوار سیاسی بر شاه فشار شدیدی وارد آورد و عملا منجر به تضعیف حکومت شاه شد.
3️⃣ بی ثباتی در منطقه خاورمیانه و شمال افریقا که عملا نتیجه اش #ایجاد_هلال_بحرانی از ایران تا شاخ افریقا بود.
4️⃣ #دست_کم_گرفتن_انقلاب اسلامی ایران توسط دولت امریکا. به عبارت دیگر کم توجهی کارتر به بحران ایران که موجب ابهام های زیادی نسبت به حمایت امریکا از شاه شد.
📚 کیهان، 2 خرداد، ص1
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
یکی از زیباترین تحلیل ها و تبیین ها درباره امام رو این بیان میدونم: 🔽🔽🔽🔽
❇️ امام یک کلید بود...
🔰اگر نظام جمهورى اسلامى و اين انقلاب بزرگ و جهانى را، و #رستاخيز_عظيمى كه در دنيا به وجود آمده،
و رستاخيز عظيمترى كه در #درون_انسانها پديد آمده، و اين #تحولى كه مس ها را طلا كرده است، كلمه طيبه و شجره طيبه بدانيم- كه هست-
🔰ريشه اين شجره طيبه، همين شخصيت عظيمى است كه همه چيز از او روييد. او بود كه اين درخت مبارك را روياند. او همه چيز بود، و اگر نبود، ما هيچ چيز نداشتيم.
🔰در گذشته، همين ايران و ملت و موقعيت جغرافيايى و همين #فقه و #قرآن و #نهج_البلاغه بود؛ اما در واقع چيزى نداشتيم و روز به روز عقبتر مى رفتيم و بيشتر بر سرمان مى خورد و شخصيت ما هضم مى شد.
🔰بعد كه او پديد آمد و قدم در صحنه گذاشت، مثل وجودى كه ماهيات را هستى و تحقق مى بخشد، و مثل خورشيدى كه مى تابد و اشيا را آشكار مى كند، و مانند روحى كه به كالبدى دميده مى شود و اجزاى آن را زنده مى سازد، ما را #زنده و نمايان كرد و به حركت درآورد؛
🔰آنوقت ارزش جغرافيايى و تاريخى و فرهنگ گذشته و قرآن و نهج البلاغه و ملت ما احيا شد و به كارمان آمد.
🔰او #كليد بود. او ريشه اين درخت محسوب مىشد. اين ريشه بايد محفوظ بماند. اگر اين نظام از ريشه خود- يعنى از #امام_عزيز (ره)- جدا شود،
مثل درختى است كه «اجتثّت من فوق الارض»؛ يعنى از روى زمين آن را اره كرده باشند و بين تنه و ريشه آن فاصله انداخته باشند.
ممكن است چهار روزى هم نمود و هيكلى داشته باشد، اما سرنوشتش معلوم است: ديگر رابطه حياتى و تغذيه اى بين اين دو نيست.
➕ما نبايد بگذاريم نظام اسلامى از ريشه خودش- يعنى امام (ره)- جدا شود.
📚بیانات #آیت_الله_خامنه_ای، 28/4/1368.
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
💠 ما حقیقتاً مرده بودیم؛ امام ما را زنده کرد. ما گمراه بودیم؛ امام ما را هدایت کرد.
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
🔳 از هرچه میخواهید بگویید الا این سه موضوع!
▫️#مرور_اتفاقات_مهم_روز
▫️12 خرداد 42/ 9 محرم
🔰 شهربانی کل کشور به مناسبت فرا رسیدن #محرم در 4 خرداد در اعلامیه ای مردم را به #سوگواری_مشروع! فرا خواند و تاکید کرد کسانی که از این مراسمات بهره برداری نادرست! کنند، #تنبیه خواهند شد.
🔰 روشن بود که مرادشان از «سوگواری مشروع» چیست، یعنی عزاداری تان زیانی به #شاه و #استعمار_امریکا و انگلیس نزد.
امام خمینی اما در مقابل این اعلامیه، رهنمودنامه ای صادر کرده و مردم را به #راه_حسین(ع) میخواند و در آن بر چند چیز تاکید میکند:
1️⃣ اهل منبر مصیبت های وارده بر اسلام و مراکز فقه و... را یادآور شوند و علیه یزید امروز قیام کنند.
2️⃣ خطر #اسرائیل و عمال آن به مردم تذکر داده شود.
3️⃣ خطر امروز بر اسلام، کمتر از خطر بنی امیه نیست! یعنی اسلام در خطر است...
🔰 در مقابل این راهبرد امام، 12 خرداد شماری از اهل منبر به #ساواک برده میشوند و از آنها خواسته میشود سه موضوع را حتما در منابرشان رعایت کنند:
1️⃣ علیه #شخص_اول_مملکت سخنی نگویند
2️⃣ علیه #اسرائیل سخنی به میان نیاورند!
3️⃣ مرتب به گوش مردم نخوانند که #اسلام_در_خطر_است!
🔰 غیر از اینها، دیگر هر چه بگویند آزادند. امام دقیقا میدانست باید کجا را بزند تا کار پیش برود لذا معادلات رژیم را بهم ریخته بود.
🔰 رژیم میخواست اهل منبر درباره سه موضوعی حرف نزنند که اساسا آن سه موضوع، اساس نهضت را تشکیل میدادند و این به شناخت و نقطه زنی دقیق امام برمیگشت.
امام تاکید میکرد اگر از این سه موضوع بگذریم، دیگر اختلافی نداریم...
📚 نهضت امام خمینی، ج1، ص464
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
🔳 تشکیل دادگاه ویژه روحانیت به فرمان امام خمینی
▫️#مرور_اتفاقات_مهم_روز
▫️3 خرداد 58
🔰 بعد از اینکه تخلفاتی از عده ای روحانی و #روحانی_نما رخ میده و از طرف دیگه عده ای هم این موارد رو سر دست گرفته و شروع به تخریب روحانیت میکنن،
امام بعد از مشورت با برخی از اصحابش به این جمع بندی میرسد که باید به تخلفات این دسته از روحانیون به صورت مستقل پرداخته شود
لذا در این روز با صدور پیامی از طرف ایشان، نطفه دادگاه های ویژه روحانیت شکل میگیرد.
🔰 امام تاکید میکند تفکیک بین روحانیون و دیگر اقشار در مجازات به معنای امتیازی برای روحانیت نیست بلکه همه در برابر قانون #برابر و یکسانند.
🔰 امام معتقد بود: «باید مجرمينى كه با پوشيدن لباس روحانيت، خود را در اين صف وارد كرده اند به مجازات برسند، لكن، به طورى كه اطلاع مى دهند، عده اى مخالف اسلام و روحانيت درصدد هستند كه با اسم #تصفيه، روحانيت را بكوبند، و راه را براى ستمگران باز كنند.» صحیفه امام، ج7، ص466.
🔰 در پی صدور این پیام، هیئتی برای رسیدگی به جرایم و تخلفات روحانیون از علمای شهرستان ها تشکیل شد که این امر سرآغازی بود برای شکل گیری #دادگاه_ویژه_روحانیت.
➕ تبیین #آیت_الله_خامنه_ای در ضرورت و فلسفه شکل گیری دادگاه ویژه روحانیت: https://farsi.khamenei.ir/newspart-index?tid=1587
➕ برای اطلاع از #سیر_تاریخی شکل گیری و مراحل گذار دادگاه ویژه روحانیت تاکنون رجوع کنید به کتاب: «#دادسرا_و_دادگاه_ویژه_روحانیت» نوشته سیدمحمد #زمان_دریاباری، نشر مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص79 که عالی به این مسئله پرداخته است.
➕ اخیر حکم خلع لباس سید مهدی #صدرالساداتی و سید حسن #آقامیری و محکومیت یکی از مدعیان اصلی طب اسلامی که توسط دادگاه ویژه روحانیت صادر شد، حاشیه ساز شده بود.
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
🔳 موضع طالقانی نسبت به مشی خلخالی در دادگاه انقلاب
▫️#مرور_اتفاقات_مهم_روز
▫️3 خرداد 58
🔰آیت الله #طالقانی نسبت به اعتراض #امریکا به اعدام هویدا و سران رژیم گذشته گفت اینها سال ها در مقابل ظلم #اسرائیل به مردم #فلسطین سکوت اختیار کرده اند اما حالا برای اعدام هویدا صدایشان بلند شده.
🔰پیامبر هم در #فتح_مکه وقتی بت ها را ریخت فرمود حالا صدای شیطان و ناله اش بلند میشود.
اینها نیز مانند آنند اما اینها در روحیه انقلابی ملت ما اثری ندارد و حتی ما حاضریم #روزه_سیاسی بگیریم تا #امپریالیسم را سرجایش بنشانیم.
🔰ایشان نسبت به استعفای آیت الله #خلخالی [که البته استعفای ایشان پذیرفته نشد] نیز گفت علت این استعفا، شکایاتی است که از #تندروی ایشان شده.
من خلخالی را فی النفسه آدم #متدین و #معتمدی میدانم ولی مردم قدری از محاکمات او ناراضی بودند.
🔰علت نارضایتی هم این است که او خیلی سریع و تند تصمیم گرفته و مردم نیز به همین اعتراض دارند.
البته مردم باید از خیانت های هویدا و امثال او اطلاع پیدا میکردند تا برای افکار عمومی جهان مشخص میشد که اینها چه جنایاتی کرده اند ولی زود حکم صادر و اجرا شد.
🔰آیت الله طالقانی اعتقاد داشت اگر در حکم #هویدا و #نصیری و... عجله نشده بود، به اسرار تازه ای دست میافتیم لذا از این جهت نباید #عجله میشد.
🔰ایشان نسبت به حکم اعدام شاه توسط خلخالی نیز گفت:
خلخالی یک #مجتهد است و هر مجتهدی میتواند چنین حکمی صادر کند و من هم صادر میکنم و میگویم که از نظر افکار عمومی واقعا شاه محکوم به #اعدام است.
📚 کیهان و اطلاعات، 3 خرداد، ص12
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF
🔳 طالقانی و حقیقت دموکراسی غربی
▫️#مرور_اتفاقات_مهم_روز
▫️3 خرداد 58
➕ آیت الله #طالقانی درباره #قانون_اساسی جدید گفت:
🔰«در قانون اساسی ایران خواهید دید که این فقط ادعا نیست که کار مردم به مردم واگذار شود.
هم اکنون در بسیاری از کشورها این شوراها با شرکت مردم تشکیل شده است، مع ذلک میبینیم که در عمل آن طور که باید و شاید پیاده نشده و اکثریت مردم حق نظارت را ندارند.
🔰چه در غرب، چه در شرق فرقی نمیکند. در #غرب آنها اسم خود را گذاشته اند #دموکراسی، ولی در باطن در این کشورها قدرت در دست #سرمایه_داران است و این سرمایه داران هستند که #سرنوشت_مردم را تعیین می کنند.
در #کشورهای_کمونیستی هم همین طور است.»
📚کیهان و اطلاعات، 3 خرداد، ص12
🆔 https://eitaa.com/TarikhDEF