فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #گزیده_فیلم | رهبر انقلاب: شهادت مظهر فداکاری است. کسی جان خودش را برای آسایش دیگران میدهد؛ #شهید_امنیت، جان خودش را میدهد برای اینکه دیگران در امنیّت زندگی کنند؛ #شهید_دفاع_مقدس جان خودش را میدهد برای اینکه آن دشمن خبیث ظالم به آن وعدهای که به خودش داده بود ــ که گفته بود تا تهران خواهم رفت و ملّت ایران را به ذلّت خواهم کشید ــ نتواند وفا کند؛ شهید این است دیگر. من و شما نشستهایم در خانهمان، او دارد آنجا میجنگد برای اینکه ما راحت بنشینیم، دشمن نیاید به سراغ ما.
👈 این فداکاری یک اخلاق [برجسته] است؛ با قطع نظر از هر دین و مذهب و عقیدهی دینیای، انسانها این را اهمّیّت میدهند. [شهادت،] شجاعت را تداعی میکند. ۱۴۰۱/۰۸/۰۸
🌹https://eitaa.com/Tashayo
🔹 هرگاه سلطهگران بخواهند یک ملّت را از جدیت و عزم راسخ بیندازند و روح سلحشوری و شجاعت و مردانگی و ایثار را از ملتی بگیرند، یکی از برّندهترین حربهها علیه این ملت؛ ایجاد و تشدید جاذبههای جنسی و کشاندن به سمت فحشا در این ملّت است. تجربهای که در دنیا بارها تکرار شده است.
🌹https://eitaa.com/Tashayo
📸 نمادِ دستگاهِ امام زمان
🔸از مهمترين سمبلهايي که ما در زندگيمان داريم و از آن غافليم، لباس روحانيت است. اين عمامه پارچهاي است که در دکان بزازي وجود دارد. اين عبا و قبا و کفش هم همين طور. في حد نفسه اينها هيچ ارزشي ندارد. اگر کسي اين را به عنوان سمبل انتصاب به دستگاه ولايت، به دستگاه امام زمان استفاده کرد، ارزش پیدا میکند.
۱۳۹۱/۰۸/۱۲
🌹https://eitaa.com/Tashayo
🌸ميلاد حضرت زينب (سلام الله عليها) و روز پرستار مبارک باد🌸
حضرت زینب کبری (سلاماللهعلیها) (۵ یا ۶ ق - ۶۲ ه.ق)، سومین فرزند اميرمؤمنان علی (علیهالسّلام) و حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) و همسر عبدالله بن جعفر بود. ایشان را با القاب عقیله بنیهاشم، ام المصائب و عالمة غير معلمة (دانشمند بدون معلم) یاد کردهاند. حضرت زینب توسط پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) نامگذاری شد. وی پنج تن آل عبا، امام سجاد و امام باقر (علیهم السّلام) را درک کرد و در زمان حضور امیرالمومنین (علیهالسّلام) در کوفه به زنان کوفه، تفسیر قرآن آموزش میداد.
حضرت زینب (سلاماللهعلیها) همراه برادرش امام حسین (علیهالسّلام) در واقعه کربلا حضور پیدا کرد و بعد از شهادت امام حسین به اسارت درآمد. بارزترين بعد زندگى حضرت زينب (سلاماللهعلیها)، نقش ویژه او در دوران اسارت در سرپرستي اسراي کربلا است. خطبههای ایشان در کوفه و شام علیه یزید و امویان نيز معروف است. از او به خاطر صبر و پایداری در واقعه عاشورا علیرغم از دستدادن عزیزترین کسانش به عنوان اسوه صبر یاد ميشود.
درباره مزار حضرت زینب (سلاماللهعلیها) اختلاف است ولی مشهور قائل هستند که ایشان در دمشق دفن شدهاند.
🌺https://eitaa.com/Tashayo
✅ اشاره به دو صحنه تاريخي
به ياد شهداي مظلوم خردسال و هتک نواميس مسلمانان در اغتشاشات اخير:
صحنه اول:
رسول خدا(صلي الله عليه و آله) به سپاهيان اعزامي خود سفارش ميکرد:
ـ به نام خدا و در راه خدا بجنگيد؛
ـ خيانت نورزيد و عهدشكني نكنيد؛
ـ مُثْله نکنيد (اعضاي بدن دشمن را نبُريد)؛
ـ کودکي را نکشيد؛
ـ زني را نکشيد.
(تاريخ اليعقوبي، ج2، ص77؛ المغازي، ج3، ص1117).
اميرمؤمنان علي(عليه السلام) نيز با تأسي به سيرة پيامبر، در دوران خلافتش در آغاز هر جنگي به سپاهش دستور ميداد: «...كشتهاي را مُثله نكنيد... به هيچ زني آزار و گزند نرسانيد»، همچنين تصريح کرد که در عهد رسول اكرم، که زنان مشرك بودند، نيز ما مأمور بوديم از آزار رساندن به ايشان خودداري كنيم.
(پيكارصفين، ص279؛ نهج البلاغه، نامة 14)
صحنه دوم:
در تاريخ صدر اسلام، شاخه اَزارقه از فرقه خوارج، افراطيترين اعتقادات را داشتند؛ چنانکه ايشان:
1- تمامي مخالفان خود را مشرک و کافر ميدانستند؛
2- اطفال مخالفان خود را مشرک ميدانستند؛
3- کشتن مخالفان خود، نيز کشتن زنان و اطفال آنان را مباح ميدانستند.
(آشنايي با فرق و مذاهب اسلامي، ص28)
✍️ حامد منتظري مقدم
☘️https://eitaa.com/Tashayo
عقلانیت شیعی در نقد ديدگاه محمد عابد الجابری منتشر شد...
https://fa.abna24.com/story/1329185
☘️https://eitaa.com/Tashayo
به گزارش خبرگزاری اهل بيت (ع) ـ ابنا ـ آشنایی محسن دریابیگی با محمد عابد الجابری اهل مراكش به سال ۱۳۸۰ بازمیگردد؛ زمانی که موضوع پایاننامه کارشناسی ارشد خود در رشته فلسفه را به یکی از متفکران عرب اختصاص داده بود تا از این پنجره با حوزه اندیشه جهان عرب آشنا شود. در بین آثار جابری پروژه نقد عقل عربی محصول تفکرات او بود. این پروژه که در چهار جلد منتشر شده بود (دو جلد اول، عقلانیت عربی و جلد سوم و چهارم، نقد عقل سیاسی و نقد عقل اخلاقی بود) میوه نگاه جابری به سنت و تجدد و روش تعامل این دو برای زندگی در امروز بود. همچنین جابری در کتابهای «نحن و التراث» و «التراث و الحداث» نگرش خود به مسئله سنت و تجدد و نحوه تعامل صحیح بین آن دو را بیان کرده است.
شیوه جابری در مقولهبندی اندیشه جهان عرب به روش ساختارگرایان است. وی علوم نظری جهان اسلام را به برهانی، عرفانی و بیانی فصلبندی میکند و با زوجهای ساختاری محورهای هر یک از این سه گونه اندیشه را برمیشمرد. این تقسیمبندی صرفا توصیفی نیست؛ او اندیشه عرفانی را عقلی منحرف میخواند که جهان اندیشه اسلامی را از مسیر مستقیم دور ساخته است. آنقدر که او به اندیشه عرفانی میتازد به علوم بیانی نمیتازد. در چهارچوب فکری وی علوم بیانی بیشتر بر عقل اهل سنت سایه افکنده و اندیشه عرفانی بر عقل شیعیان.
غیرت شیعی مؤلف کتاب عقلانیت شیعی برنمیتافت که نقطه قوت اندیشه شیعی اینطور مورد بی مهری قرار گیرد. بنابراین او سال ها در ذهنش با استدلالهای جابری در کشاکش بود تا بدین صورت نگرش و روش و دادههای او را مورد نقد قرار دهد.
از نظر دریابیگی صراط مستقیم و امت وسط، اهل بیت عصمت و طهارتاند که شیعیان به راهبری آنان از هر افراط و تفریطی به دورند. قدم صدق و مشی معتدل در بهره مندی از ظاهر و باطن، عقل و شهود ویژگی بارز این مدرسه است. برچسبهای ناروا برخاسته از عدم درک درست این اندیشه متوازن است. از نظر دریابیگی محمد عابد الجابری از زمره متفکرانی است که از دلالتهای عقلی مدرسه امامیه غفلت کرده و این اندیشه جامع را به مدرسه عرفانی تقلیل داده است.
به بیان دکتر ادریس سماوی استاد دانشگاه کلرادوی آمریکا، شیعه یک وضعیت نیست که بتوان یکباره بر آن دست یافت، بلکه فرایندی است که با مرور زمان و مطالعه و افزایش معرفت قابل دسترسی است.
کتاب عقلانیت شیعی، حاوی سه فصل است: جابری و تشیع، نقد آراء و اندیشههای جابری و نتیجهگیری.
دریابیگی در سال ۹۶ کتاب روش مواجهه با دشواره سنت در اندیشه جابری را تألیف کرد که این کتاب توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسید.
عقلانیت شیعی، نقد تلقی گنوسی از شیعه در نگاه محمد عابد جابری، تألیف محسن دریابیگی، در ۲۰۲ صفحه توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل در پاییر ۱۴۰۱ منتشر شد.
☘️https://eitaa.com/Tashayo
🔳امام کاظم (عليه السلام):
«إن فاطمة عليها السلام صديقة شهيدة...»
(الکافي، ج1، ص458)
🏴https://eitaa.com/Tashayo
تحليل قصيده بائية حضرت فاطمه(ع.pdf
467.5K
☑️مقاله علمي-پژوهشي زير عنوان:
تحليل گفتمان انتقادي قصيدة بائية حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها)
🏴https://eitaa.com/Tashayo
نکوداشت استاد برجسته تاريخ اسلام
مرحوم حجت الاسلام مهدي پيشوايي
🏴https://eitaa.com/Tashayo
🔰 شانزدهمین دوره از دوره های کوتاه مدت موسسه امام هادی «علیه السلام»
▫️بایسته های تاریخ پژوهی
منبع شناسی و روش پژوهش در تاریخ اسلام
🎙حجت الاسلام والمسلمین دکتر منتظری مقدم
📌 ۶ جلسه _ پنجشنبه ها
🗓 از 1 دي
🕰 ساعت ۱۰ الی ۱۱:۳۰ صبح
مهلت ثبت نام تا دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱
👇👇 لینک ثبت نام 👇👇
https://survey.porsline.ir/s/W4F4J0d
👇 راه های ارتباطی 👇
02537725225-7
@emamhadi_qom
🌿https://eitaa.com/Tashayo