5 اصطلاح غلط که رایج شده
و زیاد بکار میرود:⇩
✺ ۱- خدا بد نده! ✺
این کلام اهانت به پروردگار است،زیرا خدای تعالی در قرآن فرموده:هیچ خوبی به شما نمیرسد مگر از ناحیه ی خدا و هیچ بدی بشما نمیرسد مگر از ناحیه ی خود شما(و بخاطر اعمال خودتان است)
✺ ۲- جوان ناکام! ✺
این اصطلاح عامیانه برای جوانهایی که قبل از ازدواج از دنیا میروند بکار میرود ،درحالیکه ازدواج کام حقیقی یک انسان نیست که اگر ازدواج نکرد به او بگویند ناکام ،بلکه کام حقیقی انسان رسیدن به مقام بندگی خداست و استفاده ی خوب کردن از عمر و فرصتی که خدا به او داده است.
✺ ۳- عیسی به دین خود، موسی به دین خود! ✺
این جمله معنای صحیحی ندارد، زیرا بین پیامبران خدا، کوچکترین اختلافی نبوده و همه ی آنها مردم را به توحید و یکتا پرستی دعوت میکردند و
عقیده ی یکسانی داشتند.
✺ ۴- ولش کردی به امان خدا! ✺
این حرف کفر آمیز است ،زیرا اگر کسی مال یا فرزند خود را به امان خدا بسپارد که غمی نیست بهتر است بجای این کلام گفته شود:
"ولش کردی به حال خودش " پس بدبخت شد رفت
✺ ۵- انسان جایز الخطاست! ✺
این حرف نیز غلط است ،زیرا انسان برای خطا کردن جایز نیست . بهتر است بگوییم انسان ممکن الخطاست، یعنی ممکن است خطا کند و بهترین خطا کنندگان توبه کنندگان هستند
🍃 🌸 @Tasniim
╰━═━⊰🍃🌹🍃⊱━═━╯
1_23574549.mp3
9.95M
#فرشتگان_کارگزاران_عالم ۴۳
🌐 عالم ملکوت، عالم مُلک را اداره میکند!
✨ و این مدیریت؛ به اذن خداوند و با تدابیرِ ملائک انجام میشود.
@Tasniim
4_516474296994890685.mp3
2.74M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
🔻الحمدالله رب العالمین🔻
🔉 #تفسیر_صوتی_آیه 286
♥️ #سوره_بقره ۲۸۶
👤حجة الاسلام قرائتي
🌦 @Tasniim
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
┅═══🍃✼🌷✼🍃═══┅
⏪سوره 2. بقره آيه 286
آيه 🔻
⤵️ لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْساً إِلّا وُسْعَهَا لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَآ إِنْ نَّسِيْنَآ أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَيْنَآ إِصْراً كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَآ أَنْتَ مَوْلنَا فَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَفِرِينَ
ترجمه 🔻
⤵️خداوند هیچ كس را جز به اندازه توانایىاش تكلیف نمىكند، هركس آنچه از كارها (ى نیك) انجام دهد به سود خود انجام داده و آنچه از كارها (ى بد) كسب كرده به ضرر خود كسب كرده است.
🚩(مؤمنان مى گویند:) پروردگارا! اگر (در انجام تكالیف چیزى را) فراموش یا خطا نمودیم، ما را مؤاخذه مكن.
🚩 پرودگارا! تكلیف سنگین بر ما قرار مده، آن چنان كه (به خاطر گناه و طغیان) بر كسانى كه پیش از ما بودند قرار دادى. پروردگارا! آنچه را (ازمجازات) كه طاقت تحمل آنرا نداریم، بر ما مقرّر نكن و از ما درگذر و ما را بیامرز و در رحمت خود قرارده، تو مولى و سرپرست مایى، پس ما را بر گروه كافران پیروز گردان.
┅═══🍃✼🌷✼🍃═══┅
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️گاهى منشا فراموشى، سهل انگارى خود انسان است كه قابل مؤاخذه مى باشد.
🌸چنانكه خداوند مىفرماید: «كذلك أتَتك ایاتنا فنَسیتَها و كذلك الیوم تنسى» آن چنانكه آیات ما بر تو آمد و تو آنها را فراموش كردى،همانگونه امروز نیز تو به فراموشى سپرده مىشوى.
💠لذا در این آیه از فراموشكارى در كنار خطاكارى، طلب آمرزش مىشود. در ضمن از مجازاتهاى سنگین كه در اثر طغیان و فساد امّتهاى پیشین بر آنها تحمیل شد، درخواست عفو مىشود.
🌸در این آیه انسان تمام مراحل لطف را از خداوند مى خواهد: مرحله اوّل عفو است كه محو آثار گناه و عقاب است. مرحله دوّم مغفرت و محو آثار گناه از روح است و مرحله سوّم بهرهگیرى از رحمت پروردگار و پیروزى بر كافران مى باشد.
💠«لایكلّف اللّه نفساً الاّ وُسعها» در آیات دیگر نیز فرموده است: «ما جعل علیكم فى الدین من حرج» و «یرید اللّه بكم الیسر» پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله نیز فرموده است: من به دین آسان و سهل مبعوث شده ام.
┅═══🍃✼🌷✼🍃═══┅
پيام ها ⚡📬
1-🍀 تكالیف الهى، بیش از توان انسان نیست. «لا یكلّف اللّه نفساً الا وسعها» اسلام، دینِ آسانى است، نه سختگیرى.
2-🍁 اعمال ما آثارى دارد كه بازتابش به خود ما برمى گردد. «لها ما كسبت وعلیها ما...»
3-🍀 انسان، آزاد و صاحب اختیار است. «لها ما كسبت»
4-🍁 انجام یا ترك دستورات الهى، سود وضررش براى خود ماست. «لها... علیها»
5 -🍀 كسانى كه مىگویند: «سَمِعنا واطعَنا» وسراپا عادل ومتّقى هستند، بازهم از خطا ونسیانهاى خود نگرانند ودعا مىكنند. «ان نسینا او أخطأنا»
6-🍁 به تاریخ گذشتگان وحوادث تلخ آنان بنگریم تا درس عبرت گرفته وبه خدا پناه ببریم. «كما حَمَلتْه على الّذین من قبلنا»
7-🍀 آداب دعا آن است كه ابتدا به ضعف خود اقرار كنیم؛ «لا طاقة لنا» سپس به عظمت خداوند گواهى دهیم؛ «انت مولینا» آنگاه خواست خود را مطرح كنیم. «واعف عنّا واغفرلنا وارحمنا»
8 -🍁 پیروزى اسلام بر كفر، خواسته دائمى مؤمنان است. «وانصرناعلى القومالكافرین»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
ــــــــ🔷ــــتـــســـنـــیــم۲ ــــــــــــــــــــــــــــــــــ🌦ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ🔷
🌦eitaa.com/Tasniim 🌦
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
.
💌 بهترین غم نشاط آور
#پیام_معنوی
🍃 🌸 @Tasniim
╰━═━⊰🍃🌹🍃⊱━═━╯
4_516474296994890492.mp3
3.03M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
الحمدالله رب العالمین🍃
🎧 #تفسیر_صوتی_آیه_1_2
#سوره_ال_عمران،
👈حجة الاسلام قرائتي
🌦 @Tasniim
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
┅═══🍃✼🌷✼🍃═══┅
سوره 3. آل عمران آيه 1،2
آيه 🔻
⤵️الم
ترجمه 🔻
⤵️الف لام میم
┅═══🍃✼🌷✼🍃═══┅
نکته ها🔻تفسیر نور☀️
⤵در جلد اوّل تفسیر، دربارهى آیه «بِسم اللّه الرّحمن الرّحیم» گفته شد كه از جایگاه خاصّى برخوردار وخود آیهاى مستقل است.
🌷گفتن آن در اوّل هر كار سفارش شده و تكرار آن درابتداى هر سوره، نشانه ى اهمیّت آن است. «بسم اللَّه» مخصوص اسلام نیست وپیامبران دیگر نیز این آیه را با همین عبارت بكار برده اند.
☘اینكه «بسم اللَّه» با حرف «باء» شروع شده كه به معناى استمداد و كمكخواهى است، نشانه ى آن است كه بدون خواست واراده او هیچكارى صورت نمىگیرد.
🌷استعانت از خدا، یعنى كمك گرفتن از تمام صفات او. او رحمن و رحیم است و چشم امید ما به رحمت اوست، رحمتى گسترده و عمومى براى این جهان و آن جهان.
☘آرى! دیگران یا رحم ندارند و یا رحمشان محدود به افراد خاص و یا زمان و مكان خاصّى است و هدفشان از رحم كردن بازگشت آن است، نظیر علفى كه به حیوان یا دانه اى كه به مرغ مىدهند تا از او بهرهمند شوند.
🌷رحمتى گسترده و ابدى براى همه بدون قصد بازگشت مخصوص خداوند است. پس از چنین خداى رحمن و رحیمى استمداد كنیم و بگوییم: «بسم اللّه الرّحمن الرّحیم»
🍀چنانكه در سورهى بقره ذكر شد «الم» از حروف مقطعه است. شاید مشهورترین و بهترین نظر درباره حروف مقطعه همین باشد كه بگوییم رمزى است میان خدا و پیامبرش.
🌷و یا اعلام این موضوع باشد كه قرآن، كلام الهى نیز از همین حروف الفبا تألیف یافته، ولى با این حال معجزه است. اگر شما هم مىتوانید از همین حروف، كتابى همچون قرآن بیاورید.
🍀همانگونه كه قدرت الهى از خاك، انسان مىآفریند ولى بشر از خاك، سفال و آجر و كوزه مىسازد. این تفاوت قدرت الهى با قدرت بشرى است.
🌷حروف مقطّعه «الم» در ابتداى شش سوره بقره، آلعمران، عنكبوت، روم، لقمان و سجده آمده است.
🍀 امام صادق علیه السلام فرمودند: «الم» در اوّل سوره آلعمران، رمز این جمله است: «اَنا اللّه المجید» یعنى منم خداى مجید.
┅═══🍃✼🌷✼🍃═══┅
⤵توضيحات 🔻
💠 سیماى سوره آل عمران
⤵️ سوره آل عمران داراى دویست آیه است و آیات آن از یك نظام و هماهنگى خاصّى برخوردارند. این سوره در مدینه نازل شد و نزول آن زمانى بود كه نداى دعوت اسلام درجهان آن روز بلند ودشمنان حساس وگوش به زنگ شده بودند.
💟 چنانكه در تفسیر المیزان آمده است، عدّه اى از مسیحیان منطقه ى نجرانِ یمن، براى شنیدن سخنان پیامبر به مدینه آمدند كه هشتاد وچند آیه اوّل این سوره براى توضیح معارف اسلام به آنان یكجا نازل گردید و با ماجراى مباهله به انجام رسید.
💟همچنین ماجراى جنگ اُحد و دعوت مسلمانان به صبر و پایدارى، در این سوره مطرح شده است. نام این سوره بر اساس آیات 33 و 35 آن مى باشد كه ماجراى تولّد مریم فرزند عِمران را بیان مىدارد.
💟لذا مراد از آل عمران در این سوره، حضرت مریم علیها السلام و حضرت عیسى علیه السلام مى باشند، گرچه نام پدر حضرت موسى نیز، عمران بوده است.
┅═══🍃✼🌷✼🍃═══┅
⏪سوره 3. آل عمران آيه 2
آيه🔻
⤵️اللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَىُّ الْقَيُّومُ
ترجمه🔻
⤵️خداوند كه معبودى جز او نیست، زنده وپاینده است.
┅═══🍃✼🌷✼🍃═══┅
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
🍃«قَیّوم» به كسى گفته مىشود كه خود به دیگرى تكیه نداشته باشد، ولى دیگران به او تكیه دارند و یا قوامبخش همه چیز است.
خداوند در آفریدن، تدبیر و تسلّط كامل دارد.
🍂عوامل و اسباب مادّى وسیله ى پیدایش مى شوند، ولى مستقل نیستند و سبب بودنشان از خودشان نیست.
🍃 موجودات دیگر، علم، حیات و قدرت مستقلّى ندارند. تنها او زندهاى است كه زندگى هر موجود زنده وابسته به اوست. در دعاى جوشن كبیر مى خوانیم: او قبل از هر زندهاى زنده وبعد از هر زندهاى زنده است.
🍃هیچ زندهاى شریك او نیست و به كسى نیاز ندارد. جان همهى زندهها و رزق آنها به دست اوست. او زندهاى است كه زنده بودن خود را از كسى ارث نبرده است.
┅═══🍃✼🌷✼🍃═══┅
پيام ها ⚡📬
1-🌳🌿توحید، سرلوحهى كتب آسمانى است. «لااله الاّ هو»
2-🌳🌿شرط معبود شدن، داشتن كمالات ذاتى است و تنها خداوند است كه قائم به ذات خویش و بى نیاز مطلق است. «الحىّ القیّوم»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
ــــــــ🔷ــــتـــســـنـــیــم۲ ــــــــــــــــــــــــــــــــــ🌦ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ🔷
🌦eitaa.com/Tasniim 🌦
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
.