┅════🍃 ✼☀️✼ 🍃════┅
⏪سوره 2. بقره آيه 186
آيه 🔻
⤵️وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِى عَنِّى فَإِنّى قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الْدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُواْ لِى وَ لْيُؤمِنُوا بِى لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ
ترجمه🔻
⤵️و هرگاه بندگانم از تو درباره من پرسند (بگو:) همانا من نزدیكم؛ دعاى نیایشگر را آنگاه كه مرا مى خواند پاسخ مى گویم. پس باید دعوت مرا بپذیرند و به من ایمان آورند، باشد كه به رشد رسند.
┅════🍃 ✼☀️✼ 🍃════┅
نکته ها،🔻تفسیرنور☀️
💠برخى افراد از رسول خدا صلى الله علیه وآله مى پرسیدند: خدا را چگونه بخوانیم؟ آیا خدا به ما نزدیك است كه او را آهسته بخوانیم و یا اینكه دور است كه با فریاد بخوانیم؟! این آیه در پاسخ آنان نازل شد.
💠دعا كننده، آنچنان مورد محبّت پروردگار قرار دارد كه در این آیه، هفت مرتبه خداوند تعبیر خودم را براى لطف به او بكار برده است: اگر بندگان خودم درباره خودم پرسیدند، به آنان بگو: من خودم به آنان نزدیك هستم وهرگاه خودم را بخوانند، خودم دعاهاى آنان را مستجاب مى كنم، پس به خودم ایمان بیاورند ودعوت خودم را اجابت كنند.
💠این ارتباط محبّتآمیز در صورتى است كه انسان بخواهد با خداوند مناجات كند.
💠دعا كردن، همراه وهمرنگ شدن با كلّ هستى است. طبق آیات قرآن، تمام هستى در تسبیح و قنوت هستند؛ «كلّ له قانتون» و تمام موجودات به درگاه او اظهار نیاز دارند؛ «یَسئله مَن فى السموات والارض» پس ما نیز از او درخواست كنیم تا وصله ى ناهمگون هستى نباشیم.
قرآن درباره دعا سفارشاتى دارد، از آن جمله:
1-🍃 دعا و درخواست باید خالصانه باشد. «فادعوا اللّه مخلصین له الدین»
2-🍃 با ترس و امید همراه باشد. «وادعوه خوفاً وطمعاً»
3-🍃 با عشق و رغبت و ترس توأم باشد. «یدعوننا رغباً و رهباً»
4- 🍃با تضرّع و در پنهانى صورت بگیرد. «ادعوا ربكم تضرعاً و خفیة»
5 -🍃 با ندا و خواندنى مخفى همراه باشد. «اذ نادى ربّه نداء خفیاً» در اصول كافى، صدها حدیث در اهمیّت، نقش وآداب دعا، توجّه واصرار وذكر حاجتها هنگام دعا ودعاى دسته جمعى وایمان به استجابت آن آمده است.
سؤال : چرا گاهى دعاى ما مستجاب نمى شود؟
💠پاسخ: عدم استجابت دعاى ما به خاطر شرك یا جهل ماست. در تفسیر المیزان مىخوانیم كه خداوند در این آیه مىفرماید: «اجیب دعوة الداع اذا دعان» خودم اجابت مى كنم دعا كننده اى را كه فقط مرا بخواند و با اخلاص تمام، از من طلب خیر كند.
💠پس اگر دعا مستجاب نشد، یا به جهت آن است كه ما از خداوند خیر نخواسته ایم، و در واقع براى ما شرّ بوده و یا اگر واقعاً خیر بوده، خالصانه و صادقانه از خداوند درخواست نكرده ایم و همراه با استمداد از غیر بوده است.
💠 و یا اینكه استجابت درخواست ما، به مصلحت ما نباشد كه به فرموده روایات، در این صورت به جاى آن بلایى از ما دور مى شود ویا براى آینده ما یا نسل ما ذخیره مى شود ویا در آخرت جبران مىگردد.
💠در اصول كافى مى خوانیم: كسى كه غذاى حرام بخورد، یا امر به معروف ونهى از منكر نكند ویا از سر غفلت وبىاعتنایى دعا كند، دعایش مستجاب نمى گردد.
💠معناى دعا، ترك كسب وكار نیست، بلكه توكّل به خداوند همراه با تلاش است. لذا در حدیث مى خوانیم: دعاى بیكار مستجاب نمى شود.
💠شاید قرار گرفتن آیه ى دعا در میان آیات روزه به خاطر تناسب بیشترى است كه ماه خدا با دعا دارد.
💠سؤال: با اینكه كارهاى خداوند قانون مند و براساس عوامل و سنّتهاى ثابت است، پس دعا چه نقشى دارد؟
💠پاسخ: همانگونه كه انسان در سفر، حكم نماز و روزه اش غیر از انسان در وطن است، انسان دعا كننده با انسان غافل از خدا متفاوت هستند و سنّت خداوند لطف به اوّلى است، نه دوّمى. آرى، دعا و گفتگو با خداوند، ظرفیّت انسان را براى دریافت الطاف الهى بیشتر مىكند.
💠 همانگونه كه توسل و زیارت اولیاى خدا، شرایط انسان را عوض مى كند. چنانكه اگر كودكى همراه پدر به مهمانى رود، دریافت محبّتش بیش از آن خواهد بود كه تنها برود.
💠بنابراین دعا، زیارت و توسل، سبب تغییر شرایط است، نه برهم زدن سنّتهاى قطعى الهى.
درباره نزدیكى خدا به انسان، فیض كاشانى قدس سره مىگوید:
💠گفتم كه روى خوبت، از ما چرا نهان است گفتا تو خود حجابى ورنه رخم عیان است
گفتم فراق تا كى، گفتا كه تا تو هستى گفتم نفس همین است، گفتا سخن همان است
┅════🍃 ✼☀️✼ 🍃════┅
پيام ها⚡📨
1-◀ دعا در هرجا ودر هر وقت كه باشد، مفید است. چون خداوند مىفرماید: من نزدیك هستم. «فانّى قریب»
2-◀ خداوند به ما نزدیك است، ولى ما چطور؟ اگر گاهى قهر او دامن ما رامىگیرد، به خاطر دورى ما از خداوند است كه در اثر گناهان مىباشد. «فانّى قریب»
3-◀ استجابت خداوند دائمى است، نه موسمى. «اُجیب» نشانهى دوام است.
4-◀ با آنكه خدا همه چیز را مى داند،امّا دعا كردن وظیفه ى ماست. «فلیستجیبوا لى»
۵-◀دعاآنگاه به اجابت مىرسد كه همراه با ایمان باشد. «فلیؤمنوا بى»
6-◀ دعا، وسیله ى رشد و هدایت است. «لعلّهم یرشدون»
آنچه از اوقات مخصوصه، یا اماكن مقدّسه براى دعا مطرح شده براى فضیلت است، نه انحصار به آن ایام و یا اختصاص به آن امكنه.
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
ــــــــ🔷ــــتـــســـنـــیــم۲ ــــــــــــــــــــــــــــــــــ🌦ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ🔷
🌦eitaa.com/Tasniim 🌦
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
💌 زندگی، تجربه ترسهای گوناگون
#پیام_معنوی
🍃🍎 @Tasniim
4_516474296994890435.mp3
2.75M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
🔻الحمدالله رب العالمین🔻
🔉 #تفسیر_صوتی_آیه 187
♥️ #سوره_بقره ۱۸۷
👤حجة الاسلام قرائتي
🌦 @Tasniim
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
┅════🍃 ✼☀️✼ 🍃════┅
⏪سوره 2. بقره آيه 187
آيه 🔻
⤵️أُحِلَّ لَكُمْ لَيْلَةَ الْصِّيَامِ الْرَّفَثُ إِلَى نِسَآئِكُمْ هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَ أَنْتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ عَلِمَ اللَّهُ أَنَّكُمْ كُنتُمْ تَخْتَانُونَ أَنْفُسَكُمْ فَتَابَ عَلَيْكُمْ وَعَفَا عَنْكُمْ فَالْآنَ بَشِرُوهُنَّ وَابْتَغُواْ مَا كَتَبَ اللَّهُ لَكُمْ وَ كُلُواْ واشْرَبُواْ حَتَّى يَتَبَيَّنَ لَكُمْ الْخَيْطُ الْأَبْيَضُ مِنَ الْخَيْطِ الْأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ثُمَّ أَتِمُّواْ الْصِّيَامَ إِلَى الَّيْلِ وَلاَ تُبَشِرُوهُنَّ وَ أَنْتُمْ عَكِفُونَ فِى الْمَسَجِدِ تِلْكَ حُدُودُ اللَّهِ فَلاَ تَقْرَبُوهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ ءَايَتِهِ لِلْنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُون
ترجمه 🔻
⤵️در شبهاى روزه (ماه رمضان)، آمیزش با همسرانتان براى شما حلال شد، آنها براى شما (همچون) لباسند و شما براى آنها (همچون) لباس.
⛳خداوند مى دانست كه شما به خود خیانت مىكردید (وآمیزش را كه ممنوع بود، بعضاً انجام مىدادید) پس توبه شما را پذیرفت و از شما درگذشت.
📗اكنون (مى توانید) با آنها هم بستر شوید و آنچه را خداوند بر شما مقرّر فرموده، طلب كنید. و بخورید و بیاشامید تا رشته سفید از رشته سیاه (شب) براى شما آشكار گردد.
⛳سپس روزه را تا شب به اتمام رسانید. و در حالى كه معتكف در مساجد هستید، با زنان آمیزش نكنید. این حدود واحكام الهى است پس (به قصد تجاوز وگناه) به آن نزدیك نشوید.
📗خداوند این چنین آیات خود را براى مردم، روشن مى سازد، باشد كه پرهیزگار گردند.
┅════🍃 ✼☀️✼ 🍃════┅
نکته ها,🔻تفسیرنور☀️
⤵در آغاز اسلام، در شب و روز ماه رمضان، آمیزش با همسر ممنوع بود و همچنین در ساعت معیّنى از شب مى توانستند افطار كنند و اگر خوابش مىگرفت بعد از بیدارى حقّ غذا خوردن نداشت.
🔖برخى مسلمانان علیرغم ممنوع بودن آمیزش جنسى این كار را انجام مى دادند، ولى برخى دیگر با وجود زحمت و سختى، از خوردن در شب بعد از بیدارى خوددارى مىكردند.
📕یكى از یاران پیامبر به نام مطعم بن جبیر هنگام افطار به علّت دیر حاضر شدن غذا خوابش برد، وقتى بیدار شد گفت: من دیگر حقّ غذا خوردن ندارم و فردا را بدون غذا روزه گرفت و براى كندن خندق اطراف مدینه حاضر شد.
🔖در بین كار به علّت شدّت ضعف از حال رفت و بیهوش شد. پیامبر صلى الله علیه وآله بسیار متأثّر شد و این آیه نازل گردید كه غذا خوردن تا طلوع فجر آزاد است و آمیزش با همسران در شبهاى ماه رمضان مانع ندارد.
📕خداوند متعال مىداند كه شما به خویشتن خیانت مىكردید و قدرت صبر و خوددارى نداشته و ندارید، به همین دلیل تكلیف را بر شما آسان و گذشته ى شما را عفو نمود.
🔖اعتكاف، به معناى بریدن از دنیا و پناهنده شدن به خداست. پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله با گرفتارى ها و مشكلاتى كه داشتند، گاهى در مسجد براى چند روز معتكف مى شدند و بدین وسیله روح خود را صفا و آرامش بیشتر مىدادند. از آنجا كه در غیر حال اعتكاف نیز آمیزش در مسجد ممنوع است.
📕به نظر مى رسد مراد از كلمه «عاكفون» همان سكونت در مسجد باشد، نه اعتكاف به معناى عبادت مخصوص. در تشبیه همسر به لباس، نكات و لطایف بسیارى نهفته است:
👚 لباس باید در طرح و رنگ و جنس مناسب انسان باشد، همسر نیز باید كفو انسان و متناسب با فكر و فرهنگ و شخصیّت انسان باشد. لباس مایه ى زینت و آرامش است، همسر وفرزند نیز مایه ى زینت و آرامش خانواده اند.
👚لباس عیوب انسان را مى پوشاند، هریك از زن و مرد نیز باید عیوب و نارسایى هاى یكدیگر را بپوشانند.
👕 لباس انسان را از سرما و گرما حفظ مىكند، وجود همسر نیز كانون خانواده را گرم و زندگى را از سردى مى رهاند.
👚دورى از لباس، مایه ى رسوایى است، دورى از ازدواج و همسر نیز سبب انحراف و رسوایى انسان مىگردد.
👕 در هواى سرد لباس ضخیم و در هواى گرم لباس نازك استفاده مىشود، هر یك از دو همسر نیز باید اخلاق و رفتار خود را متناسب با نیاز روحى طرف مقابل تنظیم كند؛ اگر مرد عصبانى است، زن با لطافت با او برخورد كند و اگر زن خسته است، مرد با او مدارا كند.
👕 انسان باید لباس خود را از آلودگى حفظ كند، هر یك از دو همسر نیز باید دیگرى را از آلوده شدن به گناه حفظ نماید.
┅════🍃 ✼☀️✼ 🍃════┅
پيام ها ⚡📮
1-🌻 تخفیف وآسانگیرى در احكام، از ویژگى هاى دین اسلام است. «اُحلّ لكم»
2-🍃 رعایت ادب در سخن، از ویژگى هاى قرآن است. «رفث» به معناى سخن گفتن پیرامون مسائل زناشویى است كه در آیه به كنایه از آمیزش آمده است.
3-🌻 هر كجا خواستید راهى را ببندید، یك راه مشروع را باز بگذارید. چون خداوند در روز رمضان، آمیزش را ممنوع مىكند، لذا در شب آنرا مجاز مى شمرد. [561] «اُحلّ لكم لیلة الصیام الرفث»
4-🍃 عبادتِ روز و لذّت مشروع شب، نشانه ى جامعیّت دین است. در یك آیه هم احكام روزهوهم مسائل زناشویى آمده است. «احلّ لكم لیلة الصیام الرفث الى نسائكم»
5 -🌻 اسلام به نیازهاى طبیعى توجّه كامل دارد. «الرفث الى نسائكم»
6-🍃 نیاز زن و مرد به یكدیگر، دو طرفه است و هریك براى پوشش نیازهاى طبیعى خود به دیگرى نیازمند است. «هنّ لباس لكم و انتم لباس لهنّ»
7-🌻 خداوند از جزئیات كارهاى انسان آگاه است. «علم اللَّه انكم»
8 -🍃انسان، جایزالخطا وغریزه جنسى در او قوى است. «كنتم تختانون انفسكم»
9-🌻 ترك فرمان خدا، خیانت و ظلمى است به خود ما. «تختانون انفسكم»
10-🍃 در آمیزش و فرزند خواهى، براى خداوند تكلیف معیّن نكنید كه پسر باشد یا دختر. «و ابتغوا ما كتب اللَّه لكم»
11-🌻 حتّى آمیزش جنسى باید هدفدار باشد. «وابتغوا ما كتب اللَّه لكم»
12-🍃 معیار احكام اسلامى، معیارهاى عمومى، طبیعى و ساده است. پیدا شدن سپیدهى صبح یا تاریكى شب را، هركس در هر كجا باشد مى تواند بفهمد. «یتبیّن لكم الخیط الابیض من الخیط الاسود»
13-🌻 نقش زمانبندى را در عبادات فراموش نكنیم. «اتموا الصیام الى اللیل»
14-🍃 اعتكاف، سكونت در مسجد است، مشروط به روزه گرفتن. «عاكفون فى المساجد»
15-🌻 پیشگیرى از گناه لازم است. قرآن مى فرماید: به گناه نزدیك نشوید. چون نزدیك شدن به گناه همان و افتادن در آن همان. «فلا تقربوها»
16-🍃 تقوى، فلسفه ى احكام الهى است. روزه براى تقواست، آمیزش جنسى مشروع نیز براى تقواست. «لعلهم یتقون»
17-🌻 عمل به دستورات الهى، بستر رشد و تقوا مىباشد. «لعلهم یتقون» با اینكه آمیزش جنسى، در اوّل هر ماه مكروه است، لكن در اوّل ماه رمضان مستحبّ است و شاید به خاطر این است كه باید به نحوى مردم را تأمین نمود، سپس از آنان تكلیف خواست.
📚این سوره كه با جمله ى »هدىً للمتّقین« آغاز گردیده است، در آیات مختلف تقوا را به عنوان هدف دستورات الهى مطرح مى كند.
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
ــــــــ🔷ــــتـــســـنـــیــم۲ ــــــــــــــــــــــــــــــــــ🌦ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ🔷
🌦eitaa.com/Tasniim 🌦
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
...آن روزی است که ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم.
#امام_خمینی
🍃 @Tasniim
╰━═━⊰🍃🌹🍃⊱━═━╯
♨️ مبادا از غرب برایتان بت بتراشند.
🔰امام خمینی (ره):
👥مبادا اساتید و معلمینی که به وسیله معاشرت ها و مسافرت به جهان به اصطلاح متمدن، جوانان ما را که تازه از اسارت و استعمار رهیده اند، تحقیر و سرزنش نمایند و خدای ناکرده از پیشرفت و استعداد خارجی ها بت بتراشند و روحیه پیروی و تقلید و گداصفتی را در ضمیر جوانان تزریق نمایند.
#امام_خمینی
📗صحیفه امام؛ جلد21؛ صفحه 96
📅مورخ: 29 تیر 1367
🍃 @Tasniim
╰━═━⊰🍃🌹🍃⊱━═━╯
💟
✨السلام علیک یا صاحب الزمان✨
🌼🍃دردم مداوا میکنی مثل همیشه
🌸🍃عقده ز دل وامیکنی مثل همیشه
🌹🍃بهر ظهور خود چرا ای یوسف عشق
🌺🍃امروز و فردا میکنی مثل همیشه
✨اللهم عجل لولیک الفرج✨
@Tasniim
هدایت شده از کانال حامیان (استاد رائفی پور)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴فیلمی تکان دهنده از جنایات هولناک جلادان مورد حمایت غرب در بیمارستانی در کرمانشاه
این فیلم دارای صحنه های دلخراش است
🍃🍂🍃🍂🌹🍂🍃🍂🍃
@OstadRaefipoor1
4_516474296994890270.mp3
1.69M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
🔻الحمدالله رب العالمین🔻
🔉 #تفسیر_صوتی_آیه 188
♥️ #سوره_بقره ۱۸۸
👤حجة الاسلام قرائتي
🌦 @Tasniim
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
┅════🍃 ✼☀️✼ 🍃════┅
⏪سوره 2. بقره آيه 188
آيه 🔻
⤵️وَلاَ تَأْكُلُواْ أَمْوَلَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْبَطِلِ وَتُدْلُواْ بِهَآ إِلَى الْحُكَّامِ لِتَأْكُلُواْ فَرِيْقاً مِّنْ أَمْوَلِ الْنَّاسِ بِالإِثْمِ وَأَنْتُمْ تَعْلَمُون
ترجمه🔻
⤵️واموال یكدیگر را به باطل (و ناحقّ) در میان خودتان نخورید و اموال را به (عنوان رشوه، به كیسه) حاكمان وقاضى ها سرازیر نكنید تا بخشى از اموال مردم را به گناه بخورید، در حالى كه خود مى دانید (كه خلاف مى كنید).
┅════🍃 ✼☀️✼ 🍃════┅
نکته ها🔻،تفسیرنور☀️
📝«تدلوا» به معناى سرازیر كردن دَلو در چاه است كه در این آیه، رشوه به قاضى به آن تشبیه شده است.
📝مراد از «اموالالنّاس» هم اموال عمومى است وهم اموال خصوصى. علاوه بر آنكه رشوه براى گرفتن حقوق غیرمالىِ مردم نیز ممنوع است.
📝رشوه رشوه، یكى از گناهان بزرگى است كه مفاسد اجتماعى متعدّدى را به دنبال دارد، از جمله: حذف عدالت، یأس و ناامیدى ضعفا، جرأت و جسارت اقویا، فساد و تباهى حاكم و قاضى، از بین رفتن اعتماد عمومى.
📝با توجّه به این آثار و عوارض منفى، در روایات شدیداً از این عمل انتقاد شده است. رسول اكرم صلى الله علیه وآله خطاب به حضرت على علیه السلام فرمود:
📝 «یا على ثمن المیتة والكلب والخمر و مهر الزانیة والرشوة فى الحكم» اى على! درآمد حاصل از فروش مردار، سگ، شراب، زنا و رشوه یكسان و حرام است.
📝همچنین على علیه السلام در ذیل آیه شریفه ى «اكّالون للسّحت» فرمود: رشوهخواران كسانى هستند كه مشكل مردم را حل نموده و در برابر، هدایاى آنان را مى پذیرند.
📝امام صادق علیه السلام رشوه را در حد كفر به خدا مى داند. و رسول اكرم صلى الله علیه وآله رشوه دهنده و گیرنده و واسطه را لعنت كرد و فرمود: بوى بهشت به صاحب رشوه نمى رسد.
📝در حدیث دیگر مى خوانیم: هر حاكمى كه نسبت به گرفتارى هاى مردم بى تفاوت باشد، خداوند لطفش را نسبت به او مى پوشاند و اگر هدیه قبول كند تا كار مردم را انجام دهد، در زنجیر است و اگر رشوه بگیرد، مشرك مى باشد.
📝حضرت على علیه السلام رشوه گیرنده را از حقّ ولایت محروم مىداند. و در جاى دیگر آن حضرت فرمودند: هیچ گروهى گرفتار رشوه نشدند، مگر آنكه گرفتار ترس و اضطراب و نگرانى شدند!
📝بعضى براى توجیه خلاف خود، نامهاى مختلف بر رشوه مى گذارند، از جمله: هدیه، تحفه، حقّالزحمه، چشم روشنى و... .
📝 شخصى به نام «اشع ثبن قیس»، حلوائى به در خانه على علیه السلام به عنوان هدیه آورد تا در محكمه شاید امام به نفع او حكم صادر كند.
📝امام فرمود: به خدا سوگند! اگر هفت اقلیم را بر من ببخشند تا پوست جوى را به ناحقّ از دهان مورچه اى بگیرم این كار را نخواهم كرد.
📝شخصى به رسول اكرم صلى الله علیه وآله گفت: من متصدى و مسئول كارى هستم، مردم برایم هدایایى مى آورند، چگونه است؟!
📝حضرت در جواب فرمود: چه شده است كه عُمّال ما از هدایا سخن مى گویند! آیا اگر در خانه مى نشستند كسى به آنان هدیه مى داد؟!
┅════🍃 ✼☀️✼ 🍃════┅
پيام ها ⚡📨
1-✨ مالكیّت باید از راه صحیح باشد. مانند: حیازت، تجارت، زراعت، صنعت، ارث، هدیه، امثال آن، ولى تصرف از طریق باطل و رشوه ایجاد مالكیّت نمىكند. «لا تاكلوا اموال الناس بالباطل»
2-🌐 جامعه در حكم یك پیكر واحد است. «بینكم، اموالكم»
3-✨ رشوه، حرام است و انسان حقّ ندارد براى تصاحب اموال مردم رشوه دهد. «تدلوا بها الى الحكام لتاكوا فریقاً من اموال الناس»
4-🌐 اسلام، مردم را مالك اموالشان مى داند. «اموال الناس»
5 -✨ لغزشهاى آگاهانه خطرناك است. «وانتم تعلمون»
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
ــــ🔶ــــــــــتـــســـنیــم۱ـــــــــــــــــــــــــــــــــ🌳ــــــــــــــــــــــــــــ🔶
🌸 eitaa.com/Tasniiiiiiim🌸
┅════🍃 ✼📖✼ 🍃═══┅
.
🏴🏴
🏴هر كه قادر به زيارت ما نيست، دوستان صالح ما را زيارت كند، كه ثواب #زیارت ما برايش نوشته مى شود. 😊
#امام_صادق (ع) ❤
📚بحار الأنوار:74/354/29
💦 @Tasniim
🔰مهم نیست کدام صفحۀ قرآن را باز کنی!
🔰خدا حرفش را «با اشاره» به تو میفهماند!
🔴 #چگونه_مهربانی_خدا_را_باور_کنیم؟-ج۲۳ (۲)
🔸از کجا بفهمم خدا به من مهربان است؟ با یک توجهِ خاصی قرآن بخوان؛ قرآن همین الان هم کلام خدا و اشارههای خدا برای ماست؛ اشارههای قرآن را بگیر!
🔸هر آیهای را که میخوانی، آن معنایی که در ذهنت میآید، در اختیار خداست؛ برداشتهایی که از آن آیه پیدا میکنی، در اختیار اوست.
🔸مهم نیست کجای قرآن را باز میکنی، حتی اگر تفأل هم به قرآن نزده باشی-بلکه نوبتی و بهترتیبِ صفحات، قرآن بخوانی- خدا بلد است در آن صفحهای که جلویت باز میشود، حرفهایش را با اشاره، به تو بزند! او حرفِ خودش را با همان آیات، به تو میگوید.
🚩مسجد امام صادق(ع)- ۹۷.۰۳.۱۹
📢صوت: @Panahian_mp3
🔻متن کامل: @Panahian_text
🍃 @Tasniim
╰━═━⊰🍃🌹🍃⊱━═━╯
1_15460574.mp3
2.43M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
🔻الحمدالله رب العالمین🔻
🔉 #تفسیر_صوتی_آیه 189
♥️ #سوره_بقره ۱۸۹
👤حجة الاسلام قرائتي
🌦 @Tasniim
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
┅════🍃 ✼☀️✼ 🍃════┅
⏪سوره 2. بقره آيه 189
آيه🔻
⤵️يَسْئَلُونَكَ عَنِ الْأَهِلَّةِ قُلْ هِىَ مَوَقِيتُ لِلنَّاسِ وَالْحَجِّ وَلَيْسَ الْبِرُّ بِأَنْ تَأْتُواْ الْبُيُوتَ مِنْ ظُهُورِهَا وَلَكِنَّ الْبِرَّ مَنِ اتَّقَى وَأْتُواْ الْبُيُوتَ مِنْ أَبْوَبِهَا وَاتَّقُواْ اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ
ترجمه🔻
⤵️ درباره (حكمت) هلالهاى ماه از تو سؤال مىكنند، بگو: براى آن است كه مردم اوقات (كارهاى خویش) و زمان حج را بشناسند. (اى پیامبر به آنان بگو:) نیكى آن نیست كه (در حال احرام حج،) از پشت خانه ها وارد شوید، بلكه نیكى آن است كه تقوى پیشه كنید و از درها وارد خانه ها شوید، از خداى بترسید، باشد كه رستگار شوید.
┅════🍃 ✼☀️✼ 🍃════┅
نکته ها,🔻تفسیرنور☀️
⤵كلمه «مواقیت» جمع «میقات» به زمان یا مكانى معیّن گفته مىشود كه براى انجام كارى مشخّص شده باشد.
♻در این آیه ضمن پاسخگویى به سؤال گروهى از مردم كه از پیامبر صلى الله علیه وآله درباره هلال ماه مى پرسیدند، به مواردى اشاره دارد كه با هم آن را بررسى مى كنیم: اى پیامبر! به آنها كه از فایده ى جلوه هاى مختلف ماه مى پرسند، بگو: آن تغییراتى كه در ماه پدید مى آید، براى مردم وسیله ى وقت شناسى و تقویم همگانى و طبیعى است.
📜یكى از امتیازات اسلام این است كه برنامه هاى خود را با مقیاسهاى طبیعى، عمومى و مجانى طرح مىكند، مثلاً براى تعیین مقدار آب كُر، وَجب را مقیاس قرار مى دهد و یا براى تشخیص وقت نماز، طلوع و غروب و زوال خورشید را مطرح مىكند. و براى آغاز و انتهاى ماه رمضان و یا ایام حج، هلال ماه را ملاك قرار داده است.
♻اشكال مختلف ماه نیز، حكم یك نوع تقویم عمومى را دارد كه در اختیار همه است. نیاز به تقویم و تاریخ، لازمه ى زندگى اجتماعى است و بهترین وسیله عمومى براى این تقویم همین است كه افراد اعمّ از باسواد و بى سواد در هر كجاى عالم با یك نگاه و در یك لحظه بتوانند روزهاى ماه را تشخیص دهند.
📜هر كارى راهى دارد و باید از مجراى طبیعى و راهش وارد شد. براى انجام هركار زمان مناسب، شیوه مناسب و رهبر مناسب لازم است. همانگونه كه زمان از طرف خداوند به وسیله ماه و هلال معیّن مىشود، رهبرى نیز باید از طرف خداوند تعیین شود. بنابراین معناى آیه چنین است:
♻ از هلال براى وقت شناسى استفاده كنید و در روش انجام امور، به دستورات آسمانى و رهبران مراجعه كنید و بیراهه نروید.
📜سعادت و خوشبختى، راهى دارد كه باید از راهش وارد شد و در انتخاب زمان، روش و رهبر از خدا بترسید تا شاید رستگار شوید.
♻امام صادق علیه السلام فرمود: مراد از آیه «واتوا البیوت من ابوابها» آن است كه هر كارى را از راهش وارد شود.
📜و امامان معصوم علیهم السلام فرمودند: ما آلمحمّد باب خداوند هستیم. وپیامبر صلى الله علیه وآله فرمودند: من شهر علمم و على درب آن است.
♻در این آیه جمله «واتوا البیوت من ابوابها» میان دو «تقوى» قرار گرفته است، شاید این رمز آن باشد كه شناخت راه كار و ورود و خروج در امور، نیاز به تقواى فوقالعاده دارد و كسانى كه تقواى كمى داشته باشند بازهم بى راهه مى روند.
┅════🍃 ✼☀️✼ 🍃════┅
پيام ها⚡📮
1-📤 حركت كرات و ماه، داراى برنامه و زمانبندى دقیقى است كه مىتواند در برنامه عبادت و نظم امور زندگى مردم مؤثر باشد. «قل هى مواقیت للناس»
2-📤 اگر جمادات وكرات آسمانى نظم دارند وبراى انتظام امور انسانها جهت گیرى شده اند، شرط انصاف نیست كه ما موجوداتى بىنظم وبى حساب و رها باشیم. «قل هى مواقیت للناس»
3-📤 در پاسخ به سؤالات، جوابى دهید كه سؤال كننده بفهمد و مورد نیازش باشد. «قل هى مواقیت للناس»
4-📤 اسلام، با آداب و رسوم جاهلى و خرافى مبارزه مىكند. «لیس البر بان تأتوا البیوت من ظهورها»
5 -📤 برّ و نیكى را نباید از خرافات، عادات و سیره نیاكان بدست آورد، بلكه راه شناخت برّ، در چارچوب فرمان وحى و رهبران معصوم علیهمالسلام و شیوه هاى منطقى است. «لیس البرّ... و لكن البرّ»
6-📤 هرگاه راهى را بستید، راه صحیحى را نشان بدهید. «لیس البر... ولكن البر»
7-📤 ارزش مفاهیم دینى، زمانى است كه در افراد جلوه كند. بجاى اینكه بگوید: نیكى تقواست، فرمود: نیكى، متّقى است. «ولكن البر من اتقى»
8 -📤 بیراهه رفتن تقوا نیست. اگر از سیره عقلا واولیاى خدا سرپیچى كنیم ونام آنرا تقوى وخودسازى بگذاریم منحرف شده ایم. «اتوا البیوت منابوابهاواتقوا اللّه»
9-📤 بكارگیرى روشهاى نادرست و غیر منطقى براى انجام امور، خلاف تقواست. «واتوا البیوت من ابوابها واتقوا اللَّه»
10-📤 حفظ وقت و مراعات نظم در كارها و عبادات، یكى از مصادیق تقوى و فلاح است. «مواقیت للناس... لعلّكم تفلحون»
11- 📤رستگارى، نهایت تكامل است. بسیارى از دستورات، براى رسیدن به تقواست، ولى در این آیه، تقوى مقدّمه ى رستگارى است. «اتقوا اللّه لعلّكم تفلحون»
📤 امام صادق علیه السلام در تفسیر این آیه فرمودند: هرگاه هلال ماه رمضان را دیدید، روزه بگیرید و در پایان، همین كه هلال ماه شوال را دیدید، عید فطر بگیرید.
🍃اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم.🍃
ــــــــ🔷ــــتـــســـنـــیــم۲ ــــــــــــــــــــــــــــــــــ🌦ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ🔷
🌦eitaa.com/Tasniim 🌦
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
💞🌸
🌸
💞امام صادق (ع) علیه فرمودند
صلوات از مستحبات است
🍃🌸وخداوند به کسی که
🔸درروز جمعه
🍃🌸بر محمد(ص) و آل محمد
صلوات بفرستد هزاربرابر
🔸ودرغیر جمعه
🍃🌸صد برابرثواب میدهد
🌸 @Tasniim
🍃🌍🍃
💚امام زمـــان در نامه خود به شیـــخ مفید(ره) علت طولانی شدن غیبت را اینگونه شـــرح می دهد:
💚ﺍﮔـــﺮ ﺷﯿﻌﯿﺎﻥ ﻣﺎ ﮐﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺗﻮﻓﯿﻖ ﻃﺎﻋﺘﺸﺎﻥ ﺩﻫﺪ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺍﯾﻔﺎﻯ ﭘﯿﻤﺎﻧﻰ ﮐﻪ ﺑﺮ ﺩﻭﺵ ﺩﺍﺭﻧﺪ، ﻫﻤـــﺪﻝ ﻣﻰ ﺷﺪﻧﺪ، ﻣﯿﻤﻨﺖ ﻣﻼﻗﺎﺕ ﻣﺎ ﺍﺯ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﺗﺄﺧﯿﺮ ﻧﻤﻰ ﺍﻓﺘﺎﺩ، ﻭ ﺳﻌﺎﺩﺕ ﺩﯾﺪﺍﺭ ﻣﺎ ﺯﻭﺩﺗﺮ ﻧﺼﯿﺐ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻰ ﮔﺸﺖ، ﺩﯾﺪﺍﺭﻯ ﺑﺮ ﻣﺒﻨﺎﻯ ﺷﻨﺎﺧﺘﻰ ﺭﺍﺳﺘﯿﻦ ﻭ ﺻﺪﺍﻗﺘﻰ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺎ؛ ﻋﻠّـــﺖ ﻣﺨﻔﻰ ﺷﺪﻥ ﻣﺎ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﭼﯿﺰﻯ ﻧﯿﺴﺖ ﺟﺰ:
💚"ﺁﻥ ﭼـــﻪ ﺍﺯ ﮐﺮﺩﺍﺭ ﺁﻧـــﺎﻥ ﺑﻪ ﻣﺎ ﻣﻰ ﺭﺳﺪ ﻭ ﻣﺎ ﺗﻮﻗﻊ ﺍﻧﺠـــﺎﻡ ﺍﯾﻦ ﮐـــﺎﺭﻫﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﻧـــﺪﺍﺭﯾﻢ ...
📙احتجاج، ج2، ص315
🍃 @Tasniim
╰━═━⊰🍃🌹🍃⊱━═━╯
1_15462963.mp3
10.85M
#به_سوی_ظهور ۱
🌐 در دولت امام زمان؛
زمین چه تغییری میکند؟
چرا زمین به حضور امام زمان، نیاز دارد؟
آیا ما در کوتاه کردن غیبت امام زمان میتوانیم مؤثر باشیم؟
@unity_story
🎆 @Tasniim