🔰بازتاب خبر آغاز طرح مطالعاتی از توحید تا تمدن «۲»
#بازتاب
#از_توحید_تا_تمدن
🆔@Tohid_ta_Tamadon
🔰۷. چگونه بر اندیشه های مقام معظم رهبری مسلط باشیم؟
🔻مطالعه آثار مکتوب رهبر معظم انقلاب شرط لازم برای آشنایی با منظومه فکری رهبری است اما شرط کافی نیست. بلکه تأمل، مباحثه و انس با این اندیشه از راه های مختلف از جمله مؤانست با اندیشه ها و سخنرانی های ایشان به مرور زمان موجب این تسلط می شود.
#پرسشهای_متداول
#از_توحید_تا_تمدن
🆔 @Tohid_ta_Tamadon
🔰طرح مطالعاتی از توحيد تا تمدن از دیدگاه صاحبنظران
🔻آیت الله علیرضا اعرافی
(مدیر حوزه های علمیه کشور):
🔹این طرح (از توحید تا تمدن) بر پایهی یک نگاه جامع میخواهد اندیشهی جامع و تمدنی (مقام معظم رهبری) را ارائه بکند و ما به این طرح به عنوان یکی از پایه های تربیت جامع و متوازن در حوزه نگاه میکنیم.
#ازدیدگاه_صاحبنظران
#دیدگاه
#از_توحید_تا_تمدن
🆔@Tohid_ta_Tamadon
طرح از توحید تا تمدن
🔰پرسشهای متداول 🔻۱. فرآیند طراحی این طرح چگونه بوده است؟ https://eitaa.com/Tohid_ta_Tamadon/96 🔻۲
🔰تذکر مهم:
🔻پاسخهای پرسشهای مندرج در فهرست #پرسشهای_متداول به مرور در کانال بارگزاری شده و لینک هایش در این فهرست درج می گردد ان شاء الله.
🔹با ما همراه باشید.
#پرسشهای_متداول
🆔@sajjadmirzaei_ir
🔰۸. انواع روشهای شرکت در این دوره کدام است؟
🔻این دوره به دو صورت اجرا می شود:
🔹خودخوان: به این نحو که طلبه با ثبت نام در مهارت خانه می تواند هر کتاب را مطالعه و در موعد مقرر امتحان دهد.
🔹حلقه مطالعاتی: طلبه کتب را با محوریت استاد راهبر و با حضور در حلقه مطالعاتی که به صورت هفتگی با حضور استاد متخصص در زمینه اندیشه رهبری برگزار می شود، آموزش می بیند.
#پرسشهای_متداول
#از_توحید_تا_تمدن
🆔 @Tohid_ta_Tamadon
🔰۹. تفاوت این طرح مطالعاتی با دیگر طرحهای مطالعاتی در زمینه اندیشه مقام معظم رهبری چیست؟
🔻به صورت کلی با چند نوع سیر مطالعاتی مواجه هستیم:
🔹الف) سیر مطالعاتی کثرتگرا (با محوریت موضوعات متنوع)
◾️در این شیوه آنچه اهمیت دارد کثرت موضوعات و دستیابی به نوع تفکر و مبانی اندیشه ایشان در موضوعات متنوعی همچون زن و خانواده، عدالت، دشمنشناسی، تحلیل سیاسی، آزادی، اقتصاد، تمدن، مهدویت، هنر، رسانه و... است. خروجی این سبک از سیرهای مطالعاتی دادن انبوهی از اطلاعات به طلبه است که هرچند به رشد معرفتی طلاب میانجامد اما آن هدف محوری و انسجام محتوایی مد نظر را تأمین نمیکند. اغلب سیرهای مطالعاتی موجود از این الگو پیروی میکنند.
🔹ب) سیر مطالعاتی وحدتگرا (با محوریت موضوع واحد)
◾️شیوه دیگر این است که ما از سیر مطالعاتی آثار رهبری در پی ساخت نوعی نگرش ویژه و جهتدهی خاص حول یک مفهوم اساسی باشیم. سیر مطالعاتی میتواند حول مسئلهای معین شکل بگیرد و همه کتابهای معرفیشده همان مسئله و هدف واحد را دنبال کنند، اما هر یک از زاویهای به آن بپردازند تا نگرشی جامع حول آن مسئله بسازند. امتیاز این شیوه نسبت به شیوه قبلی تمرکز و توحّد در مسئلهای محوری و پرهیز از تکثر بیوجه است.
◾️این مسئله محوری میتواند اندیشه قرآنی با محوریت مطالعه آثار تفسیری، اندیشه فقهی با محوریت آثار و دروس خارج رهبری، مقوله فرهنگ یا مسئله «انقلاب اسلامی» باشد. در همین مثال آخر، که نوعی مطالعه موضوعی است، میتوان سیر مطالعاتی را بر اساس معرفی انقلاب اسلامی تنظیم کرد.
◾️ویژگی این نوع سیر مطالعاتی این است که خوانش آن موضوع خاص (مثلاً انقلاب اسلامی) را با تقریر مستقیم رهبری به مخاطب عرضه میکند و از برداشتهایی جلوگیری میکند که پیرایه و آسیب دارد یا ناقص است. دستاورد نهایی این سیر برای مخاطب این است که وی یک دوره انقلابشناسی را طی کرده و از حیث مناسبات فکری با مسئله انقلاب ارتقا یافته است. مجموعه کتابهای بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی تا حدودی چنین الگویی را دنبال میکند.
🔹ج) نظامِ اندیشهمحور
◾️در «نظام اندیشه» پیشفرض این است که فرد مد نظر دارای یک منظومه فکری منسجم و یک دستگاه فکری است که در این دستگاه فکری هر مفهومی بر اساس مبانی و سیستم ویژهای پردازش و تحلیل میشود. دستیابی به نظام فکری کمک میکند مخاطب، دارای نگرشی جدید به مفاهیم دینی و برخوردار از روش تحلیل جامع در موضوعات مختلف شود.
◾️تفاوت این شیوه با شیوه اول این است که شیوه اول موضوعات متنوع و متنافری را از منظر آثار صاحب آن اندیشه مطالعه میکرد، اما در شیوه اخیر موضوعات بر اساس چهارچوب فکری و الگوی منظمی که نگرشساز و نظامآفرین هستند انتخاب، چینش و مطالعه میشود.
◾️هدف در این شیوهْ آشنایی طلبه با دهها موضوع متنوع و متنافر از منظر این متفکر نیست تا کشکولی از مطالب مفید در ذهنش ایجاد شود که پیوندهای محتوایی در آن روشن نباشد، بلکه در اینجا بر روی نقطه تمایز و تفوق دستگاه فکری وی تمرکز میشود و آن عبارت است از نظام اندیشه. آشنایی با نظام اندیشه و تسلط بر آن در واقع، آموختن روش تفکر بر اساس نظام فکری ویژهای است.
#پرسشهای_متداول
#از_توحید_تا_تمدن
🆔 @Tohid_ta_Tamadon
🔰۱۰. آیا این طرح مطالعاتی جایگزین طرح مطالعاتی آثار شهید مطهری و استاد مصباح است؟
🔻این طرح بیتردید جایگزین هیچ طرح مطالعاتی دیگری نیست؛ چه آنکه اهداف از سیرهای مطالعاتی مختلف، متفاوت است.
🔹آثار شهید مطهری و استاد مصباح هر یک دستاوردهای مهمی دارند. یکی از مهمترین دستاوردهای مطالعه آثار شهید مطهری و استاد مصباح آشنایی با شبهات روز و پاسخ های متقن به آن ها است.
🔹اما آثار رهبر معظم انقلاب عهدهدار پاسخ به شبهات کلامی نبوده و بیشتر درصدد ایجاد یک نوع نگرش کلان به موقعیت تاریخی و تمدنی ایران و اسلام، ارائه تصویری دقیق از اسلام ناب، معرفی اضلاع و ابعاد مکتب امام خمینی و بازتعریف مفاهیم دینی و خوانش اجتماعی و تمدنی از آموزه های قرآنی است. به نحوی که مخاطب پس از مدتی احساس می کند از هویت تاریخی – تمدنی جدیدی برخوردار شده است و می تواند انسان زمانه خودش باشد. این اندیشه هویتساز و مأموریتآفرین است.
#پرسشهای_متداول
#از_توحید_تا_تمدن
🆔 @Tohid_ta_Tamadon
📝آشنایی اجمالی با طرح مطالعاتی «از توحید تا تمدن»
🔻مقدمه:
یکی از ابزارهای مهم برای رشد معرفتی طلاب بهرهمندی از قالب و روش « #سیر_مطالعاتی » است. انس با کتاب و راهیافتن به افق اندیشه یک اندیشمند از مسیر مطالعه مستقیم آثار وی، دستیابی به سرمایه معرفتی را تسهیل میکند. سیر مطالعاتی « #از_توحید_تا_تمدن » مسیری است برای آشنا نمودن طلاب با منظومه فکری رهبر معظم انقلاب. این سیر با بهره گیری از نظرات صاحب نظران مطالعات اندیشه رهبری و طی یکسال کار پژوهشی تدوین شده است و شامل بیش از ۲۰ عنوان کتاب و سخنرانی از بین آثار ایشان می باشد. همه فرآیند طراحی و تدوین طرح تحت نظارت و ذیل معاونت تهذیب و تربیت حوزه های علمیه و با اشراف استاد فرهیخته حجت الاسلام و المسلمین عالم زاده نوری سامان یافته است. در ادامه توضیح مختصری درباره طرح و ابعاد آن تقدیم می شود.
✅یک. اهداف
🖌الف. آشنایی با دالّ مرکزی اندیشه رهبری
برای آشنایی با دالّ مرکزی یک اندیشه باید از مبانی و پایههای اصلی پدیدآمدن اندیشه آغاز کرد. بنیانهایی که سرچشمه رشد و گسترش و بال و پر یافتن اندیشه هستند.
🖌ب. شناخت جامع انقلاب اسلامی با قرائت مکتب امام
انقلاب اسلامی به عنوان عنصری اساسی در هویتسازی، جهتبخشی و مأموریتآفرینی برای انسان مسلمان معاصر باید به نحوی جامع شناخته شود. اندیشه رهبری در امتداد مکتب امام خمینی محوریترین اندیشه تبیینکننده انقلاب اسلامی است که طلبه باید با تکیه به آن ماهیت و مسیر انقلاب را بشناسد.
ج. شناخت مأموریت طلبه عصر انقلاب
پس از آشنایی با دالّ مرکزی و مبانی این اندیشه و نیز شناخت چارچوب مفهومی صحیح و جامع از انقلاب اسلامی حال به ساحتهایی از اندیشه رهبری میپردازیم که در تعیین و طراحی مأموریت طلبه اثرگذار است.
✅دو. عناوین و سرفصلهای کلی طرح
🔻گام نخست. زمانه و زمینه شکوفایی
پیش از گامنهادن به دریای اندیشه و مبانی فکری یک اندیشمند باید به شخصیت وی راه یافت. در این بخش با این بعد از زندگی رهبر معظم انقلاب آشنا می شویم.
🔻گام دوم. مبانی کلامی و قرآنی
گام دوم ورود به عرصه مبانی است. در این مرحله باید مبانی اصلی که همان مبانی قرآنی و کلامی اندیشه رهبری انقلاب است مورد بررسی قرار گیرد تا به دالّ مرکزی اندیشه ایشان راه یافت و سایر دیدگاهها را از این پایگاه مورد تحلیل قرار داد.
🔻گام سوم. رویکردهای کلان به تاریخ و طرح رهبران تشیع
رویکردهای کلان تاریخی یکی از سازههای اصلی اندیشه مقام معظم رهبری و از مهمترین معبرهای رسیدن به عمق منظومه فکری ایشان است.
🔻گام چهارم. ساحتهای اصلی اندیشه
حال که مخاطب با شخصیت صاحب اندیشه، مبانی و سازههای اصلی اندیشهاش آشنا شد میتواند گام در مسیر شناخت موضوعات و ساحتهای اصلی اندیشه وی بگذارد. ساحتهای اصلی اندیشه یعنی تطبیق مبانی و رویکردهای کلان بر مسائل و موضوعات. این ساحات عبارتند از:
🔹یک. انقلاب اسلامی:
◾️تاریخ و پیشینه انقلاب
◾️مبانی و مکتب انقلاب
◾️تطور، اندیشه راهبردی و آینده انقلاب
◾️دستاوردهای انقلاب
🔹دو. فرهنگ و سیاست
🔹سه. حوزه و روحانیت
#آشنایی_با_طرح_مطالعاتی
#از_توحید_تا_تمدن
🆔 @Tohid_ta_Tamadon
#اطلاعیه
🔅 تخفیف ویژه
📚 اولین کتاب از کتب سیر مطالعاتی از توحيد تا تمدن کتاب "خون دلی که لعل شد" است. تعداد محدودی ازاین کتاب، ویژه مخاطبین طرح مطالعاتی از توحيد تا تمدن با #تخفیف۳۵درصد موجود است. عزیزانی که نیاز به کتاب دارند، به ادمین پیام دهند.
#خون_دلی_که_لعل_شد
#فروش_کتاب
#از_توحید_تا_تمدن
🆔@Tohid_ta_Tamadon
🔰بازتاب خبر آغاز طرح مطالعاتی از توحید تا تمدن «۳»
#بازتاب
#از_توحید_تا_تمدن
🆔@Tohid_ta_Tamadon