⭕️ او در جغرافیای هویّتیِ ما نیست
🔺سنتاندیشیِ متجدّدانهٔ عبدالکریمی
♻️ آقای عبدالکریمی، بهنهایت، وجود و هویّت و خواستهها و معرفتهایش را «ذیل تاریخ تجدّد» تعریف کرده است؛ هرچند در مقام سخن، خود را «در برابر تجدّد» مینمایاند.
fekrat.net/article/lnk/28509
✍ مهدی جمشیدی
🔺 یادداشت مهم ایشان، که فردایِ همین مناظره، نگاشته شد.
🎙 صوت کامل مناظره 👉
❁❅❁❅❁❅واکاوی❅❁❅❁❅❁
🆔 Eitaa.com/Vakavi 🔍
✍ خطای راهبردی ما
بحث بر سر عناوین جزئی
این روزها نظرات درباره درمانگاه قرآن و عترت قم بسیار زیاد است و هر کسی از ظنّ خودش به ارائه تحلیل و اظهارنظر پرداخته است؛ حالآنکه بحثها تماماً بر سر عناوین جزئی است. اکنون چند عنوان جزئی درونی و بیرونی را مرور میکنیم:
۱. خانمی بیحجاب در جامعه حضور پیدا میکند. (نیاز به تذکر دارد)
۲. خانم بیحجابی به مرکز درمانی میرود. (او مشکل دارد، بیمار دارد و جای تذکر نیست)
۳. خانم بیحجاب، خاله فرزند بیمار است. (او مشکل ندارد، اما نیاز به تذکر دارد)
۴. طلبهای بهخاطر وظیفه دینی و طلبگیاش به او تذکر میدهد. (وظیفهاش را انجام میدهد و باید تشویق شود)
۵. طلبهای از خانم بیحجاب عکس میگیرد. (برخی: بد است | برخی: طبق قوانین است)
۶. خانم بیحجاب، با رفتارهایی عجیب، میخواهد موبایل طلبه را از او بگیرد. (حرفها و بیاحترامیهای آن زن به طلبه، تیتر شبکههای ضدّاسلامی میشود)
۷. آن طلبه با خونسردی و بدون بیاحترامی، چیزی به زن بیحجاب نمیگوید.
۸. زنهای مشابهِ خانم بیحجاب، از او حمایت میکنند و حتی یکی از آنها موبایل طلبه را میقاپد.
۹. طلبه بهزحمت گوشی خود را پس میگیرد.
۱۰. مردم حاضر در صحنه، نظارهگر هستند و بیتفاوت از کنار طلبه میگذرند.
۱۱. چه کسی فیلم این اتفاق را که با دوربینهای مداربسته ضبط شد به شبکههای ضدّاسلامی داد؟
این عناوین و عناوین دیگر در این چند روز از طرف موافقان و مخالفان مورد استفاده قرار گرفته است و در مورد هر یک از این عناوین تحلیلهای مختلفی ارائه شده است. اما تمام این عناوین جزئی است و موضوع اصلی چیز دیگری است.
◻️◻️◻️◻️◻️
نظر و تحلیل:
اینها همه، عناوینی جزئی هستند و ذیل عنوان و پروژه اصلی و شعار «زن، زندگی، آزادی» تعریف میشوند. برای اجرای پروژه «زن، زندگی، آزادی» و حیات مجدد آن، نیاز به یک سوژه بود و چهبهتر که این سوژه از قم و با محوریت حجاب و طلبه اجرا شود. بهنظر میرسد اصل پروژه، در اتاقفکر کشورهای غربی طراحی شد و پیادهسازی آن هم از طریق پیداکردن سوژه مناسب در کشور انجام گرفت. اما اینکه چرایی اجرای این پروژه در قم، چند هدف را دنبال میکند:
۱. احیا شعار آزادی زنان؛
۲. تغییر ظاهری در شهر قم (قلب فرهنگی ایران و جهان اسلام)؛
۳. افزایش هزینه امربهمعروف و نهیازمنکر برای آمران و ناهیان؛
۴. قرار دادن حوزه و طلبهها در موضع انفعال و پاسخگویی؛
۵. ایجاد تفرقه و دو دستگی با بازنشر برخی خبرهای مخالفِ مبانی حجاب، از طریق افرادی که ظاهر دینی دارند؛
و…
◻️◻️◻️◻️◻️
خطا و اشتباه راهبردی ما:
تحلیل و اظهارنظر در مورد موضوعات جزئی، بدون شک، افتادن در دام دشمن است. اینکه بگوییم «کار طلبه درست بود یا نه»، «چه کسی فیلم را به بیرون انتقال داد»، «قوانین حجاب در مراکز دولتی چگونه است» و…، همه و همه باعث دامنزدن بیشتر به موضوع خواهد شد. زیرا اصل پروژه، با محوریت ضربهزدن به مبانی دینی و ایجاد شکاف بین حکومت و دین است.
با این مبنا بهنظر میرسد هرگونه اظهارنظر خصوصاً در مورد فعل طلبه و متأسفانه انتقاداتی که نسبت به فعل او میشود، هزینه امربهمعروف و نهیازمنکر را برای دیگران، بسیار بالا میبرد و این، همان خطای راهبردی است که بسیاری به آن توجه نمیکنند.
همانطور که در اهداف این پروژه نیز ذکر شد، اگر آنها بتوانند در قم، با بالابردن هزینه امربهمعروف و نهیازمنکر و در موضع انفعال قراردادن حوزه و طلاب، کار خود را پیش ببرند، میتوانند در بسیاری از شهرها و مناطق دیگر نیز موفق شوند.
◻️◻️◻️◻️◻️
نکته:
با توجه به حجم گسترده کار تبلیغاتی دشمن در اطراف این موضوع، بهنظر میرسد دشمنان اسلام در ادامهٔ پروژه درمانگاه، این اهداف را دنبال کنند:
۱. ترویج گزارهٔ غلط «مسئله حجاب فاقد مبنای دینی است» از طریق پخش مصاحبههای جدید یا آرشیوی از برخی افراد معمم؛
۲. ترویج تفکر وجود اختلاف در بین حوزویان در مسئله حجاب؛
۳. کشاندن افرادی که تاکنون موضع مشخصی در مورد مسائل حجاب نداشتند؛
۴. مصاحبه با افراد ذینفوذ در حوزه و سوءاستفاده از مطالب آنان و جهتدهی به مصاحبههای صورتگرفته از طریق تیترها و عناوین موردپسند ضدّانقلاب؛
۵. ایجاد تردید میان نیروهای انقلابی و مذهبی، دربارهٔ مسئله حجاب.
◻️◻️◻️◻️◻️
جمعبندی:
بهنظر میرسد این پروژه (که توسط گروههای ضدّاسلام در خارج از کشور طراحی شده و توسط کارفرماهای آنان، بودجه آن تأمین میشود) در واقع یک کلانپروژه است و هدفگذاری آن، مسئله «حجاب و روحانیت» است. بنابراین ضرورت دارد که همه طلاب در هر سطحی، به این مهم توجه داشته باشند. مخصوصاً افراد مؤثر، دقت لازم را در مصاحبهها و تبیین نظرات خود، بهکار ببرند تا دشمن نتواند بر این موج سوار شود.
📝 محسن جمشیدی
❁❅❁❅❁❅واکاوی❅❁❅❁❅❁
🆔 Eitaa.com/Vakavi 🔍
15.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ یادداشت تحلیلی | بازخوانی سخنان رهبر معظم انقلاب، درباره آنتیتز انقلاب و نسبت آن با حوادث اخیر درمانگاه قم
eitaa.com/Vakavi/11316
👆👆👆
❁❅❁❅ واکاوی ❅❁❅❁
🆔 Eitaa.com/Vakavi 🔍
واکاوی 🔎
✍ یادداشت تحلیلی | بازخوانی سخنان رهبر معظم انقلاب، درباره آنتیتز انقلاب و نسبت آن با حوادث اخیر در
|
📝 یادداشت تحلیلی | بازخوانی سخنان رهبر معظم انقلاب، درباره آنتیتز انقلاب و نسبت آن با حوادث اخیر درمانگاه قم
🎞 ویدئوی مربوطه
▫️▫️▫️▫️▫️
🔘 نکات مهم در کلام رهبری:
۱. طراحی از سوی دشمن متخاصم خارجی؛
۲. ایده از طریق کارشناسان ایرانی که آشنا به طبیعت روحانیت هستند و به آمریکاییها یاد دادند؛
۳. ایده: ساخت آنتیتز انقلاب از قم؛
۴. جمع طلبگی قم در همه جای کشور نفوذ دارد؛
۵. هر فکر، عزم، اراده و جهتگیری در قم، در سراسر کشور امتداد دارد؛
۶. آمریکاییها نمیتوانستند این را بفهمند؛
۷. سعی کردند در قم، زمینه فتنه را فراهم کنند؛
۸. مردم قم، حماسه آفریدند، نه فقط مشت گره کنند، نه حماسه شعور و تحلیل درست؛
۹. مخالفان عمدتاً بیرون مرز این را طراحی کرده بودند؛
۱۰. اگر قمیها و جوانان قم غافل بودند و از تحلیل عاجز بودند، اگر هوشمندی لازم را نمیداشتند، مشکلات بیشاز اینها میشد.
▫️▫️▫️▫️▫️
🔍 تحلیل سخنان: برای تحلیل سخنان مهم رهبر معظم انقلاب باید کلیدواژههای اصلی سخنانشان را استخراج کنیم تا بتوانیم در هر فتنهای، حق را از باطل تشخیص دهیم و وظیفه خود را بهخوبی انجام دهیم.
کلید واژههای مهمی که در این سخنرانی دیده میشود موارد زیر است:
۱. دشمن؛
۲. کارشناسان داخلی در خدمت دشمن؛
۳. طرح؛
۴. محل اجرا؛
۵. راه مقابله.
🔻 شرح کلیدواژهها:
۱. دشمن در آن روزِ سخنرانی و امروز، هیچ تفاوتی نکرده است و همان دشمن اسلام و انقلاب است. دشمن هرگز به خواب نمیرود و همیشه در فکر ضربهزدن به مردم و نظام اسلامی ایران است.
۲. کارشناسان و تحلیلگران منافق هم با کمک فکری در خدمت دشمن خارجی هستند تا مزد کارشان را بگیرند.
۳. طرح، همان طرح است؛ یعنی تخریب جریان انقلاب، از چشمه و منشأ آن.
۴. راه مقابله با فتنه، بصیرت جوانان مؤمن و انقلابیِ قم از طریق جهاد تبیین و آشکارکردن خطوط حقوباطل از هم و درصحنهبودن و بصیرتداشتن است و همانطور که فرمودند، مخاطب اصلی ایشان، «جوانان» هستند نه گروههای دیگر.
▫️▫️▫️▫️▫️
🔸 مسائل روز: با توجه به مقدماتی که عرض شد و طرحهای دشمن برای شهر قم و حوزههای علمیه و بهتعبیر رهبر معظم انقلاب #آنتی_تز_انقلاب از طریق گلآلودکردن چشمه و منشأ انقلاب، اتفاقات اخیر بیمارستان قم را باید یکی دیگر از فتنههای دشمن برای جبههٔ انقلاب دانست. بنابراین بایستی هوشیار بود و با مصاحبههای دوپهلو، در دام دشمن خارجی و طرفداران داخلیِ دشمن نیفتاد.
✍ محسن جمشیدی
❁❅❁❅ واکاوی ❅❁❅❁
🆔 Eitaa.com/Vakavi 🔍
93.08.01.mp3
5.48M
25:26 |نقل یک تجربهٔ مواجههٔ خیابانی دربارهٔ حجاب، توسط علامه مصباح ‹ره›؛ مشابه آنچه که در متروی تهران، درحال انجام است.
📝 گزارش خبری
❁❅❁❅❁❅❁❅ واکاوی
🆔 Eitaa.com/Vakavi 🔍
واکاوی 🔎
25:26 |نقل یک تجربهٔ مواجههٔ خیابانی دربارهٔ حجاب، توسط علامه مصباح ‹ره›؛ مشابه آنچه که در متروی ته
|
گاهی جلوگیری از انجام گناه در جامعه، با محبت، میسر میشود نه امر و نهی
بر کسی پوشیده نیست که مسأله امربهمعروف و نهیازمنکر از فروع دین و ضروریات اسلام است؛ اما بهرغم جایگاه والای این فریضه در معارف اسلامی، هنوز ابهاماتی درباره آن وجود دارد و گاه بدفهمیها، سبب رفتارهای نامناسب و مغایر با هدف امربهمعروف و نهیازمنکر میشود.
امربهمعروف و نهیازمنکر در واقع نظارت عمومی برای کاهش تخلف است/ امربهمعروف و نهیازمنکر دارای اقسام و انواع مختلفی است که یکی از آنها همان است که در رسالههای عملیه با شرایط خاصی ازجمله عدم احتمال ضرر و بهصورت آمرانه و از موضع استعلاء ذکر شده است. این نوع امربهمعروف و نهیازمنکر وظیفه مردم در شرایطی است كه حکومت اسلامی برقرار است و گناه علنی مگر در موارد اندک و نادر صورت نمیگیرد.
زمانیکه حضرت قیام كردند، از قبل مشخص بود و خودشان هم آگاهی داشتند که این حرکت، پیروزی ظاهری بههمراه نخواهد داشت و به شهادت ایشان و یارانشان و اسارت خانوادهشان میانجامد. لذا اگر قرار بود، ایشان شرایطی كه در رسالههای عملیه ذكر شده را در نظر بگیرند، اصلاً نباید قیام میکردند؛ زیرا نه فقط احتمال ضرر، بلکه یقین به آن وجود داشت. بر همین اساس گاهی مصداق عملی امربهمعروف و نهیازمنکر، قیام، جنگ و کشتهشدن است، همانگونه که قیام امام(ره) نیز مصداقی از همین نوع امربهمعروف و نهیازمنکر بود؛ چون ایشان از تبعید و شکنجه و سختیهای آن آگاه بودند. گاهی نیز مصداق آن، امربهمعروف و نهیازمنکری است که حتی احتمال ضرر هم در آن نیست.
میدانیم خداوند متعال به ترك شعائر اسلامی در جامعه راضی نیست/ اگر مردم نسبت به احکام بیتفاوت باشند، تدریجاً احکام و ارزشهای اسلامی فراموش میشوند/ امربهمعروف و نهیازمنکر یکی از راههایی است که میتواند سبب احیای ارزشهای الهی در جامعه شود. ما از هر راه صحیح شرعی و بدون ارتكاب گناه كه میتوانیم باید دیگران را به انجام وظایفشان ترغیب کنیم و از انجام گناه علنی در جامعه باز بداریم؛ حتی اگر عنوان امربهمعروف و نهیازمنکر بر آن صدق نكند، یا از موضع استعلاء و آمرانه نباشد؛ بلکه با خواهش و تمنا و محبت همراه باشد.
گاهی امر و نهی نتیجه نمیدهد/ باید بهدنبال راهکارهایی بود که افراد، بهتر آن را بپذیرند/ اولین راه، رفتار محترمانه و مؤدبانه همراه با محبت است. چون مخاطب، زمانیكه بفهمد شما او را دوست دارید و از سر دلسوزی مطلبی را به او میگویید، راحتتر میپذیرد.
اگر امروز بخواهیم برای امربهمعروف و نهیازمنکر، تمام شرایط آن را مثل آمرانهبودن، عدم احتمال ضرر و مانند آنرا فراهم كنیم، دیگر جایی برای تأثیرپذیری مخاطب باقی نمیماند؛ چون شرایطی که در رسالههای عملیه برای امربهمعروف و نهیازمنکر ذکر شده، مربوط به زمانی است كه در شرایط است كه در جامعه اسلامی گناه کمتر اتفاق میافتد و امر و نهی در افراد متخلف، اثرگذار است.
نحوه برخورد با شخص متخلف، باید متناسب با شأن هر افرد و شرایط و محیط زندگی وی باشد و سبب تحقیر وی نشود؛ چون هرچند آن فرد، تخلف و گناهی انجام داده، اما او هم، مسلمان و مؤمن است و نباید بهخاطر یک عمل اشتباه، مورد تحقیر قرار گیرد.
هدف از امر به معروف و نهی از منکر، برچیدن گناه از جامعه است/ اگر در شرایطی، برخی زمینهها به گونهای است که نمیتوان امربهمعروف و نهیازمنکر را با شرایط مذکور در رسالههای عملیه محقق کرد، باید بهدنبال راهکارهای جایگزین و شیوههای مناسب بود.
باید شیوههای مختلفی که میتواند هدف امربهمعروف و نهیازمنکر را محقق کند، بهکار گرفته شود/ در اینصورت تنشها و اختلافها کمتر شده و محبت و احترام متقابل بیشتر میشود؛ درحالیكه گاه برخی کجفهمیها از امر به معروف و نهی از منکر سبب افزایش دشمنیها و اختلافات شود.
کسیکه با دیگران الفت نگیرد و دیگران با وی مأنوس نشوند، خیری در او نیست. لذا نمیتوان با تحقیر و بیاحترامی دیگران را به راه خیر دعوت کرد.
اگر ما امروز جمع شدهایم و درباره چنین مسائلی سخن میگوئیم، از برکت امام راحل است که با قیام خود سبب احیای معارف و ارزشهای اسلام شد. اگر امروز بر خلاف دوران طاغوت، دانشجوی نمازخوان مورد تمسخر و طعنه دیگران قرار نمیگیرد، و اگر مراسمی مانند اعتکاف با این شور و شوق برپا میشود و بعضی از جوانان به خاطر اینکه نتوانستهاند در اعتکاف شرکت کنند، گریه میکنند، همه اینها از برکات امام(ره) است. البته در عینحال امواج فرهنگ جهانی نیز به کشور ما نیز رسیده است و تسامح و تساهل برخی مسئولان هم در این امر دخیل بوده است که میتوان با ارائه راهکار صحیح با این تهاجمات مقابله کرد و فطرت پاک جوانان را زنده نگاه داشت.
🔺1393/08/01 | مؤسسه امام خمینی (ره) | دیدار خواهران فعال در عرصه امربهمعروف و نهیازمنکر
❁❅❁❅❁❅❁❅ واکاوی
🆔 Eitaa.com/Vakavi 🔍
🔰 استحالۀ فرهنگی | مرگ تمدّنی
"...تحوّل را نبایستی با استحالۀ فکری اشتباه گرفت. اندکی قبلاز حکومت پهلوی و بعد، شدّتش در دوران حکومت پهلوی، چیزی به نام تجدّد وارد کشور شد، که این را بهعنوان یک تحوّلی در زندگی ملّت ایران بهحساب میآوردند؛ این تحوّل نبود، این استحالۀ ملّت ایران بود، هویّت ملّت ایران را از او سلبکردن بود. یعنی در واقع ملّت ایران، هویّت دینی خود، هویّت ملّی خود، هویّت تاریخیِ عمیق خود را در این تجدّد از دست داد. تجدّدی که [طیّ آن،] در دوران پهلوی، هم یکمقداری بهوسیلۀ رضاخان، هم [بهوسیلۀ] پشتوانهها و بهاصطلاح روشنفکرهای غربزده و طلسمشدۀ زمان رضاخان -که او را وادار میکردند، هدایت میکردند، کمک میکردند و توجیه میکردند کارهای او را- در واقع هویّت ملّت ایران سلب شد، یعنی [ملّت ایران] از آن هویّت واقعی خارج شد؛ این استحاله است، این تحوّل نیست. تحوّل باید رو به جلو باشد، این رو به عقب رفتن بود. ملّتها اگر چنانچه هویّتِ خودشان را از دست بدهند، داشتههای معنوی خودشان را از دست بدهند، در واقع یک مرگ تمدّنی برای آنها بهحساب میآید؛ این یک مرگ تمدّنی است..."
🗓 ۱۳۹۹/۰۳/۱۴
🎙 سخنرانی تلویزیونی: سیویکمین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمهالله)
❁❅❁❅❁❅❁❅ واکاوی
🆔 Eitaa.com/Vakavi 🔍
این کُت، هنوز هم برای پزشکیان گشاد است.pdf
110.3K
😎 کُت گشاد برای پزشکیان
✍️ عبدالحسین مشکانی
👈 متن باز این یادداشت با عنوان «این کُت، هنوز هم برای پزشکیان گشاد است»
#انتخابات، #جبهه_انقلاب، #پزشکیان
🆔 Eitaa.com/Vakavi 🔍