#روضه
🔥 بعد از سقیفه خانه شادی خراب شد
❖ استاد معظم آقای حاج سیدمحمدجواد شبیری:
● یک واقعهای نقل شده که ما در مقالهای که مربوط به غدیر است به طور کامل آن را نقل کردهایم[۱].
● سید باقر رضوی هندی (م ۱۳۲۹) میگوید:
در شب عید غدیر امام زمان عجلاللهفرجهالشریف را در خواب دیدم در حالیكه محزون بود و گریه می كرد. خدمت حضرت رفتم و سلام كردم و دستش را بوسیدم، ولی دیدم گویا متفكر است. عرض كردم: آقای من، این روزها ایام خوشحالی و سرور عید غدیر است ولی شما را محزون و گریان میبینم؟ حضرت فرمودند: به یاد مادرم زهرا علیهاالسلام و حزن او افتادم. سپس حضرت این شعر را خواندند:
لاترانی اتّخذتُ لا وعُلاها
بعد بیت الأحزان بیت سرور!
● سید باقر میگوید: از خواب برخاستم و قصیدهای با تضمین شعر مولایم و بر همان قافیه دربارهی غدیر و مصائب حضرت زهرا علیهاالسلام سرودم كه قسمتی از آن چنین است:
كلُّ غدر وقول إفك وزور
هو فرع عن جحد نص الغدیر ...
.....................................
۱. الغدیر فی حدیث العترة الطاهرة؛ ص۷۶
#فاطمیه
#تبری🌼🌺🌼🌺🌼🌺🌼🌺
🌀 میزبانی از شیخ با شراب و تریاک!
🎥 حکایت شنیدنی شیخ حسین انصاریان در جلسه بزرگداشتش
✅ مراسم پاسداست استاد حسین انصاریان همزمان با سالروز ۸۰ سالگی وی، عصر امروز پنجشنبه - ۱۷ آبان - همزمان با ولادت حضرت زینب سلام الله علیها در تالار وحدت تهران برگزار شد🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅
هنگامی که بدعت ها ظاهر شد، به شیخ عبدالکریم مراجعه کنید!
مرحوم پدر - آیت الله العظمی گلپایگانی- می فرمودند:
مرحوم آیت الله حاج شیخ[ عبدالکریم حائری] خیلی مدیر و مدبّر بودند و با فراست از کنار رفتارهای پهلویِ اول- رضا شاه- می گذشتند و به او بهانه نمی دادند تا حوزهِ تازه تاسیسِ قم، پا بگیرد و باقی بماند.ایشان می فرمودند:
یک بار می خواستم مادرتان را به منزل پدرشان برسانم که در بازار، با پاسبانی روبرو شدم. آن پاسبان برای این که مادرتان چادری بود، متعرضِ ایشان شد، من هم عصبانی شده با پاسبان درگیر شدم و سلاحِ او را گرفتم. پاسبان به التماس افتاد و عذر خواهی کرد، سلاحش را به او دادم.
در چنین وضعیتی به حضرت ولی عصر -ع- متوسل شدم و چاره جویی کردم. در عالم خواب در قالبِ نوشته ای به من گفته شد:
اذا ظَهَرَ علیکم البِدَع، فعلیکم بشیخ عبدالکریم(یعنی: هنگامی که بدعت ها ظاهر شدند، وظیفه شما این است که به شیخ عبدالکریم مراجعه کنید!)
وقتی خواب را برای استاد تعریف کردم با لهجهِ شیرینِ یزدی شان فرمودند:
اگر این رویا، از رویاهای صادقه باشد، باید پشت کرد و چماق خورد[ و هیچ نگفت!]
وقتی علت این سخن را پرسیدم فرمودند:
اگر معارضه و حرکتی از جانب ما انجام شود، بساطِ حوزه را جمع می کنند و تشکیلِ دوباره آن کار مشکلی است!
از مرحوم حاج شیخ پرسیدم:
مگر شما به حج مشرّف نشده اید؟ پس چرا شما را شیخ عبدالکریم خطاب کردند نفرمودند:
حاج شیخ عبدالکریم!
فرمودند:
چون حجِّ من نیابتی بوده است!
گفتگو با سید جواد گلپایگانی- فرزند آیت الله العظمی سیّد محمد رضا گلپایگانی-
https://eitaa.com/Velayat_110
🎥مصاحبه خانم فاطمه مهیمی
شهروند جیرفتی مقیم آمریکا
در مورد حجاب و درگیریهاش با دخترش
و پاسخهای قانع کننده دخترش که مادر مجبور شد دیگر به دخترش گیر ندهد و مادر هم مثل دخترش بشود.
🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅🌅
⚜️بخشی از گفتگو با حجتالاسلاموالمسلمین صادق حسنزاده در کتابخانه مسجد اعظم
🖌محقق، مترجم و پژوهشگر حوزه نسخ خطی
📚برگرفته از کتاب «گفتگو با نسخهپژوهان و فهرستنگاران نسخههای خطی»
📌... درمورد ویژگی های یک فهرستنگار نسخ خطی باید گفت: فرد باید به کتاب و نویسندگان مسلط باشد. صرفاً به حالت کارمندی نمیتوان کتابخانه را چرخاند. یک عشق و شیفتگی میخواهد. آن کس که مسئولیت کتابخانه را دارد باید عشق به کتابخانه داشته باشد،
📌کتابهای خطی مهم هستند. کسانی که در بخش خطی کار میکنند، باید دقت داشته باشند و خیلی مواظبت کنند. شرایط هر روز پیچیدهتر میشود. ترقی علم و پیشرفت، از آنجاست که ما به نسخهها اهمیت بدهیم. مسئولین ما اهمیت بدهند. ریشه ترقی و پیشرفت از کتابخانهها و آزمایشگاههای مجهز شروع میشود. اگر از کسی که مطالعه و تحقیق میکند، حمایت شود، هر روز کشور پیشرفت خواهد کرد.
📌سطح خدمات کتابخانهها در فعالیتهای پژوهشی افراد بسیار مؤثر است، آسانگیری باعث ترقی میشود. آسانگیری در مسائل علمی و سرویس دهی. مثلاً ممکن است کسی بگوید که دوست دارد از مخزن بازدید کند، نباید سختگیریهای بیخود باشد. در مورد بحث قفسه باز، برای اینکه کتابی از کتابخانه خارج نشود، الان برنامههایی هست که میتواند کمک کند، قفسهها را باید باز کرد تا فرد خودش کتابی را که میخواهد بردارد، خودش نگاه کند، خودش بگذارد.
📌استاد محمدتقی جعفری از فلاسفه آلمان که به دیدارش آمده بودند، پرسید: در قدیم بزرگانی از آلمان برخواستهاند، هگل و... . آلمان خیلی فلاسفه بزرگی داشت، چرا الان ندارد؟ گفتند: برای اینکه الان ما کارمند فلسفه هستیم، نه محقق فلسفه.
📌قدیم از روی عشق و علاقه کار میکردند. کار ما هم باید اینطور باشد. هم خودمان و هم رفتارمان با مراجعهکنندگان باید اینگونه باشد، به طوری که دیگران هم شیفته مطالعه شوند و در معرفی کتاب کمک کنیم. خودمان باید کتابشناس باشیم تا بتوانیم کتاب معرفی کنیم....
💠کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی
🌐@boroujerdilib