⭕️🔔 کمیته تخصصی بازرسی فنی سدها برگزار می کند:
✅ #ترك، #رها_سازی و #برچيدن_سدها
🗓يكشنبه: ۱۹ آذرماه ۱۴۰۲
⏰ساعت: ۱۵:۰۰
🔗https://www.skyroom.online/ch/damsurvelliance/12-10-2023
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️🔔 دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران و انجمن ژئوپلیتیک ایران، برگزار میکنند:
✅ نکوداشت مقام علمی #دکتر_عزت_الله_عزتی
✅ زمان: روز چهارشنبه ۲۲ آذرماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۵ الی ۱۷
✅ مکان: تهران، خیابان کارگرجنوبی، میدان پاستور، خیابان دانشگاه جنگ، دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، سالن شهید فلاحی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ مروری بر پیشینه قراردادهای ایران و افغانستان در رابطه با حقابه هیرمند (۹)
✅ در مذاکرات #سال_۱۳۴۵، #ایران_خواستار انجام #طرحها و #سرمایهگذاری_مشترک در #حوضه_هیرمند برای #تامین_آب #سیستان بود؛
✅ در جریان #مذاکرات_بین_دو_کشور در #سال_۱۳۴۹ خشکسالی هولناکی در منطقه #دلتای_رودخانه_هیرمند رخ داد که به #مهاجرت عده زیادی از #مردم_سیستان به #گرگان، #ترکمن_صحرا و #مشهد منجر شد.
✅ در همین سال به مدت #۲۳_روز جریان #آب_رودخانه_سیستان به عنوان بزرگترین شاخهای از هیرمند که به سمت ایران جاری است، #به_طور_کامل_قطع_شد و آبی از داخل رودخانه هیرمند به سمت ایران جریان نداشت.
✅ همچنین میزان #آب_ورودی از #رودخانه_سیستان و #کانالهای_منشعب از #رود_پریان_مشترک به کمترین میزان یعنی #۱۸۹_میلیون_مترمکعب کاهش یافت.
✅ با وجود #کمآبی_شدید در سراسر حوضه رودخانه، #دو_کشور با ادامه #مذاکرات، سرانجام در #۲۲_اسفند_سال_۱۳۵۱ موفق به #امضای_معاهده_تقسیم_آب_هیرمند شدند؛
✅ بر اساس این معاهده، #مقدار_آبی که از رود #هیرمند_در سال_طبیعی و #پرآبی از طرف افغانستان به ایران تحویل داده میشد، بهطور #متوسط_۲۲_مترمکعب_در_ثانیه (طبق نظر #کمیسیون_بیطرف_هیرمند) و یک #مقدار_اضافی #۴_مترمکعب_در_ثانیه بود که این میزان در #سالهای_کمآبی_کاهش_مییافت.
✅ و #دولت_ایران نمیتوانست بر بیشتر از این میزان، حتی در صورت وجود میزان بیشتری از آب در دلتای هیرمند، ادعا داشته باشد. در نهایت #سهم_ایران_از_کل_آب این رود #۱۴_درصد تعیین شد.
ادامه دارد...
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۴)
✅ #مرگومیر_آبزیان، #مهاجرت_آبزیان به خارج از منطقه، #تغییرات_در_تنوع_زیستی و #کاهش_تنوع_زیستی و #تغییر_رفتار_موجودات در محیط زیست منطقه از جمله آثار ناشی از آلودگی دریاهاست».
✅ #طول_مرزهای_آبی_ایران با #خلیج_فارس، #با_احتساب_جزایر در حدود #۱۸۰۰_کیلومتر و #بدون_احتساب_جزایر در حدود #۱۴۰۰_کیلومتر است.
✅ #طول_خلیج_فارس از #تنگه_هرمز تا #آخرین_نقطه_پیشروی آن #در_جهت_غرب در حدود #۸۰۵_کیلومتر است.
✅ #ایران_بیشترین_خط_ساحلی از #خلیج_فارس را در #پهنه_شمالی آن در اختیار دارد. اگرچه #آلودگیهای ناشی از فعالیتهای #نفتی و #صنعتی و #پتروشیمی و البته #فاضلابهای_شهری محیط زیست خلیجفارس را مخدوش کرده است.
✅ اما آنچه بیش از پیش #خلیج_فارس را با چالش جدی مواجه کرده، #فعالیتهای_مصنوعی در #سواحل_جنوبی این دریا در #امارات، #قطر، #عربستان و دیگر کشورهای عربی است.
✅ روزنامه #نیویورکتایمز در مقالهای انتقادی درباره #آلودگی_خلیج_فارس و #تاثیر_ساختوسازها_در_دوبی بر آبهای خلیجفارس نوشته است: « #اتکای_دوبی به #نمکزدایی به خلیجفارس آسیب میزند و #زبالههای_شوری به نام #آب_نمک تولید میکند که همراه با #مواد_شیمیایی مورد استفاده در فرآیند نمکزدایی، شوری را در خلیجفارس افزایش میدهد.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️ اخلاص مقدرات طبیعی اطراف آدم را تغییر میدهد. آدم مخلص خیلی از بلاها سرش نمیآید.
✅ آیا #آدم_مخلص از این دنیا نمیرود؟ چرا، از این دنیا میرود. ولی شما میدانید همین آقای #سردار_سلیمانی #چرا_میرفت_توی_خطر؟
#چرا_طوریاش_نمیشد؟
#چرا_کارهایش_پیش_میرفت؟
✅ #تمام_دنیا_دنبال_این_بود ایشان #موفق_نشود! بعد موفق میشد. #تمام_جهان_کنترل_میکند این #موفق_نشود، موفق میشد و عین خیالش هم نبود.
✅ میدیدی که #روی_خاکریز_داشت_راه_میرفت. آقا بیا پایین تو رو خدا! تمام تیراندازهای دنیا دنبال تو هستند! خطری نیست بگذار بریم. #هیچ_غلطی_نمی_توانند_بکنند. و بعد #درست_هم_در_میآمد_حرفش.
✅ #رفقا اگر #کسی_مخلصانه_کار_کند خیلی از #بدبختیها_سراغش_نمیآید...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۵)
✅ #روزنامه_نیویورک_تایمز در مقالهای انتقادی درباره #آلودگی_خلیج_فارس و #تاثیر_ساختوسازها_در_دوبی بر #آبهای_خلیج_فارس نوشته است: «اتکای دوبی به #نمک_زدایی به خلیجفارس آسیب میزند و #زبالههای_شوری به نام #آب_نمک تولید میکند که همراه با #مواد_شیمیایی مورد استفاده در فرآیند نمکزدایی، #شوری را #در_خلیج_فارس_افزایش_میدهد.
✅ همچنین #دمای_آبهای_ساحلی را #افزایش_میدهد و به #تنوع_زیستی، #شیلات و #جوامع_ساحلی آسیب میرساند. #خلیج_فارس همچنین تحت تاثیر #تغییرات_آبوهوایی و تلاش برای #ساخت_جزایر_چند_میلیارددلاری_دوبی با استفاده از احیای زمین است.
✅ #املاک_ساحلی پیشنهادی شامل یک #جزیره_خصوصی_۳۴_میلیون_دلاری به شکل #اسب_دریایی است که در #مجمع_الجزایر_مصنوعی واقع شده است.
✅ بر اساس مطالعهای که در #سال_۲۰۲۱ منتشر شد، اگر اقدام فوری برای مقابله با این آسیبها انجام نشود، #نمک_زدایی در ترکیب با #تغییرات_آبوهوایی، #دمای_آبهای_ساحلی_خلیجفارس را تا #سال_۲۰۵۰_حداقل_۵_درجه_فارنهایت در بیش از #۵۰_درصد از این #منطقه_افزایش_میدهد.
✅ #دوبی در #سال_۲۰۲۱ تقریباً (۱۶۳/۶) #میلیارد_گالن_آب را #نمک_زدایی کرد. به ازای هر #گالن_آب_شیرین_شده تولیدی در #خلیج_فارس، بهطور متوسط (۱/۵) #گالن_آب_نمک در اقیانوس آزاد میشود.»
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ مروری بر پیشینه قراردادهای ایران و افغانستان در رابطه با حقابه هیرمند (۱۰)
✅ از #سال_۱۳۵۱ تاکنون، این #معاهده_مورد_پذیرش_و_استناد_دو_طرف بوده و قرارداد جدیدی در رابطه با بهرهبرداری از #هیرمند میان دو کشور شکل نگرفته است.
✅ با #وقوع_انقلاب_در_ایران و #حمله_شوروی_به_افغانستان در #سال_۱۳۵۷، موضوع #طرحهای_مشترک به #فراموشی_سپرده_شد.
✅ #آشفتگی اوضاع #داخلی_افغانستان با #حمله_شوروی و سپس #وقوع_جنگهای_داخلی در این کشور، #مانع از انجام #هرگونه_کنترلی_از_سوی_افغانستان_بر_جریان_آب_هیرمند شد.
✅ در #سال_۱۳۵۷، گروه #طالبان با #تصرف_کابل و به #کنترل درآوردن #بخشهای_وسیعی_از_افغانستان به قدرت رسید. در زمان #حکومت_طالبان در #افغانستان، #خشکسالی_شدیدی در بخشهای وسیعی از #آسیای_مرکزی، #ایران، #افغانستان و #پاکستان رخ داد که به مدت #۴_سال دوام داشت.
✅ #کاهش_بارندگی در قسمت #علیای_رودخانه و #تضاد در #دیدگاههای_سیاسی_گروههای_حاکم در #دو_کشور، زمینه را برای #قطع_کامل_آب_هیرمند و تحت فشار قرار دادن ایران فراهم کرد و برای #اولینبار_جریان_آب_هیرمند با #بستن_دریچههای_سدهای_مخزنی #ارغنداب و #کجکی بر روی ایران بسته شد.
ادامه دارد...
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️🔔 انجمن دیپلماسی آب ایران برگزار می کند:
✅ #كهن_الگوهای_سيستمی در #ديپلماسی_آب
🗓سهشنبه: ۲۱ آذرماه ۱۴۰۲
⏰ساعت: ۱۳:۰۰ تا ۱۵:۰۰
🏢 دانشگاه تربیت مدرس
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
37.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تو #رو_سفید_شدی خوشا به این سعادتت
شهید سر فراز، #مبارکه_شهادتت🌹🌹🌹
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۶)
✅ #سواحل_شمالی که در اختیار #ایران است روزبهروز از #اهمیت آنها از منظر #اقتصادی_کاسته و از سوی دیگر بر #میزان_آلایندگی_آبهای_ساحلی در سمت #ایران_افزوده میشود.
✅ #سواحل_ایرانی در حال از دست دادن اهمیت و موقعیت تاریخی خود در #خلیج_فارس هستند. #بنادر و #فرودگاهها در #سواحل_عربی با سرعتی شگفتآور توسعه یافتهاند و به مقصد اصلی بار، بازرگان، جهانگرد، روزنامهنگار و... در خلیجفارس تبدیل شدهاند.
✅ در #سال_۲۰۲۱ تنها (۲۷/۷) #میلیون_توریست_بین_المللی به کشورهای عضو #شورای_همکاری سفر کردند. مطابق با شاخص عملکرد #بنادر_جهانی که از طرف #بانک_جهانی و GMICPP منتشر میشود، #۴_بندر در #جنوب_خلیج_فارس در میان #۵_بندر با بهترین عملکرد در #سال_۲۰۲۱ در سطح جهانی بودهاند.
✅ #فرودگاه_دوبی نیز با جابهجایی حدود #۹۰_میلیون_مسافر_در_سال سومین فرودگاه بزرگ جهان از نظر تردد مسافر بینالمللی است.
✅ #سواحل_عربی همچنین از نظر تراکم حضور رسانهها و خبرنگاران بینالمللی و نیز برگزاری مسابقات ورزشی و... موقعیت ممتازی برای خود فراهم کرده است.
✅ همزمان جمعیت #۵_کشور_جنوبی_خلیج_فارس و #استانهای_ساحلی_عربستان در #۵۰_سال_گذشته بین #۷_تا_۳۳_برابر_افزایش یافته و به حدود #۳۳_میلیون نفر رسیده است.
✅ این در حالی است که #کرانههای_ایرانی بسیار عقب ماندهاند و جمعیت #شهرهای_ساحلی ما از حدود (۳/۵) #میلیون_نفر تجاوز نمیکند.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ سلسله نوشتاری پیرامون حوضه آبریز ارس (۱)
✅ #رود_ارس شاهرگ حیاتی برای #منطقه_شمال_غرب_ایران محسوب می شود. ارس که با همین نام نیز در کشورهای همجوار شناخته می شود از دامنه شمالی #کوههای_بینگول_داغ، استان #ارزروم_ترکیه سرچشمه می گیرد و پس از طی مسافتی طولانی با پیوستن #رود_آخوریان به آن، مرز مشترک میان #ترکیه و #ارمنستان را تا #آذربایجان (نخجوان) ترسیم می کند.
✅ بنابر آمارها #حجم_متوسط_سالیانه_آب جاری #رودخانه_ارس در #۳۰_سال_گذشته ۱۰/۵۰ #میلیارد_متر_مکعب است (بنا به آمار منابع پژوهشی ترکیه #۱۳_میلیارد_متر_مکعب) که از این مقدار #۴_میلیارد_متر_مکعب از ترکیه و #۲_میلیارد_متر_مکعب از ارمنستان و #۲_میلیارد_متر_مکعب از جمهوری آذربایجان و ۲/۵ #میلیارد_متر_مکعب از ایران سرچشمه می گیرد.
✅ هر یک از کشورهای این حوضه آبی، #سدهایی را در مسیر این رود احداث کردهاند که از مهمترین این سدها می توان به #سد_آخوریان که به طور مشترک میان #ارمنستان_و_ترکیه، #سدهای_ارس_و_خداآفرین مشترک میان #ایران_و_آذربایجان اشاره کرد.
ادامه دارد...
منبع: markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
موجیم و هوای صخره در سر داریم....
به کانال #اندیشکده_حکمرانی_آب بپیوندید
لینک کانال: https://eitaa.com/WaterGovernanceThinkTankNGO
ارتباط با مدیر کانال: @MHDNGO