❇️ سازمان هواشناسی
✅ پیشبینی #بارندگیهای_نرمال و تا حدی بالاتر از نرمال در فصول سرد امسال #صرفا_یک_پیشبینی است و با توجه به #عدم_قطعیت مسائل مربوط به شاخصهای کلان اثرگذار بر #شرایط_آبوهوایی_ایران و البته احتمال وقوع پدیدههای حدی ناشی از #تغییرات_اقلیمی، هنوز نمیتوان این پیشبینی را قطعی دانست.
✅ هنوز نمیدانیم که شدت #النینو_در_زمستان دقیقا چقدر خواهد بود یا #نوسان_نائو در فصول سرد امسال در چه فازی قرار میگیرد یا دیگر شاخصهای ذکرشده دقیقا چه شرایطی را در طول فصلهای پاییز و زمستان سال جاری تجربه خواهند کرد.
✅ با وجود تمام مسائل، #احتمال این که در #نیمه_دوم_پاییز و #نیمه_اول_زمستان_۱۴۰۲، #میزان_بارشها در #اغلب_نقاط_کشور_نرمال یا تا حدی #بالاتر_از_نرمال باشد، وجود دارد و با توجه به این که در #۳_سال گذشته شاهد #کمبارشی محسوسی بودیم، امیدواریم بارندگیهای نسبتا مناسب امسال کمک کند تا خسارتهای ناشی از #کمآبیهای اخیر اندکی ترمیم شود.
⚠️⚠️ حتی اگر در پاییز و زمستان امسال شاهد فصلهای بسیار پربارشی باشیم، #بازهم_معضل_کمآبی در کشورمان #برطرف_نخواهد_شد، زیرا #۳_سال_آبی متوالی است که اغلب نقاط کشورمان با کمبارشی محسوسی مواجه است.
✅ #متولیان_آب_کشور از همین حالا برای #مدیریت_منابع_آب_سطحی حاصل از #بارندگیهای پیش رو با اتخاذ #تمهیدات_لازم در بخشهای #آبخیزداری، #آبخوانداری، #پخش_سیلاب، #کنترل_هوشمند_منابع_سدها و #تغذیه_سفرههای_آب_زیرزمینی برنامهریزی کنند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🚩🏴 #شهادت مظلومانه #یازدهمین_پیشوای_شیعیان جهان
#حضرت_امام_حسن_عسکری (ع) را به پیشگاه فرزند غائبشان
#امام_عصر_حضرت_مهدی صاحبالزمان (عج) و به #عاشقان_و_شیفتگان_اهل_بیت عصمت و طهارت تسلیت عرض می کنیم.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ مقام معظم رهبری:
✅ گاهی سردمداران رژیم صهیونیستی،
ما را تهدید هم می كنند؛
تهدید به حملهی نظامی می كنند؛
✅ اما به نظرم خودشان هم می دانند، و اگر نمی دانند، بدانند كه #اگر_غلطی_از_آنها_سر_بزند،
جمهوری اسلامی #تلآویو و #حیفا را #با_خاك_یكسان_خواهد_كرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📊 #وضعيت_بارش از ابتدای #سال_آبی تا پايان مردادماه ۱۴۰۲
(بر مبنای تقسيمبندی مديريت حوضهای شركت مديريت منابع آب ايران)
📘مرجع: گزارش دفتر فناوری اطلاعات و امنيت فضای مجازی وزارت نيرو
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📊 #وضعيت_بهرهبرداری از #سدهای_مخزنی_كشور از ابتدای #سال_آبی تا پايان مردادماه ۱۴۰۲
(بر مبنای تقسيمبندی مديريت حوضهای شركت مديريت منابع آب ايران)
📘مرجع: گزارش دفتر فناوری اطلاعات و امنيت فضای مجازی وزارت نيرو
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ #نقشه_محدودههای_۹_گانه مديريت حوضههای آبريز كشور (شركت مديريت منابع آب ايران)
پ.ن: لازم به ذكر است كه نسبت به تقسيمات ۹ گانه اوليه در اين تقسيمات تغييراتی صورت گرفته است.
منبع: خانه آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ آب حربه سیاسی ترکیه در منطقه (۵)
✅ #ترکیه بر اساس #پروتکل_سال_۱۹۸۷ موظف است #۵۰_مترمکعب_در_ثانیه از آبهای #رودخانه_فرات به #سوریه حقابه بدهد و از این رقم #۵۲_درصد باید #سهم_عراق باشد.
✅ این توافق اما به بهانههای مختلف فراموش شده و #ترکیه_در_عوض_اجرای_ابرپروژه_گاپ را در پیش گرفته است؛ پروژهای که با پایان آن، میزان آبهای #دجله_و_فرات که به سوی #سوریه سرازیر میشود.
✅ از #۹۰۰_متر_مکعب_در_ثانیه به #۴۰۰_متر_مکعب_در_ثانیه کاهش می یابد. #سوریه تاکید میکند که #ترکیه_به_قرارداد_۱۹۸۷_پایبند_نیست: «متاسفانه کشور #ترکیه از #آب_به_عنوان_حربهای_سیاسی استفاده میکند و به قراردادی که بسته خیلی کم پایبند است یا بهطور کلی آن را اجرا نمیکند».
✅ #سوریه معتقد است که «این وضعیت تاثیری جدی بر #محیط_زیست داشته و باعث #تغییر_در_اقلیم کشور ما شده است. قبلاً #روستاها و #کشاورزی ما از آب #دجله_و«فرات تغذیه میشد اما کمبود آبی که اکنون از ناحیه #ترکیه بر ما تحمیل شده، #کشاورزی_سوریه را #رو_به_نابودی کشانده است».
✅ سوریه معتقد است که «متاسفانه #همه_این_مسائل_منشا_سیاسی_دارد و #جنگهای_داخلی_سوریه و #دخالتهای_ترکیه سبب شده همکاری خوبی با ترکیه نداشته باشیم. #ترکیه با اجرای پروژههای بزرگ #بهدنبال_افزایش_قدرت و #نفوذ_خود_در_منطقه_است.
ادامه دارد...
منبع: مهتاب جودکی، پیام ما_ شماره ۲۶۶۱.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۱۳)
✅ #نواحی_فرات، در دوره #هخامنشیان در #تصرف_دولت_ایران قرار داشت. این نواحی به دلیل #حاصلخیزی، گاه در این دوران به شکل #هدیه به #اطرافیان_شاه_ایران تعلق میگرفت.
✅ #فرات در این باره نشیب و فرازهای بسیاری را به خود دیده است. #نواحی_فرات در همان سالهای اولیه اسلامی در زمان #عمر_بن_خطاب، به دست #عیاض_بن_غنم و #عتبة_بن_فرقد_سلمی به جنگ گشوده شد.
✅ در زمان #فتح_اسلامی، #خالد_بن_ولید از فرماندهان عرب بر #ساحل_فرات به اماکن تاریخی بسیاری به جامانده از دوره قبل از اسلام برخورد مانند #قصر_امغیشیا و #الیس.
✅ رقه: #فرات همواره مرز میان سرزمین #شام و #دیار_ربیعه و #دیار_بکر بوده است. در #شمال_بینالنهرین از دیرباز، #۳_گروه_از_اعراب #جزیره_العرب ساکن بودند.
✅ محل سکونت آنها به نام خود آن قبایل در #جغرافیای_عراق خوانده میشد که عبارت بودند از: #دیار_بکر به مرکزیت شهر آمد، #دیار_ربیعه به مرکزیت #شهر_موصل و #دیار_مضر به مرکزیت #شهر_رقه.
✅ #رقه در #ساحل_فرات قرار داشت. #حضرت_علی (ع) در #سال_۳۶_هجری، مجبور به جنگ با #معاویه شد. این جنگ که به #صفین مشهور است، در این ناحیه روی داد.
✅ اکنون #مزارات چند تن از #شهدای_صفین و #قبر_عمار_بن_یاسر در #جزیره و #منطقه_حفاظت_شده_الثوره در #دریاچه_اسد در #استان_رقه و نیز چند منزلگاه #امام_علی (ع) و یارانش و در مسیر ایشان به سوی #صفین در مناطق مجاور #رود_فرات، وجود دارد.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ فرونشست در ایالات متحده
✅ #نیویورک_تایمز گزارش داد، بر اساس مطالعهای که در بیش از #۸۰_هزار_چاه در سطح #آمریکا صورت گرفتهاست، #حدود_۵۰_درصد_مناطق مورد بررسی با #کاهش_شدید_ذخایر_آب_زیرزمینی همراه بوده و #۴۰_درصد_مناطق در بدترین وضعیت ممکن قرار گرفتهاند.
✅ اثرات این موضوع، به صورت #فرونشست_زمین نیز ظاهر شده و در ایالتهای #کالیفرنیا، #آریزونا، #یوتا، #تگزاس و ... #شکافهای_زمین، #شکستگی_گسترده و #فروچالهها زمینه آسیب به زیرساختها و تأسیسات را ایجاد کرده است.
✅ به گفته #سازمان_زمین_شناسی_ایالات_متحده، #فرونشست بیش از #۱۲_میلیون_هکتار_زمین را در سراسر ایالات متحده تحت تاثیر قرار داده است.
منبع: خط انرژی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ سازمان هواشناسی کشور:
✅ #سال_آبی با #کاهش_۲۰_درصدی_بارش نسبت به #میانگین_بلندمدت به پایان رسید و #سومین_سال_متوالی_کمبارش کشور را رقم زد.
✅ #سال_آبی گذشته از اول مهرماه سال ۱۴۰۱ شروع شد و تا پایان ۳۱ شهریور ماه امسال ادامه داشت که متاسفانه #مانند_دو_سال_گذشته، این سال نیز با کاهش بارش به اتمام رسید.
✅ #توزیع_بارش_سال_آبی گذشته در #همه_نقاط_کشور_یکسان_نبود، بهطوریکه #بدترین_شرایط در #حاشیه_شرقی_کشور بهخصوص در استان #خراسان_رضوی رخ داد.
✅ #بیشترین_کم_بارشی در استان #خراسان_رضوی اتفاق افتاد. همچنین در #استانهای واقع در #دامنههای﷼جنوبی رشته کوه #البرز مثل #تهران، #قزوین و #سمنان نیز شرایط خوبی حاکم نبود، بهطوریکه پس از خراسان رضوی بیشترین کمبارشی در این مناطق اتفاق افتاد.
✅ برخی #استانهای واقع در #زاگرس_جنوبی نظیر #کهگیلویه_و_بویراحمد شرایط بارشی خوبی رقم خورد.
✅ با توجه به مصارف آبی کشور، #ضرورت_مدیریت_یکپارچه_منابع_آب بدیهی است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ وزارت جهاد کشاورزی
✅ همراهی #سازمان_برنامه_و_بودجه برای سرعت بخشیدن به اجرای برنامههای وزارت جهاد کشاورزی در زمینه ابرو خاک.
✅ در راستای افزایش #بهرهوری و #تامین_امنیت_غذایی همراهی #سازمان_برنامه_و_بودجه در جهت سرعت بخشیدن به برنامههای حوزه آب و خاک ضرورت دارد.
✅ #کاهش_بارندگی، #کاهش_بیلان _آبهای_زیرزمینی و #فرونشست_زمین از جمله چالشهای اساسی زیربخش آب و خاک است.
✅ در حوزه #خاک_کشاورزی چالشهای فراوانی از جمله #فرسایش، #شوری، #کمبود_ماده_آلی و #حاصلخیزی_خاک، #کانالهای_خاکی، روند کند مرمت و #بازسازی_قنوات، تکمیل نشدن #شبکههای_فرعی_آبیاری، #ایستگاههای_پمپاژ نیمهکاره و پروژههای نیمهتمام در سطح کشور از دیگر مسایل اساسی حوزه آب و خاک هستند.
✅ ضرورت تدوین #برنامه_عملیاتی_خاک_کشاورزی با اولویت در اراضی آبی، #اتمام_طرح_شبکههای _فرعی_آبیاری و_زهکشی غرب و شمالغرب کشور در زمان مقرر براساس منابع اعتباری تامین شده از طریق #صندوق_توسعه_ملی، ایجاد ظرفیتهای لازم برای تقویت #اعتبارات_آب_و_خاک در تبصرههای #بودجه _سال_۱۴۰۳ و #افزایش_اعتبارات_فصول_مطالعه_و_نظارت.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO