#مطلب_1152
فرهنگ برهنگی, برهنگی فرهنگی رو به دنبال میاره
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1153
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
ابو عبدالله جعفر صادق میگو يد:
هنگامی كه علي نماز ظهر را خواند متوجه جمجمهای شد و با آن صحبت نمود …با جمجمهاي مشغول شد تا خورشيد غروب نمود پس با سه زبان انجيل با آن صحبت كرد تاعرب سخن آن را نفهمند .
حضرت علی برای اینکه نماز عصر وی قضا نشود به خورشید دستور داد غروب نکند اما خورشيد گفت : برنمي گردم ومن رهايي يافتم، حضرت علي نزد خداوند دعا كرد خداوند هفتاد هزار زنجير آهني به سوي خورشيد فرستاد، فرشتگان، زنجير هارا به گردن خورشيد انداختند آنرا بر چهره اش كشيدند تا اينكه سفيد و پاك برگشت.
(بحار الانوار . جلد 41 . صفحه 166)
#حضرت_علی #خورشید #جمجمه
❇️ پاسخ ❇️
🆔 @wiki_shobhe
پاسخ:
روایتی است که جناب علامه رحمه الله آنرا از کتاب علل الشرایع شیخ صدوق رحمه الله نقل کرده اند و از جهت سند و متن ضعیف می باشد زیرا در سند آن عبدالرحمن بن محمد الحسنی و احمد بن نوح وجود دارد که هر دو مجهول می باشند و همچنین احمد بن هلال که ضعیف می باشد .
و اما از جهت متن به دلیل اینکه شامل مطالبی است که با عصمت امیرالمؤمنین علیه السلام مخالفت دارد زیرا در متن آن آمده است که ایشان به صحبت کردن با جمجمه ای مشغول می گردند و خورشید غروب می کند و نماز ایشان فوت می گردد ! در ضمن در ادامه روایت هنگامی که ایشان به خورشید دستور بازگشت می دهند ، خورشید سرپیچی میکند و بعد از دعای امیرالؤمنین علیه السلام خداوند هفتاد هزار فرشته را مأمور می کند تا خورشید را غل و زنجیر کرده و بر گردانند !
حال سؤال اینجاست که دستوری که توسط امیرالمؤمنین علیه السلام صادر می گردد آیا امر لغوی بوده است و خورشید مُلزم به اطاعت نبوده است ؟! مشخص است که این حرف با مقام عصمت ایشان منافات دارد . و یا اینکه خورشید سرپیچی کرده است ؟! که با مقام ولایت کلیه اهل البیت علیهم السلام منافات دارد ، و اگر حضرت علیه السلام در چنین مقامی نبودند که به خورشید دستور بدهند ، پس چرا کاری لغو انجام داده و دستور می دهند ؟!
http://yon.ir/hQBD
🇮🇷 کانال "ویکےشبهہ" کانال جامع شبهات و شایعات فضاے مجازے🇮🇷
☆○═════════┅
📲 کانال ✅ ویکی شبهه ✅ در ایتا👇
🆔 https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
📲کانال 🇮🇷 ویکےشبهہ 🇮🇷 در تلگرام:👇
https://telegram.me/Wiki_Shobhe
◀️شبهه #شماره_1154
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
واژه #مولي به معناي «دوست» و «یاری دهنده» نيز آمده است، چرا شيعيان آنرا در حديث غدير به معناي «سرپرست و صاحب اختیار» می آورند؟!!؟
#مذهبی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
🌹1: معنا ندارد كه انسان عاقلي، مانند پيامبر اكرم (ص) آن جمعيت فراوان را در بيابان سوزان حجاز جمع كند و بگويد: علي را دوست داشته باشيد يا اينكه بگويد: يار و ياور علي باشيد. مگر دوست داشتن و ياري كردن، #اختصاص به علي (ع) دارد؟‼️ هر مسلماني موظّف است ساير مسلمانان را دوست داشته، يار و ياور آنها باشد. افزون بر اين، لزوم دوست داشتن كسي يا ضرورت ياري كردن او چيزي نيست كه #نياز به بيعت داشته باشد. چنان كه تبريك گفتن ابوبكر و عمر پس از آن اعلان عمومي نيز در اين صورت معنا نمی داشت.
🌹2: طبق سیاق جمله و قبل و بعد آن، فقط همین معنا برای کلمه مولی صدق میکند. چون پیامبر گفته بودند که: آیا من به شما از خود شما #سزاوارتر و اختیار دارتر نیستم؟
بعد مردم گفتند که بله ای پیامبر خدا، 👈آنگاه پیامبر گفتند که هرکس من مولای او هستم، پس علی هم مولای اوست👉 واضح است که دوست و یا کسی که ما آن را کمک میکنیم، از خود ما به خودمان اختیار دارتر نیست و تنها امامان و #پیشوایان دین در اینجا صدق میکنند نه دوست و رفیق!😐 حتی در خطبه غدیر، کلمه «خلیفتی» به معنای جانشین من، هم آمده است که جای هیچ شبهه ای را باقی نمیگذارد.
🌹3: پيامبر اكرم (ص) در ماجراي غدير، آخرين روزهاي عمر شريف خود را سپري مي كرد. به مردم نيز، اعلام فرمود كه به زودي دعوت حق را لبيك خواهد گفت. انتظار طبيعي مردمي كه اين خبر سنگين، اندوهبار و اضطراب آور را ميشنوند، اين است كه پيغمبر تكليف آينده آنان را روشن كند. از درايت و عطوفت پيغمبر اكرم (ص) نسبت به امّت نيز #انتظاري غير از تعيين تكليف آينده نمي رود. چنان كه خليفهٴ اوّل و دوم هنگام احساس مرگ، تكليف آينده را روشن كردند. در چنين حالي اعلام لزوم دوستي يا ياري كردن علي (ع) به عنوان يك شهروند مسلمان - نه به عنوان رهبر مردم و جانشين آن حضرت!! - چقدر بي جا، نسنجيده و بي نظم و مقدار است؟😔
🌹4: لزوم محبّت و دوستي علي بن ابي طالب (ع) يا ضرورت ياري او چيزي نبود كه مورد مخالفت قرار گيرد يا با ترديد مسلمانان مواجه شود. به ويژه آنكه بسياري از آن جمعيّت به شهرهاي دور مي رفتند و پيغمبر اكرم (ص) را نمي ديدند تا آن حضرت آنان را مؤاخذه كند كه چرا علي (ع) را دوست نداشتيد يا ياري نكرديد؟ دوست داشتن يا نداشتن نيز مسئلهاي قلبي و پنهان است و تا انسان اظهار نكند كسي متوجّه نخواهد شد. بنابراين، #هراس پيغمبر اكرم (ص) از اعلان عمومي و تأخير انداختن آن چه دليلي خواهد داشت⁉️
https://telegram.me/joinchat/CAUFbj7xELdk-GGg_sYnkQ ☑️
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1155
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
اخیرا متنی در کانال های اسلام ستیز منتشر میشود که در آن نظرات مراجع را اورده که گفته اند تنها هزینه های معمولی و متعارف در مان زوجه بر عهده همسر است و اگر زیاد شود بر شوهرش هزینه ها واجب نیست و می گویند این است بها دادن انسان به زن بدبخت
#دینی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
❗️انچه که از ایات و روایات دانسته می شود این است که هزینه های درمانی زوجه بر عهده همسر است چه بیماری از جمله بیماری هایی باشد که هزینه متعارف و معمولی را برای درمان در پی دارد و چه جزو بیماری هایی باشد که هزینه های زیادی داشته باشد مگر آنکه آن قدر زیاد باشد که خارج از توانایی شوهر است که در این صورت شوهر تکلیف ندارد زیرا یکی از شروط تکلیف قدرت است و مکلف کردن فردی که قدرت و توان ندارد خلاف عقل و ایات و روایات است.
❗️ایت الله العظمی سیستانی چنین می اورد:
"هزینه درمان بیماری متعارف زوجه بر شوهر واجب است و در بیماری صعب العلاج که اتفاقی پیش می آید و نیاز به هزینه زیاد دارد مشروط به اینکه شوهر به حرج نیفتد بر شوهر واجب است.
📚منهاج الصالحین، ج3، ص 126، م421
🗯در روایات اهل بیت به این نکته تصریح شده است که تمام چیزهایی که زن به انها واقعا احتیاج دارد در حد رفع احتیاج تامین آنها بر عهده شوهر است
📚وسایل الشیعه ج21 ص515 باب4
💭امام صادق فرمود:
"هر آنچه زن به آن احتیاج دارد فراهم ساختن آن بر عهده شوهر است..."
📚تحف العقول ص250
📚وسایل الشیعه ج21 ص516
💎طبیعی است که یکی از نیازهای زن هزینه های درمانی او است که به مقتضای ادله بالا تامین آن بر عهده شوهر است اگر چه زیاد باشد
👌مگر در یک صورت و آن این که هزینه ها به قدری زیاد باشد که خارج از قدرت و توان شوهر است که در این صورت تکلیفی ندارد زیرا تکلیف کردن انسان ناتوان قبیح عقلی است چنان که خداوند می فرماید:
"خداوند هیچ کس را جز به اندازه توان و قدرتش تکلیف نمی کند"
💎بقره286
💎انعام152
💎اعراف42
💎طلاق7
❗️همین سخن در روایات متعددی نیز بیان شده است
📚بحار الانوار ج5 ص298 باب14
💭طبیعی است که اگر افرادی بر خلاف ادله بالا حکمی داده باشند حکم آنها را نمی توان به عنوان اشکالی در تعالیم اسلامی محسوب کرد زیرا حکم آنان طبق اجتهاد شخصی آنهاست.
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1156
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
َمَا مِن دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ
ﻭ ﻫﻴﭻ ﺟﻨﺒﻨﺪﻩ ﺍﻯ ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻣﮕﺮ [ﺍﻳﻨﻜﻪ] ﺭﻭﺯﻳﺶ ﺑﺮ ﻋﻬﺪﻩ ﺧﺪﺍﺳﺖ ﻭ [ﺍﻭ] ﻗﺮﺍﺭﮔﺎﻩ ﻭ ﻣﺤﻞ ﻣﺮﺩﻧﺶ ﺭﺍ ﻣﻰ ﺩﺍﻧﺪ ﻫﻤﻪ [ﺍﻳﻨﻬﺎ] ﺩﺭ ﻛﺘﺎﺑﻰ ﺭﻭﺷﻦ [ﺛﺒﺖ] ﺍﺳﺖ.
(سوره هود / آیه 6)
با اینکه گفته میشود رزق و روزی همه انسانها را خدا تضمین کرده پس چرا بعضی از انسانها در آفریقا بر اثر گرسنگی می میرند؟
#اعتقادی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
درپاسخ به سوال شما درباره رزق الهي توجه به موارد زير شايسته است:
1.خداوند رزق هر جنبنده اي را بر خود واجب كرده است و فرمود وَ ما مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلاَّ عَلَي اللَّهِ رِزْقُها (1) يعني هيچ جنبنده و موجود زندهاي روي زمين نيست، مگر اين كه رزقش بر خداوند واجب است او رزق هر جنبنده اي اعم از انسان و حيوان را متقبل شده است، اگر چه خداوند رزق را متقبل شده، ولي هرگز نفرمود كه بدون فراهم شدن شرائطي به دست شما مي رساند او رزق را فراهم و مهيا كرده است. اما رسيدن به دست موجودات بايد با فراهم شدن شرائطش باشد.
2.خداوند داراي صفاتي هست كه نداشتن آن صفات با خدايي او سازگار نيست و او با توجه به آن صفات است كه خدا است درست مثل انسان كه اگر صفات مخصوص خودش مثل تفكر و عقل و ناطقيت را نداشته باشد ديگر انسان نيست، خدا نيز بايد صفات مخصوص خود را كه در جاي خود ثابت شده است داشته باشد، او همه صفات خدايي را دارد كه از جمله آنها رحمانيت و رحيميت و رازقيت است كه براي او ثابت است و شكي در آن نيست، حال كه اين صفات براي خداوند ثابت شده است، ديگر نمي شود شكي در مورد صفات او برد، چون اصلا خدا بودن با همان صفات است كه تعريف مي شود، اگر چيزي برخلاف آن به ذهن آمد بايد به دنبال حل آن بگرديم و احيانا دلايل و يا موانع را بيابيم نه اينكه توپ را در زمين خدا بياندازيم، و بگوييم او داراي ان صفات نيست و يا او مقصر است، وعده هاي خدا را بينيم، ولي از مسئوليت انسانها غافل باشيم!
3.بايد توجه داشت صفت رازقيت خداوند مثل صفت خالقيت از صفات فعل اوست، در صفات فعل آن چيزي كه بايد در نظر گرفته شود اين است كه شرائط نيز بايد محقق گردد تا اين صفت خداوند به ظهور برسد، مثلا خالقيت خدا آنجا به ظهور مي رسد كه مقدمات و شرائط خلق مثل زمان و يا عللي كه آن شيء براي خلق شدن به آن نيازمند است نيز محقق شود (اصطلاحا گويند علل اعدادي آن شيء محقق شده باشد) تا خداوند كه علت العلل است، آن را به وجود آورد. شبيه به اين مسأله درباره رازقيت نيز گفته مي شود كه خداوند رازق همه موجودات هست و رزق همه را به آنها مي رساند. اما بايد شرائط و علل ديگري كه واسطه هستند نيز بايد محقق شود تا رزقش به او برسد.
از شرائط كسب رزق تلاش براي كسب آن، عبادت و بندگي و گناه نكردن و اموري ديگر مثل مانع نشدن ديگران و چگونگي عمل افراد در تضاد و تضارب با هم مي باشد. تلاش بيشتر و فراهم شدن اسباب بيشتر رزق بيشتري را فراهم مي كند، در روايتي از امام صادق(ع) آمده است:
« إن الله قسم الأرزاق بين عباده و أفضل فضلا كثيرا لم يقسمه بين أحد قال الله «وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ»(2) ؛ (خداوند رزق را تقسيم كرد و مقدار زيادي از آن را اضافه آورده و بين كسي تقسيم نكرد. لذا در قرآن فرمود «وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ»از فضل خدا طلب كنيد و رزق خود را افزايش دهيد.» (3)
4.خداوند جهان را و موجودات آن را آفريد اما اين عالم، عالم اسباب و مسببات است لازمه زندگي در اين دنيا اين است كه اموري واسطه باشند و يا اموري با هم در تضاد باشند، پيشرفت انسانها، آزمايش شدن انسانها همه به همين اسباب و مسبب بودن تمام موجودات عالم وابسته است. خداوند رزق تمام موجودات از انسان و غير او را به فراهم شدن شرائط آن وابسته كرده است.
5.او رزق را به سه صورت فراهم مي كند اول خودش به عنوان علت العلل و رازق اصلي، دوم بوسيله حركت همان موجودي كه رزق را برايش فراهم كرده تا حركت كند و به رزق برسد (اين حركت صور مختلفي دارد از حركت جسم خودش تا حركت علمي و تا مبارزه و كنار زدن مانع و ... ) و سوم به وسيله نوع و مجموعه انسانها به عنوان يك جامعه (چرا كه جامعه نيز جداي فرد مسئوليت دارد).
خداوند رزق همه را فراهم كرده است، او از آنجا كه مي دانست زندگي دنيايي و اختيار انسان باعث مي شود انسانها در تضاد و تضارب با هم باشند (همچنانكه فرشتگانش نيز اين را مي دانستند و در ابتداي خلقت انسان اين را گفتند (4) و در اين بين يك عده اي نيز از رزق مقدر شده خود دور خواهند افتاد، لذا مسئوليتهايي را متوجه انسانها كرده است. گاهي مسئوليت فرد در مورد خودش است و گاهي مسئوليت فرد درقبال ديگران، (به اين نكته توجه داشته باشيد كه لازمه زندگي دنيا اين است كه افراد اختلاف مراتب داشته باشند، اگر همه به يك صورت و يك اندازه داراي توان فكري و عقلي و مالي باشند ديگر زندگي اجتماعي امكان نخواهد داشت، همانطور كه اگر يك ساعت، تمام اجزايش يك جور بودند هرگز نمي توانست به صورت يك مجموعه جلو رود، يكي كار مهمتر و بالاتر و يكي كار جزيي تر، اما فرق انسان با مجموعه هايي مثل ساعت اين است كه انسان مي تواند جايگاه خودش را خودش با اختيار يا سوء اختيار به دست آورد.)
او رزق را فراهم كرده، مانع رسيدن رزق به شخص يا خود شخص است كه به رزق نرسيد يا اجتماع و سايرين هستند كه مانع شده اند (انواع گناه انسانها خصوصا گناه ظلم، نه تنها مانع رزق خودشان و همنوعانشان مي باشد بلكه مانع رزق موجودات ديگر هم مي باشد، اگر نبود عفو و رحمت الهي تمام موجودات از انسان گرفته تا حيوان به دليل فسادهاي انسان از رزق و حتي حيات خود دور مي شدند و از بين مي رفتند." وَ لَوْ يُؤاخِذُ اللَّهُ النَّاسَ بِظُلْمِهِمْ ما تَرَكَ عَلَيْها مِنْ دَابَّةٍ " (5) و اگر خداوند مردم را بخاطر ظلمشان مجازات مىكرد، جنبندهاى را بر پشت زمين باقى نمىگذارد. هر مصيبت و سختي كه به انسانها مي رسد خودشان عاملش هستند و تازه خداوند از بسياري از خطاها مي گذرد و نمي گذارد اثر سوء آن بيش از اين دامنگير انسانها شود "وَ ما أَصابَكُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما كَسَبَتْ أَيْديكُمْ وَ يَعْفُوا عَنْ كَثير"ٍ (6) هر مصيبتى به شما رسد بخاطر اعمالى است كه انجام دادهايد، و بسيارى را نيز عفو مىكند.
6.حركت شخص براي كسب رزق صور گوناگوني دارد از مبارزه با جهل و كسب علم و تلاش براي كسب هر آنچه مورد نياز رزق اوست (از رزق مادي و معنوي ) تا جهاد وكنار زدن ظالمان و مانعان و تا مهاجرت و رفتن در بلادي كه رزق او در آنجا فراهم است (به اين دليل مهاجرتهاي فراواني در طول تاريخ صورت گرفته كه باعث تحولات عظيمي نيز شده است)، گاهي رزق را فراهم مي كند. اما با تلاش مضاعف تا قدرت و پيشرفت علمي بيشتري را به همراه بياورد.
7.خداوند آن چه براي حيات لازم بوده را داده، اما اين انسانها هستند كه بايد موانع را كنار بزنند و آن را بگيرند، اگر خدا همه چيز را حاضر و آماده مي كرد، اختيار انسان و آزمايش شدن و رسيدن به كمال او چه مي شد، او مزد بدون تلاش نمي دهد (حتي به مريم (ع) در لحظه تولد عيسي فرمود اين درخت خشكي كه به معجزه خرما آورده را بتكان با اينكه در آن وضعيت سخت مريم، خداوند مي توانست خرما را زير پاي او بياندازد! (7).) در بهشت است كه همه چيز براي انسان فراهم است نه در دنيايي كه دار آزمايش است و محل گذر.
اميرالمؤمنين (ع) فرمودند: «توقّوا الذنوب، فما من بليّه و لا نقص رزق الا بذنب ...» يعني از گناه پرهيز كنيد. زيرا هيچ بلا و مصيبتي جز به سبب گناه رخ نميدهد.(8) حال از هر نوع گناهي يا گناه خود شخص يا گناه ديگران كه اثرش به او رسيده است، اين عده اي كه باعث نقص رزق عده اي ديگر شدند در قيامت بايد حساب سختي پس دهند.(همچنانكه قرآن درباره مانعين رزق يتيم كه مالشان را مي خورند مي فرمايد آنها آتش مي خورند (9) و آنها كه اين بلاها شامل آنها شد به ثواب زيادي مي رسند، آنجا است كه اين سختيهايي كه در دنيا گذراندند برايشان به شيريني تبديل مي گردد(درست به مثل كشاورزي كه در دل كوير شدت گرما و سختي را تحمل مي كند، ولي با سود بالايي كه در روز برداشت به آن مي رسد ديگر سختي گذشته برايش نه تنها مفهوم ندارد، بلكه راضي به آن سختي مي شود تا به سود رسيده).
8.زندگي انسانها يك زندگي اجتماعي است كه به صورت يك مجموعه هست نمي شود كه در يك مجموعه عضوي از آن دچار نقصي باشد و بد كار كند. اما ساير مجموعه از آن تأثير نپذيرد (مثل ساعت كه اجزاي متفاوت با قابليتهاي متفاوت دارد تا نظم كلي آن فراهم شود.) لذا پيامبر خدا (ص) جامعه را به كشتي مثال زدند كه تمام ساكنين آن، كارهايشان روي همديگر تآثير مي گذارد. نمیتوان کسی را از روی ظلم حبس نمود و به او آب و غذا ندهیم و بگوییم چون خداوند رزق او را نداده از گشنگی و تشنگی مرد ، پس خداوند رزاق نیست ، بلکه اینجا عامل دیگری که ظلم انسان هاست نسبت به هم مانع رسیدن رزق میشود.
پيامبر اسلام نيز به دليل مانع شدن كفار سه سال در شعب ابي طالب سخت ترين گرسنگيها را تحمل كرد و در مدينه نيز در سالهاي اول چنين بوده است، امام حسين (ع) نيز در كربلا به دليل مانع شدن يزيديان وحشتناك ترين تشنگي را در كنار آب فرات متحمل شد با اينكه رزق او را خداوند برايش فراهم كرده بود و در كنار او قرار داشت! اكنون نيز اين موانع توسط طغيانگران و ظالمان وجود دارد، مانع شدن دشمن فقط به اين نيست كه مثل كربلا شمشير به دست بگيرد و جلوي آنها را بگيرد، بلكه فريب و يا تحريم و گرفتن فرصتها از ديگران و ... نيز از موانعي است كه دشمنان درست مي كنند.
خداوند با دين اسلام سببها وعلّتهاى فقر را روشن و بيان كرده است، علّتهاى فردى و اجتماعى و سياسى و فرهنگى و اقتصادى و دولتى آن را به صورتى جالب شناسانده است، و براى هر يك از آنها يك خط مبارزه اصولى طرح ريزى كرده و راههاى روشنى را نشان داده است و به اين صوت به مسئوليت انسان در قبال خودش كمك كرده است، اگر هر فرد يا جامعهاى از آن راهها برود، فقر را ريشه كن خواهد ساخت، اسلام براى طرد آن از راه نابود سازى اسباب آن، به صورتهايى گوناگون اقدام كرده است. اسلام با هر آنچه كه فقر و گرسنگي مي آورد مبارزه كرده است. لذا قرآن و روايات آمده اند آنها را بيان كرده است، از حقه بازي در تجارت و خوردن اموال مردم به باطل و يا تغيير وصيت براي عده اي خاص و اسراف (كه اسراف يك عده اي باعث گرسنگي عده ديگر مي شود) و تبذير و دعا نكردن و گناه كردن و فساد در زمين و تكاثر و ثروت اندوزي و عدم دادن زكات و خمس و عدم انفاق، خداوند هر آنچه به صورت مادي و معنوي در اين امور تأثير داشته را بيان كرده است و اينكه اشخاص خودشان بايد حركت كنند و آنجا كه نياز باشد به اصلاح بپردازند آنها حركت كنند تا خدا بركت داده و روزي بيشتري دهد.(10)
پي نوشت ها:
1.هود(11)آيه 6.
2.النساء(4) آيه32.
3.عياشى محمد بن مسعود، كتاب التفسير، چاپخانه علميه، تهران، ج1، ص239.
4.بقره (2) آيه30.
5.نحل (16) آيه61.
6.شورى (42) آيه 30.
7.مريم (19) آيه 25.
8.محمد محمدي ري شهري، ميزان الحكمة، دارالحديث، ج4، ص1900، ح6635.
9.نساء (4) آيه 10.
10.براي اطلاع از مجموعه آيات و روايات و تفصيل آنها در اين باب رجوع كنيد به: الحياة، ج4، ص 436، فصل خاستگاههاى فقر و علتهاى آن، محمد رضا حكيمي ترجمه احمد آرام ، دفتر نشر فرهنگ و نشر اسلامی
منبع :
http://www.pasokhgoo.ir/node/93605
لینک مطلب
http://the14.ir/fa/?p=2570
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1157
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
نیچه از خدا میگوید.....
آگاهی خدا از آینده، بزرگترین ایرادی ست که میتوان بر این خدا گرفت..
این انتهای کفر نیست ، آغاز تفکر است ...ما خدارا آفریدیم ؛ یا خدا مارا ؟!!
آنان خدایشان را از هیچ آفریدند؛ شگفتا ....اکنون همو نابودشان میگرداند ....
همه انسانها در نزد پروردگار عالم برابرند ؛ تا کنون یاوه گویی از این بالاتر در کره ی زمین نبوده است.....
من نمیتوانم خدایی را بستایم که دایم نیازمند ستایش و تقدس است ...حقیقت نیازمند نقد است ؛ نه ستایش....
عادت به اصول معنوی بدون استدلال را ایمان گویند.....
ایمان یعنی اینکه نخواهی بدانی حقیقت چیست .....
اهل حقیقت نزد من آنی است که دل حرمت گزار خود را بشکند و سر در صحرای بی خدایی نهد.....
معلوم نیست بشر اشتباه بزرگ خداست یا خدا اشتباه بزرگ بشر...
انسان موجود عجیبی است .اگر به او بگویید در آسمان خدا یکصد میلیارد و نهصدو نود ونه ستاره وجود دارد بی چون و چرا میپذیرد اما اگر در پارکی ببیند که روی نیمکتی نوشته اند "رنگی نشوید " بی اختیار انگشت خود را روی نیمکت میکشد تا مطمئن شود....
.........................................................................................
دین چهرهای دوگانه دارد. آن کس که از پایین به آن مینگرد، میخواهد با آن از دشواریها و سختیهای زندگی خویش بکاهد و آن کس که از بالا به آن مینگرد، بندهایی را میبیند که برای ممانعت از صعود او به آسمانهاست...
برگرفته از کتاب" وقتی که نیچه گریست"
****************************************************
نيچه آنکه فرياد برکشيد به مرگ خداي
اوکه آينه ايست که نبايد توقع داشت اگر خري در آن نظر افکند ، انساني تواند ديد.
و ما را بر ارزيابي دوباره ي ارزشها سفارش کرد.
آنکه پيامبران را بر صورت خدايان تف کرد تا فرزندان نامشروع فلسفه اي مضحک چون ملاصدرا و غزالي و ... در کوچه مخروبه هاي تاريخ نيست گردند.
آنکه پيشتر فرياد برکشيد
براي حقيقت باورها دشمناني خطرناکتر از دروغها هستند و دريغا که اينک مبهوت آسمانيم از آن پيشتر که بدانيم خداي مدفون خاک زير پاي ماست.
و افسوس...
ترحمم برانم ميدارد که بر آنان که نميدانند ، خرد چيست و در به در در لا به لاي دهليزهاي سينه شان به دنبال مرکز تفکر ميگردند ، تنها به ريشخند کفايت کنم.
خدا کجاست پشت خيال
بين شکاف واژه ها
هر چي که هست خياله و
هر چي که نيستش هست خدا ...
#اعتقادی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
✳️در ابتدای سخن بهتر است کمی با شخصیت اقای نیچه آشنا شویم:
فردریش ویلهم #نیچه، فیلسوف آلمانی قرن نوزدهم عمدتا به عنوان فیلسوفی ضد #مذهب و ملحد شناخته میشود. باید در نظر داشت که نیچه در بافت فرهنگی و مذهبی #مسیحیت تحربف شده می زیست و بسیاری از نقد های او از مسیحیت و تأکید او بر اراده معطوف به قدرت و انکار مذهب که از نظر او عامل ضعف بود، بر روح حاکم در مذهب اسلام صادق نیست، بلکه از نظر برخی اندیشمندان شناخت نقدهای نیچه بر مسیحیت تحریف شده می تواند مقدمه شناخت پارادایم های اساسی #اسلام باشد.
👉http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa21731
1⃣ سنت خدا بر این ﺍﺳﺘﻮﺍﺭ ﮔﺸﺘﻪ ﻛﻪ ﻣﻮﺟﻮﺩﻱ ﻣﺨﺘﺎﺭ ﺑﻨﺎﻡ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻴﺎﻓﺮﻳﻨﺪ ﻭ ﺭﺍﻩ ﺳﻌﺎﺩﺕ ﻭ ﺷﻘﺎﻭﺕ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻭ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﺪ ﻭ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺩﺭ ﮔﺰﻳﻨﺸﺶ ﺑﻪ ﺗﻤﺎﻡ ﺍﻣﻜﺎﻧﺎﺕ ﻣﺠﻬﺰ ﺳﺎﺯﺩ ﺗﺎ ﺍﻭ ﺧﻮﺩ ﺁﻳﻨﺪﻩ ﺧﻮﻳﺶ ﺭﺍ ﺭﻗﻢ ﺯﻧﺪ ، ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﺍﻭ انسانها ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﻮﺑﻲ ﻣﻲ ﺷﻨﺎﺳﺪ ﺍﻣﺎ ﻫﻴﭻ ﮔﺎﻩ ﻋﻠﻢ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻭ آگاهی او از آینده ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﻣﺠﺒﻮﺭ ﺑﻮﺩﻥ ﻣﺎ ﻧﻴﺴﺖ ﭼﺮﺍ ﻛﻪ ﺻﻔﺖ ﻋﻠﻢ ﺍﻭ ﻫﺮﮔﺰ ﻣﻮﺟﺐ ﺗﺤﻘﻖ ﺣﻮﺍﺩﺙ نﻣﻲ ﮔﺮﺩﺩ. ﺑﻠﻜﻪ ﺁﻧﭽﻪ ﻣﻮﺟﺐ ﺗﺤﻘﻖ ﺍﻓﻌﺎﻝ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻣﻲ ﮔﺮﺩﺩ ﺍﺭﺍﺩﻩ ﺍﻭ ﺑﻪ ﺻﺪﻭﺭ ﺍﺧﺘﻴﺎﺭﻱ ﺍﻓﻌﺎﻝ ﺍﺯ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺍﺳﺖ. ﻭﻋﺪﻩ ﻫﺎﻱ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻭ ﺑﻬﺸﺖ ﻭ ﺟﻬﻨﻢ ﺍﻭ ﻭﻗﺘﻲ ﭘﺎﺩﺍﺵ ﻋﻤﻞ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﻪ ﺷﻤﺎﺭ ﻣﻲ ﺭﻭﺩ ﻛﻪ ﺍﻭ ﺍﺯ ﺭﻭﻱ ﺍﺭﺍﺩﻩ ﻛﺎﻣﻞ ﻭ ﺍﺧﺘﻴﺎﺭ ﺧﻮﺩ ﻋﻤﻠﻲ ﻧﻴﻚ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺩﻫﺪ ﻭ ﻳﺎ ﻣﺮﺗﻜﺐ ﻓﻌﻞ ﻗﺒﻴﺤﻲ ﮔﺮﺩﺩ.
👉http://porseman.org/q/show.aspx?id=118308
2⃣ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻫﯿﭻﮔﻮﻧﻪ ﻧﯿﺎﺯﯼ ﺑﻪ ﺳﺘﺎﯾﺶ ﻧﺪﺍﺭﺩ،چون خداوند،هستی محض و غنی مطلق است،حتی از خودش نیز بی نیاز است. ﺍﯾﻦ ﻣﺎ ﻫﺴﺘﯿﻢ ﻛﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﺸﻨﺎﺳﯿﻢ ﻭ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺳﺘﺎﯾﺶ ﻛﻨﯿﻢ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﺮﻃﺮﻑ ﻛﺮﺩﻥ ﻧﻘﺺ ﺧﻮﺩ ﻭ ﺭﺳﯿﺪﻥ ﺑﻪ ﻛﻤﺎﻝ ﻣﻄﻠﻮﺏ ﺍﺯ ﺍﻭ ﺍﺳﺘﻤﺪﺍﺩ ﺑﻄﻠﺒﯿﻢ ﻭ ﺍﺯ ﺁﻥﺟﺎ ﻛﻪ ﻫﺪﻑ ﺍﺯ ﺁﻓﺮﯾﻨﺶ ﺍﻧﺴﺎﻥ، ﻣﻌﺮﻓﺖ ﻭ ﭘﺮﺳﺘﺶ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﺘﻌﺎﻝ ﺍﺳﺖ، ﺑﺪﻭﻥ ﺷﻨﺎﺧﺖ ﻛﻤﺎﻝ ﻭ ﺟﻤﺎﻝ ﺍﻭ ﺍﯾﻦ ﻫﺪﻑ ﻣﺤﻘﻖ ﻧﻤﯽﺷﻮﺩ ﻭ ﻧﺎﺗﻮﺍﻧﯽ ﻏﯿﺮ ﺧﺪﺍ ﺑﺮ ﺳﺘﺎﯾﺶ ﺍﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﻧﺎﺗﻮﺍﻧﯽ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﻌﺮﻓﺖ ﻛﺎﻣﻞ ﻭ ﺍﺣﺎﻃﻪ ﺑﻪ ﺻﻔﺎﺕ ﺍﻭﺳﺖ.
👉http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=238719
3⃣ گرایش والا و #معنوی انسان آنگاه ﮐﻪ ﭘﺎﯾﻪ ﻭ ﺯﯾﺮ ﺑﻨﺎﯼ ﺍﻋﺘﻘﺎﺩﯼ ﻭ ﻓﮑﺮﯼ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﻨﺪ ﻧﺎﻡ «ﺍﯾﻤﺎﻥ» ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﻣﯽ ﮔﯿﺮﺩ.
ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻓﺎﻗﺪ ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﺍﯾﺪﻩ ﻭ #ﺍﯾﻤﺎﻥ ، ﯾﺎ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕﻣﻮﺟﻮﺩﯼ ﻏﺮﻕ ﺩﺭ ﺧﻮﺩﺧﻮﺍﻫﯽ ﺩﺭﻣﯽﺁﯾﺪ ﮐﻪ ﻫﯿﭽﻮﻗﺖ ﺍﺯ ﻻﮎ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻓﺮﺩﯼ ﺧﺎﺭﺝﻧﻤﯽﺷﻮﺩ ، ﻭ ﯾﺎ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﻮﺟﻮﺩﯼ ﻣﺮﺩﺩﻭ ﺳﺮﮔﺮﺩﺍﻥ ﮐﻪ ﺗﮑﻠﯿﻒ ﺧﻮﯾﺶ ﺭﺍ ﺩﺭﺯﻧﺪﮔﯽ ﺩﺭ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﺍﺧﻼﻗﯽ ﻭ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﻧﻤﯽﺩﺍﻧﺪ. ﺍﻧﺴﺎن ﺪﺍﺋﻤﺎ ﺑﺎ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﺍﺧﻼﻗﯽ ﻭﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩ ﻣﯽﻧﻤﺎﯾﺪ ﻭ ﻧﺎﭼﺎﺭ ﺑﺎﯾﺪ ﻋﮑﺲ ﺍﻟﻌﻤﻞ ﺧﺎﺻی ﺪﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﯾﻨﮕﻮﻧﻪﻣﺴﺎﺋﻞ ﻧﺸﺎﻥ ﺑﺪﻫﺪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺍﮔﺮ ﺑﻪ ﻣﮑﺘﺐ ﻭ ﻋﻘﯿﺪﻩ ﻭ ﺍﯾﻤﺎﻧﯽ ﭘﯿﻮﺳﺘه ﺒﺎﺷﺪ ﺗﮑﻠﯿﻔﺶ ﺭﻭﺷﻦ ﺍﺳﺖ ، ﻭ ﺍﻣﺎ ﺍﮔﺮ ﻣﮑﺘﺐ ﻭ ﺁﺋﯿﻨﯽ ﺗﮑﻠﯿﻔﺶ ﺭﺍ ﺭﻭﺷﻦ ﻧﮑﺮﺩﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﻣﺮﺩﺩ ﺑﻪ ﺳﺮ ﻣﯽﺑﺮﺩ ، ﮔﺎﻫﯽ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺳﻮ ﮐﺸﯿﺪﻩ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻭ ﮔﺎﻫﯽ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺳﻮ .
ﻭﻟﯽ ﺗﻔﺎﻭﺕ ﯾﮏ ﺍﯾﺪﻩ #ﻣﺬﻫﺒﯽ ﻭ ﻏﯿﺮ ﻣﺬﻫﺒﯽ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺁﻧﺠﺎ ﮐﻪ ﭘﺎﯼ #ﻋﻘﯿﺪﻩ_ﻣﺬﻫﺒﯽ ﺑه ﻤﯿﺎﻥ ﺁﯾﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺍﯾﺪﻩ ﻗﺪﺍﺳﺖ ﺑﺒﺨﺸﺪ ، ﻓﺪﺍﮐﺎﺭﯾﻬﺎ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﮐﻤﺎﻝ ﺭﺿﺎﯾﺖ ﻭ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﯽﮔﯿﺮﺩ ﻓﺮﻕ ﺍﺳﺖ ﻣﯿﺎﻥ ﮐﺎﺭﯼ ﮐﻪﺍﺯ ﺭﻭی رﺿﺎ ﻭ #ﺍﯾﻤﺎﻥ ﺻﻮﺭﺕ ﮔﯿﺮﺩ ﮐﻪ ﻧﻮﻋﯽ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﺍﺳﺖ ، ﺑﺎ ﮐﺎﺭﯼ ﮐﻪ ﺗﺤﺖﺗﺎﺛﯿﺮ ﻋﻘﺪﻩﻫﺎ ﻭﻓﺸﺎﺭﻫﺎﯼ ﻧﺎﺭﺍﺣﺖ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﺩﺭﻭﻧﯽ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﯽﮔﯿﺮﺩ ﮐﻪ ﻧﻮﻋﯽ ﺍﻧﻔﺠﺎﺭﺍﺳﺖ .
http://yon.ir/t5g9
4⃣ #عبودیت و پرستش یکی از نیازهای انسان است. تمامی انسان ها از ابتدا تا کنون به شکلی پرستش داشته اند. روح انسان نیاز به عبادت و پرستش دارد. پرستش و ستایش علاوه بر پر کردن خلأ تنهائی وجود انسان ، وبر آورده شدن نیاز انسان و بجا آوردن مراتب سپاس و شکر گزاری ، موجب تکامل انسانی و رسیدن به مقام #قرب_الهی می شود و هیچ چیزی نمی تواندجای آن را پرکند.
👉http://www.pasokhgoo.ir/node/1649
5⃣شهید مطهری در مورد نقش دین در زندگی میفرمایند:
ﺩﯾﻦ ﺗﺄﻣﯿﻦ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﺧﻮﺍﺳﺘﻪ ﻫﺎﯼ ﺑﺸﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺟﺎﻧﺸﯿﻦ ﻫﻢ ﻧﺪﺍﺭﺩ، ﺯﻣﺎﻧﯽ ﺧﯿﺎﻝ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﺍﮔﺮ ﺗﻤﺪﻥ ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ ﮐﺮﺩ ﺩﯾﮕﺮ ﺟﺎﺋﯽ ﺑﺮﺍﯼ #ﺩﯾﻦ ﻧﯿﺴﺖ، ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺩﯾﮕﺮ ﻣﻌﻠﻮﻡ ﺷﺪﻩ ﮐﻪ ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ ﻋﻠﻢ ﻭ #ﺗﻤﺪﻥ ﻧﯿﺎﺯﯼ ﺭﺍ ﮐﻪ ﺑﺸﺮ ﺑﻪ ﺩﯾﻦ ﺑﺮﺍﯼ ﯾﮏ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺧﻮﺏ ﺩﺍﺭﺩ ﺭﻓﻊ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﺪ ﺑﺸﺮ ﻫﻢ ﺍﺯ ﻟﺤﺎﻅ ﺷﺨﺼﯽ ﺍﺣﺘﯿﺎﺝ ﺑﻪ ﺩﯾﻦ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﻫﻢ ﺍﺯ ﻟﺤﺎﻅ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﻧﯿﺎﺯﻣﻨﺪ ﺩﯾﻦ ﺍﺳﺖ، ﻫﻤﯿﻦ ﻗﺪﺭ ﮐﻪ ﺍﺑﺪﯾﺖ ﺑﻪ ﻓﮑﺮ ﺑﺸﺮ ﻣﯽ ﺁﯾﺪ، ﺑﻪ ﺟﻬﺎﻥ ﺩﯾﮕﺮ ﭘﯿﻮﻧﺪ ﭘﯿﺪﺍ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ، ﺍﯾﻦ ﻗﺪﺭﺕ ﻓﮑﺮﯼ ﻭ ﺗﺼﻮﺭﯼ ﺩﺭ ﺍﻭ #ﺍﺣﺴﺎﺳﺎﺕ ﻭ #ﺗﻤﺎﯾﻼﺕ ﺍﺑﺪﯾﺖ ﺧﻮﺍﻫﯽ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﻣﯽ ﺁﻭﺭﺩ. ﭘﯿﺪﺍﯾﺶ ﺍﯾﻦ ﮔﻮﻧﻪ ﺗﺼﻮﺭﺍﺕ ﻭﺳﯿﻊ ﻭ ﮔﺴﺘﺮﺩﻩ ﻭ ﭘﯿﺪﺍﯾﺶ ﺍﯾﻨﮕﻮﻧﻪ ﺗﻤﺎﯾﻼﺕ ﻭ ﺧﻮﺍﺳﺘﻪ ﻫﺎﯼ ﻋﻈﯿﻢ ﻭ ﭘﻬﻨﺎﻭﺭ ﺩﺭ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﺎ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻥ ﺑﺪﻧﯽ ﻭ ﺟﺴﻤﺎﻧﯽ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﻭ ﻓﺎﻧﯽ ﺷﻮﻧﺪﻩ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﻪ ﻫﯿﭽﻮﺟﻪ ﺟﻮﺭ ﻧﻤﯽ ﺁﯾﺪ.
ﺗﻨﻬﺎ ﭼﯿﺰﯼ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﺍﺣﺴﺎﺱ ﻭ ﺍﯾﻦ ﺍﺣﺘﯿﺎﺝ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﮐﺎﻣﻞ ﻭ ﻣﻄﻤﺌﻦ ﺗﺄﻣﯿﻦ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﺍﺣﺴﺎﺳﺎﺕ ﻭ ﻋﻘﺎﺋﺪ ﻣﺬﻫﺒﯽ ﻭ ﭘﺮﺳﺘﺶ ﺍﺳﺖ.
👉http://www.mortezamotahari.com/fa/articleview.html?ArticleID=78945
6⃣ منکران وجود خدا معمولا برای توجیه بی ایمانی خود ادعا میکنند « #ایمان به خدا #علمی نیست» ویا اینکه «دلیلی برای اثبات خدا وجود ندارد» ولی دلیل واقعی این است که همه میدانند اگر به وجود خدا ایمان داشته باشند٬این واقعیت را نیز بایدبپذیرند که محتاج نجات و آمرزش گناهان هستند و باید بابت تمام اعمال خویش پاسخگو باشند.ولی اگر بفرض محال خدا وجود نداشته باشد٬انسان خود را آزاد میبیند تا هر آنچه مایل است انجام دهد بدون آنکه نگران داوری و مجازات باشد.
👉http://www.pasokhgoo.ir/node/37840
@Forqanecybery
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1158
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
خدا چیست؟
خدا یا همان الله محمد در جایی رحمان و رحیم است ، در جایی مکار و جبار می شود ، و در همان حال که این خدا نه جسم است و نه روح ، در دینی با یکی از پیامبران کشتی می گیرد ( تورات )
و در آن دیگر دین زنی را حامله می کند ( انجیل ) .
این خدای عجیب و غریب در تدارک برپایی مکانی است که مخلوق خودش را در آتشی بس وحشتناک بسوزاند و یا بهشتی را وعده میدهد که به مانند محله های بدنام ، مکانی فقط برای خوش گذرانی ، رفع عطش مسایل جنسی و شهوانی انسان باشد .
واقعا خدا چیست ؟
آنچه که ثابت کردنی است و ما امروز به آن رسیده ایم ، خدا محدودیت ها و ناامیدی های ما را تعیین می کند .
زمانی که انسان در گهواره تمدن بود هر چیز در حول و حوش خودش را " خدا " می نامید و هر درخت و سنگ و گل و برگ خدایی داشت
که آن را محافظت می کرد .
(خلاصه شده توسط ویکی شبهه)
#اعتقادی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
اگر خداناباوران سراسر جهان بتوانند به چالش زیر پاسخ دهند، 3 میلیون دلار دریافت خواهند کرد.
یک گروه سرمایهگذاری خصوصی و بیطرف با نام
(Natural Code LLC)
یک چالش در زمينه ی منشا اطلاعات موجود در دی ان ای پیشروی جامعه ی علمی گذاشته است و آن این که:
"مثالی از تشکیل خود به خود و طبیعی یک سیستم کدگذاری/کدگشایی ارائه دهید که بدون یک طراح به وجود آمده باشد"
✅ @BavarBaran 💯
📌 تذکر:
منظور از اطلاعات موجود در DNA، ارتباط دیجیتالی بین یک کدگذار و یک کدگشا با استفاده از نمادهای پذیرفته شده است.
🗓 تا این لحظه(6 اکتبر 2016- 15 مهر 1395) ✖️ :
هیچکس نتوانسته به این چالش پاسخ دهد و مثالی از تشکیل طبیعی و خود به خودی یک سیستم کدگذاری/کدگشایی ارائه دهد که بدون یک طراح به وجود آمده باشد.
🎁 در صورت پاسخ به این چالش، این گروه مبلغ 100 هزار دلار برای کشف اولیه و 3 میلیون دلار در صورت ثبت آن جایزه پرداخت خواهد کرد. 🎁
🔍 دقت کنید که :
جواب باید نشان دهنده ی یک مکانیزم برای تولید سیستم های کدگذاری باشد.
✅ @BavarBaran 💯
🖊 پ.ن:
❶ از یک سال پیش تا این لحظه #ریچارد_داوکینز و سایر خداناباوران مطرح جهان در سوراخ موش به سر میبرند و این 3 میلیون دلار همچنان بلاتکلیف است. ☺️👎
❷ از همه خداناباوران ایرانی تقاضا میشود که اگر سواد کافی دارند به کمک ریچارد داوکینز بیایند و ضمن حفظ آبروی ایشان، این 3 میلیون دلار( بیش از 9 میلیارد تومن) را دریافت کنند. 😉✌
📌همچنین متذکر می شویم که این گروه سرمایه گذاری کاملا بی طرف است و متعلق به هیچ دیدگاهی( خداباوری یا خداناباوری) نیست و صرفا با مطرح کردن این چالش در حال تحقیق در زمينه ی منشا اطلاعات دی ان ای(DNA) است
✅ اما نکته ی بسیار مهم اینکه :
این چالش به وضوح نشان میدهد هیچ مثالی وجود ندارد که نشان دهد "اطلاعات" میتوانند بدون یک طراح به وجود آیند و تا زمانی که به این چالش پاسخ داده نشود دیدگاه خداناباوران صرفا یک توهم است. زمانی که به این چالش پاسخ داده شد، آنگاه آتئیست ها حق دارن که وارد بحث با خداباوران بشن اما در حال حاضر با توجه به اینکه به این چالش پاسخی داده نشده، آتئیست ها به هیچ وجه صلاحیت طرح دیدگاهشان را ندارند.
💰در صورت تمایل به پاسخ دادن به این چالش و دریافت ۹ میلیارد تومن به لینک زیر بروید: 😋⇙⇙⇙⇙
💻 http://cosmicfingerprints.com/solve/
✅ @BavarBaran 💯
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1159
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
✅ بخشی از سخنرانی دکتر یوسف اباذری استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران
دنیا به سرعت در حال پیشرفت هست و ما با افتخار کردن به نیاکانمان وقتمان را هدر میدهیم
عدهای در ۱۴۰۰ سال پیش زندگی میکنیم و عدهای پا را فراتر گذاشته و در ۲۵۰۰ سال پیش زندگی میکنیم، و جالب اینجاست این دو گروه دائم با هم سر ستیز داریم
دائمأ در حال مسخره کردن عرب ها هستیم و آنان را تنبل خطاب میکنیم، بدون اینکه پیشرفت های آنها را ببینیم
به راستی به معماری مدرن و زیبای شهرهایشان دقت کردهایم؟
(خلاصه شده توسط ویکی شبهه)
#اجتماعی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
بفرمایید: شما هم که وقت کلاس را با این تحلیلهای شعاری و غلط میگیرید و این هم یکی از موانع پیشرفت ما میباشد.
بفرمایید: چه ربطی دارد و چه تناقضی وجود دارد بین تاریخ یک ملت یا یک مملکت، با پیشرفت؟ یا افتخار به مشاهیر یک ملت با صنعت؟!
بفرمایید: آیا اگر ملتی، تاریخ خود را بدانند و به فرازهای رشد آنان افتخار کنند، یعنی در آن دوران زندگی میکنند؟!
بپرسید: در کجا تحصیل کردید و چه خواندید، و با این حد از تفکر و علم، چطور فارغ التحصیل و بعد هم استاد دانشگاه شدید؟!
بفرمایید: آنهایی که در علم تجربی و صنعت پیشرفت کردهاند نیز به تاریخ و نیاکان قابل افتخار خود افتخار میکنند و این تاریخ را از دلایل اصلی پیشرفت خود میدانند.
اما، به جهان سومیها القا میکنند که شما نباید هیچ توجهی به تاریخ، گذشته، فرهنگ و مشاهیر خود داشته باشید! وگرنه، در چهارده یا بیست و پنج قرن پیش زندگی میکنید!
بفرمایید: حتی در عالم غرب که دل شما را برده، در هر عرصهای، از فلسفه و حکمت و هنر گرفته، تا معماری و صنعت و تا حتی امپراطوریهای بزرگ، نه تنها جزو افتخارات آنها محسوب میشود، بلکه هم چنان درس و عبرت گرفته و پیروی میکنند.
بفرمایید: با این همه، شما لطف کنید، با صرف نظر از تاریخ و مشاهیر تاریخی و حتی فرهنگی این کشور و این ملت، یک نوآوری علمی به ارمغان آورید.
بفرمایید: وقتی شما در جایگاه یک استاد، اینطور ناآگانه و عوامانه، توأم با نفرت از خود و غربزدگی، از تاریخ، صنعت و معماری مدرن سخن میگویید، بیشتر میفهمیم که عوامل اصلی عقبافتادگیها چه کسانی و چه اندیشههایی بودهاند.
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
◀️شبهه #شماره_1160
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
🔴 دكتر مجدی تبعه کشور مصر از طریق قرآن به اثبات تعداد امامان شیعه پرداخت. دكتر مجدى وهبة الشافعى، خطيب و استاد دانشگاه دینی الأزهر با تحقیقات خود به ارقام و اعداد جالبی دست پیدا کرده که باعث شگفت همگان شده است ومتعاقب آن به مذهب تشیع روی آورد.
📢 توجه کنید 📢
🔵 با توجه به اینکه تعداد و ارقام در قرآن بی دلیل نبوده و دارای هدف خاصی هست همچون تعداد کلمه یوم (روز) که ۳۶۵ بار تکرار شده و همانا تعداد روز در یک سال میباشد، و یا كلمه شهر (ماه) که در قران ۱۲ بار آمده که همان تعداد ماهها در یک سال میباشد، و مثالهای زیاد دیگری ...
(خلاصه شده توسط ویکی شبهه)
#اعتقادی #دینی
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
@Wiki_Shobhe
ﻓﺮاﮔﯿﺮ ﺷﺪن راﯾﺎﻧﻪﻫﺎ و ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻫﺎی ﻧﺮم اﻓﺰاری، در ﭘﮋوﻫﺸﻬﺎ و ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت دﯾﻨﯽ ﻧﯿﺰ، ﺗﺤﻮل ﺑﺰرﮔﯽ ﭘﺪﯾﺪ آورد. ﺑﺮای اوﻟﯿﻦ ﺑﺎر، اﯾﻦ اﺳﺘﺎد ﻋﺒﺪاﻟﺮزاق ﻧﻮﻓﻞ (ت ۱۹۸۴) ﺑﻮد ﮐﻪ واژۀ «اﻋﺠﺎز» را در زﻣﯿﻨﻪ ﺗﻨﺎﺳﺐ اﻋﺪاد در ﻗﺮآن ﺑﻪ ﮐﺎر ﺑﺮد و در ﮐﺘﺎب “واﻻﺳﻼم دﯾﻦ دﻧﯿﺎ” ﭼﻨﯿﻦ آورد ﮐﻪ دو واژۀ دﯾﻦ و دﻧﯿﺎ در ﻗﺮآن ﺑﻪ ﺗﻌﺪاد ﺑﺮاﺑﺮ ﺑﻪ ﮐﺎر رﻓﺘﻪاﻧﺪ؛ اﻣﺎ ﭘﺮ ﺳﺮ و ﺻﺪاﺗﺮﯾﻦ ﭘﮋوﻫﺸﻬﺎ را دﮐﺘﺮ ﻣﺤﻤﺪرﺷﺎد ﺧﻠﯿﻔﻪ، ﺷﯿﻤﯿﺪان ﻣﺼﺮی ﻣﻘﯿﻢ آﻣﺮﯾﮑﺎ اﻧﺠﺎم داد و ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از راﯾﺎﻧﻪ، ﻣﺪت ۴ ﺳﺎل ﺑﻪ ﭘﮋوﻫﺶ درﺑﺎرۀ ﮐﻠﻤﺎت ﻗﺮآن ﭘﺮداﺧﺖ. وی ادعا نمود که با بکارگیری از رایانه ارتباط عددی ویژهای را در متن قرآن یافتهاست که با عدد ۱۹ارتباط دارد. حروف مقطعه یکی دیگر از پایه های نظریه اوست.
همچنین گفته شده که رشاد خلیفه پس از مدتی با استناد به همان فرمول خود را رسول خدا نامید و چندی بعد توسط گروهی از مسلمانان افراطی پاکستانی در مسجدی در آریزونا با ضربات چاقو به قتل رسید.
در ایران نیز این نظریه بسط یافته و عده ای در تکاپوی یافتن اعجازهای عددی دیگر به تلاشهایی دست یازیدند.
اما پس از مدتی عباس یزدانی استاد حوزه علوم دینی دانشگاه نقدی جامع بر این نظریه نوشت و آن را فاقد ارزش دانست و گفت: ” این جریان ، انحرافى بوده وکسانى که در این وادى افتادند، جز سرگردانى و ناکامى چیزى عائدشان نشد واشکالات نقضى و حلى فراوانى بر دعاوى آنها وارد است.”
پس از آن محققان حوزه دین جسارت بیشتری یافتند تا بر این ادعا بتازند. دکتر منصور پهلوان (استاد دانشگاه تهران) در مقاله ای با کمک سعید شفیعی این نظریه را به شکل مبسوط نقد کرد و آن را دارای مشکلات فراوان دانست. او در مقاله خود نشان داده که نظرات رشاد خلیفه و معتقدان به او جدا از اشکالات مبنایی، دارای ایرادات بنیادین آماری است. همچنین او ثابت کرده که خلیفه هم مثل بسیاری از متوهمان دیگر با بررسی غیرمنطقی و گزینشی هرجا به موردی برخورده که تئوری او را نقض کرده آن را نادیده گرفته است:
دکتر محمّدنبی احمدی استاد دانشگاه رازی نیز در مقاله ای با ذکر اشکالات و مثال های فراوان اعجاز عددی را مردود دانست.
به نظر می رسد پژوهش های چند دهه اخیر نشانی از اثبات اعجاز ریاضی یا عددی نیافته اند، یا روش های آنان اشکالات و مثال های نقض فراوان دارد.
http://yon.ir/HyA4
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg