eitaa logo
conferences
21 دنبال‌کننده
206 عکس
76 ویدیو
21 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
✍شعر وآرایه های ادبی در قرآن کریم .
✍زیبایی علم در قران کریم ،روانشناسی رنگها .
✍اثبات چند مورد از معجزات علمی قران کریم
✍فهرست مینی کنفرانس های کانال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
4_5983549708650414836.pdf
1.42M
📌رسوایی قهوه تلخ در اشکال تراشی از قرآن کریم و به زانو درآمدن و اثبات انسانی نبودن زندگی همچین افرادی فقط با یکی از آیات قرآن.... مگه مجبوری میاد گروه‌های اسلامی به اعتقادات ما حمله‌ور میشی آخه 😁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
آیا در رقم زدن سرنوشت‌مان مجبور هستیم یا اختیار داریم ؟ #جبر یا #اختیار ؟! از دیدگاه های مختلف : 🔺نظر قرآن‌کریم 🔺 دیدگاه عقلی 🔺 تحقیقات علمی #کنفرانس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
●➼‌┅═❧═┅┅───┄ بسیاری از خداناباوران برای زیر سوال بردن عدالت خداوند، مدعی انکار وجود اختیار در اعمال انسان می‌شوند تا نتیجه بگیرند که جبرگرایی بر سرنوشت انسان حاکم است ! در صورتیکه اثبات خواهد شد : سرنوشتت نیست بر جبر ای عیار "اختیار است اختیار است اختیار" ●➼‌┅═❧═┅┅───┄(1)
●➼‌┅═❧═┅┅───┄ 🌎جهان و زندگی انسان تحت دو نظام مدیریت می شود: نظام تکوین؛ نظام تشریع. 🔺نظام تکوینی، یعنی قوانین، ونظام حاکم بر کل عالم و آدم که ربطی به حوزه اختیاری بشر ندارد. 🔺نظام تشریع، یعنی قوانینی که به حوزه فعالیتهای اختیاری بشر مربوط است. این قوانین وضعی و تخلف پذیر است. مثلا قانون جاذبه امری تکوینی است ولی مقررات راهنمایی امری وضعی و تشریعی است. ✍ نظام تشریع اگر برگرفته، منطبق و هماهنگ با نظام تکوینی نباشد، فاقد ارزش است. ●➼‌┅═❧═┅┅───┄(2)
●➼‌┅═❧═┅┅───┄ ✍قطعاً انسان(همانند اجنه و فرشتگان) موجوداتی صاحب اختیار است. خداوند متعال به یک شئ فاقد اختیار ، امر و نهی تشریعی و عبادی نمی‌کند. اما اختیار محدود است و در طول اراده خداوند ؛ و نه مطلق و در عرض آن انسان مختار است گندم بکارد یا جو؛ اما اگر جو کاشت ، جبراً همان را برداشت می‌کند. ●➼‌┅═❧═┅┅───┄(3)
●➼‌┅═❧═┅┅───┄ شکی نیست در انتخاب سرنوشت و نحوه زندگی، اختیار وجود دارد نه جبر! کسی که ادعا دارد اختیاری وجود ندارد و جبر و اجبار حاکم است چرا در خیابان در مقابل ماشینی که به طرفش می‌آید راهش را کج می‌کند؟! خب جبراً زیر ماشین برود دیگر... ツ ●➼‌┅═❧═┅┅───┄(4)
🌎🌎
●➼‌┅═❧═┅┅───┄ 🌎قرآن کریم و اختیار انسان در انتخاب سرنوشت "وَقُلِ الْحَقُّ مِن رَّبِّكُمْ فَمَن شَاء فَلْيُؤْمِن وَمَن شَاء فَلْيَكْفُرْ إِنَّا أَعْتَدْنَا لِلظَّالِمِينَ نَارًا أَحَاطَ بِهِمْ سُرَادِقُهَا وَإِن يَسْتَغِيثُوا يُغَاثُوا بِمَاء كَالْمُهْلِ يَشْوِي الْوُجُوهَ بِئْسَ الشَّرَابُ وَسَاءتْ مُرْتَفَقًا" 📄"و بگو: دین حق همان است که از جانب پروردگار شما آمد، پس 👈هر که می‌خواهد ایمان آرد و هر که می‌خواهد کافر شود، 👉ما برای کافران ستمکار آتشی مهیا ساخته‌ایم که شعله‌های آن مانند خیمه‌های بزرگ گرد آنها احاطه کند و اگر (از شدت عطش) شربت آبی درخواست کنند آبی مانند مس گداخته سوزان به آنها دهند که رویها را بسوزاند و آن آب بسیار بد شربتی و آن دوزخ بسیار بد آسایشگاهی است." 📚سوره کهف آیه 29 ●➼‌┅═❧═┅┅───┄(5)
●➼‌┅═❧═┅┅───┄ انا هديناه السبيل اما شاكراً و اما كفوراً.» 📄ما راه را به او نشان داديم، خواه شاكر باشد يا ناسپاس. 📚سورة دهر آیات 1تا3 ●➼‌┅═❧═┅┅───┄(6)
●➼‌┅═❧═┅┅───┄ وجود ظلم و فواحش در عالم نشان دهنده اختیار در انسان است؛ چون خداوند به عدالت و نیکی امر فرموده و از منکر نهی ؛ پس این ظلم‌ها از اختیار انسان صادر شده اند درحالیکه خداوند آنها را نهی کرده و نه امر إِنَّ اللّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالإِحْسَانِ وَإِيتَاء ذِي الْقُرْبَي وَيَنْهَي عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (90) همانا خداوند (مردم را) به عدل و احسان و دادن (حق) خويشاوندان، فرمان مى دهد و از كارهاى زشت و ناپسند و تجاوز، نهى مى فرمايد او شما را موعظه مى كند باشد كه متذكر شويد. 📚 نحل آیه 90 ●➼‌┅═❧═┅┅───┄(7)
🌎🌎
●➼‌┅═❧═┅┅───┄ 🌎 گستره‌ی اختیار انسان به عوالم قبلی برمیگردد... خداوند در عالم ذر (عالم پیش از دنیا) به انسان اختیار تعیین سرنوشت را داد: در روایتی طولانی خداوند اصحاب یمین(بهشتیان) و اصحاب شمال(جهنمیان) را در عالم ذر امر به ورود به آتش می‌کند. 👈«ورود به آتش» کنایه از «پذیرش بندگی»است. ۱_اصحاب‌یمین قبول کردند، با اختیارشان ۲_اصحاب‌شمال نپذیرفتند، با اختیارشان 🗞ترجمه تفسیر المیزان ج8 ص424 نحوه عملکرد ما در عالم ذر، بستر پذیرش اعتقاداتمان را در دنیا و بخشی از سرنوشت ما را رقم زده است؛ اگرچه امکان تغییر چه مثبت چه منفی پابرجاست ●➼‌┅═❧═┅┅───┄(8)
🌎🌎
●➼‌┅═❧═┅┅───┄ 🌎 روایت امام صادق علیه‌السلام: «قال: لا جبر ولاتفويض ، ولكن أمر بين أمرين» 📄نه جبر است و نه تفویض بلکه امری میان این دو می‌باشد 1) جبر؛ بدین معنا که افعال انسان تحت‌تأثیر عوامل خارج از انسان بوده و ارادة وی هیچگونه تأثیری در افعال او ندارد؛ 2) تفویض؛ اینکه افعال انسان تحت‌تأثیر اراده وی بوده و هیچگونه استنادی به فاعل و علت دیگری نداشته باشد؛ 3) امربین‌الامرین؛ یعنی افعال انسان هم استناد به اراده وی داشته باشد و استناد به علت دیگری که فوق انسان است ؛ یعنی نه جبر و نه اختیار مطلق ! ●➼‌┅═❧═┅┅───┄(9)
●➼‌┅═❧═┅┅ 📒بخش دوم کنفرانس:🔬تحقیقات علمی ●➼‌┅═❧═┅┅
●➼‌┅═❧═┅┅───┄ 🌎 فیزیک کوانتوم راهش را به سوی اختیار گرایی سوق داده است Finding a quantum way to make free will possible 🗞 ساینس نیوز https://www.sciencenews.org/blog/context/finding-quantum-way-make-free-will-possible ●➼‌┅═❧═┅┅───┄(10)
🌎🌎