◾️امروز ۱۹ فروردین ماه سالروز شهادت بانوی برجسته جهان اسلام بنت الهدی صدر، خواهر سید محمدباقر صدر است.
🔶 اگر میخواهید درباره این زن اندیشمند و فرزانه بیشتر بدانید به این لینکها سری بزنید:
🔸کلیپ کوتاه: معرفی اجمالی ایشان
https://www.aparat.com/v/IBLS5
🔸مستند: روایتی از زندگی ایشان به زبان دوستان و شاگردان
https://www.aparat.com/v/1j6vX
🔸متن: آشنایی با کتابهای ایشان
https://imamsadr.ir/3541
🔸کلیپ کوتاه: معرفی اجمالی ایشان
https://www.aparat.com/v/UG1cM
🔸روایت: اجمالی از خاطرات خانم ام تقی الموسوی از شاگردان و دوستان نزدیک ایشان
https://b2n.ir/f74974
🔸گفتگو: صحبتهای زهرا حائری، شاگرد ایشان و فریبا انیسی، نویسنده کتاب دختری از تبار هدایت
https://hawzahnews.com/x9PPt
@Zananeiran1
#خبر
تصویب کلیات لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار در مجلس
🔺 در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با ۱۹۰ رای موافق، ۴۵ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۴۴ نماینده حاضر با کلیات این لایحه موافقت کردند.
🔺 پیش از رای گیری فاطمه قاسم پور، رییس فراکسیون زنان و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: اعضای کمیسیون اجتماعی در جلسات متعددی با حضور مسئولان دستگاههای ذیربط در حوزه زنان بحث ها و تبادل نظرهای زیادی را انجام دادند تا این لایحه تکمیل شود.
دین مبین اسلام نگاه ویژهای به جایگاه زنان دارد و هرگونه سوءرفتار با زنان را مذموم تلقی کرده است؛ همچنین رهبر انقلاب نیز بارها در جلسات متعدد به حمایت از جایگاه زنان اشاره کردهاند و بر لزوم حمایت قانونی از زنان به ویژه در بستر خانواده تاکید جدی داشته اند.
* به نقل از ایرنا
@Zananeiran1
ضرورت قانون گذاری در حوزه خشونت بر علیه زنان
وحید شالچی/ عضو هیأت علمی گروه جامعه شناسی علامه طباطبایی
@Zananeiran1
در دوران معاصر آسیبپذیری زنان در مقابل خشونت افزایش یافته است. برای بسیاری از زنان جامعه دیگر حمایتهای سنتی برآمده از خانواده گسترده، محله و... قابل دسترس نیست اما مخاطرات نوین به گونهای گسترده پدیدار شدهاند؛ اعتیاد، فقر، مهاجرت، حاشیهنشینی، بزه و... زنان و کودکان را بیش از سایرین تهدید میکند. این مخاطرات اجتماعی بهطبع نابرابر در جامعه توزیع شدهاند و سهم طبقههای فرودست به مراتب بیش از سایر طبقهها است. زنان بسیاری که درگیر یکی از مخاطرات فوق میشوند بهگونهای زنجیرهای درگیر دیگر مسائل نیز خواهند شد؛ در واقع چرخه فلاکت به جریان میافتد و خشونت در چنین زمینههایی زنان را گرفتار میسازد. حال در فقدان و یاناکافیبودن حمایتهای اجتماعی، سنتی دولت موظف به ایفای وظیفه در جهت پیشگیری از خشونت اولاً و سپس مداخله در صورت بروز خشونت است. حاشیهنشینی، اختلافهای خانوادگی، فقر، اعتیاد و... سندرومهای حاکی از خشونت بر علیه زنان هستند و اگر مسائل فوق متأسفانه در جامعه امروز ما به شکل نگرانکنندهای وجود دارند، پس این وظیفه بهگونهای فوری برعهده دولت است تا تمهیدات حاکمیتی لازم برای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی را اتخاذ کند. "قانون" یک حلقه مهم از این امر است. تعریف خشونت، نخستین وظیفه مهم چنین قانونی خواهد بود. خشونت معنایی فراخ دارد، از خشونت کلامی تا فیزیکی و حتی موقعیتی؛ امری که در فرهنگی خشونت فهم میشود در فرهنگی دیگر ممکن است چنین نباشد. قانون باید تعریفی از خشونت ارائه دهد که نه چنان گسترده باشد که در عمل این مفهوم را لوث کند و نه چنان محدود که نتواند یاریگر ستمدیده باشد. همچنین تعریف قانونی از خشونت باید هم حمایت عموم را جلب کند و برخلاف عقل سلیم نباشد و هم متخصصان را راضی کند. وظیفه دیگر قانون ضدخشونت ایجاد وحدت رویکردی در دستگاههای حاکمیتی وسازمانهای مردمنهاد است. ضرورت قانون در زمینه مبارزه با خشونت بر علیه زنان نیز از همین امر مهم ناشی میشود. کاهش و کنترل خشونت بر علیه زنان جز با ایجاد وفاق حداکثری میان بخشهای مختلف حاکمیت و سازمانهای مردمنهاد ممکن نیست و این قانون خوب است که میتواند مهمترین سنگ بنا را برای این همراهی و همافزایی هم در میان دستگاههای حاکمیتی و هم میان دولت و سازمانهای مردمنهاد فراهم کند. سومین وظیفه قانون تمهید اقدامات لازم در جهت پیشگیری از خشونت علیه زنان است. پیشگیری مقدم بر مداخله است و قانون میتواند ابزاری مؤثر در جهت کاهش زمینههای بروز این مسأله باشد. اگر شرایط اجتماعی آسیبزا محدود شوند و زنان درگیر در بحرانهای اقتصادی و اجتماعی مورد حمایت قرار گیرند و اقداماتی چون توانمندسازی و یا بهبود محیطهای اجتماعی آسیبزا بهدرستی انجام پذیرد، از بروز خشونت جلوگیری شده است. آموزش، حلقه مهمی از اقدامات پیشگیرانه است که باید در سطحی گسترده در جامعه مدنظر قرار گیرد. استفاده از ظرفیت آموزشهای عمومی ابزار مهمی است که میتوان با تکالیف قانونی به انجام آن کمک کرد. واپسین و چهارمین وظیفه قانون مشخصساختن چگونگی مداخله در بحران است. حتی اگر تمهیدات پیشگیرانه به خوبی انجام پذیرد، باز به دلیل بحرانهای جامعه امروز حدی از خشونت بروز خواهد کرد. وظیفه اخلاقی حاکمیت مداخله و تلاش در جهت کاهش آسیبهای خشونت، تلاش در جهت برگرداندن وضعیت به حالت صلحآمیز و دفاع از مظلوم و استیفای حق او است.
پیچیدگی پدیده خشونت علیه زنان که در بسیاری از موارد به دور از چشم دیگران و حتی در محیطهای خانوادگی اتفاق میافتد، این ضرورت را نشان میدهد که نمیتوان با مجموعه قوانین موجود مواجهه مناسبی با این معضله داشت. مداخله در روابط پیچیدهای مانند پدر-دختری، زن-شوهری و... نیازمند قانونی است که با عطف توجه به ظرافتها و پیچیدگیهای فوقالعاده آن تدوین شده باشد. امید است مجلس با بهرهمندی از تجربهها و بحثهای کارشناسی به ایفای وظیفه خود در این زمینه پرداخته باشد. زنان بسیاری که درگیر یکی از مخاطرات همچون اعتیاد، فقر، مهاجرت و... میشوند بهگونهای زنجیرهای درگیر دیگر مسائل نیز خواهند شد؛ درواقع چرخه فلاکت به جریان میافتد و خشونت در چنین زمینههایی زنان را گرفتار میسازد. حال در فقدان و یا ناکافیبودن حمایتهای اجتماعی سنتی، دولت موظف به ایفای وظیفه در جهت پیشگیری از خشونت اولاً و سپس مداخله در صورت بروز خشونت است.
تعریف خشونت، نخستین وظیفه مهم قانون ضدخشونت خواهد بود. خشونت معنایی فراخ دارد، از خشونت کلامی تا فیزیکی و حتی موقعیتی؛ امری که در فرهنگی خشونت فهم میشود در فرهنگی دیگر ممکن است چنین نباشد. قانون باید تعریفی از خشونت ارائه دهد که نه چنان گسترده باشد که در عمل این مفهوم را لوث کند و نه چنان محدود که نتواند یاریگر ستمدیده باشد.
وحید شالچی، هیئت علمی دانشگاه علامه
/روزنامه ایران
@Zananeiran1
پیشگیری از آسیب زنان با تصویب یک لایحه
پیگیری قانونی حمایت از زنان در برابر سوءرفتارها پس از فراز و نشیب فراوان بالاخره در هفته گذشته به نتیجه رسید. در جلسه علنی یکشنبه ۲۰ فروردینماه کلیات «لایحه پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار» به تصویب رسید. هنوز ابعاد این لایحه بر همگان روشن نشده است و از همین رو لازم است تمهیدات پیشبینیشده در آن تشریح شود. همچنین سیر طولانی این لایحه، خود موضوع جالبی برای بررسی و تشریح است. به همین دلیل به سراغ فاطمه قاسمپور، رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی رفتیم تا این مسائل را برای مخاطبان ما شرح دهد. در ادامه این گفتوگو را میخوانید؛
چه اتفاقی افتاد که موضوع امنیت و کرامت زنان برای نهادهای حاکمیتی مسأله و سرانجام به این لایحه منجر شد؟
مسأله از نشست اندیشههای راهبردی در حوزه زنان در دیماه ۱۳۹۰ شروع شد؛ در این نشست رهبر معظم انقلاب مطرح کردند که ما نیازمند قانونگذاری برای تأمین امنیت زنان در خانه و خانواده هستیم.
ادامه مطلب را در فایل پی دی اف بخوانید
@Zananeiran1
پیشگیری از آسیب زنان.pdf
324.7K
مصاحبه با فاطمه قاسمپور / رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی
@Zananeiran1
"نکاتی درباره لایحه
پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و
ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار"
@Zananeiran1
"نکاتی درباره لایحه
پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و
ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار"
@Zananeiran1
"نکاتی درباره لایحه
پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و
ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار"
@Zananeiran1
حجاب یک واجب شرعی و «سیاسی» است
مسأله حجاب یکی از موضوعهایی بود که ۱۵ فروردینماه رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان نظام درباره آن سخن گفتند. ایشان نکات مختلف و مهمی در این زمینه مطرح کردند که یکی از آنها این بخش بود: «مسأله حجاب محدودیّت شرعی و قانونی است؛ آنجا محدودیّتِ دولتی نیست، قانونی است و شرعی است؛ کشف حجاب، حرام شرعی و حرام سیاسی است؛ هم حرام شرعی است، هم حرام سیاسی است». تلقی امر سیاسی کردن از حجاب موضوعی قابل تأمل است که برای بررسی بیشتر آن گفتگویی با حجت الاسلام علی غلامی، دکترای مطالعات زنان، عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) و رئیس کارگروه زن و خانواده مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی داشتیم که در ادامه مشروح این گفتگو را میخوانید.
رهبر معظم انقلاب در دیدار با کارگزاران نظام در خصوص حجاب از تعابیر حرام شرعی و حرام قانونی استفاده نمودند. به نظر شما علت استفاده از این تعابیر چه بود؟
گناه وقتی به عرصه اجتماعی میآید و تبعات آن به عموم جامعه بر میگردد، اثر سیاسی از خود باقی میگذارد و تبعاتش فراتر از یک ناهنجاری میرود؛ حتی نظم و آرامش جامعه و به نوعی امنیت مردم و کشور را نیز تحتتأثیر قرار میدهد؛ لذا به صورت تکلیف آور در میآید و همچون مسأله حجاب به عنوان وظیفه ذاتی، محل ورود و دخالت حاکمیت اسلامی میشود.
ادامه مطلب را در فایل پی دی اف بخوانید
@Zananeiran1
حجاب یک واجب شرعی و( سیاسی) است.pdf
609.9K
حجت الاسلام علی غلامی/ دکترای مطالعات زنان، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) و رئیس کارگروه زن و خانواده مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
@Zananeiran1
حق نان و نمک
"حق الملح" یا "حق نمک" یکی از آداب مرسوم در کشورهای عربیست که در آن مرد خانواده به همسر خود هدیهای میدهد برای تشکر از زحمات همسرش در ماه رمضان؛ آشپزی کردن، آماده کردن افطار و پرداختن به کارهای منزل با زبان روزه، مخصوصا اگر در خانه فرزندان کم سن و سال هم باشند و مادر به آنها غذا بدهد. مرسوم است که هدیه قطعهای طلا (مخصوصا در مغرب) یا هدایای دیگر باشد. البته ارزش اصلی این هدیه به ارزش مادی آن نیست بلکه مهم توجه کردن و قدردانی از زحماتیست که همسران و مادران در این ماه مبارک میکشند.
همه ما میدانیم که مادران با چه عشق و علاقهای و برای رضای خدا سفرههای افطار و سحر را آماده میکنند و منتظر هدیه یا پاداشی نیستند اما چه خوب است که اعضای خانواده قدردان زحمات این عزیزان باشند. آنها با وجود اینکه وظیفهای در این زمینه ندارند لطف میکنند و زحمت خانهداری را میکشند.
چنین رسمهایی میتوانند به ارزشمند شمردن خانهداری کمک کنند. چه خوب است که در کشور ما هم چنین رسومی دنبال شود. البته با توجه به شرایط اقتصادی لزومی ندارد از طلا شروع کنیم...
برای تشکر شاخهای گل هم کافیست!
مریم عطری
@Zananeiran1
خطای نوع سوم سیاستی در مسأله حجاب
رفع مسأله بدحجابی به منزله یک مسأله عمومی پیچیده، در طی سالهای اخیر بیش از هر چیز متأثر از عملکرد سیستم سیاستگذاری عمومی در زمینه ترویج حجاب بوده است. بنابراین شناسایی دلایل اثربخش نبودن عملکرد این سیستم در زمینه ترویج حجاب از ضرورتهای اشتغال دغدغهمندان سیاستی و علمی در شرایط کنونی خواهد بود.
در یک رصد ابتدایی، سوابق سیاستگذاری حجاب نشان میدهد که در نظام سیاستگذاری موضوعات فرهنگی و اجتماعی عموماً آنچه به باده فراموشی سپرده شده، پرداخت به «مسأله شناسی» پیش از «تدوین راهحل» در فرایند سیاستگذاری بوده است. عدم پردازش دقیق صورت مسأله در موضوعاتی پیچیده و درگیر با چندین حوزه مانند حجاب و در واقع ابتلای دستگاه سیاستی به بیماری تغافل از صورتبندی مسأله و بیتوجهی به صورتهای متکثر آن در طی سالهای متمادی دامنگیر دستگاه سیاستگذاری بوده است.
ادامه مطلب را در فایل PDF بخوانید
@Zananeiran1
خطای نوع سوم سیاسی در مساله حجاب.pdf
1.29M
ناهید سلیمی/ عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده
@Zananeiran1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خبر
«خط سوم» نام برنامه جدیدی است که خود را مجله ویژه زنان ایرانی میداند و روزهای سهشنبه و چهارشنبه از شبکه دو پخش میشود.
به گزارش تارنمای شبکه دو، این برنامه شامل بخشهای مختلفی همچون «هدیه فرهنگی» پیرامون معرفی کتاب، «تجربه زیسته» در قالب پادکست تصویری، «معرفی بانوان شاخص انقلاب اسلامی» و «مردم چی میگن» با موضوع مصاحبه مردمی است.
اولین قسمت از این برنامه دیشب پخش شده و دومین قسمت از آن امشب حوالی ساعت ۲۳ با موضوع تشکلهای دانشجویی و دختران پخش خواهد شد.
بنظر میرسد بعد از سالها شاهد آغاز یک برنامه تخصصی حول مسائل زنان و خانواده در صداوسیما هستیم. امید است که این برنامه حقیقتا بتواند دغدغههای واقعی را بیان کند و به صورت تخصصی به آنها بپردازد.
@Zananeiran1
مواجهه فرهنگی ما با مسأله حجاب سرو سامان ندارد
پس از وقایع سال گذشته و در چند وقت اخیر شاهد سیل اقدامات و اظهارنظرهای مسئولان، نهادها و کارشناسان مختلف در خصوص مسأله حجاب هستیم. گرچه لزوم اقدام در این حوزه بر کسی پوشیده نیست و بسیاری از اقدامات نیز به جا بودهاند اما نقد و بررسی کارشناسی اقدامات کنونی و گذشته نیز امری ضروری است؛ چرا که اقدام نابجا نه تنها چاره مشکل نیست بلکه برخی مواقع میتواند وضع مسألهای را بدتر کند. در همین راستا در گفتگویی با مجید دهقان، دکتری فلسفه دین و عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده به این موضوع پرداختیم که مواجهه با موضوع حجاب چه الزاماتی دارد و چگونه میتوان به یک مواجهه مطلوب دست یافت. در ادامه این گفتگو را میخوانید.
چگونگی مواجهه با موضوع حجاب اکنون به یک سؤال جدی تبدیل شده است. شما در این خصوص چه نکات و ملاحظاتی را مدنظر دارید؟
حجاب در اصل یک مقوله فرهنگی است؛ گرچه در ایران سیاسی هم شده. البته وجهه سیاسی حجاب مربوط به چند دهه اخیر نیست بلکه به چندین دهه قبل و به اولین مواجهه ایران با تمدن جدید برمیگردد. در حوزه حجاب درست است که ما نیازمند ورود قانونی و حتی گاهی قضائی هستیم ولی تفاوت اساسی آن با سایر مسائل این است که حجاب رفتاری است که شخص باید در مورد آن قانع بشود. در واقع برای ما مطلوب نیست که این قانون را هم مثل کمربند ایمنی صرفاً از روی الزام اجرا کنند بلکه شرایط مطلوب وقتی است که به این باور رسیدهاند و این رفتار در آنها نهادینه شده است.
ادامه مطلب را در فایل PDF بخوانید.
#حجاب
#حیا
#زیست_عفیفانه
#گشت_ارشاد
@Zananeiran1
مصاحبه حجاب.pdf
706.3K
مجید دهقان/دکترای فلسفه دین و عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده
@Zananeiran1
طردشدگان
حیا در جامعه ایرانی همواره از ارزشهای فرهنگی محسوب شده و اگرچه کاربرد عام دارد ولی از گذشته بخش مهمی از زنانگی آرمانی جامعه ایرانی را تشکیل داده است. علاوه بر فرهنگ، در گفتمان دینی رسمی نیز بر حیا تأکید میشود. در این گفتمان حیا اگرچه به زنان اختصاص ندارد ولی بار آن برای زنان بیشتر بوده و از سویی پیوند وثیقی با حجاب و برخی رفتارهای زن دارد. چنین رویکردی موجب شده است تا با کمترشدن تمایل زنان به الگوهای مطلوب رسمی حجاب و تغییر سبک پوشش و آرایش ایشان در سالهای اخیر، این ذهنیت ایجاد شود که حیا از جامعه ایرانی رخت بسته است اما شواهد متعددی گویای آن است که بسیاری از نمودهای حیا همچنان پررنگ است. لفظ حیا همچنان در میان زنان استفاده شده و کنشهای خود را در نسبت با این صفت اجتماعی تعریف و تحدید میکنند. این موارد چنین میرساند که در جامعه امروز، حیا صفتی مهم و زنده است اما دیگر همچون گذشته یکدست نیست و همه زنان نگاه و رویکرد یکسانی نسبت به حیا و باحیابودن ندارند. امروز شاید بتوان از تغییر معنای حیا صحبت کرد.
در پژوهشی که سال 1400 انجام دادم، به دنبال کشف معنای حیا در نزد زنان ایرانی و درک و تصور ایشان از این مقوله بودم و با اتخاذ رویکرد پدیدارشناختی مصاحبههایی عمیق با 20 نفر از زنان 18 تا 35 سال با پوششهای متفاوت داشتم. نتایج این پژوهش جالب توجه بود.
ادامه مطلب را در فایل PDF بخوانید.
#حجاب
#حیا
#زیست_عفیفانه
#گشت_ارشاد
@Zananeiran1
طردشدگان.pdf
1.26M
شیما علی ابادی/ دانشجو دکترای مطالعات زن و خانواده دانشگاه شهید بهشتی
@Zananeiran1
طرح مسائل زنان و خانواده در دیدار دانشجویان با رهبری
📌
۲۹فروردین ۱۴۰۲ در آخرین روزهای بهاری ماه مبارک رمضان به رسم هرساله، دیدار دانشجویان سراسر کشور با رهبر انقلاب در حسینیه امام برگزار شد. این جلسه با فضایی پویا و سرشار از انرژی جوانی همواره متفاوتتر از بسیاری از دیدارهای رهبری با اقشار مختلف شناخته میشود که نمایندگان دانشجویان در آن فرصت دارند تا بدون پرده نقدهایی را پیرامون مسائل مختلف کشور و همچنین فکر، نظر و راهکار خود را در مورد مسائلی که در طول فعالیتشان به آن رسیدهاند در محضر مقام اول کشور عنوان کنند.
در میان موضوعهای متنوع مطرح شده در این دیدارها، در سالهای اخیر و به خصوص در نیمه دوم دهه ۹۰ شاهد بروز گفتمان و محورهایی نو و روبهجلو در حوزه زنان و خانواده در متن سخنرانی اتحادیههای دانشجویی بودهایم؛ مواردی که طرح آنها در این سطح از جلسات به تکاپو واداشتن تشکلها و دانشگاههای بسیاری را به دنبال داشته است. اگرچه در ابتدا تعداد این موضوعها کم بود ولی روند روبه رشد آن در طی سالهای متمادی نشان از دغدغهمند شدن دانشجویان در این حوزه راهبردی و حساس است. امسال نیز محورهایی در این حوزه در سخنرانیها طرح شد اما اما آنچه در دیدار امسال ملموس بود، تفکیک موضوعها و سخنرانها بر اساس جنسیت آنها است؛ به طوری که عمده مسائل زنان از زبان دو سخنران خانم عنوان شده است.
✍🏻فرناز اینانلو، فعال حوزه زنان و خانواده
متن کامل را در لینک زیر بخوانید👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-180/26/16234
@Zananeiran1
الگوی سوم بیش از تحسین نیازمند درک و همراهی است
📌
انقلاب اسلامی پدیدهای بود که با وقوعش دو دسته از ویژگیها و صفات را برای زنان نفی کرد. دسته اول صفاتی چون ناآگاهی، جهل، خانهنشینی، بیتفاوتی به محیط، ناتوانی در اثرگذاری بر خانواده و جامعه و دسته دوم صفاتی چون شکستن حریم حیا و عفت، تقلید از مردان، برابریخواهی، بیتفاوتی نسبت به خانه و خانواده. الگوی اول را زن شرقی و سنتی مینامیم و الگوی دوم را زن غربی. زنانی که در متن و بطن انقلاب و پس از آن در وقایع مختلف، گاه پیشرو و گاه پشتیبان نهضت بودند هم صفات دسته اول را به حاشیه راندند و هم صفات دسته دوم را نفی کردند. انقلاب اسلامی نوع دیگری از زن را به دنیای امروز معرفی کرد و آن را «الگوی سوم زن» نامید.
امروز با پیش رفتن انقلاب اسلامی و پیدایش عرصههای مختلف و پیچیده در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی، کشف و شناخت الگوی سوم زن انقلاب اسلامی کمی دشوارتر از گذشته شده است.
✍🏻زهرا سادات رضوی علوی
📜ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید. 👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-180/26/16235
@Zananeiran1
نگاه نو به زن ایرانی در «خط سوم»
📌
«خط سوم» برنامه جدیدی است که از شبکه دو تلویزیون پخش میشود. این محصول تازه، مجله تصویری زنان و خانواده است که به گفته سردبیر آن قرار نیست فقط از زنان و فقط با زنان حرف بزند. تا به امروز چند قسمت از این برنامه پخش شده و کم کم شمای کلی آن برای مخاطب مشخص میشود.
برنامه خط سوم در اولین قسمت خود در هفتم اردیبهشت ماه سراغ هویت و ماهیت زن ایرانی رفت و موضوع آن تصویر بینالمللی زن ایرانی بود. قسمت دوم نیز به نقش تشکلهای دانشجویی و نسبت آن با دانشجویان دختر پرداخت. این برنامه نوپا که مدعیاست نگاهی دوباره و خط سومی به زن ایرانی پس از انقلاب دارد، در این دو قسمت زنان و دخترانی را هدف گرفته که در اجتماع داخلی و بینالمللی مثمر ثمر بودهاند و تجربه زیست اجتماعی و سیاسی پررنگی داشتند؛ این یعنی خط سوم به دنبال مخاطب نخبگانی است. این موضوع در کنار نگاه به زنان و دختران عصر امروز بر اهمیت فعالیت و ایجاد گفتمان در برنامه خط سوم و امثال آن، میافزاید.
✍🏻فاطمه امی/ خبرنگار
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید.
https://irannewspaper.ir/sp-180/26/16233
@Zananeiran1
برچسب زنی منتقدان به لایحه پیشگیری از اسیب دیدگی زنان
📌
کلیات لایحه پیشگیری از آسیبدیدگی زنان و ارتقا امنیت آنان در ۲۰ فروردینماه در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. در این حین کارشناسان بسیاری نسبت به این لایحه اظهارنظرهای متفاوتی داشتند؛ در بعضی موارد تعریف بوده و در برخی موارد نقد. از این رو در گفتگو با مهدیه شادمانی، دکتری روابط بینالملل، استاد دانشگاه و کنشگر حوزه زنان و خانواده پس از بررسی سیر تاریخی این لایحه، به تشریح برخی ویژگیهای بارز آن خواهیم پرداخت و پس از آن برخی نقدهایی که نسبت به این لایحه شده است را مورد بررسی قرار میدهیم.
آغاز تدوین این لایحه به چه زمانی برمیگردد؟ کدام قوا درگیر تدوین این لایحه بودهاند؟
علیرغم تکریم زنان در اسلام، جایگاه والای آنها در اندیشه امام و رهبری و توجه اصول قانون اساسی به تحقق حقوق مادی و معنوی زنان، ما شاهد ضعفهای مدیریتی، اشتباهات تقنینی و عدم ضمانت اجرای قوانین در حمایت از بانوان هستیم. این خلأها در سطح هنجاری و ساختاری زمینهساز بروز آسیب و سوءرفتار علیه زنان شده و در نتیجه سبب شد تدوین قوانین حمایتی از بانوان در دستور کار دولت دهم قرار بگیرد.
✍🏻مهدیه شادمانی، دکترای روابط بینالملل، استاد دانشگاه
📃ادامه مطلب را از لینک زیر بخوانید👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-187/26/17424
@Zananeiran1