فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 جامعه عاقل و عالم
▫️ [امام حسین علیه السلام فرمود]:«بَذَلَ مُهجَتَهُ فیكَ لِیستَنقِذَ عِبادَكَ مِنَ الجَهالَةِ وحَیرَةِ الضَّلالَةِ»؛ اگر بخش عقلانی جامعه و بخش علمی و عملی جامعه تأمین بشود، آن جامعه ستون دین است و سالار شهیدان (صلوات الله و سلامه علیه) جانش را داد، خونش را داد تا جهل را، سفاهت را، بی عقلی و بی خردی را و بی تقوایی را طرد کند و جامعه را عاقل و عالم کند؛ آن وقت این مردمی که از گزند جهالت رهیدند و از آسیب سفاهت نجات پیدا کردند می شوند ستون دین.
💬آیت الله جوادی آملی
1400/05/16
#کلیپ_تصویری
#رهایی_از_جهالت
🆔️@zendegi_filsofaneh
💢تفاوت میان حکومت حق و باطل چیست❓
🔸انواع حكومتها، چه حق و چه باطل، بالاخره پس از سپري شدن روزگاري معيّن، غروب ميكنند.
✅ تنها تفاوتي كه ميان آنها وجود دارد، در اين است كه هدف اصلي حكومتهاي حق، نصب و روشن كردن مشعل ارزشهاي عالي، فراراه كاروانِ بشريت در مسير تكامل است و هدف حكومتهاي باطل، تورّم بخشيدن به "خودِ حيواني" با قرباني كردن همه ی حقايق به عنوان وسيله در راه رسیدن به اهداف خودشان است
♦️حُكّام حق، نه تنها همه فعاليتها و تلاشهاي خود را در راه نصب و روشن ساختن مشعلهاي حق فراراه انسان در مسير تكامل به كار ميبندند، بلكه وجود خود را همواره در مرز شهادت در مسير هدف خود ميبينند.
✅ آن چه كه براي اين نوع حكومت اهميت دارد، طرح و اثبات ارزشهاي "حيات معقولِ" انسانهاست.
✔️اما حكّام باطل، هدف و مقصودي جز تسلط بر انسانها و وسيله ساختن زندگي مادي و معنوي آنان براي سلطه گري و خودكامگي ندارند. لذا، همه سرمايه ها و استعدادهاي وجودي خود را براي هرچه بيشتر متورّم ساختن "خودِطبيعي حيواني" به كار ميبندند تا بتوانند حوزه سلطه گريهاي خود را توسعه بدهند.
📚علامه محمد تقی جعفری، "امام حسین علیه السلام شهید فرهنگ پیشرو انسانیت"،ص ۲۴ و ۲۵
#عکس_نوشت
#متن_نوشت
#حکومت_حق
#ارزشهای_عالی_انسانی
🆔️@zendegi_filsofaneh
✍امام حسين علیه السّلام فرمودند:
🔻اِنَّ النّاسَ عَبيدُ الدُّنْيا وَ الدِّينُ لَعْقٌ عَلى اَلْسِنَتِهِمْ يَحوطونَهُ ما دَرَّتْ مَعائِشُهُمْ فَاِذا مُحِّصوا بِالْبَلاءِ قَلَّ الدَّيّانونَ؛
▪️به راستى كه مردم بنده دنيا هستند و دين لقلقه زبان آنهاست، تا جايى كه دين وسيله زندگى آنهاست دين دارند و چون در معرض امتحان قرار گيرند، دينداران كم مىشوند.
#عکس_نوشت
#حدیث_روز
🆔️@zendegi_filsofaneh
🏴🖤🏴
🔻اشتباه رایج در روایت وقایع عاشورا
◾️اوج عزاداری امام حسین(علیه السلام) ده روز اول ماه محرم الحرام است. بین سخنرانان و مداحان، مشهور است که هر شب را به یکی از شهدای کربلا اختصاص دهند؛ مثلاً شب سوم برای حضرت رقیه و شب هفتم را برای حضرت علی اصغر(علیه السلام) سوگواری می کنند و تاسوعا را نیز به حضرت عباس(علیه السلام) اختصاص می دهند. همین قرار داد بین مداحان و منبری ها باعث شده است که عده ای گمان کنند، حضرت رقیه روز سوم محرم به شهادت رسیده است و از همه بدتر اینکه گمان می کنندحضرت ابالفضل(علیه السلام) در روز تاسوعا به شهادت رسیده است.
✔️اما حقیقت این است که تمام شهدای کربلا در روز عاشورا به شهادت رسیده اند و حضرات اباالفضل، علی اکبر و علی اصغر همه قبل از امام حسین(علیه السلام) و در روز عاشورا در پیکار با سپاه عمر سعد کشته شده اند. حضرت رقیه(سلام الله علیها) نیز پس از شهادت پدرش در شام از دنیا رفته است.
📚آیت الله شهید مطهری، حماسه حسینی، جلد اول
#شهدای_کربلا
#شهادت_در_روز_عاشورا
🆔️@zendegi_filsofaneh
🏴ارادت یا درایت
▪️راست اینکه درباره امام حسین ، حق عشق ادا شده است و حق عقل نه . در عزای او بس گریستند ، اما نهضتش را چنانکه باید ، ننگریستند .
▪️با وجود بیش از چهار هزار کتاب که فقط در این صد سال درباره آن حضرت نوشته اند ، هنوز ناگفته هایی دیگر باقی مانده است . مضافاً اینکه چه بسیار مطالبی که گفته و قطعی دانسته اند ، اما در نادرست بودنشان هیچ تردیدی نیست .
▪️ بسیاری از افرادی که درباره امام حسین قلمفرسایی کرده اند ، از سر ارادت بوده است ، نه از روی درایت ؛ و از بهر ثواب بوده است ، نه برای یافتن صواب ؛ و با رویکرد عاطفی بوده است نه رویکرد علمی . این نویسندگان یا اهل تحقیق نبوده اند ، یا روش تحقیق را نمی دانسته اند ، و یا روش تحقیق در تاریخ را ، و یا هر سه را .
📚 حقیقت عاشورا ، محمد اسفندیاری ، ص ۷
#متن_نوشت
#حق_عقل
#نهضت_عاشورا
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹️ذوق عصاره عقلانیت و تفکر است.
🔸️ذوق آنجایی است که عقل میگوید حالا نمیدانم اما میچشم.
🔹️این چشیدن یعنی درک همان عظمت.
🎙دکتر دینانی
#کلیپ_تصویری
#ذوق
#عصارهی_تفکر
🆔️@zendegi_filsofaneh
الماس اگر چه از همهی جواهرها شفافتر است، سختتر نیز هست. ماندن در صف اصحاب عاشورایی امام عشق تنها با یقین مطلق ممکن است... و ای دل تو را نیز از این سنت لایتغیر خلقت گریزی نیست... نپندار که تنها عاشوراییان را بدان بلا آزمودهاند ولاغیر....
صحرای کربلا به وسعت همهی تاریخ است.
📚فتح خون،شهید آوینی
#عکس_نوشت
#متن_نوشت
#عاشوراییان
🆔️@zendegi_filsofaneh
💠 امر به معروف حسینی
▪️ سالار شهیدان حسین بن علی بن ابی طالب [علیهم السلام] در سال 60 و 61 قیام كرده است، اگر در زمان خود معاویه قیام میكرد [اثر نداشت]. امر به معروف وقتی لازم است كه اثر داشته باشد. گاهی امر به معروف این است كه انسان تا مرز شهادت هم برود، امّا باید مؤثر باشد. گاهی انسان كشته می شود و خونش هدر می رود، نسیا منسیا است؛ اینجا چنین امر به معروف و نهی از منكری بی اثر است.
▫️ وجود مبارك علی بن ابی طالب [علیه السلام] از ظلم امویان باخبر بود، از ظلم سقیفه ای ها باخبر بود، فرمود: الآن من دیدم هم فرهنگ مردم آماده نبود، هم آنها داهیه ای داشتند كه می توانستند اوضاع را بد جلوه بدهند و ما را به عنوان اینكه باطل گرا هستیم معرفی بكنند، خون ما هدر می رود!
▪️ وجود مبارك ابی عبدالله هم ده سال بعد از شهادت امام مجتبیٰ (سلام الله علیه) ساكت بود، این اوضاع را از نزدیك می دید، می دید كه معاویه به عنوان خلیفه مسلمان ها دارد بت فروشی می كند، مگر چیزی بدتر از بت فروشی است؟
بنابراین وجود مبارك ابی عبدالله دید در مسئله اعتقادات ظلم راه پیدا كرده، در اخلاق ظلم راه پیدا كرده، در فقه ظلم راه پیدا كرده، در حقوق هم ظلم راه پیدا كرده است.
▫️ این عدالت تنها در مسئله مال نیست، ضعیف ترین عدل، عدل مالی است! ضعیف ترین عدل، عدل بیت المال است! قوی ترین عدل، عدل توحیدی است؛ آن كه به خدا معتقد است رانت خواری نمی كند رشوه خواری نمیكند، عشوه نمی كند و مانند آن. اگر شما می بینید كسی دستش به بیت المال رسیده و باكش نیست برای اینكه مشكل معرفتی دارد، او اگر خدا را حاضر و ناظر بداند و بفهمد گناه سمّ است و بفهمد این گناه متعفّن است، هرگز دست به این كار نمی زند.
▪️ وجود مبارك ابی عبدالله دید الآن موقعش است، امر به معروف خوب اثر دارد. امر به معروف برای آن است كه اصلاً جلوی منكر را بگیرد، این یا با كشتن است یا با كشته شدن، ﴿إِحْدَی الْحُسْنَیینِ﴾[سوره توبه، آیه ۵۲] است و [جلوی منكر را] گرفت. و وجود مبارك امام سجاد فرمود ما پیروز شدیم و برگشتیم، در شام فرمود ما پیروز شدیم! فرمود اموی رفتند اسلام را محو كنند ما رفتیم اسلام را زنده كردیم و برگشتیم
💬آیتالله جوادی آملی
تاریخ: 1384/11/11
#متن_نوشت
#امر_به_معروف_حسینی
#عدل_توحیدی
#محرم_1400
🆔@zendegi_filsofaneh
📖 بیایید آدم تربیت کنیم!
🔹شما ای پدر و مادر میخواهی درباره فرزندت چگونه نقشی داشته باشی؟
آیا شما میخواهی سلبکننده آزادی و اختیار بچه باشی و تازه اسمش را بگذاری دلسوزی و تربیت؟!؟
((من خیلی پدر خوبی هستم نمیگذارم بچهام چپ و راست برود و حتی خطا کند))، ((خیلی مادر دلسوزی هستم آنقدر مراقب کوچکترین حرکات بچهام هستم که نه میگذارم این طرف نه آن طرف برود))!
🔸آفرین بر من و تو مسلمان پیرو قرآن که اینقدر کج فکر میکنیم! می گویم قرآن می گوید اگر خدا میخواست اینها مشرک نشوند برایش کاری نداشت، مشرک نمیشدند. خدا خواست آنها امکان مشرک شدن داشته باشند. خدا به پیغمبرش میگوید: (افانت تکره الناس حتی یکونوا مؤمنین؟*) تو میخواهی مردم را مجبور کنی مؤمن باشند؟ تو برای این رسالت نیامدی!
🔹حالا تو پدر و تو مادر میخواهی بچهات را مجبور کنی که مؤمن باشد؟!؟ قیمت این آدمک های مصنوعی ظریف زیبای دلربا از قیمت یک مجسمه قشنگ بیشتر نخواهد بود!
🔸بیایید همه با هم تصمیم بگیریم بچههایمان آدم باشند؟ آدم باشند یعنی چه؟ یعنی مختار باشند، آگاه و مختار. نقش ما و شما نسبت به این بچهها باید نقش کمک باشد. نقش فراهم آورنده زمینههای بیشتر برای رشد سریعتر و سالمتر و سرراست تر باشد، نه نقش استادکار قالب سازی که می خواهد این استعداد نرم و لطیف کودک را در یک قالب خشن بریزد و از او یک موجود قالبی بسازد.
*سوره یونس، آیه ۹۹
📚 نقش آزادی در تربیت کودکان، شهید آیت الله دکتر بهشتی،ص۱۶
#متن_نوشت
#اراده_و_اختیار
#تربیت_فرزند
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ کدام اشک برای امام حسین(ع) است که ذرهای از آن ارزشی فوقالعاده دارد؟
🎙استاد شهید مطهری
#کلیپ
#اشک_بر_امام_حسین_علیهالسلام
#هماهنگی_روح
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙گردون چرا روی تو را قمر گفت؟
🖤باید تو را از ماه، خوبتر گفت
🕯اُمّالبنین بالید از این که: زهرا
🥀در روز عاشورا تو را پسر گفت
🕯تنها تویی آن که ترک دست و سر کرد
🥀در پیش چشم دشمنان سپر، گفت:
🕯"والله ان قطعتموا یمینی
🥀انّی اُحامی اَبَداٌ عن دینی"
شعر از : سازگار
#پادکست_اکولایزر
#علمدار_حسین_علیه_السلام
#تاسوعای_حسینی_تسلیت
🆔️@zendegi_filsofaneh
◾حماسه یا مصیبت
▫️عاشورا ترکیبی است از حماسه (ظلم ستیزی) و مصیبت(مظلومیت) ، و این دو از هم تفکیک ناپذیرند و نمی توان میانشان تقابل افکند .
▪️ اکنون سخن در این است که کدامیک اصل است : حماسه یا مصیبت ؟ پاسخ به این پرسش بسته به این است که زاویۀ دیدِ ما به عاشورا چیست . با دو نگاه می توان در عاشورا نگریست : نگاه سیاسی و نگاه عاطفی . با نگاه سیاسی ، حماسه عاشورا برجسته تر می شود ، و با نگاه عاطفی ، مصیبتِ عاشورا .
▫️با نگاه سیاسی ، امام حسین الگوی ظلم ستیزی می شود ، و با نگاه عاطفی ، مظهر مظلومیت . اگر به حماسه عاشورا بنگریم و آن را اصل بدانیم ، نتیجه اش آن می شود که به ذلت و زور تن ندهیم و با ستمگران بستیزیم و آزادگی پیشه سازیم .
▪️ اما اگر تراژدی عاشورا را اصل بشماریم و فقط به آن بنگریم ، حاصلش این می شود که یکسره مصیبت زده باشیم و عزاداری کنیم و روضه خوانی بر پا سازیم و بگرییم .
▫️شک نیست که آنچه در عاشورا اصل است ، حماسه است نه مصیبت .
📚 حقیقت عاشورا ، محمد اسفندیاری ، ص ۳۱
#متن_نوشت
#حماسهی_عاشورا
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بهشت، ظهور حقایق است
در ساحت انسان کامل نیز این چنین است
چرا که وقتی انسان به کمال رسید، حقایق برای او ظاهر میشود
🎙دکتر دینانی
#کلیپ_تصویری
#ظهور_حقایق
#انسان_کامل
🆔️@zendegi_filsofaneh
💠تنها با یک زیارت!
▪️اگر بگویی السلام علیک یا اباعبدالله جوابت را میدهد، تو را بی جواب نمیگذارد. آنوقت اگر چند روز انسان توجه خودش را در این نقطه متمرکز کند آیا او بیتوجهی میکند؟ حاشا و کلا!
▫️به برکت این ارتباط قلبی که انسان با سیدالشهداء علیهالسلام پیدا میکند، خدا به انسان نوری میدهد که او را از گناه دور میکند و از بلاها مصون میدارد.
▪️چه بسا کسانی که شک و شبههای داشتند، و وقتی یک بار به زیارت سیدالشهداء علیهالسلام رفتند و برگشتند شک آنها از بین رفت، یا مبتلا به آفتی مادی یا معنوی بودند و با یک زیارت صادقانه و با توجه کامل، آن آفت رفع شد.
🔺️لیال عشر ۲ ؛ بیانات مرحوم آیت الله مصباح یزدی قدسسره درباره حضرت سید الشهداء علیهالسلام
#عکس_نوشت
#سلام_بر_حسین_علیهالسلام
🆔️@mesbahyazdi_ir
🆔️@zendegi_filsofaneh
🏴 عبرت
▪️ برخی ها خیال می كنند عاشورا برای عبرت است، نه برای عَبره؛ اما سالار شهیدان فرمود من برای دو چیز شهید شدم: هم برای عبرت، هم برای عَبره;
▪️ عبرت گرفتن به آن عزاداری می گویند كه حركت كند، پویا باشد، عبور كند از جهل به علم، از جهالت به هدایت، از كُندروی به اعتدال، از بیراهه رفتن به استقامت، این را می گویند عبرت، عبرت یعنی عبور.
▪️ آن عزاداری كه تماشا می كند، او اهل عبرت نیست، او فقط می نالد اهل اشك است، دو روز كه عاشورا سپری شد برای او اثری ندارد، چون او عبرت نگرفت، عبور نكرد، تماشا كرد.
▪️اصرار قرآن كریم بر این است كه ﴿فَاعْتَبِرُوا﴾[1]. شما اگر بخواهید بررسی كنید میبینید آیات فراوانی است كه خدا فرمود عبرت بگیرید،[2] عبرت بگیرید یعنی چه؟ یعنی بایستید؟ آدمِ ایستا كه اهل عبرت نیست، آنكه عبور كرد از رذیلت به فضیلت و فرشته خوی شد، او عبرت گرفت.
[1]. سوره حشر، آیه2.
[2]. سوره آل عمران، آیه13؛ سوره یوسف، آیه111؛ سوره نور، آیه44.
💬آیت الله جوادی آملی
1395/03/02
#متن_نوشت
#عاشورا
#عبور_کردن
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◼مقصود از اینکه گفته میشود کل یوم عاشورا چیست؟
🎙دکتر دینانی
#کلیپ_تصویری
#صحنه_تقابل_حق_و_باطل
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔸️تصحیح زندگی با مسئله توحید
- یکی از وظایف انسان، تصحیح زندگیاش با دنیا و دیگری تصحیح زندگیاش با آخرت است. دیگری تصحیح زندگی با مسئله توحید است
- آنجا که بحث از خلود در جهنم است، بحث از اعمال نیست و حتی بحث از اخلاق نیست. جهنم اعمال و جهنم اخلاق بعد از مدتی برطرف میشود و خلود در اینجا مطرح نیست. اما خلود در جهنم در بحث از عقاید فاسد است و تصحیح مسأله توحید در اینجا اهمیتش مطرح میشود.
- باید نسبتمان را با خداوند متعال صاف کنیم. حضرت امام رحمةاللهعلیه میفرمایند آنچه که باعث اصلاح نسبتمان با خداوند متعال میشود، این است که بدانیم در محضر حقیقتی هستیم که کران تا کران هستی را پر کرده است. اگر معرفت الله کامل شود و انسان بداند که در محضر اوست و غفلت ما را نگیرد و مراقبت دائمی داشته باشیم، زندگی ما زیباترین و آسانترین و متعالی میشود.
- یکی از ثمرات تصحیح زندگی ما با مسأله توحید این است که سختیها برای انسان آسان میشود. مشکلات او را به جزع و فزع وانمیدارد
💬استاد امینی نژاد
#متن_نوشت
#محرم_1443
#تصحیح_زندگی
🆔️@zendegi_filsofaneh
💠 آسیب شناسی واقعه کربلا
◾وجود مبارك ابی عبدالله آن قدر مردم را [گرفتار] شستشوی مغزی دید، فرمود كه نه گذاشتند شما چیزی بفهمید نه نان حلالی به شما دادند ـ بالأخره انسان یا باید اهل گوش باشد، یا اهل دل: ﴿لِمَنْ كانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَى السَّمْعَ وَ هُوَ شَهِيدٌ﴾ (سوره ق، آیه ۳۷) ـ فرمود نه خود می فهمید، نه حرف های من در شما اثر می كند؛ خود نمی فهمید چون با شستشوی مغزی روبرو هستید، حرف من در شما اثر نمی كند برای اینكه مال حرام شكم شما را پُر كرده است، كسی كه حرام خورد آن مالِ حرام می شود اندیشه. اگر گفتند «ای برادر تو همان اندیشه ای» همان طوری كه روح جسمانیة الحدوث و روحانیة البقاء است، اندیشه این چنین است، اخلاق این چنین است؛ این غذا به صورت اندیشه در می آید، این غذا به صورت اخلاق در می آید، هیچ توقع نداشته باشید كه غذای حرام به صورت اندیشه ناب در بیاید [و] این بشود حوزوی خوب یا بشود دانشگاهی خوب، اندیشه پاك از غذای پاك است!
◾ وجود مبارك امام صادق فرمود: كسب حرام در اعقاب اثر می گذارد، چه رسد به انسان [خورنده حرام]. وجود مبارك ابی عبدالله فرمود: غذای حرام نمی گذارد شما حرف امام زمانتان را بشنوید ـ وجود مبارك ابی عبدالله امام آن زمان بود! هر كدام از این دوازده امام در عصر خود امام آن زمان بودند، الآن وجود مبارك امام دوازدهم (ارواحنا فداه) ولی ماست ـ وجود مبارك ابی عبدالله فرمود: غذای حرام در شما اثر كرده كه حرف من در شما اثر نمی كند.
💬آیت الله جوادی آملی
#متن_نوشت
#اهل_گوش_و_اهل_دل
🆔️@zendegi_filsofaneh