🔰عبادت مغرور کننده
🔹غرورِ قدرت ها و عزت ها كم نيست بايد به خضوع و خشوعى رسيد كه عنايت هاى عظيم ما را به سركشى و غرور نكشاند؛ كه در روايت است يكى دو شب بنده ام را بيدار مى كنم با من به مناجات مى نشيند و در عشق من شور بر مى دارد تا آنجا كه خيال مى كند به جايى رسيده و به قرب من راه يافته در اينجا با خواب او را مى نوازم و او صبح از خواب بلند مى شود در حالى كه از خودش ناراحت است و بر خودش غضبناك است او حالا كه از خودش فاصله گرفته به من نزديك شده است و من به درمان بنده هاى عاشقم آگاهترم.
🔹آنجا كه حساب ما صفر شد و فهميديم كه هيچ نداريم آن وقت بر ما مى ريزند و حساب ما را سرشار مى كنند. اين گونه با خضوع و انكسار، صعود مى كنيم. در حقيقت روح طاعت همين انكسار و ذلت است آن جا كه با اطاعت مغرور شوى محرومت مى كنند و آنجا كه در گناه، دل شكسته و شرمنده شوى، و ذليل و منكسر، سر در گريبان كنى، بر تو مى بخشند و پاداش هم برايت مى گذارند؛ كه: «سيئة تسوءك خيرٌ من حسنة تسرُّك»
🔹 گناهى كه تو را دل زده و خسته كند بهتر است از اطاعتى كه خوشحال و مغرور نمايد. مزدها به اندازه انكسارها و شكسته دلى هاست. به اندازه ذلت باطنى و فقر و خضوع توست.
📚علیصفاییحائری،شرحی بر دعای مکارم الاخلاق | ص ۸۷
#متن_نوشت
#دلشکستگی
🆔️@zendegi_filsofaneh
🟢 گاهی افراد تحصیلکرده به این دلیل از دین گریزان میشوند ...
🔸علّت انکار و اعراض بسیاری از افراد تحصیل کرده [از دین] این است که مفاهیم مذهبی و دینی به طرز صحیحی به آنها تعلیم نشده است. در واقع آن چیزی که آنها انکار میکنند مفهوم واقعی خدا و دین نیست، چیز دیگری است.
🔹افرادی مانند من که با پرسشهای مردم درباره مسائل مذهبی مواجه هستیم کاملا این حقیقت را درک میکنیم که بسیاری از افراد تحت تأثیر تلقینات پدران و مادران جاهل یا مبلّغان بیسواد، افکار غلطی در زمینه مسائل مذهبی در ذهنشان رسوخ کرده است و همان افکار غلط اثر سوء بخشیده و آنها را درباره حقیقت دین و مذهب دچار تردید و احیاناً انکار کرده است. از این رو کوشش فراوانی لازم است صورت بگیرد که اصول و مبانی مذهبی به صورت صحیح و واقعی خود به افراد تعلیم و القا شود.
🔸این بنده شخصاً سالهاست که این مطلب را احساس کردهام و وظیفه خود دانستهام که فعّالیتهای مذهبی خود را تا حدودی که توانایی دارم در راه تعلیم صحیح و معقول مفاهیم دینی و مذهبی متمرکز کنم. تجربه نشان داده است که اینگونه فعّالیتها بسیار ثمربخش است.
📗 استاد مطهری، امدادهای غیبی در زندگی بشر، ص ۴۸-۴۷
#متن_نوشت
#دلیل_دین_گریزی
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰تربیت دینی نوجوان
🔹در تربیت دینی نوجوان دقت داشته باشید که او میخواهد بر اساس تفکر و دلایل منطقی مسائل را بررسی و قبول کند؛
🔸شک های مذهبی از همین سنین آغاز میشود:شک در اعتقادات دینی حاکم بر خانواده, در تعلیمات مذهبی، حقانیت و ...
🔹او میخواهد با دلایل منطقی همه اینها را قبول یا رد کند و از طرفی میترسد که این شک را با دیگران مطرح کند که مبادا او را به بی قیدی و بی دینی متهم کنند،این موضوع باعث ماندن او در شک ها و بی پاسخ رها شدن و تبدیل به یک مشکل بزرگ در دوران جوانی او خواهد شد.
🔸باید بکوشید با استفاده از منابع صحیح و دلایل منطقی این شک ها را برطرف کنید و توقع نداشته باشید چون شما این مسائل را قبول دارید، او هم مثل شما فکر کند...
#متن_نوشت
#تربیت_نوجوان
#تفکر_منطقی
🆔️@nooredideh_nojavan
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰 بهترین حال...
💬علیصفاییحائری
#عکس_نوشت
#وظیفه
🆔️https://eitaa.com/joinchat/2707750965C66ff40f32c
🔵 بزرگترین جنایت به مذهب این است که آن را از تفکر و تعقل جدا کنیم و غیر برهانی و عاطفی جلوه دهیم، که هرکس برای دلش به آن روی می آورد. چون این مذهب عاطفی و آرام بخش، همان است که افیون ملت ها می شود و دستاویز مادی گری و عامل ضد مذهب!
📚 علی صفایی حائری, اندیشهمن, ص ۳۳
#عکس_نوشت
#جنایت_به_مذهب
🆔️https://eitaa.com/joinchat/2707750965C66ff40f32c
6.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 وجود افراد شکاک و افرادی که علیه دین سخنرانی میکنند یک وقت خطرناک است که حامیان دین آنقدر مرده و بیروح باشند که در مقام جواب بر نیایند.
🔹 اساساً دینی که منطقش بر اساس فکر است بر اساس عقل است بر اساس فلسفه است بر اساس یک سلسله مصالح است، در این جهت نگرانی ندارد.
📗 شهید آیتالله مطهری، آینده انقلاب اسلامی ایران، ص۳۲۶-۳۲۵
#کلیپ_تصویری
#دین
#منطق
#تفکر
🆔️https://eitaa.com/joinchat/2707750965C66ff40f32c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻روایت استاد رحیمپور از حزباللهیهای متعصب بیسواد که ضدانقلاب شدند!
⬅️دانشجوی بسیجی به هیچ وجه نباید یک دانشجوی متعصب که همه چیز را سیاه و سفید میبیند و مطالعه و تحلیل ندارد، باشد.
💬استادرحیمپورازغدی
#کلیپ_تصویری
#حزباللهیمتعصب
🆔️https://eitaa.com/joinchat/2707750965C66ff40f32c
🔰مسئول بودن
🔸️« مسئول بودن » به عنوان یک والدِ بدون فریاد تغییری بنیادی در هدف شما به عنوان پدر یا مادر ایجاد می کند .
مسئول بودن به معنای واقعی یعنی قدرت ایجاد رشدی پایدار و مستمر ، نه اعمال قدرت یا تحکم به اطاعت .
▫️مسئول بودن یعنی ترغیب و تشویق فرزندان به طوری که آنها به صورت خودانگیخته رفتار کنند و این مستلزم تغییری اساسی است ؛ تغییر از کنترل رفتار فرزندان به سوی تاثیر گذاشتن بر تصمیم گیری های آنها .
هدف شما تأثیر گذاری است .
🔸️به یاد داشته باشید که شما نباید به جای فرزندتان احساس مسئولیت کنید شما می خواهید همواره توان تصمیم گیری آنها را حفظ کنید و محترم بشمارید ، حتی اگر مخالف خواست شما باشد ، اگر آنها در انتخاب و تصمیم گیری آزاد نباشند نمی توانند به ارتباط بین این انتخاب ها و پیامد های آن ها پی ببرند ...
🔴 در حال حاضر به تغییر الگویی که باید انجام دهید توجه کنید : شما به هیچ وجه نباید فرزند خود را به زور وادار به اطاعت و فرمانبرداری کنید این شیوه تربیتی تنها برای مدت کوتاهی موثر است و بذر مشکلات بلند مدت را پرورش می دهد شاید دوست نداشته باشیم این حقیقت را بشنویم اما واقعیت این است .
📚 تربیت بدون فریاد ، هال ادوارد رانکل ص ۳۲ و ۳۳
#متن_نوشت
#تربیت_فرزند
#مسئولیت
🆔️https://eitaa.com/joinchat/2707750965C66ff40f32c
بر درِ خانهی دخترِ ختمِ رُسُل
هیزم آوردهاند در عوضِ دستهی گل🖤💔
#عکس_نوشته
#فاطمیه
🆔️@zendegi_filsofaneh
♦️معیار حجاب اسلامی
هم حجاب با چادر، حجاب اسلامی است و هم حجاب با روسری.
ما ضدچادر نیستیم، اما پوشاندن مو و گردن و پوشیدن مانتویی که خیلی تنگ و چسبان نباشد هم حجاب اسلامی است؛ البته لازم نیست خیلی هم گشاد و املمآب باشد، مانتویی معمولی و عادی و جورابهایی که پا از زیر آن نمایان نباشد، به اضافه اینکه سعی شود صورت بدون آرایش باشد.
اینکه میگویم سعی شود، چون معمولاً خانمها آرایش میکنند و بقایای آرایش ممکن است بماند؛ وقتی هم صورتشان را میشویند دیگر لازم نیست خیلی خودشان را اذیت کنند که پوست صورت یا پوست لبها را بهکلی پاک کنند.
فرق است بین خانمی که در خانه برای شوهرش یا برای جلسهی خانمها آرایش کرده، صورتش را هم شسته، حالا بیرون میآید و بقیه آثار آن آرایش هست و خانمی اصلا صبح یک ساعت با خودش ور میرود تا به خیابان برود. این دو خیلی با هم تفاوت دارند. این دومی «تبرج الجاهلیه» آن اولی، «الاماظهر منها» است.
📚سخنرانیها و مصاحبههای شهید بهشتی، ج۱، ص۱۵۲
#متن_نوشت
#معیارحجاب
🆔️@zendegi_filsofaneh