🔰 هنگامی که انسان نیاز های عظیم دارد و وقت کم، چارهای جز این نیست که خودش را زیاد کند و رشد بدهد.
💬علی صفایی حائری
#عکس_نوشت
#رشد
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 چرا هرکسی نمیتواند از هر دینی که خواست پیروی کند تا به سعادت برسد؟
❓ چرا کثرت گرایی دینی (پلورالیسم) باطل است؟
🔺️پاسخ استاد رحیمپورازغدی
#کلیپ_تصویری
#پلورالیسم
🆔️@zendegi_filsofaneh
✍استعمار یعنی تعطیلی فکر؛ نه به آن معنی که اجازه ندهند شما فکر کنید
✅بلکه به آن معنی که فرصت ندهند شما فکر کنید...
⬅️استعمارِ نو ، استعمارِ رسیدن به جواب قبل از رسیدن به سوال است.
💬آیت الله محی الدین حائری شیرازی
🆔️@zendegi_filsofaneh
📖آموزش مهارت تفکر انتقادی به کودکان
✍آموزش تفکر انتقادی که یکی از مهارتهای زندگی است از دوران کودکی بسیار مهم است چرا که فرد را قادر میسازد تا اطلاعات دریافتی را از همان کودکی ارزیابی نموده و خطرات عمل برپایه یک فرض غلط را به حداقل برساند.
✅تفکر انتقادی را باید از سنین پایین به کودکان آموزش دهید تا وقتی بزرگتر شدند در مقابل دوستان ناسالم، انتخابهای اشتباه یا حتی موج تبلیغات و مد و رسانه، بتوانند تصمیم درست بگیرند و از خودشان محافظت کنند.
🔍داشتن توانایی و مهارت تفکرانتقادی به اشخاص این اجازه را میدهد تا بتوانند در زندگی اطلاعات را تجزیه و تحلیل و استدلال کنند و به ارزیابی مشکلات پیرامون خود بپردازند و تصمیم گیری معقولی اتخاذ نمایند.
برای این که کودک شما از همان ابتدا بتواند تصمیمهای مهمی در زندگی خود بگیرد، باید قدرت تجزیه و تحلیل، ارزیابی و قضاوت نسبت به شرایط زندگی خود را آموزش ببیند.
🗃تفکر نقادانه میتواند به مثابه جعبه ابزاری از مهارتها تصور شود که کودکان را قادر میسازد عمیقتر و روشنتر درباره آنچه به آن باور دارند و درباره آنچه باید انجام دهند فکر کنند. چنین تفکری به آنها کمک خواهد کرد نسبت به اطلاعاتی که دریافت میکنند هوشیارتر باشند و کمتر در معرض قانع شدن متعصبانه، پیشداوری و باور یا رفتار نامعقول قرار گیرند، پرورش این مهارتها در مدرسه از آنرو اهمیت دارد که یادگیری عاقل و منطقی بودن، مستقل بودن و برای خود فکر کردن عناصر کلیدی هر نوع آموزش است.
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔴 تقیه فقط از مخالفان نیست؛ از دوستان جاهل هم باید تقیه کرد
🔸در سالهای اقامتم در حوزه علمیه قم که افتخار شرکت در محضر درس پرفیض مرحوم آیتالله آقای بروجردی (اعلی الله مقامه) را داشتم، یک روز در ضمن درس فقه حدیثی به میان آمد به این مضمون که از حضرت صادق(ع) سؤالی کردهاند و ایشان جوابی دادهاند. شخصی به آن حضرت میگوید: قبلا همین مسئله از پدر شما امام باقر(ع) سؤال شده، ایشان طور دیگر جواب دادهاند، کدامیک درست است؟
🔹حضرت صادق(ع) در جواب فرمود: آنچه پدرم گفته درست است. بعد اضافه کردند شیعیان، آن وقت که سراغ پدرم میآمدند با خلوص نیت میآمدند و قصدشان این بود که ببینند حقیقت چیست و بروند عمل کنند، او هم عین حقیقت را به آنها میگفت. ولی اینها که میآیند از من سؤال میکنند قصدشان هدایت یافتن و عمل نیست، میخواهند ببینند از من چه میشنوند و بسا هست که هرچه از من میشنوند به این طرف و آن طرف بازگو میکنند و فتنه به پا میکنند. من ناچارم که با تقیه به آنها جواب بدهم.
🔸چون این حدیث متضمن تقیه از خود شیعه بود نه از مخالفین شیعه، فرصتی به دست آن مرحوم داد که درد دل خودشان را بگویند. گفتند: «تعجب ندارد، تقیه از خودمانی مهمتر و بالاتر است. من خودم در اول مرجعیت عامّه گمان میکردم از من استنباط است و از مردم عمل، هرچه من فتوا بدهم مردم عمل میکنند. ولی در جریان بعضی فتواها که برخلاف ذوق و سلیقه عوام بود، دیدم مطلب این طور نیست».
📚استاد مطهری، ده گفتار، ص۳۰۵-۳۰۴
#متن_نوشت
#تقیه
🆔️@zendegi_filsofaneh
آمده است امیرالمومنین وقتی به خواستگاری دختر رسول الله رفت سه چیز داشت. شمشیری برای جنگ، «زرهی» برای حفاظت از تن و شتری که در باغ های مدینه با آن کار می کرد. پیامبر صلواتاللهعلیهوآله به حضرت فرمود «زره» را بفروشد و اسباب منزل فراهم کند و حضرت «زره» را فروخت و فاطمه سلاماللهعلیها را به خانه آورد...
#متن_نوشت
#سالروزازدواجدونورالهی
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 اگر حق و حقیقت را نمیپذیری بدان که سخت بیماری
🎙شهید مطهری
#کلیپ_تصویری
#پذیرش_حقیقت
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔸️فطرت الهی انسان، پذیرای حق و حکمت است.
🌷ولی گاهی در اثر عواملی، این طبیعت و سرشت، دگرگون و فاسد و از خیر و تقوا و موعظه رویگردان میشود. آن وقت است که حرف خوب هم در دل اثر نمیکند.
🔸️زمینه ی مساعد، سبب رویش بذر می شود. اما زمینه ی خراب، حاصلی نمی دهد.
🌷در رهنمودهای امام علی علیه السلام آمده است:« اگر حکمت را از اهلش دریغ کنی و به آنان نگویی، در حق آنان جفا کرده ای و اگر حکمت را برای نااهلش بیان کنی، به حکمت ظلم کرده ای».
🔸️حکمت، سخنان حق و صحیح و استوار است که با عقل همراه است و با دین، همسو.
🌷حکمت، دل را روشن و روح را بانشاط می سازد. اما کسی که طبیعت فاسد و زمینه ای نامناسب دارد، از این گوهر ارزشمند سود نمی برد.
🔸️حتی قرآن کریم هم که برترین کلام و هدایت کننده ترین رهنمودها را داراست، در دلهای فاسد که زمینه ی پذیرش ندارند، بی اثر است و به تعبیر قرآن، جز بر خسران و زیان آنان نمی افزاید. (اسراء،آیه ۸۲)
🌷در پی حکمت باشیم و داروی حکمت را بر دردهای درونی خویش بگذاریم، تا جهل و غفلت و غرور ما را درمان کند.
📚حکمت های نقوی(ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام هادی علیه السلام)، جواد محدثی
#متن_نوشت
#حکمت
#حق
#فطرت
🆔️@zendegi_filsofaneh
17.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❗️بعضی از مدارس مذهبی، کارگاه تولید احمقند!
📿 بیانی از استاد رحیمپور ازغدی درباره سبک تربیت دینی در بعضی از مدارس مذهبی.
#کلیپ_تصویری
#تربیت_دینی
🆔️@zendegi_filsofaneh
📒راه های تقویت مهارت تفکر نقاد در کودکان
1⃣داستانهایی با پایان مبهم تعریف کنید. چنین داستانهایی در مقایسه با آنهایی که نتیجهشان قابل انتظار است، بچهها را به تحلیل بیشتر وا میدارند. مثلا قصهای برای او تعریف کنید و بگویید به نظرت آخرش چه میشود؟ یا بگویید: «به نظرت اگه قهرمان داستان این کار رو نمیکرد چی میشد؟» یا «تو اگه جاش بودی چی کار میکردی؟»
2⃣از او سوال بپرسید. درباره هر موضوعی میتوانید سوالاتی را مطرح کنید. مثلا: میدونی چرا رنگ دریا آبیه؟ یا اینکه: به نظرت چرا بعضیا دزدی میکنن؟ پاسخهای او را به سوالاتتان بشنوید و بعد، سعی کنید با راهنماییهای مناسب او را به جواب درستتر برسانید.
3⃣به او فرصت تصمیمگیری بدهید و درهنگام تصمیم گیری، اجازه دهید به اندازه کافی فکر کند، دلایلش را بگوید و کاری را که درست میداند عملی کند. به جای او تصمیم نگیرید فقط راهنماییهای لازم را به او بدهید و خطرات و هشدارهای لازم را بگویید.
4⃣اجازه دهید خیالپردازی کند. از او درباره رویاهایش بپرسید. بگویید دوست دارد چه کارهایی انجام دهد یا از کدام یک از کارهایش رضایت بیشتری دارد و دلایلش را بشنوید. هر چیزی که باعث شود فرزندتان استدلال بیاورد، تفکر انتقادی را در او تقویت میکند.
5⃣برای هر چیزی، قاعده و قانون نیاورید. اجازه دهید فرزندتان کار خودش را بکند حتی اگر با سلیقه شما جور نیست، مثلا اگر در نقاشیاش خورشید را صورتی و دریا را سبز کشید، او را سرزنش نکنید. در دنیای کودک، هیچ باید و نبایدی مطرح نکنید مگر وقتی که ممکن است به او یا دیگران صدمه وارد شود.
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔸حج و رمضان، ميعادگاههايى هستند كه انسان بهرههاى بيشترى مىتواند از آنها بگيرد.
🔸انسان بايد به حج فكر كند و بفهمد كه چيست؟
انسان در حج بايد اسماعيل هايش را ذبح كند، نه اينكه برود تا اسماعيلى بياورد. بايد مثل ابراهيم حج كرد كه اسماعيلش را مىكشد و قربانى مىكند، نه مثل من كه مىروم پانصد اسماعيل در جعبه و صندوق خودم مىگذارم و مىآورم.در اين گونه حج است كه انسان در هر گامش، انبيايى را به ياد مىآورد كه در اين سرزمين گام برداشتهاند.
💬علی صفایی حائری
#عکس_نوشت
#حج
#ذبح_اسماعیل
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ ما اهل بیت اینطور نیستیم
◾️ سالروز شهادت شکافنده علوم، حضرت امام محمد باقر علیهالسلام تسلیت باد!
🎙شهید مطهری
#کلیپ_تصویری
#عملبهوظیفه
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 چرا غرب این همه روی بی حجابی نسل جوان در ایران سرمایه گذاری میکند؟ نفعش برای آنها چیست؟
🎙استاد رحیمپور ازغدی
#کلیپ_تصویری
#حجاب
#آزادی
🆔️@zendegi_filsofaneh
💠 علم پویا
🔹 بسیاری از بزرگان قبل از اینكه مطالعه كنند فكر می كردند! بعضی از اساتید ما كه نگاه می كردیم چند جلد كتاب بیشتر نداشتند؛ كتابخانه امام رضوانالله علیه اینطور بود، كتابخانه مرحوم علامه طباطبایی اینطور بود، اینها چند جلد كتاب بیشتر نداشتند. اینها بیش از آن مقداری که به كتاب مراجعه كنند و مطالعه كنند، فكر می كردند كه چه می خواهیم بگوییم؛ موضوع چیست، محمول چیست، نسبت چیست، بعد شروع می كردند به مطالعه كردن. اینطور نیست كه انسان همین كه وارد منزل شد كتاب پهن كند و كتاب ببیند، آن وقت این كتابی در می آید!
🔹 می بینید یك وقت كسی عوام است و درس خوانده، این مثل گُل های مصنوعی است كه او را معطّر كنند؛ یك وقت است نه، یك محقّق درسخوانده است، محقق درس خوانده تعاملی با كتاب دارد؛ یعنی یك مقدار فكر می كند، با فكر خود و عَرضه خود به سراغ كتاب می رود و با مؤلف گفتگو می كند، در نتیجه چیز خوبی به دست می آید می شود عالِم، نه یك عوام درسخوانده!
🔹 عالم كسی است كه فكر بكند و با صاحب كتاب تعامل و تدبّر داشته باشد تا یک محقّق بار بیاید. اگر محقّق بار آمد خودش هم می تواند كتاب بنویسد، می شود استاد بشود، نوآوری داشته باشد و حرف جدید داشته باشد، این می شود چشمه؛ اما اگر همه اش استخر بود و آب را از بیرون گرفت خب یك وقت باران نیامد یك وقت آب نیامد یا آن لوله آب بسته بود این خشك می شود؛ اگر از خودش چشمهوار بجوشد همیشه تر و تازه است.
💬آیتالله جوادی آملی
تاریخ92/7/20
#متن_نوشت
#علم_پویا
#تفکر
🆔️@zendegi_filsofaneh
✍حیات انسان ها به "حیات طبیعی محض" و "حیات معقول" تقسیم میشود.
1️⃣حیات طبیعی محض👈 نوعی زندگی حیوانی است که در آن حیات انسانی اسیر خواسته های طبیعی است و ابعاد مثبت وجود آدمی به فراموشی سپرده شده و بسیاری از توانایی ها، ظرفیت ها و استعداد های او نادیده گرفته شده و یا نابود میشود.
2️⃣اما در حیات معقول👈 افراد خود را ملزم به شکوفا ساختن استعداد های مغزی و روانی نموده و نه تنها برده ی مطلق شرایط و عوامل محیط اجتماعی نشده، بلکه همواره با تلاشی درونی، سعی در تعدیل روابط در مسیر رشد اجتماعی دارند.
✅حیات معقول حیاتی پاک از آلودگی است که فرد خودش را در مجموعه ی بزرگی به نام جهان هستی در مسیر تکامل میبیند.
📚علامه جعفری،حیات معقول، ص۱۰
#متن_نوشت
#حیاتمعقول
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰 همت حقیر
🔹مادام كه دل تو از دنيا كوچكتر باشد و همّت تو حقير باشد و بيش از همين زندگى هفتاد ساله را حساب نكند و به حساب نياورد؛ مطمئن باش هر كارى كه بكنى، حقير و محدود و دنيايى است، حتّى اگر نماز و روزه و حجّ و جهاد و درس توحيد باشد؛ كه به خاطر دنيا و حرف ها و جلوه ها و زينت هاست. ولى اگر دل تو از دنيا بزرگتر بشود و همّت تو از اين محدوده فراتر برود و بيش از دنيا، از خودت توقّع داشته باشى؛ مطمئن باش براى اين دل هاى بزرگ، هر كارى مفيد و سودمند خواهد بود؛ حتّى اگر پاك كردن بينى كودك و پرداختن به كارهاى عادى و روزمرّه باشد.
📚نامههای بلوغ ، ص ۱۷۰
#عکس_نوشت
#متن_نوشت
#همتحقیر
🆔️@zendegi_filsofaneh
⭕درجات وجودی انسان
❓انسان چگونه میتواند به آزادی معنوی برسد؟
🔘انسان خودش اسیر خودش میشود، خودش برده و بنده خودش میشود.
انسان دو مقام یا دو درجه دارد: درجه دانی،⬅️درجه حیوانی؛ و درجه عالی،⬅️درجه انسانی.
💢پیغمبران آمدهاند که آزادی معنوی بشر را حفظ کنند، یعنی نگذارند شرافت انسان، انسانیت انسان، عقل و وجدان انسان 👈اسیر شهوت یا خشم یا منفعتطلبی انسان بشود. این معنی آزادی معنوی است.
✅هر وقت شما دیدید بر خشم خودتان مسلط هستید نه خشم شما بر شما مسلط است، شما آزادید. هر وقت دیدید شما بر شهوت خودتان مسلط هستید نه شهوت شما بر شما، هر وقت شما دیدید یک درآمد غیرمشروع در مقابل شما قرار گرفت و این نفس شما اشتیاق دارد میگوید این درآمد را بگیر، اما ایمان و وجدان و عقل شما حکم میکند که این نامشروع است، نگیر و بر این میل نفسانی خودتان غالب شدید، بدانید شما از نظر معنوی واقعاً انسان آزادی هستید.
❌اما اگر دیدید تا چشم یک چیزی را میخواهد میدوید دنبالش، گوش یک چیزی را میخواهد میدوید دنبالش، شکم یک چیزی را میخواهد میدوید دنبالش، شما اسیرید، برده و بنده هستید.
⚠️نمیتوانی پولپرست باشی و روحت آزاد باشد و درواقع نمیتوانی شهوتپرست باشی، خشمپرست باشی.[ و روحت آزاد باشد ]
پس اگر میخواهی واقعاً آزاد باشی، روحت را باید آزاد کنی.
✳چقدر در همین زمینه ما بیانات عجیبی داریم! حدیثی دیدم در شرح نهجالبلاغه ابن ابی الحدید که روزی رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به میان اصحاب صفّه رفتند. یکی از آنها گفت: یا رسول الله! من در نَفْس خودم این حالت را احساس میکنم که اصلًا تمام دنیا و مافیها درنظر من بیقیمت است. الآن در نظر من طلا و سنگ یکی است، یعنی هیچ کدام از اینها نمیتواند مرا به سوی خودش بکشد. نمیخواهد بگوید که استفاده من از طلا و از سنگ یک جور است؛ بلکه قدرت طلا و قدرت سنگ در اینکه من را به سوی خودش بکشاند یکی است. رسول اکرم نگاهی به او کرد و فرمود: «اذاً انْتَ صِرْتَ حُرّاً حالا من میتوانم به تو بگویم که مرد آزادی هستی.»
📚 استاد مطهری، آزادی معنوی، ص ۳۲_۳۰
#متن_نوشت
#آزادی_معنوی
#درجه_دانی_حیوانی
#درجه_عالی_انسانی
🆔️@zendegi_filsofaneh
AUD-20210106-WA0008.
14.07M
🎧بشنوید
✔️ رابطه خودِ دانی و خودِ عالی چیست؟🤔
✔️ چرا در دین اجبار وجود دارد؟ چرا حجاب اجباری است؟ آیا دین مخالف آزادی نیست؟
✔️ آیا می توان مردم را به زور به بهشت برد؟
👤 دکتر هاشمی گلپایگانی
#پادکست
#آزادی
#اجبار
#حجاب
🆔@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ثمره وارستگی
🔸 ... پیوندی است بین #پاک_بودن و #خوب_فهمیدن؛ یعنی روح اگر طیّب و طاهر بود، مطالب عمیق را اولاً و خالص را ثانیاً خوب درک می کند... .
🎙آیتالله جوادی آملی
#کلیپ_تصویری
#پاکبودن
#خوبفهمیدن
🆔️@zendegi_filsofaneh
...الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دیناً.. (سورهمائده،آیه۳)
امروز دین شما را به حد کمال و انعامم را بر شما به حد اتمام رساندم و امروز اسلامِ کامل شده و تمام شده را به عنوان دین شما پسندیدم..
در این قسمت از آیه اهمیت بلکه کمال اهمیت حادثه غدیر را بیان میکند که کمال دین و تمام نعمت به اوست و روح اسلام است..
از آن جهت که تمام نعمت به اوست، فقط جزء متن بودن آن را بیان میکند و از این نظر درباره یک دستورالعمل واجب فرعی نیز میتوان اینچنین اظهارنظر کرد.
ولی از آن نظر که کمال دین است نشان دهنده این است که یک جزء طولی است نظیر نفس نباتی که کمال جسم جامد است و نفس حیوانی که کمال نفس نباتی است و نفس انسانی که کمال نفس حیوانی است؛ نظیر این است که میگوییم:
«کمال العلم بالعمل و کمال العمل بالنیة و کمال النیة بالاخلاص» که مقصود این است آن اثر واقعی بدون این حاصل نمیشود. همچنین است: اول الدین معرفته و کمال معرفته التصدیق به و کمال التصدیق به توحیده..
📚 استاد مطهری، یادداشتها، ج ۹، ص۲۱۳_۲۱۲
#عکس_نوشت
#متن_نوشت
#غدیر
#حقیقتِدین
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰 عشق علي در دل دشمنان او هم خانه داشت و هر کس با هر مشربي که باشد، ميتواند دوستدار علي باشد؛
دوستدار عظمت علي، شجاعت علي، سخاوت علي، فداکاري و جوانمردي علي، حريت و عبوديت علي، دانش و انديشه علي، عشق و شور علي، و زمزمهها و نجواها و يا نطقهاي آتشين علي، استقامت و شکيبایی و يا نرمش و آشنایی علي.
در علي همه چيز هست و اينهمه براي حق است و اين است که همه چيز او دوستداشتي است و حتي دشمنش در دل، شيفته اوست و مخالفش در پنهان شيداي اوست.
ولايت علي، علي را سرپرست گرفتن و امر او را بر هر امري مقدم داشتن و از هواها و حرفها و جلوهها بريدن است و اين ولايت، دنباله ولايت حق است و دنباله توحيد است؛ توحيد در هستي و توحيد در جامعه و توحيد در درون هر نفس.
💬علی صفایی حائری
#عکس_نوشت
#متن_نوشت
#علیعلیهالسلام
#انسانکامل
🆔️@zendegi_filsofaneh
12.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 جان نبی
🔸 وجود مبارک پیغمبر اصرار دارد که بگوید علی جان من است!
یکی از اصحاب در جلسه رسمی سؤال کردند که صحابه شما چطور هستند؟ حضرت درباره صحابه سخن گفت، بعد گفتند یا رسول الله چرا از علی حرف نزدی! فرمود شما از صحابه و اصحاب من سؤال کردی، از خود من که سؤال نکردی!
علی خود من است!
🎙 آیتالله جوادی آملی
#کلیپ_تصویری
#غدیر
🆔️@zendegi_filsofaneh
✍از صفات رذیله ای که امت اسلامیِ زمان بعد از رسول خدا صلی الله علیه و آله را دچار تفرقه و بی نظمی نمود، سطحی نگری آنهاست.
🔸️پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند: " ما اَخافُ عَلَی اُمَّتی الفَقرَ و لکِن اَخافُ عَلَیهِم سوءَ التَّدبیرِ" (عوالی اللئالی،ج۴، ص۳۹)
🔹️من بر امت خود از ناحیه فقر اقتصادی بیم ندارم! ولی از یک چیز دیگر بر امت خود بیمناکم و آن کجفکری، بدفکری، بداندیشی، جهل و نادانی است.
✅اگر مردم مسلمان، روشن بینی و دوراندیشی و عمیق و ژرف نگری را از دست دهند و ظاهربین شوند، آن وقت است که برای اسلام خطر پیدا میشود.
👈سطحی نگری پیروان رسول خدا صلی الله علیه و آله سبب شد تا بسیاری از گرایش ها و معیارهای جاهلی بر قوانین عقلی و شرعی مقدم شود.
این افراد با طراحان سقیفه که آشکارا خلافت حضرت علی علیه السلام را انکار کردند و مسیر خلافت و ولایت را به انحراف کشاندند، همراهی کرده و با بیعتشان خلافت غصبی را تثبیت نمودند.
📚تجلی غدیر در عصر ظهور، ص۲۵۸
#متن_نوشت
#پرهیز_از_سطحی_نگری
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰خودکم بینی و خودبزرگ بینی
💢آیا رابطه ای میان خود کم بینی و خودبزرگ بینی وجود دارد؟
✔همه انسانها کم و بیش از این عقده ها رنج می برند. کسی که از عقده های عميق حقارت رنج می برد؛ خودش را در ذهن خود بزرگ نمایی می کند؛ بدنبال برتری طلبی بوده و یا خودش را برتر می بیند.
💥تضاد یکی از اصول هستی است و انسان نیز مخزن اضداد است. تا زمانی که انسان به وحدت نرسیده باشد از این اضداد درونی اش رنج می کشد. گرایش های متضاد و سیری ناپذیری اجازه نخواهند داد انسان آسوده خاطر باشد. بنابراین عقده خودبزرگ بینی حکایت از ضد خود در درون فرد دارد، یعنی عقده حقارت یا خود کم بینی.
👈شخص خودبزرگ بین باید بدنبال کشف ریشه های خود کم بینی و نیازهای مربوط به آن در وجود خودش باشد. این عقده ها توانایی تشخیص حقایق را از انسان می گیرند و توانایی درک و فهم خودشناسی و انسان شناسی را از وی سلب می کنند.
⏪برای از بین بردن این عقده ها در وجود خود باید بتوانیم آنها را مشاهده کرده و ریشه یابی نموده و ذهن مقایسه گر را کنار گذاشت. بزرگترین رنجهای انسان ها در جامعه از این دو عقده نشأت می گیرند. برآورده نکردن نیازهای روحی در دوران کودکی دلیل و عامل بروز و ریشه این عقده ها در فرد می باشند. این عقده ها موجب تصورات ذهنی رنج آور می گردند. ولی درک و پذیرش و حفظ آگاهی خود بر آنها میتوانند آنها را کمرنگ کرده و یا از بین ببرد.
✅انسان برای درک و شهود حقایق و برای رشد روحی خود باید خودش را از این عقده ها نجات دهد.
📚نصرت اله جاوید ، چکیده انسان شناسی و خودشناسی، ۴۱
#متن_نوشت
#انسان_شناسی
#توانایی_تشخیص_حقایق
#وحدت_درونی
🆔️ @zendegi_filsofaneh