هدایت شده از علیرضا پناهیان
🌀هیچوقت در دین، مقلّدپروری بهمعنای «کنارگذاشتنِ فهم و فکر» نداریم!
🌀راهنمایی امام، جلوی عقل ما را نمیگیرد بلکه آنرا فعال کرده و تفکر ما را جهت میدهد
💠 بیتو بهسر نمیشود(۱۰)
🔹 در جلسات قبل، برخی از نیازهای ما به امام، بیان شد. یکی دیگر از نیازهای ما این است که ما به یک هدایتکننده، معلم و راهبلد نیاز داریم. لذا یکی از کارهای مهم امام و ولیّ خدا هدایتکردن و راهنماییکردن ما است.
🔹 وقتی از «نیاز انسان به راهنمایی و علم پیامبر و امام» بحث میشود، خیلیها میگویند که «انسان با عقل خودش میتواند همهچیز را بفهمد» اولیاء خدا هم این را انکار نمیکنند و اتفاقاً عقل انسان را وادار به فعالیت میکنند.
🔹 معلمی و راهنما بودنِ امام بهگونهای است که جلوی عقل ما را نمیگیرد بلکه عقل ما را فعال میکند و تفکر ما را جهت میدهد. اینطور نیست که همهچیز را حاضر و آماده بهدست ما بدهد، بلکه راهنمایی او بهگونهای است که ما را به تفکر وادار میکند. ببینید در قرآن چقدر بر تفکر، تدبر و تفقّه (فهم عمیق) تأکید شده است!
🔹 امام مثل استاد راهنما، نقش ایفا میکند. نقش استاد راهنما در دانشگاه این است که دانشجو را به دانشمند تبدیل کند، نه اینکه جلوی دانش و تفکر دانشجو را بگیرد. آگاهیهایی که اولیاء خدا به ما میدهند، در واقع برای اندیشه و عقل ما نقش فعالکننده را دارند. برای اینکه فکر ما را به کار بیندازد و ما شروع میکنیم به اینکه با تفکر خودمان، پیش برویم.
🔹 ما هیچوقت در دینمان مقلدپروری به این معنا نداریم که «شما خودتان هیچ چیزی نفهمید بلکه یک کسی بهجای شما همهچیز را میفهمد و به شما میگوید و شما باید اجرا کنید!» اصلاً در دین چنین چیزی نیست!
🔹 نیاز ما به راهنما، اصلاً معنایش این نیست که «یککسی بداند و ما ندانیم و ما طبق داناییهای او رفتار کنیم و دیگر تفکر هم لازم نباشد!» این تهمت رذیلانهای است که بعضیها به دین و علوم دینی میزنند و گاهی هم این اتهام در جامعه جا افتاده است، به همین دلیل در برخی از مجامع علمی، دینگریزی و فرار از کلام وحی و سخن پیامبر(ص) و اولیاء خدا وجود دارد.
👤علیرضا پناهیان
🚩حرم امام رضا - ۹۹.۰۲.۱۶
👈🏻 صوت و متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/6330
@Panahian_ir
📖آموزش مهارت تفکر انتقادی به کودکان
✍آموزش تفکر انتقادی که یکی از مهارتهای زندگی است از دوران کودکی بسیار مهم است چرا که فرد را قادر میسازد تا اطلاعات دریافتی را از همان کودکی ارزیابی نموده و خطرات عمل برپایه یک فرض غلط را به حداقل برساند.
✅تفکر انتقادی را باید از سنین پایین به کودکان آموزش دهید تا وقتی بزرگتر شدند در مقابل دوستان ناسالم، انتخابهای اشتباه یا حتی موج تبلیغات و مد و رسانه، بتوانند تصمیم درست بگیرند و از خودشان محافظت کنند.
🔍داشتن توانایی و مهارت تفکرانتقادی به اشخاص این اجازه را میدهد تا بتوانند در زندگی اطلاعات را تجزیه و تحلیل و استدلال کنند و به ارزیابی مشکلات پیرامون خود بپردازند و تصمیم گیری معقولی اتخاذ نمایند.
برای این که کودک شما از همان ابتدا بتواند تصمیمهای مهمی در زندگی خود بگیرد، باید قدرت تجزیه و تحلیل، ارزیابی و قضاوت نسبت به شرایط زندگی خود را آموزش ببیند.
🗃تفکر نقادانه میتواند به مثابه جعبه ابزاری از مهارتها تصور شود که کودکان را قادر میسازد عمیقتر و روشنتر درباره آنچه به آن باور دارند و درباره آنچه باید انجام دهند فکر کنند. چنین تفکری به آنها کمک خواهد کرد نسبت به اطلاعاتی که دریافت میکنند هوشیارتر باشند و کمتر در معرض قانع شدن متعصبانه، پیشداوری و باور یا رفتار نامعقول قرار گیرند، پرورش این مهارتها در مدرسه از آنرو اهمیت دارد که یادگیری عاقل و منطقی بودن، مستقل بودن و برای خود فکر کردن عناصر کلیدی هر نوع آموزش است.
📚doozlibook.ir
👉@zendegi_filsofaneh
📒راه های تقویت مهارت تفکر نقاد در کودکان
1⃣داستانهایی با پایان مبهم تعریف کنید. چنین داستانهایی در مقایسه با آنهایی که نتیجهشان قابل انتظار است، بچهها را به تحلیل بیشتر وا میدارند. مثلا قصهای برای او تعریف کنید و بگویید به نظرت آخرش چه میشود؟ یا بگویید: «به نظرت اگه قهرمان داستان این کار رو نمیکرد چی میشد؟» یا «تو اگه جاش بودی چی کار میکردی؟»
2⃣از او سوال بپرسید. درباره هر موضوعی میتوانید سوالاتی را مطرح کنید. مثلا: میدونی چرا رنگ دریا آبیه؟ یا اینکه: به نظرت چرا بعضیا دزدی میکنن؟ پاسخهای او را به سوالاتتان بشنوید و بعد، سعی کنید با راهنماییهای مناسب او را به جواب درستتر برسانید.
3⃣به او فرصت تصمیمگیری بدهید و درهنگام تصمیم گیری، اجازه دهید به اندازه کافی فکر کند، دلایلش را بگوید و کاری را که درست میداند عملی کند. به جای او تصمیم نگیرید فقط راهنماییهای لازم را به او بدهید و خطرات و هشدارهای لازم را بگویید.
4⃣اجازه دهید خیالپردازی کند. از او درباره رویاهایش بپرسید. بگویید دوست دارد چه کارهایی انجام دهد یا از کدام یک از کارهایش رضایت بیشتری دارد و دلایلش را بشنوید. هر چیزی که باعث شود فرزندتان استدلال بیاورد، تفکر انتقادی را در او تقویت میکند.
5⃣برای هر چیزی، قاعده و قانون نیاورید. اجازه دهید فرزندتان کار خودش را بکند حتی اگر با سلیقه شما جور نیست، مثلا اگر در نقاشیاش خورشید را صورتی و دریا را سبز کشید، او را سرزنش نکنید. در دنیای کودک، هیچ باید و نبایدی مطرح نکنید مگر وقتی که ممکن است به او یا دیگران صدمه وارد شود.
📚doozlibook.ir
👉@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ: اگه میخوای عاقبت بخیر شی این سه راهکار رو از امام صادق علیه السلام بشنو ...
استاد رفیعی
💬 #سخنرانی_های_ناب
@nab_menbar
🌷الهی
🍂 نبودم و خلعت وجودم بخشیده ای
🍃 خفته بودم و نعمت بیداری ام عطا کرده ای
🍂 تشنه بودم و آب حیاتم چشانده ای
🍃 متفرّق بودم و کِسوت جمعم پوشانده ای
🌷توفیق دوام در صلاتم هم مرحمت بفرما که "الذین هُم علی صَلاتِهم دائمون" کامروا هستند.
📚الهی نامه علامه حسن زاده آملی
👉@zendegi_filsofaneh
#تلنگر
💎آرامش سنگ یا آرامش برگ؟🍃
✍جوانی در کنار نهری نشسته بود و افسرده حال به آب نظر میکرد. حکیمی که از آنجا میگذشت، او را دید و متوجه پریشان حالی اش شد. پس، در کنارش نشست و از احوالش پرسید. جوان نیز که مصاحبی شنوا یافته بود، از پریشان حالی خود گفت و درد دلها کرد.
حکیم برگی از روی زمین برداشت و در نهر آب انداخت. برگ خود را به جریان آب سپرد و شناکنان پیش رفت.
حکیم سپس سنگی برداشت و در آب انداخت. سنگ بدون اینکه نهر آب را همراهی کند، در گوشه ای از نهر، آرام و ثابت ایستاد.
در همین حال، حکیم از جوان که تماشاگر کار او بود، پرسید: "رفتار برگ را دوست داری یا عمل سنگ را؟"
جوان تأملی کرد و گفت: "برگ با هر افت و خیز آب بالا و پایین میرود و به صخره ای میخورد و با هر جریان آب، به سویی پرتاب میشود، اما سنگ محکم میایستد و تکان نمیخورد.
حکیم گفت: "پس تو هم مانند او باش؛ محکم هرجا که هستی بایست و قرار خود را از دست مده".
آنگاه برخاست و به راه افتاد. جوان که اندکی آرام شده بود، حکیم را صدا زد و گفت: "تو... اگر تو به جای من بودی، کدام را انتخاب میکردی؟"
حکیم لبخندی زد و گفت: "من در طول زندگی با اطمینان به خالقِ رودخانۀ هستی، خود را به جریان آب سپرده ام. چون میدانم در رودخانه ای هستم که حضور او را نشان میدهد، از افت و خیزهایش هرگز دل آشوب نمیشوم.
من آرامش همراه با هیجان برگ را میپسندم.
🌺 یا رب از نیست به هست آمدۀ صُنع توایم
وآنچه هست، از نظر علم تو پنهانی نیست
"سعدی"
👉@zendegi_filsofaneh
🌸 الهی درهای مهربانی همیشه بروی دلهاتون باز باشه
💜 الهی نسیم عشق نوازشگر لحظه هاتون باشه
🌸 الهی شکوفه هاي لبخند روی لبهاتون باشـه
👉@zendegi_filsofaneh
#ادای_امانت_الهی
🔻امام علی (علیه السلام):
📜وَمَنْ لَمْ يَخْتَلِفْ سِرُّهُ وَعَلاَنِيَتُهُ، وَفِعْلُهُ وَمَقَالَتُهُ، فَقَدْ أَدَّى الاَْمَانَةَ، وَأَخْلَصَ الْعِبَادَةَ
☀️آن کس که پنهان و آشکارش، عمل و سخنش بر خلاف يکديگر نباشد امانت الهى را ادا کرده و بندگى خالصانه را انجام داده است.
📚نهج البلاغه/ نامه ۲۶
مصداق روشن كسانى كه خداوند را فراموش كردند، منافقانند. در آيه 67 سوره توبه درباره منافقان مىخوانيم: «نَسُوا اللَّهَ فَنَسِيَهُمْ» البتّه خداوند فراموشكار نيست، بلكه لطف خود را از آنان باز مىدارد. «وَ ما كانَ رَبُّكَ نَسِيًّا» (مریم/۶۴).
غفلت، خطرناكترين آفت انسان است. قرآن مىفرمايد: گروهى از مردم، از چهارپايان بدترند، زيرا غافلند، «أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِكَ هُمُ الْغافِلُونَ» (اعراف/۱۷۹)
بنابراين غفلت از خدا «نَسُوا اللَّهَ» (توبه/۶۷)، غفلت از قيامت «نَسُوا يَوْمَ الْحِسابِ» (ص/۲۶) و غفلت از آيات الهى، «أَتَتْكَ آياتُنا فَنَسِيتَها» (طه/۱۲۶) باعث سقوط انسان به مرحلهاى پستتر از حيوانيّت مىشود.
✍كسى كه خدا را فراموش مىكند، قهراً فردى بىراهه، بىرهبر، بىهدف و بىقانون، غرق در شهوات مىشود و تمام هدفها و عملكردش سليقهاى و مطابق تمايلات و هوسهاى خودش مىشود و اين بزرگترين خطر براى انسان است.
كسىكه لطف او را فراموش كند، مأيوس شده و به بن بست مىرسد.
كسىكه عفو او را فراموش كند، خود را قابل اصلاح نمىبيند و دست به هر كارى مىزند.
كسىكه رهبران الهى را فراموش كند، دنبال هر طاغوتى مىرود و فاسد مىشود.
كسىكه قانونِ او را فراموش كند، هر روز به سراغ صدايى مىرود و سر در گم مىشود.
کسی که راه او را فراموش کند، در میان صدها راه دیگر گیج شده و به بیراهه میرود.
کسی که خدا را فراموش کند، اهداف حکیمانه ی او در مورد آفرینش انسان را فراموش خواهد کرد.
📚تفسیر نور، جلد۹، ص ۵۶۲
👉@zendegi_filsofaneh
اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ
👉@zendegi_filsofaneh
rafiee (emam zaman)(1).mp3
5.89M
#کلیپ_صوتی
🌸 چرا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) از دیدگان ما محجوب است؟
🎤 حجت الاسلام و المسلمین #رفیعی
✅بسیار عالی حتما گوش کنید 👌👌
اَللّـهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِه في هذِهِ سَّاعَةِ وَفي كُلِّ ساعَة وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْنا حَتّى تُسْكِنَهُ اَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طویلا
🌤ألـلَّـھُـمَــ ؏َـجِّـلْ لِوَلـیِـڪْ ألْـفَـرَج🌤
👉@zendegi_filsofaneh
🌸صبح آغاز شکفتن است...
🌸شکفتنی در سایه ی پروردگار...
🌸صبحتون سرشار از الطاف الهی و برکات خداوندی...
👉@zendegi_filsofaneh
🌹خدایا، چگونه تو را شکر کنم که به من نعمت درد و غم عطا کردی و قلب مجروحم را در آتش عشق گداختی.
🌹در وادی فقر از همه ی کائنات بی نیازم کردی و در دنیای تنهایی انیس من و محبوب من شدی.
🌹خدایا تو را شکر میکنم که از همه ی لذّات سیرابم کردی و ناپایداری این لذّات را به من نشان دادی و قلب و روح مرا پذیرای رحمت های بی پایان خود کردی و وجود مرا از عشق به خود سیراب نمودی.
🌹آن چنان مرا از وجود خود سرشار کردی که عَدَم و وجود همه عالم برای من یکسان گردید و دشمنی همه ی عالم ساده و ناچیز شد.
📚عارفانه، شهید دکتر مصطفی چمران
🕊 روحش شاد و یادش گرامی🕊
👉@zendegi_filsofaneh
🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸
🍃🌸
🌸
🍃قرب خدا براساس میزان تعقّل
✍در روایت است که جمعى در محضر پیغمبر اکرم (ص) مدح و ستایش از مسلمانى کردند، رسول خدا (ص) فرمود: " عقل او چگونه است"؟
عرض کردند: اى رسول خدا! ما از تلاش و کوشش او در عبادت و انواع کارهاى خیر صحبت میکنیم، شما از عقلش سؤال میفرمائید؟
حضرت فرمود:" مصیبتى که از ناحیه حماقت احمق حاصل میشود بدتر است از فجور فاجران و گناه بدکاران، خداوند فرداى قیامت مقام بندگان را به مقدار عقل و خرد آنها بالا میبرد، و بر این اساس به قرب خداوند نائل میگردند".
📚مستدرک الوسائل، ج۱۱، ص۲۱۰
👉@zendegi_filsofaneh
✨🍂✨
#معرفی_کتاب
✍کتاب «سه دقیقه در قیامت» روایتی است از تجربیات یکی از مدافعان حرم که در جریان عمل جراحی برای لحظاتی(سه دقیقه) از دنیا میرود و سپس با شوک در اتاق عمل، دوباره به زندگی برمیگردد؛ اما در همین زمان کوتاه مواردی را دیده که درک آن برای افراد عادی سخت است.
در این کتاب که هویت راوی آن به صورت ناشناس باقی مانده است، به مسائلی همچون رسیدگی به اعمال و مسائلی مانند حبط (از بین رفتن اثر) عمل، آثار اعمال نیک، اهمیت نیت، ضرورت پرهیز از عادات زشت، جایگاه افراد در عالم برزخ و... پرداخته شده است.
👉@zendegi_filsofaneh