هدایت شده از مجموعه امام هادی(ع)
.
___ پویش شماره یک | معرفی کتاب ___
* این پویش محدودیت سنی نداره
* در پویش شماره یک، شما یک ویدئو از خودتون قراره ضبط کنید و تو اون، یه کتابی که خیلی دوستش دارید رو معرفی کنید؛ کلیپتون نیاز به تدوین هم حتی نداره و میتونه خیلی ساده باشه [البته به اونایی که کلیپ حرفه ای تری بسازن، جایزه جداگانه ای هم قراره تعلق بگیره و تو یه قرعه کشی دیگه هم قراره شرکت بکنند]
* نمونه کلیپ هایی که بهمون ارسال شده رو تو لینک زیر قرار میدم
https://www.aparat.com/playlist/11141303
* نحوه ارسال کلیپ هاتون: بعد از ضبط [و در صورت تمایل، ادیت کلیپ] کلیپتون رو تو ایتا یا بله یا تلگرام، به شماره 09204027518 و یا آی دی @poyeshZn ارسال کنید [لطفا فقط در یک پیام رسان کلیپ رو ارسال بفرمایید]. بعد از بررسی کلیپ، بهتون یه کد شرکت در مسابقه داده میشه
* چندتا نکته:
1- تو کلیپ حتما اسم کتابی که معرفی میکنید رو بگید
2- موقع ارسال کلیپ به ادمین، نام و نام خانوادگی، کد ملی و شماره تماستون رو هم ارسال کنید
3- کلیپ ها به صورت سلفی هم میتونن ضبط بشن
4- اینکه کلیپ به صورت عمودی باشه یا افقی، به سلیقه خودتونه
5- جوایز به صورت قرعه کشی قراره داده بشه و کلیپ های قرعه کشی، در همین سایت بارگزاری میشه
6- افرادی که محتوا و کلیپ حرفه ای تری ارسال کنند، علاوه بر قرعه کشی اصلی، در یک قرعه کشی دیگه هم شرکت داده میشن که جوایز جداگانه ای داره
7- هر چی بیشتر کلیپ تولید کنید، شانس برنده شدنتون تو قرعه کشی هم بیشتر میشه؛ مثلا اگه 5 تا کلیپ درست کنید و بهمون ارسال کنید، ما هم 5 تا کد قرعه کشی بهتون میدیم و شانس برنده شدنتون تو قرعه کشی جایزه هم، 5 برابر میشه
* جوایز پویش شماره یک، طبق تعداد شرکت کننده مشخص میشه ولی در حال کلی، حدودا قراره 30 تا جایزه نقدی به این قسمت از پویش تعلق بگیره
.
هدایت شده از مجموعه امام هادی(ع)
.
___ پویش شماره دو | مسابقه آنلاین ___
* این پویش مخصوص کودکان و نوجوانانی هستش که متولد سال 1388 تا 1399 هستن
* تو این مسابقه، شما کتاب "آقای رئیس جمهور" رو مطالعه می کنید، بعدش روی لینک زیر کلیک میکنید و مشخصاتتون رو وارد میکنید و داخل مسابقه میشید و به سوالات مسابقه پاسخ میدید
لینک شرکت در مسابقه [بر روی لینک کلیک کنید]:
www.B2n.ir/poyesh1403
* اگر کتاب رو نتونستید تهیه کنید، میتونید شنبه تا چهارشنبه، از ساعت 17 الی اذان مغرب تشریف بیارید مجموعه امام هادی(ع) واقع در اعتمادیه، طبقه فوقانی مسجد امام هادی(ع)، تا کتاب رو به صورت امانی در اختیارتون قرار بدیم تا داخل مجموعه مطالعه بفرمایید و در مسابقه شرکت کنید
* جوایز پویش شماره دو هم بر اساس تعداد شرکت کننده قراره مشخص بشه، ولی تقریبا 20 تا جایزه نقدی هم قراره به این بخش تعلق بگیره
.
هدایت شده از مجموعه امام هادی(ع)
.
___ پویش شماره سه | مسابقه اینستاگرامی ___
* این قسمت از پویش هم محدودیت سنی نداره
* برای شرکت در این مسابقه، شما باید صفحه ما تو اینستاگرام رو با آی دی ImamHadiZn@ دنبال کنید، ما 4 تا مسابقه قراره داشته باشیم تو اینستاگرام
یکی روز 12 شهریور، یکی 14 شهریور، یکی دیگه 19 شهریور و آخریش هم 22 شهریور
* مسابقه هم به این صورته که شما متن هایی که تو استوری قرار میگیره رو مطالعه می کنید و در آخر به سوالی که ازشون طرح شده جواب میدید
* تو هر مسابقه این قسمت هم قراره به دو نفر، به قید قرعه جایزه نقدی اهدا بشه
.
#چگونه_یک_نماز_خوب_بخوانیم؟
قسمت اول
اگر نمازخوانها قشنگ نماز بخوانند، اگر نمازخوانها از نمازشان لذت کافی و بهرۀ وافی ببرند، طبیعتاً اکثر بینمازها هم به سمت نماز گرایش پیدا خواهند کرد. راه تبلیغ دین همین است. راه تبلیغ این نیست که عدهای بیایند مسلمان نیمبند و نیمپز شوند و ما هنوز این را درست نکرده و بدون اینکه به قدر کافی الگوی خوب داشته باشیم، سراغ بقیۀ اهل عالم برویم تا آنها را درست کنیم.
راه اینکه بینمازها، نمازخوان شوند این است که عدهای در نماز، تا آخرِ راه را بروند. لذا اگر ما بخواهیم برای نمازخوان کردن بینمازها تلاشی کنیم، راهش این است که ابتدا به نماز خودمان مقداری بیشتر عنایت و توجه داشته باشیم، و نماز خودمان را رشد دهیم.
یکی دو رمز و راز دربارۀ نماز وجود دارد که کمتر گفته شده؛ میخواهیم در مورد آنها به گفتگو بنشینیم و ببینیم چقدر راحت میتوان با نماز به مراتب بلند معنوی رسید، ولی متأسفانه ما خودمان را از بهرهبرداری از چنین عبادت پُراثری محروم کردهایم.
ادامه دارد...
✅#جامعه_کتابخوان👌
✅#کتاب_بخوانیم😍
📳 @ZnBook
🌐 www.ZnBook.ir
#چگونه_یک_نماز_خوب_بخوانیم؟
قسمت دوم
زندگی بهتر: انسان باید زندگی بانشاطی داشته باشد و همیشه سرحال و سرزنده باشد. عقل و قلب و حتی بدن انسان وقتی خوب کار میکند که احساس خوشبختی کند. وقتی قلب کسی خوب کار کرد، به دیگران محبت پیدا میکند و با همه مهربان خواهد بود.
بندگی بهتر: با زندگی شیرین است که انسان پیش خداوند متعال هم عزیز میشود. «شاکرانه بندگی کردن» زیباترین نوع عبادت است. اما اینجور عبادت مخصوص آدمهای خوشبخت است که سرشار از طراوت و نعمتند و از سرِ شادی سجده میکنند و سجدههایشان طول میکشد، برای اینکه خیلی در لذائذ عالم غرق هستند و خیلی میخواهند از خدا تشکر کنند.
سوال: اما چه کنیم که زندگی ما شیرین شود و بتوانیم با حلاوت زندگی کنیم و بالطبع با حلاوت بندگی کنیم؟ چه کنیم که مثل ندید بدیدها نباشیم که عقدۀ لذت بردن دارند و با سر، به طرف لذت هر گناهی میروند و از هر خمرۀ خیالی شرابی سر در میآورند؟
جواب:
ما آدمها نیاز اصلیمان به خود خداوند است، نه اینکه نیاز اصلی ما به نعماتی باشد که میخواهیم از او بگیریم. ما نیاز به خود او داریم و باید مستقیماً از خود او انرژی و حیات بگیریم؛ و الا باطری روحمان ضعیف میشود و کمکم میمیریم؛ یعنی دلمرده میشویم.
راه اینکه مستقیماً از خداوند متعال انرژی بگیریم «عبادت» است. عبادت، وصل شدن روح به منبع قدرت و حیات است و تنظیمکنندۀ شریانهای روحی و عصبی انسان است. عبادت حتی بر جسم ما هم تأثیر خوب دارد. با عبادت سلولهای بدن ما هم با ما مهربانتر میشوند. چون این سلولها، همه عاشق خدا و تسبیحگوی او هستند. عبادت شارژ روح برای قدرت و نشاط بهتر پیدا کردن است. انسان پس از یک عبادت خوب مانند کودکی که به قدر کافی از آغوش مادر آرامش گرفته است و حالا بهتر آمادۀ تجربه کردن حیات است، سرزندهتر زندگی خواهد کرد.
ادامه دارد...
✅#جامعه_کتابخوان👌
✅#کتاب_بخوانیم😍
📳 @ZnBook
🌐 www.ZnBook.ir
#چگونه_یک_نماز_خوب_بخوانیم؟
قسمت سوم
چقدر خوب است آدم، استادی داشته باشد که دردهای او را تشخیص بدهد و بگوید: باید فلان کار را انجام دهی تا مشکلت حل شود. استاد گاهی نه تنها راهنمایی میکند، بلکه به آدم کمک میکند تا مشکلش برطرف شود. شاید داستانهای زیادی شنیده باشید از کسانی که به دنبال سیر و سلوک الی الله بودهاند و اگر استاد خوبی نصیبشان شده، چگونه آن استاد در مراحل مختلف دستشان را گرفته و برای عبور از موانع کمکشان کرده است.
اما همۀ ما استادی به نام نماز داریم؛ نماز استاد رساندن انسان به خداست. نماز زنده است، شعور دارد، متحرک است، فعال است، بصیر است، آگاه است. نماز مثل یک عادت شخصی یا یک مراسم عمومی نیست. نماز یک فعالیت مردة بیروح نیست، که خاصیتی برای ما نداشته باشد. نماز هر کسی متناسب با خود او برایش کار میکند. اگر من حب مقام دارم، نماز من، حب مقام مرا برطرف میکند. اگر حبّ مال دارم، حبّ مال مرا برطرف میکند. اگر حبّ شهوت دارم، حبّ شهوت مرا برطرف میکند. اگر تکبر دارم، تکبرم را زائل میکند. اگر محبت به خدا ندارم، محبت به خدا میآورد. نماز هر کسی میداند با او چکار کند تا اصلاح شود.
شما فکر میکنید، بزرگان و عرفای ما که به جایی رسیدند با چه چیزی رسیدند؟ با همین نماز! نماز، خودش به تنهایی استاد انسان است. مثلاً هر بار بعد از خواندن نماز، وقتی که میخواهی سریع از سر سجاده بلند شوی و به سراغ کارهایت بروی، اگر به خودت بگویی: «بگذار تعقیبات نماز را هم بخوانم» و بعد کمی تأمل کنی و بنشینی تعقیبات نماز را بخوانی، همین باعث میشود یکی از بدیهای روح تو از بین برود.
سوال: پس دیگر استاد نمیخواهیم؟ پس اینکه گفتهاند: «طی این مرحله بی همرهی خضر مکن، ظلمات است بترس از خطر تنهایی» چه میشود؟ جواب: اگر برایت لازم بود، حتماً خداوند کسی را سر راهت قرار خواهد داد. برای اول راه، همین آگاهیهای عمومی که اکثر شما دارید کافی است. امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: که «شما به عمل به آنچه میدانید محتاجترید تا به دانستن آنچه که نمیدانید.»
ادامه دارد...
✅#جامعه_کتابخوان👌
✅#کتاب_بخوانیم😍
📳 @ZnBook
🌐 www.ZnBook.ir
#چگونه_یک_نماز_خوب_بخوانیم؟
قسمت چهارم
هر موقع در زندگیات نقصی دیدی، نقص مادی و معنوی، نقص روحی و جسمی، به عنوان اولین اقدام، نمازت را بررسی کن؛ شاید در نماز کم میگذاری. البته مؤمن در دنیا مشکل و سختی هم دارد؛ گاهی مریض میشود، گرفتار میشود، تصادف میکند. بالاخره انسان مؤمن با مشکلات درگیر میشود، اما اگر احساس کردی این مشکلات خیلی زیاد و طاقتفرسا شده است یا این مشکلات نباید اینقدر تو را اذیت کند، احتمالاً از نمازت کم گذاشتهای. نمازت را درست کن؛ انشاءالله مشکلات تو برطرف میشود.
در امور معنوی هم همینطور است. مؤمن گاهی دچار هوس گناه میشود، دچار وسوسههای شیطان میشود، مؤمن گاهی دچار خطا میشود. اما اگر دیدی خطاکاریهایت دارد تو را از گردونه خارج میکند، وضع معنویت دارد بد میشود، به حدی که دیگر با خدا ارتباط نداری، اولین کاری که باید بکنی این است که نمازت را درست کنی. به خودت بگو: «معلوم است که من دارم بد نماز میخوانم.»
حتماً دیدهاید بعضیها وقتی گرفتار میشوند، میگویند: «خدایا مگر من چکار کردهام که اینقدر باید بدبختی بکشم؟!» اگر کسی بخواهد این حرف را درست بگوید، باید بگوید: «خدایا مگر من بد نماز میخوانم که اینقدر گرفتار میشوم؟!»
ادامه دارد...
✅#جامعه_کتابخوان👌
✅#کتاب_بخوانیم😍
📳 @ZnBook
🌐 www.ZnBook.ir
#چگونه_یک_نماز_خوب_بخوانیم؟
قسمت پنجم
هر ماشینی بعد از مدتی که کار کرد، تنظیم دستگاههای داخلیاش به هم میخورد و در نتیجه خوب کار نمیکند. لذا هر از چند گاهی نیاز به تنظیم دارد. ماشینهای سواری را به صورت دورهای باید «تنظیم موتور» کرد، تا بهتر کار کنند. امروزه فرآیند تنظیم موتور را با کمک دستگاههای کامپیوتری مخصوصی انجام میدهند و هر کسی که ماشین دارد، باید بعد از یک مدتی، ماشینش را ببرد و با این دستگاهها تنظیم کند.
روح انسان خیلی ظریفتر، پیچیدهتر و آسیبپذیرتر از موتور ماشین است. جنس موتور ماشین از فولاد است، اما روح انسان لطیف و حساس است. روح انسانها، در جریان زندگی روزمره آسیب میبیند، دچار اختلال میشود و تنظیمش به هم میخورد. نماز، دستگاه تنظیمکنندۀ روح آدمی است. انسان، روزی پنج مرتبه باید روح خودش را تنظیم کند. وقتی تنظیم روح انسان به هم میخورد، باید زود برود و روح خودش را با نماز تنظیم کند.
اگر دیدی حافظهات دارد ضعیف میشود، اگر مشکلاتی مثل افسردگی، عصبی مزاج بودن و بسیاری از این بیماریهای روحی و روانی پیدا کردهای، اول از همه نمازت را بررسی کن، ببین نمازت چه اشکالی دارد؟ اگر ذهنت درست کار نمیکند باید حدس بزنی که شاید از ناحیۀ نمازت باشد، شاید به اصطلاح، نمازِ خونت کم شده است و اگر چند واحد نماز به روح خودت تزریق کنی، به احتمال زیاد تعادل و آرامش پیدا خواهی کرد.
ادامه دارد...
✅#جامعه_کتابخوان👌
✅#کتاب_بخوانیم😍
📳 @ZnBook
🌐 www.ZnBook.ir
#چگونه_یک_نماز_خوب_بخوانیم؟
قسمت ششم
نماز که فقط برای آباد کردن آخرت آدم نیست، برای آباد کردن و اصلاح امور دنیای آدم هم هست. اشتباه است اگر بگوییم که ثمرۀ نماز فقط در آخرت دیده میشود.
اگر بنا باشد کسی برای آخرت عبادت کند، آیا قبل از آن نباید یک آدم معمولی متعادل باشد که بتواند عبادت و بندگی کند؟! اگر آدم بخواهد درست عبادت کند و به خدا برسد، اول باید درست زندگی کند. و اگر کسی بخواهد درست زندگی کند، اول باید نماز بخواند. نماز بخوان تا با همۀ رنجهایی که در دنیا هست از زندگی خودت لذت ببری و احساس رضایت کنی، بعد با خدایی که این زندگی زیبا و این حیات طیبه را به تو هدیه داده است، رفیق میشوی.
انسان تا وقتی از زندگی خودش لذت نبرد که با خدا رفیق نمیشود. آدم دَمَغ، بدعُنق و بداخلاق، که به سمت خدا نمیرود. این آدم همیشه با خودش و دیگران درگیر است. آدم اول باید درست زندگی کند، و برای اینکه درست زندگی کند، اول باید درست نماز بخواند.
ادامه دارد...
✅#جامعه_کتابخوان👌
✅#کتاب_بخوانیم😍
📳 @ZnBook
🌐 www.ZnBook.ir
#چگونه_یک_نماز_خوب_بخوانیم؟
قسمت هفتم
مرحوم آیتالله قاضی(ره) استاد آیتالله بهجت(ره) بودند و حضرت امام(ره) از ایشان به «کوه عرفان» تعبیر میفرمودند. آقای بهجت(ره) مکرر در نصایحشان این عبارت را از مرحوم قاضی(ره) نقل میفرمودند: «اگر کسی نماز واجب را اول وقت بخواند و به مقامات عالیه نرسد مرا لعن کند.» یا در جای دیگری فرمودند: «به صورت من آب دهان بیاندازد»
یکی از علما میفرمود: «سالها پیش، یک روز خدمت آیتالله العظمی بهجت(ره) رفته بودیم. به ایشان گفتم: «راهی به ما نشان دهید تا آدم شویم.» آقای بهجت(ره) فرمودند: «نمازتان را اول وقت بخوانید!» این عالم بزرگوار میگوید: «در دلم گفتم حاج آقا ما را تحویل نگرفت. ما که خودمان نماز اول وقت میخوانیم!»
یکسال از آن ماجرا گذشت. قرار بود به یک جلسه مهمانی بروم و در آن مهمانی دوباره خدمت آقای بهجت(ره) برسم. در راه به خودم گفتم: «این دفعه از آقا سوال کنم، ببینم اگر بخواهد راهی معرفی کند تا من به همهجا برسم، چه راهی را معرفی میکند؟»
وقتی خدمتشان رفتم، همراه جمعی بودیم و ایشان داشتند صحبت میکردند. هنوز هیچ سخنی نگفته بودم که ایشان وسط صحبتشان فرمودند: «بعضیها پیش ما میگویند چکار کنیم تا آدم شویم و رشد پیدا کنیم؟ به ایشان میگوییم نماز اول وقت بخوانید. میروند سال بعد میآیند، پیش خودشان میگویند حاج آقا ما را تحویل نگرفت! دوباره از حاج آقا بپرسیم که چه باید بکنیم؟ همان حرف بنده را دقیق گوش نکردند و رعایت نکردند، حالا دوباره میخواهند سؤال کنند! بابا جان، جواب همان است، همیشه جواب همان است.»
این عالم بزرگوار میفرماید: «من دیگر هیچ حرفی نزدم. آقای بهجت(ره) راست میگفتند. من برخی از نمازهایم را به وقتش نمیخواندم. شروع کردم و آن را هم درست کردم.» آن عالم بزرگوار کمکم به جاهایی که دلش میخواست و حتی فوق تصورش بود، رسید.
ادامه دارد...
✅#جامعه_کتابخوان👌
✅#کتاب_بخوانیم😍
📳 @ZnBook
🌐 www.ZnBook.ir
#چگونه_یک_نماز_خوب_بخوانیم؟
قسمت هشتم
حالا باید دید چه نمازی ما را به این آثار و برکات ارزشمند میرساند؟(آثاری که قبلا گفته شد) چه نمازی ما را به چنین درگاه پر انرژی و با نشاطی میرساند؟ معلوم است که هر نمازی، چنین آثاری ندارد؛ مثلاً نمازی که از سر رفع تکلیف باشد یا نمازی که توأم با کسالت باشد، چنین آثاری ندارد. با نماز توأم با کسالت، نمیشود کسالت روح را برطرف کرد. پس نیاز به یک نماز خوب داریم. برای شروع بحث، از هر طریق یا از هر دریچهای، باید به این پرسش رسیده باشیم، که «چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟» تا این نماز سرچشمۀ حیات ما باشد و زندهدلی و سرزندگی به ما بدهد؟
نفرمایید که: اگر انگیزۀ نماز خوب خواندن، رسیدن به یک منفعت خودخواهانه یعنی شاد زیستن است، این یک انگیزۀ مخلصانه و عارفانه نیست. چون شما میتوانید به این انرژیبخش بودن نماز و شادیآفرین بودن آن، نگاه غیر خودخواهانه داشته باشید، و آن را به عنوان شاخص خلوص در عبادت دنبال بفرمایید. اگر خیلی حال و هوای عرفان و اخلاص به دل باصفای شما خطور کرده، لابد مستحضر هستید که عبادت خالصانه و عارفانه، بیشترین انرژی را به انسان هدیه میکند؛ و بالاترین نشاط را به همراه میآورد. شما نماز خود را زیبا کنید نه به خاطر شاد زندگی کردن، بلکه به این خاطر که تنها در صورتی عبادت ارزشمند است و تقرب حاصل میشود که به خوبی اجرا شود و البته چنین آثاری-زندگی شاد و با نشاط و ..- را هم به دنبال خواهد داشت.
ادامه دارد...
✅#جامعه_کتابخوان👌
✅#کتاب_بخوانیم😍
📳 @ZnBook
🌐 www.ZnBook.ir