✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨
💌#دلنوشته_مهدوی
#سلام_پدر_مهربانم
❣مهدے جان!
▫️سلام آقا، فدای تو،غصه من غم های تو،درد و بلات برای من،درد سرهام برای تو
▪️سلام آقا فدای تو،باز دلمو آتیش زدی
گفتی یک روز جمعه میای،این جمعه هم گذشن ونیومدی
▫️شما کجا و ما کجا،تو خوب خوب من بد بد،آخه چقدر مهربونی،راه دادی و بده اومد
▪️من اومدم با اشک و آه،خسته ام و مونده تو راه،میخوام که رو سفید بشم
شبیه اون غلام سیاه
▫️زنده باشم برای تو،بنده ی زر خرید بشم،کشته بشم به پای تو،کاشکی بشه شهید بشم
آقاجان #امام_زمان ام
💌دلنوشته_مهدوی
اللهم_عجل_لولیک_الفرج
التماس دعا🤲
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
❧🔆✧﷽✧🔆❧
⁉️متن شبهه و سوال🔻🔻
چرا شیخ فضل الله نوری توسط مشروطه خواهان اعدام شد؟
(عده ای می گویند او با محمد علی شاه همدست شده بود.) مشکل از شیخ فضل الله بود یا مشروطه خواهان؟
و آیا درست است که فرزند او نیز در اعدام شیخ فضل الله دخیل بوده است؟
➖➖➖➖➖➖➖
📝متن پاسخ به شبهه🔻🔻
⬅️اینکه شیخ فضل الله با محمد علی شاه همدست بود خُب باید سندی ارائه بشود! شیخ فضل الله ابتدا با مشروطه همراهی کرد که آمد متمم قانون اساسی را ایجاد کرد و گفت پنج روحانی تراز اول باید به قوانین (تقریبا یک چیزی شبیه شورای نگهبان) اظهار نظر بکنند و.. پس اوایل قبول داشت. بعدا که مشروطه از مسیر خودش منحرف شد و دست افرادی افتاد که نباید می افتاد آنجا شیخ فضل الله دشمن شد.
⤵️شیخ فضل الله حرفش این بود استبدادی که محمدعلی شاه دارد صد شرف دارد به استبدادی که این آقایان مشروطه خواه می خواهند مشروطه را منحرف بکنند! و بعد هم که دیدید حرف شیخ فضل الله درست از آب درآمد و استبداد آنها به مراتب بدتر از استبداد محمدعلی شاه بود.
↖️بعد راجع به پسرش آیا مثلا اینکه میگویند بعد از اعدام سر جنازه پدرش مثلا ادرار کرد.. اظهارات ضد و نقیض در این زمینه زیاد است و نمی شود اظهار نظر قطعی کرد و الا پسرش نمی توانست نقش مهمی در اعدام شیخ فضل الله داشته باشد.
هدیه به لبخند #امام_زمان علیه السلام،ان شاء الله سال دیگه #اربعین کربلا
#پرسش_پاسخ ۱۰۸
➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: استاداحسان عبادی
(🔺جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
🚩#توجیه_المسائل_کربلا
قسمت ۳۷از۴۰
🔻خواصِ بیخواص!
▫️در کربلا بعضی از خواص حاضر نبودند حرکتِ موثری انجام دهند. به خاطر دنیا، راحتی، جایگاه و مقام و... به تکلیفشان عمل نکردند و همین انجام ندادنِ تکلیف از سوی خواص، علتی برای توجیه آوردنِ عوام شد. عوام از خواص تبعیت کردن و امام تنها ماند.
▪️در زمان ما هم خواصِ جامعه، شاخص هستند؛ مثلا جزء بزرگانِ سیاست یا عالم و... هستند و در هر صورت بیش از سایرین در چشماند و در نتیجه برای عوام، الگو محسوب میشوند.
▫️پس کوچکترین سهل انگاریِ آنها در امرِ ظهورِ امام زمان، خطرساز است. اگر خواص، دنیاطلب باشند و قادر به تصمیمگیری و عکسالعملِ سنجیده و به موقع نباشند یا از وظایفشان نسبت به امام، کوتاهی کنند، دیگر چطور میشود از مردم عادی انتظار داشت که پایِ کار امام زمان بمانند.
✨ادامه دارد...
📌مهدیاران
عرض ارادت کم ما را قبول کن
سال دیگه#اربعین ما را قبول کن
🌷هدیه به لبخند #امام_زمان علیه السلام
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
💔#معرفه_النفس_انفع_المعارف
🔖جملات ناب #عرفانی(۲۵)
🔻مضامین عبادی و عرفانی اذان و اقامه (بخش بیستم )
📌▫️فراز هاي اصلي اذان و اقامه برگرفته از متن آيات قرآن كريم و مفاهيم اصيل قرآني است. دو ذكر شريف "ﷲ اكبر"(تكبير) و"لا اله الااّلله"(كلمه اخلاص و تهليل) كه شروع و ختام اذان و اقامه با آن دو است
▫️ و تعبيرهاي ديگر آن، مثل "لا اله اﷲ هو" و "لا اله الاًّ انت"، از اذكار اصلي و مهم در طريـق الهي و سلوك قلبي محسوب شده، هم به صورت منفرد و هم در تركيب با اذكار ديگر، پيوسـته ورد زبان سالكان طريقت و طالبان حقيقت بوده است.
📌▫️ بنابر آن چه در احاديث معصوم(علیه السلام ) در فضـيلت و فايدة اين اذكار آمده و چنان كه در تعليمات و ارشادات اهل معرفـت نيـز ديـده مـي شـود، گفـتن و مداومت بر اين دو ذكر در مواقع مختلف آثار و بركات بسـياري در رشـد معنـوي و نورانيـت قلـب دارد.
▫️همان طور كه در اين دو ذكر شريف ديده مي شود، اين كلمه مقدس "ﷲ" است كه مدار تكبيـر و تهليل، مبين مقام كبريايي و واحديت خداوند است؛ اول اسماء الهي و بزرگترين آن ها "ﷲ "اسـت و اكثر محققين قائلند "ﷲ" اسم اعظم الهي است؛
📌▫️ مستجمع و در برگيرندة تمام صفات جلال [و جمال] و داراي كل بهاء و كمال است و دلالت دارد بر ذات مقدس موصـو ف بـه تمـام كمـالات بـرخلاف اسماء ديگر كه بر يك معنا دلالت دارند، تمام اسماء الحسني، اسمي است براي "ﷲ".
▫️بنا بـه گفتـه ي آيت ﷲ سيد عبدالكريم كشميري(ره) ذكر كلمه جلاله "ﷲ"خود به تنهـايي و تكـرار آن بـا شـرايط خاص براي لقاء الهي و صفاي باطن و مكاشفات مؤثرّ است (كـاظمي خوانسـاري، 1390، ج1: 47-48)
🌷هدیه به لبخند #امام_زمان علیه السلام
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨
🔲#تربیت_اعتقادی_پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم
⚪️چکیده
◼️نبوت از اصول مسلم دین اسلام است. اولین تلاش برای اثبات این اصل توسط شخص پیامبر اعظم صلوات الله علیه و آله با دعوت به رسالت خود و ارائة معجزات گوناگون روی داد. ایشان و امامان پس از وی از طریق استدلالات عقلی نیز به اثبات اصل نبوت و فلسفة ارسال رسولان اشاره داشتند.
◻️اهل بیت علیهم السلام همچنین به عمیق شدن این شناخت کمک می کردند. این کار از راه توصیف پیامبر و الگو سازی از ایشان در جامعه و توصیه به زیارت قبر مطهر ایشان و صلوات بر او صورت می گرفت.
⚪️مقدمه
◼️دومین اصل اعتقادی پس از خداشناسی ایمان به پیامبر است. بر طبق آیات قرآن و روایات فراوان، پیامبران متعددی برای هدایت بشر توسط خداوند از بین انسان ها برانگیخته شده اند که آخرین ایشان رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله است.
◻️ در اعتقاد مسلمین، ایشان بزرگ ترین پیامبر خدا و دین او کامل ترین دین و آخرین دینی است که تا روز قیامت در جهان پایدار است.
◼️اهمیت اعتقاد به پیامبر اسلام تا اندازه ای است که شهادت به رسالت ایشان در کنار شهادت به یگانگی خداوند شرط ورود به اسلام شمرده شده است. از این رو لزوم آشنایی مسلمانان با اصل نبوت معلوم می گردد.
◻️سؤالاتی که در این قسمت به آن می پردازیم عبارتند از: در سیرة پیامبر و اهل بیت صلوات الله علیهم از چه روش هایی برای آشنا کردن مردم با این اصل اعتقادی استفاده می شده است؟ این روش ها مبتنی بر کدام مبانی و اصول تربیتی بوده است؟
ادامه دارد..
📌میلادی
ان شاء الله #اربعین کربلا،هدیه به لبخند #امام_زمان علیه السلام
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
زلال معرفت
✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨ 🔲#تربیت_اعتقادی_پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم ⚪️چکیده ◼️نبوت از اصول مسلم دین اسل
✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨
🔲#تربیت_اعتقادی_پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم۲
⚪️معنای نبی و رسول در لغت
▪️دو تعبیر در لسان شرع از پیامبر شده است، یکی واژة نبی و دیگری رسول است. در کتب لغت بین معنای این دو کلمه تفاوت وجود دارد.
⚪️نبی در لغت از دو ریشة عمده گرفته شده است:
1⃣-نبآ: به معنای حرکت از مکانی به مکان دیگر است و چون خبر از مکانی به مکان دیگر منتقل می شود به آن نبآ می گویند، و همچنین خبری که دارای فائدة بزرگی است که علم یا گمان قوی را به ارمغان می آورد. بر همین اساس نبی کسی است که خبری پر اهمیت را از جانب خداوند آورده است. [1]
2⃣-نبو: این ریشه به معنای ارتفاع و بلندی چیزی است[2] . از نظر برخی لغت دانان، چیزی که شأنش بلندی نبوده است. بر این اساس نبی، انسانی است که از جهت روحانی و معنوی به اعتلاء دست یافته است با اینکه از نظر خلقت، مانند سایر انسان ها است[3].
◼️ از نظر نگارنده، اگر با نظر اشتقاقی به این واژه نگاه شود می بینیم که بین دو ریشة نبأ و نبو اشتقاق کبیر است و به این سبب معنای این دو کلمه تا حدودی به یکدیگر نزدیک است، یعنی حرکت از مکانی به مکان دیگر که با جهت علو همراه است[4].
◻️ بر این پایه نبی انسانی است که با رسیدن به اعتلای معنوی و روحی، خود را به مرتبه ای رسانده است که شایستگی دریافت خبری بلند و ارزشمند که از جانب خدا به او می رسد را دارد.
⚪️رسول در لغت از ریشة رسل به معنای: برانگیختن همراه با امتداد[5]، برانگیختن به نرمی[6]، جدا شدة از هر چیز[7]، برانگیختن همراه با حمل کردن چیزی که ملازم معنای حرکت و لو معنوی است[8]. رسول به معنای مفعولی، کسی است که برانگیخته شده است تا چیزی را با خود حمل کرده و به مقصدی برساند.
◼️بر طبق معنای لغوی، فرق بین نبی و رسول در این است که نبی خود را به مقامی رسانده که شایستة دریافت وحی الهی است اما رسول ماموریت هم یافته تا این پیام را به مقصدی که خدا می خواهد برساند. بنابراین هر رسولی نبی است اما هر نبی معلوم نیست رسول باشد.
ادامه دارد..
📌میلادی
ان شاء الله سال دیگه #اربعین کربلا،هدیه به لبخند #امام_زمان علیه السلام
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
زلال معرفت
✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨ 🔲#تربیت_اعتقادی_پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم۲ ⚪️معنای نبی و رسول در لغت ▪️دو تعب
✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨
🔲#تربیت_اعتقادی_پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم ۳
⚫️معنای نبی و رسول در مکتب اهل بیت
◽️یکی از اقداماتی که اهل بیت علیهم السلام برای ایجاد معرفت نسبت به پیامبران و مخصوصا پیامبر اسلام انجام می دادند بیان معنای نبی، رسول و تفاوت های ایشان و معنای پیامبران اولولعزم است.
◼️تعاریفی که در لغت بیان شده تاحدودی با معنای روایات هماهنگ است اما شامل جزئیات این مقامات نیست. امام باقر علیه السلام در توضیح معنای این دو کلمه می فرمایند:
◻️«عَنْ زُرَارَةَ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ علیه السلام عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ کانَ رَسُولًا نَبِیًّا مَا الرَّسُولُ وَ مَا النَّبِیُّ قَالَ النَّبِیُّ الَّذِی یَرَی فِی مَنَامِهِ وَ یَسْمَعُ الصَّوْتَ وَ لَا یُعَایِنُ الْمَلَکَ وَ الرَّسُولُ الَّذِی یَسْمَعُ الصَّوْتَ وَ یَرَی فِی الْمَنَامِ وَ یُعَایِنُ الْمَلَک[9]»
◼️«زرارة گوید: از امام باقر علیه السلام در باره قول خدای عز و جل که می فرماید: و او رسول بود و نبی سؤال کردم: رسول چیست و نبی چیست؟ فرمود: نبی کسی است که در خواب می بیند و صدا را می شنود و فرشته را نمی بیند و رسول کسی است که صدا را می شنود و در خواب می بیند و فرشته را هم مشاهده می کند»
◽️همچنین امام باقر علیه السلام در روایت مشابهی به مقام پیامبر اسلام نیز اشاره می کنند:
▫️«عَنِ الْأَحْوَلِ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ علیه السلام عَنِ الرَّسُولِ وَ النَّبِیِّ وَ الْمُحَدَّثِ. قَالَ الرَّسُولُ الَّذِی یَأْتِیهِ جَبْرَئِیلُ قُبُلًا فَیَرَاهُ وَ یُکَلِّمُهُ فَهَذَا الرَّسُولُ وَ أَمَّا النَّبِیُّ فَهُوَ الَّذِی یَرَی فِی مَنَامِهِ نَحْوَ رُؤْیَا إِبْرَاهِیمَ وَ نَحْوَ مَا کَانَ رَأَی رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله و سلم مِنْ أَسْبَابِ النُّبُوَّةِ قَبْلَ الْوَحْیِ حَتَّی أَتَاهُ جَبْرَئِیلُ علیه السلام مِنْ عِنْدِ اللَّهِ بِالرِّسَالَةِ وَ کَانَ مُحَمَّدٌ صلی الله علیه و آله و سلم حِینَ جُمِعَ لَهُ النُّبُوَّةُ وَ جَاءَتْهُ الرِّسَالَةُ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ یَجِیئُهُ بِهَا جَبْرَئِیلُ وَ یُکَلِّمُهُ بِهَا قُبُلًا وَ مِنَ الْأَنْبِیَاءِ مَنْ جُمِعَ لَهُ النُّبُوَّةُ وَ یَرَی فِی مَنَامِهِ وَ یَأْتِیهِ الرُّوحُ وَ یُکَلِّمُهُ وَ یُحَدِّثُهُ مِنْ غَیْرِ أَنْ یَکُونَ یَرَی فِی الْیَقَظَة.» [10]
◼️«احول گوید: از امام باقر علیه السلام در باره رسول و نبی و محدث پرسیدم، فرمود رسول کسی است که جبرئیل پیشش آید و او را ببیند و با او سخن گوید، این است رسول و اما نبی آنست که در خواب بیند مانند خواب دیدن حضرت ابراهیم علیه السلام (فرمان سربریدن پسرش را)
◾️ و مانند آنچه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم پیش از آمدن وحی از اسباب و علائم نبوت می دید تا آنکه جبرئیل رسالت را برای او از جانب خدا آورد و محمد صلی الله علیه و آله و سلم هنگامی که نبوت برایش فراهم گشت و رسالت از جانب خدا برای او آمد، جبرئیل برایش پیغام می آورد و شفاها با او سخن می گفت،
◻️ بعضی از انبیاء نبوت برایش جمع شود و در خواب بیند و روح القدس نزدش آید و با او سخن گوید و بازگو نماید، بدون آنکه در بیداری ببیند و اما محدث آن است که خبر داده شود، صدا را شنود ولی نه مشاهده کند و نه در خواب بیند.»
◼️همانگونه که از این دو روایت مشخص است نبوت و رسالت دو مرحلة در طول یکدیگر هستند و رسالت مرحلة بالاتری است که مواجهه با فرشتة وحی و ابلاغ رسالت از ناحیة خدا را شامل می شود. این روایت به جمع نبوت و رسالت در پیامبر گرامی اسلام نیز اشاره دارد.
ادامه دارد..
📌میلادی
آقام #امام_حسین علیه السلام، مـن با محبت تـو دراین عالم آمدم/والله بی محبت تـو جان نمیدهم
ان شاء الله #اربعین کربلا،هدیه به لبخند امام_زمان علیه السلام
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅