#علت_اختلاف_در_اعلام_روز_عید_فطر
نظر آقا بر این است که اگر هلال با ابزار دیده شود قابل قبول است و رؤیت حاصل شده است.اما برخی از مراجع،رؤیت با چشم غیر مسلح را قبول دارند و بر این باورند که فقه آنچه در عرف در زمان معصومین علیهمالسلام برای رؤیت وجود دارد،تایید می کند.
🆔 @Zolall_ahkam
#ناخن_مصنوعی
#چسبی_که_قابل_برطرف_شدن_نیست
🔰سوال: کاشت ناخن مصنوعی چه حکمی دارد؟ در صورتی که چسب ناخن مصنوعی پاک نشود، برای نماز تکلیف چیست؟
✍ پاسخ #رهبری :اگر برطرف کردن چسب و لو با هزینه و تهیه لوازم لازم قبل از تمام شدن وقت نماز ممکن باشد باید قبل از وضو یا غسل برطرف کنید و در صورتی که امکان برطرف کردن ان نباشد و یا موجب حرج و مشقت است و یا وقت نماز تنگ باشد باید تا برطرف شدن این حالت وضو و غسل جبیره ای انجام دهید.
🆔 @Zolall_ahkam
#کرونا
🔰سوال: اگر شخصی به بیماری کرونا مبتلا شده یا برخی از علائم مشکوک به کرونا را دارد، آیا جایز است با کسانی که از وضعیت او اطلاع ندارند رفت و آمد نماید؟
✍ پاسخ #رهبری: اگر احتمال عقلائی بدهد که موجب سرایت به دیگران گردد، باید از این کار اجتناب کند.
🆔 @Zolall_ahkam
#حکم_شرعی_سب_مؤمن(۱)
🔰تعریف: « #سب در جایی است که کسی را به امر قبیحی بنامند که در آن #اهانتی وجود دارد، یا او را بدان خطاب کنند یا عمل زشتی را به او نسبت دهند؛ مثل بعضی فحّاشیها که در آنها قصد نسبت دادن عمل زشت به صورت جدّی نیست تا مصداق قذف(۱) باشد، امّا کسی را به عمل یا صفتِ قبیحی منسوب میکنند؛ مثلاً به کسی نسبت بخل یا خساست میدهند. یا او را به پستی منتسب کرده و مثلاً “گدازاده” مینامند، یا او را به نام #حیوانی صدا میکنند، یا در صورتیکه به نقص جسمانی مبتلا باشد، به شکل زشتی بیان کنند؛ مثلاً را با به نام کور یا چُلاق صدا میزنند. چنانچه این تعبیرات در عرف، شتم و تحقیر محسوب شود، سبّ و دشنام است.»
[۱] قذف یعنی نسبت حرام به کسی دادن؛ مانند نسبت زنا.
🔰(مکاسب محرمه، ج۲۱۰، ص۱۰)
🆔 @Zolall_ahkam
#مقدار_فطریه
🔰 سوال: #فطریه برای هر شخص چه مقدار است؟
✍ پاسخ #رهبری: مکلف بايد براى خودش و كسانى كه #نانخور او هستند، برای هر نفر يك صاع (تقريباً سه كيلو) گندم يا جو يا خرما يا كشمش يا برنج يا ذرت و مانند اينها به مستحق بدهد و اگر پول يكى از اينها را هم بدهد، كافى است.
ضمنا #زکات_فطره امسال به قیمت گندم برای هر نفر بیست هزار تومان اعلام شده است.
#احکام_زکات #مقدار_زکات_فطره
🆔 @Zolall_ahkam
📚 عمل نکردن به نذر به جهت کرونا
💠 سؤال: فردی برای #دهه_محرم، نذر کرده که عزاداران را اطعام کند ولی با توجه به شرایط فعلی کرونا قصد دارد که آن را انجام ندهد، آیا تکلیفی بر عهده دارد؟
✅ جواب: در فرض سؤال تا زمانی که عمل به #نذر با رعایت #مقررات و دستورالعمل های بهداشتی ممکن باشد، نمی تواند آن را ترک کرده و یا تغییر دهد ولی اگر #صیغه_نذر را نخوانده باشد، تکلیفی ندارد.
#احکام_نذر #تغییر_نذر
🆔 @leader_ahkam