📣 دنیا تمام نمی شود تا اینکه...
✳️َ عَنْ حَرِيزٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع يَقُولُ: لَنْ تَذْهَبَ الدُّنْيَا حَتَّى يَخْرُجَ رَجُلٌ مِنَّا أَهْلَ الْبَيْتِ يَحْكُمُ بِحُكْمِ دَاوُدَ وَ لَا يَسْأَلُ النَّاسَ بَيِّنَةً.
🚩 امام صادق سلام الله علیه فرمودند🔻
دنیا از بین نمی رود تا اینکه مردی از ما اهل بیت قیام می کند که به شیوه ی حضرت داوود قضاوت می کند و حکم می دهد و از مردم شاهد نمی خواهد.
📚 بصائر الدرجات، ص: 258
#علم_امام
#علم_اهل_بیت
#قضاوت
#امام_زمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
⭕️ آنچه که انبیاء هم نمی دانند...
✳️ِ عَنْ أَبِي حَمْزَةَ الثُّمَالِيِّ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ ع قَالَ: قُلْتُ لَهُ جُعِلْتُ فِدَاكَ الْأَئِمَّةُ يَعْلَمُونَ مَا يُضْمَرُ فَقَالَ عَلِمْتُ وَ اللَّهِ مَا عَلِمَتِ الْأَنْبِيَاءُ وَ الرُّسُلُ ثُمَّ قَالَ أَزِيدُكَ قُلْتُ نَعَمْ قَالَ وَ تُزَادُ مَا لَمْ تُزَدِ الْأَنْبِيَاءُ.
🚩 ابوحمزه ثمالی گوید به امام سجاد سلام الله علیه عرض کردم🔻
فدایت شوم ائمه آنچه که در ذهن ها و ضمیر هاست را می دانند؟ حضرت فرمود: به خدا قسم من آنچه که انبیاء و رسولان می دانند را می دانم. سپس فرمود: بیشتر بگویم؟ گفتم: بله؛ فرمود: به ما چیز هایی (از علم) اضافه می شود که به انبیاء هم اضافه نمی شود.
📚 بصائر الدرجات، ص: 242
#علم_امام
#علم_اهل_بیت
#علم_غیب
#فضیلت_بر_انبیاء
✔️ مبلغ احادیث، بهتر از هزار عابد....❗️❗️
💠 عَنْ مُعَاوِيَةَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ (علیه السّلام)، رَجُلٌ رَاوِيَةٌ لِحَدِيثِكُمْ يَبُثُّ ذَلِكَ إِلَى النَّاسِ وَ يُشَدِّدُهُ فِي قُلُوبِ شِيعَتِكُمْ وَ لَعَلَّ عَابِداً مِنْ شِيعَتِكُمْ لَيْسَتْ لَهُ هَذِهِ الرِّوَايَةُ أَيُّهُمَا أَفْضَلُ قَالَ: رَاوِيَةٌ لِحَدِيثِنَا يَبُثُّ فِي النَّاسِ وَ يُشَدِّدُ فِي قُلُوبِ شِيعَتِنَا أَفْضَلُ مِنْ أَلْفِ عَابِدٍ.
🔸 معاویه بن عمار می گوید: به امام صادق (سلام الله علیه) عرض کردم کدام از این دو مرد بهترند؟ مردی که راوی احادیث شماست و نزد مردم احادیثتان را نشر می دهد و در قلوب شیعیانتان آن احادیث را تقویت می کند (قلوب شیعیانتان را با آن احادیث محکم
می کند) و چه بسا مردی عابد از شیعیانتان باشد که توفیق نقل احادیث را نداشته باشد.
فرمود: راوی احادیث ما که در بین مردم احادیث را نشر می دهد و باعث تقویت قلوب شیعیانمان می شود از هزار عابد بهتر است.
📚 بصائر الدرجات، ص: 7
📚 الکافی (اسلامیة)، ج ۱، ص ۳۳
#تبلیغ_دین
#فضیلت_فقیه
#حدیث
📖 #تأويل_آیات
سوره مباركه فصّلت
درباره ائمه معصومین علیهم السلام
از تفسیر برهان
📖 صفحه:۳
🚩 در اعمال روز جمعه:
🟢 خود را از كارهاي دنيا فارغ سازد و مشغول به آموختن مسائل دين خود شود.
🔸 نه آنكه روز جمعه را صرف كند به سير و گشت و تفرّج در باغها و مزارع مردم و مصاحبت با اراذل و بيعاران و مسخره گي و عيب گوئي مردمان و خنده هاي قهقهه و خواندن اشعار و خَوْض در باطل و امثال اينها كه مفاسدش زياده از آنستكه ذكر شود.
🔹 و از حضرت صادق ( سلام الله علیه ) منقول است كه اُفّْ باد بر مسلماني كه در هفته روز جمعه را صرف آموختن مسائل دين خود نگرداند و براي اين امر خود را از كارهاي ديگر فارغ نسازد.
📚 مفاتیح الجنان
#علامه_زرآبادی
🔵جناب ایه الله حاج سید محسن خرازی از مرحوم حاج شیخ مجتبی قزوینی نقل می کند🔻
اگر ما امثال سید موسی زرآبادی را ندیده بودیم معنویاتی که از سید بحرالعلوم نقل می شود را باور نمیکرد یم.
🔰روزنه هایی از عالم غیب.ص۱۸۱
⛔️ اختراعِ دعا و دستور العمل
🔹 یکی از مسائلی که در معارف تشیع بسیار به آن اهمیت داده شده، مسأله "دعا" میباشد. دعا یکی از قویترین سلاحهای مؤمنین است که عجایب بسیار در انس با آن نهفتهست. پیشتر برخی آداب دعا گذشت. اما گاهی مشاهده میشود که برخی نسخههای معنوی که از طرف دعانویسان یا کاتبان حرز صادر میشود، ترکیبی از عباراتی مَندرآوردی است.
این یکی از اشکالات اساسی به دعانویسان میباشد. حال به این روایت توجه نمایید🔻
عَنْ أَبِي اَلْقَاسِمِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ يَعْقُوبَ عَنْ عَلِيِّ بْنِ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ زِيَادٍ اَلْقَنْدِيِّ عَنْ عَبْدِ اَلرَّحِيمِ اَلْقَصِيرِ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِاَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَقُلْتُ لَهُ جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنِّي اِخْتَرَعْتُ دُعَاءً فَقَالَ دَعْنِي مِنِ اِخْتِرَاعِكَ...
✍🏻 حاصل آنکه راوی گوید خدمت امام صادق سلام الله علیه رسیدم و عرض کردم فدایت شوم، من دعایی از خود اختراع کردم. امام فرمودند🔻
اختراعت را کنار بگذار. (یا بدین معنا که: من نیازی به اختراعت ندارم)
این روایت در سه کتاب مهم شیعه نقل شده:
📚 الکافی، ط_الاسلامیه، ج ٣ ص ۴٧۶
📚 تهذیب الاحکام، ج ١ ص ١١۶
📚 کتاب من لا یحضره الفقیه، الإسلامية، ج ١ ص ٥٥٩
🔻 مجلسیین رحمهماالله ذیل این روایت بیانی با مضمونی مشترک دارند که حاصلش این است:
«این روایت دلالت بر نهی از دعای ساختگی دارد. یا حمل بر کراهت میشود، چون روایت دستور به دعا عام است و انسان خود نیز میتواند دعا نماید. مگر در موردی که انسان با صفات و اسماء الله آشنا نباشد، لذا ممکن است چیزی بگوید که جایز نباشد، یا در دعای خود نسبتی ناروا به ساحت خداوند متعال بدهد. و شکی نیست که دعایِ روایی بهتر است و اولویت با آن است. خصوصا وقتی که به ادعیه معصومین علیهم السلام دسترسی باشد. یا میتوان گفت این روایت دال بر تشویق به تعلیم از اهل بیت علیهم السلام است.»
متن عربی عبارات فوق:
➖روضة المتقین، ج ٢ ص ٨٢٠:
یدل ظاهرا علی النهی عن اختراع الدعاء و حمل علی الکراهة لعموم الأمر بالدعاء إلا فیمن لا یعرف الله و صفاته العلیا، فربما یتکلم بما لا یجوز له، و لاریب أن الدعاء بالمنقول أولی، و یمکن أن یکون مراده الدعاء لقضاء الحاجة.
➖ملاذ الأخيار، ج ١ ص ۴٣٣:
قوله عليه السلام: دعني من اختراعك كأنه ضمن معنى الإعراض، بأن يكون "من "بمعنى "عن" و ظاهره المنع من إنشاء الدعاء و كأنه على الكراهة، لا سيما عند إمكان سماع الدعاء عن الإمام.
أو هو تحريص على التعلم، و إلا فقد ورد في الأخبار الكثيرة جواز إنشاء الدعاء، بل ورد: خير الدعاء ما جرى على لسانك.و إن احتمل أن يكون المراد من الأدعية المنقولة.
✅ نتیجه تا بدینجا این است که با وجود ادعیه معصومین علیهم السلام، از خود دعا اختراع نکنیم و بهتر است از ادعیه روایی بهره ببریم. خصوصا زمانی که حاجتی داریم و میخواهیم با آداب و بر طریق سنت طلب حاجت نماییم. چه اینکه در ادامه روایت مذکور نیز قرینهای بر این ادعا یافت میشود.
🔺امام سلام الله علیه بعد از نهیِ راوی از اختراع میفرمایند:
"إِذَا نَزَلَ بِكَ أَمْرٌ فَافْزَعْ إِلَى رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ... " (هرگاه امر مهمی برایت پیش آمد به رسول خدا صلی الله علیه و آله پناهنده شو.) سپس امام علیه السلام دستور به نمازِ حاجتی میدهند .
اینکه امام سلام الله علیه میفرمایند: "هرگاه امر مهمی برایت پیش آمد بما پناهنده شو." ظاهرا مقصود این است که در امور سخت و حوائج مهم برای بهتر نتیجه گرفتن، با روش ما طلب حاجت کن و بجای اینکه به اختراع خودت تکیه کنی، ببین ما برای طلب حاجت چه آدابی بیان فرمودهایم. و همانطور که علامه مجلسی رحمه الله در متن فوق اشاره نمودند، این بمعنایِ منع دعای شخصی نیست که نتوانیم هیچ دعایی جز دعای روایی بر زبان آوریم. اما نباید دعای خود را بر دعای معصوم مقدم بداریم، یا با وجود دعایی که معصوم بیان فرمودند، نباید دعای خود را ترویج و معرفی کنیم. پس بهتر است در امور عبادی به روش و دستور اهل بیت علیهم السلام عمل نماییم که هم دقیقتر است، هم اثرش بیشتر است، هم مرضی خداوند متعال است.
* #جابر_بن_یزید_جعفی #امام_باقر
💠 اسرار اهل بیت علیهم السلام
🔻جابر بن يزيد جعفي مي گويد امام باقر علیه السلام هفتاد هزار حديث به من آموخت که به کسي نگفتم و نخواهم گفت. روزي به امام باقر عليه السلام عرض کردم فدايت شوم بار سنگين و بزرگي را بر دوش من گذاشتيد به واسطه ي اسراري که برايم بيان نموديد مطالبي از اسرار به من گفته ايد که سينه ام تاب تحمل آن را ندارد و محرمي ندارم تا به او بگويم و نزديک است ديوانه شوم. امام فرمود: به [کوه و] صحرا برو و چاهي بکن و سر در دهانه چاه بگذار و در خلوت چاه بگو: حدثني محمد بن علي بکذا وکذا
(بحار الأنوار، ج 46، ص: 340)
🏴 #آجرڪالله_یابقیةالله
فرا رسیدن سالروز شهادت جانسوز ستارهی پنجم آسمان امامت و ولایت حضرت باقر العلوم امام محمد ابن علی سلام الله علیه را به محضر مقدّس امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف و همه شیعیان و دوستداران اهل بیت علیهم السلام تسلیت عرض مینمائیم.