7.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#استوری
ارتباط با حضرت...
✔️✔️✔️کلمه طیبه توحید و آثار فردی و اجتماعی آن🔻
🔶رفتارها و اخلاقیاتی که ریشه در احساسات، عواطف و هيجاناتِ بيپشتوانة عقلانيت و تفکر دارند، مقطعي و بيريشه و بیبنياناند. به همين دليل، حالت فوراني دارند؛ زود بالا ميکشند اما خيلي سريع هم فرو ميريزند؛ اما تغييراتي که ناشي از بينش و نگرشاند، ريشهاي و بنياديناند؛ دائمياند؛ بينش همچون چشمهاي جوشان است که گرايشها و کنشها را نيز دائماً سيراب ميکند. و به تعبير زيباي قرآن، بينش مثل درختي ميماند که اگر پاک و طاهر باشد، ميوههاي پاک و طاهر هم ميدهد و اگر خبيث و ناپاک باشد، يا ريشة محکمی ندارد و با هر بادي ممکن است از جا کنده شده و از بين برود و يا ميوههاي زهرآلود و سمّي توليد ميکند:
أَ لَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِي السَّماء؛ تُؤْتي أُكُلَها كُلَّ حينٍ بِإِذْنِ رَبِّها وَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُون؛ وَ مَثَلُ كَلِمَةٍ خَبيثَةٍ كَشَجَرَةٍ خَبيثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْأَرْضِ ما لَها مِنْ قَرار (ابراهيم، 24-26)
🔶بر اين اساس، مهمترين راهکار اصلاح يا تغيير اخلاق و نظامات اجتماعی، تصحيح جهانبيني و تصحيح باورها و ارزشها است. به تعبير ديگر، براي ايجاد تغيير در گرايشها يا کنشهاي افراد و جوامع، چارهاي جز ايجاد تغيير در بينشها و نگرشهاي آنان نداريم. تغيير در نگرش، آغاز تغييرات بنيادين در رفتارها و اخلاقيات است.
منظور از «کلمة طيبه» در این آیات شریفه، توحيد و خداپرستي است. خداپرستيِ عملي، بنيان رستگاري بشريت است. بقيه امور همگي از سنخ شاخ و برگها و ميوهها است. به همين دليل، پيامبر اکرم(ص) کار خود را با دگرگون کردن باورهاي مردم آغاز کرد. توحيد را مطرح کرد. به تبع آن ساير دگرگونيها شروع شد: دگرگوني در اقتصاد، اخلاق، سياست، روابط اجتماعي، ازدواج، طلاق، روابط زناشويي، بهداشت و امثال آن. اينها همگي ميوههاي مستمر درخت توحيدند. درخت توحيد، اگر درست کاشته شود و درست آبياري گردد، همواره ميوههاي تازه خواهد داد.
احمد حسین شریفی
◾️جهانبینی روایی و قرآنی توانایی این را دارد که ما را به حیات طیبه برساند و زندگی ما را سراسر نور و پاکیزگی بکند.
◾️غافل از مطالعه و فهم روایات نباشیم زیرا هرآنچه که نیاز داریم در روایات آمده است.
#تغییر_نگرش_ها
#تغییر_جهانبینی
سال های پایانی قرن است، دعای برای ظهور یگانه منجی بشریت را فراموش نکنیم ...
ساعات دعا و استغفار و استغاثه ...
1_456429327.pdf
79.9K
✔️تأويلات سوره یونس👏👏
"بخش دوم"
📖 تعداد صفحات :2⃣
🔑سرانه تفکر!
"سرانه مطالعه" هر ساله در کشور مشخص میشود ، که البته آمار، چیزی در حد فاجعه است ولی فاجعه ای بدتر وجود دارد، در حالی که کسی به آن توجه ندارد و آن "سرانه تفکر" است!
و چه بسا به ظاهر تحصیل کرده هایی که اهل تفکر نیستند.
ما در عصر مدرنیته بعضا با شیک پوشان جاهلی طرف هستیم که نهایتا صحبتهایی تقلیدی برخی افراد را بدون فکر، در غالبی به ظاهر عقلی تکرار میکنند و خود را باسواد می نامند!
چه بسیار مشهوراتی که همه تکرار میکنند یا انجام میدهند ولی اگر تحقیق و فکر بشود اشتباه بودنشان آشکار میشود...
همدیگر را دعوت به مطالعهِ همراه #تفکر بکنیم تا این اندازه محتاج برداشت ها و فهم ها و فکرهای درست یا غلط این و آن نباشیم .
#سرانه_مطالعه
#سرانه_تفکر
📝 #آداب_معاشرت در کتاب وسائل الشیعه ۱۶۶ باب دارد که در چاپ اسلامیه این کتاب؛ جلد ۸ از صفحه ی ۳۹۸ تا آخر کتاب صفحه ی ۶۲۱ بیان شده است.
💡 آداب معاشرت یعنی بخشی از #سبک_زندگی صحیح که شخص روابط عمومی سالم و ارتباطات اجتماعی درست و اخلاق حسنه و تربیت رشد یافته دارد.
❇️ در باب ۱۰۲ از ابواب آداب معاشرت کتاب وسائل الشیعه، روایت سوم به شماره مسلسل ۱۵۸۹۷ آمده است:
امام صادق علیه السلام فرمودند : الصَّداقَةُ مَحدودَةٌ (فَمَن لَم تَکُن فیهِ تِلکَ الحُدودُ فَلا تَنسُبهُ الی کَمالِ الصَّداقَةِ) اَوَّلُها اَن تَکونَ سَریرَتُهُ وَ عَلی نِیَّتُهُ لَکَ واحِدَةً وَ الثّانِیَةُ اَن یَری زَینَکَ زَینَهُ وَ شَینَکَ شَینَهُ والثّالِثَةُ اَن لا یُغَیَّرَهُ عَنکَ مالُُ وَ لا وِلایَةٌ وَالرّابِعَةُ اَن لا یَمنَعَکَ شَیئاً مِمّا تَصِلُ اِلَیهِ مَقدُرَتُهُ وَ الخامِسَةُ لا یُسلِمَکَ عِندَ النَّکَبات.
🔸 #صداقت محدود در پنج چیز است و پنج حد دارد (پس کسی که این پنج حد را ندارد، کمال صداقت را ندارد):
1️⃣ سرشت و آشکارش برای تو یکی است یعنی ظاهر و باطنش یکی است به اصطلاح ایرانی ها یکرنگ و یک رو باشد.
2️⃣ زینت خودش زینت توست و سرافکندگی و سرشکستگی تو سرافکندگی و سرشکستگی خودش است.
3️⃣ وقتی مقداری مال به دست بیاورد و یا سرپرستی عده ای را داشته باشد خودش را گم نکند و متکبر و مغرور نشود و فخر فروشی نکند و عجب و خودپسندی او را نگیرد و با تو رفتارش صادقانه باشد و متکبرانه و ظالمانه نباشد.
4️⃣ از آنچه توان و قدرت دارد برای تو منع و مضایقه نکند.
5️⃣ در نکبتها و سختی های خانمان سوز تو را وانگذارد.
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
1400-1-2 mir bagheri.mp3
11.2M
🎧 استاد میرباقری | چالشهای پیشِ روی منتظران در عصر ظهور
🗓 برنامۀ سمت خدا ، دوم فروردین ماه ۱۴۰۰
📺 http://www.telewebion.com/episode/۲۵۴۰۱۵۱
☑️ @mirbaqeri_ir
🔑تذکر غیر اسلامی!
#اخلاق_اسلامی
🔸شاید تا بحال با افرادی مواجه شده باشید که با نیت الهی به دنبال برطرف کردن عیوب نزدیکان و دوستان خود هستند ولی روشی تند و یا همراه با نیش و کنایه را برای گفتن عیوب دیگران انتخاب میکنند!
🔸هرآنچه عیب و نقص و یا شبه نقص! در افراد متوجه میشویم را نباید سریع و با تندی به آنها بگوییم بلکه بهترین تذکر که سیره بزرگان هم است ، " تذکر عملی " است که به مراتب تأثیر بیشتری میگذارد و در این روش #عزت_نفس فرد مقابل هم لحاظ میشود.
🔹حضرت در روایت چه زیبا به این نکته اشاره میفرمایند که کسی که توجه به عیوب و نقص های خود بکند و مشغول برطرف کردن آنها باشد وقتی برای برای بررسی و توجه به عیوب دیگران پیدا نمیکند.
🔹کسی که عیب تراشی بیش از حد از دوستان و آشنایان میکند طبق روایت، به مرور تنها میماند!
عیب تراشی و توجه و بازگو کردن مکرر مسائل غیر ضروری در برخوردهای افراد، خود رذیله ای اخلاقی است.
#تذکر_مذموم
#تذکر_عملی
#اخلاق
#عمل_به_دستورات_مأثور
حضرت امیرالمومنین علی سلام الله علیه🔻
أسعَدُ الناسِ مَن عَرَفَ فَضلَنا ، وتَقَرَّبَ إلى اللّه ِ بِنا ، وأخلَصَ حُبَّنا ، وعَمِلَ بما إلَيهِ نَدَبنا ، وانتَهى عَمّا عَنهُ نَهَينا ، فذاكَ مِنّا وهُو في دارِ المُقامَةِ مَعَنا .
🔹خوشبخت ترين مردم كسى است كه فضل و مقام ما را بشناسد و به وسيله ما به خدا نزديك شود و در دوستى ما يكدل و مخلص باشد و به آنچه ما بدان فرا خوانديم عمل كند و از آنچه ما نهى كرديم دست بردارد، چنين كسى از ماست و در سراى ماندگارى (بهشت) با ماست .
(غرر الحكم : 3297)
🔴حضرت علی اکبر(ع)؛ جوان نمونه اسلام
🔶هر چند اطلاعات تاریخی اندکی از زندگی علیاکبر علیه السلام داریم، اما همین اطلاعات اندک کافی است که او را به عنوان الگویی جاودانه برای جوانان جویای حقیقت و سعادت بدانیم:
🌹او به گواهی امام حسین(ع) شبیهترین افراد به پیامبر اکرم(ص) بود. این شباهت نه فقط از حیث شمایل و گفتار، بلکه از حیث اخلاق و رفتار نیز بود. امام حسین در روز عاشورا در وصف علی اکبر چنین فرمود:
🌹اللَّهُمَّ اشْهَدْ فَقَدْ بَرَزَ إِلَيْهِمْ غُلَامٌ أَشْبَهُ النَّاسِ خَلْقاً وَ خُلُقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسُولِكَ ص وَ كُنَّا إِذَا اشْتَقْنَا إِلَى نَبِيِّكَ نَظَرْنَا إِلَيْه (نفس المهموم، ص۱۱۳)
🌹او از شجاعترین جوانان اسلام بود. وقتی در مسیر حرکت کاروان امام حسین از مکه به سوی کربلا (بعد از حرکت از منزل قصر ابیمقاتل) آن حضرت جمله استرجاع (انا لله و انا الیه راجعون) را گفت و در پاسخِ علی اکبر که علت گفتن چنین جملهای را جویا شد، فرمود: هاتفی غیبی را شنیدم که میگفت: «الْقَوْمُ يَسِيرُونَ وَ الْمَنَايَا تَصِيرُ إِلَيْهِمْ؛ این قوم در حال حرکتاند و مرگ هم به استقبال آنان میآید» فهمیدم که ما به سوی مرگ حرکت میکنیم، آن جوان بینظیر اسلام در پاسخ گفت: «يَا أَبَتِ لَا أَرَاكَ اللَّهُ سُوءاً أَ لَسْنَا عَلَى الْحَقِّ» مگر ما بر حق نیستیم؟ مگر راه ما راه حق نیست؟ امام در پاسخ فرمود بله به خدایی که بازگشت بندگان به سوی اوست راه ما حق است. علی اکبر عرض کرد: «فَإِنَّنَا إِذاً لَا نُبَالِي أَنْ نَمُوتَ مُحِقِّينَ» بنابراین مشکلی نیست. مهم این است که جان خود را فدای حق کنیم و در راه حق بمیریم.(ارشاد، ج۲، ص۸۲)
🔶طبق همه نقلهای تاریخی کسی که در روز عاشورا بعد از امام حسین علیه السلام بیشترین تعداد را از سپاهیان عمر سعد به هلاکت رساند، علی اکبر بود. از ۵۴ چهار تا ۲۰۰ نفر گفته شده است.
🌹جایگاه والای علی اکبر را میتوان در این جمله ابی عبدالله دید که بعد از شهادت او فرمود: عَلَى الدُّنْيَا بَعْدَكَ الْعَفَاء؛ بعد از تو خاک بر سر دنیا» (ارشاد، ج۲، ص۱۰۶)
🌹افزون بر این، علی اکبر، بعد از امام حسین علیه السلام، تنها شهیدی است که در زیارت عاشورا به طور اختصاصی مخاطب سلام قرار گرفته است: «السَّلَامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلَى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلَى أَصْحَابِ الْحُسَيْنِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِين» (کامل الزیارات، ص۱۷۸)
🌹همچنین در زیارت ناحیه مقدسه، بعد از زیارت امام حسین علیه السلام، نخستین شهیدی که امام زمان علیه السلام به او سلام میفرستد، علی اکبر است:
السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا أَوَّلَ قَتِيلٍ مِنْ نَسْلِ خَيْرِ سَلِيلٍ ، مِنْ سُلَالَةِ إِبْرَاهِيمَ الْخَلِيلِ، صَلَّى اللَّهُ عَلَيْكَ وَ عَلَى أَبِيكَ ... وَ أَنَّكَ ابْنُ حُجَّتِهِ وَ أَمِينُهُ، ... وَ جَعَلَنَا اللَّهُ مِنْ مُلَاقِيكَ وَ مُرَافِقِيكَ، وَ مُرَافِقِي جَدِّكَ وَ أَبِيكَ، وَ عَمِّكَ وَ أَخِيكَ، وَ أُمِّكَ الْمَظْلُومَةِ ، وَ أَبْرَأُ إِلَى اللَّهِ مِنْ قَاتِلِيكَ، وَ أَسْأَلُ اللَّهَ مُرَافَقَتَكَ فِي دَارِ الْخُلُودِ، وَ أَبْرَأُ إِلَى اللَّهِ مِنْ أَعْدَائِكَ أُولِي الْجُحُودِ، وَ السَّلَامُ عَلَيْكَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ. (المزار الکبیر، ص۴۸۶-)
احمد حسین شریفی
اللهم عجل لولیک الفرج
#حرف_حساب
عُمر هر کسی به اندازه فهم اوست از حقایق عالم!
و اگر کسی از حقایقِ عالم چیزی نفهمد، حرکتی نداشته است و رشدی نکرده است حتی اگر ظاهر به او تحصیل کرده بگویند .
خداوند متعال وجود مقدس انوار اهل بیت(علیهم السلام) را حقایق عالم هستی معرفی کرده است و اگر کسی از جایگاه و معارف و سخنان ملکوتی آنها بی اطلاع باشد، از حقایق عالَم چیزی دریافت نکرده است!
این سخنان از اصیل ترین صحبت های عالَم است و شعار نیست و ارزش آن را اهلش میدانند...
اگر دور اهل بیت گشتیم و به دنبال معارف اهل بیت باشیم، عُمر کرده ایم.
کسانی که فقط دغدغهِ نان و غذا و خواب و لذات دنیایی را دارند از این حقایق بی بهره اند و بیگانه اند با لذات اصیل ملکوتی...
التماس تفکر