#نهج_البلاغه
▫️وَسُئِلَ عَنِ التَّوْحِيدِ وَالْعَدْلِ فَقَالَ التَّوْحِيدُ أَلاَّ تَتَوَهَّمَهُ، وَالْعَدْلُ أَلاَّ تَتَّهِمَهُ
🟠 «از آن حضرت درباره توحيد و عدل سؤال شد، فرمود: توحيد آن است كه خدا را در وهم و انديشه نياورى و عدل آن است كه او را متهم نسازى
✍️توحيد در اين جا به معنى خداشناسى است و خداشناسى در صورتى كامل مى شود كه او را برتر از خيال و قياس و گمان و وهم بدانيم و از هرچه ديده ايم و شنيده ايم و گفته ايم فراتر بشماريم. زيرا آنچه در وهم انسان و خيال و قياس و عقل او مى گنجد محدود است و خداوند وجودى است نامحدود از هر جهت و به همين دليل همواره بزرگان علم عقايد گفته اند كه كنه ذات خدا بر هيچ كس حتى بر انبيا و اوليا روشن نيست. آنچه از خداوند مى دانيم صفات جلال و جمال اوست و افعال و آثارى كه صحنه جهان را پر كرده است. به همين دليل در روايات دستور داده شده كه در ذات خدا انديشه نكنيد كه به جايى نمى رسيد.«حقيقت عدل (عدالت خداوند) آن است كه او را متهم نسازى» اشاره به اين است كه كسى عقيده كامل به عدالت خداوند دارد كه همه كارهاى او را بر وفق حكمت و عدالت بداند. تقسيم نعمت ها در ميان بندگان، وجود حوادث دردناك در زندگى، هجوم آفات و بلاها در مواقع خاص به فرد يا گروهى; آرى، او همه اين ها را از سوى خداوند مى داند و او را متهم به ظلم و بى عدالتى نمى كند و مشكل را در نقصان علم و آگاهى خود از مصالح و مفاسد امروز و آينده مى شمرد. مى گويد: دليلى ندارد كه اين ها ظالمانه باشد چراكه خداوند نه نياز به كسى دارد و نه كارى برخلاف حكمت انجام مى دهد.
📘#حکمت_470
https://eitaa.com/a_fatemi24
25.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلام_خدا
این قرآن، نازلشده از جانب خدای بخشاینده و بارحمت است کتابی که ...
#نهج_البلاغه
▫️و تَعَلَّمُوا الْقُرْآنَ فَإِنَّهُ أَحْسَنُ الْحَدِيثِ، وَتَفَقَّهُوا فِيهِ فَإِنَّهُ رَبِيعُ الْقُلُوبِ، وَاسْتَشْفُوا بِنُورِهِ فَآِنَّهُ شِفَاءُ الصُّدُورِ، وَ أَحْسِنُوا تِلاَوَتَهُ فَإِنَّهُ أَنْفَعُ الْقَصَصِ
🌖قرآن را فرا گيريد که بهترين گفته هاست! و در آن بينديشيد که بهار قلب هاست! از نور آن، شفا و درمان بطلبيد که شفاى دل ها(ى بيمار) است! و آن را به نيکوترين وجه تلاوت کنيد، که نافع ترين سخن هاست!»
📘#خطبه_110
https://eitaa.com/a_fatemi24
❇️ بهترین عطرها
☀️امیرالمومنین علی علیه السلام میفرماید:
✨نِعْمَ الطِّیبُ الْمِسْکُ خَفِیفٌ مَحْمِلُهُ عَطِرٌ رِیحُهُ.✨
🖌مشک، عطر خوبی است حملش سبک و عطرش بسیار خوب است.
🔰 نهجالبلاغه، حکمت ۳۹۷.
✍ توضیح
🔻امام علیه السلام در این بیان کوتاه و پرمعنا از یکی از مواد معطر یعنی مِشک تعریف و تمجید میکند، میفرماید:
«مشک، عطر خوبی است حملش سبک و عطرش بسیار خوب است».
🔻بوی خوش در اسلام و مخصوصاً احادیث پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه هدی علیهم السلام بسیار مدح شده است و به مسلمانان دستور داده اند که از عطریات استفاده کنند و همیشه خوشبو باشند و مخصوصاً به هنگام نماز از بوی خوش استفاده نمایند.
🔻مرحوم کلینی در جلد ششم کافی از امام سجاد علیه السلام نقل میکند که آن حضرت ظرفی داشت که در آن مشک بود و در کنار سجده گاهش میگذاشت و هنگامی که میخواست وارد نماز شود از آن بر میداشت و خود را خوشبو میساخت؛
(کَانَتْ لِعَلِی بْنِ الْحُسَینِ علیه السلام قَارُورَهُ مِسْکٍ فِی مَسْجِدِهِ فَإِذَا دَخَلَ لِلصَّلَاةِ أَخَذَ مِنْهُ فَتَمَسَّحَ بِهِ). (۱)
☀️در حدیث دیگری آمده است که امام صادق علیه السلام فرمود:
💎صَلاةُ مُتَطَیبٍ أَفْضَلُ مِنْ سَبْعِینَ صَلَاةً بِغَیرِ طِیبٍ.
🔸نماز کسی که خود را خوشبو میکند برتر از هفتاد نماز بدون آن است. (۲)
🔻حتی برای روزه دار که بوییدن گلها مکروه است استفاده از عطریات نه تنها ممنوع نیست بلکه توصیه شده است: در روایتی میخوانیم:
💎کَانَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام إِذَا صَامَ تَطَیبَ بِالطِّیبِ وَ یقُولُ الطِّیبُ تُحْفَهُ الصَّائِمِ.
🔸امام صادق علیه السلام هنگامی که روزه میگرفت از عطر استفاده میکرد و میگفت: عطر تحفه روزه دار است. (۳)
🔻استفاده از عطر نه تنها در حال نماز و روزه بلکه در تمام حالات (جز در حال احرام) توصیه شده است تا آن جا که درباره پیغمبر صلی الله علیه و آله میخوانیم:
💎کَانَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله ینْفِقُ فِی الطِّیبِ أَکْثَرَ مِمَّا ینْفِقُ فِی الطَّعَامِ.
🔸آنچه پیامبر صلی الله علیه و آله برای عطر هزینه میکرد بیش از آن بود که برای غذا هزینه میکرد. (۴)
🔻البته این موضوع هرگز اسراف نبود زیرا هزینه زندگی ساده پیغمبر صلی الله علیه و آله بسیار کم بود و هزینه عطریات به خصوص مشک که از راههای دور میآوردند نسبتاً زیاد بود.
👈البته درمورد زنان اکیداً نهی شده است که به هنگام بیرون آمدن از خانه یا ملاقات با نامحرم خود را خوشبو سازند به گونه ای که دیگران آن عطر را استشمام کنند زیرا ممکن است منشأ مفاسدی گردد.
🔻به هر حال امام علیه السلام در گفتار حکیمانه مورد بحث، درباره برتری مشک بر عطریات دیگر میفرماید:
امتیاز این عطر بر سایر عطرها این است که اولاً حملش آسان است زیرا ظرف بزرگی لازم ندارد به علاوه مانند بسیاری از عطریات به صورت مایع نیست که مشکلات خاص خود را داشته باشد بلکه به صورت جامد بوده و استفاده کردن از آن نیز بسیار آسان است؛انسان با سر انگشت خود میتواند مقداری از آن را بردارد و به خویش بمالد. اضافه بر این، بوی مشک را غالب مردم با اختلاف سلیقه ای که درباره عطر دارند میپسندند
و لذا امام علیه السلام آن را مدح و ستایش میکند.
به همین دلیل از حالات پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه هدی علیهم السلام استفاده میشود که بسیاری از آن بزرگواران از مشک استفاده میکردند حتی گاهی مقداری از آن را در غذا میریختند. (۵)
🔻در اهمیت استفاده از بوی خوش در نمازها همین بس که مرحوم کلینی در باب الغالیه در کافی نقل میکند که امام علی بن الحسین علیهما السلام شبی از شبهای سرد زمستانی جبه خز و ردایی از خز و عمامه ای از خز پوشیده بود و خود را با بوهای خوش کاملاً معطر ساخته بود یکی از یاران حضرت، ایشان را با آن حالت مشاهده کرد، عرض کرد: فدایت شوم در این وقت شب با این وضع کجا میروید؟ فرمود:
💎إِنِّی أُرِیدُ أَنْ أَخْطُبَ الْحُورَ الْعِینَ إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِی هَذِهِ اللَّیلَةِ.
🔸من میخواهم از خداوند حور العین را خواستگاری کنم. (۶)
👈اشاره به این که استفاده از بوی خوش به هنگام عبادت و نماز و پوشیدن لباسهای خوب به هنگام رفتن به مسجد از اموری است که در آخرت پاداشهای مهم الهی دارد.
📚منابع
۱) کافی، ج ۶، ص ۵۱۵، ح ۶.
۲) کافی، ص ۵۱۰، ح ۷.
۳) کافی، ج ۴، ص ۱۱۳، ح ۳.
۴) کافی، ج ۶، ص ۵۱۲، ح ۱۸.
۵) برای توضیح بیشتر به کافی، باب المسک، ج ۶، ص ۵۱۴ مراجعه فرمایید.
۶) کافی، ج ۶، ص ۵۱۶، ح ۳.
📚همراه با نهجالبلاغه وصحیفه
@a_fatemi24
┄┄┅═✧❁🌹💎🌹❁✧═┅
✅گناه شناسی
🔻تعجب حضرت علی
امام علی علیه السلام فرمودند :
عَجِبتُ لأقوامٍ يَحتَمُونَ الطَّعامَ مَخافَةَ الأذى كيفَ لا يَحتَمُونَ الذُّنوبَ مَخافةَ النّارِ ؟!
در شگفتم از مردمى كه از ترس اذيت شدن، از غذا پرهيز مى كنند
چگونه از ترس آتش ،
از #گناهان پرهيز نمى كنند؟!
تحف العقول : ۲۰۴
قابل توجه مسئولین محترم!
#حضرت_امیر (ع):
العَجزُ يُطمِعُ الأَعداءَ.
اظهار ناتوانى، دشمنان را به طمع
مى اندازد.
غررالحكم
اظهار عجز نزد ستم پیشه ابلهیست
اشک کباب موجب طغیان آتش است.
صائب می گوید ضعف نشان دادن به ستمگر ها نشانه ابلهیست و سپس در مثالی زیبا اشک کباب یا همان قطره که گویا نشان خواهش کباب از آتش است را باعث بیش تر شدن آتش میداند.
وقتی به ستمگر ها پیام ضعف می دهید طمع آنها بیشتر میشوند تا به شما ضربه بزنند؛ و این مربوط به امروز و دیروز نیست، این فطرت ستمگرهاست که صائب در قرن یازده به آن اشاره کرده است.
سلام علیکم
اما نیم نگاهی به خطبه متقین حضرت علی علیه السلام👇
ارسال از طرف آقای سلیمی از زاهدان
این خطبه به روشنی نشان میدهد که انسان متقی باید در تمام جنبههای زندگی خود، از اخلاق و رفتار نیکو و راستین پیروی کند و همواره به یاد خدا باشد.
1. پرهیزگاری:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان کسانی هستند که از خدا میترسند و گناه را ترک میکنند. آنان در دنیا با پاکی زندگی میکنند و در آخرت به سعادت میرسند."
2. صداقت و راستگویی:
ایشان میفرمایند: "یکی از ویژگیهای متقیان این است که همواره راستگو هستند و از دروغ و فریبکاری پرهیز میکنند. آنان بر عهد و پیمان خود وفا دارند و به دیگران آسیب نمیرسانند."
3. صبر و شکیبایی:
امام علی (علیهالسلام) درباره صبر و شکیبایی متقیان میفرمایند: "متقیان در برابر مشکلات و سختیها صبر میکنند و از خدا یاری میطلبند. آنان در برابر مصائب دنیا استقامت نشان میدهند و امیدشان به رحمت الهی است."
4. فروتنی و تواضع:
ایشان میفرمایند: "متقیان افرادی فروتن و متواضع هستند. آنان خود را برتر از دیگران نمیدانند و با مهربانی و احترام با دیگران برخورد میکنند."
5. احسان به دیگران:
امام علی (علیهالسلام) در ادامه میفرمایند: "متقیان به دیگران احسان میکنند و به نیازمندان کمک میرسانند. آنان سخاوتمند و دستگیر هستند و از مال خود به دیگران میبخشند."
6. عفاف و پاکدامنی:
امام علی (علیهالسلام) درباره پاکدامنی متقیان میفرمایند: "متقیان از هرگونه گناه و ناپاکی پرهیز میکنند و همواره به دنبال پاکی و طهارت در زندگی خود هستند."
https://eitaa.com/a_fatemi24/1013
7. پرهیز از حرام:
امام علی (علیهالسلام) در خطبه همام میفرمایند: "متقیان از هر گونه حرام و ناپاکی پرهیز میکنند. آنان به حلال و حرام توجه دارند و تنها از راههای مشروع و حلال کسب درآمد میکنند."
8. توکل به خدا:
امام علی (ع) درباره توکل به خداوند میفرمایند: "متقیان همواره به خداوند توکل میکنند و میدانند که همه چیز در دست اوست. آنان در همه امور به خداوند اعتماد دارند و از او یاری میجویند."
9. ذکر خداوند:
ایشان میفرمایند: "متقیان همواره در حال ذکر و یاد خداوند هستند. زبان آنان به ذکر الهی مشغول است و دلهایشان با یاد خداوند آرامش مییابد."
10. دوری از دنیاپرستی:
امام علی (علیهالسلام) در ادامه میفرمایند: "متقیان به دنیا و مادیات دل نمیبندند و از دنیاپرستی پرهیز میکنند. آنان میدانند که دنیا فانی است و به آخرت و زندگی پس از مرگ توجه دارند."
11. گذشت و بخشش:
ایشان میفرمایند: "متقیان اهل گذشت و بخشش هستند. آنان از خطاها و گناهان دیگران گذشت میکنند و خود را از کینه و نفرت دور میسازند."
12. نصیحتپذیری:
امام علی (علیهالسلام) درباره نصیحتپذیری متقیان میفرمایند: "متقیان به نصیحت و اندرزهای دیگران گوش میدهند و از انتقادات سازنده استقبال میکنند. آنان همواره به دنبال بهبود و اصلاح خود هستند."
13. احترام به حقوق دیگران:
ایشان میفرمایند: "متقیان به حقوق دیگران احترام میگذارند و هیچگاه حقوق دیگران را پایمال نمیکنند. آنان در روابط خود با دیگران به انصاف و عدالت عمل میکنند."
https://eitaa.com/a_fatemi24/1013
14. عبادت و بندگی:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان شبها به عبادت و نماز مشغول میشوند و با خضوع و خشوع به درگاه خداوند دعا میکنند. آنان از عبادت لذت میبرند و از عبادتهای ظاهری به عبادتهای باطنی و خالصانه روی میآورند."
15. زهد و قناعت:
ایشان میفرمایند: "متقیان اهل زهد و قناعت هستند. آنان به کمترین امکانات و نعمات دنیا راضی هستند و از تجملات و زندگی پر زرق و برق دوری میکنند."
16. صدقه و انفاق:
امام علی (ع) درباره صدقه و انفاق متقیان میفرمایند: "متقیان از مال خود به فقرا و نیازمندان کمک میکنند و از انفاق و صدقه دادن لذت میبرند. آنان میدانند که کمک به دیگران باعث رضایت خداوند و برکت در زندگی میشود."
17. حفظ زبان:
ایشان میفرمایند: "متقیان زبان خود را از گفتار ناپسند و بیهوده نگه میدارند. آنان از غیبت، تهمت و دروغ پرهیز میکنند و همواره به سخن حق و درست مشغول هستند."
18. احترام به والدین:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان به والدین خود احترام میگذارند و از آنان به خوبی مراقبت میکنند. آنان همواره به والدین خود نیکی میکنند و دعای خیر برای آنان میکنند."
19. محبت به اهل بیت (علیهمالسلام):
ایشان میفرمایند: "متقیان به اهل بیت پیامبر (ص) محبت دارند و از آنان پیروی میکنند. آنان عشق و محبت به اهل بیت را در دلهای خود نهادینه کردهاند و از راهنماییها و آموزههای آنان بهرهمند میشوند."
20. کمک به مستضعفان:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان به مستضعفان و افراد بیبضاعت کمک میکنند و از حقوق آنان دفاع میکنند. آنان به عدالت و انصاف عمل میکنند و از ظلم و ستم به دیگران دوری میکنند."
https://eitaa.com/a_fatemi24
21. پیشگامی در انجام خیر:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان همواره در انجام اعمال خیر و نیک پیشگام هستند. آنان از فرصتهای مختلف برای کمک به دیگران و انجام امور خیر استفاده میکنند."
22. حلم و بردباری:
ایشان میفرمایند: "متقیان دارای حلم و بردباری هستند. آنان در برابر ناملایمات و سختیها صبورند و از خشم و عصبانیت دوری میکنند."
23. وفای به عهد:
امام علی (علیهالسلام) درباره وفاداری به عهد میفرمایند: "متقیان به عهد و پیمانهای خود وفا میکنند و به قولهای خود پایبند هستند. آنان هیچگاه خیانت نمیکنند و همواره صادق و راستگو هستند."
24. تحمل سختیها:
ایشان میفرمایند: "متقیان در مواجهه با مشکلات و سختیها استقامت نشان میدهند و از خداوند طلب یاری میکنند. آنان میدانند که زندگی دنیا پر از ابتلائات و آزمونهاست و به لطف خداوند امیدوارند."
25. خیرخواهی و مشورت:
امام علی (علیهالسلام) در ادامه میفرمایند: "متقیان به دیگران خیرخواهی میکنند و نصیحتها و مشورتهای سازنده به دیگران میدهند. آنان همواره به دنبال خیر و صلاح دیگران هستند و از خودخواهی و انحصارگرایی پرهیز میکنند."
26. ذکر و یاد خداوند:
ایشان میفرمایند: "متقیان همواره به ذکر و یاد خداوند مشغول هستند. زبان آنان به ذکر الهی مشغول است و دلهایشان از نور ایمان و معرفت پر میشود."
27. احسان به والدین:
امام علی (علیهالسلام) درباره احترام به والدین میفرمایند: "متقیان به والدین خود احترام میگذارند و از آنان به خوبی مراقبت میکنند. آنان همواره به والدین خود نیکی میکنند و دعای خیر برای آنان میکنند."
28. همدردی و یاری به دیگران:
ایشان میفرمایند: "متقیان در برابر مشکلات و سختیهای دیگران بیتفاوت نیستند و همدردی و یاری به آنان میکنند. آنان همواره به دنبال کمک و حمایت از نیازمندان و مستضعفان هستند."
29. خشنودی خداوند:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان به دنبال خشنودی خداوند هستند و اعمال و رفتارهای خود را برای رضایت خداوند انجام میدهند. آنان از هر گونه ریا و تظاهر پرهیز میکنند و تنها به دنبال رضای الهی هستند."
30. تقوا و پرهیزگاری:
ایشان میفرمایند: "متقیان اهل تقوا و پرهیزگاری هستند. آنان همواره به دنبال انجام اعمال نیک و اجتناب از گناه و نافرمانی خداوند هستند. تقوا و پرهیزگاری آنان در تمام جوانب زندگی آنان نمود پیدا میکند."
https://eitaa.com/a_fatemi24
نهج البلاغه
خطبه 182 - سپاس خدا، سفارش به پرهيزكارى و تشویق به جهاد
و منها قَدْ لَبِسَ لِلْحِكْمَةِ جُنَّتَهَا وَ أَخَذَهَا بِجَمِيعِ أَدَبِهَا مِنَ اَلْإِقْبَالِ عَلَيْهَا وَ اَلْمَعْرِفَةِ بِهَا وَ اَلتَّفَرُّغِ لَهَا
زره دانش بر تن دارد، و با تمامى آداب، و با توجّه و معرفت كامل آن را فرا گرفته است
فَهِيَ عِنْدَ نَفْسِهِ ضَالَّتُهُ اَلَّتِي يَطْلُبُهَا وَ حَاجَتُهُ اَلَّتِي يَسْأَلُ عَنْهَا
حكمت گمشدۀ اوست كه همواره در جستجوى آن مىباشد، و نياز اوست كه در به دست آوردنش مىپرسد
فَهُوَ مُغْتَرِبٌ إِذَا اِغْتَرَبَ اَلْإِسْلاَمُ وَ ضَرَبَ بِعَسِيبِ ذَنَبِهِ وَ أَلْصَقَ اَلْأَرْضَ بِجِرَانِهِ
در آن هنگام كه اسلام غروب مىكند و چونان شترى در راه مانده دم خود را به حركت در آورده، گردن به زمين مىچسباند
بَقِيَّةٌ مِنْ بَقَايَا حُجَّتِهِ خَلِيفَةٌ مِنْ خَلاَئِفِ أَنْبِيَائِهِ
او پنهان خواهد شد (دوران غيبت صغرى و كبرى) او باقى مانده حجّتهاى الهى، و آخرين جانشين از جانشينان پيامبران است
📚همراه با نهجالبلاغه وصحیفه
@a_fatemi24
┄┄┅═✧❁🌹💎🌹❁✧═┅