eitaa logo
نهج البلاغه و صحیفه سجادیه
655 دنبال‌کننده
192 عکس
34 ویدیو
5 فایل
📚حکمتهای نهج البلاغه ✔️هر روز یک حکمت بهمراه شرح انشالله https://eitaa.com/a_fatemi24/652 ✔️نکات قرآنی https://eitaa.com/a_fatemi24/660
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از منبرک فاطمی
https://eitaa.com/fatemi52/156 🔰جلسه سوم تفسیر سوره ابراهیم👆 🔰شرح دعای روز سوم https://eitaa.com/fatemi5/2653
جلسه چهارم تفسیر سوره مبارکه ابراهیم 👇 https://eitaa.com/fatemi52/168
🔰وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسی بِآیاتِنا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَکَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَی النُّورِ وَ ذَکِّرْهُمْ بِأَیّامِ اللّهِ إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیاتٍ لِکُلِّ صَبّارٍ شَکُورٍ«5» 🔰همانا موسی را همراه معجزاتی(به سوی مردم)فرستادیم(و به او گفتیم:)قومت را از تاریکی ها به سوی نور خارج ساز و روزهای(نزول قهر یا لطف)خدا را به آنان یادآوری کن،همانا در این(یادآوری)برای کسانی که صبر و مقاومت و سپاس فراوان داشته باشند نشانه هایی از قدرت الهی است. ✍️نکته ها: 📌در روایات،روز ظهور حضرت مهدی علیه السلام و روز رجعت و روز قیامت را از مصادیق«ایّام اللَّه» گفته اند.[6] ✍️پیام ها: 1-انبیا باید داشته باشند. أَرْسَلْنا ... بِآیاتِنا 2-هدف کلّی انبیا،یکی است.خداوند در آیه اوّل این سوره به پیامبر اسلام،و در این آیه به حضرت موسی می فرماید:مردم را از ها خارج کنید و به نور هدایت نمایید. «أَخْرِجْ قَوْمَکَ» 3-اوّلین حوزه ی مأموریّت انبیا،قوم خودشان است. «قَوْمَکَ» 4-راه نجات مردم از ظلمات،یاد قهر و خدا نسبت به ستمگران و توجّه به الطاف اونسبت به گذشتگان است. «ذَکِّرْهُمْ بِأَیّامِ اللّهِ» 5-توجّه به تاریخ،زمینه ی و شکر را در انسان به وجود می آورد.یادآوری مصیبت ها و تلخی های گذشته و برطرف شدن آنها،انسان را به شکر وادار می کند.توجّه به پایداری امّت ها و پیروزی آنان،آدمی را به صبر و مقاومت دعوت می کند. «إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیاتٍ لِکُلِّ صَبّارٍ شَکُورٍ» 6-همه ی روزها روز خداست،امّا روز قدرت خداوند حساب دیگری دارد.(تجلّی قدرت او در قهر بر کفّار و تجلّی لطف او بر مؤمنان.) «بِأَیّامِ اللّهِ» 7-هرگونه جشن یا سوگواری و مراسم ای که بزرگداشت ایام اللَّه باشد جایز است. «ذَکِّرْهُمْ بِأَیّامِ اللّهِ» (بر خلاف نظر فرقه ی منحرف وهّابیّت) 8-مؤمن در سختی، و در رفاه،شکر می کند. «صَبّارٍ شَکُورٍ» 9-صبر زمینۀ درک است. «لَآیاتٍ لِکُلِّ صَبّارٍ»
جلسات پنجگانه اول.docx
88.3K
۵ جلسه اول در این فایل موجود ست
جلسه چهارم (آیه 5)
🔰لزوم زنده نگه داشتن ایام الله
جلسه چهارم (آیه 5) 🔰لزوم زنده نگه داشتن ایام الله 🔰وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسى‏ بِآياتِنا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَكَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ إِنَّ في‏ ذلِكَ لَآياتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ. 🔰اى پيامبر، ما تو را به رسالت فرستاده‏ايم، چنان‏كه يقينا موسى را با نشانه‏هاى خود (معجزاتى كه به او داديم) به رسالت فرستاديم و به او گفتيم: قوم خود را از تاريكى‏هاى گمراهى درآور و به سوى نور هدايت روانه ساز و روزهاى الهى را كه حاكميّت خدا بر همه اسباب و عوامل آشكار شد به آنان يادآورى كن. قطعا در هريك از آنها، براى هركسى كه در بلاها بسيار شكيبا و در برابر نعمت‏هاى الهى بسيار سپاسگزار باشد، نشانه‏هايى بر يكتايى خداست. ♦️رفتارهای تبلیغی: 1. به نمونه های دست قدرت الهی در دوران معاصر اشاره کرده و بر آیه تطبیق دهید. 2. شکست آمریکا، حمله به پایگاه عین الاسد، حضور میلیونی مردم در تشییع سردار سلیمانی و... . 3. مردم را تشویق کنید با حضور خودشان در انتخابات، نشانه دیگر قدرت الهی را به جهان نشان دهند. 🔰یکی از عناصر مهم و معیارهای کلیدی حق و باطل و خروج از ظلمت به سوی نور، یاد آوری ایام الله ها ست. روزهایی که با عنایت خدا سرنوشت جامعه و بشریت عوض شده است. در تاریخ بنی اسرائیل، روز نجات بنی اسرائیل از یوغ فرعون و رسیدن به آزادی و استقلال، یوم الله نامیده شد. ۲۲بهمن، ۹دی، تشییع جنازه سردار شهید سلیمانی از این نمونه‌ها ست. ♦️تفاوت روزهای بزرگ خداوند از منظر اسلام همه‌ی روزها، روزهای عادی هستند و به خودی خود نه مبارک هستند نه نحس. بلکه شومی یا مبارکی آنها به علت حادثه‌اى است که در آن روز پیش آمده است.۱ لذا هرچند برخی آیات قرآن کریم بر نحس بودن یا مبارک بودن روزها اشاره دارند؛ اما در حقیقت به‌خاطر حوادثی است که در آنها اتفاق افتاده است. مثلاً مبارک بودن شب قدر به‌خاطر امور معنوی بزرگ و مهمی است که در آن اتّفاق افتاده است. اما در این میان، برخی روزها، نه تنها روزهای مبارک و با سعادتی هستند، بلکه بالاتر از آن، روزهایی هستند که متعلق به خدایند و قرآن از آنها به «ایام‌الله» تعبیر می‌کند. روزهای خاصی که شریف‌ترین و برترین روزهای دنیا هستند.