سلام علیکم
اما نیم نگاهی به خطبه متقین حضرت علی علیه السلام👇
ارسال از طرف آقای سلیمی از زاهدان
این خطبه به روشنی نشان میدهد که انسان متقی باید در تمام جنبههای زندگی خود، از اخلاق و رفتار نیکو و راستین پیروی کند و همواره به یاد خدا باشد.
1. پرهیزگاری:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان کسانی هستند که از خدا میترسند و گناه را ترک میکنند. آنان در دنیا با پاکی زندگی میکنند و در آخرت به سعادت میرسند."
2. صداقت و راستگویی:
ایشان میفرمایند: "یکی از ویژگیهای متقیان این است که همواره راستگو هستند و از دروغ و فریبکاری پرهیز میکنند. آنان بر عهد و پیمان خود وفا دارند و به دیگران آسیب نمیرسانند."
3. صبر و شکیبایی:
امام علی (علیهالسلام) درباره صبر و شکیبایی متقیان میفرمایند: "متقیان در برابر مشکلات و سختیها صبر میکنند و از خدا یاری میطلبند. آنان در برابر مصائب دنیا استقامت نشان میدهند و امیدشان به رحمت الهی است."
4. فروتنی و تواضع:
ایشان میفرمایند: "متقیان افرادی فروتن و متواضع هستند. آنان خود را برتر از دیگران نمیدانند و با مهربانی و احترام با دیگران برخورد میکنند."
5. احسان به دیگران:
امام علی (علیهالسلام) در ادامه میفرمایند: "متقیان به دیگران احسان میکنند و به نیازمندان کمک میرسانند. آنان سخاوتمند و دستگیر هستند و از مال خود به دیگران میبخشند."
6. عفاف و پاکدامنی:
امام علی (علیهالسلام) درباره پاکدامنی متقیان میفرمایند: "متقیان از هرگونه گناه و ناپاکی پرهیز میکنند و همواره به دنبال پاکی و طهارت در زندگی خود هستند."
https://eitaa.com/a_fatemi24/1013
7. پرهیز از حرام:
امام علی (علیهالسلام) در خطبه همام میفرمایند: "متقیان از هر گونه حرام و ناپاکی پرهیز میکنند. آنان به حلال و حرام توجه دارند و تنها از راههای مشروع و حلال کسب درآمد میکنند."
8. توکل به خدا:
امام علی (ع) درباره توکل به خداوند میفرمایند: "متقیان همواره به خداوند توکل میکنند و میدانند که همه چیز در دست اوست. آنان در همه امور به خداوند اعتماد دارند و از او یاری میجویند."
9. ذکر خداوند:
ایشان میفرمایند: "متقیان همواره در حال ذکر و یاد خداوند هستند. زبان آنان به ذکر الهی مشغول است و دلهایشان با یاد خداوند آرامش مییابد."
10. دوری از دنیاپرستی:
امام علی (علیهالسلام) در ادامه میفرمایند: "متقیان به دنیا و مادیات دل نمیبندند و از دنیاپرستی پرهیز میکنند. آنان میدانند که دنیا فانی است و به آخرت و زندگی پس از مرگ توجه دارند."
11. گذشت و بخشش:
ایشان میفرمایند: "متقیان اهل گذشت و بخشش هستند. آنان از خطاها و گناهان دیگران گذشت میکنند و خود را از کینه و نفرت دور میسازند."
12. نصیحتپذیری:
امام علی (علیهالسلام) درباره نصیحتپذیری متقیان میفرمایند: "متقیان به نصیحت و اندرزهای دیگران گوش میدهند و از انتقادات سازنده استقبال میکنند. آنان همواره به دنبال بهبود و اصلاح خود هستند."
13. احترام به حقوق دیگران:
ایشان میفرمایند: "متقیان به حقوق دیگران احترام میگذارند و هیچگاه حقوق دیگران را پایمال نمیکنند. آنان در روابط خود با دیگران به انصاف و عدالت عمل میکنند."
https://eitaa.com/a_fatemi24/1013
14. عبادت و بندگی:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان شبها به عبادت و نماز مشغول میشوند و با خضوع و خشوع به درگاه خداوند دعا میکنند. آنان از عبادت لذت میبرند و از عبادتهای ظاهری به عبادتهای باطنی و خالصانه روی میآورند."
15. زهد و قناعت:
ایشان میفرمایند: "متقیان اهل زهد و قناعت هستند. آنان به کمترین امکانات و نعمات دنیا راضی هستند و از تجملات و زندگی پر زرق و برق دوری میکنند."
16. صدقه و انفاق:
امام علی (ع) درباره صدقه و انفاق متقیان میفرمایند: "متقیان از مال خود به فقرا و نیازمندان کمک میکنند و از انفاق و صدقه دادن لذت میبرند. آنان میدانند که کمک به دیگران باعث رضایت خداوند و برکت در زندگی میشود."
17. حفظ زبان:
ایشان میفرمایند: "متقیان زبان خود را از گفتار ناپسند و بیهوده نگه میدارند. آنان از غیبت، تهمت و دروغ پرهیز میکنند و همواره به سخن حق و درست مشغول هستند."
18. احترام به والدین:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان به والدین خود احترام میگذارند و از آنان به خوبی مراقبت میکنند. آنان همواره به والدین خود نیکی میکنند و دعای خیر برای آنان میکنند."
19. محبت به اهل بیت (علیهمالسلام):
ایشان میفرمایند: "متقیان به اهل بیت پیامبر (ص) محبت دارند و از آنان پیروی میکنند. آنان عشق و محبت به اهل بیت را در دلهای خود نهادینه کردهاند و از راهنماییها و آموزههای آنان بهرهمند میشوند."
20. کمک به مستضعفان:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان به مستضعفان و افراد بیبضاعت کمک میکنند و از حقوق آنان دفاع میکنند. آنان به عدالت و انصاف عمل میکنند و از ظلم و ستم به دیگران دوری میکنند."
https://eitaa.com/a_fatemi24
21. پیشگامی در انجام خیر:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان همواره در انجام اعمال خیر و نیک پیشگام هستند. آنان از فرصتهای مختلف برای کمک به دیگران و انجام امور خیر استفاده میکنند."
22. حلم و بردباری:
ایشان میفرمایند: "متقیان دارای حلم و بردباری هستند. آنان در برابر ناملایمات و سختیها صبورند و از خشم و عصبانیت دوری میکنند."
23. وفای به عهد:
امام علی (علیهالسلام) درباره وفاداری به عهد میفرمایند: "متقیان به عهد و پیمانهای خود وفا میکنند و به قولهای خود پایبند هستند. آنان هیچگاه خیانت نمیکنند و همواره صادق و راستگو هستند."
24. تحمل سختیها:
ایشان میفرمایند: "متقیان در مواجهه با مشکلات و سختیها استقامت نشان میدهند و از خداوند طلب یاری میکنند. آنان میدانند که زندگی دنیا پر از ابتلائات و آزمونهاست و به لطف خداوند امیدوارند."
25. خیرخواهی و مشورت:
امام علی (علیهالسلام) در ادامه میفرمایند: "متقیان به دیگران خیرخواهی میکنند و نصیحتها و مشورتهای سازنده به دیگران میدهند. آنان همواره به دنبال خیر و صلاح دیگران هستند و از خودخواهی و انحصارگرایی پرهیز میکنند."
26. ذکر و یاد خداوند:
ایشان میفرمایند: "متقیان همواره به ذکر و یاد خداوند مشغول هستند. زبان آنان به ذکر الهی مشغول است و دلهایشان از نور ایمان و معرفت پر میشود."
27. احسان به والدین:
امام علی (علیهالسلام) درباره احترام به والدین میفرمایند: "متقیان به والدین خود احترام میگذارند و از آنان به خوبی مراقبت میکنند. آنان همواره به والدین خود نیکی میکنند و دعای خیر برای آنان میکنند."
28. همدردی و یاری به دیگران:
ایشان میفرمایند: "متقیان در برابر مشکلات و سختیهای دیگران بیتفاوت نیستند و همدردی و یاری به آنان میکنند. آنان همواره به دنبال کمک و حمایت از نیازمندان و مستضعفان هستند."
29. خشنودی خداوند:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان به دنبال خشنودی خداوند هستند و اعمال و رفتارهای خود را برای رضایت خداوند انجام میدهند. آنان از هر گونه ریا و تظاهر پرهیز میکنند و تنها به دنبال رضای الهی هستند."
30. تقوا و پرهیزگاری:
ایشان میفرمایند: "متقیان اهل تقوا و پرهیزگاری هستند. آنان همواره به دنبال انجام اعمال نیک و اجتناب از گناه و نافرمانی خداوند هستند. تقوا و پرهیزگاری آنان در تمام جوانب زندگی آنان نمود پیدا میکند."
https://eitaa.com/a_fatemi24
نهج البلاغه
خطبه 182 - سپاس خدا، سفارش به پرهيزكارى و تشویق به جهاد
و منها قَدْ لَبِسَ لِلْحِكْمَةِ جُنَّتَهَا وَ أَخَذَهَا بِجَمِيعِ أَدَبِهَا مِنَ اَلْإِقْبَالِ عَلَيْهَا وَ اَلْمَعْرِفَةِ بِهَا وَ اَلتَّفَرُّغِ لَهَا
زره دانش بر تن دارد، و با تمامى آداب، و با توجّه و معرفت كامل آن را فرا گرفته است
فَهِيَ عِنْدَ نَفْسِهِ ضَالَّتُهُ اَلَّتِي يَطْلُبُهَا وَ حَاجَتُهُ اَلَّتِي يَسْأَلُ عَنْهَا
حكمت گمشدۀ اوست كه همواره در جستجوى آن مىباشد، و نياز اوست كه در به دست آوردنش مىپرسد
فَهُوَ مُغْتَرِبٌ إِذَا اِغْتَرَبَ اَلْإِسْلاَمُ وَ ضَرَبَ بِعَسِيبِ ذَنَبِهِ وَ أَلْصَقَ اَلْأَرْضَ بِجِرَانِهِ
در آن هنگام كه اسلام غروب مىكند و چونان شترى در راه مانده دم خود را به حركت در آورده، گردن به زمين مىچسباند
بَقِيَّةٌ مِنْ بَقَايَا حُجَّتِهِ خَلِيفَةٌ مِنْ خَلاَئِفِ أَنْبِيَائِهِ
او پنهان خواهد شد (دوران غيبت صغرى و كبرى) او باقى مانده حجّتهاى الهى، و آخرين جانشين از جانشينان پيامبران است
📚همراه با نهجالبلاغه وصحیفه
@a_fatemi24
┄┄┅═✧❁🌹💎🌹❁✧═┅
31. اهتمام به عبادات واجب:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان به انجام عبادات واجب و فرایض دینی خود اهمیت زیادی میدهند. آنان نمازهای خود را به موقع و با خشوع به جا میآورند و به روزههای واجب و سایر عبادات پایبند هستند."
32. حمایت از حق و عدل:
ایشان میفرمایند: "متقیان همواره در کنار حق و عدالت ایستاده و از حقوق مظلومان دفاع میکنند. آنان هرگز در مقابل ظلم و بیعدالتی سکوت نمیکنند و به دنبال برقراری عدالت در جامعه هستند."
33. تحمل خستگیها و سختیها:
امام علی (علیهالسلام) درباره تحمل خستگیها میفرمایند: "متقیان در برابر خستگیها و سختیهای راه حق استقامت میکنند و از مسیر حق و حقیقت دور نمیشوند. آنان به خداوند توکل کرده و از او یاری میجویند."
34. صداقت و امانتداری:
ایشان میفرمایند: "متقیان افرادی صادق و امانتدار هستند. آنان هرگز خیانت نمیکنند و در حفظ امانات دیگران کوشا هستند."
35. تواضع و فروتنی:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان افرادی فروتن و متواضع هستند. آنان هرگز خود را برتر از دیگران نمیدانند و با مهربانی و احترام با دیگران رفتار میکنند."
36. ارتباط با قرآن:
ایشان میفرمایند: "متقیان به قرآن اهمیت زیادی میدهند و همواره در تلاوت، تدبر و عمل به آیات قرآن کوشا هستند. آنان از قرآن به عنوان راهنمای زندگی خود بهره میبرند."
37. احترام به حقوق دیگران:
امام علی (علیهالسلام) درباره احترام به حقوق دیگران میفرمایند: "متقیان به حقوق دیگران احترام میگذارند و هیچگاه حقوق دیگران را پایمال نمیکنند. آنان در روابط خود با دیگران به انصاف و عدالت عمل میکنند."
38. پرهیز از گناه:
ایشان میفرمایند: "متقیان از هرگونه گناه و نافرمانی خداوند پرهیز میکنند. آنان همواره به دنبال پاکی و طهارت در زندگی خود هستند و از هرگونه ناپاکی و آلودگی دوری میکنند."
39. حسن خلق:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان دارای حسن خلق هستند و با همه با نیکوئی و محبت برخورد میکنند. آنان همواره به دنبال ایجاد روابط دوستانه و محبتآمیز با دیگران هستند."
40. ذکر و یاد خدا:
ایشان میفرمایند: "متقیان همواره به ذکر و یاد خداوند مشغول هستند. زبان آنان به ذکر الهی مشغول است و دلهایشان با یاد خداوند آرامش مییابد."
🍃🌹🍃
@fatemi222
41. محبت و مهربانی:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان با محبت و مهربانی با دیگران برخورد میکنند. آنان همواره به دنبال ایجاد روابط دوستانه و صمیمی با دیگران هستند و از هرگونه خشونت و تندی دوری میکنند."
42. توجه به نیازهای دیگران:
ایشان میفرمایند: "متقیان به نیازهای دیگران توجه دارند و همواره در پی کمک و حمایت از نیازمندان هستند. آنان از مال و امکانات خود برای یاری دیگران استفاده میکنند."
43. دوری از حب دنیا:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان از حب دنیا و مادیات دوری میکنند و به دنبال ارزشهای معنوی و اخروی هستند. آنان میدانند که دنیا فانی است و به آخرت و نعمتهای جاودان توجه دارند."
44. پیروی از حق:
ایشان میفرمایند: "متقیان همواره در جستجوی حق و حقیقت هستند و از باطل و ناحق دوری میکنند. آنان به دنبال شناخت و پیروی از حقیقت و راه درست هستند."
45. حسن خلق و اخلاق نیکو:
امام علی (علیهالسلام) درباره اخلاق نیکو میفرمایند: "متقیان دارای حسن خلق هستند و با همه با نیکوئی و محبت برخورد میکنند. آنان همواره به دنبال ایجاد روابط دوستانه و محبتآمیز با دیگران هستند."
46. اعتماد به خدا:
ایشان میفرمایند: "متقیان همواره به خداوند توکل میکنند و به او اعتماد دارند. آنان در همه امور به خداوند تکیه میکنند و از او یاری میجویند."
47. مراقبت از نماز:
امام علی (علیهالسلام) میفرمایند: "متقیان به نماز اهمیت زیادی میدهند و همواره نمازهای خود را به موقع و با خشوع به جا میآورند. نماز به عنوان ستون دین در زندگی آنان جایگاه ویژهای دارد."
48. حفظ زبان:
ایشان میفرمایند: "متقیان زبان خود را از گفتار ناپسند و بیهوده نگه میدارند. آنان از غیبت، تهمت و دروغ پرهیز میکنند و همواره به سخن حق و درست مشغول هستند."
49. کمک به مستضعفان:
امام علی (علیهالسلام) درباره کمک به مستضعفان میفرمایند: "متقیان به مستضعفان و افراد بیبضاعت کمک میکنند و از حقوق آنان دفاع میکنند. آنان به عدالت و انصاف عمل میکنند و از ظلم و ستم به دیگران دوری میکنند."
50. رضایت به قضای الهی:
ایشان میفرمایند: "متقیان به قضای الهی راضی هستند و در برابر مشکلات و سختیها به خداوند شکایت نمیکنند. آنان میدانند که همه چیز در دست خداوند است و به او اعتماد دارند."
📚همراه با نهجالبلاغه وصحیفه
@a_fatemi24
┄┄┅═✧❁🌹💎🌹❁✧═┅
53. پرهیز از خشم و عصبانیت: متقین در مواجهه با مشکلات و ناملایمات از خشم و عصبانیت خودداری میکنند و با آرامش و متانت رفتار میکنند.
54. توجه به حقوق خانواده: آنها به حقوق و وظایف خود در قبال خانواده پایبند هستند و تلاش میکنند تا زندگی خانوادگی سالم و خوشبختی داشته باشند.
55. احترام به همسر: متقین به همسران خود احترام میگذارند و در زندگی مشترک به آنها محبت و عشق میورزند.
56. اهل سخاوت و بخشندگی: آنها در مواقع نیاز به دیگران سخاوتمندانه کمک میکنند و اهل بخشندگی هستند.
57. پرهیز از تجملگرایی: متقین از تجملگرایی و زندگی لوکس دوری میکنند و به سادهزیستی و قناعت پایبند هستند.
58. اهل خوشقولی و وفاداری: آنها به وعدههای خود عمل میکنند و در روابطشان با دیگران وفادار و خوشقول هستند.
59. پرهیز از غیبت و شایعهپراکنی: متقین از غیبت و شایعهپراکنی خودداری میکنند و همیشه در مورد دیگران با احترام سخن میگویند.
60. توجه به امانتداری: آنها امانتدار هستند و در همهٔ امور به امانتهای دیگران خیانت نمیکنند.
61. اهل نصیحت و ارشاد: متقین در مواقع نیاز به دیگران نصیحت و ارشاد میکنند و سعی میکنند به هدایت دیگران کمک کنند.
62. پرهیز از ناامیدی و یأس: آنها همیشه امیدوار و خوشبین هستند و از ناامیدی و یأس دوری میکنند.
📚همراه با نهجالبلاغه وصحیفه
@a_fatemi24
┄┄┅═✧❁🌹💎🌹❁✧═┅
✋جاهلیت در نهج البلاغه
حَتَّى إِذَا قَبَضَ اللَّهُ رَسُولَهُ (صلی الله علیه وآله) رَجَعَ قَوْمٌ عَلَى الْأَعْقَابِ وَ غَالَتْهُمُ السُّبُلُ وَ اتَّكَلُوا عَلَى الْوَلَائِجِ وَ وَصَلُوا غَيْرَ الرَّحِمِ وَ هَجَرُوا السَّبَبَ الَّذِي أُمِرُوا بِمَوَدَّتِهِ وَ نَقَلُوا الْبِنَاءَ عَنْ رَصِّ أَسَاسِهِ فَبَنَوْهُ فِي غَيْرِ مَوْضِعِهِ. مَعَادِنُ كُلِّ خَطِيئَةٍ وَ أَبْوَابُ كُلِّ ضَارِبٍ فِي غَمْرَةٍ، قَدْ مَارُوا فِي الْحَيْرَةِ وَ ذَهَلُوا فِي السَّكْرَةِ، عَلَى سُنَّةٍ مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ، مِنْ مُنْقَطِعٍ إِلَى الدُّنْيَا رَاكِنٍ، أَوْ مُفَارِقٍ لِلدِّينِ مُبَايِن.
در اين هنگام، خدا جان پيامبر خود (صلى اللّه عليه و آله) را بستد. قومى به عقب بازگشتند و در راههاى گوناگون، كه به هلاكتشان مى انجاميد گام نهادند. بر آن آراء باطل، كه در دلشان مى گذشت، اعتماد كردند و از خويشاوند بريدند و از وسيله اى كه به دوستى آن مأمور شده بودند [يعنى اهل بيت] دور گشتند و بنا را از بنيان محكمش برافكندند و در جاى ديگر، نه شايان آن، برآوردند.
اينان معدن هر خطا بودند و به منزله دروازه هايى، كه هر كه خواهان باطل و گمراهى مى بود، از آنها داخل مى شد. در حيرت و سرگردانى راه مى سپردند و به شيوه آل فرعون در بيهوشى و گمگشتگى و غفلت سر مى كردند. برخى از ايشان از آخرت بريدند و به دنيا گرويدند و پاره اى پيوند خويش از دين گسستند.
توضیحی بر جاهلیت مدرن👇👇
حضرت علی(ع) صاحبان این جاهلیت را این گونه توصیف می کند:
«گروهی به گذشته جاهلی خود بازگشتند و با پیمودن راه های گوناگون به گمراهی رسیدند و به دوستان منحرف خود پیوستند و از دوستی با مؤمنان که به آن امر شده بودند بریدند و بنیان اسلامی را تغییر داده و در جای دیگری بنا نهادند.
آنان کانون هر خطا و گناه، و پناه گاه هر فتنه جو شدند که سرانجام در سرگردانی فرو رفته و در غفلت و مستی به روش و آیین فرعونیان در آمدند، یا از هم بریده و دل به دنیا بستند، و یا پیوند خود را با دین گسستند». [، خطبه150، ص275.]