26.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ويژه برنامه ماه مبارک رمضان
#تصویری
🔸 جلسه 01
#ادب_بندگی
#باز_نشر
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ماه قرآن
🔹 فرمود: «شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ الله أَفْضَلُ الشُّهُورِ» چه اینكه ساعاتش هم «أَفْضَلُ السَّاعَاتِ» است: «شَهْرٌ دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَی ضِیَافَةِ الله»؛ میزبانتان و میهماندارتان خداست خب، اگر كسی میهمان صاحبخانه ای شد باید غذای صاحبخانه را بخورد، غذای صاحبخانه نخوردن است! چون خدای سبحان منزّه است، انسان را به #مقام_تجرد دعوت كرده است. مهمانی ای كه در آن نخوردن پذیرایی است. خب حالا یكی از آن بارزترین آثار صوم، نخوردن است وگرنه شما احكام صوم را ملاحظه فرمودید، چند چیز است كه جزء مفطرات صوم است؛ امّا بسیاری از چیزها جزء آداب و سنن صوم است، آنها هم جزء #مفطرات_اخلاقی است، گرچه جزء مفطرات فقهی نیست؛ گفته اند نگاه، گفته اند غیبت و امثال ذلك اینها روزه را باطل می كند.
🔹 انسان وقتی مهمان خدا شد باید غذای الهیٰ بخورد، غذای الهی #نزاهت_از_هر_گناه است وگرنه مهمان خدا نشد: «شَهْرٌ دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَی ضِیَافَةِ الله وَ جُعِلْتُمْ فِیهِ مِنْ أَهْلِ کَرَامَةِ الله»؛ خُب چه كسی پیش خدا كریم است؟ غیر از #انسان_با_تقوا یعنی ماه، #ماه_تقوا است.
🔹 «أَنْفَاسُکُمْ فِیهِ تَسْبِیحٌ»؛ طوری است كه #أنفاس_تسبیح است ولی ﴿وَ لكِنْ لا تَفْقَهُونَ تَسْبِیحَهُمْ﴾[1]؛ انسان خود مسبّح حق است و نمیداند چه میكند «وَ نَوْمُکُمْ فِیهِ عِبَادَةٌ وَ عَمَلُکُمْ فِیهِ مَقْبُولٌ وَ دُعَاؤُکُمْ فِیهِ مُسْتَجَابٌ» چون اینچنین شما مهمان حقّید و او مهماندار است: «فَاسْأَلُوا الله رَبَّکُمْ بِنِیَّاتٍ صَادِقَةٍ»؛ همیشه دعا مستجاب است امّا در این ماه شما می توانید از فضائلِ برتری برخوردار باشید، بخواهید كه به شما بدهند «وَ قُلُوبٍ طَاهِرَةٍ» بخواهید فعلاً كه: «أَنْ یُوَفِّقَکُمْ لِصِیَامِهِ وَ تِلَاوَةِ کِتَابِه».[2]
🔹 ماه، #ماه_قرآن هم هست، وقتی خدای سبحان ماه مبارك رمضان را معرّفی می كند، اصلاً حدّ تام ماه مبارك رمضان این است كه اگر سؤال كردند «شهر الله» یا شهر رمضان ماهو؟ جواب «شهرٌ أنزل فیه القرآن». فرمود: ﴿شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ﴾،[3] نه «كتب علیكم الصیام»! اصلاً حدّ تام ماه مبارك رمضان این است كه ماه، #ماه_قرآن است. روزه گرفتن حكمی از صدها احكامی است كه در قرآن كریم آمده است. اساس این ماه انس با قرآن است؛ چون ماهی است كه قرآن در آن ماه نازل شد و خدای سبحان وقتی این ماه را معرفی می كند، نمی فرماید ماهی است كه در او روزه واجب است، می فرماید ماهی است كه در او قرآن آمده است ﴿شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ﴾، البته قرآن احكامی دارد كه یكی از آن احكامش این است كه ﴿فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْیصُمْهُ﴾؛[4] لذا فرمود بخواهید از خدا كه توفیق #صیام_و_تلاوت به شما بدهد.
[1] . سوره إسراء، آیه 44.
[2] . الامالی (للصدوق)، ص93.
[3] . سوره بقره، آیه 185.
[4] . همان.
#ماه_خدا
#نزاهت_از_گناه
#مفطرات_اخلاقی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
درس تفسیر سوره مبارکه بقره ـ جلسه 198
تاریخ: 1364
🆔 @a_javadiamoli_esra
36.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ويژه برنامه ماه مبارک رمضان
#تصویری
🔹 جلسه 02
#شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی
تاريخ جلسه: 1375
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
29.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ويژه برنامه ماه مبارک رمضان
#تصویری
🔸 جلسه 02
#ادب_بندگی
#باز_نشر
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 طعم شیرین ولایت
🔹 مردم اگر بخواهند #طعم_شیرین_ولایت و امامتِ آن حضرت را بچشند، باید در بخش #اندیشه، محقق و در بخش #انگیزه، عاقل باشند. در نظام جاهلی دو خطر هست: در مسایل اندیشه، اینها با گمان یا حُسن ظن یا سوء ظن به سر میبرند; در بخش انگیزه با میل. نظام جاهلی را وقتی ذات أقدس الهی ترسیم می كند، می فرماید: ﴿إِنْ یتَّبِعُونَ إِلاَّ الظَّنَّ﴾،[1] این در بخش اندیشه، ﴿وَ ما تَهْوَی الْأَنْفُسُ﴾،[2] در بخش انگیزه. اینها در بخش سواد و علم بدون تحقیق، با گمان خوب و بد می اندیشند، در بخش گرایش و انگیزه بدون عقل و عدل با میل حركت می كنند. این بزرگان حكمت گفتند مرز حیوان و انسان این است كه انسان «متحرّك بالارادة»، حیوان «متحرّك بالمِیل». این #حكمت_متعالیه سهم مهمّی در مرز بین انسان و حیوان دارد. تا كنون می گفتند انسان حیوان است و «متحرّك بالاراده»; «متحرّك بالاراده» را در فصل انسان و تعریف انسان ذكر می كردند. اینها تحقیق كردند كه آن كه «بالمیل» حركت می كند، حیوان است، نه انسان! ﴿إِنْ هُمْ إِلاَّ كَالْأَنْعامِ﴾، این تحقیق است نه تحقیر! ادبی از ادب قرآن بالاتر یا معادل آن ما ندیدیم، این تحقیق است: ﴿إِنْ هُمْ إِلاَّ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ﴾[3] آن كه به میل حركت می كند، هنوز به انسانیت بار نیافت، آن كه با اراده حركت می كند او انسان است، انسان متحرّك به اراده است، حیوان «متحرّك بالمیل».
در این بخش از سوره مباركه «نجم» فرمود: ﴿إِنْ یتَّبِعُونَ إِلاَّ الظَّنَّ﴾ بخش فرهنگی اینها با حُسن ظن و سوء ظن تأمین است; بخش عملی اینها گرایش و میل، ﴿وَ ما تَهْوَی الْأَنْفُسُ﴾. در #عصر_ظهور هم این مظنّه رخت بر می بندد، علم و قطع جای او می نشیند، «ان یتبعون الا العلم»; هم ﴿وَ ما تَهْوَی الْأَنْفُسُ﴾ رخت برمی بندد و «ما تهوی العقول» می نشیند، #عاقلانه و #عادلانه گرایش دارد; این اصل بحث است.
[1]. سوره نجم، آیه23.
[2]. سوره نجم، آیه23.
[3]. سوره فرقان، آیه44.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در همایش بین المللی دکترین مهدویت
تاریخ: 1396/02/21
🆔 @a_javadiamoli_esra
34.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ويژه برنامه ماه مبارک رمضان
#تصویری
🔹 جلسه 03
#شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی
تاريخ جلسه: 1375
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
17.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ويژه برنامه ماه مبارک رمضان
#تصویری
🔸 جلسه 03
#ادب_بندگی
#باز_نشر
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 دائم الفیض
🔹 چقدر این كتاب شیرین است! وقتی میخواهد بترساند می گوید از #خدای_رئوف بترسید نه از خدای منتقم، این تناسب ندارد! وقتی می خواهند بترسانند، به چه چیزی می ترسانند؟ می گویند از آقایی كه بخشنده است بترس یا می گویند از آقایی كه منتقِم است بترس؟ اما قرآن این طور حرف نمی زند، چقدر این كتاب شیرین است!
🔹 ﴿وَخَشِی الرَّحْمنَ بِالْغَیبِ﴾[1] اینها كه حسّ و تجربه نیست یك وقت است كه انسان از مار و عقرب می ترسد این خشیت بالحس است و بالشهادة است، این غیب نمی خواهد! اما توحید غیب است، معاد غیب است، وحی و نبوّت غیب است، فرمود این همه رحمت، لطف و بزرگواری، این خشیت شما باید مؤدبانه باشد ﴿وَخَشِی الرَّحْمنَ بِالْغَیبِ﴾، این دلیل است بر اینكه شما باید این كار را بكنید برای اینكه این همه رحمت كرد! اگر هم نترسی باز هم رحمت می كند، مگر اینكه خودت درِ رحمت را ببندی وگرنه او «دائم الفیض علی البریة» است. ﴿وَخَشِی الرَّحْمنَ بِالْغَیبِ فَبَشِّرْهُ بِمَغْفِرَةٍ﴾ اینجا سخن از #رحمت است، سخن از #تبشیر است، سخن از #مغفرت است سخن از #اجر_كریم است با چنین خدایی رو به رو هستیم! اگر ـ معاذ الله ـ انسان با مُردن می پوسید خب حرفی نبود، ولی وقتی از پوست به در می آید و به جهان ابد سفر می كند با دست خالی رفتن كار آسانی نیست!
🔹 فرمود: ﴿إِنَّمَا تُنذِرُ﴾ همین كار را فرمود فقها و علمای حوزه باید انجام بدهند فرمود: ﴿فَلَوْلاَ نَفَرَ مِن كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِیتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَ لِینذِرُوا﴾[2] خب اگر ﴿وَ لِینذِرُوا﴾ هست در قیامت كه فرشتهها به جهنمی ها می گویند: ﴿أَلَمْ یأْتِكُمْ نَذِیرٌ﴾[3] همین است! نه اینكه حتماً پیغمبر بیاید یا حتماً امام معصوم (علیهم السلام) بیایند، همین علما كه گفتند همین #حرف_انبیا را می گویند!
[1] . سوره یس، آیه 11.
[2] . سوره توبه، آیه 122.
[3] . سوره ملک، آیه 8.
#انذار_و_تبشیر
#مغفرت_الهی
#سخن_انبیا
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه یس ـ جلسه 3
تاریخ: 1392/09/27
🆔 @a_javadiamoli_esra
36.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ويژه برنامه ماه مبارک رمضان
#تصویری
🔹 جلسه 04
#شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی
تاريخ جلسه: 1375
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
15.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ويژه برنامه ماه مبارک رمضان
#تصویری
🔸 جلسه 04
#ادب_بندگی
#باز_نشر
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 جنود الهی
🔹 گرچه خدای سبحان صدر و ساقٴ جهان را هم «عیون» خود می داند و هم جنود خود یعنی چیزی نیست كه در عالم باخبر نباشد و #گزارشگر_الهی نباشد و چیزی در جهان نیست كه فرمانبردار دستور خدا نباشد. امّا آن عنصر اوّل كه هر چیزی كه در جهان هست جزء نیروهای اطلاعاتی خداست آن است كه خدا به همه درایت داد و هوش داد و هیچ موجودی نیست كه نفهمد؛ اگر زمین است می فهمد، اگر آسمان است می فهمد، اگر سنگ و خاك و گل است می فهمد، اگر دریا و موجودات آبزیانند می فهمند، اگر صحرا موجودات خشكی اند می فهمند. اینكه در قیامت زمین #شهادت می هد یا مسجد شهادت می دهد یا شكایت می كند كه كدام همسایه آمد كدام همسایه نیامد سرّش این است كه اینها می فهمند! این اصل اوّل.
🔹 اصل دوّم اینكه مأموران نظامی حق هم هستند! گاهی خدا به دریا دستور می دهد با یك عصا یك سد آب درست می شود یك جاده خاكی درست می شود موسی و همراهانشان می روند. وقتی از دریا گذشتند فرمان می رسد وقتی كه فرعون و همراهانشان آمدند وسط این جاده خاكی به هم بیایید اینها را به كام بگیرید ﴿فَغَشِیهُم مِنَ الْیمِّ مَا غَشِیهُمْ﴾،[1] یك وقت به زمین دستور می دهد دهان باز كن قارون را بگیر ﴿فَخَسَفْنَا بِهِ وَبِدَارِهِ الْأَرْضَ﴾[2] خب این زمین اگر نشنود و نفهمد آن جا دهان باز نمی كند، این #مأمور انتظامی خدای سبحان است.
🔹 چیزی در جهان نیست كه مأمور و ستاد فرمانبرداری خدای سبحان نباشد. نزدیكتر از همه و بالاتر از همه اعضاء و جوارح خود ما هستند! اینكه در قرآن دارد دست شهادت می دهد پا شهادت می دهد، تا انسان می رود انكار كند دست می گوید نخیر با همین دست #رومیزی گرفتی #زیرمیزی گرفتی با من گرفتی دیگر! ﴿یوْمَ تَشْهَدُ عَلَیهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَأَیدِیهِمْ وَأَرْجُلُهُمْ بِمَا كَانُوا یعْمَلُونَ﴾[3] این دهان را مهر می كنند ﴿نَخْتِمُ عَلَی أَفْوَاهِهِمْ﴾[4] وقتی آدم معلوم می شود دارد دروغ می گوید فوراً دهان را در قیامت مهر می كنند كه در سوره مباره «یٰس» است ﴿الْیوْمَ نَخْتِمُ عَلَی أَفْوَاهِهِمْ وَتُكَلِّمُنَا أَیدِیهِمْ وَتَشْهَدُ أَرْجُلُهُم﴾ همین دست می گوید آقا رومیزی را تو گرفتی! این پا می گوید زیرمیزی را تو گرفتی! ماییم و این #جنود_الهی از یك سو و عیون الهی از سوی دیگر.
🔹 یك بیان نورانی از وجود مبارك حضرت امیر (سلام الله علیه) هست كه فرمود: «یعْلَمُ عَجِیجَ الْوُحُوشِ فِی الْفَلَوَاتِ وَ مَعَاصِی الْعِبَادِ فِی الْخَلَوَاتِ وَ اخْتِلَافَ النِّینَانِ فِی الْبِحَارِ الْغَامِرَاتِ»[5] فرمود خدای سبحان این رفت و آمد ماهی ها را در دریا می داند، بعد فرمود: «مَعَاصِی الْعِبَادِ فِی الْخَلَوَاتِ» آن خلوت هایی كه انسان یك گناه ها و لغزش دارد خدا می داند، بعد فرمود مواظب باشید «جَوَارِحُكُمْ جُنُودُهُ» اعضا و جوارحی كه با آن كار كردید همان ها #سربازان_خدایند، هم شاهدند هم سربازان خدایند؛ نیروی انتظامی خدایند، نیروی مسلح خدایند. این بیان نورانی حضرت امیر غیر از آن قرآنی یك فضیلت دیگری را دارد آن نكته قرآنی آن است كه اینها می فهمند؛ لذا شهادت می دهند، این همان است كه در آیه قرآنی بود. فرمود: «جَوَارِحُكُمْ جُنُودُهُ» اعضا و جوارح انسان سربازان خدایند، ستاد فرمانبرداری خدایند.
🔹 اگر خدای سبحان دید انسان چندین بار بیراهه دارد می رود خدا آبروی او را حفظ كرده در #توبه را باز كرده چند بار ابروی او را حفظ كرده، دیدی او دیگر نه او دیگر #پرده_دری می كند آن وقت با زبان او، او را می گیرد یك جایی چیزی را امضا می كند كه نباید امضاء بكند یك حرف را می زند كه نباید بزند با زبان او، او را می گیرد؛ یعنی خدای سبحان اگر خواست ما را بگیرد ـ معاذ الله ـ از جای دیگر سرباز نمی آورد! یك حرفی میزنیم كه آبرویمان برود یك چیزی را میگیریم كه آبرویمان برود یك جایی را می رویم كه آبروی ما برود فرمود: «جَوَارِحُكُمْ جُنُودُهُ» خب این منطق ما را نمی سازد؟ بله می سازد! این بیان نورانی حضرت امیر است فرمود مواظب باشید او اگر خواست كسی را بگیرد این طور نیست كه از شرق یا غرب لشگركشی بكند، چون زبان ما سرباز خداست یك حرف می زنیم #آبرو میرود یك جایی را امضا می كنیم #آبرو می رود یك چیزی را می گیریم آبرو میرود این طور نیست كه حالا از جای دیگر لشگركشی بكند كه «أَعْضَاؤُكُمْ شُهُودُهُ وَ جَوَارِحُكُمْ جُنُودُهُ».
[1]. سوره طه، آیه78.
[2]. سوره قصص، آیه81.
[3]. سوره نور، آیه24.
[4]. سوره یس، آیه65.
[5]. نهج البلاغة (للصبحی صالح)، خطبه198.
#روز_ارتش_جمهوری_اسلامی_ایران
#جنود_و_عیون_الهی
#گناه_در_خلوت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار فرماندهان ارتش با حضرت استاد
تاریخ: 1390/09/03
🆔 @a_javadiamoli_esra
33.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ويژه برنامه ماه مبارک رمضان
#تصویری
🔹 جلسه 05
#شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی
تاريخ جلسه: 1375
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
15.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ويژه برنامه ماه مبارک رمضان
#تصویری
🔸 جلسه 05
#يکم
#ادب_بندگی
#باز_نشر
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra