💠
ابهّت عالمان ربانی🔹 پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیت الله العظمی جوادی آملی: وجود مبارک پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) به ما فرمود که علم صحیح «العِلمُ میراثی ومیراثُ الأَنبِیاءِ قَبلی» و نشانه ارث هم این است که «العالِمُ إذا أرادَ بِعِلمِهِ وَجهَ اللّه ِ تَعالى هابَهُ كُلُّ شَیءٍ» اگر یک #عالم_دینی علم را برای رضای خدا یاد گرفت همه چیز از او حریم می گیرند و هراس دارند، همه چیز! 🔹 اگر عالمی غرضش از علم این بود که مسائل دنیایی خود را تأمین کند، این را هم یک حرفه بداند، یک کسب بداند، همان طوری که دیگر صاحبان پیشه و حرفه شغلی دارند این هم فقه پیشه باشد یا اصول پیشه باشد یا تبلیغ پیشه باشد کار او #تأمین_رزق خود باشد او نه تنها مثل افراد عادی نیست، بلکه از افراد دیگر هم نازل تر از هر چیزی می ترسد! 🔹 اینکه چیزی نمی توانست #امام_راحل (رضوان الله علیه) را و همچنین علمایی که در این حدّ بودند را مرعوب بکند، مرحوم #سید_حسن_مدرس را، مرحوم #حاج_فضل_الله_نوری را، سایر علمای بنام را چیزی نمیتوانست مرعوب بکند، برای اینکه اینها مرعوب می کردند «العالِمُ إذا أرادَ بِعِلمِهِ وَجهَ اللّه ِ تَعالى هابَهُ كُلُّ شَیءٍ»؛ هیچ چیز اینها را نمی ترساند. #سالروز_شهادت_آیت_الله_مدرس #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 درس اخلاق ـ مدرسه سعادت تاریخ: 1381/01/29 🌐 http://news.esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 513
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_دوم
#همكیشان_مسلمانان
1. تعامل با مؤمنان
🔸 نیكی به مؤمنان و اقسام آن
بر مبنای آیات و روایات...
أ. حمایتهای مادی
هدیه دادن به مؤمن
رسول خدا (ص) فرمود: به یكدیگر هدیه دهید، تا با هم دوست شوید، زیرا هدیه كینه ها را از دل می زداید[1]؛ همچنین فرمود: هدیه، دوستی می آورد و برادری را شایسته و زیبنده می كند و كینه را می زداید. به یكدیگر هدیه دهید تا به هم محبت یابید.[2]
[1] . تَهَادَوْا تَحَابُّوا تَهَادَوْا، فَإِنَّهَا تَذْهَبُ بِالضَّغَائِنِ (الكافى، ج5، ص144).
[2] . الْهَدِیةُ تُورِثُ الْمَوَدَّةَ وَ تَجْدُرُ الأُخُوَّةَ وَتُذْهِبُ الضَّغِینَةَ وَتَهَادَوْا تَحَابُّوا (بحار الانوار، ج74، ص166).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 313
مرکز بین المللی نشر اسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
12.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیام آیت الله العظمی جوادی آملی به مناسبت ششمین سالگرد آیت الله موسوی اردبیلی
▫️ حیات طیّب و پربرکت فقیه رحیل حضرت آیت الله موسوی اردبیلی مشحون از توفیقات الهی بود.
برخی ها در هر جا ظهور پیدا کنند منشأ برکت اند هم شاگردان خوب تربیت می کنند هم مردم بزرگ و بزرگوار تربیت می کنند ... از این جهت یک انسان جامع الاطرافی بود که حیات پربرکتی داشت... .
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 متن کامل پیام حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به مناسبت سالگرد آیت الله موسوی اردبیلی
أعوذ بالله من اللشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
«الحمد لله رب العالمین و صلی الله جمیع الأنبیاء و المرسلین و الأئمة الهداة المهدیین و فاطمة الزهراء سیدة نساء العالمین بهم تولّی و من أعدائهم نتبرّء الی الله».
▫️ حیات طیّب و پربرکت فقیه رحیل حضرت آیت الله موسوی اردبیلی مشحون از توفیقات الهی بود. این بزرگوار در محفل درس آیت الله العظمی محقق داماد جزء چهره های شاخص آن محفل وزین علمی و فقهی بودند. دوران درس و بحث را با فضلای نام آور آن روز گذراندند. از نظر مقامات علمی به لطف الهی به حد کفایت رسیدند. یک چهره موفق کارآمدی بودند. قبل از پیروزی انقلاب در صحنه انقلاب به همراه امام راحل (رضوان الله تعالی علیه) فعالیت فراوانی داشتند. با بزرگانی همچون شهید مطهری، شهید بهشتی و سایر بزرگان کوشش فراوانی داشتند.
بعد از پیروزی انقلاب وارد صحنه اجتماعی از یک سو، سیاسی از سوی دیگر، مدیریت از سوی سوم، حوزه از سوی چهارم، دانشگاه از سوی پنجم، مسائل اجتماعی و رسیدگی به بسیاری از امور مردمی از سوی ششم و هفتم وارد شدند. در همه این امور به لطف الهی کارآمد بودند.
▫️ وقتی در شورای عالی قضایی همکاری می کردیم بسیار سرآمد بود؛ هم دقیق بود هم امین. اداره دستگاه قضا بعد از شهادت شهید بهشتی و همچنین شهید قدوسی به عهده ایشان بود، گرچه در زمان حیات آن بزرگان سهم وافری داشتند. بعد از رحلت شهید بهشتی اداره دستگاه قضا به عهده ایشان بود که خیلی مدیرانه و مدبرانه اداره می کردند.
از نظر این فراغتی که از دستگاه قضا پیدا کردند به کارهای حوزوی و دانشگاهی رسیدند هم کار حوزه را جداگانه تدریس داشتند و می رسیدند هم کار دانشگاه را ملفّقاً و مرکّباً با حوزه اداره می کردند. این دانشگاه مفید از ذخائر پربرکت ایشان است.
▫️ کارهای اجتماعی که در تهران داشتند چه در بخش تولید چه در بخش های عبادت در مسجد تهران، این هم سرآمد بود به لطف الهی. اینکه درباره بعضی از امور آمده است که ﴿وَ جَعَلَنِی مُبارَكاً أَینَ ما كُنْتُ﴾ همین است. برخی ها در هر جا ظهور پیدا کنند منشأ برکت اند هم شاگردان خوب تربیت می کنند هم مردم بزرگ و بزرگوار تربیت می کنند هم اقتصاددان خوب و ورزیده تربیت می کنند و اداره می کنند هم طلاب و دانشگاه را دانشگاهی را خوب تربیت می کنند؛ از این جهت یک انسان جامع الاطرافی بود که حیات پربرکتی داشت و این دانشگاه پربرکت دانشگاه مفید از ذخائر ایشان است. آن کارهای حوزوی ایشان هم که سرجایش محفوظ است.
بنابراین این بزرگوار از آن روزی که من با ایشان آشنا شدیم یعنی تقریباً هفتاد سال قبل تا زمان رحلت ایشان که شش سال قبل رحلت کرده اند جز فضیلت و خوبی چیزی از ایشان نداریم.
«رضوان الله تعالی علیه، رحمة الله علیه یوم ولد و یوم مات و یوم یبعث حیا و السلام علیکم و علی من اتبع الهدی و رحمة الله و برکاته».
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام سالگرد حضرت آیت الله موسوی اردبیلی
تاریخ: آذر سال 1401
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
14.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠
ظهور باطن🔸 آنها که در درونشان یک #بیماری هست خیال می کنند همیشه می توانند کتمان کنند و ما آن را اظهار نمی کنیم؟! نه، ما اظهار می کنیم... . #کلیپ_هفته #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 👇👇👇👇 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠
ظهور باطن🔸 فرمود: «مَا أَضْمَرَ أَحَدٌ شَیئاً إِلَّا ظَهَرَ فِی فَلَتَاتِ لِسَانِهِ وَ صَفَحَاتِ وَجْهِهِ»؛ انسان آنچه در #درون دارد، به هر حال به وسیله ابزار و ادوات ظاهر می شود، حالا یا با نوشتنش یا با گفتنش یا با رفتنش یا با حرکات و سکناتش بیان می شود. برخی از کارهاست که هر کسی آن جلوه ها را نمی بیند، فقط معصوم است که می بیند. الآن کسی که پشت این دیوار حرف می زند، ما می توانیم بفهمیم زن است یا مرد است، این چیز روشنی است؛ سنّ او کم است یا بزرگسال است، این را هم ممکن است بفهمیم؛ عرب است یا عجم است، این را هم ممکن است بفهمیم؛ اما پاک است یا ناپاک، این را ما نمی فهمیم. 🔸 در قرآن به وجود مبارک پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التّحیة و الثّناء) فرمود اگر ما بخواهیم کاری می کنیم که ﴿لَتَعْرِفَنَّهُمْ فِی لَحْنِ الْقَوْلِ﴾؛ از طرز حرف زدن آنها برای تو روشن بشود که اینها منافق هستند یا مؤمن؛ خدا این طور روشن می کند! 🔸 فرمود هر کسی در درون او خصوصیتی باشد به هر حال بیرون می آید؛ چه بهتر که در درونش #اسرار_الهی باشد که اگر برون آمد #روح_و_ریحان باشد و فضا را معطّر کند، چه بهتر از این؟! ما موظّف هستیم که #تظاهر نکنیم؛ اما موظّف هستیم آدم خوبی باشیم، این خوبی خودش ظهور می کند، چه ما بخواهیم چه نخواهیم؛ ما که داعی نداریم خودمان را نشان بدهیم. آدم خوب ﴿جَعَلْنا لَهُ نُوراً یمْشی بِهِ فِی النَّاسِ﴾؛ او که قصد نشان دادن ندارد. ذات اقدس الهی هوشی به مردم داد که از قیام و قعود این شخص، #طهارت می فهمند. 🔸 اگر کسی ـ خدای ناکرده ـ به #نظام، به #جامعه، به مردم، قصد #خیانت دارد، فرمود این طور نیست که ما او را رها بکنیم: ﴿أَمْ حَسِبَ الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَرَضٌ أَن لَن یخْرِجَ اللَّهُ أَضْغَانَهُمْ﴾؛ آنها که در درونشان یک #بیماری هست خیال می کنند همیشه می توانند کتمان کنند و ما آن را اظهار نمی کنیم؟! نه، ما اظهار می کنیم. 🔸 ما باید آبروی خودمان را حفظ بکنیم، اوّلین راهش #تطهیر_باطن است. اگر ـ خدای ناکرده ـ باطن، طاهر و طیب نبود، از راهی خودش را نشان می دهد؛ یا در گفتار ما یا در رفتار ما یا در نوشتار ما! انسان بدون سهو و نسیان نیست، در حال سهو و نسیان، آن حادثه، خودش را نشان می دهد. آپارات: https://aparat.com/v/tg4Ah #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 درس اخلاق تاریخ: 1396/12/24 🌐 http://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 کیدِ محیط
🔸 خدای سبحان فرمود ﴿إِنَّهُمْ یكِیدُونَ كَیداً ٭ وَأَكِیدُ كَیداً﴾؛ دیگران كید دارند ما هم كید داریم ولی كید ما پیروز است. حیله، كید، مكر عبارت از آن كاری است كه نگذارد چیزی به هدف برسد؛ حیله را حیله گفتند برای اینكه حیلوله است حائل است مانع است نمی گذارد این وسیله به آن هدف برسد.
🔸 خیلی ها حیله می كنند كه نمی گذارند این #سالك به مقصد برسد این وسیله به هدف برسد و خدا هم حیله می كند، خیلی ها مكر می كنند و خدا هم مكر می كند، خیلی ها كید دارند خدا هم كید دارد؛ لكن می فرماید كید ما پیروز است. این معنایش این نیست كه كید آنها در مقابل كید ماست و كید ما در مقابل كید آنهاست و اینها به مصاف هم می روند ولی كید ما بزرگ تر و بیشتر و پیروز است؛ نه این طور نیست، بلکه كید آنها زیر مجموعه كار ماست!
🔸 فرمود: ﴿وَعِندَ اللَّهِ مَكْرُهُمْ وَإِن كَانَ مَكْرُهُمْ لِتَزُولَ مِنْهُ الْجِبَالُ﴾؛ نه اینكه اینها در قبال قدرت خدای سبحان موضع گیری بكنند منتها خدا قادرتر باشد، چون فرض ندارد كه ﴿لِلَّهِ جُنُودُ السَّماوَاتِ والْأَرْضِ﴾ باشد و سراسر نظام هستی سپاهیان و سربازان خدا باشند اما مع ذلك در مقابل سربازان خدا عده ای هم موضع بگیرند، این فرض ندارد! این معنایش محدود و متناهی فرض كردن قدرت خداست. فرمود قدرت ما نامتناهی است، آن کارهایی هم كه آنها دارند انجام می دهند سربازان ما هستند، ما با سربازان خودمان همان ها را می گیریم.
🔸 فرمود ﴿وَعِندَ اللَّهِ مَكْرُهُمْ﴾؛ تمام نقشه هایی كه می كشند اینها سربازان مایند، اینها مأموران ما هستند كه دارند آنجا كار می كنند، با همان مأموران اینها را می گیریم، لذا فرمود: ﴿إِنَّهُمْ یكِیدُونَ كَیداً ٭ وَأَكِیدُ كَیداً﴾ بعد ﴿أَمْهِلْهُمْ رُوَیداً﴾ تا معلوم بشود كه چه كسی پیروز می شود، بعد آنها دفعتاً می بینند كه با دست و پای خودشان به چاه افتادند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه یوسف جلسه 57
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 514
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_دوم
#همكیشان_مسلمانان
1. تعامل با مؤمنان
🔸 نیكی به مؤمنان و اقسام آن
بر مبنای آیات و روایات...
أ. حمایتهای مادی
هدیه دادن به مؤمن
پذیرش هدیه: ابراهیم كرخی گوید: از امام صادق (ع) پرسیدم: مردی كه باغ بزرگی دارد و هرگاه جشن یا نوروز می شود مردم برای جلب توجه او، [به طمع آنكه از باغ او استفاده كنند] برایش هدایایی می برند كه بر عهده آنان نیست. امام پرسید: آیا آنها نماز می گزارند؟ گفتم: آری. فرمود: پس هدیه آنها را بپذیرد و به آنان پاداش دهد، زیرا رسول خدا (ص) فرمود: اگر پاچه گوسفندی به من هدیه شود می پذیرم[1] و این از دین به شمار می آید؛ ولی اگر كافر یا منافقی برای من بار شتری هدیه آورد نمی پذیرم و این هم از دین است، زیرا خدا پذیرش هدیه مشركان و منافقان و غذای آنان را برایم نمی پسندد.[2]
[1] . گفتنی است: در دوران رسول خدا، پاچه حیوان حلال گوشت و غذایی كه از آن تهیه میشد، كالای كمارزشی بود، چنان كه هماكنون نیز در برخی مناطق عربنشین چنین است.
[2] . (الكافى، ج5، ص141ـ142).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 313
مرکز بین المللی نشر اسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra