💠 آبروی جامعه
🔹 برای #حفظ_آبروی_جامعه، گفتند اگر كسی علاقه داشته باشد در بین مؤمنین فحشا رواج پیدا كند، همین محبّت #عذاب_الهی را به همراه دارد: ﴿إِنَّ الَّذِینَ یحِبُّونَ أَن تَشِیعَ الْفَاحِشَةُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ﴾.[1] مستحضرید كه در فقه می گویند صرف علاقه گناه نیست (یك)، از علاقه وقتی به اراده رسید، به همّت رسید و جلوتر آمد قصد گناه و همّت گناه هم گناه نیست (این دو) وقتی به فعل خارجی رسید می شود معصیت; اگر كسی اراده كرد كه معصیت كند ولی یا پشیمان شد یا موفق نشد، میگویند معصیت نیست.
▫️ مسئله كلامی سرِ جایش محفوظ است كه كشف از سوء سریره می كند نظیر تجرّی، كشف از خبث باطن می كند از #صفای_درون او می كاهد اینها سر جایش محفوظ است؛ اما تهدید به عذاب در این گونه از مسائل اخلاقی مطرح نیست. اما اینكه فرمود: ﴿إِنَّ الَّذِینَ یحِبُّونَ أَن تَشِیعَ الْفَاحِشَةُ﴾ به تعبیر مرحوم شیخ طوسی در تبیان هنوز به اراده و تصمیم نرسیده[2] این شخص گرفتار عذاب الیم است، معلوم میشود یك نحوه عصیان است. چون خدای سبحان تهدید كرده به عذاب الیم، برای #حفظ_امنیت_جامعه و #آبروی_مردم دو مرحله قبل از عمل را گناه شمرده یكی صِرف علاقه گسترش فحشا در جامعه كه این علاقه است، هنوز به اراده و تصمیم نرسیده، یكی اینكه از علاقه جلوتر آمده و در صدد اجرای این مورد علاقه است، اراده كرده و همّت گماشته كه این فحشا را گسترش بدهد. خب اگر صِرف علاقه باعث عذاب الیم است اراده به طریق اُولیٰ، بر خلاف اینكه انسان قصد كرده كه فلان كار را انجام بدهد اراده كرده كه دروغ بگوید ولی خب یا پشیمان شده یا مخاطب نداشت میگویند صِرف اراده، معصیت نیست؛ اما در این گونه از موارد كه با حیثیت امّت اسلامی در ارتباط است خدای سبحان به عذاب الیم تهدید كرده و اگر صِرف محبّت، عذاب الیم را به همراه دارد یقیناً اراده به طریق اُولیٰ.
🔹 یك وقت است جریان اِفك بود تعبیر فرمود كه ﴿عُصْبَةٌ مِنكُمْ﴾[3] اما حالا اینچنین نیست كه یك گروه مخصوصی باشند نه، #هر_گروهی، هر كسی كه ﴿یحِبُّونَ﴾ صِرف حبّ این امر نفسانی حالا استمرار داشته باشد گناه می شود مستمر، اگر مقطعی باشد گناه می شود مقطعی، آنها كه عذاب بیشتری دامنگیرشان می شود در اثر استمرار این محبّت است كه این فعل مضارع كشف از استمرار می كند آنها كه یك بار علاقه پیدا كردند كه این فحشا در جامعه گسترش پیدا كند وِزر كمتری دارند، ولی اصلش محفوظ است.
[1] . سوره نور، آیه 19.
[2] . التبیان فی تفسیر القرآن، ج7، ص419.
[3] . سورهٴ نور، آیهٴ 11.
#سلامت_روانی_جامعه
#آبروی_مردم
#حیثیت_امت_اسلامی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه نور جلسه 9
تاریخ: 1390/07/30
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 فروش ویژه محصولات به مناسبت دهه کرامت
🔸 با #تخفیف 25 درصد
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 #قرض_الحسنه
🔸 جامعه را باید با کار اداره کرد، با تولید اداره کرد. چرا گفتند قرض الحسنه ثوابش هجدهتاست و صدقه ثوابش دهتاست؟ برای اینکه حیثیت مردم باید تأمین بشود!
ما بخواهیم با کمک مردم را اداره کنیم، این اداره صحیح نیست؛ با کار و تولید کار و کوشش و فعّالیت اگر اداره کردیم هنر است.
🌐 صندوق #قرض_الحسنه اسراء:
http://sq.esra.ir
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی 1388/08/30
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره25
#برخی_از_علوم_مورد_نیاز
🔸 امام رضا (علیه السلام) می فرماید: خدا رحمت كند بنده ای را كه امر ما را زنده بدارد. راوی پرسید: چگونه امر شما را زنده كند؟ آن حضرت فرمود: علوم ما را فراگیرد و به مردم بیاموزد، چرا كه مردم اگر #زیبایی_های_كلام ما را بدانند از ما پیروی می كنند.[1]
[1] . رَحِمَ اللَّهُ عَبْداً أَحْیا أَمْرَنَا، فَقُلْتُ لَهُ: فكَیفَ یحْیى أَمْرَكُمْ؟ قَالَ: یتَعَلَّمُ عُلُومَنَا وَ یعَلِّمُهَا النَّاسَ، فَإِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ كَلامِنَا لاتَّبَعُونَا... (معانی الاخبار، ص180).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 82 و 83
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 حقوق مردم
🔹 این بحث ها درباره این بود که هیچ حقی از #مردم کم نگذارید. جامع همه این حرف ها در سوره مبارکه «هود» بود که در جریان شعیب اصل کلی را فرمود که ﴿لاَ تَبْخَسُوا النَّاسَ أَشْیاءَهُمْ﴾[1] #حق_مردم را رعایت کنید، چیزی از حق مردم کم ندهید؛ آن جامع کلی است که اختصاص به کیل و وزن و مسائل مالی ندارد، هر چه که حق دیگران است باید کاملاً ادا بشود ﴿وَ لاَ تَبْخَسُوا النَّاسَ أَشْیاءَهُمْ﴾. مستحضرید که ایران جمعیتش یک صدم جمعیت دنیاست اگر جمعیت دنیا هفت یا هشت میلیارد است جامعه ایران هفتاد یا هشتاد میلیون است یعنی یک صدم؛ اما تقریباً هفت ـ هشت درصد امکانات جهان در اختیار ایران است جا ندارد هیچ تناسبی ندارد که ـ خدای ناکرده ـ انسان در #صف_انتخابات به دستور و راهنمایی علما و مراجع صف ببندد مرتّب به عدّه ای رأی بدهد، آن وقت منتظر باشد که کمک بگیرد یارانه بگیرد این شایسته این جمعیت نیست. این ﴿لاَ تَبْخَسُوا النَّاسَ أَشْیاءَهُمْ﴾ شامل همه می شود، یعنی به #مسئولان میگوید بکوشید درآمد کشورتان را ارزیابی کنید، نیاز کشورتان را ارزیابی کنید حقوق مردم را ارزیابی کنید. ما دهه کرامت داشتیم دهه ولایت داشتیم دهه امامت داشتیم هفته وحدت داشتیم، مشغول این کارها بودیم، یک عده در همین مملکت #دهه_غارت راه انداختند. این دهه ای که ما داشتیم ده روز بود؛ یعنی دهه کرامت بود دهه ولایت بود؛ اما اینها ده سال پشت سر هم سرگرم غارت این مملکت شدند! چهار هزار آن، پنج هزار این، چهار میلیارد آن، پنج هزار میلیارد این، این با کدام دستور قرآنی سازگار است؟! فرمود شما کاری بکنید که #حق_مردم ضایع نشود ﴿لاَ تَبْخَسُوا النَّاسَ أَشْیاءَهُمْ﴾ این است. وظیفه ما یک حساب است که باید در صحنه باشیم نظام را کمک بکنیم و مانند آن، وظیفه آنها هم این است که امکانات مردم را در نظر بگیرند امکانات شهر را ببینند، مدیریت را در نظر بگیرند نیاز مردم را در نظر بگیرند، مردم را #کریمانه اداره کنند نه فقیرانه! ببینید خدا فرمود ما انسان را کریم خلق کردیم، بنا بر این نیست که شکم مردم پر شود، بنا بر این است که #آبروی_مردم محفوظ باشد.
🔹 «فتحصّل أنّ هیهُنا امورٌ ثلاثة»: یک امر وظیفه #مدیریت و #تدبیر و #کارآیی و #کارآمدی مسئولان است، یکی هم مردم موظف اند نظام را #یاری کنند چون مطابق با دینشان است و خواسته شان را عاقلانه و عالمانه عرضه کنند. سوم آن دشمنی که در کمین است مشترک برای مسئولین و مردم است آن #دشمن_جامعه است.
[1]. سوره هود، آیه85.
#انتخابات
#وظیفه_دولت_و_ملت
#دشمنان_نظام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه مطففین جلسه 4
تاریخ: 1398/10/09
🌐 لینک جلسه درس به صورت کامل:
yun.ir/8iegh
🆔 @a_javadiamoli_esra
#اطلاعیه
پیام دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی به مناسبت انتخابات
در آستانه برگزاری انتخابات، دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی، پیامی صادر نمود
متن پیام بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
در آستانه برگزاری انتخابات مهم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای شهر و روستا مرجع عالیقدر و مفسر بزرگ قرآن کریم حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی حفظه الله با تاکید بر اهمیت این رخداد ویژه دو نکته را یادآوری فرمودند:
۱. هر اقدام و عملی که منجر به تضعیف نظام اسلامی و آرمان های والای امام راحل و شهدای گرانقدر گردد شرعاً جایز نبوده و حرام می باشد.
۲. در تعیین اصلح، سایر مکلفین با رعایت موازین و معیارهای اسلامی به تشخیص خود عمل نمایند.
از درگاه خداوند متعال مسئلت داریم انقلاب اسلامی ایران که ماحصل ایثار شهداء و مخلصین است تا ظهور ولی عصر عجّل الله فرجه الشریف از گزند انحرافات و دشمنی ها مصون و محفوظ باشد.
دفتر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی _ قم ۱۴۰۰/۰۳/۲۶
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 هنر آزادی
🔹 عنصر اصلی این مملکت #امامت_و_ولایت است. وجود مبارک امام رضا فرزند وجود مبارک امام کاظم (صلوات الله و سلامه علیهما) که برادران گرانقدر امام رضا (علیه السلام) ایران را #مهد_امامت_و_ولایت کردند؛ خواه #احمد_بن_موسی در فارس و خواه فاطمه معصومه (سلام الله علیها) در قم و خواه سایر امامزادگان به ویژه صالح بن موسی (سلام الله علیهم أجمعین) در تهران. این بزرگواران مهد ولایت و امامت هستند که مائده وحی را و مأدبه وحی را به #برکت_عقلانیت به این مملکت و به این مرز و بوم عرضه داشتند. سرمایه های اصلی را این ذوات قدسی از ذات أقدس الهی دریافت کردند و به جامعه منتقل کردند. خدای سبحان هم هنرمندانه جهان را آفرید و هنرمندانه جهان را می پروراند و هنرمندانه انسان را آفرید و هنر را به انسان آموخت و از انسان توقع هنرمندی دارد!
🔹 آنها که مؤمن هستند اما در حدّ #هنر زندگی نمی کنند در حد علم زندگی می کنند، می گویند یقیناً بهشت هست یقیناً جهنم هست، آن بزرگان که اهل هنر هستند می گویند اینها گپ می زنند حرف می زنند جهنم موجود است هنر در این است که هم اکنون جهنم را ببینید طبق نقل مرحوم کلینی (رضوان الله تعالی علیه) در مسجد پیغمبر وجود مبارک آن حضرت (علیه أفضل صلوات المصلین) به او فرمود: «كَیفَ أَصْبَحْت», عرض کرد «أَصْبَحْتُ یا رَسُولَ اللَّهِ مُوقِنا»، حضرت فرمود علامت یقین تو چیست؟ گفت گویا جهنم را می بینم بهشت را می بینم و مانند آن. [1] #هنرمند کسی است که شعله های جهنم را ببیند چون مستحضرید در جهنم ـ معاذالله ـ اگر کسی گرفتار بشود هیزم جهنم را نگفتند ما از جنگل می آوریم هیزم جهنم خود #ظالمین هستند، خود #مختلسان هستند، خود #نجومی_بگیران هستند، خود کسانی هستند که زمینه گرانی و دشواری را بر ملت تحمیل کردند و می کنند، این هنر است که انسان بتواند جهنم را ببیند آتش را ببیند «خود هنر دان دیدن آتش عیان»[2] وگرنه موعظه بدون این، گفتار بدون این، سخن گفتن و #سخن_خوانی و سخنرانی بدون این کم اثر است. مهم ترین کار و رسالت عقل میانجی گری است وحی را بگیرد و آن را هنرمندانه به خیال و متخیل بدهد، ترسیم بکند تا بتوان آن متخیل مسبوق به معقولِ مسبوق به وحیانی را به حس بیاورد تا #جامعه را #هنرمند تربیت کند.
🔹 مستحضرید ابزار مهم هنر آزادی، عشق و خود هنر است، اینها را به غارت بردند؛ آزادی را به غارت بردند، عشق را به غارت بردند، هنر را به غارت بردند. کلمه «عشق» از لطیف ترین و دلرباترین تعبیرات روایی ماست که ـ متأسفانه ـ از دست ما گرفته شد. امام صادق (صلوات الله و سلامه علیه) فرمود: «أَفْضَلُ النَّاسِ مَنْ عَشِقَ الْعِبَادَةَ فَعَانَقَهَا»[3] فاضل ترین مردم کسانی هستند که به نماز عشق بورزند، به روزه عشق بورزند، بیان نورانی امیر بنان و بیان وجود مبارک علی بن ابی طالب (علیه أفضل صلوات المصلین) در نهج البلاغه این است #آزاد و #آزادگی و #آزادمردی در این است که انسان گرفتار #مانده_لای_دندان نسل قبل نباشد، فرمود: «أَلَا حُرٌّ یدَعُ هَذِهِ اللُّمَاظَةَ»؛[4] «لماظة» با «ظاء» آن مانده لای دندان است[5] غذایی را که خوردند لای دندان چیزی می ماند آن را می گویند «لماظة» فرمود شما در عصری زندگی می کنید که قبل از شما مردانی بودند در این زمین زندگی کردند، از این خانه ها استفاده کردند، از این میوه ها استفاده کردند، از این باغ ها استفاده کردند، #دست_دوم آن به شما رسیده است، مانده لای دندان نسل قبلی به شما رسیده است، من انسان آزاده می خواهم که از مانده لای دندان نسل قبلی، خود را بزرگ تر بداند، این #آزادی است.
[1]. الكافی (ط ـ الاسلامیة)، ج2، ص53.
[2]. مثنوی معنوی, دفتر ششم، بخش 83.
[3]. الكافی(ط ـ الإسلامیة)، ج2، ص83.
[4]. نهج البلاغه، صبحی صالح، حکمت456.
[5]. کتاب العین، ج8، ص164؛ «اللَّمْظُ ما تَلَمَّظُ به بلسانك علی أثر الأكل، و هو الأخذ باللسان مما یبقی فی الفم و الأسنان، و اسم ذلك الشیء لُمَاظَةٌ».
#روز_بزرگداشت_احمد_بن_موسی_علیهم_السلام
#عنصر_اصلی_حکومت
#پرورش_هنرمندانه_جهان
#آزادی_و_آزادمردی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به مراسم بزرگداشت حضرت امامزاده صالح علیه السلام
تاریخ: 1399/12/04
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 کمال
🔸 آب را باید از ریشه درخت به درخت رساند، نه از شاخه به بیرون! #کمال را انسان باید از #جان تهیه کند نه از میز نه از پست و نه از مقام! آن انسانی که از درون خود فضیلتی نیاندوخت و منتظر ارزش های بیرونی بود، هر چه زودتر می پوسد؛ زیرا در #هر_مقطع_از_عمر که باشد گرفتار نیرنگ یک #رهزن_خاص است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در ساختمان نخست وزیری
تاریخ: 1361
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره26
#برخی_از_علوم_مورد_نیاز
🔸 امام حسن عسكری (علیه السلام) به نقل از پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: هركس از پیروان ما به علوم ما دانا باشد و جاهلی را هدایت و ارشاد كند و شریعت ما را به او بیاموزد، در بهشت همراه ما خواهد بود.[1]
[1] . ... أَلاَ فَمَنْ كَانَ مِنْ شِیعَتِنَا عَالِماً بِعُلُومِنَا فَهَدَی الْجَاهِلَ بِشَرِیعَتِنَا... وَ أَرْشَدَهُ وَ عَلَّمَهُ شَرِیعَتَنَا كَانَ مَعَنَا فِى الرَّفِیقِ الأَعْلَی (الاحتجاج، ص16).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 83
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 عدالت طلبی
🔹 جامعه اگر عادل نباشد #عدل_خواه نباشد آن عدل علوی و مهدوی محقق نخواهد شد، به دلیل اینكه وجود مبارك حضرت امیر (سلام الله علیه) قانونی داشت عدل ممثل الهی بود، خودش هم كه دیگر #عدل_ممثل بود، لكن امت او عدل خواه نبودند. آن طوری كه در نهج البلاغه آمده است وجود مبارك حضرت در یكی از خطبه ها فرمود «وَ لَقَدْ أَصْبَحَتِ الْأُمَمُ تَخَافُ ظُلْمَ رُعَاتِهَا وَ أَصْبَحْتُ أَخَافُ ظُلْمَ رَعِیتِی»؛[1] فرق حكومت من با حكومت دیگران این است كه دیگران وقتی صبح میكردند از ظلم زمامدارهای خود هراسناك بودند، من از ظلم امتم در هراسم! پس اگر حاكم در حد علی بن ابی طالب هم باشد #حكومت_عدل محقق نخواهد شد، برای اینكه یك مثلثی که دو تا ضلع دارد و یك ضلع ندارد این دیگر مثلث نیست؛ عدل اسلامی، جامعه عادل و حكومت عادل روی این تثلیث تكیه كرده است «القانون العدل الامام العدل الامة العادلة».
🔹 اگر وجود مبارك حضرت امیر این طور بود كه قانون عدلی دشت، حاكم عادلی بود ولی جامعه #ظلم_زده بود همان جنگ جمل و نهروان و صفین است و شهادت و ترور و خونریزی. شما از حضرت امیر (سلام الله علیه) نه تنها بالاتر كسی را ندارید ـ غیر از وجود مبارك پیغمبر ـ مماثل او هم در غیر اهل بیت خدای سبحان نه قبلاً آفرید نه بعداً می آفریند، دیگر این حرفی است كه هم دشمن ها اعتراف كردند هم دوستان و بالأخره این پنج سال تقریبی با سه جنگ تحمیلی و ترور ختم شد و حضرت هم فرمود مشكل من قانون نیست، مشكل شخص من نیستم، مشكل مردم من هستند «أَصْبَحَتِ الْأُمَم» فرق من با همه مردم دنیا در گذشته و حال و آینده این است آنها از حاكمانشان میترسیدند من از مردم میترسم، نه خوف در قبال شجاعت! خوف در قبال به معنی ظلم آنها «وَ لَقَدْ أَصْبَحَتِ الْأُمَمُ تَخَافُ ظُلْمَ رُعَاتِهَا وَ أَصْبَحْتُ أَخَافُ ظُلْمَ رَعِیتِی»، این است كه به ما گفتند #منتظر آن حضرت باشید اگر بخواهید حضرت ظهور بكند و عدل را گسترش بدهد و از عدل آن حضرت استفاده كنید باید #عدل_طلب باشید، مطلوبتان عدالت باشد، تشنه عدل باشید.
[1]. نهج البلاغه، خطبه 97.
#جامعه_عادل
#منتظران_ظهور
#حکومت_عدل
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در جمع اعضای بنیاد مهدویت
تاریخ: 1389/03/21
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره27
#برخی_از_علوم_مورد_نیاز
🔸 رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: نخستین كلمه ای كه به زبان كودكانتان می آورید كلمه لا اله الا الله [: توحید] باشد.[1]
امام باقر (علیه السلام) می فرماید: امیرمؤمنان (علیه السلام) به فرزندانش فرمان می داد تا قرآن بخوانند.[2]
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: حق دختر بر پدر است كه سوره نور را به او بیاموزد.[3]
[1] . اِفْتَحُوا عَلَی صِبْیانِكُمْ أَوَّلَ كَلِمَةٍ لا إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ... (كنز العمال، ج16، ص441).
[2] . ... كَانَ أمیرُالمؤمِنینَ A لَیأْمُرُ وَلدَه بِقِرَاءَةِ الْمُصْحَفِ (مستطرفات السرائر، ص645).
[3] . حَقُّ الْوَلَدِ عَلَی وَالِدِهِ... إِذَا كَانَتْ أُنْثَی أَنْ... یعَلِّمَهَا سُورَةَ النُّورِ... (الكافى، ج6، ص49).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 83
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 آیت الله العظمی جوادی آملی رأی خود را به صندوق انداختند
🔸 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با حضور در سیزدهمین دوره #انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا، رأی خود را به صندوق انداختند.
#انتخابات
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra