✅ فهم «حرکت» و «سیلان»، گمشدهٔ امروز تحلیلهای گفتمانی ماست. اینکه در تحلیلهای اجتماعی و سیاسی خود به این مقوله توجه نکنیم، موجب خطاهایی در تفکر میشود.
⭕️ جامعهٔ کنونی ایران اعم از قشر نخبگانی و عموم مردم همگی در حرکت هستند بهسوی مقصدی مطلوب. پرواضح است که آنچه در مسیرِ مقصد است، در مقصد نیست و لذا آن کمالاتی که در اثر حضور در مقصد میدارد را اکنون ندارد. در نتیجه توقع آن کمالات نیز از او نمیرود.
🌀 اینکه بخواهیم تمام وقایع امروز را در بستر وضع مطلوب تحلیل کنیم، قطعا صحیح نیست. نه توقع اینکه همهٔ مردم از روی آگاهی رای بدهند صحیح است، نه توقع اینکه اسیر رسانهها نشوند، نه توقع اینکه بعد از انتخابات با یکدیگر جدال نکنند و نه توقعات دیگر. همهٔ اینها از عوارض حرکت است. اگر واقعا این مشکلات را نمیداشتیم که در مقصد بودیم و حکومت مهدوی عجل الله تعالی فرجه الشریف مستقر میشد!
🔆 حکومت عدل الهی محتاج مردمی است که مسیری را طی کردهباشند، خطاهایی مرتکب شدهباشند و از آن خطاها درس گرفتهباشند؛ طفره در عالَم محال است. نمیشود مستقیما از فردای انقلاب اسلامی ظهور حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف اتفاق بیفتد. ما نیازمند این حرکت اجتماعی هستیم و تمام این خطایا نیز از لوازم این حرکت هستند تا بلوغ نهایی جامعه محقق شود. حکومت پس از ظهور، مردمی بالغ میخواهد.
❌ اگرچه این خطاها در جایی که حجت شرعی بر آن وجود نداشتهباشد قطعا عقوبت اخروی و حتی دنیوی را در پی دارد، اما در نگاه کلان اجتماعی اموری جدانشدنی از حرکت اجتماعی هستند.
🤏 پس بهتر است بهجای نقزدن بر سر قومیتها و طرفداران فلان نامزد و کل جامعه و شورای نگهبان و غیره، نقطهٔ کنونی خود در این حرکت را بیابیم و آن را در مسیر رسیدن به مقصد هدایت نماییم.
@Aagahaneh
هدایت شده از دانش حیاتی
عبرت تاریخ...
بارها نوشتم که اصلاحطلبان، اصولگراهای دهه ۶۰ بودند.
اصولگرایان دهه ۸۰ هم شدن نیولیبرالهای دهه ۱۴۰۰!
یعنی دو موج از انقلابیون در اندیشۀ لیبرالی غرب غرق شدند به دلیل نداشتن دانش فلسفه، الهیات، اقتصاد سیاسی و روابط بینالملل انتقادی.
این سیکل میتواند برای جوانان انقلابی امروز هم تکرار شود!
انقلابی که استحاله شد...
پ.ن.: نتیجه این دو موج استحاله هم از این قرار است:
▪️تورم دائمی
▪️صدها میلیارد دلار خروج سرمایه
▪️عادی شدن سیل دائمی قاچاق
▪️تبدیل شدن ایران به بهشت دلالها و سوداگرها
▪️ثروتهای بادآورده
▪️ رکود نسبی تا شدید تولید
▪️استمرار وابستگی به نفت
▪️استمرار فاصله طبقاتی
▪️برگرداندن وضع کارگران به دوران تجارت برده در قالب شرکتهای قراردادی
▪️گسترش بانکهای خصوصی ولنگار
▪️بیاعتمادی به حکومت دینی و رویگردانی تودهها از دین
خلاصه: خسرالدنیا و الاخره
حالا به این جمله امام در دهه شصت خوب فکر کنید: خطر لیبرالها از منافقین (تروریستهای فرقه رجوی) بیشتر است!
#کودتای_نیولیبرال
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
اصولگرایان از تبعات سیاست تعدیل کاملا آگاه بودند. آنها میدانستند که حذف ارز ۴۲۰۰ به زندگی مردم ضربه خواهد زد. میدانستند اجرای این سیاست آثار اجتماعی ناگواری خواهد داشت؛ اما به جای جراحی توبره سرمایهداران، سفره مستضعفان را جراحی کردند.
مردمی که با گرانسازی ارز به زیر خط فقر سقوط کردند، پولی نداشتند که صدای زجر کشیدنشان را در فضای مجازی وایرال کنند. سر صندوق رای، انتقام این جنایت را از جریان اصولگرا گرفتند؛ چه با مشارکت نکردنشان، چه با رای دادن به جریان رقیب دولت اصولگرا.
@syjebraily
💢 بازخوانی سخنان رهبر انقلاب در باب دلارزدایی از اقتصاد:
🔆 در زمینهی مسائل اقتصادی، یک توصیهی دیگری که عرض میکنیم، مسئلهی رابطهی منطقیِ دستگاههای مسئول با شرکتهای بزرگ دولتی است. ما شرکتهای بزرگی داریم که مال دولت است؛ سرمایهاش متعلّق به دولت است، درآمدش هم مال دولت است؛ رابطهی دولت با اینها بایستی تنظیم بشود؛ رابطهی دولت با این شرکتها باید تنظیم بشود. بعضی از مدیران خوب و فعّال در این شرکتها هستند که باید اینها تأیید بشوند، حمایت بشوند. در بخش خصوصی هم همین جور؛ بعضی از مدیران فعّال و خوب هستند که عدّهای از اینها، چند ماه قبل از این اینجا آمدند،[۱۹] تعدادیشان صحبت کردند، گزارش دادند؛ گزارشهای محسوس، ملموس، یعنی فیلمبرداریشده و جلوی چشم؛ گزارشهای مشخّصِ غیر قابل خدشه دادند، کارهای خوبی کردهاند. به نظر من یکی از وظایف ما و بخصوص از وظایف قوّهی مجریه و دولت این است که از این مدیران فعّال و خوب حمایت بشود. بهترین حمایتی هم که از یک مدیر کارآفرین و فعّال میشود کرد، این است که بتوانیم برای محصول او بازار فراهم کنیم ــ چه بازار خارجی، چه بازار داخلی ــ قدرت رقابتپذیری به او بدهیم، به او کمک کنیم برای بالا بردن کیفیّت. ما در بعضی از مصنوعات کمّیّت کارمان خوب است، کیفیّتمان پایین است؛ خب، این در دنیا نمیتواند رقابت کند، در بازارهای داخلی هم نمیتواند رقابت کند. باید کمک کنیم؛ هم حمایت کنیم برای تهیّهی بازار، توسعهی بازار، گسترش بازار فروش، هم برای مسئلهی کیفیّت و رقابتپذیری و مانند اینها باید به اینها کمک بشود. البتّه این مدیرانی که عرض کردم، خصوصیّتشان این است که در دوران جنگ سخت اقتصادیِ این چندساله، اینها توانستهاند کار کنند، اینها توانستهاند بِایستند، توانستهاند کشور را در بعضی از بخشها پیش ببرند؛ لذا به اینها بایستی کمک بکنند و حمایت بشوند؛ [امّا] آنها هم وظایفی دارند، بخصوص دولتیها. مدیران دولتی باید مشخّص بکنند که عملکردشان و نقششان در زمینهی سیاست کلّی اقتصاد کشور چیست؛ این باید مشخّص بشود؛
⚠️ یعنی فلان شرکت بزرگ، که متعلّق به دولت هم هست، موادّ اوّلیّهاش هم داخلی است ــ از این شرکتهای بزرگِ اینجوری ما تعدادی داریم که شرکتْ بزرگ، پُردرآمد، با موادّ اوّلیّهی داخلی ــ که قیمت محصول خودش را با دلار تلگرامی، [یعنی] همین قیمتهای جعلی دلار که از طرف دشمن هدایت میشود، تطبیق میکند؛ چرا؟ چرا شما به دلار حاکمیّت میدهید؟ چرا برای ریال رقیب را تقویت میکنید؟ یکی از وظایف عمدهی ما این است که ما رقیب ریال را در داخل تقویت نکنیم.
آمریکاییها یک روزی ــ چهل پنجاه سال قبل ــ برای اینکه دلار را در داخل کشورشان تقویت کنند، طلا را که رقیب دلار بود، با قیمت بالایی از مردم خریدند و جمع کردند برای اینکه طلا در دست مردم نباشد، برای اینکه دلار در داخل آمریکا شخصیّت پیدا کند؛ [امّا] ما برای ریالِ خودمان مدام رقیب درست میکنیم! واقعاً یکی از گرفتاریهای کشور ما مسئلهی آویزان شدن بخشهای مختلف اقتصاد ما به دلار است. من در مشهد گفتم؛[۲۰] بعضی از کشورها خودشان را از دلار جدا کردند و معاملاتشان را از طریق دیگری [انجام میدهند]؛ حتّی اینها را از سوئیفت[۲۱] خارج کرده بودند، اینها ارتباطاتشان را با سوئیفت هم قطع کردند ــ آنها هم قطع کرده بودند، اینها هم قطع کردند ــ وضعشان بهتر شد؛ الان کشورهایی هستند که وضعشان بهتر شده. بنابراین، شرکتِ بزرگِ متعلّق به دولت مشخّص بکند که مثلاً امسال که سیاست، مهار تورّم است، نقش او در مهار تورّم چیست؛ در این جهت، چه نقشی ایفا میکند و چه کاری انجام میدهد و راهبرد کلان اقتصاد کشور را چگونه رفتار میکند. این مربوط به مدیران شرکتهای دولتی و بخش خصوصی است که گفتیم واقعاً از مدیران خوب، مدیرانی که در دوران سخت کمک کردند به وضع اقتصاد کشور، باید حمایت بشود. متقابلاً کسانی هم هستند که در نظام پولی کشور و در نظام مالی کشور نقش مخرّب داشتند؛ با اینها هم بایستی بیرودربایستی برخورد بشود. بعضی از مؤسّسات اعتباری ناسالم، بعضی از بانکهای خصوصی، ملک بخرند، زمین بخرند، اضافهبرداشت از بانک مرکزی انجام بدهند که خودش موجب تورّم و موجب مشکلات گوناگون است؛ بایستی با اینها برخورد بشود.
🔺 ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ بیانات در دیدار رمضانی مسئولان و کارگزاران نظام
@Aagahaneh
این پیام بهویژه پاسخ به کسانی است که امثال سید یاسر جبرائیلی را از عوامل رایآوری پزشکیان معرفی میکنند و او را تخریبگر دولت شهید رئیسی نشان میدهند.
@Aagahaneh
هدایت شده از
.
🔴 لطفا اجازه ندهید در مورد تب دنگی و پشه آئدس مانند کرونا موج ترس ایجاد شود و خود را درون موج هراس ناشی از آن قرار ندهید؛ البته مراقبت و پیشگیری روش بسیار مناسبی برای غلبه بر این موج است ، منتهی وحشت نکنید !
هستند کسانی که سودشان در ترس و وحشت شما نهفته است و آنها منتظرند که ترس همه گیر شود ، تا موج سواری خود را آغاز کنند.
✍️ #هادی_بی_غم
https://eitaa.com/HadiBigham
🔷️🔻
الحمد للله که آقای مهدی جمشیدی به عرصۀ رسانه برگشت. بنگرید:
https://eitaa.com/mahdi_jamshidi60/2568
@Aagahaneh
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀 حماقتی به نام یارانه پنهان
⁉️اگر ثروتمند بیشتر از فقیر، بنزین مصرف میکند، آیا باید بنزین را برای همه گران کنیم؟
🔹 اگر ثروتمند بیشتر از فقیر #چلوکباب مصرف میکند، باید چلوکباب را برای همه گران کنیم؟
⁉️ اگر ثروتمند بیشتر از فقیر #استخر میرود، باید بلیط استخر را برای همه گران کنیم؟
⁉️ اگر ثروتمند بیشتر از فقیر #سینما میرود، آیا باید بلیط سینما را برای همه گران کنیم؟
⁉️..؟
⁉️ و اگر گران کردیم، آیا فقیر پس از ان بیشتر بنزین مصرف می کند، بیشتر چلوکباب میخورد, بیشتر استخر می رود، و بیشتر سینما میرود؟ و آیا ثروتمند از این پس کمتر از این اقلام استفاده خواهد کرد؟
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
همینهاست که میگویم جلیلی نیز نیروی مطلوب نبوده و باید صرفا از باب خیر الموجودین به او رای میدادیم نه اصلح علی الاطلاق.
@Aagahaneh
✍️ ظریف گفت زنان و اقلیتها امتیاز بیشتری برای کابینه میگیرند و مردان شیعه امتیازی نمیگیرند. سپس رسانههای مخالف او شروع کردند به تخطئۀ سخنان او. اما بهنظر میرسد بیانصافیهایی در حق او صورت گرفتهاست.
فرض کنید هر کسی میتواند 100 امتیاز بگیرد. از طرفی قصد هم داری ملاکهای «خاص»ی را نیز قرار بدهی؛ همچون زنبودن یااقلیتبودن. طبیعتا به کسی که ملاک عام را دارد (مرد است یا شیعه است) این امتیاز خاص را نمیدهی، بلکه ایشان را با سایر ملاکات (که اتفاقا 70-80درصد دیگر را عمدتا اینان میبرند) بالا میآوری. این کار باعث نمیشود که اکثریت کابینه زنان یا اقلیت مذهبی باشند! بلکه صرفا اندکی شانس آنها را برای بالا آمدن زیاد میکند. همین. ولی با این حال باز هم مردان شیعه هستند که بیشترین امتیاز را میآورند، چون تعداد مردان شیعهای که بتوانند امتیاز بیشتر را کسب کنند بیشتر است.
⚠️ البته اینکه این کار ظریف باعث سهمخواهی اهل سنت در سنوات آتی بشود (خصوصا که جمعیتشان رو به فزونی است)، یا اینکه مشکلات دیگری ایجاد میکند، مورد نظر بنده نیست؛ چهاینکه آن خود بحثی دیگر است که متاسفانه اکثرا به جای اینکه به آن بپردازند، چسبیدند به امتیازدهی ظریف، و گفتند که زن 20 سالۀ یهودی امتیازش از مرد شیعه بیشتر است!!! خندهدار است انصافا!!!
⭕️ حالا ببینید چقدر ماها تحت تسخیر فضاسازیهای رسانهای هستیم و چقدر با اعتماد به رسانههای راستی و اصولگرا و پروژهبگیر، از حقیقت انقلاب دور شدهایم.
@Aagahaneh
May 11
گویا بسیاری از دوستانی که این مطلب را خواندند، اصلا به بند سوم آن توجه نکردند!! لذا گمان کردند من با کار ظریف و پزشکیان موافقم!!
برادران، اینگونه میخواهیم حکومت مبتنی بر ولایت را مستقر کنیم؟!
@Aagahaneh
دخترم که لج میکند، شعر «طعم صلوات» را برایش پخش میکنم تا اندکی حواسش پرت شود. این شعر را افشین علا سروده و الحق که توفیق میخواهد سرودن چنین شعری.
تازه داشتم دو شعرخوانی وی نزد رهبر بزرگوار را میدیدم. واقعا شخصیتی چنین باید تا اشعاری چنین بسراید. لطافت عجیبی در روح این شخص وجود دارد.
@Aagahaneh
✍️ در باب دولت شهید رئیسی و اسطورهسازی از ایشان
بخش 1 از 2
♦️ پس از شهادت مرحوم شهید رئیسی و همراهان ایشان، فضاهای اصولگرایی پر شد از تحسین ایشان و البته ندیدن کاستیهای دولت و شخص ایشان. تا جایی که هر انتقادی به وضعیت کشور در دورهٔ ایشان را به تلاش زیاد وی و البته خرابیهای دولت قبل حواله میدادند و میگفتند که اساسا امکان عملکردی بهتر از این نبود و مرحوم رئیسی تقریبا بهترین کارنامه را داشته و کلیت عملکرد او در مسیر صلاح بودهاست.
اما بگذارید از اعداد و ارقام و تحلیلهای اقتصادی فارغ باشیم (که خود این اعداد و ارقام نیز بحث بسیار میطلبد) و به سخنان رهبر انقلاب بپردازیم؛ چراکه فهم آن برای عموم مردم آسانتر است.
رهبری دربارهٔ ایشان چند دسته سخن داشتند (تا جایی که احصاء بنده اجازه دادهاست).
🔸 دستهای بیان معضلات کشور و ارائهٔ راهکار برای آن است.
🔸 دستهای دیگر تعریف از مجاهدتهای دولت ایشان است.
🔸 دستهٔ دیگر شامل تعریفات مثبت از شخص ایشان است.
🔸 دستهٔ دیگر انتقاد به دولت است.
🔸 دستهٔ دیگر نیز بیان راهبردهای کلان و بیان اولویتهای اصلی است که دولت باید به آنها میپرداخت.
⏺ اکثر دوستان علاقمند به انقلاب، صرفا قسمتهای تعریف و تمجید را میبینند اما مطالبات اصلی آقا را نمیبینند و لذا هیچ تصوری نسبت به چگونگی عملکرد دولت در باب مطالبات رهبری ندارند!
مطالبات اصلی رهبری پیرامون اقتصاد که آن را مسئلهٔ اصلی کشور میدانند (۱ فروردین ۱۴۰۳ و پیش از آن) شامل موارد زیر است (تاریخ هر سخن نیز یادداشت گردیدهاست و با مراجعه به وبسایت رسمی رهبری میتوانید آن را بیابید):
1️⃣ شعارهای سال پیرامون مهار تورم، جهش تولید و اقتصاد مقاومتی
2️⃣ تاکید بر گسترش تعاونیها (۱۰ بهمن ۱۴۰۱ و سیاستهای کلی اصل 44)
3️⃣ مراقبت بر جهتگیریها بهمنظور حصول نتایج مطلوب (۱۰ بهمن ۱۴۰۱)
4️⃣ دلارزدایی از اقتصاد کشور و عدم فروش محصولات داخلی به داخل کشور با نرخگذاری دلاری (با این بیان که یکی از «وظایف عمدهٔ» ما این است که ما رقیب ریال را در داخل تقویت نکنیم) (۱۵ فروردین ۱۴۰۲)
5️⃣ همهی اقدامات مثبتی که با این زحمت انجام میگیرد، با مشکلات در معیشت مردم از چشمها دور میماند (۸ شهریور ۱۴۰۲)
6️⃣ ضعف دولت در تبیین رسانهای (۸ شهریور ۱۴۰۲)
7️⃣ لزوم ثبات نرخ ارز (۸ شهریور ۱۴۰۲)
🔆 حال شما بنگرید که دولت شهید رئیسی آیا در راستای این موارد بسیار عمده و کلان، چه قدمی برداشتهاست؟ نه تعاونیها گسترش خاصی پیدا کردند، نه جهتگیریها تغییری کرده (و لذا اثر تلاشهای دولت روی سفرهٔ مردم نیامده)، نهاینکه فعالیتهای دولت موجب کنترل تورم شده (حال آنکه این مطالبهٔ عاجل رهبری از دولت بود و با بهانهٔ جمعکردن خرابیهای دولت قبل، سازگار نیست)، نه ضعف دولت در تببینهای رسانهای جبران شدهاست؛ هرکجا هم بگویی، فورا گویند مرحوم شهید رئیسی نمیخواستند از خود تعریف کنند!!
ثبات نرخ ارز را هم که قربانش بروم! فورا با سخن رهبری از لزوم حذف ارز ۴۲۰۰ی لاپوشانی میشود و انگار نهانگار که ارز ۲۸۵۰۰ را هم دارند حذف میکنند! سیاست ارزی همان سیاست روحانی است با اندکی اختلاف.
دلارزدایی هم بهعنوان «وظیفهٔ عمده» تماما مغفول مانده و جز یکی دو جلسهٔ بیحاصل، اتفاق خاصی در دولت نیفتاده بود.
✅ از آن سو تعاریف رهبری از دولت را ببینید. حدود ۲۰ مورد تمجید از دولت فرمودند که البته بهخاطر ضعف رسانهای دولت بودهاست. موارد ابتدایی این تعاریف، مسائل اقتصادی است و موارد دیگر، ناظر به شخصیت رئیس جمهور و برخی دولتمردان بود (همچون در میام مردم رفتن) و البته مسائل سیاست خارجی. تمجیدهای اقتصادی شامل (8 شهریور 1402):
🔘 کارهای زیربنایی که اثرش و خصوصا بر سفرهٔ مردم در آینده مشخص میشود.
🔘 رشد اقتصادی خصوصا در صنعت
🔘 افزایش رشد سرمایهگذاری
🔘 کاهش رشد نقدینگی
🔘 کاهش بیکاری
🔘 کاهش ضریب جینی
🔘 رشد قابل توجه صادرات کالا
🔘 تقویت نظام مالیاتی
🔘 رشد قابل توجه تولید محصولات پتروشیمی (که چیز مهمی است)
🔘 اقدامات ارزندهای در زمینهٔ نفت و گاز
🔘 راهاندازی کارگاههای تعطیلشده یا نیمهتعطیل که عدد بالایی است.
👈 ادامه در بخش دوم
@Aagahaneh
✍️ در باب دولت شهید رئیسی و اسطورهسازی از ایشان
بخش 2 از 2
🟪 اما همانطور که خود ایشان فرمودند، اینها اثرش روی سفرهٔ مردم نیامده. اینها شاخصهای کلان اقتصاد هستند که البته رشد داشتهاند، اما رشدی کماثر.
همچنین ناظر به سخنان ایشان در دههٔ ۶۰ و بیانات امام، تمام این موارد با جهتگیریهای غلط لیبرالیستی نیز قابل تحصیل است و اهل آن میدانند که دولتهای لیبرال نیز همین دستاوردها را دارند، اما اثرش روی سفرهٔ مردم محسوس نمیشود و فقر و اختلاف طبقاتی و ناعدالتی همچنان در آن اقتصادهای دلاریزه موج میزند. رشد این شاخصها نه نیاز به اقتصاد مقاومتی دارد نه نیاز به دلارزدایی، نه تعاونی؛ صرفا نیاز دارد اقتصاد را بدهی دست بازار، و بازار را مدیریت کنی! آرمانهای انقلابی میتواند هیچ نقشی در این دستاوردها نداشتهباشد. دعوا در محافل اقتصاد لیبرال صرفا بر سر چگونگی دخالت دولت است نه آرمانهای انقلابی.
❓❓اما آیا در دولت امکان اجراییشدن این مطالبات رهبری نبود؟ قطعا بود؛ اگر نمیبود، ایشان تاکید نمیکردند. همچنین کارشناسان اقتصادی که در فضای لیبرالیستی تنفس نمیکردند و منتقد آن جریان بودند، کرارا به رئیس جمهور و اعضای دولت و مجلس تذکر دادند که باید مسیر اصلاح شود. اما متاسفانه نشد که نشد.
توجه به این نکته بسیار مهم است که منظر کارشناسی، اگر این مطالبات رهبری واقعا اجرا میشدند، خرابیهای دولت قبل با سرعت و کیفیت چندین برابری قابل رفع بودند؛ نهاینکه تلاشهای کمثمر دولت، اثر جادویی برجای گذاشته باشد. همانطور که در سال 74 مشابه آن اجرا شد و ظرف یک سال پس از تورم شدید، تورم به نصف و رشد اقتصادی به دوبرابر رسید. نامههای دکتر حسین صمصامی را بخوانید و ببینید که چقدر تذکرها دادهاند، اما گوش شنوایی نبود.
⚠️ انقلابیون ما هم فورا میگویند او در حد توانش کار کرده! بعد هم در چرایی رایآوری پزشکیان، مردم را مقصر میدانند که چرا به او رای دادید! خب شما حاضر نمیشوید ایرادات دولت مطبوعتان را بپذیرید. انقلاب را منحصر در اشخاص کردید و هرگز از این اشتباه درس نگرفتید که همین رویهٔ شما باعث شد هاشمی رفسنجانی و جریان کارگزاران و اصلاحات بتواند بر مردم حکومت کند.
💢 درانتها توجه به سه نکته ضروری مینماید.
اولا در اینکه مرحوم شهید رئیسی انسان مخلصی بود و البته شهادتش نیز معلول همین اخلاص وی بود شکی نیست. اما اینکه اخلاص باطنی را به کارآمدی مدیریتی گره بزنیم، کار درستی نیست. این گره صرفا در مراتب بالای مدارج انسانی قابل تحقق است و چنین چیزی راجع به مرحوم شهید رئیسی اثبات نشده است.
ثانیا انتقاد به مرحوم شهید رئیسی، انتقاد به انقلاب و طرفداری از ضدانقلاب و اصلاحطلبی نیست. چهاینکه انقلابیگری شاخصههای مشخصی دارد که البته ما عمدتا از آن بی اطلاع هستیم! اما این شاخصهها هرچه که باشد (ازرسالتهای کانال آگاهانه، تبیین همین موارد است)، بر بسیاری از اصولگرایان امروز نیز صدق نمیکند.
ثالثا انقلابیگری، مراتبی دارد. کسی که در مراتب پایین یا متوسط انقلابیگری است، به همان میزانی که از قلۀ انقلابیگری فاصله دارد، از گفتمان اساسی انقلاب فاصله دارد، اگرچه هنوز در دایرۀ انقلاب تعریف میشود. سخنان بنده مطلقا بدین معنی نیست که شخص مرحوم رئیسی یا دولت ایشان یا مجالس معاصر با ایشان، انقلابی نیستند، بلکه نقد بنده نقدی درونگفتمانی است در جهت اصلاح مسیر دغدغهمندان انقلاب به سوی مسیر واقعی انقلاب که امامین و شهیدین انقلاب آن را واضح ساختهاند.
رابعا تمام این اشکالات را به حساب عدم آگاهی کافی دولت نسبت به مبانی اقتصادی انقلاب میگذارم نه خدای ناکرده تعمد. این عدم آگاهی نیز چیزی بسیار طبیعی است، چراکه جریان غالب اقتصاد در کشور ما را همین جریان لیبرال و زاویهدار با مبانی انقلاب تشکیل داده و طبعا هر رئیس جمهوری هم که بیاید، اولین کسانی که در مقابل خود برای تصدی مناصب اقتصادی میبیند همینهایند! اما اینان در مناظرۀ درخشان-غنینژاد بهخوبی ذات خود را نشان دادند، لیکن هنوز هم جریانات اصولگرایی دانش ایشان را «علم» میدانند!
@Aagahaneh
♦️ برخورد کردم به آهنگی با نام «بلاچاو». در ویکیپدیا دیدم: « «بلا چاو» را در اصل کارگران فصلی مزارع گندم و زنان دهقان شالیزارهای ایتالیا از اواخر قرن نوزدهم تا اوایل قرن بیستم با متنهای مختلفی زمزمه میکردند.[۳][۴] مضمون این ترانه، جوانی زودگذر و سختی کار در مزارع بود.[۴] «بلا چاو» را بار دیگر پارتیزانها و جنبش ضدفاشیسم ایتالیا در دههٔ ۱۹۴۰ احیا کردند این بار با مضمون مقاومت و ترانهای دربارهٔ شورش، خشونت و مرگ.»
در انتها نوشتهبود: «همچنین توسط ثمین و بهین بلوری، برای مهسا امینی و واکنش به خیزش ۱۴۰۱ ایران خوانده شدهاست».
🟢 همواره لیبرالیسم و سوسیالیسم با استثمار مردم جهان، زمینه را برای اعتراضات مدنی فراهم میکردند. حال خودشان (عمدتا لیبرالها) برای تصاحب منابع مردم کشورهای دیگر ازجمله ایران، ابتدا فجیعترین وخانمانسوزترین سیاستها را القاء و اجرا میکنند، و سپس خودشان به اعتراضات مدنی جهتدهی میکنند. نتیجهاش میشود استفاده از سلاح ملت به ضرر خودش!
این اعتراضات قرار بود که ملتها را از چنگ عدالت کمونیستی و آزادی لیبرالیستی برهاند، اما اکنون شده پتکی بر سر خود جوامعی که از این آزادی و عدالت رنج دیدهاند تا با بهانۀ اصلاح، مجددا همینها را بر سر کار بیاورند!! آهنگ بلاچاو که در اعتراض به دستپخت ایسمهای غربی بوده، اکنون تبدیل شده به حربهای برای مقابله با تنها نظام سیاسی جهان که به مقابله با غرب برخاستهاست.
از این بلاچاوها چندتا داریم؟!
@Aagahaneh
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
ما معتقدیم حاکمیت باید طبق ضوابطی، قیمت برای محصول تولیدی انحصارگر تعیین کند تا منافع مصرف کننده و مردم هم تأمین شود.
آنها معتقدند فقط انحصارگر حق تعیین قیمت را دارد.
یعنی، با قیمت گذاری دستوری مشکل ندارند با این که چه کسی دستور دهد، مشکل دارند.
@DrRezaGholami
هدایت شده از دانش حیاتی
یا دافع البلایا
لأی الأمور ألیک اشکو
این روزها بلاها از همه سو ما و بشریت را احاطه کرده. واقعاً انسان میماند از کدامش بگوید. جهنمی که یهودیان خونخوار بر سر مظلومین غزه ریختهاند با هیچ دردی برابری نمیکند؛ اما شاید درد بالا از آن هم بدتر باشد.
آقای همت قلیزاده، محقق اقتصادی، کسی که یک تنه و با زحمات فکری زیاد و تحمل حملات چپاولگران اقتصاد و استحمارگران دانشگاه، توانست با آمارها و مستندات فراوانی که خودش تهیه و تدوین کرد نشان دهد که ریشه تورم مزمن و رکود یک دهه اخیر چیست و برای آن راهحل مشخصی دارد، بعد از چند سال پیگیری و روشنگری و مناظره و پاسخ دادن به تمام انکارها و اتهامات و جلسات زیاد با مسؤولین، حالا مطلب بالا را نوشتهاند که عملاً نشان میدهد امیدی به تغییر وضعیت ندارند!
بزرگواران! این بلا از بلایی که بر سر غزه دارد میآید از جهاتی بدتر است. چپاولگری شرکتهای خامفروش که بر اساس قانون قیمتگذاری جهانی پیش میرود، سالها است در حال فشار تورمی دائمی و فزاینده، استهلاک رشد اقتصادی کشور در صنایع پاییندستی و نتیجتاً گسترش بیکاری، انتقال ثروت از جامعه به طبقه خامفروش، قدرتگیری مهیب طبقه خامفروش در کل کشور، افزایش دائمی فاصله طبقاتی، مهاجرت نخبگان، ایجاد زمینههای نارضایتی و آشوب درکشور، بیآبرویی نظام اسلام و انقلاب و نهایتاً به دلیل از دست دادن پایگاه اجتماعی و فشار اقتصادی بر طبقات پایین، ناتوانی نظام در پیشبرد اهداف سیاست خارجی از جمله کمک جدی به مردم فلسطین شده است.
خلاصه اگر دنبال این هستید که فقط یک کار کنید تا با آن یک کار کمک کنید تقریباً تمام مشکلات و بلایای حاد سالهای اخیر که در بالا ذکر شد برطرف شود و وضعیت معیشت مردم و اعتماد به نظام ارتقاء یابد و دست نظام برای کمک به مردم مظلوم فلسطین باز شود، تا جایی که در توان دارید مطالب آقای همت قلیزاده و همکار ایشان آقای جبرائيلی را بخوانید، بفهمید، نشر دهید، مطالبه و حمایت کنید تا بالأخره زمینه برای اصلاح قوانینی که وضعیت اقتصاد و فرهنگ و اخلاق در کشور را به فاجعه کشانده فراهم شود.
به خدا عبادت و جهادی بالاتر از این کار در این روزها وجود ندارد. به حول و قوه الهی
@criticalknowledge 🧬 دانش حیاتی
⭕️ پس از فاجعهٔ شهادت اسماعیل هنیه در ایران، ظریف اضافه فرمود که نتانیاهو عامل آن است.
کاری با این چرندیات ظریف ندارم. اما مگر کسان دیگری که مسئلهٔ تقابل ایران و استکبار جهانی را به عملکرد افراد تقلیل دادند و ترامپ را ناقض برجام دانستند و باز هم سعی کردند تا دموکراتها را نایس نشان بدهند، گفتمان متفاوتی دارند؟!
#قالیباف
@Aagahaneh
هدایت شده از تحلیل سیاسی|محمدرضا قرایی
⁉️چه کشورهایی دارای "بیشترین بی خانمان" است⁉️
🔸پاکستان : 8 میلیون نفر😰
🔹افغانستان: 4/6 میلیون
🔸نیجریه : 4/5 م
🔹یمن: 3/8 م
🔸سودان : 2/7 م
🔹زیمبابوه : 1/2 م
🔸کنگو : 1/5 م
▪️و...
آنچه باعث #خشم -بعد از غصه این
#بی_خانمانی😔-میشود :
🔅علت این بی خانمانی است:
⚔یا #جنگ با استعمارگر
📚یا #چنگ استعمارگر
منبع | worldpopulationreview
🛑بیشتر، بهتر و معتبر ببینیم 👇👇
https://eitaa.com/mohammad_gharayi_tahili
هدایت شده از تحلیل سیاسی|محمدرضا قرایی
📊مقایسه #بی_خانمانی در کل ایران با یک ایالتِ آمریکا(کالیفرنیا)😳
🔸کالیفرنیا:حدود 40 میلیون نفر!
🔹ایران: حدود 88 میلیون نفر!
⏪(تقریباً دو برابر)
اما تعداد بی خانمانها :
📈در کالیفرنیا : 181/000 نفر
📉در ایران : 15/000
❌یعنی فقط یک ایالت از ایالتهای آمریکای ابر قدرت😒(کالیفرنیا)،
حدود "12برابر کل ایران"بی خانمان دارد‼️
📎منبع | یو اس نيوز آمریکا
📎منبع | worldpopulationreview
🛑بیشتر، بهتر و معتبر ببینیم👇👇
https://eitaa.com/mohammad_gharayi_tahili
هدایت شده از تحلیل سیاسی|محمدرضا قرایی
📊مقایسه آخرین وضعیت بی خانمانی(2024) در #ایران و کشورهایی که از دید #برخی! ، کشورهای دارای #اقتصاد_برتر! اند!!!
🇺🇸ایالات متحده آمریکا: 653/000😱
🇫🇷فرانسه :330/000
🇮🇹ایتالیا 96/000
🇩🇪آلمان :262/000
🇬🇧انگلیس: 380/000
🇮🇷ایران:15/000🇮🇷✊💪
📎منبع | worldpopulationreview
✍ بین #بی_خانمانی با وضعیت نا مطلوب قیمت اجاره مسکن، فقر ، عدم کفاف دستمزدها، و... ارتباط مستقیم است!
🛑بیشتر، بهتر و معتبر ببینیم 👇👇
https://eitaa.com/mohammad_gharayi_tahili