⛅️ گاهِ صبح ⛅️
سانتری تماشایی از هافبکی به نام: آقای «روحانی»
🗣 جناب روحانی(چهارشنبه ۱ بهمن ۹۹):
ترامپ سیاست بلد نبود و برجساز بود و همیشه سیاست را در همان وادی میدید و چیز دیگری سرش نمیشد، اینهایی که جدید آمدهاند در سیاست بودهاند و مسائل سیاسی را میفهمند.
🔘 ملاحظه:
آقای روحانی میخواهند با لطافت به جناب بایدن بفرمایند که حواست جمع باشد مثل ترامپ خرابکاری نکنی!
حواست جمع باشد که برای گرفتن امتیازهای بیشتر از ایران(برجامهای ۲ و ۳ و ...)، مبادا همان راهی را بروی که ترامپ رفت! آن راه نتیجه ندارد.
روش صحیح و نتیجهبخش همان است که جناب «اوباما» در پیش گرفته بود که ماحصلش «برجام» شد؛ آن روش را در پیش بگیر!
میدانم که در تحریمهای شدید دولت اوباما علیه ملت ایران نقش داشتهای و اکنون نیز هیچ چشماندازی برای رفع تحریمها ارائه نمیکنی، اما اینها مهم نیست!
تو فقط سعی کن همچون رئیس سابقت(اوباما) در قبال ملت ایران زیاد از الفاظ بیادبانه استفاده نکنی و جملات «تعامل»طلبانه را به وفور بهکار ببری و در موسم عید نوروز سفرهی هفت سین در کاخ سفید پهن کنی تا بتوانم در رسای تو نیز بگویم: «مؤدب»!! و ایضا بتوانم مذاکره با تو را در داخل ایران مشروع و موجّه معرفی کنم!
حقا «مهاجم»ی همانند بایدن باید از خوشحالی بترکد که این چنین سانتر تماشایی و کمنظیری آنهم از جانب «هافبک پیستونی» تیم مقابل و آنهم با این دقت بر روی سرش ارسال میشود!
⏪ «هافبک پیستونی» هافبکی است که دائما و سریعا بین «زمین خودی» و «زمین تیم مقابل» در حال رفت و برگشت است. این دسته از هافبکها را میتوان «هافبکهای شدیدا متعادل و میانهرو» نیز نامید!
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
⚠️ من بهعنوان یک ایرانی هشدار میدهم که اگر زبان زیبا و ادبیات پارسای پارسی را پاس نداریم، آنگاه است که میدانی را برای بیگانگان گستراندهایم که فرهنگ و سبک زندگی اسلامی-ایرانیمان را شوت کنند.
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
😔 روزی روزگاری در دوران پهلوی دوم، دعوای آمریکا و ایران بر سر این بود که فلانکس نخستوزیر باشد یا نباشد!
محمدرضاشاه پهلوی در کتابش با عنوان «پاسخ به تاریخ» صریحا میگوید:
«در مواقعی فشار آمریکاییها بر من آن قدر زیاد بود که نمیتوانستم مقاومت کنم. خصوصاً بعد از روی کار آمدن جانکندی. جان کندی هیچگاه برضد من نبود... من به خوبی نخستین ملاقاتم با کندیها را در کاخ سفید به یاد دارم. ژاکلین کندی دربارهی برق حیرت انگیز چشمهای امینی سخن گفت و این که چقدر امیدوار است که من او را نخستوزیر کنم. سرانجام امینی را منصوب کردم.» (بر بال بحران، ص ۲۲۹)
✅ اما در روزگار ما، دعوا بر سر این است که آمریکاییها شدیدا از ما ترسیده و از دست ما دلخور و عصبانیاند و صریحا ابراز میکنند که شما ایرانیها چرا اینقدر زورتان زیاد شده؟!
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️
ابَرشاگرد
📝 این مقالهی تفصیلی و وزین از آقای مسعود رضایی، نقدی است بر تحریف چهرهی رضاشاه در سریال «در چشم باد» که این شبها از شبکهی آیفیلم در حال بازپخش است. 👆
@abarshagerd
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
❇️ چگونه است که پیشینیان با وجود درامدهای نهچندان بالا و فرزندان فراوان احساس فقر و بدبختی نمیکردند، اما انسانهای مدرن و شبهمدرن با وجود درامدهای بالا و فرزندان اندک احساس فقر یا ترس از فقر امانشان نمیدهد؟!
#مدرنیته
#شبه_مدرنیته
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍
ابَرشاگرد
📷 ابوالحسن ابتهاج
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
آیا آمریکاییها «احمق» هستند؟
🔘 حقیقت آن است که اگر آمریکاییها احمق نبودند، برای بقای سلطهی خود بر ایران، به جای حمایت شدید و بیپایان از محمدرضا پهلوی، افرادی نظیر «ابوالحسن ابتهاج» را به قدرت میرساندند.
ابتهاج جزو معدود رجال توانمند، صاحبنظر و دارای شخصیت در دوران پهلوی بود که در طول سالهای ۱۳۳۳ تا ۱۳۳۷ در سِمَت «ریاست سازمان برنامه و بودجه» اشتغال داشت.
گرچه در وابستگی و تمایل نامبرده به غرب و آمریکا جای هیچ تردیدی وجود ندارد، اما مخالفتها و صراحتهای او در قبال بعضی از طرحهای استعماری و استثماری آمریکا در ایران، عاقبت موجب عزل وی از این سمت و حبس گردید.
💥 نکتهی بسیار جالب توجه آنکه مخالفتها و انتقادات ابتهاج و بعضی دیگر از کارشناسان، عمدتا ناشی از دلسوزی برای خودِ آمریکاییها بود؛ چراکه این قبیل اَعمال زورگویانهی آمریکا را در راستای منافع درازمدت واشنگتن تشخیص نمیدادند. آنان به سبب شناخت نسبیای که از مردم ایران داشتند، به آمریکاییها تذکر میدادند که در پیش گرفتن برخی سیاستها، عاقبت باعث انفجار و قیام ملت علیه نظام دستنشاندهی پهلوی خواهد شد و بساط تسلط آمریکا بر ایران را برای همیشه برخواهد چید.
توجه مخاطبان مکرم را به سه فراز مهم از کتاب خاطرات ابوالحسن ابتهاج جلب میکنم:
⏪ «در زمستان ۱۳۴۱ وقتي از زندان بيرون آمدم چند نفر از اعضاي سفارت آمريكا در تهران از من درخواست ملاقات كردند... صورت جلسه اين ملاقات بعدا بصورت گزارش به وزارت خارجه ارسال شد كه در اينجا قسمتي از آن درج ميگردد. - به وزارت خارجه - از سفارت آمريكا در تهران - تاريخ : ۱۹ ژانويه ۱۹۶۳ - موضوع: اظهارات ابتهاج در مورد اصلاحات ارضي و توسعه اقتصادي- در تاريخ دهم ژانويه ابوالحسن ابتهاج، طي ملاقاتي با چند تن از مقامات سفارت آمريكا در تهران اظهار داشت كه به نظر او ايران بطور يقين در آينده نزديكي با يك بحران شديد سياسي- اقتصادي روبرو خواهد شد، چون دولت بجاي اين كه درآمد نفت را صرف برنامه عمراني بكند به تشويق دولت آمريكا قسمت عمده درآمد نفت را به مصرف خريد اسلحههايي ميرساند كه به آن احتياج ندارد.» (ص ۵۴۰)
⏪ «در ملاقات با او (راجراستيونز، معاون وزير خارجه انگليس) وضع ايران را تشريح كردم و گفتم شما و آمريكائيها با پشتيباني از روش حكومت ايران مرتكب گناه بزرگي ميشويد چون ميدانيد چه فسادي در ايران وجود دارد. ميدانيد كه مردم ناراضي هستند ولي حمايت شما است كه باعث ادامه اين وضع شده است و نتيجتاً تمام مردم ايران نسبت به انگليس و آمريكا بدبين شدهاند... استيونز در جواب من گفت درست است كه اوضاع و احوال ايران رضايتبخش به نظر نميآيد ولي بقول ما «شيطاني كه ميشناسيم از شيطاني كه نميشناسيم بهتر است». (ص ۵۲۷)
⏪ «آنگاه با شدت از نظر مستشاران نظامي آمريكا در ايران انتقاد كردم و گفتم هر سال هنگامي كه بودجه ارتش ايران براي سال بعد منتشر ميشود و من با افزيش هزينه مخالفت ميكنم و نظر خود را به شاه ابراز ميدارم شاه جواب ميدهد مقامات نظامي آمريكا در ايران حتي اين افزايش را هم كافي نميدانند. با عصبانيت گفتم محض رضاي خدا ترتيبي بدهيد كه اينگونه تناقضگويي بين مقامات مختلف آمريكا روي ندهد. اظهارات من بحدي با شدت و حرارت بيان ميشد كه خداداد فرمانفرمائيان بلافاصله به همسرم آذر تلفن كرد و گفت كار فلاني تمام است. شايد حق با او بود زيرا بفاصله چند روز انتقال اختيارات مديرعامل سازمان برنامه به نخستوزير... صورت گرفت.» (ص ۴۴۵)
🔴 اگر آمریکاییها به نظرات و توصیههای ابتهاج و دیگران توجه میکردند، بیشک سلطهی آنان بر ایران و عمر سلطنت پهلوی بیش از اینها ادامه میداشت، اما سنت خداوند بر این است که «طمع» دشمنان به کسب منافع حداکثری، کشیدن پردهای بر چشمان آنان را سبب میشود؛ پردهای که آنان را حتی از دیدن واقعیات نیز ناتوان کرده و محاسباتشان را وادی «حماقت» میکشاند؛ از همین رو بود که آمریکاییها مهرههای کاملا بیاراده و بیشخصیتی همانند محمدرضا را بر امثال ابتهاج ترجیح میدادند تا به خیال خود بدون ذرهای مقاومت و محدودیت، به منافع حداکثری خود در ایران دست یابند، اما عاقبت چیز دیگری شد.
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
حالم بههم میخوره
☺️ چقدر بامزهاند ولایتمدارانی که تا زمانی با رهبری حال میکنند که نظر ایشان را با نظر خودشان مطابق بدانند!
اینان اگر در زمان امیرالمؤمنین علیه السلام زندگی میکردند، احتمالا یقهی امام علی علیه السلام را میگرفتند که چرا اینقدر از عثمان دفاع میکنی و با نظر مردم مخالفت میورزی و چرا عدالت را رعایت نمیکنی؟!
بهراستی این افراد که نظر خود را ملاک میدانند، امام و رهبر میخواهند چکار؟!
اینان رهبر و امامی را میپسندند که اصلا اهل «باید و نباید» نباشد!!
به گمانم اینان از پروردگار هم گِله داشته باشند که چرا چندین سال پیش با طوفانی عظیم در تهران، بسیاری از بشقابهای ماهوارهای مردم را از جا کَند و در زندگی خصوصی مردم دخالت نمود!!
حالم از این مرام و مسلک بههم میخورد.
😡 لَوَدِدتُ أنّی لَم أرَکم و لَم أعرِفکم (چقدر دوست داشتم که شما را هرگز نمیدیدم و هرگز نمیشناختم).
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️