هدایت شده از ابَرشاگرد
🤔 «نفاق» چیست؟ (با ذکر مثال توضیح دهید.)
نفاق؛ یعنی
◀️ از یک طرف، مدام از «مردم» دم بزنی
◀️ و از طرف دیگر، «دشمنان مردم» را قابل اعتماد بدانی!
@abarshagerd
هدایت شده از ابَرشاگرد
🤔 چرا تحریم «بنزین» نشدیم؟
پس از صدور قطعنامه ی ۱۹۲۹ شورای امنیت در خرداد ۸۹ (در سالگرد فتنه ۸۸)، زمزمه هایی مبنی بر اِعمال تحریم بنزین علیه مردم ایران در گوشه و کنار محافل آمریکایی شنیده می شد. به عنوان مثال، در همان ایام سال ۸۹، دو نفر از کارشناسان اندیشکده ی مشهور آمریکایی FDD در رادیو فردا حاضر شدند و صراحتا به حاکمیت آمریکا پیشنهاد کردند که تحریم بنزین را در حمایت از "جنبش سبز" علیه ج.ا.ایران وضع نماید.
آمریکا، هدف اصلی خود از اعمال تحریم ها علیه مردم ایران را قرار دادن مردم در مقابل نظام عنوان کرده است. بنابر «محاسبات آمریکایی ها»، تحریم بنزین این ظرفیت و قابلیت را دارا بود که لطمات قابل توجهی را به مردم و حاکمیت مستقر در ایران وارد سازد و موجب شکاف بین این دو گردد که این همان هدف آمریکاست. اما سؤال مهم و جدی آن است که چرا تحریم «بنزین» اجرایی نشد؟
🔷 پاسخ : لازم است بدانیم که، ایالات متحده هیچگاه یک ابزار را علیه شما بکار نمی گیرد مگر آنکه آن ابزار را اثربخش تشخیص دهد (یا دست کم احتمال قابل توجهی در اثربخشی آن ابزار ببیند). بنابرین، اگر به این نتیجه برسد که فلان نقشه و ابزار علیه شما کارآیی ندارد، بلافاصله آن ابزار را کنار خواهد گذاشت و به دنبال یافتن ابزاری دیگر برای اعمال فشار خواهد بود. به قول اساتید مسائل امنیتی و استراتژیک : "رفتار آمریکا فقط زمانی تغییر می کند که محاسباتش تغییر کرده باشد". راز عدم حمله ی نظامی آمریکا علیه کشورمان را نیز دقیقا در همین نکته نهفته است. لذاست که آمریکا پس از جنگ تحمیلی، ابزار های فشار دیگری غیر از برخورد نظامی را در پیش گرفت، مانند جنگ فرهنگی، روانی، اقتصادی، رسانه ای و ... .
عدم اجرایی شدن تحریم «بنزین» نیز از این قاعده مستثنی نیست. تحریم بنزین اجرایی نشد؛ زیرا در صورت عملی شدن، کارآیی و اثری که مدّ نظر آمریکا بود را نداشت؛ چون پیش از آن، کشور در مقابل این تحریم مستحکم و بیمه شده و در نتیجه این تحریم را از حیّز انتفاع ساقط کرده بود. سه اقدام ج.ا.ایران موجب بی اثر شدن تحریم بنزین شده بود:
۱- سهمیه بندی بنزین
۲- هدفمندی یارانه ها
۳- راه اندازی خط تولید بنزین در مراکز پتروشیمی کشور
🎯 نتیجه:
۱- به طور کلی، نقاطی که مورد هدف دشمن قرار می گیرند (مانند اقتصاد)، نقاطی هستند که در آنها ضعف داریم و یا آنکه به غلط پالس ضعیف بودن ما از داخل به خارج ارسال شده است.
اگر قوی باشیم، دشمن عقب نشینی خواهد کرد. و لو قاتلکم الذین کفروا لولوا الادبار ثم لا یجدون ولیا و لا نصیرا (سوره فتح آیه ۲۲)
۲- اگر آمریکا ابزاری را علیه ما به کار نمی گیرد بدان خاطر نیست که «نمی خواهد»، بلکه «نمی تواند» به کار گیرد.
@abarshagerd 📝
بنده به جدّ معتقدم که "دین افیون توده هاست"؛ اما کدام "دین"؟
☑️ "دین"ی ("فقه" ی) که نسبت به «حوادث الواقعه» و اجتهاد موضوعی بی تفاوت باشد و عرصه ی دین را صرفا در مسائل شخصی بداند، همان بهتر که آن را به افیون تشبیه کنند!
اجتهاد دو بال دارد :
حقیقت
واقعیت
@abarshagerd 📝
🌷 نشانی کنال «ابَرشاگرد» در پیامرسانهای سروش و ایتا :
https://sapp.ir/abarshagerd
https://eitaa.ir/abarshagerd
⚡️ امروز دقیقا ۵ آوریل ۲۰۱۹ است.
۹ سال پیش در این چنین روزی بود که باراک اوباما؛ رئیس جمهور وقت ایالات متحده در سند آرایش هسته ای ۲۰۱۰ آمریکا، ایران عزیزمان را رسما و علنا به حمله ی اتمی تهدید کرد. yon.ir/1TeSC
💥 براستی، کسانی که بدون تهدید ملت ها، حتی یک جمله نمی توانند با دنیا صحبت کنند، چگونه از جانب عده ای «مؤدب» خوانده می شوند؟!
@abarshagerd 📝
🌹 دوستان عزیزم را به پیگیری و عضویت در کنال (کانال) شایسته ی «رو به راه» با مدیریت سرکار خانم عبداللهی دعوت می کنم 👇👇👇
✅ @roo_be_rah ✅
@abarshagerd
🤔 بالاخره «علم» بهتره یا «ثروت»؟ کدوم؟
🔹 در مواجهه با هر سؤالی، به ناچار باید یکی از این سه کار را انجام دهیم:
۱- حل سؤال
۲- تحلیل سؤال
۳- منحل کردن سؤال
🔴 سؤال: چرا بعضی سؤالات را باید منحل کرد؟
🔹 پاسخ: حداقل در دو مورد باید یک سؤال را منحل نمود.
یک. سؤالاتی که غلط هستند
دو. سؤالاتی که در حال حاضر پاسخ بدان ها مطابق با وظیفه و تکلیف ما نیست؛ بلکه باید وقت خود را صرف امور دیگر یا پاسخ به سؤالات دیگر نمود
🔵 به نظر می رسد که سؤال مذکور نیز از آن دسته سؤالاتی است که لازم می آید "منحل" شود.
🔴 اما چرا؟
چون سؤال مذکور اساسا غلط است و یک دوگانه ی جعلی و غیراصیل را در ذهن ایجاد می کند. سؤالات غلط را نیز - بنابر آنچه عرض شد- باید «منحل» کرد نه آنکه "حل" یا حتی "تحلیل" نمود.
توضیح آنکه؛ "علم" و "ثروت" هیچکدام فی نفسه دارای «موضوعیت» نیستند؛ یعنی ذاتا «مطلوبیت» ندارند، بلکه مطلوبیت آن ها تبعی و طفیلی است.
ملاک برتری انسان ها نه «علم» بیش تر و نه «ثروت» بیش تر است؛ بلکه ملاک برتری انسان ها، "عقل" بیش تر آنان است.
💥 «علم» خوب است، نه ذاتا، بلکه اقتضائا. «ثروت» نیز خوب است، نه ذاتا، بلکه اقتضائا. تنها چیزی که ذاتا خوب است، عبارت است از «عقل».
رشد فکری (علم) و رشد بدنیِ (ثروت) انسان زمانی ملاک برتری است که در راستا و تحت ولایت «عقل» باشد. بنابرین به عنوان مثال، روایت مشهور "ساعتی تفکر افضل از هفتاد سال عبادت است" به طور قطع شامل هر نوع فکر و کسب هر علمی نخواهد شد، بلکه مقصود از تفکر و رشد علمی در اینجا، آن تفکری است که تحت امامت عقل باشد که در غیر این صورت مصداق "علم لا ینفع" خواهد شد.
🌹 در این خصوص گفتنی های دیگری نیز هست که می گذریم.
@abarshagerd 📝
🌤 صبحنوشت 🌤
🌗 یکی از مهمترین وجوه افتراق «جریان سازش» و «جریان مقاومت» آن است که جریان سازش حاضر میشود که برای بقای قدرت خود بهراحتی از ارزشها و منافع مردم و کشور نیز بگذرد، اما جریان مقاومت حاضر است برای بقای ارزشها، نظام و منافع مردم و کشور به راحتی از خود و منافع شخصی خود هم بگذرد.
📝 @abarshagerd
🌼 دوستان بزرگوار!
لطفا نقدها و پیشنهادهای خود را جهت بهبود کنال از این طریق به بنده اطلاع بدهید.
تشکر می کنم. 👇
@abarshagerd1 ⬅️
May 11
هدایت شده از ابَرشاگرد
☀️ ظهرنوشت ☀️
🤔 با غرب چگونه باید «تا» کرد؟
🔴 «غرب»؛ با توجه به روحیه و خویِ سرمایه داری، استیلاطلبی و استعلاطلبی اش، در نوع مناسبات و روابط خود با کشورها، همواره تمام تلاشش را خواهد کرد که آن ها را در حدّ توان، به خودش وابسته کند/ نگه دارد.
برای وابسته نمودن/ نگه داشتن یک کشور، لازم است که قدرت و بنیه ی آن کشور تا حد امکان تضعیف شود تا به ناچار برای زیستن به دیگران وابسته گردد.
از همین روی، هیچگاه نباید تصور کرد و انتظار داشت که غرب در روابط خود با کشورمان، به دنبال افزایش قدرت ماست. این تصور در خوشبینانه ترینِ حالات ناشی از ضعف فکری و خوش خیالی است. او تمام تلاش خود را خواهد کرد تا قدرت ما را کاهش دهد و تحلیل برد.
🎯 لذا برای برقراری یک تعامل سازنده و مفید (به معنای واقعی نه به معنای تخیلی آن) با غرب، به ناچار باید از موضع قدرت وارد شویم وگر نه روز روشن ما را خواهند خورد و خواهند بلعید.
#غرب
#آمریکا
#اروپا
#برجام
📝 @abarshagerd
🌤 صبحنوشت 🌤
🤔 چه شد که «برجام» به این حال و روز افتاد؟
🔴 به نظر بنده، ریشهی وضع کنونی برجام را دستکم باید در سه علت جستجو کرد:
◀️ علت نخست : اشکالات فراوان و عجیب و غریب متن برجام که متأسفانه این توافق را عملا به یک توافق "یکطرفه" تبدیل کرده و هیچگونه هزینهی آنچنانی را نیز متوجه طرف بدعهدِ غربی نمیکند. (بنگرید به بند ۳۷ از بخش مقدمه و مفاد عمومی برجام و بند ۱۲ قطعنامهی ۲۲۳۱)
◀️ علت دوم : بدعهدیهای طرف مقابل و بهطور خاص آمریکا. آمریکا بلا شک ناقض بندهای ۲۶، ۲۸ و ۲۹ و نیز بند ۴.۱.۴ ضمیمهی ۲ برجام میباشد. به این موارد، سوءاستفادهی شدید آمریکا از پاورقی ۱۴ و ۱۶ ضمیمهی ۲ برجام را نیز بیفزایید.
◀️ علت سوم : اقدامات و موضعگیریهای غلط و غیرفنی مسئولین دولت و برخی مجلسیان که عملا راه را برای نقض عهدهای بیشتر و طلبکاری آمریکا باز گذاشتهاند.
📝 @abarshagerd
🌤 صبحنوشت 🌤
🤔 «قدرت» یعنی چه؟ (با ذکر مثال توضیح دهید)
🔹 قدرت؛
یعنی همچنانیکه در موضع خود مستحکم، استوار و بدون عقبنشینی ایستادهاید، بتوانید دشمنان و مخالفانتان را در ابراز دشمنی و مخالفتشان، به هضیانگویی، پرتوپلا گفتن و متناقض صحبت کردن وادار نمایید، تا بدین وسیله، خودشان با زبان خودشان، موجبات رسوایی و بیآبرویی خودشان را فراهم آورند. این یعنی "قدرت".
🔰 مثال:
امروز بهوضوح مشاهده میکنیم همان کسانی که رکود و گرانی ارز و سکه را ناشی از قدرت فراوان آمریکا! در اِعمال دشمنی عنوان کرده - نه بدتدبیریهای داخلی - و نظام و مردم را ناچار به کوتاه آمدن در برابر زیادهخواهیهای آمریکا میدانند و معرفی کنند، دقیقا همان کسانی هستند که روزگاری نه چندان دور در مقام تخطئهی مواضع بهحق نظام در قبال آمریکا میگفتند: چرا هر مشکلی که در کشور وجود دارد را به گردن آمریکا میاندازید؟!!
📝 @abarshagerd
🌙 شبنوشت 🌙
💥 یکی از عظیمترین و پُرارزشترین بناهایی که امام راحل (سلام الله علیه) احیا فرمود، کنار زدن پردههای طاغوتهای "فکری" و "بدنی" از روی ملاکها و معیارهای اصیل برتری انسانها نسبت به یکدیگر است.
هنر بزرگ امام (ره)، نشاندن ملاکهای "عقلی" بر کرسی قضاوت در خصوص برتری افراد میباشد.
ایشان "اسلام دین کیفیت است" را در مقابل دیدگان ما بهروشنی نمایان ساخت.
🌕 آن ابَرمرد به ما آموخت، مقام و منزلت حسین فهمیده بسیار بالاتر از فلان علامه، آیتالله العظمی و پروفسوری است که با نهضت اسلامی مردم ایران همراهی نکردند؛ چرا که فهمیدهی "دوم راهنمایی" علیرغم علم و سواد اندکش توانست وظیفهاش را تشخیص دهد و بدان عمل کند، اما فلان عالم بزرگ علیرغم تورم فکریاش نتوانست، و این یعنی یک دنیا معنا!
خدایا! امام ما را با رسول اکرم (ص) محشور فرما!
📝 @abarshagerd