🤔 بالاخره «علم» بهتره یا «ثروت»؟ کدوم؟
🔹 در مواجهه با هر سؤالی، به ناچار باید یکی از این سه کار را انجام دهیم:
۱- حل سؤال
۲- تحلیل سؤال
۳- منحل کردن سؤال
🔴 سؤال: چرا بعضی سؤالات را باید منحل کرد؟
🔹 پاسخ: حداقل در دو مورد باید یک سؤال را منحل نمود.
یک. سؤالاتی که غلط هستند
دو. سؤالاتی که در حال حاضر پاسخ بدان ها مطابق با وظیفه و تکلیف ما نیست؛ بلکه باید وقت خود را صرف امور دیگر یا پاسخ به سؤالات دیگر نمود
🔵 به نظر می رسد که سؤال مذکور نیز از آن دسته سؤالاتی است که لازم می آید "منحل" شود.
🔴 اما چرا؟
چون سؤال مذکور اساسا غلط است و یک دوگانه ی جعلی و غیراصیل را در ذهن ایجاد می کند. سؤالات غلط را نیز - بنابر آنچه عرض شد- باید «منحل» کرد نه آنکه "حل" یا حتی "تحلیل" نمود.
توضیح آنکه؛ "علم" و "ثروت" هیچکدام فی نفسه دارای «موضوعیت» نیستند؛ یعنی ذاتا «مطلوبیت» ندارند، بلکه مطلوبیت آن ها تبعی و طفیلی است.
ملاک برتری انسان ها نه «علم» بیش تر و نه «ثروت» بیش تر است؛ بلکه ملاک برتری انسان ها، "عقل" بیش تر آنان است.
💥 «علم» خوب است، نه ذاتا، بلکه اقتضائا. «ثروت» نیز خوب است، نه ذاتا، بلکه اقتضائا. تنها چیزی که ذاتا خوب است، عبارت است از «عقل».
رشد فکری (علم) و رشد بدنیِ (ثروت) انسان زمانی ملاک برتری است که در راستا و تحت ولایت «عقل» باشد. بنابرین به عنوان مثال، روایت مشهور "ساعتی تفکر افضل از هفتاد سال عبادت است" به طور قطع شامل هر نوع فکر و کسب هر علمی نخواهد شد، بلکه مقصود از تفکر و رشد علمی در اینجا، آن تفکری است که تحت امامت عقل باشد که در غیر این صورت مصداق "علم لا ینفع" خواهد شد.
🌹 در این خصوص گفتنی های دیگری نیز هست که می گذریم.
@abarshagerd 📝
🌤 صبحنوشت 🌤
🌗 یکی از مهمترین وجوه افتراق «جریان سازش» و «جریان مقاومت» آن است که جریان سازش حاضر میشود که برای بقای قدرت خود بهراحتی از ارزشها و منافع مردم و کشور نیز بگذرد، اما جریان مقاومت حاضر است برای بقای ارزشها، نظام و منافع مردم و کشور به راحتی از خود و منافع شخصی خود هم بگذرد.
📝 @abarshagerd
🌼 دوستان بزرگوار!
لطفا نقدها و پیشنهادهای خود را جهت بهبود کنال از این طریق به بنده اطلاع بدهید.
تشکر می کنم. 👇
@abarshagerd1 ⬅️
May 11
هدایت شده از ابَرشاگرد
☀️ ظهرنوشت ☀️
🤔 با غرب چگونه باید «تا» کرد؟
🔴 «غرب»؛ با توجه به روحیه و خویِ سرمایه داری، استیلاطلبی و استعلاطلبی اش، در نوع مناسبات و روابط خود با کشورها، همواره تمام تلاشش را خواهد کرد که آن ها را در حدّ توان، به خودش وابسته کند/ نگه دارد.
برای وابسته نمودن/ نگه داشتن یک کشور، لازم است که قدرت و بنیه ی آن کشور تا حد امکان تضعیف شود تا به ناچار برای زیستن به دیگران وابسته گردد.
از همین روی، هیچگاه نباید تصور کرد و انتظار داشت که غرب در روابط خود با کشورمان، به دنبال افزایش قدرت ماست. این تصور در خوشبینانه ترینِ حالات ناشی از ضعف فکری و خوش خیالی است. او تمام تلاش خود را خواهد کرد تا قدرت ما را کاهش دهد و تحلیل برد.
🎯 لذا برای برقراری یک تعامل سازنده و مفید (به معنای واقعی نه به معنای تخیلی آن) با غرب، به ناچار باید از موضع قدرت وارد شویم وگر نه روز روشن ما را خواهند خورد و خواهند بلعید.
#غرب
#آمریکا
#اروپا
#برجام
📝 @abarshagerd
🌤 صبحنوشت 🌤
🤔 چه شد که «برجام» به این حال و روز افتاد؟
🔴 به نظر بنده، ریشهی وضع کنونی برجام را دستکم باید در سه علت جستجو کرد:
◀️ علت نخست : اشکالات فراوان و عجیب و غریب متن برجام که متأسفانه این توافق را عملا به یک توافق "یکطرفه" تبدیل کرده و هیچگونه هزینهی آنچنانی را نیز متوجه طرف بدعهدِ غربی نمیکند. (بنگرید به بند ۳۷ از بخش مقدمه و مفاد عمومی برجام و بند ۱۲ قطعنامهی ۲۲۳۱)
◀️ علت دوم : بدعهدیهای طرف مقابل و بهطور خاص آمریکا. آمریکا بلا شک ناقض بندهای ۲۶، ۲۸ و ۲۹ و نیز بند ۴.۱.۴ ضمیمهی ۲ برجام میباشد. به این موارد، سوءاستفادهی شدید آمریکا از پاورقی ۱۴ و ۱۶ ضمیمهی ۲ برجام را نیز بیفزایید.
◀️ علت سوم : اقدامات و موضعگیریهای غلط و غیرفنی مسئولین دولت و برخی مجلسیان که عملا راه را برای نقض عهدهای بیشتر و طلبکاری آمریکا باز گذاشتهاند.
📝 @abarshagerd