🌙 گاهِ شب 🌙
یه پیشنهاد برای فردا
🌹 اگه قصد و دوست داریم که فردا نماز عید قربان رو بخونیم اما تصور میکنیم که به خاطر طولانی بودن دعای قنوت(اللهم اهل الکبریاء و العظمه ...) ممکنه خسته بشیم و نتونیم نماز رو بخونیم، یه پیشنهاد دارم که این مانع احتمالی رفع بشه.
⬅️ براساس فتوای آیتالله العظمی خامنهای، در قنوت نماز عید قربان و نماز عید فطر، هر ذکر و دعایی که خواستیم میتونیم بخونیم و همون مقدار کافیه. مثلا فردا در قنوتهای نماز عید قربان به جای خوندن دعای «اللهم اهل الکبریاء و العظمه ...»، میتونیم فقط یه دونه ذکر «سبحان الله» یا «الحمدلله» یا «لا اله الا الله» یا «لا حول و لا قوة الا بالله» یا ... و یا هر دعایی که خواستیم بخونیم؛ به همین سادگی! 🌻
دعاگو هستیم.
لطفا دعاگو باشید!
@abarshagerd ✍️
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
این تناقض فاحش اتفاقی است؟
🔴 از نظر غربگرایان، صرف هزینه برای کسب و حفظ «استقلال کشور» اساسا تلاشی بیهوده، بینتیجه، غیر حکیمانه و مضرّ است؛ اما صرف هزینه برای تبدیل کشور به یکی از واگنهای «وابسته» به لوکوموتیو استعمارگران غربی حتی به قیمت شکستن کمر تولید ملی، تبدیل کشور به مقصد سیل واردات، کاهش سرسامآور ارزش پول ملی، بدهیهای هنگفت، بستن دستوپای کشور، تخریب ارتباط با همسایهها، لو دادن تمامی مناسبات و روابط بانکی داخلی و خارجی، قطعی برق به موجب پذیرش معاهدهی پاریس و ...، همه و همه از مصادیق عقلانیت بوده و از لوازم اجتنابناپذیر نیل به «توسعهیافتگی» است! آنهم نه «توسعهی مدرن» بلکه «توسعهی شبهمدرن»!!
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️
🌤 گاهِ عصر 🌤
نگرانی امام خامنهای از نام من و شما در ایتا:
⚠️ «اسم فارسی را با خط لاتین می نویسند! خب چرا؟ چه کسی میخواهد از این استفاده کند؟ آن کسی که زبانش فارسی است یا آن کسی که زبانش خارجی است؟ اسم فارسی با حروف لاتین! ... من نگران زبان فارسیام؛ خیلی نگرانم ... میبینم که کار درستی در این زمینه انجام نمیگیرد و تهاجم به زبان فارسی زیاد است!»
۱۹ آذر ۹۲
🌻 از عزیزانی که نام ایتایشان با حروف لاتین است، درخواست اصلاح دارم.
⬅️ رهبری در سخنرانی ۱۹ آذر ۹۲ از ما خواستند که اسم فارسی را با خط لاتین ننویسیم.
🌹 ممنون میشوم.
#فارسی_زبان_انقلاب
@abarshagerd ✍
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
چرا غرب تغییر در «سبک زندگی ملتها» را به شدت پیگیری میکند؟
🔘 از آنجایی که انسان به طور طبیعی برخورداری از «هویت» را احساس میکند و میل به استقلال و حفظ هویت خود دارد، لذا برای اینکه به فرد «سرسپرده»ای تبدیل شود، لاجرم لازم است که به طور کلی به «انسان دیگری» تبدیل گردد. به همین دلیل، غرب با استفاده از ابزار «تحقیر» به دنبال نابودی تمام مؤلفههای هویت ملتها و تهی ساختن آنان از هرگونه عنصری است که به آن افتخار کنند و انگیزهای برای صیانت از آن داشته باشند.
▪️ در ادامهی این روند، تعویض کامل سبک زندگی ملتها با الگوهای سبک زندگی کثیف غربی در پی گرفته شده تا آنان به راحتی سرسپرده و حلقهبهگوش غرب شوند.
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍
☀️ گاهِ ظهر ☀️
تکنکته
🔴 بعضی از ماها فقط مواقعی مهربون هستیم که حالمون خوبه و خوشه؛ اینکه هنر نیست.
❇️ هنر اینه که در اون زمانهایی مهربون باشیم که سایرین به مهربونی ما نیاز دارن.
@abarshagerd ✍
🌙 گاهِ شب 🌙
🔴 در توصیف اینکه «مدرنیته» چگونه نظم الهی و تراز عالَم را بههم میریزد، اینگونه سرودم:
به وقت وصل، «طلاق» و به وقت قطع، «تلاق»
برای وصف «مدرنیته» این دو حرف بس است
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️
🌙 گاهِ شب 🌙
🔘 سالمرگ «رضاخان» روز ۴ مرداد نیست؛ بلکه آن روزی است که تصمیم گرفت که به هویت ملی ایران پشت کند و افزون بر این، علیه مؤلفههای هویت ملی شمشیر بکشد و به انگلیسیها تعهد داد که بدون اذن آنان هیچ کاری نکند.
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍
☀️ گاهِ ظهر ☀️
😡 خدا لعنت کند آنانی را که عالِمانه و عامدانه «خوشبختی» را معادل با «اشرافی زیستن» معرفی و معنا کردند.
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍
🌙 گاهِ شب 🌙
علت تکیهی ویژه و بینظیر بر مسألهی «غدیر» چیست؟
🌻 امام خامنهای در تاریخ ۲۰ تیر ۶۹:
«شاید این حدیث را ماها بارها گفتهایم و شنیدهایم و نقل کردهایم که لاعذّبنّ کلّ رعیة فیالاسلام أطاعت إماما جائرا لیس من اللَّه عزّ و جل و ان کانت الرّعیة فی اعمالها برّة تقیة و لاعفونّ عن کلّ رعیة فیالاسلام أطاعت اماما هادیا من اللَّه عزّ و جل و ان کانت الرّعیة فی اعمالها ظالمة مسیئة؛ حاصل، اینکه اگر دستگاه مدیریت جامعه، صالح و سالم باشد، خطاهای متن جامعه، قابل اغماض است و در مسیر جامعه، مشکلی بهوجود نخواهد آورد. اما اگر مدیریت و رأس جامعه، از صلاح و سلامت و عدل و تقوا و ورع و استقامت دور باشد، ولو در میان مردم صلاح هم وجود داشته باشد، آن صلاح بدنهی مردم، نمیتواند این جامعه را به سرمنزل مطلوب هدایت کند. یعنی تأثیر رأس قله و هرم و مجموعهی مدیریت و دستگاه اداره کننده در یک جامعه، اینقدر فوقالعاده است. این است که ما روی مسألهی غدیر، اینقدر تکیه میکنیم.»
@abarshagerd
🌙 گاهِ شب 🌙
❇️ در دوران ما، مبارزه برای نابودی عامل فقر کلان(مدرنیته و نظام سرمایهداری) و ایستادگی در برابر ظالم اکبر(دولت ایالات متحدهی آمریکا) و جدّ و جهد برای ریشهکنی کامل آنها، مهمترین و بزرگترین مصداق تمسّک به ولایت علیّ إبن أبی طالب(علیه السلام) بشمار میآید.
🌻 لذاست که انقلاب و جمهوری اسلامی و دو رهبر الهی آن، بزرگترین و بهترین متمسّکان به ولایت أمیرالمؤمنین(علیه السلام) هستند.
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
یک شاهکار مدیریتی از امام خامنهای
🔹 فرض کنید که با ماشین در یک سربالایی با شیب زیاد در حال حرکت هستید.
در این حالت قطعا نمیتوانید با دندهی ۴ یا حتی ۳ که مخصوص سرعتهای نسبتا بالاست حرکت کنید؛ لذا لاجرم دنده را به ۲ یا حتی ۱ تنزل خواهید داد؛ یعنی شیبِ زیادِ سربالایی، شما را ناچار میکند که از «سرعت» ماشین بکاهید.
⬅️ اما در عوض یک اتفاق خیلی مهم میافتد و آن عبارت است از افزایش «قدرت» ماشین؛ یعنی در اصطلاح علم مکانیک، با کاهش دنده، «گشتاور» و قدرت اِعمالی موتور به همان نسبت افزایش مییابد. این نکتهی عمیق و بسیار مهمی است که بسیاری اوقات مغفول واقع میشود.
❇️ در این دوران ۸ سالهی تلخ و رنجبار ریاستجمهوری آقای روحانی نیز با اینچنین شرایطی مواجه بودیم؛ یعنی گرچه «سرعت» رشد و حرکت کشور به طور ملموس کاهش پیدا کرد، اما به سبب «افزایش بسیار زیاد تجربهی ملی در خصوص غرب و غربگرایی»، آنچنان «قدرت» و توانی در بازوهای پُرزور ملت ایران جمع و بلکه تلنبار شده است که میتواند در آیندهای نه چندان دور به رشد و بلکه جهشهای خیرهکننده و بسیار سریع در حوزههای مختلف منجر شود.
اکنون بازوهای ملت ایران بسیار قوی و پرزور شده است؛ آنهم در شرایط واقعی و در بافت زندگی؛ نه در شرایط گلخانهای و ایزوله مثل «باشگاه بدنسازی»!
♻️ «شیعه» در طول تاریخ نشان داده است که هر چه بیشتر به او فشار بیاید، فنرش به همان میزان جمع شده و سپس با جهش شگفتانگیزی فنرش آزاد گردیده و توان بسیار زیادی را از خود بروز داده و بر سرنوشت تاریخ اثرات خیره کنندهای گذاشته است.
🌻 این است هنر مدیریت ولیّفقیه
@abarshagerd ✍️
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
♦️ این مدعای مغالطهآلود آقای روحانی را که 👈«برجام» موفقیتآمیز بوده است؛ چون با برجام توانستیم آبرو و اعتبار آمریکا را از بین ببریم👉، چگونه پاسخ دهیم؟
در پاسخ به جناب روحانی مثلا میتوانید بفرمایید:
🔘 آمریکا چه پیش و چه پس از حصول برجام، آبرو و اعتباری در دنیا نداشته و ندارد؛ اما اگر هم کسی در این بین به آمریکا آبرو عنایت کرده باشد، آن فرد خودِ جناب آقای روحانی بوده است.
⛔️ آری! این آقای روحانی بود که با امضای توافقی مهم و وسیع با آمریکا آنهم بدون اخذ هیچگونه تضمین حقوقی و انجام یکطرفهی تعهدات، به او اعتماد کامل را روا داشت و به واسطهی این اعتماد، به او اعتبار و آبرو بخشید.
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
جناب ظریف درست میگوید؟
🗣 محمدجواد ظریف دیروز در حاشیهی جلسهی هیئت دولت با قاطعیت تمام ادعا کرده است که:
⬅️ من شهادت میدهم هیچیک از مذاکرهکنندگان به آمریکا اعتماد نکردند.
🔻 به منظور واکاوی این مدعای بزرگ برجامی، چند عرصهی درونمتنی را با یکدیگر به نظاره مینشینیم تا با تأمل و تعمق در آنها بتوانیم میزان صحت یا سقم مدعای مذکور را بسنجیم.
🔸 مؤلفههای برنامهی هستهای ایران:
براساس بند نخست از متن توافق ژنو(توافق ژنو، توافق مادر بوده و دو توافق لوزان و برجام بر پایه و اساس آن نگاشته شدهاند)، مذاکرهکنندگان کشورمان پذیرفتهاند که مؤلفهها و ابعاد فعالیتها هستهای ایران تماما میبایست با طرفهای مقابل(در رأس آنها آمریکا) به توافق برسد، وگرنه ایران نمیتواند برنامهی غنیسازی داشته باشد(a mutually defined enrichment programme). به عبارت دیگر، براساس برجام، منبعد پیشفرض آن است که ایران هیچ حقی برای داشتن برنامهی هستهای ندارد، مگر آن میزان که با طرف مقابل به توافق و تفاهم برسد. بنابرین، گفتمان و امیال طرف مقابل به طور رسمی مورد اصالت و اعتماد قرار میگیرد. این بدان معناست که از جانب مذاکرهکنندگان ایران، 👈اعتماد👉 لازم در این زمینه به طرف آمریکایی برای اعطای سهم کافی به کشورمان وجود داشته است.
🔸 وجود عبارات مبهم و تفسیرپذیر:
توافقی که مدعی حل یک منازعهی طولانی است، قاعدتا نباید حاوی عباراتی باشد که میتواند منشأ مناقشات جدید گردد. این یکی از بدیهیترین ویژگیهای یک توافق عادی و معمولی است. برجام از این حیث، به هیچ وجه نمرهی قابل قبولی دریافت نکرده است، به طوری که دستکم در ۳۰ مورد، تعابیر مبهم و مشکک در متن به وضوح دیده میشود که عملا راه را برای تفاسیر یکجانبه و تحمیل مطالبات زیادهخواهانه از سوی غربیها هموار میکند. از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
nature - programme - exclusively peaceful -encouraging - concerns - full implementation - successful implementation - as appropriate - if appropriate - appropriate action - national laws - facilitate
🔸 سازوکار حل اختلافات:
سازوکار تعبیه شده در برجام برای حل اختلافات، بلاشک در طول تاریخ بشریت نه کمنظیر، بلکه «بینظیر» است؛ 👈مکانیزم ماشه👉. براساس بند ۳۷ از این توافق، در صورت نقض صریح برجام از سوی آمریکا، حتی اگر ایران قصد شکایت و پیگیری آن را داشته باشد، پس از دورهای معین، به جای آمریکا، این «ایران» است که مجازات خواهد شد، و این در حالی است که ایران کماکان باید به تعهدات خود عمل نماید!!! به بیان روشنتر، ایران هیچ اهرم حقوقیای به منظور اِعمال فشار به طرفهای مقابل برای انجام تعهداتشان در اختیار ندارد و صرفا ناچار است به متعهد بودن آمریکا و اروپا به مُفاد برجام امیدوار باشد، 👈اعتماد👉 کند و دست به دعا بردارد! و دیگر هیچ!
🔰 اختتامیه:
حسنختام این یادداشت، جملاتی است از جناب ظریف که از معمای اعتماد یا عدم اعتماد گروه مذاکرهکننده به آمریکا به وضوح پرده بر میدارد. در حالی که جان کری وزیر خارجهی اسبق آمریکا صریحا بیاعتمادی کامل خود را نسبت به ایران ابراز میکند(او میگوید: Its not about trust. verify, verify, verify)، جناب آقای وزیر خارجه این چنین به امضاکنندهی سند حملهی اتمی به ایران؛ یعنی «اوباما» ادای احترام کرده و قول وی را محترم میشمارد:
🔴 آقای ظریف در ۲۹ شهریور ۹۳ در مصاحبه با خبرنگار شبکه PBS آمریکا اظهار میکند: «ما محدودیتهایی را که پرزیدنت اوباما برای وادار کردن کنگره به لغو تحریمها با آن مواجه است درک میکنیم و همانطور که ما نمیپذیریم آنها از ما امری غیرممکن را بخواهند، ما هم از آنها نمیخواهیم که اقدامی غیرممکن انجام دهند. ما در امور داخلی آمریکا دخالت نمیکنیم، اگر اوباما به ما قول میدهد که کاری بکند، ما آن را میپذیریم و به قولش احترام میگذاریم». (خبرگزاری ایرنا - شمارهی خبر: ۸۱۳۲۳۰۷۶)
@abarshagerd ✍️
🌤 گاهِ عصر 🌤
🔘 دوران ریاستجمهوری آقای روحانی ثابت کرد که «نخواندن تاریخ» یا «عدم توجّه به تجربههای تاریخی»، میتواند معیشت و سفرهمان را هم با خطر جدّی مواجه کند.
#ابَرشاگرد
@abarshagerd ✍
🌙 گاهِ شب 🌙
🔘 آرمانها و رویکردهای کلان «جمهوری اسلامی» همگی مبتنی بر 👈فطرت الهی انسان👉 هستند.
🔴 بنابر این، آن کسی که به تصور خود در حال مخالفت با رویکردهای کلان نظام جمهوری اسلامی است(مانند: استقلال، مبارزه با ظالم و مستکبر و ...)، در واقع شمشیر خود را علیه مؤلفههای فطرت انسان از نیام کشیده است، نه صرفا یک حکومت.
⏪⏪ مخالفان انقلاب و نظام اسلامی را اینگونه میتوان رسوا کرد.
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️
🌤 گاهِ عصر 🌤
به مناسبت سالگرد حملهی وحشیانه و خلاف ادب آمریکا به هیروشیما و ناکازاکی
🔴 یا ابله هستند یا خائن؛ کسانی که تصور میکنند با گفتگو و تعامل با ایالات متحده میتوان به منفعتی دست یافت!
⬅️ همان آمریکایی که بدون «تهدید» ملتها حتی یک جمله هم نمیتواند با دنیا صحبت کند!
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
🔴 بصیرت این نیست که بتوانیم زشتی «حرفهای زشت» بدخواهان را تشخیص دهیم؛ این کار که هنری نمیخواهد.
❇️ بصیرت آن است که بتوانیم در میان انبوهی از «حرفهای زیبا»ی بدخواهان، زشتی و بدخواهیِ کلام آنان را با تعمّق تشخیص دهیم.
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
آن چیزی که به عنوان نقطهی قوت و برتری دشمن بر ما در اذهان بسیاری وجود دارد، اتفاقا رمز قوت و برتری ماست و نقطهی ضعف دشمن بشمار میآید.
مگر نقطهی قوت و برتری دشمن چیست؟ چیزی جز «پول و امکانات بیشتر»؟
حقیقت آن است که تکیه بر پول و ابزار، نشاندهندهی ضعف ایمانی و درونی است نه قوت و برتری. دشمنان برای پنهان نگهداشتن این ضعف بنیادی و افکندن هراس در دلهای ما، دائما در پی افزایش سرمایه و امکانات مادی خود هستند؛ غافل از اینکه ضعف ایمانی اساسا با هیچ چیز قابل جبران نیست.
اما رمز قدرت ما، تکیه بر «ایمانِ افراد مؤمن» است، نه امکانات ظاهری و مادی. وقتی این اتکا باشد، کارها پیش خواهد رفت، و لاغیر.
🌻 قدرتمندیِ مؤمنین حقیقی، دقیقا در شرایطی بروز میکند که در مضیقه و تنگنای ابزاری و مالی باشند.
شاید بتوان گفت که تمامی انبیای الهی در چنین شرایطی به امر نبوت میپرداختند، اما باز هم به نصرت و پیروزی امید داشتند.
خداوند حکیم همواره مؤمنین را در مضیقههای گوناگون ابزاری و مادی قرار میدهد تا هیچگاه توجه آنان از نقطهی اتکای اصلی پرت نشود و فریب امکانات را نخورند.
🔴 البته تکنوکراتها و مادیگرایان سوءاستفاده نکنند!
صد البته منظور از تکیه بر ایمان مؤمنین ابدا این نیست که ابزار و امکانات مادی را نباید بکار بست. سخن در نقطهای است که قرار است به عنوان منشأ حقیقی و واقعی آثار بدان تکیه شود.
مدعا این نیست که ابزار و ادوات را باید به کناری وانهاد، بلکه سخن در تنظیم نسبتی است که یک مؤمن میبایست با این امکانات مادی برقرار نماید.
🌻 و علی الله فلیتوکل المؤمنون
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️
☀️ گاهِ ظهر ☀️
انواع گریههای «شیطانی» بر سیدالشهداء علیه السلام
⛔️ گریهای که با تصور منفعل، بدبخت و بیچاره بودن اباعبدالله و توسریخوردگی و باخت ایشان در برابر یزید انجام شود
⛔️ گریهای که از سر ضعف و درماندگی در برابر باطل باشد
⛔️ گریهای که ناشی از یأس باشد
⛔️ گریهای که پس از آن، انگیزهی مقابله با ظالم و دفاع از مظلوم در انسان زنده یا زندهتر نشود
⬆️ این فهرست ممکن است قابل امتداد باشد.
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
ما ضعیف نیستیم
❇️ بنده شخصا به هیچ روی نمیتوانم بپذیرم که معضلات کنونی موجود در ایرانِ ما نظیر مشکلات اقتصادی، ناهنجاریهای فرهنگی و ...، ناشی از «ضعیف بودن» ماست.
خیر! چنین نیست و باید عمیق نگریست.
حقیقت آن است که
اگر میبینیم سبک زندگی ما در سطوح و لایههایی غربی و آمریکایی شده و منجر به ناهنجاریهای فرهنگی گشته است،
یا اگر میبینیم مشکلات اقتصادی و معیشتی بخشهای قابل توجهی از ما را آزار میدهد، این بدان خاطر نبوده و نیست که ما ضعیف بودهایم و هستیم.
💥 ریشهی این گرفتاریها و رنجهای مضاعف آن بود که ما خودمان را در این حوزهها «ضعیف پنداشتیم»؛ چه بخشهایی از مسئولین و چه بخشهایی از ما مردم.
انگار پیشفرض آن بوده و هست که ما در این حوزهها حقیر و فقیر هستیم و اساسا نمیتوانیم.
زمانی که ما به گنجینهی بسیارغنیِ مکتبی و فرهنگی خودمان بیاعتنایی و بیاحترامی کنیم، و توهم کردیم که چون فلان تکنولوژی چشمگیر را از مغرب زمین وارد نمودهایم پس «فرهنگ» آنها را نیز باید وارد کنیم، نتیجهی آن میشود سیل «واردات» عناصر فرهنگ و تفکر غرب؛ آنهم بدون آنکه هیچ سیلبند و سدّی را در برابر خود ببیند.
اگر به ظرفیتهای عظیم و کمنظیرِ(یا بلکه شاید بینظیر) اقتصادی کشورمان بهایی ندادیم و برای آنها ارزش و رسمیتی قائل نشدیم و حتی از آن ظرفیتها بیاطلاع بودیم، نتیجهی آن این است که خودمان را ناتوان و بیچاره فرض کنیم و فلان اجنبی را حلّال مشکلات و گرفتاریهایی بدانیم که ناشی از بیتوجهیهای خودمان به استعدادها و تواناییهایمان بوده است و البته از دشمن نیز جز سوء استفاده از ضعفهای ما انتظار دیگری نیست. در چنین حالتی، کاملا هم طبیعی است که در مقام توصیف آمریکا از عباراتی نظیر «کدخدا» استفاده شود؛ تعابیر شرمآوری که از هیچ ذهن و فکری جز افکار پوسیده، پاشیده و عقبمانده قابلیت صدور ندارد. این قبیل افراد، مهمترین عوامل نشر تصور منحوس خودکمبینی در تاریخ ۲۰۰ سالهی ملت ایران بوده و هستند(=غربگرایان).
بنابر آنچه عرض شد، هیچیک از مشکلات و معضلات مذکور «عمیق» محسوب نمیشوند، بلکه از «تصور»ی غلط و فاقد پشتوانه ناشی میگردند. به عبارتی دیگر، اصلیترین مشکل کشور ما مشکل «ذهنی» است؛ همین.
رهبر انقلاب (۱ فروردین ۹۷):
«به نظر من مهمترین چالش کشور ما یک چالش 👈ذهنی👉 است، یعنی همینکه افکار عمومی نمیدانند چقدر ثروت در اختیار کشور هست؛ بعضی از مسئولین ما هم متأسّفانه نمیدانند چقدر ثروت -ثروت انسانی و ثروت طبیعی- در اختیار کشور هست؛ دشمن هم از همین دارد استفاده میکند. دشمن میخواهد بگوید که شما نمیتوانید یا ندارید؛ بنده اصرار دارم به مردم بگویم که ما میتوانیم و ما دارا هستیم و امکاناتمان فراوان است.»
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️
May 11
🌤 گاهِ عصر 🌤
رفع توهم اثرگذاری در اینستاگرام، تلگرام، توئیتر و ...
🔴 اگر دیوانهای «یک سنگ» را درون «یک چاه» بیندازد، چه اتفاقی میافتد؟
❇️ پاسخ البته روشن است.
باید ۱۰۰ نفر انسان عاقل و فهمیده دور همدیگر جمع شده و ساعتها و چه بسا روزهای بسیاری از عمر گرانبهای خود را صرف کنند(= هدر دهند) تا راهحلی را برای بیرون کشیدن آن سنگ بیابند و نسبت به خروج آن اقدام کنند.
🔴 حال فرض کنید که در همان حالتی که افراد عاقل و فهمیده مشغول تفکر و اقدام برای خروج «یک سنگ» از درون چاه هستند، ناگهان همان دیوانه یا دیوانگان «۵۰ سنگ» دیگر نیز به درون چاه بیندازند. در این صورت چه اتفاقی میافتد؟
اتفاقی که رخ میدهد آن است که عاقلان و فهمیدگان یادشده، باید ۵۰ برابر حالت قبل توان و زمان خود را صرف کنند(= هدر دهند) و این سلسله هیچگاه تمام نخواهد شد.
با این روش مقابله، هم روند انداختن سنگ به درون چاه متوقف نخواهد شد و هم توان و عمر ارزشمند انسانهای عاقل و فهمیده که باید صرف امور مهم شود به همین راحتی به باد میرود.
پس راه علاج اساسا چیز دیگری است.
راه علاج عبارت است از:
⬅️ پر کردن چاه
⬅️ به بند کشیدن دیوانگان
این دو، در واقع زمینهها و بسترهای اتلاف توان و زمان عاقلان یک دیار به شمار میآیند. راهحل «اساسی» و «درازمدت» 👈حذف👉 آن بستر و زمینی است که در هر حال زمینهی فساد مذکور را فراهم آورده است. این کار هم حکیمانه است و هم دوراندیشانه. اینطور نیست؟
عزیزانی با نیتهای خوب و خالص در کشور ما وجود دارند که مشغول هدر دادن توان و عمر خود برای پاسخ به شبهاتی هستند که از چاهها و بلکه سیاهچالهایی(اینستاگرام، تلگرام، توئیتر و ...) نشأت میگیرند که 👈ذاتا👉 فسادزا و شبههآفرین هستند. این دوستان عزیز و دلسوز ما که ظاهرا فاقد نگاه جریانی و شبکهای هستند، غافلند از اینکه در همان زمانی که همت خود را برای پاسخ به یک شبهه(= بیرون آوردن یک سنگ از یک چاه) صرف میکنند، چندین و چند کامیون پُر از سنگ به درون چاههای مختلف انداخته میشود و با این حال این عزیزان به سبب پاسخ به یک شبهه، از تخیل و توهم اثرگذاری در این فضاها بسیار شادمان هستند و به گمان خداوند را هم شکر میگویند!
یعنی حضور این عزیزان در فضاهای فسادزای مذکور و پاسخ به شبهات تولیدشده، هیچ اثری ندارد؟
البته اثر دارد؛ اما اثر نقطهای و موردی، نه اثر جریانی و شبکهای.
مثلا شخصی را در نظر بگیرید که نهنگ او را بلعیده باشد.
آیا آن فرد هیچ کاری را علیه نهنگ نمیتواند انجام دهد؟
البته که میتواند انجام دهد. نهایت کاری که از او بر میآید این است که چند لگد به آن نهنگ بزند، اما در هر صورت نهایتا هضم و نابود خواهد شد.
وقتی مدیریت و شبکه در اختیار شما نیست، عاقبت ورود به این فضاهای نهنگوار و لگد زدن به شبهات اینستاگرامی، تلگرامی و ...، چیزی نیست جز هضم و نابود شدن.
پس همانند «حافظ» باشیم:
چرخ بر هم زنم ار غیر مرادم گردد
من نه آنم که زبونی کشم از چرخِ فلک
@abarshagerd ✍️
⛅️ گاهِ صبح ⛅️
با غرب چگونه باید «تا» کرد؟
🔴 «غرب» با توجه به روحیه و خویِ سرمایهداری، استیلاطلبی و استعلاجوییاش، در نوع مناسبات و روابط خود با کشورها، همواره تمام تلاشش را میکند که آنها را در حد توان، به خودش وابسته کند/نگه دارد.
برای وابسته نمودن/نگه داشتن یک کشور، لازم است که قدرت و بنیهی آن کشور تا حد امکان تضعیف شود تا به ناچار برای زیستن به دیگران وابسته گردد و آن کشور روزی به فکر کسب «استقلال» نیفتد و اگر هم افتاد، توان رهایی از وابستگی را نداشته باشد.
از همین روی، هیچگاه نباید تصور کرد و انتظار داشت که غرب در روابط خود با کشورمان، به دنبال افزایش قدرت ماست. این تصور در خوشبینانهترین حالت ناشی از ضعف فکری و خوشخیالی است. او تمام تلاش خود را خواهد کرد تا قدرت ما را کاهش دهد و تحلیل برد.
🎯 لذا برای برقراری یک تعامل سازنده و مفید(به معنای واقعی نه به معنای تخیلی آن) با غرب، به ناچار باید از موضع قدرت وارد شویم وگر نه روز روشن ما را خواهند خورد و خواهند بلعید.
#ابرشاگرد
@abarshagerd ✍️