🌤 صبحنوشت 🌤
🌗 یکی از مهمترین وجوه افتراق «جریان سازش» و «جریان مقاومت» آن است که جریان سازش حاضر میشود که برای بقای قدرت خود بهراحتی از ارزشها و منافع مردم و کشور نیز بگذرد، اما جریان مقاومت حاضر است برای بقای ارزشها، نظام و منافع مردم و کشور به راحتی از خود و منافع شخصی خود هم بگذرد.
📝 @abarshagerd
🌼 دوستان بزرگوار!
لطفا نقدها و پیشنهادهای خود را جهت بهبود کنال از این طریق به بنده اطلاع بدهید.
تشکر می کنم. 👇
@abarshagerd1 ⬅️
May 11
هدایت شده از ابَرشاگرد
☀️ ظهرنوشت ☀️
🤔 با غرب چگونه باید «تا» کرد؟
🔴 «غرب»؛ با توجه به روحیه و خویِ سرمایه داری، استیلاطلبی و استعلاطلبی اش، در نوع مناسبات و روابط خود با کشورها، همواره تمام تلاشش را خواهد کرد که آن ها را در حدّ توان، به خودش وابسته کند/ نگه دارد.
برای وابسته نمودن/ نگه داشتن یک کشور، لازم است که قدرت و بنیه ی آن کشور تا حد امکان تضعیف شود تا به ناچار برای زیستن به دیگران وابسته گردد.
از همین روی، هیچگاه نباید تصور کرد و انتظار داشت که غرب در روابط خود با کشورمان، به دنبال افزایش قدرت ماست. این تصور در خوشبینانه ترینِ حالات ناشی از ضعف فکری و خوش خیالی است. او تمام تلاش خود را خواهد کرد تا قدرت ما را کاهش دهد و تحلیل برد.
🎯 لذا برای برقراری یک تعامل سازنده و مفید (به معنای واقعی نه به معنای تخیلی آن) با غرب، به ناچار باید از موضع قدرت وارد شویم وگر نه روز روشن ما را خواهند خورد و خواهند بلعید.
#غرب
#آمریکا
#اروپا
#برجام
📝 @abarshagerd
🌤 صبحنوشت 🌤
🤔 چه شد که «برجام» به این حال و روز افتاد؟
🔴 به نظر بنده، ریشهی وضع کنونی برجام را دستکم باید در سه علت جستجو کرد:
◀️ علت نخست : اشکالات فراوان و عجیب و غریب متن برجام که متأسفانه این توافق را عملا به یک توافق "یکطرفه" تبدیل کرده و هیچگونه هزینهی آنچنانی را نیز متوجه طرف بدعهدِ غربی نمیکند. (بنگرید به بند ۳۷ از بخش مقدمه و مفاد عمومی برجام و بند ۱۲ قطعنامهی ۲۲۳۱)
◀️ علت دوم : بدعهدیهای طرف مقابل و بهطور خاص آمریکا. آمریکا بلا شک ناقض بندهای ۲۶، ۲۸ و ۲۹ و نیز بند ۴.۱.۴ ضمیمهی ۲ برجام میباشد. به این موارد، سوءاستفادهی شدید آمریکا از پاورقی ۱۴ و ۱۶ ضمیمهی ۲ برجام را نیز بیفزایید.
◀️ علت سوم : اقدامات و موضعگیریهای غلط و غیرفنی مسئولین دولت و برخی مجلسیان که عملا راه را برای نقض عهدهای بیشتر و طلبکاری آمریکا باز گذاشتهاند.
📝 @abarshagerd
🌤 صبحنوشت 🌤
🤔 «قدرت» یعنی چه؟ (با ذکر مثال توضیح دهید)
🔹 قدرت؛
یعنی همچنانیکه در موضع خود مستحکم، استوار و بدون عقبنشینی ایستادهاید، بتوانید دشمنان و مخالفانتان را در ابراز دشمنی و مخالفتشان، به هضیانگویی، پرتوپلا گفتن و متناقض صحبت کردن وادار نمایید، تا بدین وسیله، خودشان با زبان خودشان، موجبات رسوایی و بیآبرویی خودشان را فراهم آورند. این یعنی "قدرت".
🔰 مثال:
امروز بهوضوح مشاهده میکنیم همان کسانی که رکود و گرانی ارز و سکه را ناشی از قدرت فراوان آمریکا! در اِعمال دشمنی عنوان کرده - نه بدتدبیریهای داخلی - و نظام و مردم را ناچار به کوتاه آمدن در برابر زیادهخواهیهای آمریکا میدانند و معرفی کنند، دقیقا همان کسانی هستند که روزگاری نه چندان دور در مقام تخطئهی مواضع بهحق نظام در قبال آمریکا میگفتند: چرا هر مشکلی که در کشور وجود دارد را به گردن آمریکا میاندازید؟!!
📝 @abarshagerd
🌙 شبنوشت 🌙
💥 یکی از عظیمترین و پُرارزشترین بناهایی که امام راحل (سلام الله علیه) احیا فرمود، کنار زدن پردههای طاغوتهای "فکری" و "بدنی" از روی ملاکها و معیارهای اصیل برتری انسانها نسبت به یکدیگر است.
هنر بزرگ امام (ره)، نشاندن ملاکهای "عقلی" بر کرسی قضاوت در خصوص برتری افراد میباشد.
ایشان "اسلام دین کیفیت است" را در مقابل دیدگان ما بهروشنی نمایان ساخت.
🌕 آن ابَرمرد به ما آموخت، مقام و منزلت حسین فهمیده بسیار بالاتر از فلان علامه، آیتالله العظمی و پروفسوری است که با نهضت اسلامی مردم ایران همراهی نکردند؛ چرا که فهمیدهی "دوم راهنمایی" علیرغم علم و سواد اندکش توانست وظیفهاش را تشخیص دهد و بدان عمل کند، اما فلان عالم بزرگ علیرغم تورم فکریاش نتوانست، و این یعنی یک دنیا معنا!
خدایا! امام ما را با رسول اکرم (ص) محشور فرما!
📝 @abarshagerd
🌤 صبحنوشت 🌤
🗣 از جناب پناهیان منقول است که گفتهاند: "ولایت، باطن دین است".
"ولایت، باطن دین است" حقا از آن جملات ناب و کلیدی است.
شبیه این کلام را در خصوص "نماز" هم داریم.
نبی اکرم ص فرمودند: "حقیقت نماز، علی ابن ابی طالب است".
خود أمیرالمؤمنین ع هم میفرمایند: حقیقت نماز، "اقامهی ولایت من" است. البته ولایت در اینجا اختصاصی به شخص شخیص علی ابن ابی طالب ندارد، بلکه منظور مطلق ولایت است (یعنی ولایت عقل برون؛ اعم از معصوم و غیرمعصوم).
نتیجه:
💥 حقیقت "أقم الصلاة" = ولایت را برپا دارید = حکومت تشکیل دهید
📝 @abarshagerd
🌙 شبنوشت 🌙
✳️ ۴ مقطع و ۲ نتیجه
قسمت اول: چهار مقطع مهم تاریخی
۱. در ماجرای فتنهی سالار، امیرکبیر با قدرت برای سرکوبی آن وارد عمل شد و با وجود تلاش بسیار روس و انگلیس جهت برقراری صلح، وی نپذیرفت و کار خود را به سرانجام رسانید و فتنه را سرکوب کرد.
۲. زمانی که محمدشاه قاجار مصمم شد که پاسخ مناسبی به مزاحمتها و آزارهای عثمانی بدهد، عثمانی آمادهی جنگ نبود و در صورت وقوع جنگ، ایران بر عثمانی غلبه میکرد و بدین واسطه قویتر میشد. در اینجا انگلستان وساطت میکند و باعث میشود که طرفین به مذاکرات صلح روی آورند که منجر به معاهدهی ارزنةالروم دوم شد.
۳. در جریان مذاکرات انجام شده در کمیسیونی که ذیل معاهدهی ارزنةالروم دوم تشکیل شد، زمانی که امیرکبیر جزیرهی آبادان را هم به تصرف خود درآورد، اینجا روس و انگلیس - که بهعنوان ناظر در مذاکرات حضور داشتند - وارد شده و معترض شدند، اما امیرکبیر مقاومت کرد و نپذیرفت و کار خود را پیش برد که نتیجهی آن نیز حفظ جزیرهی آبادان برای ایران بود.
۴. در ماجرای انتزاع سیستان و بلوچستان که به موجب حکمیت اول و دوم گلداسمیت روی داد، با اینکه میان ایران و حکام افغانستان در سیستان و بلوچستان درگیری شکل گرفت و ایران از انگلستان به موجب معاهدهی صلح پاریس درخواست حکمیت کرد، اما با این حال انگلستان ورود نکرد و حل موضوع را به طرفین دعوا محول کرد. با مستحکم شدن پایههای قدرت امیر شیرعلی در افغانستان و در نتیجه تبعیت کامل وی از انگلستان، مجددا مزاحمتهایی برای ایران فراهم کرد و از انگلستان خواست که برای حل اختلاف مداخله کند که این بار بود که انگلستان حکمیت را پذیرفت.
📚 برگرفته از کتاب "تاریخ تحولات سیاسی ایران"
(پایان قسمت اول)
📝 @abarshagerd
ابَرشاگرد
🌙 شبنوشت 🌙 ✳️ ۴ مقطع و ۲ نتیجه قسمت اول: چهار مقطع مهم تاریخی ۱. در ماجرای فتنهی سالار، امیرکبی
🌤 صبحنوشت 🌤
✳️ ۴ مقطع و ۲ نتیجه
قسمت دوم: دو نتیجهی مهم
۱. قدرتهای استعماری و استکباری - که بزرگترین برهمزنندگان صلح هستند - فقط زمانی تقاضای صلح میکنند (چه صلح خودشان با دیگری و چه صلح دو طرف دیگر با هم) که منافعشان ایجاب کند، نه آنکه حل دعوا و اختلافات برایشان واجد اهمیتی باشد. بهعنوان مثال اگر واقعا انگلستان بهدنبال استقرار صلح بین کشورهاست، پس چرا در چهارمین مقطع ذکر شده، در همان مرتبهی اولی که ایران بر طبق معاهدهی صلح پاریس از انگلستان درخواست حکمیت داد ورود نکرد؟
علت عدم ورود انگلیس آن بود که متجاوزان به ایران(افغانستان) هنوز قدرت آنچنانی نیافته بودند، لذا قاعدتا حکمیت در این شرایط به نفع ایران به سرانجام میرسید و انگلیس نیز در این بین نمیتوانست به هدف مهم و دیرین خود یعنی ایجاد حائل میان ایران و هند بهواسطهی جداسازی افغانستان از ایران نائل شود. لذا صبر پیشه نمود تا افغانستان در موضع قویتری قرار گیرد تا در فرایند حکمیت، بتواند افغانستان را از ایران جدا کند. (البته انگلستان کمکهایی را جهت قویتر شدن افغانستان در برابر ایران به افغانستان ارائه کرد).
۲. اگر ضعیف باشیم یا از خود ضعف نشان دهیم، به درخواستهای ما هیچگونه وقعی نمینهند و اعتنایی نمیکنند، گرچه آن درخواست، درخواستی جهت استقرار صلح باشد.
قدرتهای استعماری زمانی حکمیتها را میپذیرند که ما در موضع ضعف باشیم تا بدان واسطه بتوانند تا سرحدّ امکان از ما امتیاز بگیرند. اما اگر قوی باشیم، با التماس از ما خواهند خواست که صلح برقرار شود، تا با این صلح ظاهری بتوانند روند قویتر شدن ما را متوقف کنند.
📝 @abarshagerd
☀️ ظهرنوشت ☀️
♻️ «و» یا «ولی»؟ مسئله این است
🔰 لطفا به این مثال توجه کنید:
جملهی اول: امنیت خوب است
جملهی دوم: رفاه اقتصادی خوب است
💡 روشن است که دو جملهی فوق، زمانی که به صورت منفرد گفته یا نوشته میشوند، جملات خوب و مثبتی هستند و هیچگونه اشکالی به آنها وارد نیست.
⚡️ حال فرض کنید که میخواهیم جملهی اول و دوم را به یکدیگر متصل کرده و با هم بهکار ببریم.
حروف و کلماتی که بهعنوان واسطهی بین جملات بهکار میروند، متعددند. بهراستی این دو جمله را به چه واسطه به هم وصل کنیم؟
💢 اینجاست که پای رویکردها، گفتمانها، بینشها و میزان بصیرت گویندگان یا نویسندگان آن به میان میآید. مثلا اگر گوینده بخواهد به شنونده تفهیم کند که دو مقولهی مهم «امنیت» و «رفاه» نه تنها هیچگونه تعارض و تنافی با هم ندارند، بلکه رفاه در طول امنیت قابل معنا و دستیابی است، از حرف "و" استفاده میکند. اما اگر بخواهد این دو مقوله را همعرض یکدیگر و دارای تعارض تصویر کند، "ولی" را به کار میبرد.
🔳 در فیلم کوتاهی که مشاهده میفرمایید نیز با همین مسئله مواجه هستیم.
جملهی اول: سانتریفیوژ باید بچرخد
جملهی دوم: چرخ کشور باید بچرخد
هر دوی این جملات نیز به تنهایی جملات بسیار مثبتی هستند، اما زمانی که این دو جمله را با "رابط" به هم متصل میکنند، آنگاه تحلیل و ارزیابی ماجرا کار سادهای نخواهد بود. تمام مسئله همین جا بوده و هست.
◀️ اگر دو جملهی مذکور را با استفاده از "ولی" به یکدیگر متصل کنند، مقصود آن است که مقولههای «رشد دانش و صنعت هستهای» و «رفاه اقتصادی»، اساسا دو موضوع همعرض محسوب شده و بالتبع ممکن است با هم تعارض یابند، به این معنا که صنعت هستهای را ارتباط و اتصالی طولی با موضوع رفاه مردم نیست! (ادامهی متن را بخوانید)
◀️ اما اگر این دو جمله را با استفاده از حرف "و" به یکدیگر مرتبط کنند، معنا ۱۸۰ درجه تغییر خواهد کرد. در این صورت، منظور آن است که چرخیدن چرخ کشور و زندگی مردم نه تنها هیچ تنافی و تعارضی با چرخیدن سانتریفیوژ ندارد، بلکه در طول آن و نتیجهای از نتایج پُربرکت آن محسوب میشود که صدالبته همینطور است.
📝 @abarshagerd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ در صورت مطالعهی متن فوق، پیش از آن حتما ابتدا این قطعه فیلم ۶ ثانیهای را تماشا کنید.
📝 @abarshagerd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 شبنوشت 🌙
🌗 الحق و الانصاف یکی از هنرهای برجسته و کمبدیل آقای رئیس جمهور آن است که خوب میدانند چگونه و با چه سخنان و رفتارهایی مردم را حسابی عصبانی کنند و سپس عصبانیت مردم را به سمت کلیت انقلاب و نظام جهت دهند.
📝 @abarshagerd
🌤 صبحنوشت 🌤
❇️ در حال حاضر ۶۸ گروه در فهرست سازمانهای تروریست خارجی آمریکا (FTO) جای دارند؛ از القاعده و داعش گرفته تا حزبالله لبنان و حماس و در آخرین مورد نیز سپاه پاسداران.
😀 بهراستی چگونه ممکن است که یک گروه تروریستی مانند داعش به همراه مقابلهکنندگان با این گروه تروریستی (نظیر سپاه و حزب الله) همزمان جزو گروههای تروریستی محسوب شوند؟!!
📝 @abarshagerd
🌤 صبحنوشت 🌤
♻️ براساس برنامهریزی دشمنان ما، سال ۹۸ تا ۹۹، سال پایانی انقلاب خواهد بود، اما این نقشهها نیز همانند سایر نقشهها به سرانجام مطلوب غرب نخواهد رسید.
🤔 اما چرا؟
💢 زیرا دشمنان ما با دستگاه محاسباتیِ غلط اندر غلط و ناکارآمد خود، اساسا قادر نبوده و نیستند که حقایق مردم ایران را ببینند و تشخیص دهند. بنابرین، براساس دادههای غلط و ناقص نیز دستگاه محاسباتی کذایی، برنامهریزی میکنند و هیچ نتیجهای هم عاید آنها نخواهد شد. (تفصیل این مطلب، طلب شما)
✅ این سنت خداست که دشمنان ما چشم و گوششان کور و کر است و عاجزند از دیدن واقعیات جامعهی ایران.
📝 @abarshagerd
🌙 شبنوشت 🌙
♻️ بسیاری از مدافعان تصویب کنوانسیونهای CFT و پالرمو و اجرایی شدن توصیههای FATF، دقیقا همان کسانی هستند که روزگاری نهچندان دور سعی داشتند که صاحبان فنیترین و دقیقترین نقدهای وارده به برجام را با برچسبهایی نظیر "کاسب تحریم" و امثال آن خفه و ساکت کنند، و اکنون نیز.
🤔 اما بهراستی صفت یادشده (کاسب تحریم) واقعا برازندهی کیست؟ منتقدان یا مدافعان؟ (بخوانید.)
توضیح آنکه؛
💥 اساسا طبق توافق برجام، هیچگونه تحریمی لغو نمیشود و ساختار تحریمها نیز سرجای خود باقی مانده و هیچ تضمینی برای لغو آنها وجود ندارد.
با اندکی تأمل خواهیم یافت که علیالقاعده این «برجام و حفظ آن» است که میبایست مورد حمایت کاسبان تحریم باشد نه نبودِ برجام؛ زیرا بنابر آنچه عرض شد، برجام موجب مشروعیتبخشی به سایر تحریمها و نیز پابرجا ماندن ساختار تحریمها شده است.
⚠️ با این تفاصیل، بهراستی صفت "کاسب برجام" اگر برازندهی کسانی باشد، آنان منتقدان هستند یا مدافعان؟
🌹 قضاوت با شما
📝 @abarshagerd
🌤 صبحنوشت 🌤
♻️ «تروریست»ها کسانی هستند که روز روشن نه یک مداد یا یک پاککن را، بلکه یک "قارّه" با دستکم ۷۵ میلیون سکنه را غصب و اشغال فرمودند و اسم آن را هم گذاشتند: «کشف»! (و من و شما هم معالاسف باورمان شد 😔)
😀 ما مثل بعضیها نیستیم که سرزمین محل سکونتمان هم مالِ خودمان نباشد!
📖 پس تاریخ ایالات متحده را خوب مطالعه کنیم تا قدر خود را بیشتر بدانیم و به ضعف اصلیترین دشمنمان بیش از پیش واقف شویم.
🔰 منبع خبر بالا: فارس
🔰 منبع خبر پایین: ایسنا
#سپاه
#آمریکا
#تروریسم
📝 @abarshagerd