♥️ #امام_حسین عليهالسلام فرمودند:
🍃 هرگز سخن بيهوده مگوى؛ زيرا بيم گناه براى تو دارم و نيز هرگز سخن سودمند مگوى، مگر اين كه آن سخن به جا باشد.
📖 ميزان الحكمه، ج10، ص190
🌸🌷🌸🌷🌸🌷🌸🌷
@abasaleh_pdq
تکنیک های مقابله با رفتار گستاخانه کودکان
استفاده از واژههاي مناسب
وقتي فرزندمان جمله گستاخانهاي به كار برد با عصبانيت و نگاه خيره از او نپرسيم چي گفتي؟ چراكه معمولاًجواب اين سؤال «هيچي» است و به اين شكل يك مجادله بينتيجه شكل گرفته است. بهتر است مستقيماً به جمله يا رفتار گستاخانه اشاره و احساس خود را راحت و با صلابت بيان كنيم.
بهتر است از استفاده جملاتي كه سرزنش گونه بوده و واژه «تو» دارند بپرهيزيم و از جملات حاوي «من» استفاده كنيم. مثلاً به جاي «ساكت شو!»، «بيادب!» و… از جملاتي چون «ناراحت شدم»، «رفتارت را نميپسندم» و… استفاده كنيم چراكه استفاده از كلمه «تو» در وجود كودك نوعي دلخوري و در نتيجه لجاجت به وجود ميآورد.
در پارهاي مواقع والدين با ديدن يا شنيدن رفتار يا گفتار گستاخانه كودكشان از فرط عصبانيت ناخواسته به پرخاشگري ميپردازند و جملاتي را به كار ميبرند كه به هيچ وجه درست و بجا نيست، مثلاً ميگويند: «ديگر مادر تو نيستم» يا «ديگر تو را به ميهماني نخواهم برد». هيچ كدام از اين مواردي كه ذكر شد منطقي و قابل اجرا نيستند و زماني كه عصبانيتمان فروكش كند دوباره آنها را انجام ميدهيم، پس بهتر است با آرامش تنبيهها و پيامدهايي قابل اجرا و محدود براي كودكمان در نظر بگيريم.
اگر از روي عصبانيت يا غفلت ناسزايي از دهانمان خارج شد يا حركت گستاخانهاي از ما سر زد حتماً بابتش از كودكمان معذرتخواهي كرده و برايش توضيح بدهيم كه اشتباه كردهايم، سپس با زباني مؤدبانه و بياني منطقي دوباره حرفمان را بيان كنيم.
توجه، ابزاري قدرتمند در دستهاي والدين است. كودكان ما نياز عميقي به توجه والدين خود دارند و آنچه مشخص است اينكه توجه را بر بيتوجهي ارجح ميدانند. توجه در مقابل رفتار گستاخانه يعني سرزنش و شكلهاي بدتر از آن همچون شماتت كردن كه ممكن است كودك آن را بر بيتوجهي ترجيح بدهد، پس بهتر است چنانچه رفتار كودكمان بيخطر است با بيتوجهي به او به تنبيهش بپردازيم و هرگاه آن رفتار نامطلوب را ترك كرد با توجه مثبت و نگاه محبتآميز و آميخته به لبخند او را تشويق كنيم.
از زماني كه كودك زبان باز ميكند بايد كلمات مؤدبانه و سبك برخورد محترمانه را به او آموزش داد. بايد به كودكانمان معني عذرخواهي و تشكر را آموخته و كلماتي چون لطفاً، ببخشيد و ممنونم را به او آموزش بدهيم. هيچ حرفي آموزندهتر از عمل نيست. والدين بايد عامل به رفتارهاي نيكو باشند تا فرزندانشان نيز همچون خود آنها همان راه را براي دستيابي به سبك زندگي توأم با ادب، مهر و عطوفت ادامه دهند.
💐💐💐💐💐
✍اگر نگران سلامت فرزندان خود هستید از دادن سرلاک هایی که حاوی مواد نگه دارنده بسیار هستند بپرهیزید؛ بهترین غذا برای کودک #سویق می باشد.
👈سویق کودک چیست؟
🥣سویق کودک ترکیبی از سویق گندم، جو، عدس، نخود و سنجد می باشد که همان سویق کامل است که ذرات بسیار ریزی دارد به طوری که به راحتی در آب حل می شود.
#تلنگر
🔻روز حساب🔻
✍ سوره انبیاء با یک #تلنگر جدّی شروع میشه:
🕋 اِقْتَرَبَ لِلنّٰاسِ حِسٰابُهُمْ وَ هُمْ فِی غَفْلَةٍ مُعْرِضُونَ. مٰا یَأْتِیهِمْ مِنْ ذِکْرٍ مِنْ رَبِّهِمْ مُحْدَثٍ إِلاَّ اِسْتَمَعُوهُ وَ هُمْ یَلْعَبُونَ. (انبیاء/۱و۲)
💢 #حسابِ مردم به آنها نزدیک شده است، امّا آنها در غفلتند و روی گردانند!
💢 هر یادآوری تازهای از طرف پروردگارشان برای آنها بیاید، با شوخی و سرگرمی به آن گوش فرا میدهند.
اعمال و رفتار ما نشون میده که #غفلت و بیخبری همه وجودمون رو فرا گرفته..😔
👈 آخه چطور ممکنه⁉️
آدم #ایمان داشته باشه که حسابش نزدیک شده، و اینطور همه چیز رو سرسری بگیره⁉️
✍ در آیه ۹۷ همین سوره میفرماید که روز #قیامت، خودِ مردم هم اقرار میکنند که در #غفلت بودند:
🕋 وَ اقْتَرَبَ الْوَعْدُ الْحَقُّ فَإِذَا هِیَ شَاخِصَةٌ أَبْصَارُ الَّذِینَ کَفَرُوا یَا وَیْلَنَا قَدْ کُنَّا فِی غَفْلَةٍ مِّنْ هَذَا بَلْ کُنَّا ظَالِمِینَ (۹۷)
💢 وقتی وعده حقّ نزدیک میشود، و علائم #قیامت آشکار میشود، در آن هنگام چشمهای کافران از شدّتِ وحشت از حرکت باز میماند.
💢 و می گویند: ای وای بر ما که از این روز در #غفلت بودیم..
💢 بلکه ما ستمکار بودیم!
☝️ پس قبل از اینکه از شدّت وحشت، چشمهامون از حرکت بیفته، و پشیمون بشیم، خودمون از خواب #غفلت بیدار بشیم.🍃
✍️یادمون باشه..
دنیا زنگ آخر نیست... زنگِ بعد #حساب داریم..
🚫 مواظب اعمالمون باشیم👇
⚠️ کسی نمیدونه آخرین خداحافظیاش چه وقتی است؟!👉