۱۷ فروردین ۱۴۰۱
💠 دعای روز چهارم
🌷 "اللَّهُمَّ قَوِّنِي فِيهِ عَلَى إِقَامَةِ أَمْرِكَ، وَ أَذِقْنِي فِيهِ حَلاوَةَ ذِكْرِكَ، وَ أَوْزِعْنِي فِيهِ لِأَدَاءِ شُكْرِكَ بِكَرَمِكَ، وَ احْفَظْنِي فِيهِ بِحِفْظِكَ وَ سِتْرِكَ، يَا أَبْصَرَ النَّاظِرِينَ.
خدایا در این ماه برای برپاداشتن امرت نیرومند ساز مرا، و شیرینی ذکرت را به من بچشان، و ادای شکرت را به من الهام فرما، و به نگهداری و پوششت نگاهم بدار، ای بیناترین بینندگان."
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 آثار شکرگزاری
🌷 امام جعفرصادق(علیهالسّلام):
اَلشُّكرُ زیادةٌ فیالنِّعمِ و اَمانٌ مِنَ الفَقرِ.
شكرگزاری باعث وفور نعمت و مصونیت از فقر و تهیدستی است.
📗 تحفالعقول، ص ٣٧٦
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
۱۷ فروردین ۱۴۰۱
💠 آثار معنوی روزه
۲- تثبیت اخلاص
✍ روزه سبب تثبیت اخلاص میشود؛ از عالیترین مراحل تکامل معنوی اخلاص است. در اثر اخلاص، قلب مرکز تابش نور الهی میگردد و حکمت و دانش از قلب بر زبان جاری میشود. در این باره روایاتی نیز وجود دارند:
۱. حضرت زهرا (سلاماللهعلیها ) میفرماید: «... و الصِّیامَ تَثْبیتًا لِلاِْخْلاصِ؛ (۱) خداوند روزه را برای تثبیت اخلاص واجب کرد.»
۲. امام علی (علیهالسّلام) در روایتی میفرماید:
«فَرَضَ اللهُ ... الصِّيامَ ابْتِلاءً لاخلاصِ الْخَلْقِ؛ (۲)
خداوند روزه را واجب کرد تا به وسیله آن اخلاص مردم را بیازماید.»
از این روایات استفاده میشود که روزه با اخلاص رابطه خاصی دارد.
(۱) بحار الانوار، ج۹۶، ص۳۶۸.
(۲) نهج البلاغه، ح۲۵۲، ج۱، ص۳۵۱.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
۱۷ فروردین ۱۴۰۱
💠 فرازی از خطبه پیامبر(صلیاللهعلیهوآله وسلم ) در فضیلت ماه رمضان:
🌟 سفارش های پیامبر (صلیاللهعلیهوآله وسلم ) در این ماه مبارک (۴)
🌹زبانتان را نگه دارید؛ چشمهایتان را از آنچه نگاه به آن حلال نیست، بپوشانید؛ گوش هایتان را از آنچه شنیدنش حلال نیست، فرو بندید؛ به یتیمان مردم، محبّت کنید تا بر یتیمان شما محبّت ورزند؛
🌷وَ احْفَظُوا أَلْسِنَتَكُمْ وَ غُضُّوا عَمَّا لَا يَحِلُّ النَّظَرُ إِلَيْهِ أَبْصَارَكُمْ وَ عَمَّا لَا يَحِلُّ الِاسْتِمَاعُ إِلَيْهِ أَسْمَاعَكُمْ وَ تَحَنَّنُوا عَلَى أَيْتَامِ النَّاسِ يُتَحَنَّنْ عَلَى أَيْتَامِكُمْ
📗 اقبال الاعمال، ج1، ص 270.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
۱۷ فروردین ۱۴۰۱
۱۸ فروردین ۱۴۰۱
♻️ عروج پيامبر بزرگ الهي، حضرت عيسي(علیهالسلام) (33م)
✍ حضرت عيسي بن مريم(علیهالسّلام)، يكي از پيامبران اولوالعزم است كه در 25 دسامبر سال اول ميلادي ،622 سال قبل از هجرت نبي مكرم اسلام(صلیاللهعلیهوآلهوسلم ) در بيت لحم يا ناصره واقع در فلسطين امروزي، به امر خدا از حضرت مريم(سلاماللهعلیها) دختر عمران زاده شد. قبل از تولد آن حضرت، ميلاد ايشان پيش بيني شده بود و اين امر براي حكّام زمان، ناگوار بود. از اين رو، چون از جانب هردوس، والي روم مورد تهديد بود، خانواده او، وي را به مصر بردند.
✅ ايشان در سي سالگي در شهر جليله، شروع به تبليغ دين خود كرد كه مورد عداوت روز افزون فريسيان قرار گرفت. معجزات آن حضرت به دو دوره تقسیم می شود: معجزات پیش از رسالت که عبارت است از تکلم عیسی بن مریم در طفولیت و معجزات بعد از رسالت که عبارتند از جان دادن به مجسمه، شفای بیماران صعب العلاج و ناعلاج، زنده کردن مردگان، إخبار از غیب و مائده آسمانی.
✅ موضوع به دار آويخته شدن حضرت عيسي(علیهالسّلام) از نظر مكتب اسلام، چنانكه در قرآن به آن تصريح شده است، امري بي پایه و اساس است و به تعبير قرآن، امر بر آنها مشتبه شده است. بدین صورت که فرد دیگری که شباهت با عیسی داشت به دار آویخته شد. اما خداوند عيسي(علیهالسّلام) را در آن حال به آسمان برد. حضرت عيسي(علیهالسّلام) در هنگام عروج، 33 سال داشت.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
۱۸ فروردین ۱۴۰۱
💠 دعای روز پنجم
🌷 اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِينَ، وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنْ عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ الْقَانِتِينَ، وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنْ أَوْلِيَائِكَ الْمُقَرَّبِينَ، بِرَأْفَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
خدایا قرار ده مرا در این ماه از آمرزش جویان، و از بندگان شایسته فرمانبردار، و از اولیای مقرّبت، به رأفتت ای مهربان ترین مهربانان.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 درد و درمان شما
رسول اکرم(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم ):
🌷 «ألا أُخْبِرُکُم بِدائِکُم و دَوائِکم؟ داؤُکُم الذّنوبُ و دَواؤُکُم الإستغفار؛
❓آیا شما را به دردتان و دوایتان خبر ندهم؟ درد شما گناهان است و دوای شما استغفار».
📚 کنزالعمال، ج۱، ص۴۷۹.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
۱۸ فروردین ۱۴۰۱
♻️ ماجرای ملاقات پیامبر اسلام(صلیاللهعلیهوآله وسلم ) با حضرت عیسی(علیهالسّلام) در شب معراج
✍ پیامبر اسلام(صلیاللهعلیهوآله وسلم ) در شب معراج، که از مکه به بیت المقدس و از آن جا به آسمانها عروج کرد، با پیامبران و فرشتگان بسیاری ملاقات و گفتگو نمود. از جمله؛ وقتی که همراه جبرئیل وارد بیت المقدس شد، ابراهیم و موسی و عیسی علیهم السلام در پیشاپیش پیامبران به استقبال آن حضرت آمدند، و به آن حضرت اقتدا کردند و نماز جماعت خواندند.
✅ پیامبر(صلیاللهعلیهوآله وسلم ) در مسیر خود، به آسمان دوم عروج نمود. در آن جا چهره ی دو مردی که کاملاً شباهت به هم داشتند، نظرش را جلب نمود، پرسید: اینها کیستند؟ جبرئیل عرض کرد: این دو یحیی و عیسی علیهماالسلام هستند، بر آنها سلام کن.
✅ پیامبر خدا(صلیاللهعلیهوآله وسلم) بر آنها سلام کرد، آنها نیز به پیامبر(صلیاللهعلیهوآله وسلم ) سلام کردند و برای همدیگر از درگاه خدا طلب آمرزش نمودند. حضرت عیسی و یحیی علیهماالسلام گفتند: مَرحَباً بِالاَخِ الصَّالحِ وَ النَّبِیِّ الصَّالِحِ؛ آفرین به برادر شایسته و پیامبر شایسته.
________________
📚 اقتباس از بحارالانوار، ج18، ص319.
قصههای قرآن، محمد محمدی اشتهاردی.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
۱۸ فروردین ۱۴۰۱
💠 آثار معنوی روزه
۳- مهار شهوات
✍ روزه سبب مهار شهوات میشود رسول اکرم (ص) در این رابطه میفرمایند:
«کسی که تمکن مادی دارد، ازدواج کند؛ و گرنه با روزه گرفتن طغیان برخی از غرایز را مهار نماید.» (۱)
۲. امام رضا (علیهالسّلام) نیز میفرماید:
روزه گرفتن عامل شکسته شدن شهوت است و روزه انواع شهوات ( لعب، لهو، زینت، تفاخر و تکاثر) را تعدیل میکند.(۲)
(۱) الدر المنثور فی تفسیر الماثور، ج۱، ص۱۴۶.
(۲) تفسیر تسنیم، ج۹، ص۲۹۸.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
۱۸ فروردین ۱۴۰۱
۱۹ فروردین ۱۴۰۱
🌷حضرت ولیعصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) «ﺍﻟﺴَّﺒَﺐُ ﺍﻟْﻤُﺘَّﺼِﻞُ ﺑَﯿْﻦَ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﻭَ ﺍﻟﺴَّﻤﺎﺀ» است.
✍ وجود مقدّس حضرت حجّت ارواحنا فداه در میان انسانهای روی زمین، منبع برکت، منبع علم، منبع درخشندگی، زیبایی و همه خیرات است. چشم های ناقابل و تیره ما آن چهرهی ملکوتی را از نزدیک نمیبیند؛ اما او مثل خورشیدی درخشان است، با دلها مرتبط و با روحها و باطنها متّصل است.
✅ برای انسانی که دارای معرفت باشد، موهبتی از این برتر نیست که احساس کند ولیّ خدا، امام برحق، عبد صالح، بنده برگزیده در میان همه بندگان عالم و مخاطب به خطاب خلافت الهی در زمین، با او و در کنار اوست؛ او را میبیند و با او مرتبط است. برکات وجود او و انوار ساطعه از وجود او، به بشر میرسد. امروز انسانیت با همه ضعف ها، گمراهی ها و گرفتاری هایش از انوار تابناک این خورشید معنوی و الهی که بازمانده اهل بیت است، استفاده میکند.
✅ در دعای ندبه عرض میکنیم: «اَیْنَ السَّبَبُ الْمُتَّصِلُ بَیْنَ الاَرْضِ وَالسَّماءِ» کجاست آن وجود مقدسی که سبب اتصال بین زمین و آسمان است؟ آسمان و زمین به واسطه وجود مقدس آن حضرت، به همدیگر متصلاند. او واسطه است که فیض آسمانی را به زمین و اهل آن برساند تا انسانهای زمینی آسمانی شوند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
۱۹ فروردین ۱۴۰۱
💠 دعای روز ششم
🌷 اللهمّ لا تَخْذِلْنی فیهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِیتِکَ ولا تَضْرِبْنی بِسیاطِ نَقْمَتِکَ وزَحْزحْنی فیهِ من موجِباتِ سَخَطِکَ بِمَنّکَ وأیادیکَ یا مُنْتهى رَغْبـةَ الرّاغبینَ.
خدایا در این روز مرا به نفس سرکشم، وامگذار تا در پی طغیان و نارضایتی تو روم و مرا با تازیانه خشم و غضبت ادب مکن و مرا از موجبات ناخرسندیت بر کنار بدار، به حق مهربانی و نعمت نوازیت، ای نهایت آرزوی مشتاقان.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 گناهانی که موجب خشم الهی می شود:
امام سجاد علیه السلام:
🌷 و گناهانى كه موجب نزول انتقام و خشم الهى است؛
۱- به ستم و از روی آگاهی، نافرمانی کردن،
۲- تعدی و تجاوز به حقوق مردم،
۳- مسخره کردن دیگران،
۴- ریشخند و خوار نمودن دیگران.
🌹 و اَلذُّنُوبُ اَلَّتِي تُنْزِلُ اَلنِّقَمَ عِصْيَانُ اَلْعَارِفِ بِالْبَغْيِ وَ اَلتَّطَاوُلُ عَلَى اَلنَّاسِ وَ اَلاِسْتِهْزَاءُ بِهِمْ وَ اَلسُّخْرِيَّةُ مِنْهُمْ.
📚 اصول کافی، ج 2، ص 331، ح 5.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
۱۹ فروردین ۱۴۰۱