💠 علت اختلاف در تاریخ شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
✍ درباره تاريخ شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) روايات مختلف است. ميان علماي شيعه، دو تاريخ مشهور و مقبول است: يكي هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پيامبر (صل الله علیه و آله وسلم) و ديگري نود و پنج روز.
✅ با توجه به رحلت پيامبر اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم) در بيست و هشتم صفر، بنا به روايت ۷۵ روز، سيزدهم تا پانزدهم جمادي الاوّل، شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) است و اين ايام را فاطمية اوّل مي خوانند. اما بنا به روايت ۹۵ روز، شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) در سوم تا پنجم جمادي الثاني است و اين ايام را فاطمية دوم مي خوانند.
✅ بنابراين؛ ايام فاطميه جمعا ۶ روز مي باشد، ۳ روز در ماه جمادي الاول و ۳ روز در ماه جمادي الثاني. فاطميه اول از ۱۳ تا ۱۵جمادي الاول است و فاطميه دوم از سوم تا پنجم جمادي الثاني است.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 فرازی از خطبه فدکیه حضرت فاطمه زهرا علیها السلام
🌷 قالَتْ فاطِمَةُ الزَّهراءُ (علیها السلام) فى خُطْبَتِهَا المَعْرُوفَةُ:حضرت زهرا(علیها السلام) در آن خطبه معروفش فرمود:
🔹جعَلَ اللّهُ الاِْیمانَ تَطْهیرًا لَكُمْ مِنَ الشِّرْكِ ؛ خداوند ایمان را براى تطهیر شما از شرك قرار داد،
🔸و الصَّلاةَ تَنْزیهًا لَكُمْ مِنَ الْكِبْرِ؛ و نماز را براى پاك شدن شما از تكبّر،
🔹و الزَّكاةَ تَزْكِیةً لِلنَّفْسِ وَ نِماءً فِى الرِّزْقِ ؛ و زكات را براى پاك كردن جان و افزونى رزقتان،
🔸و الصِّیامَ تَثْبیتًا لِلاِْخْلاصِ ؛ و روزه را براى تثبیت اخلاص،
🔹و الْحَجَّ تَشْییدًا لِلدّینِ ؛ و حجّ را براى قوّت بخشیدن دین،
🔸و الْعَدْلَ تَنْسیفاً لِلْقُلُوبِ ؛ و عدل را براى پیراستن دلها،
🔹و إِطاعَتَنا نِظامًا لِلْمِلَّةِ ؛ و اطاعت ما را براى نظم یافتن ملّت،
🔸 و إِمامَتَنا أَمانًا لِلْفُرْقَةِ ؛ و امامت ما را براى در امان ماندن از تفرقه،
🔹و الْجِهادَ عِزًّا لِلاِْسْلامِ ؛ و جهاد را براى عزّت اسلام،
🔸و الصَّبْرَ مَعُونَةً عَلىَ اسْتیجابِ الاَْجْرِ؛ و صبر را براى كمك در استحقاق مزد،
🔹و الاَْمْرَ بِالْمَعْرُوفِ مَصْلَحَةً لِلْعامَّةِ ؛ و امر به معروف را براى مصلحت و منافع همگانى،
🔸و بِرَّ الْوالِدَینِ وِقایةً مِنَ السُّخْطِ ؛ و نیكى كردن به پدر و مادر را سپر نگهدارى از خشم،
🔹و صِلَةَ الاَْرْحامِ مَنْماةً لِلْعَدَدِ ؛ و صله ارحام را وسیله ازدیاد نفرات،
🔸و الْقِصاصَ حَقْنًا لِلدِّماءِ ؛ و قصاص را وسیله حفظ خونها، قرار داد.
📚 مسند فاطمه الزهراء، ص 223. / احتجاج طبرسی، ص 99.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 فلسفه حجاب و پوشش در اسلام
۲- استحکام پیوند خانوادگی
✍ شکی نیست که هر چیزی که موجب تحکیم پیوند خانوادگی و سبب صمیمیت رابطه زوجین گردد برای کانون خانواده مفید است و در ایجاد آن باید حداکثر کوشش را مبذول داشت. و بالعکس هر چیزی را که موجب سستی روابط زوجین و دلسردی آنان می گردد و برای نظام خانواده زیان آور است باید با آن مبارزه کرد. اختصاص یافتن استمتاعات و التذاذات جنسی به محیط خانوادگی و در کادر ازدواج مشروع، پیوند زن و شوهری را محکم می سازد و موجب اتّصال بیشتر زوجین و تألیف آن دو به یکدیگر می شود.
🔹اگر حجاب با کیفیت خاص خود در خانواده برقرار باشد و زن به جز مرد خود به کسی نگاه نکند و تمام توجهش به مردش باشد، عشق و محبت خود را در او خلاصه خواهد کرد و مرد هم اگر این طور باشد، زندگیشان بسیار شیرین و با صفا خواهد شد.
🔸فلسفه پوشش و منع کامیابی جنسی از غیر همسر مشروع، از نظر اجتماع خانوادگی این است که همسر قانونی شخص عامل خوشبخت کردن او به شمار می آید و این امر باعث استحکام خانواده می شود.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🏴جایگاه غاصب حق حضرت زهرا (سلام الله علیها)
🔻پیامبر اکرم (صلىاللهعليهوآلهوسلم):
یَا فَاطِمَةُ! لَوْ أَنَّ کُلَّ نَبِیٍّ بَعَثَهُ اللَّهُ وَ کُلَّ مَلَکٍ قَرَّبَهُ- شَفَعُوا فِی کُلِّ مُبْغِضٍ لَکِ غَاصِبٍ لَکِ مَا أَخْرَجَهُ اللَّهُ مِنْ النَّارِ أَبَداً
◼️ اى فاطمه! اگر تمام پیامبرانى که خدا برانگیخته و تمام فرشتگانى که مقرب درگاه خود گردانده است، براى هر کینهتوزى که حق تو را غصب نموده است، شفاعت کنند، هرگز خدا او را از آتش [دوزخ] خارج نمیسازد.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۶، ص۵۴ ۳
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 فرازی دیگر از خطبه فدکیه حضرت فاطمه زهرا علیها السلام
🌷 قالَتْ فاطِمَةُ الزَّهراءُ (علیها السلام) فى خُطْبَتِهَا المَعْرُوفَةُ:حضرت زهرا(علیها السلام) در آن خطبه معروفش فرمود:
🔹و الْوَفاءَ بِالنَّذْرِ تَعْریضًا لِلْمَغْفِرَةِ ؛ و وفاى به نذر را براى در معرض مغفرت قرار گرفتن،
🔸و تَوْفِیةَ الْمَكاییلِ وَ الْمَوازینِ تَغْییرًا لِلْبَخْسِ ؛ و به اندازه دادن ترازو و پیمانه را براى تغییر خوى كم فروشى،
🔹و النَّهْىَ عَنْ شُرْبِ الْخَمْرِ تَنْزیهًا عَنِ الرِّجْسِ ؛ و نهى از شرابخوارى را براى پاكیزگى از پلیدى،
🔸و اجْتِنابَ الْقَذْفِ حِجابًا عَنِ اللَّعْنَةِ ؛ و دورى از تهمت را براى محفوظ ماندن از لعنت،
🔹و تَرْكُ السَّرِقَةِ إِیجابًا لِلْعِفَّةِ ؛ و ترك سرقت را براى الزام به پاكدامنى،
🔸و حَرَّمَ الشِّرْكَ إِخْلاصًا لَهُ بِالرُّبُوبِیةِ ؛ و شرك را حرام كرد براى اخلاص به پروردگارى او،
🔹فاتَّقُوا اللّهَ حَقَّ تُقاتِهِ وَ لا تَمُوتُنَّ إِلاّ وَ أَنْتُمْ مُسْلِمُون؛ بنابراین، از خدا آن گونه كه شایسته است بترسید و نمیرید، مگر آن كه مسلمان باشید،
🔸و أَطیعُوا اللّهَ فیما أَمَرَكُمْ بِهِ وَ نَهاكُمْ عَنْهُ ؛ و خدا را در آنچه به آن امر كرده و آنچه از آن بازتان داشته است اطاعت كنید،
🔹فإِنَّهُ إِنَّما یخْشَى اللّهَ مِنْ عِبادِهِ الْعُلَماءُ زیرا كه «از بندگانش، فقط آگاهان، از خدا می ترسند.» (سوره فاطر آیه 28)
📚 مسند فاطمه الزهراء، ص 223. / احتجاج طبرسی، ص 99.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 مژده به منتظران ظهور
🌷 امام باقر علیه السلام در گفتاری امید آفرین و نشاط بخش به منتظران حقیقی آن حضرت مژده می دهد که بر مردم زمانی می آید؛ که امامشان از منظر آنان غایب می شود. خوشا به حال آنان که در آن زمان در امر [ولایت] ما اهل بیت ثابت قدم و استوار بمانند! کمترین پاداشی که به آنان می رسد، این است که خدای متعال خطابشان می کند و می فرماید:
☀️ بندگان من! شما به حجت پنهان من ایمان آوردید و غیب مرا تصدیق کردید. پس بر شما مژده باد که بهترین پاداش من در انتظارتان است.
🌹«یَأْتِی عَلَی النّاسِ زَمانٌ یَغِیبُ عَنْهُمْ اِمامُهُمْ فَیاطُوبی لِلثّابِتِینَ عَلی اَمْرِنا فِی ذلِکَ الزَّمانِ اِنَّ اَدْنی ما یَکُونُ لَهُمْ مِنَ الثّوابِ اَنْ یُنادِیَهُمُ الْبارِی ءُ عَزَّ وَجَلَّ عِبادِی آمَنْتُمْ بِسِرّی وَصَدَّقْتُمْ بِغَیْبی فَأَبْشِرُوا بِحُسْنِ الثَّوابِ مِنّی؛»
📚 کمال الدین، ج 1، ص 330.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 فلسفه حجاب و پوشش در اسلام
۳- استواری اجتماع
✍ کشاندن تمتعات جنسی از محیط خانواده به اجتماع، نیروی کار و فعالیت اجتماع را ضعیف می کند، بر خلاف آنچه که مخالفین حجاب می گویند که حجاب موجب فلج کردن نیروی نیمی از افراد اجتماع می گردد.
🔹آیا اگر دختر و پسری در محیط جداگانه ای تحصیل کنند و دختران بدن خود را پوشانده و دارای حجاب باشند، بهتر درس می خوانند و فکر می کنند یا وقتی که در کنار هر پسری دختر برهنه و آرایش کرده ای وجود داشته باشد؟
🔸اگر زن و مرد هر یک به آنچه وظیفه اسلامی آنان است عمل کنند. یعنی زنان با حجاب کامل وارد اجتماع شوند; چشم طماع مردان هوسباز را از خود دور نگه داشته و بدون دغدغه کار خود را به نحو احسن انجام می دهند. مردان هم به کارها و فعالیتهای اجتماعی خود ادامه می دهند. اما بر عکس اگر زنان با لباسهای نامناسب و آرایش بیرون روند، نیروی مردان کم شده و به جای کار و فعالیت، نیروی شهوانی در وجود ایشان فعال می شود. زنان هم به جای کار در اجتماع مشغول خودنمایی و هوسبازی می شوند. در این جاست که می بینیم کار اجتماعی پیشرفت نکرده و رو به تنزل می گذارد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani