💠 لعنت شدگان در قرآن
۱- کفار:
✍ یکی از گروه هایی که در قرآن کریم مورد لعن خداوند، فرشتگان و مردم واقع شده اند، کفار هستند. آیات ۱۶۱ و ۱۶۲ سوره بقره، در بیان سرنوشت کسانی است که کافر شدند و در حال کفر از دنیا رفتند. خداوند متعال در این باره میفرماید:
🌟کسانی که کافر شدند، و در حالِ کفر از دنیا رفتند، لعنت خداوند و فرشتگان و همه مردم بر آنها خواهد بود! همیشه در آن (لعن و دوری از رحمت پروردگار) باقی میمانند، نه در عذاب آنان تخفیف داده میشود، و نه مهلتی خواهند داشت.
☀️«إِنَّ الَّذینَ کَفَرُوا وَ ماتُوا وَ هُمْ کُفّارٌ أُولئِکَ عَلَیْهِمْ لَعْنَةُ اللّهِ وَ الْمَلائِکَةِ وَ النّاسِ أَجْمَعینَ»؛ ۲۶۱. خَالِدِينَ فِيهَا ۖ لَا يُخَفَّفُ عَنْهُمُ الْعَذَابُ وَلَا هُمْ يُنْظَرُونَ؛ ۱۶۲.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 نزدیکترین افراد به رسول خدا(صلياللهعليهوآلهوسلم)
🌷 رسول اكرم صلى الله عليه و آله:
نزديك ترين شما به من در قيامت، راستگوترين، امانتدارترين، وفادارترين به عهد، خوش اخلاق ترين و نزديك ترين شما به مردم است.
🌹 اَقرَبُكُم غَدا مِنّى فِى المَوقِفِ اَصدَقُكُم لِلحَديثِ و َاَدَّاكُم لِلاَمانَةِ و َاوفاكُم بِالعَهدِ و َاَحسَنُكُم خُلقا وَ اَقرَبُكُم مِن النّاسِ؛
📗 امالی، ص229.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 جایگاه صداقت و امانتداری
✍ در احادیثى که از ائمه معصومین (علیهم السلام) به ما رسیده است، از امانت و صداقت به عنوان اصول اساسى مشترک در میان همه ادیان آسمانى یاد شده، و گاه به عنوان نشانه اصلى ایمان و گاه به عنوان سبب جلب و جذب رزق و روزى و اعتماد مردم، سلامت دین و دنیا و غنا و بى نیازى یاد شده است.
✅ شخصی خدمت امام صادق(علیهالسلام) عرض کرد: فلان شخص خیلی نماز می خواند و خیلی روزه می گیرد. امام صادق(علیهالسلام) فرمودند:
🌺 لَا تَنْظُرُوا إِلَى طُولِ رُكُوعِ الرَّجُلِ وَ سُجُودِه. ِ نگاه نکنید که رکوع و سجود طولانی دارد. فَإِنَّ ذَلِكَ شَیْءٌ اعْتَادَهُ فَلَو تَرَکَهُ اِسْتَوْحَشَ لِذلِکَ. چه بسا عادت کرده که رکوع و سجود کند و هرگاه آن را ترک کند، نگران مى شود. وَلكِنِ انظُروا إِلى صِدقِ حَدیثِه وَأَداءِ امانَته. ولى نگاه به راست گویى و امانت داری آنها کنید.(1)
✅ واضح است که هدف از این تعبیر این نیست که نماز و روزه و حج و انفاق، سبک شمرده شود، بلکه هدف آن است که این ها تنها نشانه دین دارى افراد معرفى نگردد، بلکه به این دو نکته مهم یعنى راستى گویی و امانت داری بیشتر توجه شود.
📚 (1) اصول کافى، ج 2، ص 104.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 لعنت شدگان در قرآن
۲- کتمان کنندگان آیات الهی:
✍ "کتمان" در لغت مقابل آشکار کردن است که عبارتست از پنهان ساختن آنچه در باطن است. "کتمان حق" در اصطلاح عبارتست از پنهان ساختن معارف، احکام و آیات الهی و آنچه به آن مربوط میشود.
کتمان حقایق درجایی که آشکار کردن حق ضرورت دارد قبیح و حرام است. خداوند متعال در این باره می فرماید:
☀️«إِنَّ الَّذینَ یَکْتُمُونَ ما أَنْزَلْنا مِنَ الْبَیِّناتِ وَ الْهُدى مِنْ بَعْدِ ما بَیَّنّاهُ لِلنّاسِ فِی الْکِتابِ أُولئِکَ یَلْعَنُهُمُ اللّهُ وَ یَلْعَنُهُمُ اللاّعِنُونَ»؛ بقره/۱۵۹.
کسانى که دلایل روشن و هدایتى را که نازل کرده ایم، پس از آن که آن را در کتاب (آسمانى آنها) براى مردم بیان نمودیم، کتمان کنند، خدا آنها را لعنت مى کند و همه لعن کنندگان نیز، آنها را لعن مى کنند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 زندانی واقعی
🔻امام صادق عليهالسلام:
المَسجونُ مَن سَجَنَتهُ دُنياهُ عَن آخِرَتِهِ
✳️ زندانى [واقعى] كسى است كه دنيايش او را از آخرتش بازداشته باشد.
📚 الكافي: ج ۲، ص ۴۵۵، ح ۹
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 #بشنوید | دستورالعمل سلوکی علامه طباطبایی به آیتالله حسنزاده آملی (ره)
▫️علامه طباطبایی (رحمهاللهعلیه):
تخم سعادت، مراقبت است.
مراقبت، یعنی کشیک نفس کشیدن؛ یعنی حریم دل را پاسبانی کردن؛ یعنی سر را از تصرفات شیطانی محفوظ داشتن.
پاسبان حرم دل بودن.
این تخم سعادت را باید در مزرعة دل کاشت و بعد به اعمال صالحه و آداب و دستورات قرآنی، این نهال سعادت را پروراند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
☫﷽☫
به قدرِ نیستیِ تو، حق ظاهر میشود. نمیبینی که در رکوع «سبحان ربی العظیم» میگویی و در سجود «سبحان ربی الاعلی».
عـــــلامه ذوفنـــون
ســــالک توحیــــدی
عــــــالـــم ربــــّـانی
نــــــــــــادرۀ دوران
حـضــرت آیــتالله
حســـن زاده آمــلی
رفـــع الله درجـاته
#علامه_حسن_زاده_آملی
#علما #عرفا #ایرا #اهلم #قم
#سیروسلوک
#معرفت_النفس #نور
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 اهمیت اصلاح ذات البین 💠
✍ «اصلاح ذات البین» به معنی از میان بردن عوامل و اسباب تفرقه و نفاق است. و در اصطلاح قرآنی به معنی برقراری صلح و صفا و آشتی دادن مردم است.
✅ «اصلاح ذات البین» برای بقاء روابط محبتآمیز و آشتی دادن بین دو طرفی که خصومت دارند یک ضرورت اجتماعی است بخصوص اگر رابطه مذکور میان زن و شوهر در محدوده خانواده یا دو طایفه واقع شود.
☀️قران کریم می فرماید: "اِنَّمَا المُومِنونَ اِخوَةٌ فَاَصلِحوا بَینَ اَخَوَیکُم; (حجرات،10). در حقیقت مؤمنان با هم برادرند پس میان برادرانتان را سازش دهید.
🌺 رسول اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) در بیان اهمیت آشتی دادن میان مردم میفرماید: « أَلا اُخبِرُكُم بِأَفضَلَ مِن دَرَجَةِ الصِّيامِ و َالصَّلاةِ و َالصَّدَقَةِ؟ صَلاحُ ذاتِ البَينِ، فَإِنَّ فَسادَ ذاتِ البَينِ هِىَ الحالِقَةُ؛
آیا شما را به چیزی بافضیلتتر از نماز و روزه و صدقه (زکات) آگاه نکنم؟ آن چیز اصلاح میان مردم است؛ زیرا تیره شدن رابطه میان مردم، مهلک و دین برانداز است.(1)
✅با این که دروغ گفتن یکی از گناهان کبیره است و دروغگو مورد نکوهش واقع شده است اما به خاطر اهمیت اصلاح بین مردم، اگر کسی بتواند به این وسیله بین دو نفر که با یکدیگر نزاع دارند. صفا و صمیمیت ایجاد کند. دروغ گفتن برای اصلاح جایز است.(2)
🌷امام صادق علیه السلام میفرماید: «اَلْمُصْلِحُ لَیْسَ بِکَذَّاب» آشتی دهنده دروغگو نیست.(3)
________________
(1) میزان الحکمة، ج10، ص 3586.
(2) اخلاق عملی، ص 232.
(3) میزان الحکمة، ج10، ص 3088.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 لعنت شدگان در قرآن
۳- دروغ گویان:
✍ آيه ۶۱ سوره آل عمران، به آيهى مباهله معروف است. مباهله، يعنى توجّه و تضرّع دو گروه مخالف يكديگر، به درگاه خدا و تقاضاى لعنت و هلاكت براى طرف مقابل كه از نظر او اهل باطل است.
🔹در تفاسير شيعه و سنى و برخى كتب حديث و تاريخ مىخوانيم كه در سال دهم هجرى، افرادى از سوى رسول خدا (صلياللهعليهوآلهوسلم) مأمور تبليغ اسلام در منطقه نجران شدند. مسيحيانِ نجران نيز نمايندگانى را براى گفتگو با پيامبراسلام (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) به مدينه گسيل داشتند. با وجود گفتگوهايى كه ميان آنان و پيامبر (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) ردّ وبدل شد، باز هم آنان بهانهجويى كرده و در حقّانيّت اسلام ابراز ترديد مىكردند. اين آيه نازل شد و خطاب به پيامبر فرمود: به آنها بگو:
🔸بياييد با فراخواندن فرزندان و زنان و عزيزانمان، خدا را بخوانيم و با حالت تضرّع و ابتهال بر دروغگويان نفرين كنيم و هر نفرينى كه دامن گروه مقابل را گرفت، معلوم مىشود كه راه او باطل است و با اين وسيله به اين گفتگو و جدال پايان دهيم.
☀️«فَمَنْ حَاجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَناوَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللّهِ عَلَى الْکاذِبینَ» آل عمران/۶۱؛
🌟هر گاه بعد از علم و دانشى که به تو رسیده، [باز] کسانى درباره مسیح با تو به ستیز برخیزند، بگو: «بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما نیز فرزندان خود را، ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما نیز زنان خود را، ما از نفوس خود (و کسى که همچون جان ماست) دعوت کنیم، شما نیز از نفوس خود، آنگاه مباهله و نفرین کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 رنجِ کار یا رنجِ نداری؟
🔻امام علی علیه السلام:
مَن لَم یَصبِر عَلی کَدِّهِ صَبَرَ عَلَی الإفلاسِ
🌸 هرکس بر رنج کسب و کار صبر نکند، باید رنج نداری را تحمّل کند.
📚 غرر الحکم و دررالکلم، ح ۸۹۸۷
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌼🌷🌼🌷🌼🌷🌼🌷🌼
👌دقت کردی تلاش وسخت کوشی
کلید موفقیت است.
موفقیت های بزرگ نه با زور و قدرت،
بلکه با مداومت و پشتکار
حاصل می شوند.✅
موفق باشید آمین یا رب العالمین
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌟 فرازی از رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
۸- حق معلم و استاد
🌷اما حق كسیكه تو را تعلیم مي دهد بر تو آنست كه در تعظیم و تكريم و احترام او كوتاهي نكرده؛ محضر و مجلس او را بزرگ شماري و به نحو احسن به گفتـار او در حال درس، گوش فرا دهي و با پیشاني باز از گفتارش و درسش استقبال كني.
🌹 براي آن كه بتواند در آموزش تو موفق باشد تو خود نیز استاد را در ايـن امر كمك كـن بـه اين بیان كه در حال درس و شنیدن سخنان استاد؛ ذهنت را كاملا آماده كن و دقت داشته باش و قلب و دلت را براي پذيرش آنچه می شنوي پاك بگردان و خاطراتت را در آن حال فراموش كرده و به لذايذ و امور شهواني فكر نكن.
🌺 و بدان كه تو از طرف معلم و استاد رسالت داري تا آنچه را كه از او مي آموزي به غیر خودت منتقل نمائي و بايد همانطور كه شنیده اي به ديگران انتقال دهي و چیزي از آن كم يا به آن اضافه نكني و قوتي نیست مگر به خداوند متعال.
🌟وَ أَمَّا حَقُّ سَائِسِكَ بِالْعِلْمِ فَالتَّعْظِيمُ لَهُ وَ التَّوْقِيرُ لِمَجْلِسِهِ وَ حُسْنُ الِاسْتِمَاعِ إِلَيْهِ وَ الْإِقْبَالُ عَلَيْهِ وَ الْمَعُونَةُ لَهُ عَلَى نَفْسِكَ فِيمَا لَا غِنَى بِكَ عَنْهُ مِنَ الْعِلْمِ بِأَنْ تُفَرِّغَ لَهُ عَقْلَكَ وَ تُحَضِّرَهُ فَهْمَكَ وَ تُذَكِّيَ لَهُ قَلْبَكَ وَ تُجَلِّيَ لَهُ بَصَرَكَ بِتَرْكِ اللَّذَّاتِ وَ نَقْضِ الشَّهَوَاتِ وَ أَنْ تَعْلَمَ أَنَّكَ فِيمَا أَلْقَى رَسُولُهُ إِلَى مَنْ لَقِيَكَ مِنْ أَهْلِ الْجَهْلِ فَلَزِمَكَ حُسْنُ التَّأْدِيَةِ عَنْهُ إِلَيْهِمْ وَ لَا تَخُنْهُ فِي تَأْدِيَةِ رِسَالَتِهِ وَ الْقِيَامِ بِهَا عَنْهُ إِذَا تَقَلَّدْتَهَا وَ لَا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ.
📚 خصال صدوق، رساله امام سجاد(علیهالسلام)
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
♻️ عزيمت پيامبر اكرم(صلياللهعليهوآلهوسلم) به شهر "طائف" جهت تبليغ دينِ اسلام(3 سال قبل از هجرت)
✍ سفر تبليغي پيامبر اسلام به شهر طائف در نزديكي مكه در حالي صورت گرفت كه به تازگي ابوطالب، ياور و حامي بزرگ آن حضرت، وفات يافته بود و به همين دليل، مشركان قريش بر آزار و اذيت پيامبر، افزودند.
✅ با ورود پیامبر به این شهر، سران قبيله ي ثقيف در طائف، نه تنها به خداي يكتا و رسالت حضرت محمد(صلياللهعليهوآلهوسلم) ايمان نياوردند، بلكه به تحريك آنها برخي مردم نادان، پيامبر اكرم(صلياللهعليهوآلهوسلم) را مورد آزار و اذيت قرار دادند و ايشان را مجروح كردند. اگر اهالي طائف به اسلام مي گرويدند، اين شهر پايگاه و محل امني براي مسلمانان تحت ستم مكه ميشد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💐 روز معلم و رسالت معلم
✍ ۱۲ ارديبهشت سالروز شهادت بزرگ مردي از تبار علم و قلم، پارسايي و دين مداري، ظلم ستيزي ،خداباوري و ولايت مداري است كه به روز معلم نامگذاري شده است. از بركات وجودي علامه شهيد مرتضي مطهري، آثار ماندگاري است كه جايگاه بي بديلي در شناخت تفكر ديني اسلام در عصر حاضر دارد.
✅ معلمان چراغ هدايتی هستند که سرزمين علم و فرهيختگي را مي افروزند و با گذشت و مهرآفريني به جانهاي تشنه نوشتن، خواندن و آموختن را ارزاني ميدارند. معلمان، طلايه داران پيشرفت و تعالي در هر كشور و جامعهاي هستند و پيامبر گونه رسالت روشنگري و نجات انسانها از دام ظلمت و جهالت را بر عهده دارند.
💐 روز معلم گرامی باد.💐
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 لعنت شدگان در قرآن
۴- اصحاب سبت:
✍ اصحاب سَبْت گروهی از بنیاسرائیل بودند که بنابر آیات قرآن، به خاطر نافرمانی خدا و صید ماهی در روز شنبه، به عذاب الهی گرفتار شدند. چنانکه در قرآن آمده اصحاب سبت به امر خدا به صورت بوزینه درآمدند و بنابر برخی روایات، این گروه مسخ شده، پس از ۳ روز هلاک شدند. بیشتر روایات، وقوع ماجرای اصحاب سبت را همزمان با حضرت داوود و در شهر ایله دانستهاند که امروزه در فلسطین اشغالی است و ایلات خوانده میشود.
🔹 علامه طباطبایی در تفسیر المیزان می فرماید: تنها کسانی از اصحاب سبت نجات یافتند که نهی از منکر کرده بودند و خطاکاران و همچنین کسانی که در برابر آنان ساکت بودند، گرفتار عذاب الهی شدند.
🔸 قرآن کریم در مورد لعن اصحاب سبت می فرماید:
☀️«یا أَیُّهَا الَّذینَ أُوتُوا الْکِتابَ آمِنُوا بِما نَزَّلْنا مُصَدِّقاً لِما مَعَکُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَطْمِسَ وُجُوهاً فَنَرُدَّها عَلى أَدْبارِها أَوْ نَلْعَنَهُمْ کَما لَعَنّا أَصْحابَ السَّبْتِ وَ کانَ أَمْرُ اللّهِ مَفْعُولاً» نساء/۴۷.
اى کسانى که کتاب آسمانى به شما داده شده! به آنچه (بر پیامبر خود) نازل کردیم ـ و هماهنگ با نشانه هایى است که با شماست ـ ایمان بیاورید، پیش از آن که صورت [انسانى] گروهى را محو کنیم، سپس به پشت سر بازگردانیم، یا آنها را از رحمت خود دور سازیم، همان گونه که «اصحاب سبت» گروهى از تبهکاران بنى اسرائیل را از رحمت خود دور ساختیم و فرمان خدا، در هر حال انجام شدنى است.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 جایگاه معلم اینجاست
🔻پیامبر صلیاللهعلیهوآله:
أنَّهُ إذا قالَ الْمُعَلِّمُ لِلصَّبیِّ قُل
بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ
فَقالَ الصَّبیُّ
بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ
کَـتَبَ اللّه ُ بَراءَةً لِلصَّبِیِّ و بَراءَةً لأِبـَوَیهِ و بَراءَةً لِلمُعَلِّمِ
🌸 هر وقتی معلم به کودک بگوید: بگو بسم اللّه الرحمن الرحیم و کودک آن را تکرار کند، خداوند برای کودک و پدر و مادرش و معلم، برائت از آتش در نظر خواهد گرفت.
📚 مجمع البیان، ج ۱، ص ۵۰
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
◼️رحلت عالم جلیل القدر شیخ بهائی(۱۰۳۰ق)
✍ بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی در سال ۹۵۳ قمری، در بعلبک لبنان چشم به جهان گشود و از همان کودکی به همراه خانواده اش وارد ایران شد. شیخ بهایی حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری است که در فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات تبحر داشت. او از شاگردان شهید ثانی و از افتخارات جهان اسلام به شمار میآید.
✅ شیخ بهایی با ارائه حدود ۱۰۰ اثر ارزنده در شاخههای مختلف علم و تربیت شاگردان بسیار که هر کدام منشأ برکات فراوان بودند، به جهان اسلام روشنایی بخشید. میراث ماندگار شیخ، هنوز پس از قرنها چراغ راه پویندگان دانش و دین است.
✅ از نخبگان و فرزانگان دوران که خوشهچین خرمن پرفیض شیخبهایی بودند، میتوان ملاصدرای شیرازی، ملامحسن فیض کاشانی، فیاض لاهیجی، محقق سبزواری، سیدحسن کرکی، سیدماجد بحرانی و ملامحمدتقی مجلسی را نام برد که هر کدام از آنها، خدمات بزرگی به دنیای اسلام ارائه دادند و نقشی عظیم در هدایت جامعه بشری ایفا کردند.
✅ كشكول، اسرارالبلاغه، اثني عشريات، خمس اربعين حديثاً، جامع عباسي، عين الحيوة و بحرالحساب و دهها اثر ديگر از جمله آثار اوست. آثار علمي و مهندسي وي را ميتوان در جاي جاي اصفهان مشاهده نمود.
✅ به پاس خدمات وی به علم ستارهشناسی، یونسکو سال ۲۰۰۹ که مصادف با سال نجوم بوده، نام وی را در لیست مفاخر ایران ثبت کرد.
✅ او سرانجام، در سال ۱۰۳۰ قمری در ۷۷ سالگي در اصفهان بدرود حيات گفت و طبق وصيتش در مشهد مقدس و در نزديكي مرقد مطهر حضرت امام رضا(علیهالسلام) مدفون گرديد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌺 امام صادق (علیه السلام):
«أَقْرَبُ مَا یَکُونُ الْعَبْدُ مِنَ اللَّهِ إِذَا کَانَ سَاجِداً »
نزدیكترین حالت بنده به خدا وقتی است كه در حال سجده باشد.
📚 كافی، ج2، ص 483.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 نزدیک ترین حالت بنده به خدا
🌷 الإمامُ عليٌّ عليه السلام:
أطِيلُوا السُّجودَ، فما مِن عَمَلٍ أشَدَّ على إبليسَ مِن أن يَرَى ابنَ آدَمَ ساجِدا، لأنّهُ اُمِرَ بالسُّجودِ فَعَصى.
امام على عليه السلام: سجده را طول دهيد؛ زيرا هيچ چيز براى ابليس سخت تر و نا خوشايندتر از اين نيست كه فرزند آدم را در حال سجده ببيند؛ چرا كه به او فرمان سجده كردن داده شد، اما سرپيچى كرد.(1)
🌺 امام صادق (علیه السلام):
«أَقْرَبُ مَا یَکُونُ الْعَبْدُ مِنَ اللَّهِ إِذَا کَانَ سَاجِداً »
نزدیكترین حالت بنده به خدا وقتی است كه در حال سجده باشد.(2)
(1) خصال، ص 616
(2) كافی، ج2، ص 483.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 لعنت شدگان در قرآن
۴- مؤمنین به جبت و طاغوت:
✍ آیه شریفه ۵۱ سوره نساء از وقوع حادثهاى خبر مىدهد، که در آن واقعه، بعضى از اهل کتاب به نفع مشرکین و علیه مؤمنین قضاوت کرده و گفتهاند: مشرکین هدایت یافتهتر از مؤمنین و راهشان هدایتگرتر از راه مؤمنین است.
☀️«أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذینَ أُوتُوا نَصیباً مِنَ الْکِتابِ یُؤْمِنُونَ بِالْجِبْتِ وَ الطّاغُوتِ وَ یَقُولُونَ لِلَّذینَ کَفَرُوا هؤُلاءِ أَهْدى مِنَ الَّذینَ آمَنُواسَبیلاً * نساء/۵۱.
🌟 آیا ندیدى کسانى را که بهره اى از کتاب آسمانى به آنان داده شده، (با این حال) به «جبت» و «طاغوت» بت و بت پرستان ایمان مى آورند، و درباره کافران مى گویند: «آنها، از کسانى که ایمان آورده اند، به راه هدایت نزدیک ترند؟!
🔹با این که نزد مؤمنین چیزى به جز دین توحید نبود و نزد مشرکین چیزى به جز ایمان به جبت و طاغوت نبود، جبت و طاغوتى که خداى تعالى آن را به ایشان نسبت داده و سپس به همین جرم لعنتشان کرده، و فرمود:
☀️ أُولئِکَ الَّذینَ لَعَنَهُمُ اللّهُ وَ مَنْ یَلْعَنِ اللّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ نَصیراً»؛ نساء/۵۲.
«آنها کسانى هستند که خداوند، ایشان را از رحمت خود، دور ساخته است، و هر کس را خدا از رحمتش دور سازد، هرگز یاورى براى او نخواهى یافت.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 از نشانه های رحمت الهی
🌺 امام حسین علیه السلام:
🌷 بُكاءُ الْعُیُونِ، وَ خَشْیَةُ الْقُلُوبِ مِنْ رَحْمَةِ اللهِ.
گریان بودن چشم و خشیت داشتن دل ها یكى از نشانه هاى رحمت الهى است.
📚 مستدرك الوسائل، ج 11، ص 245
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠معنا و مفهوم خشیت در قرآن
✍ خشیت در لغت به معنای خوف و ترس است.(1) و برخی آن را به معنای ترس شدید گرفتهاند.(2)
✅ خشیت در اصطلاح قرآنی به معنای ترس از مسئولیت هایی است که انسان در برابر خداوند دارد، ترس از این که در ادای رسالت و وظیفه خویش کوتاهی کند (3) از این رو در بسیاری از آیات قرآن، خشیت به عالمان اختصاص داده شده است.(4) مانند آیه:
☀️«إِنَّمَا يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاء»؛ حقیقت چنین است، از میان بندگان خدا، تنها دانشمندان از او میترسند. فاطر/28
✅ ماده «خشی» 48 بار در قرآن کریم بکار رفته است که گاهی در خشیتهای مذموم مانند:
☀️«فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ يُسَارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشَى أَن تُصِيبَنَا دَآئِرَةٌ»؛ مائده/52. کسانی را که در دلهایشان بیماری است، میگویند: میترسیم حادثهای برای ما اتفاق بیفتد.
✅ و گاهی در خشیتهای ممدوح به کار برده شده است؛ مانند: «إِلَّا تَذْكِرَةً لِّمَن يَخْشَى»؛طه/3. آن را فقط برای یادآوری کسانی که از (خدا) میترسند، نازل ساختیم.
✅ در برخی از آیات، خداوند ایمان و عمل صالح را جزء اسباب خشیت میداند و سعادت اخروی را نتیجه آن میشمارد. مانند:
☀️«إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُواالصَّالِحَاتِ... ذَلِكَ لِمَنْ خَشِيَ رَبَّهُ»؛ بینه/7و8. کسانی که ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند... و این مقام برای کسی است که از پروردگارش بترسد!».
.................................
(1) لسان العرب، ج 14، ص 228.
(2) قاموس قرآن، ج 2؛ ص 251.
(3) تفسیر نمونه،ج 18، ص 247.
(4) المفردات فی غریب القرآن، ص 283
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 لعنت شدگان در قرآن
۵- قاتل مؤمن
✍ آدم کشی در موارد به ناحق از گناهان بسیار بزرگ و خطرناکى است که با کمال تاسف، از دیرباز دامنگیر بشر شده و انسانهاى بسیارى را بى خانمان و تیره بخت ساخته است. گناه آدم کشى بسیار بزرگ است و مجازاتهاى سختى براى آن قرار داده شده است.
خداوند متعال در این خصوص مى فرماید:
☀️«وَ مَنْ یَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزاؤُهُ جَهَنَّمُ خالِداً فیها وَ غَضِبَ اللّهُ عَلَیْهِ وَ لَعَنَهُ وَ أَعَدَّ لَهُ عَذاباً عَظیماً»؛ نساء/۹۳.
🌟و هر کس، فرد با ایمانى را از روى عمد به قتل برساند، مجازات او دوزخ است، در حالى که جاودانه در آن خواهد بود، و خداوند بر او غضب مى کند و او را از رحمتش دور مى سازد، و مجازات بزرگى براى او آماده ساخته است.
🔹در این آیه، چهار مجازات شدید براى قاتل ذکر شده که عبارت است از: ۱ـ خلود و جاودانگى در جهنم ۲ـ غضب الهى ۳ـ لعنت خدا ۴ـ عذاب بزرگ.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 عاقبت گناه های کوچک
🔻امام رضا عليهالسلام:
الصَّغائرُ مِنَ الذنوبِ طُرُقٌ إلى الكبائرِ ، و مَن لَم يَخَفِ اللّه َ في القَليلِ لَم يَخَفْهُ في الكثيرِ
➖ #گناهانكوچك راههايى به سوى گناهان بزرگند و كسى كه از خداوند در اندك ترس نداشته باشد، در زياد نيز از او نمیترسد.
📚 بحارالأنوار: ۷۳/۳۵۳/۵۵
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani