14030108.mp3
21.49M
🌷بسم الله الرحمن الرحیم
اللم صل علی محمد و آل محمد
#شرح_اسماء_الهی
📻شرح اسماء الهی توسط آیت الله هادی عباسی خراسانی دامت برکاته
📖بر اساس دعای شریف جوشن کبیر
🎙جلسه چهاردهم
🗓تاریخ ۷ فروردین ۱۴۰۳
📑پیوند متن:
https://www.eshia.ir/feqh/archive/text/abbasi_khorasani/erfan/1402/14030107/
#ماه_رمضان #شرح_اسماء_الهی #عرفان_اسلامی #دعای_جوشن_کبیر
#علامه_حسن_زاده_آملی #آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی
@abbasi.khorasani
14030121.mp3
16.58M
🌷بسم الله الرحمن الرحیم
اللم صل علی محمد و آل محمد
#شرح_اسماء_الهی
📻شرح اسماء الهی توسط آیت الله هادی عباسی خراسانی دامت برکاته
📖بر اساس دعای شریف جوشن کبیر
🎙جلسه پانزدهم
🗓تاریخ ۲۱ فروردین ۱۴۰۳
📑پیوند متن:
https://www.eshia.ir/feqh/archive/text/abbasi_khorasani/erfan/1402/14030121/
#ماه_رمضان #شرح_اسماء_الهی #عرفان_اسلامی #دعای_جوشن_کبیر
#علامه_حسن_زاده_آملی #آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی
@abbasi.khorasani
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 انگشتر بخشي حضرت علی(علیهالسّلام) در ركوع نماز و نزول آیه ولایت
✍ روز بیست و چهارم ذی الحجه در تاریخ اسلام، روزی بسیار مهم و سرنوشت ساز است، روزی است که بر اثر یک حادثه کوچک، ولی بسیار عظیم و دارای اهمیت، یکی از آیات الهی بر پیامبر صلی الله علیه و آله نازل شد. در اثر نزول این آیه، پیامبر (صلياللهعليهوآلهوسلم) پرده از یک مسئله بسیار مهم برداشت.
✅ آیه ای که نازل شد، آیه ولایت بود و خبر مهم، اعلام ولایت و جانشینی امیرمؤمنان علی(علیهالسلام) بود، که پیامبر (صلياللهعليهوآلهوسلم) از سوی پروردگار، از این واقعیت خبر داد و پرده برداشت.
☀️ « إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُون» مائده/۵۵؛
ولیّ شما تنها خدا و پیامبر اوست و کسانی که ایمان آورده اند؛ همان کسانی که نماز را بر پا می دارند و در حال رکوع، زکات می دهند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠به مناسبت واقعه مباهله در ۲۴ ذی الحجه سال نهم هجری💠
✍ مُباهَلَه، درخواست لعن و نفرین الهی برای اثبات حقانیت است و بین دو طرفی رخ میدهد که هر کدام ادعای حقانیت دارند.
✅ این واژه در تاریخ اسلام به ماجرایی اشاره دارد که طی آن، پیامبر اسلام(صلياللهعليهوآلهوسلم) پس از مناظره با مسیحیانِ نجران و ایمان نیاوردن آنان، پیشنهاد مباهله داد و آنان پذیرفتند. با این حال مسیحیان نجران، در روز موعود از این کار خودداری کردند.
✅ بنابر اعتقادات شیعی، جریان مباهله پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) نه تنها نشانگر حقانیت اصل دعوت پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) است، بلکه بر فضیلت ویژه همراهان او (فاطمه و حسنین) در این ماجرا دلالت میکند. شیعیان بر این اساس، معتقدند امام علی(علیهالسلام) بر اساس آیه مباهله، به منزلۀ نَفْس و جان پیامبر است. واقعه مباهله در ۲۴ ذیالحجه سال نهم هجری روی داد و آیه ۶۱ سوره آل عمران به آن اشاره دارد.
✅ احتجاج به این واقعه، در سخنان امیر مؤمنان(علیهالسّلام)، امام حسن(علیهالسلام) و امام حسین(علیهالسّلام) و سایر ائمه(علیهمالسّلام) و حتی برخی اصحاب پیامبر(صلياللهعليهوآلهوسلم) یافت میشود.
✅ واقعه مباهله با نامه پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) به مسیحیان نجران و دعوت آنان به اسلام شروع شد و در نهایت با عقبنشستن نجرانیان و ایمانآوردن عدهای از آنان پایان یافت.
🌺 پیامبر صلیاللهعلیهوآله وسلم بعدها فرمود: سوگند به آن خداوندی که جانم در قبضه قدرت اوست، که هلاکت اهل نجران نزدیک شده بود و اگر با من مباهله میکردند هر آینه همگی به میمون و خوک مسخ میشدند و هر آینه تمام این وادی برایشان آتش میشد و میسوختند و حق تعالی جمیع اهل نجران را نابود میکرد و حتی پرنده بر سر درختان ایشان نمیماند و همه نصاری پیش از سال میمردند.(1)
--------------------------
(1) منتهی الآمال، ج۱، ص۱۸۲-۱۸۴/ الارشاد، ج۱، ص۱۶۶-۱۷۱
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 مباهله در قرآن
✍ واژه مباهله از ریشۀ «بهل» به معنی رها ساختن و ترک گفتن به کار میرود و در اصطلاح به درخواست نزول لعن و عذاب بر مخالف پس از بینتیجه ماندن بحث و مناظره اطلاق میشود که دو طرف برای اثبات ادعای خود که غالبا موضوعی دینی و مذهبی میباشد از خداوند میخواهند تا لعن و نفرین و عذاب خود را بر طرف دروغگو نازل کند.
✅ آیه شریفه ۶۱ آل عمران - که میفرماید: فَمَنْ حَاجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکاذِبینَ؛ به آنان که پس از علم و یقینی که بر تو نازل گشت باز با تو جدال میکنند بگو: فرزندان و زنان و جانهای خویش را حاضر ساخته و به مباهله نشسته و آن گروه را که دروغ می گوید مورد لعنت خداوند قرار دهیم؛ - معروف به آیه شریفه مباهله است که در بردارنده یکی از مهمترین حوادث تاریخ اسلام و فضایل اهل بیت(علیهمالسّلام) است.
✅ واقعه تاریخی مباهله نشان دهنده جایگاه اهل بیت(علیهالسّلام) به ویژه حضرت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) در نزد خداوند متعال است که به منزله جان پیامبر(صلياللهعليهوآلهوسلم) معرفی شده است.
این اصطلاح در قرآن به یکی از مشهور ترین رخدادهای تاریخ اسلام یعنی مناظرۀ مسیحیان نجران با پیامبر(صلی الله علیه واله) دربارۀ حضرت عیسی(علیهالسلام) اشاره میکند.
✅ در روز ۲۴ ذی الحجه، پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) امام علی (علیهالسلام)، فاطمه (سلاماللهعلیها) و حسنین(علیهما السلام) را برای مباهله با خود همراه آورد، که مسیحیان با دیدن این وضعیت دچار وحشت شده و با اذعان به این که اگر این جمع نفرین کنند همه آنان نابود خواهند شد، به دادن جزیه راضی شدند و پس از امضای صلح نامه به دیار خود بازگشتد. برخی منابع از مسلمان شدن عدهای از مسیحیان پس از این واقعه خبر دادهاند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #حدیث روز 💠
💎 دنیا را بهتر بشناسیم
🔻امام کاظم علیه السلام:
مثَلُ الدنیا مَثَلُ الحَیّةِ، مَسُّها لَیِّنٌ، و فی جَوفِها السُّمُّ القاتِلُ، یَحذَرُها الرِّجالُ ذَوُو العُقولِ، و یَهوِی إلَیها الصِّبیانُ بأیدیهِم
❇️ دنیا همچون مار است؛ لمس کردن آن، نرم و لطیف است، و درونش زهری کشنده است؛ مردمان خردمند از آن حذر می کنند و کودکان دست های خود را به سوی آن دراز می کنند.
📚 بحارالأنوار، ۷۸/۳۱۱/۱
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
◼️ رحلت عالم بزرگ شيعه و مؤلف كبير علامه شيخ عبدالحسين اميني(1390 ق)
✍ علامه شيخ عبدالحسين اميني فقیه، محدث، متکلم، مورخ، نسخهشناس و از علمای بزرگ شیعه، در سال 1320 ق در تبريز به دنيا آمد. وي علوم ابتدايى و متوسطه را نزد پدر تحصيل كرد. سپس جهت ادامه ي تحصیل، راهي نجف اشرف گرديد و در درس آيات عظام فيروزآبادي و سيدابوتراب خوانساري شركت كرد.
✅ علامه اميني در اولين تاليف خويش، كتاب شهداء الفضيله را نگاشت و مورد توجه و تاييد علماي بزرگ قرار گرفت. اين عالم بزرگوار سپس كتاب عظيم "الغدير" را تاليف كرد و آن را به جهان بشري تقديم نمود. علامه اميني با تأليف كتاب الغدير خاطرات عصر نبوي را تجديد كرد و با اين اثر كه با سختيهاي فراوان و خون دل نگاشت، درصدد احياء سيره ي نبوي و علوي بود.
✅ سرانجام اين رادمرد علم و عمل در ۲۸ ربیعالثانی ۱۳۹۰ ق، در هفتاد سالگي به ديدار محبوب شتافت و در نجف اشرف به خاك سپرده شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani