May 11
تحلیلی جامع در فروکاستن مشارکت مردمی در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
🆔@abhas313
چهار دلیل عمده در عدم مشارکت در انتخابات اخیر را می توان تصویر کرد
🔸در انتخابات پیشین انتخابات شوراها با انتخابات ریاست جمهوری همراه می شد که به سبب جذابیت انتخابات شوراها مردم در انتخابات ریاست جمهوری نیز شرکت می کردند وموجب ارتقا مشارکت می گشت ؛البته نمی خواهم بگویم درصد بسیار قابل توجهی را به خود اختصاص می داد ولی می توان سهم خوبی از ۵الی۸درصد را در افزایش مشارکت برای آن قائل شد
🔸از سویی در انتخابات پیشین جبهه های سیاسی از حدود هشت ماه قبل انتخابات آرایش سیاسی گرفته وبر طبل انتخابات می کوبیدند وافراد شاخص واحتمالی خود وپیش بینی های مختلف را مطرح کرده وذهن مردم به صورت طبیعی به عرصه انتخابات ونتایج آن منتقل می شد ولی در این دوره به سبب حادثه ناگوار شهید عزیز رئیسی وهمراهان ایشان چنین فرصتی برای مدیران وجریان های سیاسی وجود نداشت
🔸قهر کردن جبهه اصلاحات از صندوق های رای وتشویق مردم بر این امر وتخریب جمهوریت نظام در ادوار گذشته موجب شد علاوه بر کاهش مشارکت در این دوره تعداد آراء خود نیز کاهش یابد وبه خود نیز آسیب بزند.بنابراین نتیجه این تخریب ها از سوی اصلاحاتی ها به ضرر خودشان تمام شد ودر انتخابات اخیر با وجود حمایت های شبانه روزی وهزینه کردن بزرگانشان در حمایت از نامزد منتخبشان، به نتیجه خوبی دست نیافتند.
🔸عدم مشارکت۶۰درصدی می تواند بیانگر عدم دغدغه مندی مردم به هر دو جبهه سیاسی کشور وناکارآمدی هر دو در حل مشکلات مختلف مردم باشد .
البته باید بپذیریم دولت دوازدهم ویرانه ای را دست دولت سیزدهم داد که بنابر نظر کارشناسان تا۴۰روز بیش تر دوام نمی آورد ولی ابتکارات دولت سیزدهم کشور را از مهلکه دولت دوازدهم نجات داد وتوانست ریل گذاری های خوبی را در عرصه های سیاسی واقتصادی انجام دهد که البته نیاز به تدوام دارد ولی این پدیده های فوق العاده دولت سیزدهم هم یه سبب نبود پیوست رسانه ای مطلوب دولت وهم به سبب تحریف رسانه ای جریان اصلاحات به صورت مطلوب در میان عموم مردم انعکاس نیافت.
ان شاء الله بتوانیم با مشارکت خود دولتی را به کار بیاوریم که تداوم دهنده ریل گذاری های کلان دولت سیزدهم در عرصه های اقتصادی وسیاسی باشد .امروز نگاه کشورهای بریکس وشانگهای وادامه قرار دادهای بین المللی کشورهای شرقی به ایران معطوف به آمدن دولتی است که در فضای فکری دولت قبلی به مدیریت کشور بپردازد
مهدی میرزائی
🆔@abhas313
نقطه نظرات انتخابات ریاست جموری۱۴۰۳
📍ابتکاری که جای خالی اش حس می شد
https://eitaa.com/abhas313/5552
📍ادامه دستاوردهای پوشالی
https://eitaa.com/abhas313/5629
📍له شدن منافع ملی در دولت اصلاحات
https://eitaa.com/abhas313/5646
📍پاشنه آشیل دولت روحانی
https://eitaa.com/abhas313/5647
📍برگ برنده دیپلماسی بین المللی برای جمهوری اسلامی
https://eitaa.com/abhas313/5652
📍چرا به دکتر سعید جلیلی رای می دهم ؟؟
https://eitaa.com/abhas313/5656
📍تطبیق معیارهای اصلح در کلام رهبری
https://eitaa.com/abhas313/5669
📍تحلیلی جامع در فروکاستن مشارکت مردمی در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
https://eitaa.com/abhas313/5713
📍دولت روحانی؛اندیشه ها عملکردها
https://eitaa.com/abhas313/5716
https://eitaa.com/abhas313/5721
📍چالش های دولت پزشکیان
https://eitaa.com/abhas313/5723
📍قرار داد فاجعه بار کرسنت به زبان ساده
https://eitaa.com/abhas313/5735
📍بیستکال؛فناوری دعوت به مشارکت
https://eitaa.com/abhas313/5730
📍پلتفرم های خاکستری
https://eitaa.com/abhas313/5724
📍مشارکت در آیینه زبان آذری
https://eitaa.com/abhas313/5725
https://eitaa.com/abhas313/5733
📍محورهای عملیاتی چرا نه به پزشکیان
https://eitaa.com/abhas313/5737
📍نقطه نظرات پیرامون مناظرات
https://eitaa.com/abhas313/5754
https://eitaa.com/abhas313/5755
https://eitaa.com/abhas313/5756
https://eitaa.com/abhas313/5757
https://eitaa.com/abhas313/5758
https://eitaa.com/abhas313/5761
🆔@abhas313
دو تا از کتابهایی که ماهیت اندیشه ای وعملکرد اقتصادی وسیاسی دولت روحانی رو تببین کرده در پست بعدی معرفی می کنیم
هدف از تهیه و تدوین این کتاب بررسی عملکرد دولتهای یازدهم و دوازدهم ( تدبیر و امید ) طی سال های ۹۲ تا ۴۰۰ در حوزه اقتصاد است که سعی دارد با نگاهی آسیب شناسانه راهکار های مناسبی را پیش روی دولت های آینده قرار دهد تا از خطا های اقتصادی هشت سال دولت تدبیر پرهیز کرده و نقاط قوت را پیگیری و تقویت کنند.
کتاب سالهای بنفش، در دو بخش بررسی عملکرد ۸ ساله دولت روحانی و ارایه راهکار به دولت سیزدهم متمرکز شده است.
۲۳ فصل این کتاب به ۲۳ ابر چالش اقتصادی مهم سال های اخیر کشور می پردازد و عبارتند از اقتصاد کلان، اصلاح ساختار بودجه، مالیات، امنیت غذایی (دام و طیور ) ، خودرو، دیپلماسی اقتصادی، تنظیم بازار، صندوق های باز نشستگی، حمایت از اقشار آسیب پذیر، معدن، مسکن، ارز، بانک، بورس، نفت و گاز، برق، خصوصی سازی، صنعت، مصائب تولید، امنیت غذایی (زراعت و کشاورزی)، نظام سلامت و بیمه، معیشت کارگران و اشتغال آفرینی .
در این بررسی آسیب شناسانه، نزدیک به ۱۰۰ اقتصاددان، پژوهشگر اقتصادی و مدیر سابق اجرایی با ارایه آمارهای عملکردی، هشت سال مدیریت دولت تدبیر را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل خود قرار دادهاند.
#سالهای_بنفش
🆔@abhas313
دولت روحانی هر عملکردی که داشت، متکی بر یک "اصول و مبانی فکری مشخصی" بود. مبانی و اصولی که سالها قبل از به قدرت رسیدن روحانی توسط چهره های فکری این جریان تئوریزه شده بود و جزئیاتش در عرصه های مختلف از سیاست خارجی تا اقتصاد را شامل شد. در واقع عملکرد ظریف و روحانی در ماجرای برجام و گره زدن همه مشکلات ریز و درشت کشور به رابطه با امریکا دقیقا نتیجه همان تفکر بود که سالها قبل کسانی مثل محمود سریع القلم و مسعود نیلی آن را تئوریزه کرده بودند.
حتی دفاع امروز ظریف از ترکمنچای در زمان قاجار نیز ارتباط واضحی با همان مبانی و تفکر دارد.
اگر خواستید جزییات بیشتری از این طرز تفکر را که همچنان در بخشی از مدیران کشور نیز جاری است و حتی احتمال دارد در انتخاباتهای بعدی نیز مجددا به قدرت برگردد را بدانید کتاب "از مکتب نیاوران تا کابینه توسعه گرا" را بخوانید.
🆔@abhas313
چالش های دولت پزشکیان
در دولت پزشکیان با دو آسیب درونی وبیرونی مواجهیم یکی اینکه ایشان می گویند من متخصص نیستم وبه متخصصین مراجعه می کنم که البته کلام متینی است ولی دیدگاه های متخصصین نیز متفاوت ومتعدد است ودر صورت نبود مدیریت راهبردی در جمع بندی دیدگاه ها اختلافات از دولت شروع شده ودر مجلس غیر همسو به بحران تبدیل شده ودود این منازعات در چشم مردم عزیز وزخم خورده فرو می رود .