🔰شهید حسن عباسپور
موسس دانشگاه صنعت آب و برق
سال ۱۳۴۶، یک سال از تأسیس دانشگاه صنعتی شریف گذشته بود که از او دعوت به همکای شد. او با پذیرش مسئولیت از نخستین ساعتهای روز تا پاسی از شب وقتش را در دانشگاه میگذراند و مشغول نوشتن کتاب، جزوه حل مسائل دانشجویان و راهاندازی آزمایشگاه بود.
سال ۱۳۵۱ برای گرفتن مدرک دکترای انرژی به انگلستان رفت و بلافاصله با دریافت مدرک مدیریت برنامهریزی و مدیریت سیستمهای انرژی به کشور بازگشت تا آموختههایش را به دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف بهعنوان استادیار آموزش دهد.
او جزو هیئتمدیره سازمان ملی دانشگاهیان بود. سازمانی که نقش مهمی در مبارزات سیاسی علیه شاه داشت. با استعفای دولت موقت، مسئولیت وزارت نیرو را در آبان ۱۳۵۸ به عهده گرفت و در این میان دانشگاه صنعت آب و برق را راهاندازی کرد. هفتمتیر ۱۳۶۰ در واقعه بمبگذاری حـزب جمهوری اسلامی تهران در ۳۷ سالگی به شهادت رسید.
#مردان_علم_در_جامه_شهادت
🆔@abhas313
دیالمه، دارای معلومات حوزوی و دانشگاهی (رشته داروسازی) تا درجه دکترا میباشد.او پس از گذراندن دوره دبستان و متوسطه، پس از کسب دیپلم طبیعی تحصیلات حوزویاش را آغاز کرد. او از جمله علوم منطق، فلسفه و عرفان را نزد مرتضی مطهری فراگرفت. در سال ۱۳۵۲ در رشتهٔ پزشکی در دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته شد اما به دلیل شرکت در مبارزات انقلابی علیه حکومت پهلوی، به خاطر فشارهای مسئولان دانشگاه در رشتهٔ داروسازی ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۵۸ موفق به اخذ درجه دکترا از این دانشگاه شد.
#مردان_علم_در_جامه_شهادت
🆔@abhas313
مهدی میرزائی
شهید مصطفی چمران مصطفی چمران در دانشگاه تهران، رشته فیزیک الکترومکانیک را برگزید. برای دوره کارشناسی
مهندس بازرگان استاد درس ترمودینامیک وی در دوره ی لیسانس بود که از نظر علامت در نمره دادن بسیار سختگیر بود و کسی در درس ترمودینامیک، نمره ی بیشتر از 15 تا آن زمان نتوانسته بود از او بگیرد و به شاگردانش گفته بود هرکس در امتحان این درس من، نمره ی بالاتر از 15 بگیرد من به وی 20 خواهم داد! اما چمران در برگه ی امتحان 20 گرفت و استاد بازرگان گفت من نمره ی 22 به او میدهم تا در تاریخ این دانشگاه ثبت شود!! استاد بازرگان به همه میگوید: برای چنین دانشجویی نمره من همین است
#مردان_علم_در_جامه_شهادت
مهدی میرزائی
مهندس بازرگان استاد درس ترمودینامیک وی در دوره ی لیسانس بود که از نظر علامت در نمره دادن بسیار سختگی
وقتی در دانشگاه برکلی در حال گذراندن دوره دکتری بود، به یکی از همکاران که چند سال از دکتر چمران زودتر فارغ التحصیل شده بود کمک میکند، به طوری که در پایان نامه دکتر ویلیام هارتمن از دکتر چمران به نیکی یاد میشود .
به هر حال تمام کردن دکتری در مدت سه سال از چنین دانشگاه بزرگی کار سخت و عجیبی بود.
#مردان_علم_در_جامه_شهادت
شهید احمد آتشدست پزشک نخبه، در اواخر خرداد ۱۳۳۹ در ایرانشهر دیده به جهان گشود. نبوغ و استعداد ذاتی او از همان دوران کودکیاش نمایان بود به گونهای که در دوران ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان هوش و استعداد او زبانزد همه معلمان و دانشآموزان بود.
با توسعه فعالیتهای سیاسی و مبارزاتی احمد، ساواک ایرانشهر او را زیر نظر گرفت و چندین بار به او تذکر داد اما راهی که احمد آغاز کرده بود به هیچ عنوان با تذکر و تهدید و دستگیری و بازجویی متوقف شدنی نبود.
باید اذعان کرد هیچیک از فعالیتهای سیاسی نمیتوانست تأثیری در بیتوجهی احمد به تحصیل بگذارد و او مصممتر از قبل به درس و تحصیل ادامه میداد و خود را برای کنکور آماده میکرد.
روز کنکور فرا رسید و او به همراه تعدادی از دوستانش به مرکز استان رفتند و امتحان کنکور دادند. چند ماه بعد نتیجه کنکور که آمد در منزل آقای آتشدست شور و غوغایی برپا بود. احمد آتشدست رشته پزشکی قبول شده بود. خبری که به هیچ عنوان دور از انتظار نبود. او میخواست این خبر را به آیت الله خامنهای برساند اما حیف که ایشان برای همیشه ایرانشهر را ترک کرده بود.
#مردان_علم_در_جامه_شهادت
دوران تحصیل علی صیاد از دبستان تا دبیرستان در شهرهای مشهد، آمل، گنبد کاوس و تهران سپری شد. علی در تمام دوران تحصیل از شاگردان ممتاز بود.
سال ۱۳۴۳ وارد دانشگاه افسری شد چند سال بعد با درجه ستوان دومی فارغ التحصیل شد و به انجام وظیفه مشغول شد.در همین سال برای طی دوره مقدماتی توپخانه عازم اصفهان شد. با اتمام دوره مقدماتی، مدتی در مناطق غرب کشور در مشاغل افسر دیدهبان توپخانه و معاون آتشبار و فرمانده آتشبار، در تبریز و سپس لشکر ۸۱ کرمانشاه به خدمت خود ادامه داد.
سال ۱۳۵۳ همراه با یکی از همکاران خویش به آمریکا رفت و یک دوره کوتاه هواسنجی را در این کشور گذراند. و به عنوان نفر ممتاز دوره از میان دانشجویان ۱۵ کشور جهان معرفی شد. پس از بازگشت از آمریکا به عنوان استاد، در مرکز توپخانه اصفهان مشغول فعالیت شد.
#مردان_علم_در_جامه_شهادت