7.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🪐 فیلمی از ملاقات رهبر انقلاب از شهید رازینی در سال ۷۷
🔹این شهید، دی ماه سال ۱۳۷۷ نیز که رئیس دادگستری تهران بود مورد سوءقصد قرار گرفته بود.
🔹رهبر انقلاب اسلامی در آن سال از حجتالاسلام رازینی عیادت کرده و گفتند: این امتحان الهی بود و اینگونه عوارض، نشانه لطف خداست؛ همهی ما در آرزوی شهادتیم. انشاءالله خداوند این را وسیلهای برای تقرب بیشتر شما به پروردگار و جلب توجه و لطف پروردگار قرار بدهد.
#اللّهمَّغَیِّرْسُوءَحالِنابِحُسْنِحالِک
____________________________________
التماس دعا يعني چه؟
ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﻪ ﻣﻮسی ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﺑﺎ ﺯﺑﺎنی ﺩﻋﺎ ﻛﻦ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺁﻥ ﮔﻨﺎﻩ ﻧﻜﺮﺩﻩ ﺍی ﺗﺎ ﺩﻋﺎﻳﺖ ﻣﺴﺘﺠﺎﺏ ﺷﻮﺩ !
ﻣﻮسی ﻋﺮﺽ ﻛﺮﺩ : ﭼﮕﻮﻧﻪ؟
ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﺑﻪ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﺑﮕﻮ ﺑﺮﺍﻳﺖ ﺩﻋﺎﻛﻨﻨﺪ ﭼﻮﻥ ﺗﻮ ﺑﺎ ﺯﺑﺎﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﮔﻨﺎﻩ ﻧﻜﺮﺩﻩ ﺍی !!
(( و این است فلسفه ی التماس دعا))
#أَسْتَغْفِرُاللهَمِنْکُلِّذَنْبٍ
___________________________________
بیست و یکم ماه رجب سالروز
وفات حضرت رباب سلام الله علیها
🔸بیست و یکم رجب سال ۶۲ هجری قمری مطابق با هجدهم فروردین سال ۶۱ هجری شمسی حضرت رباب سلام الله علیها دق کردند .
🔸حضرت رباب فرزند امرءالقیس بن عدی یکی از همسران جلیل القدر امام حسین علیه السلام بوده اند. این بانو مادر بزرگوار حضرت سکینه و حضرت علی اصغر علیهماالسلام و از بانوان ستمدیده کاروان کربلا هستند. ایشان از بانوان عالمه و اهل فصاحت و بلاغت بوده و همینطور در تاریخ است که بی بی رباب سلام الله علیها از بهترین بانوان و افضل آنان در ادب و عقل بود. پدر ایشان امرءالقیس کلبی از شیعیان امیرالمومنین علیه السلام و از بزرگان اهل شام بود که از فرط علاقه به اهل بیت علیهم السلام سه دختر خود را به عقد امیرالمومنین علیه السلام و امام حسن و امام حسین علیهماالسلام در آورد. امام حسین علیه السلام علاقه زیادی به حضرت رباب و حضرت سکینه علیهماالسلام داشتند که در شعری بیان میدارند: خانه ای که در آن رباب وسکینه باشد را دوست میدارم.
"لَعَمْرُک اِنِّنی لَاُحِبُّ دارا / تَحُلُّ بها سکینةُ و الربابُ / اُحبِّهما وَ اَبْدُلُ جُلَّ حالی / وَ لَیْسَ لِلاَئمی فیها عِتابُ"
🔸بعد از جریان کربلا حضرت رباب سلام الله علیها هر روز در آفتاب مینشستند و بر مصائب سیدالشهداء علیه السلام گریه میکردند. درتمام روزها مجلس عزا برقرار نموده و با بقیه مخدرات نقل مصائب کرده و عزاداری میفرمودند.
بعضی از زنان مدینه اعتراض کردند که چرا به سایه نمیروید؟ حضرت رباب سلام الله علیها فرمودند مارا ملامت نکنید، آنچه ما دیده ایم شما ندیدید که بدن مطهر عزیزفاطمه برهنه و عریان زیر آفتاب سوزان رها کردند ...
🔸در کوفه در مجلس ابن زیاد، رباب وقتی نگاهش به سر مقدس امام حسین علیه السلام افتاد، بیتاب شد، و آن سر مبارک را گرفت و بوسید و در کنار خود نهاد و نوحهسرایی کرد. «وَاحُسَینَا! فَلَا نَسِیتُ حُسَینَاََ، اَقصَدَتْهُ اُسِنَةُ الاَعدَاءِ، غَادَروُهُ بِکَربَلَاء صَرِیعَاََ، لَا سَقَی اللهُ جَانِبَی کَربَلَاءَ...» وا حسینا! هیچ گاه حسین را از یاد نخواهم برد، که نیزههای دشمنان، بدن او را چاک چاک کرده است. در کربلا به نیرنگ، او را بر زمین زدند. خداوند، کران تا کران کربلا را سیراب نکند!
▪️أَبَاعَبْدِ اللَّهِ یَقُولُ لَمَّا قُتِلَ الْحُسَیْنُ أَقَامَتِ امْرَأَتُهُ الْکَلْبِیَّهُ عَلَیْهِ مَأْتَماً وَ بَکَتْ وَ بَکَیْنَ النِّسَاءُ وَ الْخَدَمُ حَتَّى جَفَّتْ دُمُوعُهُن.
🔸 امام جعفر صادق علیه السلام می فرماید: هنگامی که امام حسین علیه السلام کشته شد، همسر او که از قبیله کلبیه بود، (رباب سلام الله علیها) اقامه ماتم می کرد و می گریست و زنان و خدمتکاران می گریستند تا اینکه اشک هایشان خشک شد.
🔸 حضرت رباب سلام الله علیها بنابر نقلی یکسال پس از عاشورا از دنیا رفتند. همچنین آمده است که حضرت بعد از اربعین با اذن امام سجاد علیه السلام تا یکسال درکربلا ماندند و در آنجا مشغول بکاء وعزاداری بودند. پس از یکسال به دستور امام سجاد علیه السلام به مدینه بازگشتند و دائما درحال عزاداری بودند. تا سرانجام درماه رجب بر اثر شدت غم و اندوه دق کرده و بر اثر تازیانه ها و مصائب اسارت به شهادت رسیدند. همچنین در شهادت حضرت رباب سلام الله علیها نوشته اند که در کربلا دق کردند و قبر مطهرشان نیز در کنار قبر مطهر سیدالشهداء علیه السلام است.
📚عدد السنه ص۱۷۹
📚الوقایع والحوادث مرحوم ملبوبی
📚سبايا آل محمد السيد نبيل الحسنی
📚نساء حول الحسين سعيد رشيد زميزم
📚أعلام النساء المؤمنات شيخ محمد حسون
📚الکافی، ج ۱، ص ۲۹۶، طبع منشورات الفجر
📚تاريخ الإسلام ج۲ المنظمة العالمية للحوزات
🔻 آنقدر عزاداری کرد تا از شدت غصه جان سپرد....
◾️نام خانم حضرت رباب سلام الله علیها تداعیگر دلدادگی و عشق به ولیّالله است.
📜 تواریخ ازجمله کامل ابن اثیر نقل کردهاند:
رباب پس از واقعه عاشورا و اسارت تا شام، وقتی به مدینه بازگشت، اشراف قریش از ایشان خواستگاری کردند. پاسخ داد: پس از رسول الله صلی الله علیه و آله، پدر شوهری برنمیگزینم. یک سال زنده ماند و در این مدت زیر سقف هیچ خانهای نرفت تا مریض شد و از غصه جان سپرد.
📚 الکامل فی التاريخ، ابن أثير، جلد۳، صفحه۴۴۰
خراب کردن منزل حضرت رباب سلام الله علیها
▪️سعید بن عاص ( لعنت الله علیه ) فرماندار مدینه بود، وقتی خبر شهادت حسین را شنید خانه علی بن ابیطالب و خانه عقیل و خانه رباب مادر سکینه را خراب کرد.
📚. لباب الانساب، بیهقی، ج 1، ص 351.
❣#سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا مَهْدِيَّ اَلْأَرْضِ وَ عَيْنَ اَلْفَرْضِ...
🌱سلام بر تو ای مولایی که حقیقت دین از قلب نازنین تو می تراود...
🌱سلام بر تو و بر روزی که از جانب خدا به سوی اسرار زمین هدایت می شوی!
#اللهمعجللولیکالفرج ✨🌹
#امام_زمان ✨🌸
📿 #ذکر_روز #چهارشنبه:
🤲"یا حَیُّ یا قَیّوم"🤲
ای مهربان ترین مهربانان
💎 #قال_امیرالمومنین (علیهالسلام):
❄️إِنَّ أَزْيَنَ الْأَخْلَاقِ الْوَرَعُ وَ الْعَفَافُ
🌼به راستی که آراسته ترین اخلاق، ورع و پاکدامنی است.
📚تصنیف غرر/٥٨٥٣
💠 بیان عیب کالا هنگام فروش
💬سؤال: آیا فروشنده هنگام فروش کالا باید عیب آن را بگوید؟
✅ جواب:
🔹 اگر قصد فریب نداشته باشد، گفتن عیب واجب نیست ولی نباید عیب آن را مخفی کند یا اگر از او سؤال شد، دروغ بگوید. البته اگر خریدار پس از خرید بفهمد که کالا معیوب است، میتواند معامله را فسخ کند یا تفاوت قیمت را از فروشنده بگیرد.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
📚 امتحان الهی
محمد بن قيس می گوید :
امام باقر علیهالسلام فرمودند :
روزی دو فرشته از آسمان به زمين فرود آمدند . در بين راه یکدیگر را دیدند .
يكى از آن دو به ديگرى گفت :
براى چه مأموریتی فرود مى آيى؟
گفت : خدای متعال مرا به طرف دريایی فرستاده تا یکی از ماهیان دریا را که ستمگری از ستمگران به آن میل پیدا کرده است و از خداوند آن را طلب کرده است را به آن دریا برانم و آن را در تور ماهیگیرها بیاندازم تا او را برای آن ستمگر صید کنند ، تا آن ستمگر از این بابت به انتهای آرزوی خود برسد .
سپس او به رفيقش گفت :
تو براى چه مأمور شده اى؟
گفت : خداوند عزّوجل مرا براى امرى عجيب تر از آنچه تو را به آن مأمور کرده ، فرستاده است .
خدای متعال مرا فرستاده تا نزد بنده ی مؤمنش كه روزه دار و شب زنده دار است و دعا و روزه اش در آسمان شناخته شده است بروم تا ظرف غذایی را که برای افطارش آماده كرده است را واژگون کنم تا بدين وسيله آزمايش نهايى ايمان از او صورت گرفته باشد.
🗂منبع :
بحارالانوار ، ج ۶۷ ، ص ۲۲۹
🔸فرازی از حدیث لوح حضرت زهرا سلام الله علیها درباره امام جواد علیهالسلام:
🔹حَقَّ الْقَوْلُ مِنِّی لَأَسُرَّنَّهُ بِمُحَمَّدٍ ابْنِهِ وَ خَلِیفَتِهِ مِنْ بَعْدِهِ وَ وَارِثِ عِلْمِهِ فَهُوَ مَعْدِنُ عِلْمِی وَ مَوْضِعُ سِرِّی وَ حُجَّتِی عَلَی خَلْقِی لَا یؤْمِنُ عَبْدٌ بِهِ إِلَّا جَعَلْتُ الْجَنَّةَ مَثْوَاهُ وَ شَفَّعْتُهُ فِی سَبْعِینَ مِنْ أَهْلِ بَیتِهِ کلُّهُمْ قَدِ اسْتَوْجَبُوا النَّارَ
🍀فرمان و وعده قطعی من است که او (امام رضا علیه السلام) را به وجود پسرش و جانشین و وارث علمش،
محمّد (امام جواد علیه السلام) مسرور سازم. او کانون علم من و محل راز من و حجّت من بر خلقم خواهد بود.
هر بندهای به او ایمان آورد، بهشت را جایگاهش میسازم و شفاعت او را بر هفتاد تن از خاندانش که همگی سزاوار دوزخ باشند، میپذیرم.
📚کافی، ج۱، ص۵۲۷.
سلاح تفرقه
🔹از مهم ترین توصیه های دین اسلام، وحدت و همدلی است؛ این امر تا آنجا اهمیت دارد که اگر مسجد، عامل تفرقه شد مسجد ضرار است و باید ویران شود و ارزش اتحاد به حدی است که وقتی حضرت موسی به برادرش هارون گفت: چرا گذاشتی مردم دنبال سامری بروند و کاری نکردی گفت: «إِنِّي خَشيتُ أَنْ تَقُولَ فَرَّقْتَ بَيْنَ بَني إِسْرائيلَ وَ لَمْ تَرْقُبْ قَوْلي» (۱)من ترسيدم بگويى : ميان بنى اسرائيل تفرقه انداختى و سخنم را مراعات نكردى .» و یکی از اسرار تأکید بر شرکت در نماز جمعه و جماعات همین است.
🔺و از بزرگترین عوامل توفیق شیطان در ضربه زدن به حق، تفرقه بوده است؛ از طریق پروژه های دین و مذهب تراشی و فرقه سازی، قومیت ها، جناح بندی های سیاسی و....
🟡یکی از شرائط ظهور، همین اتحاد و همدلی میان پیروان حق است لذا سعی دشمنان این است که با تمام توان خود بر تفرقه دامن بزنند تا مانع تحقق آن شوند.
🟢 در توقیعی، امام زمان علیه السلام می فرمایند: «اگر شیعیان ما که خداوند آنان را برای پیروی از خداوند موفق بدارد حقیقتا از روی صداقت، نسبت به عهد و پیمانی که (خداوند) برای ما از آنان گرفته است متحد و یک دل بودند برکت دیدار ما به تأخیر نمی افتاد و در سعادت دیدار ما(ظهور) شتاب صورت می گرفت.(۲)
🔹توصیه مکرر امام راحل نیز این بود که « شما باید زمینه را فراهم کنید برای آمدن او ؛ و فراهم کردن (یعنی) اینکه مسلمین را با هم مجتمع کنید. همه با هم بشوید . ان شاء الله ظهور میکند ایشا ن .(۳)
✅همیشه و همه جا وحدت حول محور ولایت را از مهم ترین وظیفه خود بدانیم.
📚منابع:
۱). طه، ۹۴
۲). «وَ لَوْ أَنَّ أَشْيَاعَنَا وَفَّقَهُمْ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَى اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِي الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَيْهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْيُمْنُ بِلِقَائِنَا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعَادَةُ بِمُشَاهَدَتِنَا عَلَى حَقِّ الْمَعْرِفَةِ وَ صِدْقِهَا مِنْهُم» احتجاج ، ج ۲، ص ۴۹۹
۳). صحیفه امام خمینی، ج ۱۸، ص ۲۶۹
يا مَعشَرَ التُّجّارِ! اِتّقُوا اللّه عزّ و جلّ... قَدِّمُوا الاستِخارَةَ ، و تَبَرَّكُوا بِالسُّهُولَةِ ، و اقتَرِبُوا مِنَ المُبتاعِينَ ، و تَزَيَّنُوا بِالحِلمِ ، و تَناهَوا عنِ اليَمِينِ ، و جانِبُوا الكَذِبَ ، و تَجافُوا عنِ الظُّلمِ ، و أنصِفُوا المَظلومينَ ، و لا تَقرَبُوا الرِّبا ، و أوفُوا الكَيلَ و الميزانَ ، و لا تَبخَسُوا الناسَ أشياءَهُم...
امیر مؤمنان سلام الله علیه هر روز صبح در بازارهای کوفه میگشت...و در هر بازار می ایستاد و میفرمود:ای گروه تاجران! تقوای الهی پیشه کنید... در داد و ستد پیشاپیش [از خدا] طلب خیر کنید و با آسان گیری، از او برکت بطلبید و به خریداران نزدیک شوید [دوستانه برخورد کنید]، خود را با بردباری بیارایید، از سوگند و دروغ گویی و ستم کردن دوری کنید و با ستم شده ها[ی در معامله] به انصاف رفتار کنید و به ربا نزدیک نشوید و در سنجش متاع رعایت عدالت کنید و متاع مردم را کم ارزش نشمارید...
الکافی ج۵ ص۱۵۱
مفاتیح الحیاة ص ۶١١