📌صحبت های مهم رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره رشد سطح غنی سازی ایران
همه کشورها باید به ان پی تی بپیوندند
هیچ سلاح هسته ای نباید در خاورمیانه باشد
سطح غنی سازی ایران نگران کننده است
ایران به انباشت مواد غنی شده در سطحی که از نظر فنی به سطح مورد نیاز برای تولید بمب هسته ای نیاز است ادامه می دهد. ایرانی ها حدود 10 کیلوگرم اورانیوم غنی شده 60 درصد دارند. این سطحی است که به سطح غنی سازی 90 درصد برای تولید وسایل ( بمب) هسته ای بسیار نزدیک است. اینجا باید تاکید کنم که این بدان معنا نیست که این روند به معنای تولید بمب هسته ای است اما همزمان این نکته مهمی است که هیچ کشور دیگری که سلاح هسته ای ندارد غنی سازی اورانیوم در این سطح بالا هم ندارد.
او در پاسخ به این سوال که فکر می کنید تنش در رابطه با اسرائیل ، ایران را به سمت سلاح هسته ای خواهد برد یا خیر؟ گفت :
این یک بحث کلی در خاورمیانه درباره تسلیحات هسته ای است. بیش از یک دهه است که بحث برخورداری یا عدم برخورداری از سلاح هسته ای در این منطقه مطرح است. برخی می گویند که با توجه به اینکه اسرائیل ممکن است سلاح هسته ای داشته باشد و البته اینجا تاکید کنم که اسرائیل سیاست ابهام را درباره برنامه هسته ای خود دارد و برخورداری از این سلاح را نه تایید و نه تکذیب کرده و البته انها به ان پی تی هم نپیوسته اند. برخی هم این وضعیت را عدم تعادل ( در حوزه هسته ای ) در منطقه می دانند. حرف ما این است که همه ( کشورها) باید به ان پی تی بپیوندند و هیچ سلاح هسته ای نباید در خاورمیانه باشد.
گروسی در پاسخ به سوالی درباره احتمال سفر به ایران در آینده نزدیک گفت:
در حال بررسی این موضوع هستیم. یک وقفه یک ماهه در گفت و گوهای سطح بالا با ایران داشتیم. بازرسان ما در ایران هستند و بازرسی
های روزانه انها برقرار است اما هنوز مسائلی باقی مانده که ایران باید برای ما درباره انها شفاف سازی کند. من با معاون رئیس جمهور ایران ( رئیس سازمان انرژی اتمی) در تماس هستم و درباره یک جلسه مشترک در آینده نزدیک ، که فعلا تاریخی برای ان مشخص نیست، گفت و گو می کنیم. مسئله فقط دید و بازدید نیست و باید زمانی باشد که پیشرفتی رو به جلو داشته باشیم
ابوقاسم
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی:
حمله به تاسیسات هسته ای کشورها یک اشتباه وحشتناک است که تبعات بسیار جدی دارد
از طرف های درگیر ( ایران و اسرائیل) خواستیم که خویشتن داری نشان دهند
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در پاسخ به سوال خبرنگار سی ان ان درباره اینکه تا چه اندازه نگران حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران هستید، گفت؟
نگرانی من در این باره یک نگرانی عمومی و کلی است. ما قبلا درباره این نگرانی درباره تاسیسات هسته ای اوکراین یا هرجای دیگری با یکدیگر گفت و گو کرده ایم. ما معتقدیم که در دوره هرگونه تنش، تخاصم یا جنگ ، اگر هدف قرار دادن تاسیسات هسته ای یکی از گزینه های روی میز تصمیم گیران نظامی باشد، یک اشتباه وحشتناک خواهد بود که تبعات بسیار جدی دارد .
من خبر یا نشانه ای ندارم که آیا اسرائیل یا هر کشور دیگری به حمله به تاسیسات هسته ای کشورهای دیگر فکر می کند یا خیر. به هرحال ما در شرایط اضطراری قرار داریم . همانطور که در نشست نیویورک هم گفتم همه طرف ها باید خویشتن داری از خود نشان دهند
ابوقاسم
یکی از مهم ترین پیامدهای حمله مستقیم ایران به اسرائیل، برای صهیونیست ها و کابینه جنگ بود که آمریکا به چه اندازه از اسرائیل دفاع خواهد کرد.
آمریکا و برخی کشورهای غربی در رهگیری تعدادی از پرتابه های ایرانی نقش داشته اند.
اما این نقش و برجستگی کمک آمریکایی ها به اسرائیل از منظر دفاعی قابل اهمیت نیست بلکه برای نشان دادن خط و مشی آن ها در کمک به اسرائیل و سطح همراهی با صهیونیست ها است.
به عبارت دیگر حمایت آمریکایی ها از اسرائیل پدافندی است نه تهاجمی ،دقیقا همان کاری که در اوکراین برای جلوگیری از شکست ناتو و مهار دامنه جنگ در اوکراین انجام می دهند.
آمریکایی ها در پیچیده ترین شرایط خود در خاورمیانه قرار دارند و نمی دانند چگونه باید اسرائیل را به تنظیم کارخانه برای احترام به حقوق بشر و نظم بین الملل وادار کنند
ابوقاسم
یکی از شاخه های اساسی تحولات فلسطین که زیاد به آن پرداخته نشد مساله هند_چابهار، تنش ایران_پاکستان، کریدور هند_امارات_عربستان_اسراییل_اروپا
خط لوله صلح ایران و پاکستان و هاب گازی ایران ترکمنستان روسیه قطر در عسلویه و اتصال به خط لوله صلح بود.
بعد از بحران امنیتی در سرزمین های اشغالی و به حاشیه رفتن کریدور هند_اروپا وزیرخارجه هند طی سفر رسمی به تهران از توافق بر سر ارتباط ترانزیتی با آسیای مرکزی از طریق افغانستان و بالعکس از مسیر بندر چابهار خبر داد.
موضوعی که گام مهم آن ها برای رسیدن به قفقاز و روسیه و اروپا از طریق ایران و بندر چابهار ارزیابی می شود.
این اقدام دقیقا بعد از حمله مستقیم سپاه پاسداران به مناطقی در پاکستان انجام شد که معادلات امنیتی جدیدی میان تهران و اسلام آباد بر سر حضور ترویست ها در منطقه بلوچستان و بحث نا امن سازی منطقه تجاری و ترانزیتی چابهار از طریق فعالیت گروه های تروریستی از جمله جیش الظلم و... ایجاد کرد.
هرچند پاکستان پاسخ را داد اما اصل طراحی معادله جدید توسط ایران برای اسلام آباد گران تمام شد و منجر به تضعیف آن ها در منطقه شبه قاره هند شد موضوعی که آن ها را به آنالیز مجدد تحولات برای تحکیم روابط خود با تهران متقاعد کرد.
آغاز پروژه خط لوله صلح توسط پاکستان و اتصال به خط لوله گاز ایران که در قالب توافقنامه میان دو کشور بود و سال ها پشت گوش انداختند از مهم ترین اقدامات اسلام آباد برای جلوگیری از شکل گیری روابط سرد میان ایران و پاکستان بود.
بحث عضویت زینبیون در گروه های تروریستی توسط پاکستان در همان نحولات بهم پیوسته ارزیابی می شود
ابوقاسم
مایکل هادسون اقتصاددان به نام آمریکا
غزه: ضرورت راهبردی
مایکل هادسون: در نتیجه حمایت آمریکا از نسل کشی اسرائیل در غزه و فقدان اخلاقی، جنگ سرد جدیدی از سوی آمریکا علیه ایران، چین و روسیه آغاز شده.
نقشه آمریکا برای ایران، چین، و روسیه این است که آنها را از کل جهان بیرون کنند، همانطور که می خواهند با مردم غزه بکنند. ما شاهد طرحی (توسط آمریکا و ناتو) هستیم که چگونه میتوان اساساً از نسل کشی و نابودی جوامع پول درآورد. و برای انجام این کار، آمریکا باید از داشتن هیچ گونه اختیاری توسط سازمان ملل جلوگیری کند.
اکثر جهان از کاری که آمریکا و ناتو انجام می دهند وحشت زده شده اند. تنها راه برای توقف آنچه در غزه اتفاق می افتد و جلوگیری از نسل کشی های مشابه در سایر نقاط جهان، ایجاد جایگزین هایی برای سازمان ملل، بانک جهانی، صندوق بین المللی پول و همه سازمان هایی است که آمریکا کنترل می کند.
ابوقاسم
🔴مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب قطعنامه ای شعار «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد» یهودی ستیزانه است و استفاده از آن باید محکوم شود.
مجلس نمایندگان آمریکا با ۳۷۷ رأی موافق و ۴۴ رأی مخالف لایحه استفاده از عبارت «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد» را به عنوان ضدیهودی تصویب کرد.
کمیته یهودیان آمریکا این شعار را یهودی ستیزانه توصیف کرده و این شعار را "فریاد تجمع برای گروه های تروریستی و هواداران آنها" توصیف می کند.
ابوقاسم
تصویر ماهواره ای از پایگاه هوایی رامون که در ۱۴ آورین توسط موشک های بالستیک سپاه هدف قرار گرفته بود.
به نظر میرسد در این حمله دو آشیانه تعمیر تجهیزات زمینی ،ایستگاه تعمیر و نگهداری هواپیما های ترابری ،یک مرکز تفریحی افسران و یک برج دیده بانی هدف قرار گرفته با توجه به این هدف گیری ها تلفات دادن اسراییلی ها حتمی است.
هدایت شده از مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
بر اساس نقشه های هواپیمایی، هواپیمای ایل 76 آذربایجان به پایگاه هوایی نظامی اوودا اسرائیل پرواز کرده است
رژیم باکو بخوبی می داند که ایران در چنین موقعیتی بسیار متفاوت از سابق رفتار خواهد کرد
اگر کوچک ترین همکاری با رژیم صهیونیستی داشته باشند بعید می دانم تهران به آن ها رحم کند
این را باید مطمئن باشید
ابوقاسم
صدا ۰۰۷(2).mp3
42.37M
📌تحلیلحمله موشکی تهران به اسرائیل
عرصه کلی تحولات منطقه
🔺بازسازی بازدارندگی
🔺تکمیل حد آستانه جنگ توسط تهران
🔺پایان صبر استراتژیک
🔺جنگ تجاری در تنگه هرمز
ابوقاسم
صدا ۰۰۸.mp3
19.94M
تحلیل پاسخ نظامی اسرائیل به ایران
🔺پایان معادله تنش در کشور ثالث
🔺عدم پذیرش معادله جدید توسط اسرائیل
🔺عدم فایده انتقام جویی اسرائیل برای احیای بازدارندگی
ابوقاسم
صدا ۰۰۹.mp3
13.18M
تحلیل نظامی حمله ایران
🔺مقیاس حمله،نقاط مختلف و تسلیحات سطح پایین برای تحریک دشمن جهت استفاده حداکثری از پدافند و توان ضد موشکی آمریکا و اسرائیل
🔺آنالیز موفق توان پدافندی دشمن برای گام بعدی حمله،درصورت شکل گیری زنجیره واکنش
🔺اشراف کامل بر نقشه پدافندی اسرائیل و آمریکا در منطقه و فلسطین
🔺عدم اشراف اسرائیل بر تسلیحات موشکی ایران در گام بعدی و عدم آنالیز آن
ابوقاسم
آنچه از حمله ریزپرنده ها به اصفهان متوجه شدم این است که اسرائیل مسئولیت حمله را قبول نکرده است بنابراین درباره آن توضیح نمی دهد
تهران هم این حمله را خرابکارانه اعلا کرده است
آمریکا درحال رپرتاژ خبری آن در افکار عمومی منطقه و جهان است.
شیوه پاسخ اسرائیل به ایران به معنای عدم تمایل اسرائیل به افزایش تنش و همچنین پایان درگیری مستقیم است.
باید دید تهران چگونه تصمیم خواهد گرفت
ابوقاسم
یک مساله ای اینجا برای ما روشن نیست که چرا باید دقیقا در لحظاتی که انسجام درونی بی سابقه ای بین ملت و حاکمیت شکل گرفت و قلوب را بهم نزدیک کرده است و جنگ روانی صهیونیست ها هم نتوانست مساله حمله مستقیم ایران و این انسجام درونی را تحت الشعاع قرار دهد باید طرحی تحت عنوان نور برای مساله حجاب در زمانبندی این حمله آغاز شود و شرایط اجتماعی کشور را از فضای غلبه احساسات پیروزمندانه مردم خارج کند؟؟
دوستان وزارت کشور و پلیس امنیت به افکار عمومی پاسخ دهند دقیقا بر اساس چه تحلیلی این زمانبندی را برای آغاز طرح حجاب نور انتخاب کردید؟
کار شما در این زمانبندی عزت و حس غرور نسبت به این پیروزی را بکلی از جامعه برچید و شکاف های سابق را برجسته کرد،دقیقا شما به چه مساله ای فکر کردید که این شکاف را در این شرایط حساس برای دشمن آماده کنید تا سوار بر این گسل شوند؟؟
مگر می شود صلاح و مصلحت مسایل فرهنگی که راهبردی ترین مساله جامعه است را به این راحتی پیش برد؟و زمام این مساله را به چهارتا انسان بیسواد در فضای مجازی داد؟رسانه ها و کانال هایی که فقط بخاطر منافع مالی خود از این طرح و مشابه آن و جنگ روانی آن حمایت می کنند؟
فضای عمومی کشور از عملیات نظامی مستقیم به کلیدواژه گشت ارشاد،حجاب اجباری و... تغییر جهت داد
خب این موضوع از سوی چه کسانی طراحی شده است؟
ابوقاسم
نقد ما بر انتخاب زمانبندی اجرای این طرح و تقارن آن با شرایط بی سابقه میان ایران و اسرائیل است که نمیتوان نسبت به آن چشم پوشی کرد
صهیونیست ها نشان دادند امکانات لازم برای استفاده از گسست های اجتماعی در داخل کشور را دارند و ما نباید بسترهای اسیب پذیر داخل کشور را برای آن ها ایجاد کنیم
بالاخره مساله طرح حجاب نور موافقانی دارد مخالفانی هم دارد و این اختلاف در سال های گذشته همیشه منشاء برخی تنش های اجتماعی بود
ما معتقدیم این تنش ها در شرایط ویژه جنگ مستقیم ایران و اسرائیل نباید توسط حاکمیت به آن ضریب داده شود
دولت یک سال و نیم است که وقت کافی برای ساماندهی این موضوع را داشته اما به دلایل مختلفی از آن چشم پوشی کرد تا به این نقطه حساس رسید
ابوقاسم
اینکه من و شما به صورت پینگ پنگی در حال پرداختن به این مساله ایم و از شرایط جنگ مستقیم میان تهران و تلآویو دور شدیم دقیقا همان مساله ایست که در کل جامعه شکل گرفته است و به راحتی می توان شاهد آن بود.
اصل اجرای قانون حجاب،باید اجرا شود،بالاخره قانون است و همه باید به قانون احترام بگذارند اما اینکه این مساله را در چه زمان و شرایطی میخواهی آغاز کنی مهم است و باید همه جوانب آن را که رهبری هم نسبت به آن صراحتا نکته ای داشتند لحاظ کنی واجب شرعی و قانونی را از صحبت های رهبری نقل می کنید جوانب دیگر را هم بفرمایید.
متاسفانه صحبت های رهبری انقلاب اسلامی و استفاده گزینشی از آن ابزاری برای خصومت های رسانه ای و توجیه رفتارهای ناقص و اشتباه برخی در کشور شده است یعنی صحبت های ایشان را برای استفاده شخصی و اثبات مدعای خود استعمال می کنند.
این چرخه مسموم وجود دارد و روز به روز هم در حال بزرگ شدن است و کاری هم نمیشه با آن انجام داد
ابوقاسم
هدایت شده از مطالعات راهبردی مکران
عملیات تروریستی اخیر در چابهار حمله به آینده ایران است.
دشمن فهمیده کدام نقطه راهبردی را باید ناامن کند اما سهل انگاری عزیزان در طراحی الگوی مشخصی برای پیشرفت و توسعه اقتصادی و اجتماعی مکران انباشته های زیادی از چالش ها را شکل دادند
مکران نقش مهمی در آینده اقتصاد ایران خواهد داشت و تهران باید تکلیف خود را برای آماده سازی این منطقه برای آینده اقتصادی و ترانزیتی منطقه و جهان روشن کند
حمله تروریستی به چابهار پیام متفاوتی نسبت به سایر عملیات ها داشته است
بر هم زدن شریان اقتصادی آینده ایران مهم ترین سیگنال تحرکات جدید تروریست های وابسته به موساد است
ابوقاسم
هدایت شده از ابوقاسم
📌تحلیل رزمایش مثلث چرا
رزمایش دریایی ایران،روسیه و چین در اقیانوس هند گام دیگری برای درک پیشامدهای قطعی در حوزه آبی اقیانوس هند در چند سال آینده است.
وقتی بخواهیم یک رزمایش این چنینی را تحلیل کنیم باید به همه ابعاد بهم پیوسته روابط راهبردی کشورهای مذکور بپردازیم
مهم ترین پیام این رزمایش حضور نظامی آمریکا در اقیانوس هند است که محور سه گانه ایران_روسیه_چین نسبت به آن نگرانی های جدی دارند
چینی ها این حضور را بیش از ایران و روسیه به ضرر منافع خود از دریای چین جنوبی تا مکران می بیند مساله ای که عملا چین را مجاب به بازگشت تاریخی به جاده ابریشم در غرب جغرافیای خود کرده است.
چین برای مهار کلان راهبرد آمریکا_هند_استرالیا_ژاپن_کره جنوبی در ایندوپاسفیک درصدد تنوع سازی مسیرهای تجاری خود در منطقه شد.
بیش از ۸۵ درصد مبادلات تجاری چین از طریق تنگه مالاکا میان دوکشور سنگاپور و اندونزی عبور می کند و هندی ها در جزایر نزدیک به این تنگه پایگاه های نظامی تاسیس کردند.
بنابراین چینی ها با قسمت خشکی جاده ابریشم و همچنین سرمایه گذاری در پاکستان برای ترانزیت مستقیم با هند مسیر مالاکا را تنوع سازی خواهند کرد تا شرایط را برای این منطقه که در سال های آینده به کانون اصلی تحولات اقتصادی و تجاری تبدیل خواهد شد مهار کنند.
نگرانی مشترک هند و آمریکا حضور گسترده چین در
حیاط خلوت هند است،چینی ها با خرید بنادر و سرمایه گذاری در بخش های صنعتی و زیرساخت های کشورهای میانمار و بنگلادش و سریلانکا و مالدیو و گوادر پاکستان عملا هند را محاصره اقتصادی کردند تا از هژمونی آن ها و آمریکا در حوزه اقیانوسیه جلوگیری کنند
البته محور آمریکا و هند نیز در این مناسبات منطقه ای راهبرد سرمایه گذاری در کشورهای کم برخورداری نظیر سریلانکا و مالدیو و بنگلادش را پیش گرفته اند و در صدد رقابت با چین هستند.
اما نسبت هند با روسیه و ایران کاملا متفاوت از چین هست و هند از روابط خوبی با ایران و روسیه برخوردار هست و این روابط آثار خود را در کریدور شمال_جنوب با مشارکت این سه کشور نشان داده است.چسبندگی اقتصادی و تجاری میان روسیه و ایران با هند نشان دهنده فهم راهبردی از آینده موازنه اقتصادی در اقیانوسیه است که البته به بازی هوشمندانه تری از سوی تهران نیاز دارد
در نگاه کلان رزمایش چین و ایران و روسیه برای تضعیف حضور آمریکا ارزیابی می شود اما طبیعتا چینی ها از آن برای سیگنال به هند بهرهبرداری خواهند کرد موضوعی که اساسا قابل مقایسه با روابط نسبتا پایدار ایران و روسیه با هند نیست وهندی ها بخوبی متوجه این معادله هستند.
ایران در حوزه بندر چابهار و مکران ابتکار دوگانه شرقی غربی را بازی می کند و اصرار بر سرمایه گذاری هندی ها در چابهار برای حفظ تعادل سیاسی با غرب در حوزه اقیانوسیه ارزیابی می شود
البته متغیرهای زیادی وجود دارد که ایران را به نقطه حضور هندی ها در چابهار رسانده است موضوعی که چینی ها در گوادر پاکستان دنبال می کنند و مسیر ابریشمی خود در آسیای جنوبی را در پاکستان و بندر گوادر نهایی کردند.
چینی ها می دانند سیاست کریدوری آن ها آثار بیرونی خود را در رفتار ایران با هند گذاشته است و هندی ها برای حفظ تعادل قدرت با چین و رسیدن به آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی و روسیه و اروپای شرقی به ایران و روسیه نیاز واقعی دارند و نمی توانند آن را کنار بزنند.
بنابراین سیاست اتخاذ شده در چابهار برای حفظ تعادل شرقی یا غربی شدن روابط ایران و همچنین سایر مولفه های ترانزیتی که آرایش جدیدی در اقیانوسیه پیدا کرده اند و آثار خود را گذاشته قابل تایید است اما بستگی به تصمیم گیری های آینده اطراف این داستان دارد.
هندی ها در قفقاز جنوبی بازی مشابهی با ایران و فرانسه و یونان برای حمایت از ارمنستان و مخالفت با تغییرات ژئوپولتیکی در این ناحیه دارند موضوعی که برای چینی ها اهمیت خاصی ندارد و در آن مداخله نکردند
ابوقاسم
یک منبع آگاه اصابت به پدافند را تکذیب کرده است.
تصاویر ماهواره ای باکیفیت تر همه چیز را روشن خواهد کرد
سکوت خبری و عدم بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح برای تبیین ابعاد موضوع همچنان سوال افکار عمومی را در پی داشته است که دقیقا چه اتفاقی افتاد.
باتوجه به اینکه رژیم صهیونیستی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است و ایران هم آن را از سوی رژیم صهیونیستی نمی داند و ابعاد این حمله را روشن نمی کند تا به زعم خودشان منجر به تحریک مجدد صهیونیست ها نشود، باید تنش مستقیم میان تهران و تلآویو را تمام شده بدانیم مگر اینکه اسرائیل دست به حرکت جدیدی بزند
ابوقاسم
هدایت شده از ابوقاسم
📌عزیزان آینده برای ما ایرانی ها بسیار مهم است.
این سرنوشت تاریخ ملت ایران است که راه گریزی هم از آن ندارد.
جبر تاریخی وجغرافیایی در این مساله (اینکه ما در بطن رویدادهای تاریخ ساز به عنوان بخشی از ماجرا حضور داریم) بی تاثیر نیست.
اما تنها راه ملت ایران انتخاب عزت و استقلال است،طمع بیگانگان به منابع،معادن و جغرافیا و...به کنار،مساله تنها این نیست.
استعداد فکری نامحدود ملت ایران مهم ترین عامل اساسی برای استعمار و اضمحلال هویت ایرانی ها توسط انحصارگرایان جهانی بوده و هست.
صرف نظر از اینکه مساله را چگونه می فهمیم باید تاکید کنم که ایران و ایرانی ها همیشه در نقطه عطف تحول معنوی و فکری جهان و همچنین گذار از نظم های متعدد قرار داشته و دارند و در عصر کنونی نیز شرایط به گونه ای رقم خورد که در بنیاد تحولات جهانی قرار گرفته اند.
این تنها سناریوی موجود برای ملت ایران بود تا از تارهای ذهنی در هم تنیده شده استعمار خارج شود.ما بقی گزینه ها بازگشت به استعمار بود.
مهم ترین چالش پیش روی ایرانی ها فاصله از فهم جهانی خود و استعداد کلان نگری است،همان مساله ای که نقطه ممتاز ایرانی ها است و دشمنان از آن می ترسند. و البته ماهم نسبت به ازدست رفتن این نگاه میترسیم
ابوقاسم