تغییر ماهیت جنگ ها واقعیت انکار ناپذیری است که باید درباره آن صحبت کرد.
دگرگونی در پدیده های مختلف جغرافیایی، آب و هوایی، اجتماعی و فرهنگی، اقتصادی و... بستر های جدیدی از جنگ و تنش را ایجاد کرده است.
تنش های آبی یا مواد غذایی از آن دست از جنگ هایی است که بسترهای آن به راحتی قابل مشاهده است
ترکیه به عنوان کشور فاقد انرژی و دارا بودن از اقتصاد توریست محور سی سال پیش جنگ آبی را آغاز کرد(آب در برابر نفت)
پروژه گاپ، در جنوب شرق آناتولی حجم وسیعی از دو رودخانه دجله و فرات را درپشت سدهای بزرگی نظیر آتاتورک و ایلیسو مهار کرده است
نزدیک به هفت میلیون هکتار زمین از اراضی عراق و سوریه را لم یزع کرده است.
سد آتاتورک شانزده برابر سد کرخه ایران گنجایش ذخیره آب دارد، سد ایلیسو نیز که نوزدهمین سد ایجاد شده ترکیه بر دجله است چهاربرابر کرخه گنجایش آبی دارد
براساس اطلاعات موجود، ترکیه قرار است 14 سد بر رودخانه ارس راه اندازی کند
این اطلاعات موجود است و میتونید دنبال کنید اما حرف من چیز دیگری است
جنگ آبی که ترکیه راه اندازی کرد و در حال خشک کردن سفره های زیرزمینی و آب شیرین ایران و عراق و سوریه است نمونه جدید جنگ است که عرض کردم
جنگ آبی ترکیه هیچ تفاوتی با تهاجم نظامی رژیم بعث به ایران ندارد.
تنها تفاوت در فهم عمق فاجعه و پیامدهای آن است.
زمانی به عمق فاجعه علم پیدا می کنیم که در باتلاق فرو رفتیم، تازه اگر آبی باشد که در آن فرو رویم
ابوقاسم
📌ما باید تحلیل درستی از اتفاقات منطقه و جهان داشته باشیم
نگاه راهبردی به حوادث به معنای این است که عقبه تحرکات بازیگران منطقه ای و بین المللی و ائتلاف های متنوع و تقسیم بندی های قدرت های همسو را عمیقا درک کنیم
اتفاقاتی که این روزها در قفقاز يا اوکراین درجریان است بسیار تعیین کننده است.
ایجاد موازنه قدرت دربرابر غرب مقدمه بسیار مهم برای حرکت به سمت نظم نوین جهانی است.
این موازنه در ساحت های مختلف درجریان است،
تنش در اوکراین يا جنگ انرژی در قفقاز و آسیای مرکزی برای چیست؟و بازیگران واقعی آن چه جریان هایی هستند؟
اوکراین و قفقاز محل تلاقي اراده های دوقدرت بلوک غرب و شرق است، نتیجه این تقابل ها در آینده جهان تاثیر گذار است.
چرا می گوییم نتیجه این بازی در دنیا تاثیرگذار است؟
چرا که بازیگران این میدان رقبای فکری یکدیگر اند و بخش زیادی از منابع انرژی جهان را در اختیار دارند یا بر آن مناطق مسلط اند.
در نگاه راهبردی که عرض شد شکست روسیه هیچ تفاوتی با شکست ایران یا. چین نخواهد داشت.
شکست روسیه در اوکراین برای ما و کشورهای همسو(چین، ونزوئلا، بلاروس و...) معنای خوبی ندارد
ما باید این را درک کنیم که آمریکا دقیقا در چه موقعیتی قرار دارد و درحال جنگیدن برای چیست؟ اگر این را درک کنیم می فهمیم که باید جنگ روسیه را بیش تر درک کنیم
ابوقاسم
📌هرچند پایداری صلح و امنیت میان کشورهای حوزه قفقاز جنوبی مطلوب همه بخصوص ایران است اما صلحی که حافظ منافع جمعی کشورها نباشد هرگز پایدار نیست
مطمئنا تحولات امنیتی و سیاسی آن سوی مرزها که تاثیر مستقیمی در امنیت ،اقتصاد و بسیاری از بسترهای اجتماعی و قومی ایران دارد مساله ای نیست که بتوان نسبت به آن عوامل بیرونی بی تفاوت ماند.
حد اقل ماجرا این است که حقیر اینگونه فکر می کنم.
بدون تردید قره باغ کوهستانی اگر به کریدور زنگزور ختم نشود ارزشی برای اردوغان و الهام علی اف نخواهد داشت.این گزاره کلیدی ترین نکته در این نوشته است.
پاشینیان نخست وزیر ارمنستان گفته ایروان آماده است از طریق اراضی خود مسیر ریلی برای اتصال نخجوان به باکو را راه اندازی کند.
اما اردوغان و علی اف سیونیک را سرزمین ترکی می دانند و بدون تردید برای الحاق آن برنامه دارند.
بر اساس شواهد و گفته رسانه های ارمنی این کریدور با هدایت کشورهای عضو ناتو فعال خواهد شد.
مساله اساسی تاثیر این تحولات بر برنامه های اقتصادی و ترانزیتی و سایر منافع ما در قفقاز جنوبی است
اول محاصره سرزمینی ایران و ممانعت برای اتصال به اوراسیا است که در بلند مدت قابل تصور است. این یعنی ما از نعمت جغرافیایی که داشتیم نیز استفاده نکردیم.
دوم تاثیر شکل گیری شبکه سرزمینی ترکی با تعصبات پان ترکیسم در شمال غرب کشور است که بدون تردید آثار امنیتی و قومی خود را در حوزه سرزمینی ما بخصوص در شمال غرب برجای خواهد گذاشت.
سیاست های آقای اردوغان و الهام علی اف از آن منظر که بدنبال تامین منافع بلند مدت خود هستند به هیچ وجه قابل اشکال نیست اما مساله عمق فاجعه در انفعال و تاثیر پذیری از این نقشه ها در داخل کشور است که خلاء جولان در سرزمین های تاریخی جداشده از ایران را فراهم کرده است،برخی در حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بیش از انکه به منافع ملی بیاندیشند به نگاه های قومی توجه دارند که خب تا الان بخوبی موفق شدند.
نادیده گرفتن و بی توجهی به هویت تاریخی و الگوهای ملی و تمدنی در حوزه های تمدنی قفقاز و آسیای مرکزی نگاه غلط حاکمیت در بحث الگوهای سیاست گذاری شده در حوزه سیاست خارجی است ،متاسفانه این الگوهای ملی و هویت سرزمینی که این کشور داشته است امتداد اجتماعی پیدا نکرد و پیوند فکری مردم با پیشینه ملی شکل نگرفت،مساله ای که باعث شد دیگران برای ما تاریخ بنویسند و از وسط تاریخ به پیشینه ایران کهن بتازند.
ابوقاسم
📌مدیریت امنیت در شرق کشور
ناچاریم بعضی مسائل مهم و حساس را بی پرده و شفاف برای افکار عمومی توضیح دهیم.
امنیت در شهرها و استان های مرزی همجوار با کشورهای همسایه که بخاطر مشترکات قومی و نژادی و قرابت های مذهبی نیاز به الگوی متفاوتی از امنیت عمومی در سایر بخش های سرزمینی است.
نگاه همسایگان شرقی کشور یعنی پاکستان و افغانستان به مقوله امنیت نسبت به دغدغه های ما کاملا متفاوت است ، عدم تسلط دولت مرکزی این دو کشور بر مناطق حاشیه ای خود در نوار مرزی دیورند و منطقه شش گانه منشاء شکل گیری بسترهای مخرب برای ایران شده است و این تراژدی تلخ سال ها است که ادامه دارد.
با توجه به اشتراک های نژادی و قومی و مذهبی میان پاکستان و افغانستان با مناطق شرقی ایران پیچیدگی زیادی را بر مدیریت امنیتی در این منطقه ایجاد کرده است و طبیعتا نبود امنیت اقتصادی و توسعه نیافتگی شرق کشور از جمله سیستان و بلوچستان بستر تاثیر پذیری از نگاه های افراطی و بنیاد گرای آن طرف مرز ها از پاکستان و افغانستان را فراهم کرده است.
بدون تردید امنیت در مرزهای شرقی صرفا با مرزبانان تامین نخواهد شد، با توانمند سازی حوزه سرزمینی فقیر و کم برخوردار شرق می توان ضریب تهدیدات امنیتی را کاهش داد و این مساله نیز به اصلاح نگاه مدیریت امنیت در شرق کشور بستگی دارد.
با شکل گیری قدرت طالبان فصل جدیدی از قدرت های سازمان یافته معارض با امنیت قومی،مذهبی و نژادی در شرق کشور شکل گرفت و این مساله تهدیدات امنیتی این سوی مرز را بیش تر خواهد کرد.
سیاست راهبردی ایران در قبال افغانستان هرچه باشد مدیریت امنیت سیاسی و اقتصادی ،قومی ،مذهبی و.. شرق کشور باید در آن لحاظ شود که ان شاالله همین است. این به معنای این نیست که سیاست یکجانبه گرایی و تک بعدیِ مبتنی بر این مساله شکل گیرد اما چالش امنیتی شرق کشور نباید در راهبرد کلان ایران نسبت به افغانستان و پاکستان خالی باشد
ابوقاسم
♻️آینده شناسی
به این فکر می کنم که با توجه به اینکه دنیا در تاریخی ترین زمانِ ممکن قرار دارد و الگوهای جدیدی از پیشرفت،ماهیت ارتباطات،کسب و کار و توسعه دانش هوش مصنوعی،رسانه و... در آینده نه چندان دور شکل گسترده تری در دنیا خواهد گرفت و بر اساس آن معیارهای جهانی در حوزه اقتصادی سیاسی و فرهنگی و علمی،سبک زندگی، ارزش گزاری ها و.... بکلی تغییر خواهد کرد ما مسئولیت تاریخی مهمی نسبت به ایران داریم.
نسبت به پیشینه دینی ،ملی ،جغرافیا،ملت،اقوام و سایر مسائل دیگری که به رسم امانت بر دوش حاکمیت سنگینی می کند. که چگونه باید این ارزش ها را محافظت کنیم
و البته نسبت به آینده نیز مسئولیت مهم تری داریم، اینکه ما این کشتی را چگونه با طوفان جهانی روبه رو خواهیم کرد و نقش ما در دنیای جدید چه خواهد بود،اینجا هم مسئولیت مهمی داریم.
چه تحلیلی درباره آینده قطعی تعیین شده داریم؟
تحلیلگران جهان قالب های کلی فرصت ها و تهدید های دنیای جدید و چالش های بزرگ آینده را تبیین کردند اما چگونگی رو به رو شدن با این پدیده های قطعی الوقوع به آینده پژوهی و آینده شناسی نیاز دارد.
تعیین آینده روشن برای یک ملت (آن هم آینده ممکن و محتمل و نه آینده نگری های کلی و آرمانی) یکی از بایسته های خلق امید میان مردم برای پیشرفت و عدالت است تا بدانند چه نسبتی با پیشرفت جهانی دارند.
ابوقاسم
دوستان این را ارسال کردند اما خب مشکل ریشه ای به این دوستان برنمیگرده این ها پوشش دهندگان تحلیل های حاکمیتی اند،تحلیل های بی اساسی که فقط سیاست های اتخاذ شده را توجیه و ماست مالی میکنند.
عاقبت تحلیل های فاقد پشتوانه و بی اساس اینه که خیلی زود افشا میشه. اما چه کسی باید مسئولیت این اشتباهات بزرگ را برعهده بگیرد؟
پروژه بگیران رسانه ای که در یک سال و نیم گذشته برای تطهیر طالبان مشغول بودند و البته پول خوبی به جیب زدند رسوا شدگان نزد افکار عمومی و ملت مظلوم افغانستان اند
ابوقاسم
هدایت شده از ابوقاسم
📌هشدار طالب میانه رو به ایران
امروز طالبان پروژه ساخت تونل های بخش آباد فراه برای انحراف هرچه بیش تر هیرمند را افتتاح کرد.
این حرکت تنها بعد از دو روز از هشدار اقای رئیس جمهور برای حقابه هیرمند اتفاق افتاد
افتتاح تونل های بخش آباد توسط ملاعبدالغنی برادر از شبکه طالبان میانه رو که امید تخیلی بخشی از حاکمیت به آن ها بود صورت گرفت که خب این هم یک سیگنال مهم برای ساده اندیشان در بحث افغانستان است که یک سال پیش همه چیز را برای طالبان تطهیر می کردند و الان لالمونی گرفته اند.
البته پروژه بگیران بیش از آنکه به فکر منافع بلند مدت ملت باشند و بدون اینکه فهمی از آینده نگری و پیش بینی بحران ها و تهدید های آبی شرق کشور داشته باشند در اندیشه منافع کوتاه مدت خود هستند که خب به این هدف ناچیز رسیدند.
خیلی زود آقای کاظمی قمی به عنوان سفیر جمهوری اسلامی در حکومت طالبان به افغانستان روانه شد...با چه منطقی آغوش را برای طالبان باز کردید درحالیکه هنوز هیچ افق روشنی برای شما درباره طالبان وجود ندارد؟؟
وقتی افق روشنی نباشد منتظر بحران می ایستید تا بعد از احساس خطر و هشدار دنبال راهکار هستید ،زاهدان تابستان بسیار بحرانی در مساله آب خواهد داشت و در کوتاه مدت هیچ راهی جز تامین حقابه هیرمند متصور نیست ،مساله ای که یک سال پیش نسبت به آن بی تفاوت گذشتید و از طرف خودتان نسبت به منافع ملت کوتاه آمدید
مقصر طالبان نیست ،مقصر شمایید که نمی فهمید اگر ارزیابی درستی از چالش نداشته باشی این چالش به شکل دومینو وار برای شما خلق مشکل می کند.
ابوقاسم
تنش های امروز نتیجه سانسور کردن شهادت سروان پیری فرمانده پاسگاه مرزی ساسولی که توسط طالبان به شهادت رسیده است بود.
امروز سربازان وظیفه ،بچه های مظلوم با یه عالمه آرزو و امید به شهادت رسیدند این مستقیما متوجه سیاست های غلط بانیان این وضع است.
مجموعه ای که نسبت به ترور و شهادت فرمانده ارشد پاسگاه مرزی خود منفعلانه عبور می کند و صحنه را سانسور و به افکار عمومی خود دروغ بگوید حق ندارد برای سربازان اشک بریزد.
اگر پاسخ ترور و شهادت سروان پیری هفته پیش به طالبان داده می شد و آن را سانسور نمی کردند جنایات و حماقت امروز آن ها تکرار نمیشد و جرات نمی کردند پاسگاه مرزی شما را احاطه کنند و سربازان وظیفه که فقط برای گذراندن خدمت اجباری آنجا حضور داشتند را به شهادت برسانند.
ابوقاسم
کسانی که خط تحلیل ما در دوسال گذشته نسبت به تحولات افغانستان را دنبال کردند متوجه اند که دقیقا از چه خطراتی صحبت شد و الان همگان شاهد وقوع آن هستند.
جریان های دیگر هم که با تمام توان خود به تطهیر طالب و تقسیم آن به میانه رو و تندرو مشغول بودند الان در حال توجیه و تأویل سخنان خود هستند،ویژگی این ها این است که مخاطب خود را ... فرض می کنند.
🔺براساس همان خط تحلیلی که تقریبا دوسال پیش شروع کردیم بازهم بر همان مدار نسبت به گروهک تروریستی طالبان هشدار می دهم و تاکید می کنم طالبان نارنجک رها شده ایالات متحده آمریکا در افغانستان است که با برنامه ریزی آن ها قدرت گرفت تا افغانستان را به عنوان خاستگاه تربیت و توزیع تروریسم در منطقه برای اهداف خود در شرق ایران و آسیای مرکزی حفظ کند.
🔺هیچ تغییری در گروهک تروریستی بنیادگرا و اقتدارگرای طالبان شکل نگرفت، مساله تغییر ذهنیت برخی در ایران نسبت به طالبان است برخی در ایران به هر قیمتی می خواهند بگویند طالبان تغییر کرده است.
درحالیکه مبادی فکری و ذهن کوچک و بسیط آن ها هیچ تغییری نکرد،تنها متوجه تکنیک های رسانه ای و رفتارهای سیاسی برای فریب و تطمیع شدند.
🔺مساله ایران با طالبان بحث مرزبانی نیست
نگذارید جریان تطهیر چالش مخرب و خطرناک طالبان برای ایران را کوچک تعریف کنند،مشکل فراتر از این حرف هاست.
🔺مساله به تغییرات اساسی در شرق کشور و نفوذ عجیب طالبان در مدارس ،بازار،خانواده ها و نسبت های فامیلی ،روستا ها و شهرک ها و خرید خانه های مسکونی است
🔺مساله افزایش نفوذ آن ها در بلوچستان و تغییر بافت قومیتی و مذهبی بنیادگرا در منطقه است.
🔺مساله امنیت راهبردی و مدیریت جمعیت در منطقه بلوچستان برای آینده است
مساله حضور ۴۵۰ هزار مهاجر افغانستانی فقط در این استان شرقی است ؟چرا؟؟با چه برنامه ای ؟؟
از یک جایی به بعد نباید نوشت و توضیح داد تا بتوانیم با آرامش روشنگری کنیم تا دردسر نشود
طالبان هرگز احمق نبوده و نیست آن ها بخوبی می دانند چه می کنند.
ابوقاسم
ادامه حکومت انحصار گرای طالبان یعنی استمرار
افراطی گری
نا امنی مرزهای شرقی
ادامه دار بودن مهاجرت ها
ادامه دار بودن حضور القاعده و داعش آن هم با حمایت های طالبان
افزایش نسبی قاچاق
عدم به رسمیت شناختن فقه جعفری
پشتونیزه کردن افغانستان و حذف ارزش های سایر قومیت ها
فاصله گیری پایگاه اجتماعی همسو با ایران از ما (هزاره ها)
محدودیت های مدنی برای زنان و دختران
تهدید های امنیتی و گفتمانی در مناطق شرقی ایران
و....
این نکته رو بگم که باید در تحولات افغانستان جوری عمل کرد که دشمن سوء استفاده نکند اما نه اینکه نسبت به منافع کشور چشم پوشی بشه
قبلا هم عرض کردم ایران باید مساله طالبان را ریشه ای حل کند ،مساله ما درگیری های مرزی نیست که مقامات کشور از حل و فصل آن صحبت می کنند
مساله سناریوهای خطرناک طالبان و گروه های بنیاد گرا برای نفوذ به شرق کشور است که در این زمینه نتایجی هم داشتند
نکته بعدی دوگانگی صلح و جنگ هست،هرموقع درباره افغانستان و طالبان صحبت می شود برخی تحلیلگران نسبتا سرشناس می گویند میخواهند ایران را به جنگ طالبان بکشانند،ذهن ساده اسیر دوگانگی ها می شود و اصلا بلد نیست فراتر از این دوگانگی فکر کند.
متاسفانه این دوستان برای افغانستان سناریویی جز صلح و جنگ ندارند این مساله به ذهن ضعیف آن ها برای ترسیم یک آینده روشن آن هم با بررسی و طراحی سناریو های مختلف برای این مساله برمیگردد
برای افغانستان دهها سناریوی پیچیده تدوین شده است که در هرکدام ایران حضور دارد.
علی رغم اینکه چندصد کیلومتر مرز مشترک با افغانستان داریم و پایگاه اجتماعی بی نظیری نیز داریم اما ضریب نفوذ فرهنگی و آموزشی ترکیه چند برابر ما است
ابوقاسم
📌سفر قربانقلی بردی محمد اف پدر رئیس جمهور کنونی و رئیس شورای مصلحت خلق جمهوری ترکمنستان به ایران آن هم بعد از عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونسیتی یکی از بایسته های اساسی نظام حاکمه عشق آباد برای ايجاد توازن در روابط خود با تهران است.
با برطرف شدن موانع گسترش روابط میان تهران و عشق آباد و پرداخت بدهی گازی این کشور از منابع ارزی آزاد شده در عراق و تمدید قرارداد سوآپ گازی عشق آباد، تهران ،باکو و پیشنهادات ترانزیتی در مسیر کریدور شمال جنوب و یک کمربند و یک جاده می تواند شروع حرکت راهبردی جدیدی میان تهران و عشق آباد باشد
قربانقلی بردیمحمداف»، رئیس ۶۶ ساله «شورای مصلحت خلق جمهوری ترکمنستان» که به تهران آمده است، دومین رئیسجمهوری ترکمنستان است که پس از ۱۶ سال حضور در قدرت، سال پیش سمت ریاستجمهوری را به پسر ۴۲ سالهاش، سردار بردیمحمداف، سپرد و این سمت بالای مشورتی را برای خودش ایجاد کرد.
احیای مجدد سوآپ گازی ایران ترکمنستان آذربایجان سیگنال مثبتی برای محور لاجورد(افغانستان، ترکمنستان آذربایجان برای اتصال افغانستان به اروپا) است که باتوجه به اینکه ترکمنستان یک طرف ماجرا در آن است می تواند مسیر ایران را در برنامه آن داشته باشد.
در مساله سوآپ گازی ارمنستان دو دغدغه وجود دارد اول تامین گاز جنوب جمهوری آذربایجان است که طبیعتا آن ها با ذخیره سازی بیش تر گاز خود محور باکو_تفلیس_جیهان را تقویت می کنند که در نگاه کلان برای ما تهدید است
مساله بعدی گمانه زنی ها درباره اختصاص بخشی از گاز آذربایجان به جیهان به اسرائیل است که مقامات کشور باید به گزارشات و سیگنال های ارسالی کارشناسان توجه و آن را بررسی کنند
ابوقاسم
2021ezalll.mp3
1.87M
داشتم به این فکر می کردم که خدا چه اندازه میتونه فرصت بهم بده تا خودمو پیدا کنم یا حداقل خودمو گم نکنم
اما من توجهی به این فرصت ها نکردم و خیلی راحت از کنارشون رد میشم.
اما خب بدون رضایتش هیچ جذابیتی برام جلب توجه نمیکنه.
این فرصت ها یه شرمندگی بزرگی رو ایجاد میکنه که نمیشه باهاش کنار اومد.اما با بغضی در گلو کنار اومدم و خواهم آمد.
خدایا برای اینهمه فرصت های از دست رفته شرمنده ام...
پروردگارا تو می دانی که برای فرصت های داده شده جنگیدم،دویدم،نوشتم،فریاد زدم اما نشد
شرمنده ام
پروردگارا بدون رضایت تو هیچ رضایتی آرامش بخش قلب نیست🤲
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امشب برای مرور خود پا به کهف حصین شهدا گذاشتم
تا نسبت خود با روح این شهدا را بسنجم
شهدا برای تاریخ سازی و هویت سازی خود در خون غلطیدند،
هرمقدار که از هویت خود دور شویم از شهدا دور شدیم
دعاگوی عزیزان هستیم
ابوقاسم
تاریخ به ما می گوید همواره آینده و سرنوشت ایران با آینده غرب آسیا و خاورمیانه گره خرده است
صرف نظر از اینکه چه قدرتی بر ایران حاکم باشد، جغرافیا و تمدن ایران بیش از 400 مرتبه مورد حمله نظامی قدرت ها قرار گرفت
تاثیر گستره تمدنی و موقعیت ژئوپلیتیکی ایران بر تحولات دنیا سهم قابل توجهی در شکل گیری تنش ها و جنگ های تاریخی داشته است
البته خوانش سیاستمداران از موقعیت جغرافیایی ایران نیز در شکل گیری نزاع ها و تامین يا عدم تامین منافع کشور تاثیر گذار بوده است.
باید بدانیم که جغرافیا در چینش راه های تجاری بسیار اهمیت دارد و طبیعتا شاه راه ها نیز به صورت متقابل بر اهمیت جغرافیا می افزایند
قرن 21 قرن شکل گیری چیدمان قدرت بر مدار راه ها و کریدور ها است و نکته متمرکز این درگیری ها جاده ابریشم است
حکمرانی جغرافیا يعني اینکه راه ندازی کریدور سلیقه ای نیست بلکه این جغرافیا است که مسیر شکل گیری راه را به استراتژيست ها نشان می دهد
مقامات کشورمان باید قدرت را از منظر کریدور نیز نگاه کنند چراکه ایران سرزمین یکپارچه ای است که سه قاره آسیا اروپا و آفریقا را به هم وصل می کند
اگر این اتفاقا نیفتد ما به منافع جغرافیایی ایران پشت کردیم
ابوقاسم
بنظر من ضروري ترین اصل در مقوله جریان سازی پویا و مفید برای تحول در جامعه بروزرسانی ذهنیت ها برای درک واقعیت ها و حقایق است.
شناخت موضوع و شیوه روبه رو شدن و تحلیل آن بخش مهم ماجرا است که باید مورد توجه قرار گیرد.
یعنی ابتدا درک کنیم که ما با ماهیت جدیدی از زندگی، ارتباط، تکنولوژی و... و گستره آن ها در زندگی انسان روبه رو هستیم.
ما نمی توانیم انسان را بدون تعیین نسبت او با زندگی تکنولوژیک تحلیل کنیم.
اینکه ذهنیت ها باید تغییر کند خیلی نکته بحث برانگیزی است،چون راهی جز تغییر آن نیست و دقیقا این همان استعماری است که راهی باقی نمیگذارد، تغییر ذهنیت ها را هم هدایت و هم پیش بینی می کند
تغییراتی که در سبک زندگی انسان بوجود آمده یا تمایلات جدید یا ابزارهای نوینی که فصل جدیدی از روابط و نیاز ها را برای انسان خلق کرده نشان می دهد همه چیز درحال تغییر است و این اصل تغير در تکامل زندگی انسان مورد سوء استفاده قرار گرفته است.
ابوقاسم
📌سیگنال مادورو از ریاض
بعد از شکل گیری فصل جدیدی از روابط میان ایران و عربستان سعودی و تغییر نسبی آرایش سیاسی در منطقه خلیج فارس شاهد آثار دومینو وار نزدیکی ایران و عربستان در سطح منطقه و بین الملل هستیم.
از عادی سازی روابط میان سوریه و کشورهای خلیج فارس گرفته تا عادی سازی روابط ایران و مصر،توقف تنش ها در یمن ،لبنان و عراق و الان حضور به یک باره نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا در جده و دیدار با مقامات این کشور از سیگنال های مهم این روزهای تهران_ریاض است که به کانون توجهات رسانه ها تبدیل شده است
سفر از پیش اعلام نشده نیوکلاس مادورو از آن منظر حائز اهمیت است که سفر وی به عنوان متحد راهبردی ایران و سوریه که چندی پیش روابط دوجانبه خود با سعودی ها را عادی کردند و همچنین به عنوان دشمن شماره یک ابالات متحده آمریکا در امریکای لاتین تحلیل و ارزیابی می شود.
این سفر درحالی انجام شده که ونزوئلا و عربستان در اوپک پلاس رای به کاهش تولید نفت در سال آینده دادند.
مساله ای که باتوجه به جنگ اوکراین و ناهماهنگی عرضه و تقاضا انرژی در دنیا خلاف منافع و خواسته های ایالات متحده آمریکا تعریف می شود.
با سفر نیکولاس مادورو به عربستان ،محمد بن سلمان گام دیگری برای سیاست مستقل از خواست آمریکا برداشت که نشانه ای بر تغییر واقعی و بروزرسانی در سیاست خارجی سعودی ها در مناسبات محیطی و بین المللی دارد.
ابوقاسم
🔴هایپرسونیک و ذهنیت سازی جدید
رونمایی موشک بسیار پیشرفته هایپرسونیک ذهنیت سازی جدید دکترین دفاعی جمهوری اسلامی برای دوست و دشمن و شرکای جدید منطقه ای است که باید آن را به صورت دقیق مورد توجه قرار داد.
در نگاه سطحی به مسائل بین الملل، تقارن رونمایی این موشک فوق پیشرفته با افتتاح سفارت کشورمان در عربستان شاید مناسب نباشد.
اما براساس راهبرد عمیقی که در مساله عادی سازی روابط با عربستان نهفته است موشک فتاح در حال انعکاس سیگنال به ریاض نیست بلکه همه چیز مستقیما متوجه اسرائیل و آمریکا است که آن ها متوجه باشند جمهوری اسلامی توان جابه جایی مرز تکنولوژی در صنعت موشک و پهپاد برای برقراری توازن و امنیت در سطح کلان و جهانی را برخوردار است.
با شکل گیری امنیت منطقه ای کشورهای حوزه خلیج فارس و ایران مفاهیم امنیت، تهدید،بازدارندگی معنای جدیدی به خود خواهند گرفت و آمریکایی ها باید شرایط امنیتی جدید را بپذیرند.
صلح و توافق ایران و عربستان مشخص می کند که چه کسی مخاطب سیگنال ارسالی هایپرسونیک است؟این یعنی رونمایی در بهترین زمان ممکن شکل گرفت تا صف بندی ها به صورت شفاف و آشکار اتفاق بیافتد و مساله آمریکا و اسرائیل به عنوان خط قرمز و گسل تنش و درگیری باقی بماند.
مساله بعدی برهم خوردن محاسبات دشمن و ذهنیت آن ها نسبت به گستره توان فنی و صنعتی کشور است که ابتدا با ناوشکن دنا و الان موشک هایپرسونیک فتاح سپاه پاسداران علامت های سوال بیشماری را برای آن ها ایجاد کرد.
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در افتتاحیه سفارت کشورمان در عربستان، یکی از دیپلمات ها آمد که با دو کلمه انگلیسی از میهمان جدید دعوت کند چهار بار سوتی داد تا جایگاه یکم سوتی های دولت سیزدهم که در اختیار آقای امیرعبداللهیان و دستگاه دیپلماسی بود را همچنان حفظ کند.
همین که زمین نخورد خدارو شکر می کنیم.
صرف نظر از اینکه بعد از تمرین و مرور از ترنسلیت و دیکشنری زبان انگلیسی، از روی کاغذ هم نتوانست این دو کلمه را بخواند اما اگر با اشاره از میهمان دعوت می کرد یا اینکه میرفت دستشو میگرفت و میاورد سنگین تر بود تا اینکه اینجوری سوتی بده.
ظاهرا بحث سوتی و اشتباهات زبانی و زبان خارجه در دولت سیزدهم جدی است و آقای امیر عبداللهیان نیز از این گفتمان حمایت می کنند.
آقا والله بالله تالله اگر کسی توان صحبت با زبان دوم و سوم و.... را ندارد هیچ اجباری در این مساله نیست،به غیر از مورد تمسخر خاص و عام قرار گرفتن هیچی عاید ما نمیشه
ابوقاسم
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
43.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / کریدور مهمی که ایران را دور زد
🔹راهآهنی که از باکو میگذرد تنها مسیر ترانزیت زمینی شرق_غرب است که چین را به اروپا بدون عبور از کشورهای واسطه مانند ایران و روسیه متصل میکند
🔹این مسیر که به کریدور میانی معروف است؛ کوتاه ترین مسیر زمینی آسیا_ اروپا شده و تجارت جهانی را متحول میکند
🔹روسیه ممکن است در صورت ترس از کنار گذاشته شدن از تجارت، حامیان جدایی طلب خود در قره باغ را تشویق به متشنج کردن اوضاع کند.
@amniatemeli
ابوقاسم
🎥ویدیو / کریدور مهمی که ایران را دور زد 🔹راهآهنی که از باکو میگذرد تنها مسیر ترانزیت زمینی شرق_غر
این مستند رو ببینید ،نظرتون رو کامنت کنید برام
@aboghasem
ابوقاسم
🎥ویدیو / کریدور مهمی که ایران را دور زد 🔹راهآهنی که از باکو میگذرد تنها مسیر ترانزیت زمینی شرق_غر
🔴اخیرا دبیر شورای امنیت ملی روسیه به دو مساله کلیدی اشاره داشته که برای تحلیل بسیار کمک کننده است
اول اینکه آمریکا مخالف پایان جنگ روسیه و اوکراین است دوم اینکه هدف اصلی آمریکا زمین زدن چین در مرحله گذار از نظام تک قطبی است
برای فهم کنشگری قدرت های منطقه ای و بین المللی در مسائل متنوع باید درک کنیم که دنیا در مرحله زمانی بسیار مهمی قرار دارد و تئوریسین های ما در بیست سال گذشته تحلیل درستی از شرایط امروز در حوزه ژئوپلیتیکی و ژئواکنومیکیر نداشتند و برای آن برنامه ریزی نکردند.
آینده شناسی وفهم ظرفیت های ژئوپلیتیکی و ژئواکنومیکی و تحلیل درست از رقابت پذیری در بسترهایی که تعارض منافع شکل میگیرد مهم ترین مساله در کنش گری فعال و عاقلانه است.
استراتژیست های ما پیش بینی درستی از امروز دنیا نداشتند و بدون سناریوی هدفمند که مساله کریدور بین الملل و... را لحاظ کنند به توسعه خط ریلی و جاده ای کشور در نقاط پرت مشغول شدند، بجای سرمایه گذاری در بخش های حساس ،بنادر و خطوط جاده ای و ریلی در نقاط حیاتی کشور اقدام به تاسیس دهها فرودگاه در شهرها و استان های مختلف کردند. بدون هیچ فایده و بازخورد مفید برای کشور
نگاه های ناقص و جزیره ای استراتژيست ها به توسعه زیرساخت ها و عدم لحاظ پیوند این امکانات با کریدور و ترانزیت منطقه ای و بین المللی مساله ای است که به کار مطالعاتی آسیب شناسانه دارد.
باید پذیرفت خلاء ذهنیت استراتژیک و راهبردی میان کارشناسان و تئوریسین های ما مسیر همواری را برای پیشی گرفتن رقبا در مساله کریدور ها و خطوط ترانزیتی خلق کرد.
سیاست متمرکز در سوریه عراق ،لبنان و یمن و رها سازی پهنای اوراسیا که از قرار معلوم حوزه تمدنی و فرهنگی ما محسوب می شوند و همچنین بازی ضعیف در سیاست خارجی برای ترسیم آینده روشن و تامین منافع ملی از آثار نبود ذهنیت استراتژیک در کشور است که آسیب های جبران ناپذیری را به ما وارد ساخته است
ابوقاسم