. 55 متری راهگشا بجای 58 متری راهبند
ابوالفضل عباسی بانی- 13 تیر 1398
به گفته ی شهردار اراک، طرح جدید از "کمربندی شمالی، کنار ریل راه آهن و زیر پل شهید بختیاری عبور و با تخریب پل شهرصنعتی تا تقاطع غیر همسطح علم الهدی ادامه و به میدان راه آهن ختم می شود"
امروزه،احداث پروژه های درون شهری بویژه تقاطع های غیر همسطح (که یک نمونه ی حتی بالای 50درصد نزدیک باستاندارد در اراک نداریم!!) کاریست بیهوده و مضر بحال زندگی زیست محور.
ولی برای هدایتِ گره ترافیکی به رینگ خروجی شهرها امریست لازم و بویژه الزام پدافند غیرعامل و ساده تر از آن فرار از لایه های درهم تنیده درون شهری اما، ایجاب می کند با احداث چنین بزرگراه کم هزینه ای در اراک ، خودروهای گرفتار در محدوده ی پل شهرصنعتی تا دروازه تهران و خرم و...به بیرون از شهر هدایت شوند که علاوه بر مدیریت ترافیک مزایای دیگری بدین شرح خواهد داشت:
1.عدم تخریب بافت مرکزی شهر.
2.هزینه ی بسیار بسیار کم و درنتیجه قابلیت اجرا و نیز قابلیت اجرای سریع.
3.عدم شمولیت پروژه درون شهری که مخالف زیست محوریت باشد.
4.برون رفت از باتلاقی بنام طرح 58 متری .
5.آغاز رونق ساخت و ساز مسکن بویژه در محدوده ی طرح 58 متری بصورت انفجاری(جبران بیش از 15 سال ظلم مضاعف) و در نتیجه ، حصول درآمد پایدار حداقل بمدت 5 سال برای شهرداری.
6.تخریب پل نازیبا و زمخت شهرصنعتی و جایگزین پلی استاندارد
7.اصلاح کارکرد تقاطع(ناغیر) همسطح سرِهپکو و نجات از سردرگمی و ناکارآمدی فعلی.
8.تسهیل ترافیک پل شهرصنعتی، دروازه تهران،میدان ولیعصر،خ امام،خ خرم و بویژه خ شریعتی.
در پایان چونان گذشته از شهردار و شورای محترم شهر تقاضا میشود تحت هیچ شرایطی گِردِ تقاطع غیر همسطحِ(درون شهری)که جز اتلاف سرمایه و ایجاد نارضایتی، کارکرد دیگری ندارد! نروند و تمام تلاش خویش را بر اجرای سریع طرح 55 متری پیشنهادی، معطوف و از دیگر سو صدالبته در زیبا سازی و آراستگی محیط ،نمای شهری،ساماندهی تابلوها،بهسازی و بازسازی کوچه ها ، معابر و بویژه خط کشی استاندارد و زیبای خیابانها و بستر سازی لازم برای جذب گردشگر و بویژه تملک و مرمت خانه های قدیمی همت گمارد و بویژه اجرای دو مصوبه ی معطل مانده "پیاده راه سازی مرکز شهر" و "جامع کاهش آلودگی هوای اراک" که برخی مفاد این طرح مانند "جلوگیری از تردد وسایل نقلیه با عمر بالا" و "ممنوعیت ورود خودروهای شخصی به هسته مرکزی شهر را عملیاتی نماید.
https://t.me/abolfazlabbasibani
✅کارهای کوچکِ بزرگ
ابوالفضل عباسی بانی-15 تیر 98
همه شاهدیم که نه اکثر! بلکه آسفالت همه خیابانهای اراک غیراستاندارد و غیر کیفی و نازیباست و بهتر بگویم وصله پینه و سرهم بندی شده اس!! ولی اخیرا خط کشی های صورت گرفته اندک نمایی به برخی خیابان ها داده که نشان میدهد گویا نگاه ترافیکی بر شهرداری حاکم شده بهمین جهت مطالبی جهت استحضار نه مدیریت شهری که شخص شخیص"شهردار" عرض میکنم:
شهردار محترم
شهر ما نازیباست و برای آراستگی اش لزوما بودجه هنگفتی لازم نیست!
1. کافی است از محل دوباره و چندباره کاری تعویض ،ترمیم و... جداول کتابی، زمین های شخم زده شهرمان که به غلط "کوچه" می نامیم را یکبار برای همیشه اصلاح کنیم.
2.کافی است شیوه نامه درستی برای ساماندهی تابلوی مغازه ها تدوین و با جدیت و هماهنگیِ " معاونت زیباسازی" و "کسبه(اتحادیه ها)" اجرا شود.(# مورد پاساژ طلا از بحث عدم آراستگی عبور و دیر یا زود دچار سرنوشت پلاسکو میشود!)
3.کافی است طی تفاهم نامه منسجم،کاربردی و با پشتوانه ی حقوقیِ قوی وجدی با مخابرات برق گاز و... تمرکز فعالیتهای عمرانی تحت مدیریت یکپارچه شهرداری درآید تا از عملیات وصله پینه ای عبور کنیم.
4.کافی است انتخاب و عملکرد تامین کنندگان و پیمانکاران، توسط ترکیبی از حراست،بازرسی و بویژه یک سازمان مردم نهاد، نظارت شود(سامانه عیان بسیار کاربردی میتواند باشد اگر مستقل و سفارش ناپذیرباشد).
5.کافی است همه فرآیندهای مدیریت شهری در بستری از دولت الکترونیک و (بویژه بدون دیدار ارباب رجوع-کارمند) انجام شود.
# برای اجرای چنین طرحی آماده مشاوره افتخاری هستم چرا که شدنی تر و آسانتر از تصوری است که برخی دارند!!
6.کافی است بجای طرح ها و پروژه های فضایی اعم از تقاطع های #ناغیر!!همسطح و ساخت پارکینگهای طبقاتی(جهت دعوت خودرو ب مرکزشهر!!) و مالهای تجاری و... با انجام امورِ بظاهر کوچک اما بواقع بزرگ هرچه بیشتر و بیشتر به آراستگی و زیبایی و چسبندگی شهر بیفزاییم.
7.کافی است یکبار برای همیشه شهرداری بپذیرد شهر محلِ زندگی است نه مکانی برای تردد خودرو!! در اینصورت با افزایش هزینه تردد خودرو در مرکز شهر ضمن کمک به کاهش آلودگی هوا ، لزوم تعریض و تخریب که بصورت کاذب بعنوان مطالبات شهروندان درآمده اصلاح خواهد شود.
7.کافی است اراک هم مانند اکثر شهرها بپذیرد خیابان صرفا معبر نیست و لذا *زیرسازیِ درست می خواهد.
*جداول کناری لازم دارد.
*زیرساخت هدایت برف و باران و آب و سیل میخواهد.
* زیرساخت لازم برای روشنایی می خواهد.
*لوازم و تجهیزات ترافیکی می خواهد.
*آراستگی محیط اعم از مصالح استاندارد، خط کشی استاندارد ،علائم و نشانه های مختلف و... می خواهد. ادامه دارد
💟برای دیدن صفحات من و یا ارتباط با من، لینک زیر را لمس کنید👇
https://zil.ink/abolfazlabbasibani
#آگاهی، سرآغاز خردمندی است.
#۱۳پرسشوپاسخ
#ابوالفضل_عباسیبانی-۱۵تیر۹۸
سوال،اخطار و حتی استیضاح حق مسلم پارلمان ملی و محلی است و آغاز این پروسه با هر تعداد و کیفیت امضا و اراده ممکن است، ولی فرآیند استیضاح،قطعا با اراده عقلای قوم و با مد نظر داشتن تمامی جوانب اعم از فنی،تجربی،مهارتی،سیاسی، اجتماعی، اقتصادی،اعتقادی در بستری از بلوغ و مصلحت، بنفع اراده ی عمومی مدیریت می شود و کمتر اسیر احساسات و تسویه حساب های احتمالی می گردد.
در موضوع استیضاح، اقناع جامعه و فردِ جایگزین ،امکان ادامه روند معمول بشیوه ای بدون حاشیه و تکانه و از همه مهمتر آینده ی سیاسیِ صاحبان رایِ استیضاح همه و همه درکنار هم موجب میشود تا در اکثر مواقع و در لحظات پایانی تصمیمات عاقلانه اتخاذ گردد و اتفاقا ادامه یک مدیریتِ مشارکتیِ سودبخش بنفع مردم و جامعه در چنین حالتی بسیار محتمل تر است و بنوعی یک وامداری مثبت در طرفین ایجاد میشود بویژه اینکه عامل سوال و استیضاح ، حق و مطالبه مردم باشد که هست.
و من به حاکمیت عقلانیت و بلوغ به مدیریت شهری اراک خوشبینم.
https://t.me/abolfazlabbasibani
✅گویش نشانه ی اصالت
#ابوالفضل_عباسیبانی-۲۵ تیر ۹۸
در گفتگوی امروزم با "مهندس احمد جعفری نژاد" طراح اراکیِ بزرگترین دیزنی لندهای دنیا ازجمله کالیفرنیا، فلوریدا ،پاریس و... از یک موضوع در اراک گله داشت و از بنده خواست تا بگوش همشهریانش برسانم! و آنهم اینکه چرا مردم " لهجه و گویش اراکی" را فراموش کردند و...و وقتی گفتگوی ما به اینجا رسید با چشمانی خیس بهش گفتم:
"اَی قُربُنِت بَرُم اَمَد جُن ،چنگیزُم بِت سلام رِسُند"
بلی دوست دوران کودکی و نوجوانیش مهندس چنگیز امینی حاج باشی را عرض کردم و جناب جعفر نژاد هم شناخت و متقابلا بایشان و همه اراکی ها سلام رسوند.
قول دادم کوتاه بنویسم ولی بیاییم:
*لهجه و گویش اراکی را زنده بداریم و نگذاریم فراموش شود.
* از لحظه و گویش هم میهنان شازندی، خمینی ،دلیجانی،فراهانی، آشتیانی ،سنجان کرهرودی وجای جای این خاک فرزانه پرور لذت ببریم و به سخره نگیریم چه! این مهم از بدیهیات فرهنگ و مدنیت است.
وای که چقدر لهجه روستاهای اطراف بویژه روستاهای سربند شیرین است بخدا اینها نشانه های اصیلِ بازمانده از تاریخ کهن این سرزمین است که رنگ و بوی خدا دارد از بس در اونها صداقت و سادگی موج میزند.
بیاییم لهجه ها را پاس بداریم
بزرگترین معمار جهان وقتی از زادگاهش اراک و لهجه اش می گوید بغض گلوگیرش میشود! آنگاه چرا برخی از ما قایم کردن زبان و یا لهجه را کلاس میپنداریم؟!
قول دادم کوتاه بنویسم ولی بخدا وقتی عزم نوشتن میکنم حس و عقلم هردو دست به یکی میکنند و عنان از کفم می ربایند!
https://t.me/abolfazlabbasibani
۲۱۰.اراک و برخی علل گسست فرهنگی
ابوالفضل عباسی بانی- 26 تیر 98
سرزمین ماد از واحدهای خودمختار و آزاد تشکیل شده و در راس آنها فرمانروایانی خودکامه بود و پادشاه ماد(دیوکس-دیااکو) درون قلعه فرمانروائی می کرد و تقریبا از دیده ها پنهان بود و کسی حق نداشت خودسرانه به مقر شاه نزدیک شود و امور از طریق پیک صورت می گرفت و خندیدن در حضور شاه نوعی بی ادبی محسوب می شد(کتاب پیشینه ایرانیان نوشته عبدالعظیم رضائی ج 1 ص 339-337) و همان گونه که در جای جای این کتاب در مورد جنگ و گریز های متعدد این سرزمین گفتیم لذا بد نیست اشاره ای شود به برخی از جنگهائی که در این خطه رخ داده(محمدرضا محتاط ص 46-47 کتاب دوقرن با شهر اراک ):
1.یورش های 46 ساله ی آشوریان به سرزمین ماد در 1499 تا 1455 پیش از هجری خورشیدی(834تا878 پ م) است.
2.جنگ 25 ساله سکاها با ماد سفلی(مرزهای فعلی استان مرکزی) در 2321 پیش از هجری خورشیدی .
3.حمله اسکندر مقدونی به بخشی از غرب ایران و نابودی همه مظاهر فرهنگ و تمدن بویژه نابودی کتب دینی ایرانیان که با آب طلا بر روی 6000 جلد پوست گاو نوشته شده بود (944 پیش از هجری خورشیدی).
4. پیشینه شهر کرج(آستانه فعلی) بر می گردد به زمان سلوکیان و منسوب به آنتیوخوس چهارم و از آن پس این منطقه بر سر راه جنگجویان قرار داشته و طبیعتا از آسیب های جنگی در امان نبوده ، بویژه اینکه فتح این منطقه کوهستانی برای اعراب بسیار گران تمام شده و سالها در مقابل سپاه اعراب پافشاری و استقامت نمودند تا بالاخره در سال 23-24 خورشیدی بدست عبدا...بن عبدا... بن عبید و در روایتی دیگر و بنابر بررسی های اعتماد السلطنه در سال 19 هجری بدست اعراب فتح شده. (تاریخ اراک - ابراهیم دهگان ص 71)
5. در دوران سلطنت سلجوقیان که دوره کشمکش امیران و اتابکان برای چیرگی بر امور حکومت بوده هر سردار و اتابکی که از شاهزادهای خاص پشتیبانی میکرد ، ناگزیر بود به تقابل با سایر اتابکان که نامزدهای دیگری برای سلطنت داشتند برخاسته و این مسئله عامل کشمکشهای نظامی- سیاسیِ فراوانی در این سرزمین بوده و در چنین شرایطی معمولاً خلفای زمان سعی در ایجاد اختلاف داشته و در پایان، از پیروزِ میدان حمایت می نمود.
لذا این درگیریهای داخلی موجب سست شدن پایههای قدرت حاکمان و گسست فرهنگی شدید برای مردمان این سرزمین بوده و سکنی دادن افرادی از قومیتهای مختلف پس از ساخت شهر جدید و بویژه پس از تصمیم میرزا حسن، نایب الحکومه عراق برای رونق اقتصاد سلطان آباد در سال 1234 خورشیدی هم ، موجبات بروز اختلافات قومی و نفاق دیگری بین اهالی این منطقه فراهم آمد که متاسفانه همچنان ادامه دارد و در این زمینه ریشه های دیگری بر این گسست فرهنگی شناسایی نمودم که در اینجا به برخی اشاره می شود:
1.درگیریهای محلی و ملی و در نتیجه عدم ثبات و امنیت .
2. فقدان فرصت برای تکوین ساخت فرهنگی مشخص در منطقه .
3.ناهمگونی جمعیت ساکن و مستقر در منطقه ( کثرت خرده فرهنگها ).
4. فقدان یک عامل فرهنگی قوی و مشترک مانند مذهب، زبان وآداب و سنن در میان ساکنین منطقه .
5. شیعه بودن مردم این سامان در زمانی که جهان گشایان و حکامی که براین منطقه دست یافته و حکم رانده اند، اکثراً پیرو مذاهب دیگر بوده اند .
6. این منطقه ، فضای واسط و حائل میان بخش های کوهستانی غرب و شمال و دشت های داخلی قم و ری بوده و بمنزله دروازه این نواحی تلقی شده و از اینرو جهان گشایان ، این سرزمین را ورودیِ اراک(عراق عجم )و بسیار استراتژیک می دانسته اند ، درنتیجه این منطقه پی در پی در معرض حملات و تعرضات نظامی بوده و دائماً توسط قدرتها دست به دست می شده.
7. ویژگی دیگر منطقه این بوده که در پیوند با نواحی جغرافیایی مجاور خود ، واحد طبیعی ـ زیستی وسیعی را در برداشته که از نظر توپوگرافی ، آب وهوا، خاک و پوشش گیاهی ، شرایط اکولوژیکی مناسب و مطلوبی را برای پیدایش و تکوین زندگی کوچ نشینی و تداوم آن پدید آورده ، از این رو بر بستر این شرایط طبیعی از دیرباز پرورش دام با استفاده از مراتع تابستانی و زمستانی بعنوان بخش اصلی زندگی اقتصادی مردم این سرزمین معمول بوده که طبیعتا بر خشونت اهالی این منطقه افزوده.
https://t.me/abolfazlabbasibani
✅گفتگوی تلفنی من با پرویز اتابکی شهردار خوشنام سال ۱۳۳۹ تا ۱۳۴۰ اراک - ایشون سمت های مختلفی داشتن و پس از اراک بعنوان شهردار اردبیل منصوب شدن و روزنامه های وقت از اینکه شهردار اراک شده شهردار اردبیل ابراز خرسندی نموده و بویژه تاکید کردن که جناب اتابکی مشکل آب آشامیدنی اراک رو حل کردن و..
عالیجناب اتابکی در سال ۵۷ و بحبوحه انقلاب بعنوان تولیت آستان قدس رضوی منصوب و حتی پس از انتصاب واعظ طبسی وی بعنوان معاون تولیت انقلابی به خدمت ادامه و در سال ۵۸ استعفاداده و در زادگاهش نوشهر با تاسیس کانون بازنشستگان و بعدها با تاسیس دانشگاه آزاد نوشهر در این دانشگاه ادامه خدمت داده و امروز در سن ۹۱ سالگی سلامت هستند.۲۷ تیر ۱۳۹۸
https://t.me/abolfazlabbasibani
✅دلیجان و محلات گل سرسبد حوزه تاریخی اراک
ابوالفضل عباسی بانی- 28 تیر 1398
اگر بگویم دهه ها حوزه تمدنی اراک( مرزهای فعلی جغرافیای استان مرکزی ) از بی مسئولیتی و بی کفایتی رنج می برده پر بیراه نیست اما امروز که بالاخره مطالبه گریها و فریادهای بی صدای سرزمین مفاخر و مشاهیر اثر کرده و مسئولینی نسبتا دلسوز و دغدغه مند و نسبتا توانمند از هر سه قوه ی اجرا،تقنین و قضا رحل اقامت در سرزمین آفتاب افکنده و بی حاشیه و شعار عزم جزم نموده اند تا در کنار این مردم زجر کشیده از دهها سال بی توجهی بالاخره روی سازندگی و آبادانی بخود ببیند نه همسایه که حرمت دارد بلکه سودجویانی از جنس دلال و کاسب مآب که برای خود از سوء عملکرد در حوزه ی انتخابی خویش جایی در مجلس آتی متصور نیستند دست به تزویر و شعار زده تا با طمع هرچند (خواب شتری) عده ای خوش باور را بزعم خویش وادار به نوشتن نام ناتوانش در برگ رای نماید آنهم لقمه بزرگتر از دهانش در حد گل سرسبد استان با آنهمه ظرفیت های ناشکفته ی گردشگری بنام نامیِ "محلات عزیز" تا شهر کاروانسرا و پل شاه عباسی و غار نخجیر و دهها اثر تاریخی دیگر که مامن دلیرگان است و در علقه و علاقه اش به مهد مِهینش اراک و استان مرکزی کوچکترین تردیدی نیست .
در این میان اما دفاع جانانه سید مهدی مقدسی از یکپارچگی استان مرکزی شایسته ی تقدیر و تحسین است و بر مجمع نمایندگان است تا در این وانفسای اقتصاد و سیاست از هرگونه تشتت و ناهمدلی تبری جسته و کور کندچشم طماعان به اتحاد و همدلی سرزمین ماد و آفتاب را که در سایه همدلی و وحدت مردم و مسئولین اش تازه در راه سازندگی و آبادانی پای نهاده و بعنوان مقصد جدید گردشگری سربرآورده و گویا این برنامه و هدف عالی چندان به مذاق برخی خوش نیامده و سعی در ایجاد افتراق و تشتت اند.
بنیاد اراک شناسی که نخستین هدفش اتحاد و همدلی و استفاده از سرمایه های عظیم تاریخی،فرهنگی، اجتماعی ،اقتصادی و گردشگری است در کنار مردم و مسئولین عزیزاش هرگز اجازه هیچگونه دست درازی طماعان به این دوازده فرزند برومندِ تاریخ سازِ آرام آرمیده ی در قلب ایران زمین یعنی شازند-خمین- دلیجان- محلات- اراک- خنداب- کمیجان- فراهان- آشتیان -تفرش- ساوه و زرندیه را نمی دهد و با افتخار به این شهرهای عزیز و پاره ی تن استان مرکزی اعلام میداریم زمزمه برنامه های جدی مسئولین استان موجبات حسادت برخی را فراهم آورده و لذا با عزمی راسخ و استوار بی توجه به تظاهر و شعارهای پوچ و دلسرد کننده برخی سودجو و سوء استفاده گر دست در دست هم می دهیم به مهر و هدف "استان مرکزی مقصد نوین گردشگری" را به واقعیت بدل میکنیم انشا...
https://t.me/abolfazlabbasibani
✳️هزینه ی اتومبیل
ابوالفضل عباسی بانی- 2 مرداد 98
امروز اکثریت مردم ایران از زندگی عادی، خوراک،پوشاک و سفر خویش کاسته و به هر ترتیبی شده اقدام به خرید اتومبیل می کنند و بخیال خویش بآرامش و آسایش می رسند! حال آنکه هرگز تصور نمی کنند هزینه معمول اتومبیل در ایران روزانه بیش از 50 هزارتومان است که عرض میکنم:
1.بهای متوسط یک خودرو معمولی 35 میلیون تومان با سودمتعارف 20درصد سالانه= میشود 7 میلیون = روزی 20 هزار تومان.
2.هزینه بنزین روزانه 5 لیتر=5000 تومن.
3.هزینه بیمه سالانه با متوسط تخفیف سه سال می شود 1600 روزانه= 4500 تومن.
4.متوسط هزینه سالانه تصادف، صافکاری ، جلو بندی و سرویس های معمول =1500 روزانه= 4000 تومن.
5.هزینه دوبار تعویض روغن در سال = 360 هزار تومان = روزی 1000 تومن.
6.هزینه 4 حلقه لاستیک برای 4 سال بقیمت 1200 باضافه خدمات لاستیک و تنظیم باد و..= روزی 1000 تومان.
7.شخصا بررسی کردم اتفاقا دارندگان اتومبیل های متوسط به پایین کارواش ماهانه شون فراموش نمیشه که این آیتم هم =روزی 1000 تومان.
8.متوسط جریمه ماهانه = 50 هزار تومان= روزی 1700تومن.
9. هزینه استهلاک سالانه با فرض همان حداقل 10درصد = 3500=روزی 9600. تومن.
پس با لحاظ این حداقل ها و بدون لحاظ تصادفات شدید ، جراحات، معلولیت ها و فوتی های ناشی از کیفیت بسیار پایین خودرو،جاده،قوانین و بویژه رانندگان ذوقمرگِ متوهمِ جت سوار! هزینه ی داشتن اتومبیل بالغ بر یک میلیون و پانصد هزار( 1500000 )تومان یعنی روزی 50 هزار تومان! یعنی تقریبا برابر داشتن یک شغل و صدالبته بدون محاسبه ی هزینه ها و مضار یک اتومبیل برای جامعه است که برخی از آنها عبارتند از:
✅ سرب حاصل از سوخت بنزین در شهر، بیشترین تهدید است برای کودکان ،سالخوردگان و بویژه بیماران.
✅رانندگی تاثیر منفی زیادی بر روح و روان انسان داشته و تصادفات و منازعات پیش آمده در حین رانندگی تاثیر روانی بلند مدتی بر افراد می گذارد.
✅هزینه زمانی:مدت زمانی که فرد در ترافیک می گذراند، زمانی که برای پیدا کردن جای پارک تلف می کند، زمانی که برای نگهداری و تعمیر ماشین خود صرف میکند و...
✅هزینه آلودگی محیط زیست غیر قابل محاسبه و غیر قابل جبران است.
💟برای دیدن صفحات من و یا ارتباط با من، لینک زیر را لمس کنید👇
https://zil.ink/abolfazlabbasibani
#آگاهی، سرآغاز خردمندی است.
✅یک قرن صنعت برق استان مرکزی
ابوالفضل عباسی بانی- 20 امرداد 98
سازمان برق منطقه ای را شاید بتوان پرمخاطب ترین سازمان کشور نام برد و تقریبا جامعه هدف این سازمان همه خانواده های ایرانی است و لذا اجرای هر برنامه فرهنگی توسط این سازمان یقینا می تواند مفید،موثر و با اقبال عمومی مواجه گردد .
دیشب باتفاق دوستان فرهنگی ام مهمان مراسم رونمایی کتاب "یک قرن صنعت برق استان مرکزی" بودیم که به همت والای "مهندس اله دادی" مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی در 273 صفحه به چاپ رسیده که راوی تاریخچه ی صنعت برق سرزمین آفتاب بوده و در این از "چراغبان" بازار که ماموریت روشن نمودن چراغهای بازار اراک را برعهده داشته تا همت میرزا ابوالقاسم و ابراهیم نوروزی،افلاطون شاهرخ،حاج حسن وکیل،محمد مهدی خوانساری، مرتضی قلی خان بیات،سهام السلطان بیات و عباسقلی خان سهم الملک در خرید یک دستگاه مولد 75 کیلوواتی در سال 1304 تا تاسیس شرکت سهامی برق اراک به سهامداری شیخ العراقین ،خانم قدس السلطنه و همسرش صمصامی، عزت ا.. خان بیات،حسن خان سالار حشمت،عزت ا.. صمصامی ،محمدحسن خوانساری تبارک،حاج غلامرضا مشیری،حاج حسن نوذری و ناصر امینی حاج باشی و بمدیریت محمدعلی شاهین در این کتاب ماندگار شده که جای تحسین بسیار است.
در این مراسم اما دو رویداد تجلیل از ایثارگران و بازشایستگان هم بخش مهمی از برنامه بود که بشایستگی انجام و نکته بسیار بسیارجالبی که در اذهان حاضرین ماندگار شد همراهی جناب اله دادی با قدیمی ترین همکار بازنشسته شان در سازمان برق"آقای مجرد" بود که در سن بالا از حافظه ی خوبی برخودار و در چند دقیقه صحبت خویش مدام از اشعار سعدی و حافظ بهره می برد .
و یا صحبتهای دلنشین مهندس آراستگان نخستین مدیرعامل برق باختر که یک اصفهانیِ با لهجه شیرین بود و وقتی از سختیهای این شرکت در دوران جنگ میگفت حس غریبی بانسان دست میداد بویژه اینکه اهمیت استراتژیک پست برق انجیرک و بمباران های اراک را از نزدیک شاهد بوده ام و وقتی از وجدان کاری مدیران دوران جنگ میگفت که در سفری قرار بوده چونان گذشته، غذایی در حد نان و ماست و در منزل مدیرمورد نظر صرف کنند از اصرار میزبان جهت رفتن به رستوران متعجب شده که پس از اصرارهای فراوان متوجه شده که در بمباران اخیر منزل ایشان مورد اصابت واقع و پدر ارجمند میزبان به شهادت رسیده بوده و با این حال دست از خدمت برنداشته و داغی باین عظمت را در دل نگاهداشته و از میهمانان کتمان و بنده چون فضای دهه ی 60 را از نزدیک لمس و حال و هوای جبهه و جنگ و بمباران شهرها را درک نموده ام به این سخنان باور دارم و بهمین میزان معتقدم اقتصاد امروز با مدیرانی از نسل دیروز قابل مدیریت است .
نسلی که واژه پول و پارتی و پست و مقام و اختلاس و ژست و ریا و تظاهر در قاموسشان جایی نداشت و هرچه بود صداقت بود و جهاد و جدیت بمعنی درست کلمه و در یک کلمه، کلمات و واژه ها معنی و مفهوم واقعی خود را داشتند!
خداقوت مدیر نیک اندیش که پیش از این آوازه ات را در اجرای نقش اجتماعی خویش (Corporate Social Responsibility) در ترویج زندگی زیست محور در استفاده از دوچرخه در آمد و شد همکارانت شنیده بودم و اهمیت به تاریخ وفرهنگ و مدنیت را .
https://t.me/abolfazlabbasibani
زندگی زیستمحور
ابوالفضل عباسی بانی- ۲۲ مرداد ۱۳۹۸
اخیرا در تحلیل پروژههای شهری به عناوین #انسانمحور، #زندگیمحور ،#زیست محور و... بر میخوریم و دنیای امروز، بسیاری از طرحهای نوین درون شهری اعم از تقاطعهای غیرهمسطح، مالهای تجاری بزرگ، پلهای عابر پیاده هوایی، ترن هوایی و.... را کنار گذاشته و نوعی بازگشت به سنت را شاهدیم که در درون خود یک نوع هویت انسانی را داراست که گمگشته بشر دنیای مدرن خالی از هویت امروز است .
قیطریه، را همه می شناسیم! نامِ پارسی و خردمندانهاش اما #گِیترایه است که در پارسی واژک " گِی و یا جِی بمعنی #زندگی است و تکواژِ #ترایه بهمعنی #سبز.
لذا "گٍی + ترایه" ( گِی ترایه=قیطریه) یعنی #زیستن_سبز
مردمی که پیوند خرَد و رفتارشان گسسته گردد، بیگمان نخواهند دانست چه میکنند! آنگاه است که پروژههای دهها میلیاردی با درگیری چندین سالهی شهروندان! می شود:
#پل_خیبر
#شهرک_خـودرو
#تقاطع_همسطح! سرهپکو
#تقاطع_همسطح! میدان انقلاب
#پـروژه خــسته_کنندهی آفـتاب
#پل خشمآفرین و گرهترافیکساز شریعتی
#پارکینگهای مرکز شهریِ دعوت کننده خودرو به داخل شهر
https://zil.ink/abolfazlabbasibani
#آگاهی، سرآغاز خردمندی است.
#بازنشر
همراه شو عزیز
ابوالفضل عباسی بانی- ۲۷ امرداد ۱۳۹۸
تاتر هنر غریبی است در اراک ، ولی با این همه استاد حجت ا... سبزی با همه هنر و مهارت و تجربه ی نزدیک به ۵۰ ساله اش ترجیح داده همچنان در اراک بماند و این روحیه ی میهن دوستی اش یقینا قابل ستایش است.
نمایش "برخیز همراه شو عزیز" با یک مضمون اجتماعی و بازیگرانی جوان و بهره گیری از ترانه های نوستالژیک و ملی میهنی دوساعتی سرگرممان میکند -بویژه اگر پیش از نمایش گشتی هم در محیط کتابروشی بزنیم- و ارزش دیدن و دیده شدن دارد یک نمایش موزیکال شاد در عین حال غمناک و تراژیک که در محیطی فرهنگی اجرا میشود و بتعبیر زیبای استاد "سبزی " یک تاتر محیطی است که یقینا ویژه ی حجت ا.. سبزی است و با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی در محل "نشرچشمه آفتاب" بزرگترین کتابفروشی استان اجرا میشود تاتری خوش ساخت با ترانه هایی بسیار زیبا ، دلنشین و خاطره انگیز:
🌹 ببار ای بارون، ببار
با دلم گریه کن، خون ببار
بهر لیلی چو مجنون ببار
به یاد عاشقای این دیار، به کام عاشقای بی مزار
داد و بیداد از این روزگار
ماهُ دادن به شبهای تار
🌹مرغ سحر ناله سر کن
داغ مرا تازه تر کن
🌹گنجشکک اشی مشی
🌹همه شب من اختر شمرم کی گردد صبح
مه من، مه من مه من
قیامت است این که تو بر قامت داری
بنگر، بنگر
بنگر به دنبال رهت سودایی را جانم
بنگر به دنبال رهت سودایی را...
🌹همه جا غم خونه کرده
همه جا فریاد و درد
همه جا در آتش و خون
همه جا خاموش و سرد
برسد ظلمت به پایان
گذرد این رنج و حرمان
به سر آید شام غم ها
برسد فردای تابان!
و نمایش با نوای "نوایی نوایی" فریاد امید سر میدهد و در پایان همه باهم زمزمه میکنیم:
🌹امیدم را مگیر از من خدایا
دل تنگ مرا مشکن خدایا
این نمایش زیبا هر شب ساعت 8 بنشانی سه راه ارامنه انتهای کوچه شکرایی
مجموعه ی نشر چشمه آفتاب تکرار میشود و ارزش چند بار دیده شدن دارد.
https://t.me/abolfazlabbasibani
✅پروژه بزرگ ورزش
ابوالفضل عباسی بانی- 31 امرداد 98
امروز باتفاق خانواده سری به پروژه بزرگ ورزش(انتهای هپکو) زدم و انصافا بالاخره یک طرح نسبتا کامل و با کیفیت را مشاهده کردم و(بدون پرداختن به چرایی این پروژه! که شخصا و بدلایل فنی و فرهنگی مخالف تقاطع های غیر همسطح که بجز پروژه ورزش بقیه همسطح اند!! هستم) عیبی که بچشم منِ شهروند معمولی بیاد رو ندیدم و از همه مهمتر همراهی و همدلی مسئولین ارشد استان با مدیریت شهری هم از نکات دیدنی راه اندازی این پروژه بود که باید مورد توجه و تحسین قرار گیرد و برای نخستین بار شاهدیم که از همه سو باد موافق می وزد و این یعنی حرکت مدیریت شهری بمعنی عام خویش همسان و همساز است و این البته تنها راه پیشرفت و توسعه ی شهری است که سخت نیازمند توجه و تمرکز و از همه مهمتر همدلی است و خوشحالم که باز تکرار کنم:
دست در دست هم دهیم به مهر
میهن خویش را کنیم آباد
و اما بازهم یک نکته در مورد نامگذاری !!
شخصا یقین دارم نگاه همه مردم ایران تاکید میکنم همه مردم بر رزمندگان، ایثارگران ، شهدا و آزادگان بعنوان کسانی که میهن دوستی را با جان خویش اثبات کردند و این عزیزان تبلور عینی میهن دوستی اند لذا باز هم در نامگذاری پروژه ای که در میان مردم به "ورزش" شهرت دارد بنام "آزادگانِ" عزیز یک
بدسلیقگی تکراری است و مانند همه نامهای دوگانه اراک هرگز مصطلح نخواهد شد.
لذا پیشنهاد می کنم از این پس ، پیش از آغاز پروژه ی جدیدی ابتدا نام آن در پروژه نامگذاری تعیین و اطلاع رسانی گردد.
https://t.me/abolfazlabbasibani