امروز ۱۵ بهمن ۹۹ طبق روال معمول که هرازگاهی احوال یکی مفاخر و مشاهیر را تلفنی جویا میشم، با جناب #سرهنگجلالمهدیانی تویسرکانی از مفاخر برجسته استان همسایه #همدان صحبت میکردم ، واقعیت تلخی رو بیان کرد از جنس این سنگ و ترجمه !
و اون اینکه مجری مسابقه ای فرهنگیادبی در راهنمایی مخاطب سوالی که پاسخش شاعر شهیر اراکی(کمیجانی) #فخرالدینعراقی بوده ، اشاره میکنه :
اهل کشوری است که اخیرا جنگی رو پشت سر نهاده!
https://t.me/abolfazlabbasibani
۲۱ بهمن ۹۹
گفتگوی مهندس بانی ،مدیرعامل بنیاداراکشناسی با سرکار #خانمیادگاری ریاست محترم سازمان مدیریت استان👆 که ایشون نیز همنظر با #دکترکریمی نماینده معین فراهان تاکید فرمودند که طرح تغییر مسیر جاده دوبانده فرمهین -خنجین -کمیجان -قهاوند به مسیر آهنگران -ساروق-کمیجان مسولین #صحتندارد و مسیر آهنگران -ساروق-کمیجان طرح دیگری است که دردست پیگیری است برای تصویب و اجرا که این پیگیری حداقل یکسال زمان خواهد برد و بهیچ وجه جایگزین مسیر دردست اجرای فعلی نیست و همشهریان ما در فراهان بهیچ وجه نگران این موضوع نباشند
۳۲۰.لطفا #نظارتاستصوابی بکنید
#ابوالفضلعباسیبانی-۵اسفند۹۹
بزودی فرآیند انتخابات شوراهای شهروروستا آغاز می شود و اگرچه بواسطه عملکرد نامناسب هردو طیف چپ و راست در ۴۰ سال گذشته ، رضایت مردمی در کمترین حد ممکن قرار دارد و رغبتی برای مشارکت وجود ندارد ، ولی با همه این احوال شوراهای شهروروستا مردمی ترین و موثرترین نهاد مردمی است که می تواند در زمینه انجام امور حداقلی مردم اعم از کوچه و خیابان و مختصر امورفرهنگی، موجبات افزایش رضایتمندی شهروندان را فراهم آورد .
لذا برعکس نظارت سختگیرانه در انتخابات ملی ، براین باورم که این نظارت در سطح انتخابات شوراهای شهر و روستا باید سختگیرانه باشد تا هرفرد کم سواد و بیسوادی به پارلمان های محلی راه نیابد.
این روزها درحال انتشار داستان #جادههایبرفی هستم که خاطرات واقعی خودم هست و در آن اشاره کردم که سازندگی های عمرانی اعم از جاده و حمام و آب و برق و...اکثرا درهمان دههی نخست انقلاب اتفاق افتاد و در مورد جاده و حمام بهداشتی که در سه چهار سال نخست رخ داد.
ولی از دههی ۷۰ به بعد این نوع سازندگی کم و کمتر شد و وضع روستاها در این زمینه اسفناک است و کمتر #دهیاری ساکن روستاست و اگر در این زمینه اندک آسیب شناسیای صورت گیرد، نتایج تلخی بدست خواهد آمد که جسته گریخته در موردش می خوانیم و می شنویم !
و در مورد روستاهای هدف گردشگری که وضع فاجعه بار است و در حالی که این روستاها، ظرفیت جهانی شدن دارند، ولی از حد یک ده کوره فراتر نرفته و سال به سال دریغ از پارسال!
و درحالی است که بودجه دهیاری ها واقعا مناسب است ولی شوربختانه برخی از دهیاران و اعضای شورای برخی روستاهای شاخص ، حتی وجه تسمیه روستایشان را هم نمی دانند و در مقوله فرهنگی وضع اسفباری را شاهدیم و تقریبا تمام آثار تاریخی فرهنگی واقع در روستاها یانابود شده و یا در شرف تخریب است!
اعضای محترم نظارت بر انتخابات شهری و روستایی، لطفا اجازه ورود هر بی سوادی را به پارلمانهای شهری و روستایی ندهید و بگذارید سیاسان ، محکومتان کنند به طرفداری از نظارت #استصوابی!
بازهم تاکید می کنم این نوع نظارت را در انتخابات ملی #ناصحیح و در انتخابات محلی #واجب می دانم و به همین میزان نگاه سیاسی و حذفی را در رد افراد شاخص و توانمند، مضر بحال مشارکت و آبادانی !
لطفا #نظارتاستصوابی بکنید-۲
#ابوالفضلعباسیبانی-۶ اسفند۹۹
نوشتهی دیروزم واکنشهای فراوانی داشت بویژه از سوی دوستان همفکر ، که برخی حتی بشدت عصبانی بودند و در پی وی مورد نوازش واقع شدم ، که منتقدین واقعی را پاسخ و متوحشین بدزبان را سلامی گفتم و بس! که ما را با چنین جماعت لایعقلون! فرصت انذاری نیست .
واما استصواب و نظارت استصوابی!
مگر نه اینکه ، استصوابی یعنی صواب طلبیدن
و صواب هم یعنی درست و راست!؟
از آنسوی اما، طی قانونی متضاد با اصل دموکراسی-فارغ از خوب و بدیاش-و در ساز و کاری سختگیرانه، نخست یک پیش انتخابات حاکمیتی صورت می گیرد که لابد با یک هدف خیرخواهانه افرادی توانمند،کارآمد، پاکدست ،باسواد ،دلسوز و دارای جمیع ویژگیهای انسانی٫مدیریتی دیگر و پیش و بیش از اینها صدالبته باورهای عقیدتی صورت میگیرد آنگاه فرصت انتخابات رسمی با حضور مردم فراهم می گردد!
خب اگر استصواب، فرآیند مناسبی بوده و همه جنبههای فردی و خانوادگی و عقیدتی و علمی و سیاسی و اجتماعیِ افراد بررسی شده ! پس چرا تقریبا همه روسای جمهور برآمده از چنین نظارتی و برخی(بیش از برخی!) از نمایندگان پارلمان ملی و محلیِ معرفی شده به مردم جهت انتخاب ،پس از دوره چهارساله خدمت، سر از ناکجاآباد در می آورند !
مگر نه اینکه خروجی یک فرآیند استصوابی فردی است:
-رجل سیاسی! و چنین فردی هرگز گاف نمی دهد و موجبات خنده و تمسخر خودو کشور را فراهم نمی کند و #واندقیقه نمی گوید، پیرهزن در آغوش نمی کشد و هزاران اقدام لمپنیزم دیگر نمی کند!
-فردی است دوراندیش و با احساسات تصمیم نمی گیرد و جوگیر نمی شود و انرژی هستهای از زیرزمین حاشیه شهرها جستجو نمی کند!
-فردی است باسواد و باشعور که نه دستبوسی می کند و نه فحاشی و پرده دری!
-مدیر کارآمدی است که عدهای اختلاسگر دورهاش نکردهاند و هر روز یک حاشیه برای کشور درست نمی کنند!
پس بازهم تاکید موکد میکنم لطفا وظیفهی قانونیتان را در اجرای درست #نظارتاستصوابی درست انجام دهید!
نحسی ۱۳ تمام شد!
قرن ۱۴ رو که با ۱۳ آغاز شد و به نحسی و فلاکت طی شد رو پشت سرنهادیم و به میمنت و مبارکی وارد قرن ۱۵ میشویم که با ۱۴ آغاز می شود ،اما انتخابات ریاست جمهوری #سیزدهم 😔 رو به خدا پناه میبریم !
اما ششمین دوره انتخابات مدیریت شهری رو به فال نیک بگیریم که تنها صحنه ای از حاکمیت است که می توانیم نقش آفرین باشیم
https://t.me/abolfazlabbasibani
درود و مهر مجید جان من هرگز قصد انتشار داستان زندگیام را نداشتم ولی همانگونه که در بخش نخست عرض کردم،در اطرافیان و مردم کوچه بازار چنان راحت طلبی ها و نازک نارنجی ها میبینم که موجبات رنجش خاطر و فراتر از آن ،نگرانی از تربیت نایافتگی و صیقلی نشدن روح و روان (بویژه عزیزانم) موجب شد که دست باین اقدام جسورانه بزنم و اتفاقا تا همین جا خدارا شکر موثر بوده و واکنشهای مثبتی را شاهدم که مصمم به ادامه ی آن هستم .
البته وجود خاطرات تلخ و ناگوار برای هر انسانی امریست بدیهی ،ولی مهم نحوه روبرو شدن با این سختی هاست که در مورد خویش بایدم گفت این شانس را داشتم که در سایه مادرپدری فهیم و مدبر و نسبتا باسواد(نه صرفا تحصیلکرده) رشد کنم و خدارا براین نعمات ارزنده بسیار سپاسگزارم🌹🌹
اراک #درهگردو نخستین بوستان آبخیز کشور:
🔸مساحتی بوسعت ۱۴۱۴ هکتار
🔸آبراههای به درازای ۱۰ کیلومتر
🔸۱۵بند سنگی ملاتی
🔸۲۷بند خشکه چین
🔸۱۵۳مورد گابیون بندی
🔸۵۷هزار اصله نهال(۱۰درصد درختان اراک)
🔸جذب ۱٫۵ میلیون مترمکعب آب در حوزه آبهای زیرزمینی
https://t.me/abolfazlabbasibani
شهرستان #اراک میزبان #بیشترین آثار تاریخی استان
#ابوالفضلعباسیبانی – ۱۶ اسپند ۹۹
میراث فرهنگی ، بخش مهمی از هویتِ سرزمینیِ ماست که در آن معماری ، بناها و آثار ارزشمند ملموس و غیرملموس از آئین های ملی و مذهبی ، دانشهای بومی ، مهارتا ، آداب و رسوم ، باورها و زبان در قالب حافظه ی تاریخی، مورد مراقبت و احترام قرارگرفته و یکی از مهمترین دلایل سفر گردشگران به مناطق مختلف جهان، مشاهده و دیدار از این گونه آثار است و سرزمین ما همچنین ، از تاریخ و تمدن ژرف و دیرینی برخوردار است و با اینکه که خاستگاه درصد زیادی از مفاخر کشور بوده و خاستگاه ۱۵ نخست وزیر و بیش از ۸۰ وزیر و همچنین اختصاص کرسی ریاست نخستین مجلس شورای ملی است ولی شوربختانه ، آن چنان که باید ، نتوانسته از این ظرفیتها بهره برداری نماید .
ما نیاز باین آگاهی داریم که اراک چهارمین حرم اهلبیت(ع) بواسطه میزبانی برادرِ بزرگ امام رضا(ع) در مشهد میقان است و بیش از ۹۰۰ اثر فرهنگی تاریخی استان ، به ثبت ملی رسیده و مرکز استان (شهر اراک) به شعاع ۵۰ کیلومتر، بیش از ۵۰ نقطه گردشگری دارد و نخستین آثار ثبتی سرزمین خورشید ، مربوط است به سال ۱۳۱۰ خ که در این سال مسجد جامع ، مناره مسجد جمعه ، مناره مسجد سرخ در ساوه و خرابه های یک معبد در محلات به ثبت ملی رسید و از آن سال تا پایان سال ۱۳۹۷ در مجموع تعداد ۸۶۲ اثر ملی به ثبت رسیده بگونه ای که تنوع آثار ثبتی آثار تاریخی اراک بزرگ، در ۲۴ کلاسه ، طبقه بندی و ۶۲% این آثار یعنی ۵۳۲ مورد در طبقه "محوطه تاریخی (تپه)" ،۱۰% در کلاسه آرامگاه و مابقی در طبقه بنای تاریخی ، مسجد ،گرمابه ، سنگ نگاره و ... قرار دارد و باستناد کاوش های دکتر محمد ناصریفرد بالغ بر ۲۱ هزار ، سنگ نگاره در این سرزمین یعنی خمین( تیمره)- اراک (سنجان ، ابراهیم آباد ، ساروق)- فراهان( احمد آباد خنداب- پارسیگان، سوسن آباد) – شازند (سربند )- محلات (پشتگُدار) ، تفرش (زاغر)- دلیجان (راونج و نیزه) و کمیجان (یساول ) وجود دارد ، که هریک بمثابه چاه نفتی است که ورای ارزش مادی که ارزش فرهنگی تاریخی دارند که باید قدر دانسته شود .
همچنین برخلاف تبلیغات نادرستی که در مورد شهرستان اراک صورت گرفته ، آمار آثار تاریخی اما گویای این واقعیت شیرین است که اراک با داشتن ۱۵۵ اثر و با ۱۸% آثار تاریخی در رده نخست استان و بقیه شهرستانهای استان بترتیب زیر می باشد:
۲.شازند با ۱۳۳ اثر (۱۵% )رده دوم
۳. ساوه با ۱۱۲ اثر(۱۳% ) رده سوم
۴.خمین با ۹۲ اثر(۱۱%) رده چهارم
۵. فـراهان با ۶۷ اثر (۸%) رده پنجم
۶. خنداب با ۵۸ اثر(۷%) رده شـشم
۷. تفـرش با ۵۵ اثر (۶%) رده هفـتم
۸.کمیجان با ۵۳ اثر (۶%) رده هشتم
۹. دلیـجـان با ۴۷ اثر (۵%) رده نهـم
۱۰. زرنـد بـا ۴۵ اثـر (۵%) رده دهـم
۱۱. آشتیان با ۲۴ اثر (۳%) رده یازدهم
۱۲.محلات با ۲۱ اثر( ۲%) رده دوازدهم
این درحالی است که آثار دیگری شایسته ثبت ملی و جهانی است که هنوز مورد توجه واقع نشده و در کنار آثار ثبت شده در حال ویرانی و نابودی است .
#مدیراراکی
#ابوالفضلعباسیبانی-۱۷اسپند۹۹
در نوشته هایم بارها و بارها باین موضوع مهم تاکید داشته ام که ،وقتی شهرفعلی اراک (سلطانآباد) با تخریب ۹ قلعه ،تجدید بنا شد، بانی شهر یعنی #یوسفخانگرجی ، برای رونق و آبادانی نخستین نوین شهر ایران، اهالی صنعت و حِرف از شهرهای اطراف حتی تبریز را دعوت و در اینجا اسکان داد ،که از آن جمله اند کارآفرینانِ کاشان ،خوانسار،گلپایگان، بروجرد و....
پس حضور آدمهای حسابی ، کارگران ماهر ، مدیران کارآمد،تجار،بازرگانان ،هنرمندان و اهالی فکر و فرهنگ در اراک فرصتی است مغتنم و بویژه در زمانه ای که کاهش جمعیت چالش بزرگی است برای ما،باید شرایط مناسبی برای مهاجرت معکوس و نیز حضور افراد غیر بومی کارآفرین ،برای سکونت در اراک را فراهم آوریم .
ولی با اینهمه براین باورم که برخی پستهای مدیریتی بایدبایدباید بر عهدهی افراد بومی استان با لهجه غلیظ اراکی باشد کسی که با افتخار باگویه #موبچهیلویروخونوم از جمله استاندار،شهردار،معاونین شهردار،مدیران فرهنگی ،میراث فرهنگی و...
ولی از همه مهمتر ،حساستر و استراتژیک تر ، #مدیرعامل و کادر مدیریتی باشگاه فوتبال است که با حیثیت اراک و اراکی سروکار دارد و پابپای دانش و تکنیک این #حس و #غیرت است که در آن حرف اول را می زند.
بعنوان فردی که بزودی وارد ۵۰ سالگی میشوم و #احساس چندان نقشی در زندگیام ندارد ، ولی باور بفرمایید با این باخت مشکوک هنوز گیج و منگ و احساسیام!
https://t.me/abolfazlabbasibani
۲۰ ویژگی یک #عضومفید شورای شهر
#ابوالفضلعباسیبانی-۲۰اسپند۹۹
۱.از اصالت خانوادگی برخوردار است.
۲.خوش چهره ، خوش لباس و آراسته است.
۳. از یک نظام فکری منسجم مبتنی بر اخلاق برخوردار است .
۴.شناخت کافی از شهر دارد و معنی و مفهوم شهر شهرداری ،شهرنشین، شهروند و حقوق شهروندی را بخوبی می داند.
۵.بدنبال کسب تجربه از شورای شهر نیست بلکه طرحهای تجربه شدهی موفقی را با خود به پارلمان شهری میآورد، چرا که شورای شهر، محل آزمون و خطا نیست، بلکه نهادی است تصمیم ساز برای کارهای بزرگ که نخستین پیامدش تغییر نگاه شهروندانی است که منتظر آبادانی و پیشرفت شهرشان هستند .
۶.از چنان اصالت و بلوغی برخوردار است که اولا خود را نامزد شهرداری نمی کند و نیز پس از انتخاب یک شهردار کارآمد ، هرگز در وظایف اجرایی شهردار، مدیران و کارکنان شهرداری دخالت نمی کند .
۷.از رسانه و شبکه های اجتماعی صرفا برای گفتمان سازی بهره می برد نه برای خودنمایی و شانتاژ و تظاهر و ریا(آقای دوربینی نیست!)
۸.نهاد مدیریت شهری تبلور عینی مدیریت مشارکتی برای اهدافی است عالی و در راستای توسعه شهری ونه مطالبات فردی و حزبی ، انحصارگرائی، تکروی، سوژه سازی ، اختلاف افکنی، باندبازی، گروکشی و...
۹. به لابیگری ،دخالت های حزبی و جناحی و پدرخواندگی و فرمانبری بی توجه است ،ولی در پیشبرد اهداف و مسئولیت های قانونی خویش، از مشاوره افرادی خوش فکر،بادانش و دلسوز بهره می برد.
۱۰. به خردجمعی و روحيه كار تشكيلاتي باورمند است و در اجرای وظیفهی نمایندگیاش، درایت و تدبیر نقش آفرین است نه تصمیمات حزبی و جناحی و محفلی!
۱۱.نماینده مردم در پارلمان شهری است و نه مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص و هیئت وزیران،لذا برای دیده شدن ،جوگیر نشده و وارد مسائل فرامحلی و جهانی نمی شود!
۱۲.به مولفه ارزشمند #مسووليتاجتماعي باور دارد و توسعه شهری را از وظایف اخلاقیِ خویش دانسته و در راه آبادانی آن از هیچ کوششی فروگذار نخواهد بود.
۱۳.علاوه بر تحصیلات دانشگاهی، از سواد اجتماعی کافی(دانش٫درک٫آگاهی٫تجربه٫مهارت و اندیشه) برخوردار است .
۱۴. شناخت کافی از شرایط اقلیمی،فرهنگی، تاریخی، جمعیتی و سیاسی شهر دارد و حافظه تاریخی شهر اعم از دیرینگی،مفاخرومشاهیر(
بویژهبزرگان زندهی شهر)،بناهای تاریخی،آداب و رسوم ، منابع طبیعی و از همه مهمتر حقوق شهروندی برایش از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است .
۱۵.تواناییِ اقتدار بخشی به شهر و شهرداری دارد ، به صندلی شورا اعتبار می دهد و نه برعکس و در دورهی عضویتش شهر را یک سطح به جلو حرکت می دهد.
۱۶.چشم و دل سیر بوده و جایگاه مدیریت شهری را وسیلهای برای راهاندازی تورهای مسافرتی خارجی و داخلی و حق جلسه وکسب درآمد نمیداند.
۱۷.قائل به تعامل و گفتگوی چهره به چهره با شهروندان بوده و گزارش ماهیانهی شفاف به مردم میدهد (بررسی نامه های واصله و شنیدن گزارش فلان مسئول و یا بازدید صدباره از فلان سازمان و فلان مرکز نشانهای است از خالی نبودن عریضه و نه رویکرد و برنامه راهبردی و نه حتی یک کارمفید کوچک!)
۱۸. درپی ایجاد بستری قانونی خواهد بود که بجای دریافت حقوق ثابت و ساعتی و... دریافتی خود ،شهردار و مدیران شهرداری را مشروط به اجرای مصوبات و پروژه ها بداند آنهم با نظربلندی!
۱۹.باحضور پیوسته در شبکه های اجتماعی ، پاسخگویی و مشارکت پذیری و بویژه در دسترس و مردمی بودن را اثبات مینماید.
۲۰.قدرت ناشی از حضور در شورای شهر را محترم شمرده و حقوق شهروندان را بمثابه ناموس حرفهای، در درجه نخست اهداف و برنامههایش تلقی می کند.
https://t.me/abolfazlabbasibani
ریاست محترم شورای شهر اراک
جناب آقای #سورانه -باسلام -۲۶ اسفند ۹۹
۳ سال و ۳ماه و ۳ روز از نخستین نامهام به جنابعالی بعنوان رییس کمیسیون فرهنگی وقت گذشت و در آن نوشتهی مفصل ضمن تبیین و تحلیل تاریخی سرزمین اراک بزرگ و چرایی توسعه نیافتگی اش ، تصریح کردم که #اراک بیشتر به یک کار سترگ فرهنگی نیاز دارد تا پروژه های عمرانی سنگ و سیمانی و خدای را شاکریم که در تحقق این پیشنهاد خود نیز سهم کوچکی ایفا کردیم و یک گفتمان فرهنگی ایجاد شد که برخی از مصادیق آن عبارتند از روزاراک ،سروداراک ، خانهفرهنگاراک #نامگذاریمفاخر و..
در همین راستا شورای شهر در کنار همهی کاستیها و محدودیت ها ، یقینا نقاط قوت بسیاری هم داشته، و مردم چندان مطلع نیستند ، که از نگاه این قلم، تحقق ۱۱۰ درصدی بودجه سال جاری، آنهم در پی افزایش دوبرابری بودجه شهرداری طی دوسال ، اقدام مدیریتی سترگی بوده که معنی این اتفاق استراتژیک را صرفا مدیران مسلط به امور مالی و بودجهای درک می کنند و در این مقال نمی گنجند!
لذا مردم و بویژه فعالان مدنی انتظار دارند #سرفصل اقدامات انجام گرفته توسط شورای پنجم را از زبان و نگاه جنابعالی بعنوان رییس شورای شهر مشاهده کنند و لذا خواهش میکنم در گزارش عملکرد منتهی به پایان ۹۹ به اقدامات شاخص غیر روتین که این شورا را با ۴ دوره قبلی متمایز می کند اشاره فرمایید و از ذکر مصوبات و اقدامات و عملکردهای معمولِ وظیفهای، جدا خودداری کنید و چون شما را از اعمال عوامانه و در اصطلاح پوپولیستی به دور می دانم لذا تهیه گزارش عملکرد و تعداد مصوبات منتج به نتیجه هرچند زمان بر است، ولی تابلویی خواهد بود برای نشان دادن #کارنامه شورای پنجم کلان شهر اراک .
لذا شاخص بودن اقداماتی که خواهید فرمود ادامه فهرست زیر باشد:
۱.تعیین #روزاراک.
۲.ساخت #سروداراک
۳. تاسیس #خانهفرهنگاراک(!)
۴.نامگذاریخیابانها و معابر بنام #مفاخر و مشاهیر ملی.
۵.آغار فرآیند #زیستمحوری مدیریت شهری با احداث معابر #دوچرخه .
۶.تحقق بخشیدن به مطالبات فعالان اجتماعی بعنوان صدای مردم در ساخت #پیادهراه.
ابوالفضل عباسی بانی
مدیرعامل بنیاداراکشناسی
https://t.me/abolfazlabbasibani
چرا سال۱۴۰۰ قرن ۱۵می باشد؟
#ابوالفضلعباسیبانی-۲۶ اسپند۹۹
«حدی» بودن ریاضی نکتهای است که دوستان حتی برخی از اساتید دانشگاه هم چندان توجهی نکردند لذا به دو مبنای معلم و شاگردی و سپس علمی محاسبهی#قرن اشاره میکنم:
آ.در دوران دبیرستان دبیر بسیار باسواد و شایسته ای داشتیم بنام استاد #خوشگفتار که در پای تخته باین روانی فرمود که دورقم پس از ۱۳ را حذف وآنرا با ۱ جمع کنید عدد قرن بدست می آید و اون سال یعنی سال ۱۳۶۸( میشود ۱۳+۱ ) یعنی ۱۴ .
ب. واما منطق ریاضی که تحلیل خود من هست و اگر دیگرانی هم نوشته یا گفته باشند ندیده ام و اگر اشتباه است خوشحال میشم بزبان علم بشنوم!
اینکه قرن نخست هجری و حتی میلادی از صفر(0) آغاز شده، لذا از ساعت 0نخستین روز تا ساعت ۲۳:۵۹:۵۹ آخرین روز همان سال می شود یک سال.
از نخستین روز سال دوم تا پایان همان سال می شود ۲ سال و ... تا می رسیم به سال ۹۹ و از نخستین ثانیهی سال ۹۹ تا آخرین ثانیهی همان سال می شود مجموعا یکصدسال یا یک قرن .
در پی این تحلیل دوستان پاسخهایی دادند که هیچیک مبنای علمی نداشت تا اینکه مطلبی از محمدجواد کلائی رییس مرکز تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران بدستم رسید که در پاسخ فرستنده عرض کردم:
ساعت 0 نخستین روز فروردین سال 1300 فرزندی بنام «حسن» زاده شد و در ساعت 23:59:59 اسفند همان به دیار باقی شتافت ، مطلوبست سن آقای حسن ؟
که پاسخی باین پرسش نیامد ولی دوست ارجمندی بنام دکتر جمال انصاری ،باستانشناس و نویسندهی کتاب «تاریخ فرهنگ ایران» از آغاز تا پایان عصرپهلوی پاسخی علمی مرقوم فرمودند که ضمن حذف مراتب لطف بسیار ایشان به من مابقی را بشرح زیر تقدیم میکنم:
👈🏽از صفرتا۱۰۰ یک قرن محسوب می شود وبا پایان آن و ورود به سده نوین (۱۴۰۰) وارد نخستین روز و ماه و سال از قرن دیگر می شویم.
📘از دیدگاه تاریخی هم تقسیم بندی تاریخ بصورت پیش و پس از تاریخ ، منوط به
بروز یک پدیده تاریخی و آن هم منوط به کشف آثاری نظیر کتیبه ها،سنگنبشته ها،الواح گلی یا فلزی و یا اشیاء باستانی و بناهای تاریخی است،بنابراین برای نمونه:
میلاد حضرت مسیح ع یک رویداد مهمّ است که تاریخ را به پیش از میلاد و پس از آن تقسیم می کند.
این موضوع از دید پژوهشگران جهان و ایران هم مورد تاَئید است که نقطه صفر (0) تولّد ایشان است که وقایع تاریخی پیش از آن را "پیش از میلاد"و پس از تولد را "میلادی"می گویند ، یا نمونهی دیگر:
۵۵۳ پیش از میلاد، دوران سلطنت کورش کبیر ازعصرهخامنشیان شروع می شود و...
و یا ظهور اسلام پدیده ایست که اکنون ۱۴۴۲ سال از آن سپری شده است.
👈🏽حالا سال میلادی۲۰۲۱
و👈🏽سال هجری قمری۱۴۴۲
و👈🏽سال هجری خورشیدی ۱۳۹۹ است که
📓سال میلادی درقرن ۲۱
📓سال هجری قمری، قرن۱۵
📓وسال هجری شمسی آخر قرن ۱۴ است وبا شروع سال ۱۴۰۰ ما وارد قرن ۱۵ خواهیم شد.
برای دریافت آگاهی بیشتر به کتاب تاریخ فرهنگ ایران از آغاز تاپایان پهلوی تاَلیف دکتر جمال انصاری. انتشارات سبحان نور.مراجعه شود.
درانتهای کتاب یادشده جدولی درج شده که بحث ریاضیِ «حدّی بودن» محاسبهی یک قرن را تکمیل می نماید.
دوستی هم در اینستاگرام بمن ایراد گرفته بود لذا پاسخ بایشان را در اینجا هم تقدیم میکنم:
درود دوباره خیلی سعی کردم ب سپاس از شما بسنده کنم ، ولی رسالت فرهنگی ایجاب میکنه در این زمینه رفع شبهه نمایم چرا که به هر روی تعداد زیادی از همراهانم حق دارند بدانند
فلسفه این موضوع در #حدی بودن فرمول ریاضی است که برخی از دوستان حتی برخی از اساتید دانشگاه هم چندان توجهی نکردند لذا به دو مبنای معلم و شاگردی و سپس علمی اشاره میکنم:
آ.در دوران دبیرستان دبیر بسیار باسواد و شایسته ای داشتم بنام استاد #خوشگفتار که در پای تخته باین روانی فرمود که دورقم پس از ۱۳ را حذف وآنرا با ۱ جمع کنید عدد قرن بدست می آید و اون سال یعنی سال ۱۳۶۸( میشود ۱۳+۱ ) یعنی ۱۴ .
ب. واما منطق ریاضی که تحلیل خود من هست و اگر دیگرانی هم نوشته یا گفته باشند ندیده ام و آن اینکه قرن نخست هجری از صفر(۰) آغاز شده لذا از نخستین روز آغاز هجرت تا ساعت ۲۳:۵۹:۵۹ آخرین روز همان سال می شود یک سال.
از نخستین روز سال دوم تا پایان همان سال می شود ۲ سال و ...... تا میرسیم به سال ۹۹ و از ابتدای سال ۹۹ تا پایان همان سال میشود مجموعا صدسال یا یک قرن .امیدوارم مطلبم گویا بوده باشد🌹🌹
https://t.me/abolfazlabbasibani