─┅•═༅❁🌸﷽🌸❁༅═•┅─
سهم مطالعه #نهج_البلاغه ( #روز_پنجاه_وهفتم)
🗓 دوشنبه 1 دی1399
📖 نامه ۵۸ تا نامه ۵۶🔻
💠اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ💠
🌷ثواب نهج البلاغه خوانی
تقدیم به «شهید حسن عباسپور»
─┅•═༅𖣔✾🌸✾𖣔༅═•┅─
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📜 نامه به شهرهای دور برای روشن ساختن حوادث صفين
🔹افشای حوادث جنگ صفين
♦️آغاز كار چنين بود ما با مردم شام ديدار كرديم، كه در ظاهر پروردگار ما يكی، و پيامبر ما يكی، و دعوت ما در اسلام يكی بود، و در ايمان به خدا و تصديق كردن پيامبرش، هيچ كدام از ما بر ديگری برتری نداشت، و با هم وحدت داشتيم جز در خون عثمان كه ما از آن بركناريم، پس به آنان گفتيم: بياييد با خاموش ساختن آتش جنگ، و آرام كردن مردم، به چاره جویی و درمان بپردازيم، تا كار مسلمانان استوار شود، و به وحدت برسند، و ما برای اجرای عدالت نيرومند شويم، اما شاميان پاسخ دادند: 《چاره ای جز جنگ نداريم.》پس《از پیشنهاد حق ما》 سر باز زدند، و جنگ درگرفت، و تداوم يافت، و آتش آن زبانه كشيد. پس آنگاه كه دندان جنگ در ما و آنان فرو رفت، و چنگال آن سخت كارگر افتاد، به دعوت ما( صلح و گفتگو )گردن نهادند، و بر آنچه آنان را خوانديم، پاسخ دادند. ما هم به درخواست آنان پاسخ داديم، و آنچه را خواستند زود پذيرفتيم، تا حجت را بر آنان تمام كنيم، و راه عذرخواهی را ببنديم. آنگاه آنكه بر پيمان خود استوار ماند، از هلاكت نجات يافت، و آن كس كه در لجاجت خود پا فشرد، خدا پرده ناآگاهی بر جان او كشيد، و بلای تيره روزی گرد سرش گردانيد.
📜 #نهج_البلاغه، #نامه58
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📜 نامه به مردم كوفه در سال ٣٦ هجری،هنگام حرکت از مدینه به سوی بصره.
🔹روش بسيج كردن مردم برای جهاد
♦️پس از ياد خدا و درود! من از جايگاه خود مدينه بيرون آمدم، يا ستمكارم يا ستم ديده، يا سركشی كردم يا از فرمانم سر باز زدند، همانا من خدا را به ياد كسی می آورم كه اين نامه به دست او رسد، تا به سوی من كوچ كند، اگر مرا نيكوكار يافت ياری كند، و اگر گناهكار بودم مرا به حق باز گرداند.
📜 #نهج_البلاغه، #نامه57
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📜نامه به فرماندار سپاه شريح بن هانی که او را در سال ٣٦ هجری به سوی شام حرکت داد.
🔹اخلاق فرماندهی
♦️در هر صبح و شام از خدا بترس، و از فريبكاری دنيا بر نفس خويش بيمناك باش، و هيچگاه از دنيا ايمن مباش، بدان اگر برای چيزهایی كه دوست می داری، يا آنچه را كه خوشايند تو نيست، خود را باز نداری، هوسها تو را به زيانهای فراوانی خواهند كشيد، سپس نفس خود را باز دار و از آن نگهبانی كن، و به هنگام خشم، بر نفس خويش شكننده و حاكم باش.
📜 #نهج_البلاغه، #نامه56
📜📜📜🌿🌴☀️🌴🌿📜📜📜
http://chat.whatsapp.com/GVK4zGIyuDSL3tNXVcSB64
https://eitaa.com/joinchat/499122230C68179ab99d
ارتباط با مدیر:
@SadatHoseine
السلام علیک یا صاحب الزّمان
اگر امروز نشد بوسه به دستش بزنیم / وعده ما همه افتاده به فردا حتما ثمر گریه ما خنده روز فرج است / آن زمان می شکفد خنده به لبها حتما.
http://chat.whatsapp.com/GVK4zGIyuDSL3tNXVcSB64
https://eitaa.com/joinchat/499122230C68179ab99d
ارتباط با مدیر:
@SadatHoseine
AUD-20201222-WA0008.mp3
930.5K
💖بسم الله الرحمن الرحیم💖
صبحی دیگر فرا رسیده روزمان را باشنیدن آیه ی ۴۶ سوره بقره همراه باتفسیر آن آیه شروع می کنیم.
«46» الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُمْ مُلاقُوا رَبِّهِمْ وَ أَنَّهُمْ إِلَيْهِ راجِعُونَ
(خاشعان) كسانى هستند كه به (قيامت و) ملاقات (با حساب) پروردگارشان و بازگشت به او ايمان دارند.
نکته ها
«لقاء» به معنى ديدن نيست، بلكه به معنى حضور است. چنانكه اگر نابينايى به حضور كسى برود، مىگويد با او ملاقات كردم، گرچه او را نديده است. صاحب مجمعالبيان نيز مىگويد: مراد از لقاى پروردگار، ملاقات با پاداش و كيفر خداست.
شايد مراد از ملاقات پروردگار، همان حالت عرفانى باشد كه خاشعان در نماز پيدا مىكنند، زيرا نماز حضور در برابر خداست.
اگر «ظن» و گمان در برابر علم باشد، مورد انتقاد است؛ «ما لَهُمْ بِهِ مِنْ عِلْمٍ إِنْ يَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ» «1» امّا اگر مراد از گمان، اطمينان باشد ارزش است، گرچه يقين قوى نباشد. چنانكه خداوند نيز از رزمندگان شجاع و مخلص، به صاحبان گمان تعبير نموده است: «قالَ الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُمْ مُلاقُوا اللَّهِ كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً» «2»
پیام ها
1- خاشع، در نماز احساس ملاقات با خداوند را دارد. «الْخاشِعِينَ الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُمْ مُلاقُوا رَبِّهِمْ»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صلوات بر چهارده معصوم در یک دقیقه بیمه کنید بیست وسه ساعت وپنجاه ونه دقیقه دیگه را. http://chat.whatsapp.com/GVK4zGIyuDSL3tNXVcSB64 https://eitaa.com/joinchat/499122230C68179ab99d
🔸دعای حضرت زهرا سلام الله علیها در روز سه شنبه
«اََللّهُمَّ اجْعَلْ غَفْلَةَ النّاسِ لَنا ذِکْراً، وَ اجْعَلْ ذِکْرَهُمْ لَنا شُکْرَاً، وَاجْعَلْ صالِحَ ما نَقُولُ بِأَلْسِنَتِنا نِیَّةً فی قُلُوبِنا اََللّهُمَّ إِنَّ مَغْفِرَتَکَ أَوْسَعُ مِنْ ذُنُوبِنا، وَ رَحْمَتَکَ أَرْجَی عِنْدَنا مِنْ أَعْمالِنا اََللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ وَفِّقْنا لِصالِحِ الإَعْمالِ وَالصَّوابِ مِنَ الْفِعالِ»
خداوندا! برای ما غافل بودن مردم را یادآوری و توجه آنان را شکر و سخنان شایسته ای را که به زبان ما جاری می شود، انگیزه قلبی ما قرار ده. خداوندا! مغفرتت وسیع تر از گناهان ما و رحمت تو، امیدوارکننده تر از اعمال ما است. خداوندا! بر محمّد و آل محمّد صلوات فرست، و ما را به افعال درست موفق بدار
📚 بحارالانوار ج۸۷ ص۳۳۸
─┅•═༅❁🦋﷽🦋❁༅═•┅─
سهم مطالعه #نهج_البلاغه ( #روز_پنجاه_وهشتم)
🗓 سه شنبه 2 دی 1399
📖 نامه ۵۵ تا نامه ۵۴🔻
💠اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ💠
🌷ثواب نهج البلاغه خوانی
تقدیم به شهید مدافع حرم «سردار شهید مصطفی خوش محمدی»
─┅•═༅𖣔✾🦋✾𖣔༅═•┅─