عامل کف نفس
🔘 پرسش:
وقتتون بخیر: چه عاملی سبب می شود انسان در مقابل گناه وزشتی واکنش نشان دهد؟
🔴 پاسخ:
عامل ان چند چیز است و بسته به مراتب انسانی دارد
↩️عادت که نتیجه تابو انگاری رفتار در اجتماع است و ترس از عواقب اجتماعی فعل است
↩️ترس از عواقب دنیوی مثل بیماری و...
↩️ترس از عواقب اخروی مثل جهنم.. یا از دست دادن فضایل اخروی
↩️ترس از ناراحتی خدا.
🔰 در واقع نفس دارای قوه ای است به نام قوه غضبیه که در مواجه با اموریکه قوای مدرکه به قبح ان حکم می دهد واکنش نشان میدهد
این واکنش یا به صورت خشم است یا به صورت ترس است تا آنها را انسان از خود دفع کند
🔰 در ادبیات دینی از آن به نفس لوامه تعبیر شده است هرچند مطابقت صد در صد ندارد با تحلیل فلسفی آن.
♨️ نکته انکه ما یک نفس بیشتر نداریم و قوای متعدد
✍️ میرزا محمدرضا صفائی تخته فولادی
💢@adiann
52.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ فرقه علوی شبک
🔶فرقه علویان شبک توسط قزلباشان صفوی در شمال عراق ایجاد شده است. نکته مهم آن این است که مکان این فرقه درست نزدیک جایی است که فرقه یزیدیه آنجا را مکان اصلی خویش قرار داده اند.
پ ن : مرکز یزیدیان شهر سنجار در استان نینوای عراق است. و مکان اصلی شبک ها هم استان نینوای عراق به مرکزیت موصل است.
خواجه علی سیاه پوش به تیمور در قلع و قمع کردن یزیدیان در سوریه را از کتاب سلسله النصب صفویه نقل شده. این درگیری صفویان و یزیدیان بیش از این توصیه بوده است. می دانیم که سالها پس از این توصیه نیز در اوایل حکومت شاه اسماعیل صفوی صارم کُرد که یزیدی بود در شمال عراق کنونی بر علیه شاه اسماعیل صفوی شورشی به راه انداخت که پس از یکبار سرکوب، باری دیگر شورشی ترتیب داد که اینبار یزدیان توسط قزلباش های صفوی قلع و قمع شدند. (کتاب حبیب السیر جلد چهارم صفحات ۴۸۳ الی ۴۸۵) به نظر می آید که ساخت فرقه شبک توسط قزلباشان طریقه صفویه برای مقابله ظاهری و باطنی با یزیدیان در شمال عراق صورت گرفته است. این نظر نخستین بار در کتاب نهضت علویان زاگرس محمدعلی سلطانی دیده شده
بازنگری در تخصیص نمرات علمی و مصاحبه در استخدام معلمان
🔸️معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش گفت: پیشنهاد بازنگری و افزایش نمره علمی و کاهش نمره مصاحبه در گزینش معلمان داده شده است.
🔸️ وی با اشاره به اینکه گزینش جایگاه و اهمیت خاص خود را دارد گفت: در تمامی دنیا نیز برای هر شغلی شرایط و شاخصهایی تعریف شده است که افراد باید واجد آنها باشند. بنابراین تندرویهای بیمورد یا سهلانگاری در این فرآیند قابل قبول نیست.
🔸️ قاسم احمدي لاشكي تصریح کرد: در آزمون امسال ۴۰ درصد نمره علمی و ۶۰ درصد مصاحبه در نظر گرفته شد. این روش مطلوب نیست و لازم است تأکید بیشتری بر نمره علمی صورت گیرد. پیشنهاد ما برای سال آینده این است که ۷۰ درصد از وزن به نمره علمی و ۳۰ درصد به مصاحبه اختصاص داده شود. با کاهش تأثیر مصاحبه و افزایش وزن نمره علمی، میتوان میزان اعتراضات را به حداقل رساند و روند انتخاب معلمان را عادلانهتر کرد.
✍️به این می گویند مصلحت اندیشی ناشایست...
از ترس اعتراضات فرایند تربیت را به فرایند اموزش تقلیل داده اند...
28.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گریه های خلبان آمریکایی بر فراز آسمان مشهد
گفتم مگر امام رضا چاره ای کند
((السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا))
17.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیا شبه مدرنیته، پیشرفتی هم برای ایران داشت؟
دکتر شهریار زرشناس: غرب، مدرنتیه را نه برای پیشرفت و توانمندسازی ایران، بلکه برای قرار دادن در مدار وابستگی به خودش وارد کشورمان کرد؛ هر کس در دنیا توانمند شده، از طریق فاصله گرفتن با نظام جهانی غربی بوده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 هر دختری نیاز به دوست پسر دارد!!!
5.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕎مسخره کردن و رقص یهودی ها با پرچم روسیه و ٱکراین
🔹در تمام درگیری های بزرگ دنیا اگر تهش رو پیدا کنید، معمولاً به صهیونیست ها و طرح های آن ها برای دنیا و انحراف افکار از قضیه فلسطین و جنایات اسرائیل می رسید.
🔹به نظرتون عجیب نیست، زلنسکی که یک یهودی و طرفدار غرب هست تو ٱکراین سر کار میاد و در طی چند سال با تحریک روسیه و افزایش حضور ناتو و غرب در کشورش که خط قرمز روسها بود باعث آغاز جنگ بین دو کشور هم زبان و هم نژاد و مذهب شد. جالبه بدونید که طی این مدت اسراییل از فروشندگان سلاح به اکراین به صورت مخفی و غیر مستقیم به خاطر حفظ همزمان روابطش با روسیه هم بوده است.
🤲 #شرح_دعای_رجبیه
از توقیعات حضرت بقیه الله عجل الله فرجه است که به دست جناب شيخ كبير ابى جعفر محمد بن عثمان بن سعيد رضي الله عنه (رحمه الله) از ناحیه مقدسه صادر شده که با این فراز شروع می شود:
♦️ «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِمَعَانِي جَمِيعِ مَا يَدْعُوكَ بِهِ وُلاَةُ أَمْرِكَ...خدایا من از تو میخواهم معنای همه آن الفاظی که والیان امرت تو را به واسطه آن می خوانند».
در این فراز آنچه مبهم است:
۱- مفهوم و مصداق «ولاة امر اللهي» است.
۲-معانی که ولاة امر خدا را به آن میخوانند.
♨️ مصداق
بر اساس روایت حضرت بَاقِرُ عَلَيْهِ السَّلاَمُ که فرمودند: «نَحْنُ وُلاَةُ أَمْرِ اَللَّهِ» مشخص می شود مصداق ولات امر الهی حضرات معصومین هستند.
♨️ مفهوم
در روایت امام صادق علیه السلام نیز آمده است: «نَحْنُ وُلاَةُ أَمْرِ اَللَّهِ فِي عِبَادِهِ». مشخص میشود مقصود ولایت امر الهی بر بندگان است و این مخصوص نبی ع و امام ع است. ولایت امام و نبی نیز اعم از ولایت تکوینی و تشریعی است. به این معنا که سرپرستی امر الهی نسبت به عباد الهی در دست ایشان است. ایشان می توانند در عباد خداوند تصرف تکوینی نمایند و احکام شرعی وضع نمایند.
🔰 در حالت نخست: ولایت تکوینی ایشان بر همه موجودات عالم امکان است.
🔰 در حالت دوم: ولایت تشریعی ایشان به موجوداتی تعلق دارد که مامور به شریعت هستند.
♨️ وسعت مکانی ولایت
این ولایت مختص به زمین نیست و ولات امر در کل هستی و همه کهکشانها با همه وسعت ولایت داشته و میتوانند در آنها تغییرات تکوینی دهند و اگر موجودات دیگری در کرات دیگر حضور داشته باشند و مامور به شریعت باشتد از طریق ولایت تشریعی ایشان این امر متحقق میشود و ایشان تحت سرپرستی این ولات امر هستند.
♨️ وسعت نفوذ ولایت
همانگونه که گذشت ولایت حضرات ائمه تکوینی است و این به آن معنا است که ایشان میتوانند در نظام خلقت موثر واقع شوند اما به چه نحو؟ مگر خلقت از آن خدا نیست؟
برای روشن شدن پاسخ این پرسش باید دید جایگاه حضرات معصومین در هستی شناسی امامیه چیست؟
🔰 بر اساس روایات پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله صادر اول است از این روست که در روایت آمده است وجود پیامبر اسلام صلواته علیه و امیر المومنین علیه اسلام قبل از هر شی دیگری خلق شده اند: «خَلَقَ نُوراً فَقَسَمَهُ نِصْفَيْنِ فَخَلَقَنِي مِنْ نِصْفِهِ وَ خَلَقَ عَلِيّاً مِنَ النِّصْفِ الْآخَرِ قَبْلَ الْأَشْيَاءِ كُلِّهَا» این همان معنای صادر اول یا عقل اول یا نور محمدی ص است.
معنای صادر اول به این معنا نیست که خلقت زمانی ایشان نسبت به سایر مخلوقات مقدم است، بلکه رتبه و جایگاه و وسعت وجودی پیامبر اسلام صواته علیه وآله بر کل مخلوقات مقدم است، و باید دانست تقدم زمانی برای خلقت ایشان فرض نمیشود، چرا که در عالم مجرد زمان به معنی مقدار حرکت معنا ندارد و همه چیز بالفعل محقق است. از این رو رتبه وجود پیامبر صلی الله علیه و اله مقدم بر هر شی است. و در قرآن از این باب آمده: «وَهُوَ بِالْأُفُقِ الْأَعْلَى».
از این رو وجود قدسی ایشان علت است برای خلق مراتب پایین تر چنان که در روایت آمده علت خلق افلاک وجود پیامبر صلی الله علیه واله است: «لولاک لما خلقت الافلاک».
و از این رو وجود مقدس ایشان واجد مقام «انت» یا جلوه بسیط الهی هستند که از آن میتوان به مقام احدیت نیز تعبیر کرد و مقصود از «وتر» همین مقام است.
🔰 در رتبه بعدی جایگاه امیر المومنین است که نفس پیامبر هستند و واجد مقام واحدیت که کثرات از این مقام جلوه می نماید هستند.
🔰 مقام پیامبر مقدم برمقام امیر المومنین است و از اینرو پیامبر جلوه کنه ذات الهی هستند و به همین جهت خداوند عنوان میکند ایشان از نور مستقیم خود خداست و به این سبب واجدمقام احدیت و «مقام انت» هستند ولی امیر المومنین جلوه وجود پیامبر اسلام هستند و واجد مقام واحدیت چنان که در روایت آمده است: «خَلَقْتُكَ مِنْ نُورِي وَخَلَقْتُ عَلِيّاً مِنْ نُورِكَ» و از این رو نفس پیامبر شمرده شده اند: «فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ... اَنْفُسَنا» چنان که امام رضا علیه السلام به سند صحیح می فرمایند: «برترین فضیلت امیر المومنین، در قصّه مباهله است. همانا رسول خدا (ص) به وسیله علی، فاطمه همسر علی، امام حسن و امام حسین (علیهمالسّلام) (با نصارای نجران) مباهله کرد، و آن حضرت را همانند جان خویش قرار داد»
🔰 حضرات دیگر معصومین نیز به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند که مقام اسما الهی است: «نحن واللّه الأسماء الحسنى» و چون دارای این مقام هستند، حضرات معصومین بنا به روایت امام صادق علیه السلام: «َنَحْنُ وَجْهُ اَللَّهِ اَلَّذِي لاَ يَهْلِكُ» همان جلوه الهی هستند که دارای وجودی ابدی هستند و مرتبه وجودی ایشان مرتبه ای فراتر از سایر موجودات است و ایشان اشرف و ولی بر سایر عباد هستند.
✍️ میرزا محمدرضاصفایی تخته فولادی
💢@falsafeh_alaveyeh
🤲 #شرح_دعای_رجبیه «۲»
♦️ «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِمَعَانِي جَمِيعِ مَا يَدْعُوكَ بِهِ وُلاَةُ أَمْرِكَ...».
🔰 پس از روشن شدن معنای ولاة امر الهی و مصادیق آن، باید به پرسش بعدی پاسخ داد.
🔘 پرسش:
فراز: «بمعانی جمیع» به چه معناست؟
🔴 پاسخ:
برای پاسخ به این پرسش باید عنوان داشت در این فراز چند احتمال معنایی وجود دارد، که بر اساس معنای حرف جر باء در «بمعانی» به دست می آید:
1⃣ باء برای مجاوزت:
مانند سیاق: «سَأَلَ سٰائِلٌ بِعَذٰابٍ وٰاقِعٍ»(معارج: ۱) در این صورت باء به معنی حرف «عن» است، و بر این اساس: «جمیع» باید «بدل کل از کل» در نظر گرفته شود و فعل: متعلق «باء» باید در بردارنده معنای تنزیهی باشد و مصداق «ما» موصوله معنایی است که ولات امر خدا را با آن میخوانند و معنای این فراز دعا چنین میشود: «خداوندا من از تو میخواهم از معانی، همه آنچه را که ولاة امر تو آنرا از تو میطلبند و از تو دور باشد از معانی همه آنچه را که ولاة امر تو آنرا از تو میطلبند». معنای فعل «سأل» دو قسمت دارد:
↩️ سوال از خدا: که در خواست شناخت همه معنایی است که ولات امر با آن خدا را می خوانند. و در این صورت درخواست به صورت معرفت افزایی و خاص مطرح می شود.
↩️ تنزیه خدا: و آن اینکه معانی که ولات امر با آن خدا را میخوانند از خدا تنزیه می کند و این مبتنی بر این روایت امیر المومنین ع است که می فرمایند: «كَمَالُ الْإِخْلَاصِ لَهُ نَفْيُ الصِّفَاتِ عَنْهُ»، در اینجا مقصود نفی معانی از کنه ذات است که در مقام غیب قرار دارد.
🔺 این معنا هرچند قابل قبول است اما قرینه ای برای آن در کلام نیست. و معنای تضمین لازم است.
2⃣ باء قسم:
در این صورت مقصود از «بمعاني» آن چیزی است که با بیان آن دعا تاکید میشود. باء در قسم استعطافی استعمال میشود به این معنا که میتواند جواب قسم جملۀ انشائیه باشد و متکلم برای ایجاد حس ترحم در مخاطب و توجه دادن وی به پاسخ دادن از درخواستش، چنین سیاقی را عنوان میکند، مانند: «بالله هل قام زید؟ تو را به خدا سوگند میدهم آیا زید قیام کرد؟» (عباس حسن، نحو الوافی، ج2: 497). در این صورت جواب قسم در این فراز باید مقدر در نظر گرفته شود و جمله انشایی طلبی است. این حالت درخواست دعا صورت عام می پذیرد و هر درخواست درونی شخص را شامل میشود. و مصداق «ما» موصوله اموری است که ولات امر با آن خدا را می خوانند و متعلق قسم معنای این امور است. و معنای این فراز از دعا چنین میشود: «خداوندا من از تو می خواهم، قسم به معانی همه آن اموری که ولات امرت تو را با آن می خوانند "استجب دعائی"».
🔺 در این معنا نیاز به تقدیر است.
3⃣ باء سببیت:
در این معنا نیز باید در جمله مقدری در نظر گرفته شود. درخواست عام خواهد بود و شامل هر امر درونی گوینده میشود، مصداق «ما» موصوله نیز اموری خواهد بود که ولات امر با آن خدا را می طلبند. و معنای این فراز از دعا چنین میشود: «خداوندا من از تو می خواهم بسبب معانی همه آنچه که ولات امرت، تو را با آن می خوانند "استجب دعائی"».
🔺 در این معنا نیز تقدیر لازم است.
4⃣ باء تعدیه:
فعل «سأل» اگر به معنای طلب و درخواست باشد، با حرف جر «باء» متعدی میشود (فرّاء، بی تا، ج3: 183). در این صورت، مصداق «ما» موصوله اموری است که ولات امر با آن خدا را می طلبند. در اینجا درخواست و دعا افزایش معرفت درباره این امور است. در واقع درخواست از فهم معنای همه آن اموری است که ولاة امر به آن خدا را می خوانند و در خواست افزایش معرفتی است و معنای فراز میشود: «خداوندا من از تو میخواهم معانی همه آنچه را که ولاة امرت تو را با آن میطلبند»
✍️ میرزا محمدرضاصفایی تخته فولادی
💢@falsafeh_alaveyeh